Egy évtizednyi blogolás
2018. szeptember 17. írta: Fedor

Egy évtizednyi blogolás

ten-years-after-logo.jpgNa így múlik el a világ dicsősége. Olyan ritkán jutok mostanában hozzá, hogy itt hosszabban írjak, hogy teljesen ki is ment a fejemből, hogy egy elég nagy mérföldkőhöz ért a blog: tegnap volt 10 éve, hogy kikerült a legelső poszt. Persze nem lettem teljesen inaktív, csak a Facebook oldal rövid posztjai, megosztásai jobban illeszkednek a mostani időbeosztásomhoz.

De erről a szülinapról muszáj itt megemlékeznem, mert azért egy évtized az egy évtized, akárhonnan is nézzük. Igyekszem is majd új lendületet venni, aztán vagy összejön, vagy nem.

Bízzunk az előbbiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr6014244437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.17. 12:41:31

Én majdnem mindig olvastalak.

Te afféle modern ballib vagy, valahol a hagyományos ballibaizmus és a modern álbalos ballibaság közé rekedve.

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2018.09.17. 12:47:11

Ma ünnepeljük az öszödi beszédem kiszivárgásának 12. évfordulóját is.

DeMarco 2018.09.17. 23:20:54

Kezdtem azt hinni, hogyha a Sargentini faxságra sem vered ki, akkor végleg meguntad a szélmalomharcot...

10 év... soknak tűnik, de a mai parlamenti ülésnapot látva, mintha pont ugyanott lennénk, mint tíz éve. Úgy látszik, még maradt dolgunk...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.09.19. 14:17:15

@DeMarco: Mint jeleztem, időm nincs mostanában hosszabb írásokra. Aztán ha a kedvenced eléri a célját (és a héten egy lépéssel közelebb került hozzá), akkor hamarosan helyem se lesz. Tényleg, el se tudom képzelni, hogy mi lett volna, ha 2010 előtt az akkori kormány is ugyanígy kicsinálta vagy erőszakkal bekebelezte volna az ellenzéki sajtót, mint a mostani. Az a minimum, hogy égett volna a város.

DeMarco 2018.09.20. 00:04:07

@Fedor: Ööö...nem kellett nekik semmit bekebelezniük, hiszen az övék volt...ahogy most is az övék a jó része. Csak kisebb a torta picivel.

Bár továbbra sem értem, h mit hisztiztek a médián, amikor dugig van ellenzéki sajtóval a net és a blogok, tévék, újságok. Akinek erre van gusztusa, bármikor nyugodtan olvasgathat a szájaíze szerinti hülyeségeket. Éppenséggel mi sírhattunk volna, pl. a Hír tv-ért anno, azért nektek nincs rá jogalapotok, csak simán visszarendeződött, oda került ahová való. Meg hát amúgy is mindig az volt a véleményem, hogy bármilyen médiát tartson el az olvasótábora és ne állami csöcsön lógjanak állandóan. (Igen, a jobboldaliak is, mielőtt belekezdenél...).

Ha azt mondod, hogy bárki nem tud hozzájutni a számára kedves információkhoz, akkor az bizony ordas nagy hazugság... amit lehet, hogy nyugaton bevesznek, de itthon aligha kérdéses.

Az egész Szarjelentésben az a legfurcsább, hogy egyvalakit elfelejtettek megkérdezni...a magyar népet... Sztem Viktor hibázott, amikor ő szólt hozzá a vitához, egyszerűen csak el kellett volna vinnie néhány egyszerű embert, szavazót, és őket a mikrofon elé engedni az EP-ben. Na, azt nem tették volna zsebre...

Mondjuk nagy marhák lennének a tagállamok ha megszavaznák, mert később saját maguk is aláfuthatnak, ha egy nemzeti kormány ellenzékbe kerül az EP-vel szemben és kivülről próbálnak beavatkozni egy szuverén, demokratikus választás eredményébe, pusztán ideológiai ellenségeskedés miatt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2018.09.21. 16:53:37

@DeMarco: Övék volt a Népszabadság, az Origo, a Figyelő, meg az összes megyei lap? Sőt, még az Index is? Miket nem mondasz... Te komolyan enyire hülyének nézel? Állami pénzzel kitömött hazugsággyárak vs. egymás után kivéreztetett ellenzéki médiumok, és ez szerinted rendben van így?

