Populizmus példatár
2010. február 08. írta: Fedor

Populizmus példatár

 

A NATO-radarral kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, ott nem lehet a lokátor, ahol az emberek nem akarják, hogy legyen. "Le kell ülnünk a NATO-val, és kell találnunk egy másik helyet" - közölte.

A deviza alapú hitelekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy nem lehet olyan magas árfolyama a svájci franknak, amekkorának az emberek nem akarják, hogy legyen. "Le kell ülnünk a svájci jegybankkal, és kell találnunk egy másik árfolyamot" - közölte.

A közteherviseléssel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy ott szó sem lehet adózásról, ahol az emberek nem akarják, hogy legyen. "Le kell ülnünk a pénzügyi szakemberekkel, és kell találnunk egy másik forrást az állami feladatok finanszírozására" - közölte.

Az iskolai dolgozatokkal kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy olyan kérdések nem szerepelhetnek benne, amelyeket a gyerekek nem szeretnének, hogy legyenek. "Le kell ülnünk a tanárokkal, és meg kell találnunk a megfelelő kérdéseket" - közölte.

A perforált vakbelével kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, hogy olyan műtétről szó se lehet, amiről ő nem akarja, hogy legyen. "Le kell ülnünk az orvosokkal, és kell találnunk egy másik, műtéttel nem járó megoldást" - közölte.

Az SI mértékegységekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta, nem lehet a méter olyan hosszú, amennyire az emberek nem akarják, hogy legyen. "Össze kell hívnunk újra az Általános Súly- és Mértékügyi Konferenciát, és kell találnunk egy másik hoszt" - közölte.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr271738681

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az én évértékelésem 2010.02.08. 16:14:39

Amerikai mintára, Orbán Viktor magyar országon is meghonosította kormányzása alatt az évértékelés műfaját. Eredetileg ezt az éppen regnáló államfő mondja el, a kongresszus (nálunk országgyűlés) előtt. Mivel 2002-ben OV ment a levesbe nem kellett volna ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2010.02.08. 12:00:17

Orbán Viktor Orbán Viktorral kapcsolatban azt mondta, nem lehet az a miniszterelnök aki valóban értene is a gazdasághoz, mert ő lesz az.

Vidéki 2010.02.08. 12:00:39

Jól rámutattál a NATO radarral kapcsolatos Orbán érvelés gyengeségére.

Ha kiterjesszük az érvelést az élet más területeire is (ahogyan te bemutattad), számíthatunk arra, hogy az esetek túl nagy részében lesznek majd emberek, akik valamit, ami a többségnek fontos lehet, nem akarnak.

Ha bárkinek, bármilyen ügyben vétójoga lehet, akkor ez út az anarchiához.

Szuper jogállamunkban vannak ilyen irányú hatásos tendenciák. Ezek testet öltöttek például a méregdrága, egy dunahíd árát felemésztő köröshegyi autópálya völgyhídban, mely 80 méter magasan ível át egy pici patak felett, vagy az M6-os autópálya hosszú alagútjaiban, pár méterre a kukoricaföldek alatt.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.08. 12:48:13

Az elején nem értettem. Azt de, aztán röhögős lett :)
Kár, hoyg ez nem kerül index kezdőoldalra, lehet páran elgondolkoznának...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.08. 12:50:21

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: Alig másfél órája élesítettem, szóval még kerülhet :-) De hogy kerül -e, arra nekem semmilyen befolyásom nincs.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.02.08. 13:11:08

Nekem nem annyira ezzel van bajom, mivel a helyzet elvileg magábanhordoz egy másik alternatívát, hanem sokkal inkább azzal, amikor az emberekre mint megfoghatatlan masszára hivatkoznak, hogy valami legyen, mert hát a Zemberek - állítólag - ezt akarják.

Bagarja 2010.02.08. 13:18:18

Na ezért mondják rá, hogy populista. Ügyes a taktikája: "Mit akartok emberek?" Az emberek megmondják. Aztán tart egy beszédet, amiben felsorolja ugyanazokat a dolgokat, de már, mint saját ötleteket. Erre az emberek: "Hát tud ez a Viktor! Tudja, hogy nekünk mi köll!" Hogy aztán mi valósul meg belőle, már kicsit sem érdekli.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.08. 13:24:48

@Lesből Támadó Szárítókötél: A NATO radar problémája csak apropó, a poszt témája valójában egészen más...

1kutya 2010.02.08. 14:28:18

az ingatlanadóval kapcsolatban Orván Viktor azt mondta...

aztán Mádi megmondta...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.02.08. 16:18:43

@Vidéki: Vagy a Pest megye körül (nem) épülő budapesti elkerülő út (M0)...

DeMarco 2010.02.08. 16:33:42

@Fedor: Most ezzel a megfogalmazásal mi a bajod?

Nézzük a tényeket:

1. A NATO radarra semmi szükségünk. Ha 10 évig nem hiányzott, akkor ezután sem fog.

2. Ez egy szimbólikussá vált objektum, amit a részeges komcsi hadügyes és a kormány a végletekig erőltetett a civil lakossággal szemben. Ettől már régen vissza kellett volna lépniük, de pusztán makacsságból, juszt se engedtek belőle. A Köztársasági elnök végig ellenezte ezt. Egy jobboldali kormánynak egyenesen feladata ezt az erőltetett szarkupacot eltüntetni, ezzel is megmutatva, hogy simán lehetett volna máshogyan is.

3. Pécsnek Fideszes most a polgármestere, ha komolyan gondolják a városvezetést, akkor evidens, hogy rendezik, lezárják ezt a hülyeséget.

Ez nem populizmus, hanem pragmatizmus. Persze értem én, hogy bosszant téged, hogy újabb és újabb mocsokról derül ki, hogy tulajdonképpen felesleges és egy hiteltelen kormány ámokfutásának az eredménye csupán...

De ha populizmus az, hogy le kell ülni az emberekkel és meg kell tőlük kérdezni, hogy mit szeretnének, akkor én NAGYON szeretnék ilyen populista államban élni és örökre elfelejteni a komcsi rémálmot.

Walter Melone (törölt) 2010.02.08. 16:36:55

@DeMarco:

Volt ott valami helyi népszavazás is, nem?

vitéz Thapóccay néma bárány 2010.02.08. 16:38:03

Ebből az "Orbán Viktor azt mondta" idézgetésből lesz majd a felcsúi beszéd. Jó poszt.

vukkarak 2010.02.08. 16:44:20

@DeMarco: Persze, legyen autópálya, hozzám közel, de ne az ablakom alatt.
Védjen meg minket valaki, de mi ne költsünk katonákra.

