Erotika ovisoknak
2009. január 15. írta: Fedor

Erotika ovisoknak

Álszent prüdéria, vagy gyermekeink jogos védelme? Szexre bukkant a román ORTT mindannyiunk kedvencében, a Magyar Népmesék című rajzfilmsorozatban, írja a zújság (merthogy ott is vetítik, ráadásul nem is magyar nyelvű adón, és én ezt már pozitív dolognak tekintem). Node térjünk a lényegre: ez a kép A királykisasszony jegyei c. részből származik, és ez verte ki a biztosítékot a román erkölcscsőszöknél.

Ismét a szokott a kétszínűség: az erőszak az mehet orrba-szájba, akár meséről van szó, akár felnőtteknek szóló filmről. A sárkányfejeket aprító királyfi biztos, hogy nem zavarta őket, mint ahogy a Jancsi és Juliska kannibál banyája, a Piroska és farkas hasfelmetsző jelenete, meg a többi klasszikus sem. De bezzeg ha kivillan egy cici, vagy szóba kerül az emberi lét egyik legtermészetesebb velejárója, a szexualitás, rögtön óvni kell a kicsiket. Amit nem fog nagy valószínűséggel csinálni, mert bűn (ölni), az jöhet, de amit rendszeresen fog, mert ártalmatlan és jó (meztelenkedni és kefélni), azt már nem, mert az maga a fertő. Logikus.

Íme a teljes mese, hogy ne csak egy képből lehessen megítélni, mennyire káros ez a gyermekekre, és még néhány példa arra, hogy van még pajzánkodásra precedens más mesékben is (hangsúlyozottan gyerekeknek szóló mesékről beszélek, nem pornóparódiákról).

Mit szólnának pl. az álszentek egy másik magyar népmeséhez, A bíró okos lányához? Tudjátok: "Hoztam is ajándékot, meg nem is, van is rajtam ruha, meg nem is":

És most képzeljétek ide a 18-as karikát, mert most jön a legdurvább. Szülés premier plánban: ez a A kisvakond és a születés:

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor én ezt először láttam (már felnőtt fejjel, ovis gyermekeim társaságában), hát nekem is elkerekedett a szemem. Persze annyi háttérinfót jó tudni róla, hogy ez nem az eredeti, 60-as, 70-es évekbeli korszakból van (gondolom a komcsi prüdérián már nem volna át), hanem az ezredforduló környékéről, és bár az eredeti gárda készítette, de német megrendelésre, az ottani, jóval szabadelvűbb célközönségnek. Mivel nagyobbik gyerkőc ugye már a kistesó révén amúgy is tisztában volt azzal, hogy a gyereket nem a gólya hozza, hanem anyu pocakjában nő, hát most már azt is tudja, hogyan bújik ki onnan (azért a folyamat kezdetével még nincs tisztában, de nem is nagyon érdeklődött utána eddig).

Nos? Igazuk van a román ORTT-seknek, és egy ilyem mese maga a fertő, vagy ennyi pajzánkodás, játékos felvilágosítás még belefér egy gyerekmesébe is?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr40879157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kipu · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_trollh_rad/ 2009.01.16. 11:20:57

Na ne mááá! A születés egy természetes dolog. Az viszont, hogy egy kislányt a sünije mutogatására vesztegetjük, meg felvágjuk a ló bőrét KURVÁRA nem!

Dee_ 2009.01.16. 11:38:29

Egyetértek. Nem az volt a lényeg, hogy látszott, hanem hogy a királylány minden további nélkül megmutatta magát. Ráadásul feleslegesen, mert így is kérte a pénzét a kanász.
A lókínzás sincs arányban a céljával. Azért vagdosunk, mert poén...?

Avatar 2009.01.16. 16:02:40

A mese csupán egy lehetőséget teremt a szülő számára, hogy az ott bemutatott cselekményről beszéljen a gyermekével.
Mindenki a saját értékrendje alapján kommentálhatja a gyereke számára a mutogatós, bőrvagdalós és szülős jelenetet is.

Persze, ha a szülő azt se tudja, mit néz a gyerek, akkor úgy nehéz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.01.17. 09:22:58

@kipu: Én is vesztegettem meg kislányt a sünije mutogatására, ovisok voltunk mindketten, és mindez az óvoda kertjében, a nagy bokor mögött történt. És mégse lett belőlem strici, a csajból meg szajha :-) Nem bántásból mondom, de ha ezekből ennyire komoly következtetést vonsz le, akkor szerintem van némi gond az arányérzékeddel :-)

idunn 2009.01.17. 18:29:30

A ló megszecskázásától tényleg elkerekedett a szemem már kicsiként is, viszont a nunus-mutogatásban nincs semmi - és ha Igazság Ligáját néz a gyerek? Superwomannak még vetkőznie se kell, mégis sokkal hangsúlyozottabbak a másodlagos nemi jegyei, mint a királykisasszonynak:P
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0