Joghézag
2009. szeptember 10. írta: Fedor

Joghézag

Ha korábban egy szélsőséges alakulatot betiltott a bíróság (lásd. pl. Vér és Becsület), akkor az idővel el is tűnt, esetleg később más néven próbálkozott, de mindezt össznépi közöny kisérte.

De mi van ha az adott alakulat, bár szélsőséges, mivel hangsúlyosan kormányellenes is egyben (ami ugye általános hangulat az országban), netán a bölcsőjénél sokan ott voltak olyanok is, akik a legnépszerűbb párthoz köthetőek, és ráadásul egy olyan kisebbséget pécézett ki, amelyet többség szintén nem szível, így hát tömegtámogatása van, tehát olyanok is szimpatizálnak vele, akik amúgy nem vallanak szélsőséges nézeteket? És ha ennek tudatában nem hajlandó elfogadni a bíróság ítéletét? Ha szembe megy a törvényes renddel, de csak egy megzavarodott, és tekintélyét vesztett rendőrség van vele szemben? Hát az, hogy ebben a merőben új szituációban, amely ráadásul nem is teljesen egyértelmű, hibákat vét. Így volt 3 éve is, és így van ez most is. Mentségükre szóljon, most olyan szituációban kellett döntést hozniuk és cselekedniük, amelyre még nem volt precedens, és amelyről jogászok tömege vitatkozott utána hetekig, a nagyközönség meg egyszerűen pártszimpátia alapján döntött.

Bajnai helyében (hangulatjavító intézkedésként, no meg azért is, hogy valóban demokráciában érezzük magunkat) én lemondatnám Drazsét valahogy, bármennyire is mögötte van az MSZP. Túl sok hiba van már a számláján.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr641373257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.09.10. 16:55:14

"Mentségükre szóljon, most olyan szituációban kellett döntést hozniuk és cselekedniük, amelyre még nem volt precedens, és amelyről jogászok tömege vitatkozott utána hetekig, a nagyközönség meg egyszerűen pártszimpátia alapján döntött."

Így a rendőrök, a nagy kétségbeesés és vívódás közepette úgy döntöttek, hogy inkább ők is a pártszimpátiára hagyatkoznak, és közel az összes lehetséges poton lábbal tiporva a törvényeket a lehető legundorítóbb módon jártak el ezzel a bizonyos szervezettel kapcsolatban.

Mindjárt megsajnálom szegényeket.

Egyébként ügyesen szőtted bele azt a konspiratív baromságot, hogy tulajdonképpen, szinte közvetlen módon a Fidesz áll a Gárda mögött. :)

Dr. No 2009.09.10. 17:06:12

Arisztotelész Politikáját ajánlom olvasni. Van benne egy rész, amelyben a különböző kormányzatok bukásának okait tipizálja. Itt megállapít egy olyan "okot", amit nem tud tovább elemezni: "[a kormányzat] gyűlöletessé vált a nép előtt".

Bármilyen hasonlóság a minket jellenző helyzettel érzékcsalódás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 17:37:53

@Crile Fisher: Mert biztos minden rendőr maszopos. Persze.

Senki nem állította, hogy a Gárdát a FIDESZ szervezte. De annak nem ártana utánanézned, hogy a Jobbiknak korábban milyen kapcsolata volt a FIDESZ-szel (és van most is az önkormányzatok egy részében), és hogy a Gárda alapításánál hány olyan FIDESZ tag, ismert szimpatizáns, sőt, országgyűlési képviselő volt jelen.

Meg fogsz lepődni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 17:39:43

@Dr. No: És ezért a jelenlegi kormányzat meg is fog bukni a következő választáson, megérdemelten. Kár, hogy a következőben sincs túl nagy bizodalmam. De hát jöjjenek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 17:40:35

@Fedor: Ja, és ettől még Magyar Gárda egy szélsőséges alakulat marad. Nem a bírósági ítélettel van gond, csak ezzel a konkrét oszlatással.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.10. 18:05:23

Az a legnagyobb joghézag ,hogy még nem volt új választás.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 18:13:09

@Fedor: Naná. Az, hogy a bíróság a politika csicskása nem gáz. A hatalmi ágak szétválasztása nyilván csak ajánlás és nem szabály.