Nagyon jó a poszt.

Nagy pacifista vagyok, de ne akkor kelljen septiben felhúzni egy radart, amikor nagy a baj.

Ha jól tudom valaki demózta is, hogy délről simán be lehet repülni az országba. De a populizmus az nagyon menő ma.

Az a legnagyobb bajom, hogy a fideszesek azt hiszik, amihez kicsit is hozzáértek a szocik, az szarrá, amihez OV az meg arannyá változott. Középút nincs.

Várom OV csodatevő kezét, de nagyon!

3.14159265 2010.02.08. 16:49:09

@DeMarco: Nagyon bájos a kommented.
Arról már próbáltak beszélni veled a szüleid, hogy télapó sincs?

DeMarco 2010.02.08. 16:59:49

@vukkarak: Ugyan. Mit érne egy támadásnál?? Az elsők között dobnának rá bombát... Akkor meg minek? Eddig se volt, mégis elvoltunk nélküle.

"azt hiszik, amihez kicsit is hozzáértek a szocik, az szarrá.."

Nem hisszük. Tudjuk. Megtapasztaltuk.

gauche caviar 2010.02.08. 17:04:03

Orbán Viktor kijelentette, hogy ha megszárad szép száraz lesz.

DeMarco 2010.02.08. 17:05:39

@3.14159265: Mondok egy meglepő dolgot: Már kampány van. Egy ismerősöm kitöltött egy fideszes kérdőívet, ami elvileg a képviselőnél landolt. Másnap felhívta a leendő képviselő, megköszönte a választ és megkérte, hogy személyesen is találkozzanak, beszélgessenek, illetve kísérje továbbra is figyelemmel a kampányt, szóljon ha úgy érzi, örömmel fogad minden meglátást.
Meghallgatni az embereket és megpróbálni megfelelni az igényeiknek, képviselni az érdekeiket nem ördögtől való valami, csak olyan emberek kellenek hozzá, akik hitelesek és képesek ezt megtenni. Ha ez nektek populizmus, akkor én továbbra is populizmust szeretnék...

DeMarco 2010.02.08. 17:10:07

@vukkarak: "Persze, legyen autópálya, hozzám közel, de ne az ablakom alatt.
Védjen meg minket valaki, de mi ne költsünk katonákra."

És ugyan miért ne lehetne megtalálni a legjobb megoldást? Miért ne lehetne például olyat megbeszélni a NATO-val, hogy két évig nem megyünk sehová, egy fillért nem költünk katonákra, mert kell a pénz a gazdaság helyreállítására, de majd két év múlva újra beszállunk?!

Mindig meg lehet találni a középutat.

mrs. white 2010.02.08. 17:13:38

Még az a szerencs, hogy a több pénzt az embereknek több pénzt az önkormányzatoknak az nem populizmus. Igaz fedor vagy annak idején erről is írtál a bloggodban? Egyébként mindenkinek ajánlom a szónak magának az alapjelentését. Populáris=népszerű. nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik tömegpárt népszerütlen kijelentéseket tegyen bármelyik oldalról is. Azok nem tömegpártok lesznek hanem rétegpártok. Bár a szocik arra felé tendálnak, de tőlem tehetnek populista kijelentéseket. Ez csak a baloldalon okoz ekkora problémát. ugye más szemében a szálkát sajátban meg a gerendát sem.

3.14159265 2010.02.08. 17:18:46

@DeMarco: Veled tényleg nem beszélték a szüleid az élet nagy dolgait.
Kezdjük az elsővel: valójában nem létezik a télapó. De tényleg.

Aztán majd valamikor eljutsz arra a szintre, hogy felfogod azt az egyszerű tényt, hogy minden közösségi döntés szükségszerűen okoz egyéni érdeksérelmeket. A radar is, meg az autópálya is.

rnmr (törölt) 2010.02.08. 17:22:18

"A NATO radarra semmi szükségünk. Ha 10 évig nem hiányzott, akkor ezután sem fog."

elektromosságra semmi szükségünk, ha több ezer évig nem hiányzott, akkor ezután sem fog.

amúgy meg, mi a baj a radarra? de frankón, tudja valaki, hogy miért rossz? miért rosszabb, mint bármelyik t, pannon, vagy voda torony (amiket többek között lakóházak tetejére is telepítenek)?

rnmr (törölt) 2010.02.08. 17:23:47

és ahogy a biblia is írja: a többség szüksége mindig az egyén szüksége előtt :D

loláb 2010.02.08. 17:29:01

NATO radar: legyetek kedvesek, nézzétek már meg a térképen, hogy hova akarnak radart építeni: gyakorlatilag a város szájába.

Az volt az irgalmatlan faszság, hogy a Zengőnél engedtek a hippiknek, és a zöldeknek. Ott jó helyen lett volna a radar, magasabb is, messze is van a várostól.

Akkor gyengék voltak, de a Tióubesre, a lakott területtöl pár száz méterre a város fölé tényleg ne építsenek radart.

Vagy találjanak neki normális helyet, messze a lakott területtől, vagy felejtsék el a radarosdit, és bízzák az új kormányra, hogy hova építik meg.

De eröltetni egy rossz megoldást ostobaság.

fran7 2010.02.08. 17:31:43

@3.14159265: Kedves barátom, ha veled sem beszéltek a szüleid, közlöm veled nincs télapó, de volt egy Miklós nevű püspök, aki pénzzel segített egí többlánygyermekes családot, hogy ne kelljen örömlánynak állniuk. S tette mindezt titokban. Épp ezért igyekszünk az ő nevenapján kis ajándékokkal emlékezni e jótettre. Másrészt az EU alapelve a szubszidiaritás elve, hogy helyi szinten dőljenek el a helyiek számára fontos dolgok. Brüsszelből nem akarják eldönteni, hogy melyik hegyen kell építeni a radart, mert ők nem tudják hol nő a bánáti bazsarózsa. De köcsög EU és NATO még engedékeny is lenne csak a fafej magyar állam nem. Hisz őt meg végképp nem érdekli holmi virágok mikroklímák. Szerintem az is ugyanolyan rossz, amikor bármit tehetsz az állam, akkor se enged. Pedig ez elvileg demokrácia, ahol a többség dönt.

