Összeesküvés elmélet
2008. november 13. írta: Fedor

Összeesküvés elmélet

Bár nagy volt a kísértés, hogy Gyurcsányról írjak, aki azt tudta mondani - igen, pont ő -, hogy jelen helyzetben kevesebb magamutogató politikusra volna szükség :-), de visszafogtam magam, és inkább úgy döntöttem, hogy előjövök egy jó kis összeesküvés-elmélettel, amely magyarázatot ad a világválságra. Igen, Gyurcsány a hibás, meg a New York - Budapest - Tel Aviv tengely (a fenébe, mégis Gyurcsányról írok...).

Az ötletet Tomcatéktől vettem. A Bombagyáron jelent meg ugyanis egy szépen levezetett írás, hogy miért is a MOSZAD áll Haider halála és homoszexualitásának híre mögött (ami természetesen rágalom szerintük). Az ilyen írásokat nagyon szeretem, jókat szoktam szórakozni rajtuk, de persze elhinni nem fogom őket. Ezek arra szolgálnak, hogy megmagyarázzák a megmagyarázhatatlant, azt ami nem illik bele világképébe a szerzőnek, és a azoknak, akik ugyanabban hisznek, mint ő. Ezeknek az elméleteknek a hívői nem hagyják magukat megzavartatni a tényektől (gondoljatok csak arra, hogy hányan hisznek még mindig abban, hogy nem volt holdraszállás), és szeretnek a maguk kis ellenségképével magyarázni minden rosszat. A szélsőjobbos ikon részegen balesetet szenved egy melegbárból jövet? Ez csak zsidó ármány lehet, mi más. Hát pesze.

Soros és Obama

Na szóval. Íme az én kis különbejáratú elméletem a világválságról. Ebből a hírből indultam ki:

A mai napon hallgatja meg az amerikai képviselőház bizottsága az öt leggazdagabb fedezeti alap vezetőt, akik között ott van Soros György, magyar származású dollármilliárdos is..

...azt akarják ugyanis kederíteni a törvényhozók, hogy a titokzatos szektor milyen kockázatokat rejt magában a pénzügyi stabilitásra nézve – írja a Reuters.

Az amerikai képviselőház legfőbb vizsgálóbizottsága (Committee on Oversight and Government Reform) előtt John Paulson-nak, Soros Györgynek, Philip Falcone-nak, James Simons-nak és Kenneth Griffin-nek kell megjelennie, az elmúlt évben ugyanis mindegyikük egymilliárd dollár felett keresett, amiért többen is a fedezeti alappiacot hibáztatják a részvényárfolyamok esésben (nem alaptalanul).

Hát persze. A Soros György. Ő egy nagy kujon, gyanúsan gazdag spekuláns, meg még zsidó is. Na és persze demokrata párti, Obama nagy támogatója. Hát még mindig nem látjátok az összefüggést?! Ahogy Orbán Viktor is rámutatott a republikánus jelölőgyűlés után (márpedig ő már csak tudja hisz ott volt ő is, valahol a karzat leghátsó sorában), McCain esélyes volt a nyerésre, tehát gyorsan tenni kellett valamit. És az ilyen Soros-féléknek semmi se drága, hogy megdöntsék a fehér faj világuralmát, és egy fekát nyomjanak be a Fehér Házba (ez már ugye önmagában fából vaskarika), hát generáltak egy jó kis pénzügyi válságot, hogy legyen mit az eddigi republikánus adminisztrációra ráfogni, és így elkaszálják egy igazi amerikai hős utolsó esélyét a posztra. Sikerült nekik.

De ez még mindig nem minden!

Mert a fenti eseménylánc csak mellékterméke az igazi tervnek. Hisz még Sorosnak is kellettek segítőtársak egy ekkora terv lebonyolításához, de ők nem tudhatták meg az igazi célt: Gyurcsány megerősítését a hatalomban. Mert hát mi más lehetett a magyar származású zsidó Soros célja? Gyurcsány szénája a nyár végén, ősz elején már nagyon rosszul állt. Már a fasisztázás se jött be neki úgy, mint rég, sürgősen tenni kellett valamit. Fel kellett hát újra építeni az erős vezető képét, és ehhez kellett egy igazi(nak tűnő) vészhelyzet is, amit elháríthat. Hát Gyuri bácsi elintézte. Az a Fletó, aki pár hete elsírta magát egy vonatbaleset után, újra energikus, tettrekész, az ellenzék meg csak kullog utána. A világválság elérte az igazi célját, Tel Avivban dörzsölhetik a tenyerüket.

Hát ennyi. Van annyira logikus és következetes, mint az ilyen elméletek általában. És mégegyszer: A fenti elmélet csak az én elmém szüleménye, nehogy valaki komolyan vegye! Nem szeretnék úgy járni, mint a Tóta W. Az egész csak egy kísérlet arra, hogy bemutassam, a különböző panelek felhasználásával mennyire könnyű egy ilyet összedobni.

Aki meg a a fenti figyelmeztetés ellenére még mindig lát benne némi rációt, az sürgősen nézze meg az Igazi Maó c. filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr51767108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2008.11.13. 18:33:40

Van arról összeesküvés-elmélet, hogy kik gyártják az összeesküvés-elméleteket? :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.13. 18:55:31

az igai Maóban a vége a jó, amikor megkérdezik, hogy ki mikor jött rá, hogy átbaszás az egész, és elmesélik az opciókat:)
De jó, kihagytad a tengelyből Újlipótvárost!

tomassino00 2008.11.13. 18:55:45

Milyen érdekes, hogy mindíg azok halnak meg autóbalesetekben akik izraeli érdekeket sértenek...Patton, Diana és még sokan mások..