Az sem gáz, hogy egy tetőtől talpig olajos maffiózó vezeti a rendőrséget.

Egyedül az felháborító, hogy a gárdistákat nem lövik azonnal bele a Dunába, 1945 fidelitászossal egyetemben. Csak hogy tanuljanak belőle!

Ja egyébként a héten itt Pesterzsébeten 2 cigány fényes nappal a nyílt utcán agyonvert egy magyart. De ennek nincs hírértéke...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 18:36:23

@TaTa86.: A bíróság messze nem a politika csicskása. Egy kicsit olvass már utána a dolgoknak...

Mesélj már arról az olajos maffiózóról... Mert hogy a vélhetőleg leendő belügyminiszternek milyen kapcsolatai vannak, azt már rég tudjuk.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.10. 18:50:39

@Fedor: És hol lehet utána olvasni?:)
Most ott tartunk ,hogy szerinte igen ,szerinted nem ,de bizonyítéka egyikőtöknek sincs.ikszdé

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 19:06:27

@blas: Most nem fogok keresgélni leírásokat a bíróság függetlenségéről, a magyar jogrendszer felépítéséről, van elég ilyen a neten, keress rá. De az talán neked is rémlik, hogy eddig politikai természetű ügyekben inkább ballib oldal értetlenkedett az ítéleteken... Szóval elég nehéz lenne a bíróságot kormánybefolyással vádolni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 19:39:38

@Fedor: Akkor mivel magyarázod pl a 2006 őszi bírói gyakorlatot, ahol koncepciós perekben ítéltek el több száz embert ártatlanul első fogon?

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.10. 20:59:00

@Fedor: Igen és szerinted minden úgy működik a világban ahogy az papíron le van vezetve,most vagy hülye vagy ,vagy annak tetteted magad.Esetleg végtelenül idealista és/vagy naiv vagy.

TD223 2009.09.10. 22:18:33

"és amelyről jogászok tömege vitatkozott utána hetekig"

Ez így nem igaz. Teljesen egyértelmű volt, ki mellett áll a jog, és mi az igazság. Úgy mondhatjuk, jogi diplomával rendelkező antimagyarok akarták a saját perverz vágyuk szerint deformálni a jogszabályokat.

TD223 2009.09.10. 22:32:12

@Fedor: "A bíróság messze nem a politika csicskása."

HAHAHAHAHAHA, olvass Tomcatet, kuruc.infot!

A bíróság, az ügyészség, a rendőrség, stb., mind a politikai hatalom csicskásai. Elsősorban a kormány csicskásai, de a Fideszeseket is megvédik, ha kell. Azért ítélnek el néha egy-egy mszpst, mert a korrupciójuk mértéke nem leplezhető. De valójában több ezer szocinak, szadeszosnak kéne börtönben csücsülnie.

DeMarco 2009.09.10. 22:38:09

@Fedor: Ne dobálj ekkora labdákat! :))))
Bár azért nem vagy reménytelen, legalább odáig eljutottál, h te is drazsé lemondását kéred. De ugyan miért? Tavaszig már nem mindegy? Utána egyből mehet a hűvősre. Ma úgyis megtekintette a rabosító kocsikat, kiválaszthatta, h ablak mellé akar ülni, vagy belülre...

Ahogy helyesen megállapítottad, a Gárdát nagy szimpátia övezi. A kormányt meg épp ellenkezőleg. Ott ahol a kormány, hogy leplezze gyalázatos tetteit, hazugságait, rossz gazdasági döntéseit boszorkányüldözést folytat és ehhez felhasználja a rendőrséget, kézivezérléssel irányítja őket, ráadásul olyan emberrel aki maga is nyakig benne volt az egyik legnagyobb olajos "szervezetben", ott ahol a bírók látványosan a kormánynak megfelelő ítéleteket hoznak, nos ott erősen kétséges, hogy el kell-e fogadnia a népnek az ilyen ítéleteket. A népfelség elve alapján, ha azt látják a polgárok, hogy a hatalmi ágakat összevonja a kormányzat, joguk van fellépni.