Lone Starr (törölt) 2010.02.08. 17:34:28

A reálpolitika szavazatmaximalizálásról, és nem politikafilozófiáról szól.

penna 2010.02.08. 17:50:02

Mivé lett ez az ember nagyjából '93 óta? A rendszerváltás legnagyobb csalódása volt számomra. Gondolatai, nézetei, tettei köszönőviszonyban sincsenek egykori önmagával.

Egyidősek vagyunk nagyjából, de érdekes módon én világlátásomat tekintve nem vettem 180°-os fordulatot az elmúlt 15 évben... Nyilván változik, árnyalódik dolgokról, emberekről mindenki véleménye, na de ennyire??

Ezt tenné a politika?

Pedig ennyire nem szabadna senkinek elfelejtenie, sőt elfelejtetnie, ki volt ő nem is olyan régen. De nála mégis bekövetkezett. Kár.

Nagyon sok jót tehetett volna az országnak, ha ez a tehetséges, okos, karizmatikus ember nem változik meg negatív értelemben ilyen borzasztóan drasztikusan.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.02.08. 18:14:30

"Le kell ülnünk a NATO-val és találnunk kell egy másik helyet."

De miért a NATO-val?
Azok honnan tudnák, hogy a magyaremberek mit nem akarnak?

Vagy akkor már nem fog számítani?
NATO rábök az iskolaudvarra és ott lesz?

Csináljanak inkább nemakarási térképet.
Népszámlálókkal felméretik, hogy ki hol nem akarja,
összesítsék, és ahol nincs egy nemakaró sem, ott legyen a radar.

raves · http://mindennapramese.blog.hu 2010.02.08. 18:15:16

@fran7: miféle többség dönt? Hol élsz te? Dunsztosüvegben?

2010.02.08. 18:16:16

még jó bazmeg hogy van nekünk egy ilyen nempopulista kormánypártunk, huhuu XD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.08. 18:18:53

@DeMarco: "Ez egy szimbólikussá vált objektum, amit a részeges komcsi hadügyes és a kormány a végletekig erőltetett a civil lakossággal szemben. "

Csak hallkan jegyzem meg, hogy a lokátortelepítésről a döntést még az Orbán kormány hozta meg, szóval igencsak lyukra futottál. igaz, ők a Zengőt nézték ki, ami valóban, technikai szempontból jobb lett volna. A Tubesre pont úgy került, hogy meghallgatták, mit akarnak a zemberek (ennyit a komcsi vircsaftról). Nem a Zengő, oké, de eléggé be volt határolva a terület, hogy hova érdemes tenni, mert azért annyit talán te is belátsz, hogy völgybe lokátort tenni nem túl szerencsés, mint ahogy olyan csúcsra se, ami nála nagyobbakkal van körülvéve.

De mégegyszer: ez a poszt alapvetően NEM a Tubesről szól. Nem akartam szájbarágni, de ezek szerint kénytelen vagyok: Mekkora baromság már, hogy egy alapvetően szakmai kérdést, amire ninncs számtalan variáció, azt ígérje, hogy majd az emberekkel megbeszéljük? Az emberek jól aztmondják, amit te, hogy nincs is szükség rá, mert szart se értenek hozzá, csak azt látják, hogy marha ronda lesz tőle a hegyoldal, az orszég védelmét meg oldják meg, ahogy tudják (mert nem a NATO-é lenne az a lokátor, hanem a mienk, a NATO csak fizetné, és persze kölcsönösségi alapon láthatná az adatokat), ja és az is kit érdekel, hogy a legfőbb szövetségeseink előtt égünk, mint a csehvászon, mert nem lehet adni a szavunkra.

Fittipaldi 2010.02.08. 18:35:07

úúúúúúúúúúúúriiiiiiiiiiisteeeeeeeeeeennnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ostobaságokat próbálsz OV szájába adni, és ezzel levezeted, hogyan lehet eljutni egy valós igénytől a hülyeségig.

Csak valójában te vagy a hülye, mert hazugsággal próbálod bizonyítani az ostoba fantáziáidat: üldözési mániában szenvedsz fedor????!!!! Ez egy betegség, fordulj orvoshoz.

Vagy ez valami negatív kampány része akar lenni b+? Az eszem megáll...

tengier 2010.02.08. 18:49:48

@rnmr: azért rossz a radar b.meg, mert egy egy megelőző csapásnál elsődleges célpont. Namost Pécs lakosai nem igazán szeretnének rakétét a nykukba

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.08. 18:53:16

@Fittipaldi: Bocs, de olyanokkal nem tudok mit kezdeni, akik be vannak oltva irónia ellen...

loláb 2010.02.08. 19:02:33

@Fedor:
"A Tubesre pont úgy került, hogy meghallgatták, mit akarnak a zemberek (ennyit a komcsi vircsaftról)"

Nehogy már Orbán tehessen arról, hogy a szocik erélytelenek voltak, és egy szakmai kérdésben is azt nézték, hogy hogyan menthető, a maradék népszerűségük.
Orbán csak kihasználta azt a helyzetet, hogy az ellenzék felelőssége nulla egy ilyen ügyben. Láttunk már hasonlót, például a szocik 50%-os közalkalmazotti béremelést ígértek (mert nem nagyon bíztak abban, hogy megnyerik 2002-ben a választást), pedig szakmai szempontból az is egy nonszensz volt, jól el is intézték az országot.
Persze ezt ti elfelejtitek, és valami oknál fogva az mszp-szdsz ellenzékre mint a konstruktív ellenzékiség megtestesítőire emélkeztek, pedig hát erről már akkor sem volt szó.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.08. 19:07:21

@loláb: "Nehogy már Orbán tehessen arról, hogy a szocik erélytelenek voltak, és egy szakmai kérdésben is azt nézték, hogy hogyan menthető, a maradék népszerűségük."

Szókiforgatásból jeles. Nem Orbán tehet róla természetesen, csak arra hoztam példának, hogy mivel jár az, ha megfogadjuk azt, amit Orbán ígér.

Fittipaldi 2010.02.08. 19:13:18

@Fedor: ebben a posztban semmi irónia nem volt, te ezt sajnos komolyan gondoltad.

pont itt idézet tőled:
"Nem Orbán tehet róla természetesen, csak arra hoztam példának, hogy mivel jár az, ha megfogadjuk azt, amit Orbán ígér. "
Ostoba kitalációkkal példálózol, pont erre céloztam.