"Az egész Szarjelentésben az a legfurcsább, hogy egyvalakit elfelejtettek megkérdezni...a magyar népet..."

Az a nagy helyzet, hogy akárhány felmérés készült azóta, mindenhol azok voltak többségben, akik szerint teljesen jogos az a jelentés, még a Mészáros lapok felmérésén is, szóval bizonyára lehetett volna találni olyan magyar embert, aki a kormány támogatta volna Strasbourg-ban, de azért válogatni kellett volna a jelentkezők közül :-)

DeMarco 2018.09.21. 19:00:22

@Fedor: Jajj...funkcionális analfabéta... a bal oldalé voltak ezek a médiumok, ergó nem kellett nekik korábban bekebelezni ami eleve az övék volt. Így irreleváns az összehasonlítás. Mindenesetre korábban is pontosan ugyanez volt a megszokott szisztéma, minél több állami hirdetést lenyúlni és abból fenntartani a lapokat, meg a haverok zsebét kitömni. Korábban sem tiszta piaci környezetben kellett megélniük. Ebből a szempontból én még nálad is liberálisabb vagyok, csak a piac...vagyis a valós olvasó/néző réteg...

Az ellenzéki médiumok a kieső korábbi támogatás miatt csődközelben voltak. És igen, szerintem rendben van, hogy állami csöcs nélkül csődbe mennek. (Ráadásul nyilván a bennük lévő tartalomért sem ejtek krokodilkönnyeket). De nálam nincs kettős mérce, a szemem se rebbene, ha a jobboldali médiumok, vagy a köztévé is így járna ha maga a piac, vagyis az olvasók/nézők nem tartják el önmagában.

Nyilván tudod, hogy a kérdésen és a kérdezőn is múlik, hogy mi lesz a válasz. Mivel általában azok telefonálnak, akiket az adott kérdés felháborít, aki egyetért vele, az kevésbé telefonálgat. Például ezért torzak az index felmérések is, ha kormányellenes a kérdés, vagy épp ellenzékellenes (Ez a ritkább), mert nyilván azok szavaznak erősebben, akik ellene szavaznak. Ezért voltak torzak régebben a naplós szavazások is. Vagy ezért futottatok alá a legutolsó pofonnak is, mert elhittétek a netes szavazások és hozzászólások alapján, hogy sokan vannak akik elégedetlenek a kormánnyal, aztán kiderült, hogy sokkal csendesebben, de sokkal többen vannak akik meg nem.

blah blah 2018.09.22. 19:18:48

Szerintem a végtelen idejű baribarátunk igazságtalan veled. Nekem szimpatikus a gyermeki naivsággal párosuló tankönyvi libertarianizmus, egy cseppnyi szociális demagógiával. Munkahelyi kollégaként valószínűleg kedvelnélek is, a kormányzást meg bízzuk inkább hozzáértőkre. Mindenki másnak meg ott a romkocsma félhomálya.

"Állami pénzzel kitömött hazugsággyárak vs. egymás után kivéreztetett ellenzéki médiumok, és ez szerinted rendben van így?"

Az ellenzéki lapok többnyire a tegnap állami pénzekkel kitömött hazugsággyárai. Piaci alapon már akkor elkezdték a haláltusájukat, amikor eladták őket a nyugati elvbaráti holdingoknak. (Egyébként nem demokratikus megfontolásokból, csak szorult a költségvetési hurok, és nem jutott ilyen úri huncutságokra.)

"akárhány felmérés készült azóta, mindenhol azok voltak többségben, akik szerint teljesen jogos az a jelentés"

Hányszor kell rámutatni, hogy a proteszt szavazó, vagy proteszt nemszavazó, az nem jelenti azt, hogy inkább EU-s helytartókat szeretne az Orbán helyére. Olyan kérdések, hogy "ön szerint is marha nagy a korrupció?!" igazi jollyjoker, bármikor elsüthető, és garantáltan azt hozza ki, hogy "nolám! az emberek szerint hatalamas a korrupció"

Sardenkininek és az elvbarátoknak egyébként nyilván nem az egész unióban megfigyelhető korrupcióval, vagy lokális rasszistafasiztakirekesztő dolgokkal van baja, hanem személyesen Orbánnal. Személyes kérdés, és igazából azt is elfogadtatta volna az elvbarátaival, hogyha annyit tartalmaz a jelentés, hogy orbán nem elég magas, vagy túl rövid a lábkörme, ami sérti az eurós alapnormákat.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0