CrL 2008.11.13. 18:55:51

hehe, not bad. A másik szálon fut az is, hogy az IMF elnökét a Nagy Piroska gate-l tudták könnyen rávenni arra, hogy gigahitelt adjon azonnal a Magyarországnak mert megtámadták a spekulánsok, akiket szintén Soros intézett, hogy minél nagyobb legyen az összeg amihez hozzáférhet a kormány.

fourgee 2008.11.13. 19:16:31

Még azt a témát is csapd hozzá, hogy még mindig vannak olyan balf.szok, akik képesek a világgazdasági "válságba" belekeverni az "Orbán bányákat" , meg az "Orbán szőlőket". Gyurcsán hogy ezeket megerősítse a hitükben, rátett erre az egészre egy lapáttal és azt mondta hogy az előző 10 év politikusai tehetnek mindenről.

Én csak azt sajnálom, hogy a két nyomi tábort nem lehet összeengedni, aztán röhögni rajtuk ahogy ütik egymást. :)

Werwolf 2008.11.13. 19:42:34

összehordani jo nagy hülyeket, majd azt mondani, hogy akit nem szeretek az igy gondolkozik - ösi roman szokas.:))

Nem vagyok fideszes 2008.11.13. 20:06:05

Mindig csodálom azokat, akik mindig, mindenben a saját igazukat látják igazolódni. Az elmebeteg is valahol csodálatra méltó.

Nem vagyok fideszes 2008.11.13. 20:10:31

Nagy kedvencem a lovely náci elmélet, miszerint a zsidó alja faj (sic), de ők uralják a világot. Kérdésem: egy alja csoport hogyan uralhatja a maga 10 milliós létszámával a 6 milliárdos eberiséget? Vagy ha valóban uralja, mégsem annyira alja, hanem pont az ellenkezője?

1953 2008.11.13. 20:47:30

Fedor!
Az ilyen írásokat nagyon szeretem, jókat szoktam szórakozni rajtuk, de persze elhinni nem fogom őket.

vargánya 2008.11.13. 21:17:16

Hadnagy úr! Nem kell 10 millió sem az uralomhoz. A média és a pénz együtt csodákra képes. Másrészt az "alja" jelzőt nem a képességeikre, hanem a "sajátos" zsidó erkölcsiségre vonatkoztatják, akik ismerik őket. A gátlástalanság meg egyenesen felszabadíthatja az ember képességeit. Ottó Weininger (bécsi zsidó fiatalember) írta 1903-ban: "egyetlen zsidót ismerek akinek sikerült megszabadulnia 'zsidóságától', Jézust. Neki is ez az életébe került!" Tudom, hogy ez ma már nem igaz. Sok olyan zsidó származású magyart ismerek, akik különbek (magyarságukban is!) a legtöbb "született" magyarnál.

pipiwin 2008.11.13. 21:26:36

Egy zsidótól hallottam,szó szerint idézem.."ha nem lennék zsidó,antiszemita lennék!!!!!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.13. 21:32:23

na, vajon a kommentelők mekkora része kommentel komolyan?

Joe the Plumber 2008.11.13. 21:37:59

Én ezekben a nagy zsidózásokban azt nem értettem soha, hogyha valaki komolyan elhiszi, hogy a zsidók uralják a világot meg nagy világösszesküsznek meg hasonlók, akkor az miért miért nem veszi fel a zsidó vallást és lesz részese a kurva nagy összesküvések? Hiszen szerintük ennyi a kulcsa mindennek, ész, tehetség, tudás nem kell a sikerhez, csak annyi, hogy zsidó legyél és kész.
Ha pedig valami nem sikerül az életben, akkor csak azért nem, mert A: nem vagy zsidó, B: a zsidók keresztbe tettek. Ennyi.
Fantasztikus lehet ilyen egyszerű lélekkel élni.

vargánya 2008.11.13. 21:40:25

Attól még lehet "antiszemita", "a maga módján". Az, hogy az antiszemitizmus nincs közmegegyezéssel definiálva, remek lehetőségeket kínál a boszorkányüldözésre, paranoid üldözési mániák kiélésére.

Dr Milton 2008.11.13. 22:26:15

Fedor neked megvan az említett film?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.11.14. 08:02:27

"z IMF elnökét a Nagy Piroska gate-l tudták könnyen rávenni arra, hogy gigahitelt adjon azonnal a Magyarországnak"

Ajánlom figyelmedbe a múltheti Hócipő címlapját:

www.hocipo.hu/images/stories/cimlapkepek/cover_nagy/cover_2008_23.jpg

:-)

:::::

Dr Milton, sajnos nincs. Csak a tévében láttam, sok évvel ezelőtt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.11.14. 08:05:23

"Még azt a témát is csapd hozzá, hogy még mindig vannak olyan balf.szok, akik képesek a világgazdasági "válságba" belekeverni az "Orbán bányákat" , meg az "Orbán szőlőket"."

Bocs, de te vagy az első, mástól még nem hallottam :-) Az ellenkezőjét, ami ha szoftosan is, de rímel a fenti "elméletemre", na azt már igen. Többek között a bányák és szőlők névadójától.

Empty 2008.12.16. 21:26:57

Próbálod elviccelni Fedor, mert félsz. Holott minden szavad igaz, tudod jól.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.12.16. 21:35:38

Ugye csak viccelsz? Mert én igen...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0