DeMarco 2010.02.08. 19:24:12

@Fedor: "lyukra futottál..." Tényleg? Nem hiszem. Én azt írtam, h a kormány a végletekig erőltette a civilekkel szemben a lokátort. Ez a kormány. Nem a Fideszé. Maga a terv előbb került asztalra, de a megvalósítás és az akörüli herce-hurca már a maszop idétlenkedése volt.

"Az emberek jól aztmondják, amit te, hogy nincs is szükség rá, mert szart se értenek hozzá,"

Köszi. Ez itt a lényeg. Én kérek elnézést. Ez hogyan fér össze a libsi értékrendeddel???
Tudod az embereknek kurvára elegük van abból, hogy a magukat marhára okosnak képzelt senkik döntsenek a fejük fölött a rózsadombról, hogy mi jó nekik. Ráadásul ezt még lenéző, pökhendi stílusban is nyomják a pofájukba. Már megbocsáss, de a helyiek sokkal jobban tudják, hogy mit szeretnének. Felnőttek, el tudják dönteni, hogy mit akarnak és nem kérnek a bábáskodásból. Legalább annyira értenek a dolgokhoz, mint azok akik erőltetik rájuk a hülyeségeket. Én hiszek a demokráciában és az emberek felelősségteljes döntéseiben. Nem tom' az hogy tetszene, ha a Moszkva térre építenénk egy böszme nagy radart...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.02.08. 19:26:31

Szokatlanul találó és jogos poszt!
Gratula!

OV meg visszavehetne a CPU killerből, ennyire azért nem kéne debilnek lennie. A hadügy tipikusan olyan dolog, hogy nem arról szól, hogy az "emberek nem akarják".

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.08. 19:42:58

@Fittipaldi: "ebben a posztban semmi irónia nem volt, te ezt sajnos komolyan gondoltad."

Azt mindig is szerettem, amikor mások jobban tudják, hogy mit akarok... Az meg ne zavarjon, hogy az a mondatom, amit te bizonyítéknak gondolsz, az nem a posztra vonatkozik, hanem az egyik kommentemre. Összefügggéseiben kéne olvasni, nem csak kiragadott mondatokat. De azért vicsorogjál csak tovább nyugodtan.

@DeMarco: "Én azt írtam, h a kormány a végletekig erőltette a civilekkel szemben a lokátort. Ez a kormány. Nem a Fideszé."

Hát, ha 2002-ben nem váltják le őket, akkor ők erőltették volna. És egy szavam se lett volna, ugyanis ez szakmai kérdés, nem politikai (politkai kérdés a NATO-ba való belépés vagy nem belépés volt, azt speciel pont Orbán írta alá, szintén helyesen).

"az embereknek kurvára elegük van abból, hogy a magukat marhára okosnak képzelt senkik döntsenek a fejük fölött a rózsadombról"

Ne keverd össze a demokráciát a szakmaisággal. Azt se szokás megszavazni, hogy miképp épüljön fel egy ház, hanem azt kell megcsinálni, amit az építőmérnök kitalál, ugyanis ő ért hozzá.

loláb 2010.02.08. 19:52:42

@Fedor: Lol. Én vagyok jeles szókiforgatásból? Véletlenül sem ez a poszt, ami szándékoltan kitalált eseteket hoz fel, hogy megmutassa, hogy Orbán a polulista sátán maga. Nem, ez a poszt csak irónia, de én kiforgatom a szavaidat.

Nem én forgatom ki a szavaidat, hanem te próbálod meg védeni a védhetetlent, és egy kritikán aluli kormányzás alatt elkövetett hibákat az ellenzék nyakába varrni, hogy azok csak populistán a zemberekre mutogatnak.
Pedig valójában a kormány hibája, hogy a szakmai kérdésekben nem volt képes megvédeni a szakmaiságot. Nem törvényszerű, hogy minden marhaságban az legyen a döntő érv, amit az emberek mondanak, viszont a kormány felelőssége, hogy a szakmai érveket, vagy a szakmai döntés fontosságát bemutassa egy-egy ilyen döntésnél. Az, hogy ezt elmulasztották, csakis az ő hibájuk, nem a fideszé. Ők csak kihasználták ezt a hibát.

Zetek 2010.02.08. 20:00:57

Géza! Volt nyolc elcseszett éveket. Ha annyira kell az a kurva radar, akkor miért nem építettétek fel Toller cica és Tasnádi alatt? Miért nem áll már régóta? Másrészt minek ilyesmire költeni, akár egy fillért is? 300 milliárdos honvédelmi költségvetésnek az egyetlen értelmes része a hadtörténeti intézet a várban.

DeMarco 2010.02.08. 20:13:12

@Fedor: "hanem azt kell megcsinálni, amit az építőmérnök kitalál, ugyanis ő ért hozzá."

Na ne röhögtess. Ezt te se gondolod komolyan ugye? Először is ha már a példánál maradunk, akkor NEM az építőmérnök találja ki a tervet. ÉN találom ki és én szerkesztem meg nagy vonalakban. A tervező átnézi, megcsinálja aprólékosan, MEGBESZÉLJÜK a változtatásokat és a végén ÉN hagyom jóvá a tervet. Egyéb esetben kirúgom a tervezőt és keresek másikat. Mert az egész NEKEM lesz és engem szolgál nem őt.

Ha jártál már bármilyen hivatalban, bankban, polgármesteri hivatalban, építésügyön, közüzemi cégeknél, akkor tudhatnád, hogy az úgynevezett "szakértők, ügyintézők" nem mindig vannak a toppon és számtalanszor tudod náluk sokkal jobban a jogszabályokat, határozatokat, lehetőségeket. El lehet érni sok mindent. ha odafigyelsz.

Hagyjuk már ezt a "szakmai döntés" marhaságot.

loláb 2010.02.08. 20:26:26

@DeMarco: Márcsak azért is, mivel a zemberek (a szomszédok) megvétózhatják a kiadott építési engedélyt (bizonyos feltételek esetén).

elfelejtette 2010.02.08. 20:39:31

Orban megprobal emberkozpontu arculatot lattatni, mindent megbeszel az "zemberekkel". Dedosvicces, nemertelmisegi marketing, tehat nemjo. Persze az is lehet, hogy Orban huje. Egyebkent is a demokracia nagyszeru, vedendo dolog, mert a Demosz bolcs, viszont a populizmus nemjo, mert a Populusz tokhuje.

