Szívatnak anyám, stop
2008. december 21. írta: Fedor

Szívatnak anyám, stop

A kicsinyes, aljas szívatás sose állt távol a FIDESZ-től, de amit most művelnek, az a műfaj csúcsa:

Több mint 1300 írásbeli kérdést adott be a Fidesz két nap alatt a miniszterekhez, kétszer annyit, mint eddig egész évben - derül ki az Országgyűlés adataiból.

A legtöbb kérdést pénteken és szombaton az oktatási és a közlekedési tárcavezető kapta, előbbi 173-at, utóbbi 172-t. Száznál több írásbeli kérdést intézett a Fidesz a szociális, az egészségügyi, az igazságügyi, a földművelésügyi, az esélyegyenlőségi és a pénzügyminiszterhez.

A házszabály szerint az írásbeli kérdésekre 15 napos határidővel kell válaszolni, az nem számít, ebből mennyi a munkanap. Az Országgyűlés ellenőrzi, hogy a miniszterek betartják-e ezt a határidőt, ha nem, a házelnök figyelmeztető levelet küld a tárcavezetőnek.

Forrás

Bármennyire is úgy érezték az idén nem egyszer, hogy "na, ezt az évet már nem élik túl Gyurcsányék, most már mi jövünk", Fletó kavarási potenciálja és a kívülről jött válság csak összezárta a sorokat, és maradt a kormány a helyén, marad is most már valószínűleg 2010-ig. Van költségvetés, Öszöd már a múlté, a FIDESZ meg csak össze-vissza kapkod, hol még az amerikai bankok bukását is Gyurcsány nyakába varná, hol meg felajánlja segítségét, nem nagyon tud mit kezdeni a megváltozott helyzettel. Nem csoda, hogy frusztráltak.

Na de most méltóképpen visszavágtak! Mármint magukhoz méltóképpen. Rontsuk el a minisztériumban dolgozók karácsonyát, nehogy már legalább ezt az egy hetet normálisan a családjukkal tudják tölteni!

Szánalmas.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr89834815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Sólyom 2008.12.21. 15:08:04

Tegyük fel te vagy a Magyar nép, van egy nagy céged, melynek a neve Magyarország. Kineveztél az élére egy vezérigazgatót, melynek a neve Miniszterelnök, felügyeletképpen, pedig egy igazgató testületet, melynek a neve MSZP. Nos, úgy gondolod a cég virágzig, gazdaságilag dübörög, erősen nyereséges. Azt sugallják, sőt határozottan azt mondják neked a vezetőid minden rendben, stabil a céged. Te ezt elhiszed, mert el akarod hinni. Különben is úgy is érzed, hogy mindez igaz. Aztán egy szép tavaszi napon a céged igazgatótanácsa élen a vezérigazgatóval igazgatósági ülést tart egy kisvárosban, legyen a neve Öszöd. Te nem vagy ott, mert nem hívtak meg és különben is úgy gondolod nem is akarod zavarni a jól menő céged kiváló vezérkarának a munkáját. Ám nem véletlenül nem hívtak meg, ugyanis olyan dolgokról fognak beszélni, melyről nagyon nem szeretnék, ha tudnál, sőt egyenesen titkolni akarják. A vezérigazgató bejelenti - amit amúgy is tudott mindenki rajtad kívül a céged vezetőségében -, hogy a céged az összeomlás határán áll. Gyakorlatilag csődbe ment. Kijelenti, hogy évekig nem csináltak semmit, hogy össze vissza csaltak, hogy hazudtak ahol tudtak, hogy szét szivatták az agyad. Sőt azt is, te annyira hülye vagy, hogy ezt úgysem veszed észre soha, sőt nem is vetted észre. Nemes egyszerűséggel úgy jellemezte a helyzetet, "ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon". Mindezek után azt kezdte el megbeszélni az igazgató tanáccsal, ennek ellenére, hogyan tudnak továbbra is a céged élén maradni anélkül, hogy feleősségre vonnád őket. Igen ám, de valaki rögzítette ezt az egészet és valahogy ki is szivárogtatta ezt feléd. Végig hallgattad a felvételt és súlyos percekig nem tértél magadhoz a döbbenettől. Tisztelettel megkérdezem tőled, normális ember mit tenne ebben a helyzetben????? Normál esetben azonnal mensztené az egész vezérkart a vezérigazgatóval együtt és keményen felelősségre vonná. Ugye?! De te nem ezt tetted. Te homokba dugtad a fejed, tudomást sem vettél az egészről, hagytad hadd dolgozzanak tovább ezek a kiváló vezetők. Hiszen egy kis hiba még belefér. Arról pedig nem vagy hajlandó tudomást venni, hogy a céged éppen zuhan a szakadékba.

