Diszkriminatív és antiszemita vagyok
2009. november 08. írta: Fedor

Diszkriminatív és antiszemita vagyok

Az ember játszik. Én pl. szeretek megragadni minden lehetőséget, pláne ha nyeremény is jár hozzá. A kedvemet csupán az szegi (de az nagyon), ha a szervezők önkényesen értelmezik a szabályokat.

Indult egy játék a hónap elején, a Jövő emlékei (Flash Forward) című sorozat promójának részeként. Írni kellett egy blogbejegyzést, hogy miképp képzelem el magam 2010. április 29-én (ez a dátum igen jelentős a sorozat sztorijának szempontjából). Hát én lelkesen belevágtam, és Csütörtök címen összehoztam az eddigi leghosszabb posztomat, egy kis politikai szatírát, aminek előképeként talán Tóta W. Árpád Eljövetel c. könyvét tudnám megnevezni. Hogy milyen lett? Ezt döntse el ki-ki maga, de ezt a kedves érdeklődő csak itt, az én blogomon teheti meg.

A versenyből ugyanis kizártak.

Írásom a szerkesztők által megmérettetett, és könnyűnek találtatott. Azt a választ kaptam, hogy

Szia Fedor, a posztod bár remek és nagyon szórakoztató. Gratulálok hozzá tényleg! Sajnos politikai tartalmú bejegyzéseket nem aktiválhatunk, nem szeretnénk ha ilyen irányba menne el a blog.

Én ezen egy kissé csodálkoztam, mert a kiírásban mindössze ennyi állt:

egyedül arra kérünk, légy politikailag korrekt, kerüld a diszkriminatív, antiszemita bejegyzéseket

tehát nem az, hogy a politika en bloc tiltott terület (ami tekintve az időpontot, amúgy is elég érdekes megkötés lenne, hisz pont akkoriban lesznek a választások). Ráadásul átnézve az átengedett pályaműveket, nem egy érinti a politika területét. Mindezt szóvá is tettem, de érdemi választ napok óta nem kaptam rá. Tehát nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy nem felelek meg a kiírás feltételeinek, tehát diszkriminatív és antiszemita vagyok.

Hát ezt is megértem.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr861509361

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jövő Emlékei: Fedor-t ki kellett zárni? 2009.11.22. 23:18:02

Indult egy játék, írjuk le, hogyan látjuk magunkat 2010. április 29-én. Lehet nyerni is. Fedor-t kizárták, mert a politikáról írt posztot, akkor én most mit írjak? Mivel a szabályok nem írják, mit is kell írni, illetve milyen hosszan, az nyer -e, aki j...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2009.11.08. 18:44:58

A mostani emelt szintű érettségi előtt könyörögtem a felettünk lakó csajnak, hogy ne válassza Kádárt és semmi roller által becsempészett komcsi tételt. De a faterja ősmaszopos és a gyereket is behülyítette teljesen. Nem hallgatott rám és aztán jól lehúzták ezt az egyetlen feladatát, a többi kiváló lett. Az ennél a feladatnál elveszített pontjai miatt épphogy kiesett a pesti egyetemek jogi karáról...

Ha elveted a követ, nem tudod kit talál el...

Ez rád is igaz. A szellemes írásod kerülhet olyanok kezébe is, akik kevésbé toleránsak, kevésbé elnézőek. Persze sosem fogod megtudni, hogy mi volt az ok, ami miatt nem tetszett nekik, ahogy sosem tudta meg a csaj sem, hogy mi volt vele a probléma. Mert valójában nem is volt, csak áldozatok vagytok egy egyre kevésbé türelmes és toleráns országban.

Persze ez csak egy feltételezés. Az igazság lehet ennél sokkal egyszerűbb is.