A sündőrök tudják, h lábbal tiporják az emberek jogait, de nem tudnak mit tenni, erre kapnak parancsot a politikai vezetőktől. Egyre-másra születnek az elmarasztaló ítéletek.

Még a cigány-gyilkosságok kapcsán is kiderült, h az nbh súlyos hibákat vétett és mit hallottam ma is drazsé szájából? Én azt honnan tudhatnám, nekem mi közöm hozzá, én természetesen erről nem tudhattam stb. Na én biztosan a pofájába csaptam volna a kamerát...
Ennyire sunyi módon mosakodni, beleröhögni az emberek szemébe gusztustalan.

Nem egyszer láttunk már olyat, h amit az utálatos fél rossznak ítél, azt egy kedveltebb fél helyére teszi. Amit ma betiltasz, holnap a fejedre nőhet...
Nincs is annál vonzóbb ami tilos. 2006 óta folyamatosan mondjuk, h egy gerinctelen, hiteltelen kormány képtelen megállítani a romlást, mert semmilyen erkölcsi példát nem tud felmutatni. Egyszerűen az állam maga a rossz példa, bagoly mondja a verébnek, h nagyfejű...

after80 · http://sasfeszek.blog.hu 2009.09.10. 23:53:30

A Vér és Becsület ma a Pax Hungarica
mozgalom. Több ifó itt:
hu.wikipedia.org/wiki/Pax_Hungarica_Mozgalom

Viktus 2009.09.11. 07:44:26

Kedves Fedor!

Te Magyarországon élsz? Aranyos kis handabandát állítottál össze csak a valósághoz semmi köze.

A Magyar Gárda létezésének egyetlen oka van ez pedig a rendőrség leépülése.
A kormányzat erre nagyon későn jött rá tudod, ha azok a pofás kis "birodalmi rohamdroidok" nem csupán kormány rendezvényeket védenék meg homoszexuál fesztivált, hanem mondjuk minden megyébe kiszórtak volna beőlük ide észak-keletre meg emelt létszámban az embereknek lenne biztonságérzete , és a rendőrségből nem csak a traffipaxozást látná.

A cigányságról meg megint úgy írsz, mintha nem egy létező problémakör lenne, és csupán v.ki kitalálta volna, hogy bajok vannak a társadalmi együttélés szabályainak betartásával.
Persze az is igaz, hogy a Magyar Gárda ezt nem oldja meg, ahogyan önmagában a renőrség sem képes megoldani ezt a problémát. Sajnos a magyar politika, és a cigány politikai vezetők tekintetében is hiányoznak azok az emberek, akik valójában is tenni akarnának bármit a csoport integrálásáért a szép szavakat leszámítva. Az erre szánt sok-sok milliárdot leginkább zsebreteszik.

A Magyyar Gárda ráadásul legkevésbbé se vehető egy kalap alá a Vér, és Becsületesdivel stb. nem erőszakos szervezet sőt a nép 99% -ban csak a jót látta belőlük. Segítenek az embereknek, ahogy tudnak.

A Magyar Gárda feloszlatása elsősorban nem is a belpolitikának szólt, hanem külpolitikai szükségszerűség volt azok után , hogy a kedvenc balliberális médiád már az első 56 fős megalakulásakor telekürtölte a világot, hogy ez micsoda újnáci-nyilas-zsidós Dunába lövős-cigóterrorizálós szervezet. Ezzel szemben a Magyar Gárda semmivel nem csinált többet, mint 20 éve egy úttörő raj ... csak a csini piros zászlócska helyett piros-fehér zászlócskájuk van. A piros kendőcske helyett piros-fehér ...

A nagyközönség nem pártszimpátia alapján döntött, hanem a mindennapok realitásai alapján. Érdekes módon a Magyar Gárda gatottsága szélesebb körű, mint a Jobbiké.

Na igen az egyértelmű, hogy Draskovics egy más esetben mindig csodált nyugati demokráciában már régen nem lehetne semmiféle miniszter, de tudjuk nálunk csak azzal példálóznak nyugatról ami éppen szimpi nekik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 09:54:29

@TaTa86.: Hát egyrészt nem volt mindegyik ártatlan, másrészt a rendőrségnek ebben nagyobb szerepe van, mert a bírók hittek a feljelentéseknek. Nem állítom, hogy a bíróság tökéletesen működik, de nem ez a baj, hogy kézivezérelt lenne, hanem pont az ellenkezője, ho@DeMarco: gy semmi kontroll nincs felettük, még akkor se, ha hibáznak...