Kedves barátom, Tisztelettel kérdezem tőled, akkor ki is a szánalmas, kitől nem áll távol a szívatás?????

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.12.21. 15:12:48

Kedves barátom, azért mert a másik fél se feddhetetlen, és két és évvel ezelőtt szerinted nem megfelelően viselkedett, mennyiben is befolyásolja a másik fél tettének a megítélését? Attól ez a kicsinyesség még szánalmas marad.

A Sólyom 2008.12.21. 17:14:41

Ez a kicsinyesség legyen a legnagyobb bűn, amit egy politikai elkövethet!
És ahogy azt az írásomban érzékeltettem, most is egy laza mozdulattal elsiklasz az igazi bűn felett, amit 2 évvel ezelőtt bevallottak. Amúgy azzal egyetértek, ezt nem feltétlenül most kellet volna nekik meglépniük. Sőt még a kicsinyesség jelzőt is elfogadom. Tegyél fel magadnak egy kérdést légyszives: A csalás, a folyamatos vég nélküli hazudozás, a tudatos rombolás, egy ország tudatos romba döntése elintézhető azzal, hogy "a másik fél sem feddhetetlen"? Tényleg így gondolod? Hadd idézzek neked!

-"Hazudtunk reggel, délben meg este, úgy tettünk, mint ha kormányoznánk. Közben meg négy évig nem csináltunk semmit. Nyilvánvaló, hogy végig hazudtuk, végig csaltuk az elmúlt négy évet. Mit mondunk, ha el kell számolni az elmúlt négy évvel?! Semmit. Ez az ország le van írva. Trükkök százait követtük el, amelyekről nektek nyilván nem kell tudni. Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon!"

Szó szerint idéztem Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök urat.

Tényleg úgy gondolod, mindezt egy legyintéssel el lehet intézni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.12.21. 17:19:05

Öszöd megítélésében nem egészen értünk egyet. Most lusta vagyok leírni a gondolataimat, meg amúgy is már megtettem egyszer, jó részletesen:

fedor.blog.hu/2008/09/17/kozelet_politika_oszod_gyurcsany_elkuras_orban

De ez itt és most OFF. Még egyszer: mi köze van Gyurcsány akármekkora évekkel ezelőtti tettének a FIDESZ mostani akciójának megítéléséhez?

A Sólyom 2008.12.21. 17:38:30

Nem szeretnék ezen vitatkozni. Inkább "elásom a csatabárdot". Politikai megítélésünk és nézetünk meglehetősen ellentétes, ám ezért nem szeretnék sem csúnya vitát, sem ellenségeskedést veled. Vélhetően mindkettőnknek, a maga megközelítésében igaza van. Ettől még lehetünk és vagyunk is jó emberek. Ezért most ünnepélyesen engedek, neked van igazad :))
Örülök, hogy beszélgetünk és bízom benne fogunk is még sokat. Egészen bizonyos vagyok benne, rengeteg olyan dolog van amiben viszont egy nézeten vagyunk.
Engedelmeddel ajánlom számodra néhány néhány blogszerű izémet:

halatortan.blogter.hu/
www.szabadeletblog.blogspot.com/
bosznia.blog.hu/http://hellokaracsonyblog.blog.hu/

HellóKarácsony blogomban írtakkal kívánok neked és mindenkinek akit szeretsz Boldog Karácsonyt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.12.21. 17:41:10

Én nem leszek semmi jónak elrontója :-) Amúgy is az értelmes párbeszéd híve lennék.

Békés karácsonyt!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.12.21. 17:45:56

Semmi gond, rákattintok a nevedre, és látok mindent :-)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.12.22. 11:50:49

Ez tényleg pitiáner volt a fidesztől. De nem csodálkozom: ezek (is) ilyenek.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0