Viszont kedvet csináltál a pályázathoz. Bár nem biztos, hogy lesz rá időm, a saját blogomat sem írom lustaságból...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.11.08. 20:26:25

Fedor, őszintén sajnálom, hogy ennyire ostoba emberek (versenyeztetők) közé keveredtél, mert nekem tetszett a posztod, és nem találtam "erősnek" (politikailag)!
Mindenesetre, véleményem szerint, hamarosan ez a világ jön majd. De nem megyek bele semmiféle vitába ezzel kapcsolatban.

Kitartás!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.08. 21:04:22

@DeMarco: Neked van blogod? Azt hittem már nem tudsz nekem újat mondani...
@Tom Bobb: Csak nem félsz a FIDESZ uralomtól? :-)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.08. 21:14:01

Tényleg nem fair. A posztod korrekt volt, főleg politikailag.

Szerintem itt megint bejött a kádári politikaellenesség pavlovi reflexe, amit nem ártana már hanyagolni, ha már demokráciásat játszunk.

DeMarco 2009.11.08. 23:39:21

@Fedor: Mint mondtam lusta vok vezetni. Amikor csináltam jobban ráértem volna vele foglalkozni, de végül nem lett belőle sok minden, épp csak elkezdtem.

Bár te sem tudsz nekem újat mondani, rengetegszer átbeszéltük már a politika állását, a villám tudja mennyiszer írtam már le ugyanazokat az érveket. Kellene csinálnom válasz paneleket és bevágnom a megfelelő helyre... :))
Vagy úgy járunk, mint a székelyek:
-Hm?
-Jah.
-Ühüm.
-Egen. :))

Mindenesetre sűrűsödni fognak az események a kampányok beindulásával, mostanában nem fogunk unatkozni...

DeMarco 2009.11.09. 09:22:52

@Fedor: Na írtam egy sztorit én is, bár közel sem lett olyan jó, mint a tied. Az általad megadott linken el tudod olvasni a "Sors kezét". Úgy látszik engem nem diszkvalifikáltak... :))

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2009.11.09. 09:30:35

érdekes hozzállás, először elcsodálkoztam, aztán úgy döntöttem mégse ;-)
itt talán a felhasználási terület döntött, oda nem akarták valami általunk ismeretlen okból 'bekeverni' a bejegyzésedet, ami szerintem jól sikerült és szórakoztató. politikai ingerküszöbömnek pedig a közelébe se került, de nem vagyunk egyformák :-D
nem terveztem indulni a pályázaton de lehet írok egyet saját stílusban, csak hogy szolidáris legyek veled. merthogy engem tuti kivágnak ha elengedem magam ;-)))
annyira nem érdekelt eddig, nem olvastam végig az egészet, így nem tudom elbírálnak vagy sorsolnak a végén? tehát minőség vagy szerencse dönt?

DeMarco 2009.11.09. 09:44:25

@úriparaszt: sorsolnak.. elég a szerencse. :))

DeMarco 2009.11.09. 09:45:23

@úriparaszt: Bár ha politikai témát választottam volna és Fedort emiatt vágták ki, akkor én különdíjas lennék... :))

Walter Melone (törölt) 2009.11.09. 10:22:46

Szia Fedor!

Ha kizártak, az nem jelenti, hogy ne lehetnél sportminiszter, de minimum képviselő. Mit szolnál egy országos lista 2. helyhez?

Nincs kedved pártot alapítani?

szinkrobi · http://iszdb.hu 2009.11.09. 11:35:31

Én meg "egyedül arra kérlek" kerüld el az AXN-t! :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.09. 14:44:01

@Walter Melone: kösz, de kell a francnak, hogy utáljon a fél ország :-)

@szinkrobi: Az a baj, hogy a sorozat érdekel, a LOST is ott fog majd folytatódni tavasszal, szóval nem fogom.

Win Elen 2009.11.09. 17:18:08

Hat ez erdekes. Nekem is nagyon tetszett az iras, es csak csatlakozni tudok azokhoz, akik megszolaltak az ingerkuszob ugyeben.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0