@TD223: Ha neked a kuruc az etalon, akkor tényleg nem tudok veled vitatkozni...

@DeMarco: Amit te boszorkányüldözésnek nevezel, azt én a szélsőségesek visszaszorításának. Más a nézőpontunk, ez kétségtelen.
Ami meg a cigánygyilkosságokat illeti, Drazsé sok hibát vétett máshol és máskor, de speciel az NBH nem az felügyelete alá tartozik. Pont hogy ő szidhatja a legjobban őket, hogy miattuk nem tudott hamarabb eredményt felmutatni...

@Viktus: "A cigányságról meg megint úgy írsz, mintha nem egy létező problémakör lenne, és csupán v.ki kitalálta volna, hogy bajok vannak a társadalmi együttélés szabályainak betartásával."

Természetesen én ilyet sehol sem írtam, sőt, pont az ellenkezőjét (olvass csak utána), de hát mindig megkapom ezt a címkét csak azért, mert nem állok be a gyűlölködő kórusba, nem vagyok hajlandó egy kalap alá venni és elítélni minden cigányt, és mert rossz megoldásnak tartom a Magyar Gárdát.

"a Magyar Gárda semmivel nem csinált többet, mint 20 éve egy úttörő raj"

Hát akkor te elég szelektíven hallgatod a Gárda rendezvényeken elhangzó beszédeket...

Walter Melone (törölt) 2009.09.11. 10:26:53

A poszt nagy kérdését úgy is feltehetjük:

Mi van, ha a legnagyobb támogatottságú politikai erő összekacsint a törvények határait feszegető radikális mozgalmakkal?

A válasz egyszerű: Gáz....

Viktus 2009.09.11. 10:32:31

@Fedor:

Nem járok gárda rendezvényekre te ott ülsz mindegyiken? :D

A lényeg nem a pofázás egyébként , azért írtam a 99%-ot az embörök nem nagyon járnak tömegével gárda rendezvényra. A maradék 1% rizsa megy az úttörőknél is ment mindenféle marxista dumcsiban most meg megy a divatos húdemagyarok vagyunk zsidógonosz a cigánybűnöz rizsa, de gyakorlatban kb. ugyanaz a kirándulós, véradós, építőtáboros, fel-alá masírozgatós csapat. Népi igény van az emberek egy részében a közös nyájba tartozós egyenruhás cuccra.

Viktus 2009.09.11. 10:40:50

@Walter Melone:

A posztnak ennél van nagyobb kérdése is.

Mi van, ha a volt legnagyobb támogatottságú politikai erő, amely a kormányt adja, és mára elvesztette a támogatottságát a rendőrség működésébe, és a tőle független hatalmi ág az igazságszolgáltatás működésébe tudatosan beleszól hosszú évek óta?

A válasz egyszerű: Hatalmas Gáz.

A gagyi kérdésedet pedig mindjárt megválaszolom. A "törvények határait feszegető radikális mozgalmak" csupán a törvényeket semmibe vevő kormányzat, és állampárti szerepkörökre hajazó szocialista banda tevékenysége okán lehetnek politikai tényezők.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:18:44

@Viktus: "az úttörőknél is ment mindenféle marxista dumcsiban most meg megy a divatos húdemagyarok vagyunk zsidógonosz a cigánybűnöz rizsa, de gyakorlatban kb. ugyanaz a kirándulós, véradós, építőtáboros, fel-alá masírozgatós csapat."

Voltál te úttörő, vagy annál fiatalabb vagy? Én voltam, az utolsók között, akiknek végi kötelező volt, szóval tudom, hogy milyen volt. Hát, eléggé érdekes meglátás egy ugyan pártirányítás alatt álló, de alapvetően ártatlan, senkinek sem ártó gyerekmozgalmat (amivel az volt a legnagyobb gond, hogy kötelező volt) egy kalap alá venni a mások ellen való uszítással...