Lassuk az ellenoldalt. Az ellenoldal a szakertoi mitoszra, a hozzaertesre akar apellalni, mint ahogy az elmult 30 evben vegig erre probalt epiteni, reformkorokben toretlen nepszeruseggel. Mara total hiteltelenne valt az egesz, doktriner marhasagokat akarnak felulrol, erovel bevezetni, evtizedek ota folyik a nagy kiserlet, szakerto kozgazdaszokkal, bankarokkal, uzletemberekkel es egyeb Corvinus-szokevenyekkel a vezeto szekekben.

Majd meglassuk, melyikre mennyien vevok aprilisban.

lüke 2010.02.08. 20:45:30

A szakma negligálása a szégyenteljes influenza oltás felosztása volt:
jobb oldal nem oltat /a bal igen
Ha idáig jut egy ország egy szakmai kérdésben -ami jelentős volt: járványmegelőző !-, akkor ott semmilyen szakmai tekintély nem létezik,nihil van
megj: a perforált vakbél halálos
betegség
ezt lehet kérdezni a betegtől:
kedves uram:élet vagy halál?
yeee yee yeee

Voloka 2010.02.08. 21:01:54

Tessék mondani, ugye itt kell, szidni
a zorbánt?

DeMarco 2010.02.08. 21:04:47

@lüke: Ha már influenza és szakmaiság: A fél világ, köztük komoly európai tekintélyek is kirohanásokat intéztek az úgynevezett szakértők ellen azért, mert nagyon eltúlozták a veszélyességét és riogattak már sokadszorra. Akár azt is mondhatnánk, hogy a balosokat jól lehúzta a gyógyszerlobbi, mert hiszékenyebbek a jobbosoknál, akik azóta is vidáman élnek és jókat röhögnek a lúzer balosokon...

Minden csak nézőpont kérdése...

Vidéki 2010.02.08. 22:00:34

@Fedor:
„Mekkora baromság már, hogy egy alapvetően szakmai kérdést, amire nincs számtalan variáció, azt ígérje, hogy majd az emberekkel megbeszéljük.”

Naszreddin Hodzsa meséje az apáról, fiáról és a szamárról rávilágít arra, hogy vannak olyan helyzetvariációk, amelyek bármelyikét emberek csoportjai képesek kifogásolni.

Az apa és fia szamarukkal a vásárba mentek.
A tömeg kifogásolta, amikor az apa és nem a fia ült a szamáron.
Azt is kifogásolta, amikor a fiú és nem az apa „szamaragolt”.
Szegény szamarat sajnálták, amikor mindketten felültek rá.
Nem tudtak mást tenni, hátukra vették a szamarat, de ez sem tetszett a tömegnek.

Mindig lehet hivatkozni arra, hogy az embereknek ez nem tetszik, ezért nem lehet megcsinálni.

Bagarja 2010.02.08. 23:14:27

@tengier: Leülhetsz. Egyes. A sejtsebészetről nem akarsz mesélni? Ahhoz is nagyon érthetsz...
Ez a célpontosdi akkora marhaság! Gondolkozz, ne már szövegét ismételgesd! A hőerőmű, a TV torony önmagában sokkal fontosabb célpont. Amúgy meg a hagyományos háborúzást el kéne felejteni.
Remélem a radart visszajátsszák a Zengőre, mert ott a helye.

DeMarco 2010.02.09. 03:14:20

@Fedor: És máris itt van a következő hazaárulás. Már felesleges számolni. A szemem se rebbene a felelősségre vonástól. Legyen az bármilyen szigorú...

index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/09/vizhaboru_magyarorszagon_i./

kisa 2010.02.09. 09:44:19

DeMarco 2010.02.08. 17:05:39
@3.14159265: "Mondok egy meglepő dolgot: Már kampány van. Egy ismerősöm kitöltött egy fideszes kérdőívet, ami elvileg a képviselőnél landolt. Másnap felhívta a leendő képviselő, megköszönte a választ és megkérte, hogy személyesen is találkozzanak, beszélgessenek, illetve kísérje továbbra is figyelemmel a kampányt, szóljon ha úgy érzi, örömmel fogad minden meglátást."

1. A fidesz csak március 15-én kezdi a kampányt... Mert rövid kampányt akarnak.
2. Valahogy így képzelem azt a beszélgetést:
- köszönjük Z elv/polgártárs az értékes hozzászólást és az építő jellegű kritikát. Pártunk szerint a legfőbb érték az ember, éppen ezért mi mindig meghallgatjuk a zemberek problémáit. Oda fogunk hatni, hogy a jövőben ilyen esetek ne forduljanak elő, és minden eszközzel azon leszünk, hogy a nép egyszerű dolgozói is érezzék, pártunk és államunk törődését...
:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.09. 10:33:46

@loláb: Ne haragudj, de teneked szövegértelmeezési gondjaid vannak, ha a posztból neked ez jött le.

@DeMarco: "Először is ha már a példánál maradunk, akkor NEM az építőmérnök találja ki a tervet. ÉN találom ki és én szerkesztem meg nagy vonalakban. A tervező átnézi, megcsinálja aprólékosan, MEGBESZÉLJÜK a változtatásokat és a végén ÉN hagyom jóvá a tervet. Egyéb esetben kirúgom a tervezőt és keresek másikat. Mert az egész NEKEM lesz és engem szolgál nem őt."

Így van. Mi találtuk ki nagy vonalakban, hogy mi legyen (építsünk lokátort), de ha a háztervedre az építőmérnök azt mondja, hogy amit te szeretnél, az statikailag kivihetetlen, ő ezt javasolja, mert az a szakmailag megfelelő, akkor hiába rúgod ki, mert nem azt csinálja, amit kérsz, más felelős mérnököt se fogsz találni, aki engedelmeskedne neked...

@Voloka: Nem kell. De lehet. Ahogy mindenki mást is, ha rászolgál.

DeMarco 2010.02.09. 11:45:08

@Fedor: "más felelős mérnököt se fogsz találni, aki engedelmeskedne neked..."

Ez a "szakértői kormány" nagyon megragadt benned... Pedig az se létezik...

Van egy alapvető különbség köztünk. Te megfellebezhetetlenül hiszel a "szakértőknek" én meg nagyon is szkeptikus vagyok velük. Én feltételezem, hogy tévedhetnek és azt is, hogy lehet nekem (is) igazam. Ellenben te fejet hajtasz nekik, függetlenül attól, hogy érzed te is, hogy azért vmi nem kerek... Ha egy mérnök szerint vmi statikailag kivitelezhetetlen, akkor bizony elmegyek másik háromhoz is és könnyen előfordulhat, hogy az elsőt fogják lehülyézni... arról nem is beszélve, hogyha nem hallgatok a mérnök tanácsára és mégis megépítem a házat és összedől, az az én károm, az én felelősségem. Ahogy az is, ha állva marad. Mert például a tervező akkor tervez először házat épp kiesve a suliból, te meg már a harmadik házadat építed fel és a tapasztalat többet ér, mint a kreativitás hiánya...

Hányszor kellett már szembenéznem üveges szemekkel, égő piros füllel, elnézést és egyben segítséget kérő banki ügyintézővel, jogszabályok után kapkodó ügyvéddel, kelletlen hivatalnokkal, zavart építésszel és sorolhatnám. Unalmas állandóan magyarázni, főleg, hogy nekik kellene engem tájékoztatni és nem fordítva... Sajnálom a lustákat, akik nem járnak alaposan utána a dolgoknak és orrba-szájba húzzák le őket mindenhol.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.09. 12:29:07

@DeMarco: "Ez a "szakértői kormány" nagyon megragadt benned... Pedig az se létezik..."

ki beszél itt szakértői kormányról? Nem a kormány találta ki, hogy ott a legjobb, hanem a katonai szakértők. Nem egy, több.

"Te megfellebezhetetlenül hiszel a "szakértőknek" én meg nagyon is szkeptikus vagyok velük. "

Én is, én sem hiszek senkinek megfellebezhetetlenül. Körül szoktam én is mindent járni egy-egy nagyobb dötésem előtt. De speciel a konkrét esetben senkit nem fogsz találni, aki azt mondja, hogy máshol jobb. Azaz de: a Zengőt, de ugye arról a nép azt mondta, hogy nem.

Na mindegy, ez is egy újabb meddő vita.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2010.02.09. 13:16:30

Hibátlan :)

Velem is üljön le.

Hozok neki labdát :)

demonbonnie.hu

hapcika 2010.02.09. 13:39:20

99-ben az Orbán kormány megigérte a NATO-nak, hogy a Zengőn épít radarállomást. Most leülnek tárgyalni a NATO-val és találnak egy másik helyet, a Tubest

ag1950 2010.02.09. 15:45:33

@DeMarco: Anihez meg viktor az arannyá változik? Bunkó...

2010.02.09. 16:58:14

Látod, ezt hozta a demokráciának nevezett állapot. Itt mindent csak akkor lehet, ha az emberek azt és ugy akarják--ahogy nekik tettszik. Ebböl van a káosz és az anarchia keveréke. Legközelebb majd arról nyitunk vitát, hogy honnan fujjon a passzát szél, mert ez sem mindegy ám!Fedor! Most egyet kell hogy értsek veled, mert ugye olvasod hogy sokszor nem egyezik a véleményünk!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.09. 17:10:03

@jános515: Ha te ebből azt szűrted le, hogy nekem a demokráciával van bajom, akkor nagyon tévedsz.

sárkányfő 2010.02.09. 17:42:55

A perforált vakbélnél már nevettem :)

Nagyon jó a poszt. Az interjú, ami alapján készült, azonban tartalmaz még kínosabb részt. Amikor azt mondja, a hogy a Jobbikkal neeeeem lesz koalíció, majd szembesíti '98-cal a riporter, hogy akkor ugyanezt mondták a kisgazdákra is, erre az a válasza, hogy, ja igen, de akkor össze lehetett egyeztetni a programokat...

sárkányfő 2010.02.09. 17:45:23

@DeMarco: "1. A NATO radarra semmi szükségünk. Ha 10 évig nem hiányzott, akkor ezután sem fog."

hogy nevemhez hű legyek:
ó jaj...

zoli29 2010.02.09. 19:19:07

@Fedor:

A devizahiteles "poénoddal" kicsit alászaladtál, mert arról éppen tegnap beszélt OV a Hír TV-ben:

"a legkiszámíthatóbb gazdaságpolitika mellett sem zárható ki, hogy a forintárfolyam ingadozik, mert ez nem csak Magyarországon áll vagy bukik. Ezért én általában azt tanácsolnám mindenkinek, hogy ha lehet, akkor ne devizában, hanem forint alapon vegyen fel hiteleket" ... "hiába tűnik most a forint árfolyama nyugodtnak, semmilyen garanciánk nincs arra nézve, hogy a következő hónapokban is ez így marad, ezért mindenki, akinek devizában van a hitele, azt kell mondanom, hogy egy minősítetten bizonytalan helyzetben van, és amíg nem tér át a forint alapú hitelre, addig abban is marad."
fidesz.hu/index.php?Rovat=10031&Media=8483
(09:05-től)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.09. 19:59:01

@zoli29: Ez marha jól hangzik, és lényegében a bizonytalaság igaz is, de azért ez egyáltalán nem egyértelmű. Okosok kiszámolták ugyanis, hogy ahhoz, hogy a Ft hitelek jobban megérjék, mint a devizahitelek, ahhoz 350 Ft-os € kéne. Márpedig annak még tavaly tavasszal se voltunk még a közelében sem, pedig akkor már világvége hangulat volt.

Persze, aki gyenge eurónál, franknál vett fel hitelt, annak érvágás a megnőtt törlesztőrészlet (de hosszútávon még neki is jobb, mintha Ft-ban vette volna fel azt a hitelt). A mostani, jóval gyengébb Ft-nál viszont kifejezetten előnyös devizahitelt felvenni, mert a válságon már túl vagyunk, és jóval nagyobb az esély arra, hogy erősödni fog a Ft (tehát csökkenni a törlesztő), mint hogy jelentősen gyengüljön.

zoli29 2010.02.09. 20:07:24

@Fedor:

A dolog szakmai részéhez nem konyítok nagyon. Csak arra akartam felhívni a figyelmed, hogy az egyik témában, amit itt szóba hoztál, OV éppen most nyilatkozott, és messze nem abban a szellemben, amit ez a post sugall.