Viktus 2009.09.11. 11:25:38

@Fedor:

Kisdobos voltam, de már nekünk kicsiknek is toltak rizsát a nagy úttörő felsős a gonosz kapitalistákról meg nyugatról az nem mások elleni uszítás? Az más kérdés, hogy az a része egyik fülön be másikon ki míg a közösségis része izgalmasabb volt.

TD223 2009.09.11. 12:30:10

@Fedor: A kurucról alkotott szubjektív véleményedet félretéve ismerned kéne a hazafiak elleni bíráskodást, amiről rendszeresen olvashatsz.

Drang 2009.09.11. 16:34:02

Az alapprobléma az, hogy éppen a Magyar Gárda Mozgalmat „betiltó” bírósági ítélet az, amely „szembe megy a törvényes renddel”.
Feloszlatni ugyanis csak olyan szervezetet lehet, amely megalakult; a Magyar Gárda Mozgalom azonban sohasem alakult meg szervezetként. Lehet olyan jogszabályt alkotni, hogy ha civilek egyenruhában akarnak masírozni, ehhez kötelesek legalább egy egyesületet létrehozni (ettől még szvsz. nem sérülnének a demokratikus alapjogok), csakhogy jelenleg nincs ilyen jogszabály, a bíróságnak pedig nincs és nem is lehet ahhoz joga, hogy de facto új jogszabályt alkosson „bírói gyakorlat” címén, méghozzá az alkotmányos alapjogokat korlátozva.
Ezen az alapon a bíróság egyébként a bélyeggyűjtőket is kinézhette volna magának (biztos van köztük gárdista), aztán a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségét feloszlató határozatának az indokolásában kimondhatta volna, hogy szerinte ennek hatálya kiterjed a Magyar Gárda Mozgalomra is. Jogilag pont ugyanennyire lett volna megalapozott.
Valójában nem csupán a rendőrség, de a bíróság is igyekszik kiszolgálni a politikai elvárásokat, méghozzá elsősorban a bírói kar nagy részének szakmai alkalmatlansága és szervilizmusa miatt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 16:41:03

@Drang: Nézd, én nem vagyok jogász, de természetes jogérzékem van, és nekem ez a "Magyar Gárda egyesület (mert volt ilyen) nem egyenlő a Magyar Gárda Mozgalommal" típusú érvelés csak ügyvédi csűrés-csavarásnak tűnik, hisz mindenki tudja, hogy egy és ugyanaz a kettő, és hogy a vádpontok, amiben elmarasztalták őket, azok állnak.

Viszont (már csak a személyes érintettségem okán is) azt kérem, hogy mivel a bélyeggyűjtőket senki sem vádolta meg semmivel, és nem szolgáltattak erre indokot, tessék őket békén hagyni! :-)

Drang 2009.09.11. 17:07:07

@Fedor:
Természetesen megkövetem a bélyeggyűjtők általam is nagyra becsült közösségét :-)
Mivel jómagam viszont jogász vagyok, szeretném jelezni, hogy nincs olyan jogi kategória (különösen nem valamely szankció alkalmazása esetén), hogy „mindenki tudja” (a „köztudomás” létező jogi kategória, de az kb. az iskolai tananyagban szereplő ismeretek külön bizonyítás nélküli elfogadását jelenti). Sajnos azt kell mondanom, hogy az általam felvázolt analógia jogilag közel sem annyira sarkított, mint amilyennek tűnik.
Abban pedig bárki biztos lehet, hogy a rendőrség, az ügyészség és a bíróság a „másik oldal” kiszolgálásában is legalább ennyire lelkes lesz, sőt lelkesebb, hogy feledtesse az eddigi produkcióját. Ez pedig szerintem a legkevésbé sincs rendjén.

Viktus 2009.09.11. 17:57:26

@Drang:

Jogos. Éppen ez itt a probléma az apehosok, rendőrség ugyanúgy rájárt anno a balliberális megmondóemberekre is, és jövőre valószínűleg oda fog nyalni az igazságszolgáltatás, mert majd onnan kapják a kenyerüket. Sajnos nem véletlenül találták ki a hatalmi ágak szétválasztását, amely nálunk gyakorlatilag abszolute nem működik mindaddig, amíg a kenyéradó gazda - kormány - miniszterei közvetlenül szakmai kérdéseket ferdítenek el politikai alapon. Főleg egy olyan miniszter , aki jolly jokerként volt már lassan minden , de rendőrnt még nem szolgálta a hazát ... a non plus ultra pedig az volt, amikor nyíltan kiderült, nemhogy a miniszter a miniszteren át a PÁRT megyei szerve is beleszól a rendőrség működésébe lásd. a miskolci kapitány ügye. Ez vezet el az emberek bizalmának totális megrendüléséhez.