DeMarco 2010.02.09. 21:17:19

@Fedor: Na ebben legalább egyetértünk. Még most is sokkal jobban megéri devizában hitelt felvenni, mint forintban. Persze csak annak, aki képes azt törleszteni egy kis ugrándozás mellett is és nem vesz fel 80.000-es fizetésre 20 milla hitelt. De ezek meg maguknak keresték...

Mi már az építkezés elején állunk és bár nem akartunk hitelt felvenni, de most lenne érdemes mégis, mert most a béka segge alatt van a forint és a Fidesz köztudottan az erős forintot szereti, vagyis felfelé fog elindulni a forint, ergó kevesebb lesz anno a törlesztőrészlet. Járai már fél lábbal bent van a helyén... (Aggódik is a sok régi vörösdiplomás ott, hogy most nem lesz megbocsájtás, mint a múltkor.) Igaz, nem kell félteni a bankokat, ebben az esetben egyoldalúan fel fogják rúgni a szerződéseket és kitalálnak egyéb jogcímen fizetendő kompenzációs összegeket. (Jártunk már így az előző Orbán-kormány idején.) Remélni lehet csak, hogy jobban figyelnek a Fideszben és erősebb kontroll alatt fogják majd a bankokat.

Már csak a Fideszre várunk és belevágunk...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 09:07:58

@zoli29: Ha esetleg nem esett volna le: Nem azért írtam a posztot, hogy szerintem Orbán az éríntett témákban ezeket fogja mondani, amiket kitaláltam, hanem csak példákkal akartam bemutatni, hogy amit a Tubessel kapcsolatban mondott, az olyan baromság, mintha a többi témban azt mondaná, amit írtam.

Velem általában épp az a baj, hogy túlmagyarázom a dolgokat, hát most tessék, írtam egy bejegyzést, amin egy fél pillanatig gondolkodni is kell, hogy meglássa benne az ember az abszurdot, erre rögtön egy csomóan szó szerint veszik.

De miért csak jobboldaliak? :-)

@DeMarco: Apám, te már patológiás eset vagy ezzel a FIDESZ várásoddal... Párszor már kértem, hogy nézz utána, mikor volt a forint a legerősebb az elmúlt 20 évben. Na jó, elárulom: Gyurcsány alatt, alig pár hónappal a világválság előtt...

Egyébként persze, erősödni fog a forint, de ez nem a kormányváltásnak lesz köszönhető, hanem a válság végének, meg Bajnaiéknak, akik alatt közel 50 Ft-tal lett olcsóbb az euró, és megalapozták a folytatást is.

Ne, ne kezdjünk el ezen vitázni. Fölösleges. Párszor már lefutottuk ezeket a köröket, és úgyse győzzük meg egymást.

DeMarco 2010.02.10. 09:19:32

@Fedor: "hanem a válság végének, meg Bajnaiéknak.."

No Comment.

Erősen vitatott, hogy melyikünk patológiás eset...

DeMarco 2010.02.10. 09:20:51

@Fedor: Még jó, hogy az ország 90%-a jobbfelé fog szavazni. Rohadtul egyedül fogod érezni magad április után...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 09:43:05

@DeMarco: Na ezért mondtam, hogy nem érdemes ezen vitatkoznunk.

Bagarja 2010.02.10. 11:18:50

@DeMarco: Megkérnélek, hogy ha 90%-nál (csak 1%-kal is) kevesebben szavaznak jobbra, csak annyit leírsz: "Tévedtem." Köszi!

DeMarco 2010.02.10. 11:51:05

@Bagarja: Rendben. :)
Nem mintha számítana, hogy nem 90% csak 89,5.. :)) Akik lusták és nem képesek elvánszorogni az urnákig, azokat nem számolom, se most, se soha. Csak azokat mérem akik hajlandóak élni a jogukkal. Ezért előre szólok, hogy a szokásos maszopos mentséget, hogy aki nem szavazott, az velünk van, nem fogadom el, ahogy eddig sem. (A homogén zóna bárkire szavazhatott volna, talán azért nem ment el, mert úgy érezte, hogy nélküle is meglesz a győzelem.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 11:58:55

@DeMarco: Én ezt "a szokásos maszopos mentséget, hogy aki nem szavazott, az velünk van", eddig egy maszopostól se hallottam, csak te emlegeted állandóan vádként. Azt szokták mondani, és én is, hogy akik nem mennek el, azoknál nem lehet tudni, hogy milyen arányban oszlanak meg a vélemények, és ez igaz is.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.02.10. 12:10:54

@Fedor: "Egyébként persze, erősödni fog a forint, de ez nem a kormányváltásnak lesz köszönhető,"

Sőt, a választások környéki időktől az új kormány megalakulása utánig valószínűleg inkább gyengülni, vagy stagnálni fog, mert a pénzpiac kivárja, hogy milyen fejlemény lesz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 12:15:10

@vadász2: Jó, hát nem akartam én itt DeMarco-t és társait azzal idegesíteni, hogy a nagy nemzetközi hitelminősítők szerint hazánkkal kapcsolatban már csak egy kockázati tényező van, mégpedig az, hogy mit fog csinálni Orbán miniszterelnökként... :-)

DeMarco 2010.02.10. 12:40:25

@Fedor: Nem idegesítesz vele, mert minden kormányváltásnál figyelnek a hitelminősítők és a befektetők, hogy a kövtkező kormány hogyan fog hozzájuk viszonyulni. Innen is látszik, hogy mennyire nem látják át a helyzetet. Ha egy kicsit is érzékelnék a valóságot, akkor tudnák, hogy nem Orbántól kellene félniük, hanem a magas Jobbikos aránytól. Ők tényleg meg tudják kavarni a lecsót.

vadász2: Persze, az első évben én is arra számítok, hogy menni fog a nyávogás, hogy nincs pénz a kasszában, mert mindent elherdáltak a szocik. Ami valljuk be, tökéletesen igaz is. Most aztán igazán a semmiből kell újjá építeni az országot. Ezért is akaszt ki Fedor, hogy már előre alkalmazza a komcsi retorikát azzal, hogy feleleveníti a bejáratott receptet: a Fidesz Bokrosnak köszönheti a fellendülést, véletlenül sem az első évben megtett kiigazításuknak köszönhetik. Most csak kicserélik Bokrost Bajnaira és megy ugyanaz a szöveg... Átlátszó és siralmas.
Persze értem én, hogy megalázó látni, hogy ami nekik nem ment 8 évig, azt most túlszárnyalja a Fidesz.