Ui.: Lehet ez a probléma csak nálam jelentkezik, de rákérdeznék IE8 alatt másnak is a szövegdobozból gépelés közben eltünik a fél szövege?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 18:51:18

Nem mondom, hogy nincs igazság abban, amit írtok, de a mérték azért nem olyan nagy szerintem...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.09.11. 20:02:29

@Fedor: Szia Fedor, a mérték a legfontosabb? Kérlek, politikai és társadalmi attitűdöktől mentes módon nézd a problémát. 1, NEM baj ha nem azonos az ideológiánk. 2, NEM baj, ha adott dologról nem azonos a véleményünk. 3, NEM baj, ha ezek hatására másféle gondolataink támadnak (visszautalás WinElen-re). DE! Baj lenne ha: 1, soha többé nem állnánk szóba 2, Baj lenne, ha nem törekednénk a (valamilyen) megegyezésre 3, Baj lenne, ha egymás nélkül(!) képzelnénk az eljövendő időket. Fedor! Írásaid alapján sokra tartalak, várom válaszod. üdv. Misi

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 20:08:38

@Mihint: Nem a mérték a legfontosabb, csak épp az ország hangulatának hiszterizálásához nagyban hozzájárulnak az ilyen túlzások hangoztatása.

A pontjaiddal amúgy maximálisan egyetértek, csak nem értem, hogy jönnek most ide :-) Talán nem feleltem meg a szellemiségükben?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2009.09.11. 20:24:47

@Fedor: A végéről kezdem: szerintem megfelelsz a pontok szellemiségében. De ez néha ez kevés. Mindketten (Te is, én is) a klaviatúrán keresztül vagyunk egyedül kapcsolatban, igazából nem ismerjük egymást. Rendkívül összetett és bonyolult szellemi mutatványokat össze lehet írni ilyen módon - anélkül, hogy véleményünket ténylegesen ütköztettük volna. Nem is tudom igazán, miért írom is ezt Neked. Csak talán én is alapjában azt gondolom, amit Te. Olvaslak, fontos, amit gondolsz, ne hagyd abba, ne add fel. Vigyázz magadra Fedor!

Viktus 2009.09.11. 21:04:16

@Fedor: A mérték fontos pl. vicc volt hisztizni korona úsztatáson, ahogyan vicc volt hisztizni a vizitesdi 300 forinton... Viszont a hatalmi ágak közti egyensúly megbillenése nem vicces az a demokrácia alapjait veszélyezteti.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.11. 22:07:30

@Fedor: Ha jól tudom, egészen pontosan 1 (azaz egy) embert találtak bűnösnek. Nyilván voltak olyanok is, akikre nem tudták rábizonyítani. (Tomcat)
De az nonszensz, hogy többszáz embert ítélnek el, 2 perces tárgyalásokon, úgy, hogy nem hajlandóak meghallgatni a védelem tanúit, nem hajlandóak megnézni a videófelvételeket, illetve a legnagyobb képtelenségeket is elhiszik. (50+ nő 4 rendőrt vert össze szerintük...)

"a rendőrségnek ebben nagyobb szerepe van, mert a bírók hittek a feljelentéseknek"
Megint (ál)naiv vagy. Szerinted a bírók hülyék?

molaris 2009.09.13. 09:46:53

Az utóbbi időkben(6-7 év), igen sok furmányos ítéletnek lehettünk tanúi. Ezt a jogászok - gondolom- még tisztábban látják. Ami számomra érthetetlen, hogy miért kell egy békés társulatot üldözni, de a Pax Hungarica, a Nemzeti Arcvonal nyugodtan ténykedhet. Vagy ezek kedvesebbek a hatalomnak?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0