Ezért gáncsolnak mindenhol ahol csak tudnak. Ez világosan kiderül Oszkó vízügyben írt leveléből is, ahol saját szavaival írja le, hogy nem merik privatizálni a vizet, mert egyrészt az emberek és önkormányzatok ellenállását élezheti a kormánnyal szemben a válság idején, másrészt nehogy az ellenzéki politikusok a víz védelméből politikai tőkét tudjanak kovácsolni (a választások előtt).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 13:00:12

@DeMarco: Bajnaiék eredményeit nem figyelembe venni erős vakságra utal, dehát tőled nem is várok mást.

DeMarco 2010.02.10. 16:02:59

@Fedor: "Én ezt "a szokásos maszopos mentséget, hogy aki nem szavazott, az velünk van", eddig egy maszopostól se hallottam, csak te emlegeted állandóan vádként."

Akkor nézzük a teljesség igénye nélkül. Ne kelljen emlékeztetnem rá majd áprilisban sem...

index.hu/belfold/2009/06/07/mszp_nagy_a_bukta_de_meg_kitart_a_partbeke/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 16:08:13

@DeMarco: Végigolvastam a kedvedért, de semmi ilyet nem találtam benne. Még ez a mondat állt hozzá a legközelebb: "meg kell mozgatnia azokat a szavazókat, akiket ma hidegen hagyott a választás" De ez se mondja azt, hogy mindenki MSZP-s, aki otthon maradt, csak azt, hogy van közöttük MSZP-s IS. Ez viszont tény, hisz minden pártnak vannak otthon maradt szimpatizánsai.

Arra meg még csak célzás sincs, hogy ez a hányad mekkora.

Valami komolyan vehető?

DeMarco 2010.02.10. 16:09:41

@Fedor: "Bajnaiék eredményeit nem figyelembe venni erős vakságra utal"

Ó, ne aggódj. Figyelembe veszem, nagyon is. Években számolom. A kiosztandókban.
Majd ha a gyerekem megkérdezi 20 év múlva, hogy miért kell neki is még törlesztenie a felvett IMF hiteleket, hogy elkerüljük a teljes államcsődöt és miért vesztettük el állások százezreit, mik voltak az IMF követelései titokban (pl. a fentebb említett víz eladás), akkor lesz kit emlegetnem neki...

Tudom te azt fogod mondani, hogy válság volt...

De én azt is hozzá fogom tenni, hogy hogyan talált minket a válság, miért voltunk előtte is gyalázatos helyzetben, miért nem volt eurónk, miért nem védekeztünk időben, stb.

Egyébként meg annyira szűk a mozgástér és KÖTELEZŐ feladatok vannak

DeMarco 2010.02.10. 16:11:32

@DeMarco: folyt... ,hogy egy ovis csoport is képes lett volna bevezetni a további megszorításokat. De akkor legalább kakaónk, meg kiflink lenne...

DeMarco 2010.02.10. 16:12:26

@Fedor: Ki mondta, hogy olvass?? :)) Nézd meg a videót... :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 16:13:12

@DeMarco: Tudom, persze, ha Orbán lett volna miniszterelnök, még a válság is elkerült volna minket...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 16:14:33

@DeMarco: Na azt viszont ne kívánd tőlem, hogy negyedórán át Lendvai Ildikót nézzek. Tessék idézni, vagy legalább egy pontos timecode-ot írni, hogy hol keressem azt a mondatot.

DeMarco 2010.02.10. 16:39:48

@Fedor: Kettőnk közül melyikünknek nagyobb büntetés Sípánkát hallgatni???

De majd később belehallgatok, hogy mikor mondja. (Több helyen is.)

A válság nem került el minket, de ha eurónk lett volna, sokkal enyhébb lett volna, csak ha a lakáshitelekre gondolok akkor is, de minden tekintetben. Másrészt egy erősebb gazdasággal jobban jöttünk volna ki belőle. Mi már előtte is az összeomlás szélén voltunk, a válság jól is jött a maszopnak, gyorsan ráfogtak mindent, mint a nyuszira.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 17:35:32

@DeMarco: Csak épp az nem biztos, hogy lett volna eurónk (lásd még Csehország és Lengyelország példáját, akik szintén korábbra tervezték, oszt pont ugyanott tartanak ebben a tekintetben, mint mi), ráadásul a kényszerreformoknak köszönhetően sokkal jobb állapotban jövünk ki belőle, mint ahogy belekerültünk, sőt, még annál is jobban, mint ahogy egy csomó régi EU tag. Nézz körül, hogy gazdaságilag mi van most Görögországban, Portugáliában, Angliában, írországban...

DeMarco 2010.02.10. 19:31:28

@Fedor: Az euro bevezetése csak elhatározás kérdése. Holnap is bevezethetnénk. Vagy sumákban, mint montenegró, vagy melyik..
Olyan, mint a minimálbér emelése. Évekig hallgattuk, hogy nem lehet és nocsak...

De lehet elegánsan is, betartva az előírásokat és tartani a célokat bármi áron. Csak éppen ehhez is elhatározás kell. Úgy nem megy, hogy lezüllesztjük a forintot, hogy variálhassunk az ingadozással...

Kölcsönvettem egy blogból pár sort, hogy érzékeltessem a "sikeres válságkezelésedet":

Ha az MNO informátorai nem hazudnak, akkor ezt kurvára megszívtuk. Az IMF szerint csak az idei hiánycél eléréséhez újabb 250-300 milliárdos megszorításra van szükség. Önmagában is óriási szám, de hogy képben legyünk: az ingatlanadóból származó bevétel kb.: 50 mrd/év, gondolhatjuk, hogy akkor mit jelenthet egy majd' 300 milliárdos megszorítás... Köszönjük a sikeres válságkezelést, a fantasztikus idei költségvetést kedves Gordon!

Nohát. Ennyit erről...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.10. 19:37:53

@DeMarco: "Az euro bevezetése csak elhatározás kérdése. Holnap is bevezethetnénk. "

Na hát kb. ennyit értesz hozzá. Montenegro elfogadja hivatalos fizetőeszközként az eurót, de attól még nem az euróövezet tagja...

Bagarja 2010.02.11. 12:44:43

@DeMarco: Hehe. Én éppen OV-től hallotam egy érvénytelen szavazás után, hogy megmagyarázta, hogy az emberek tulajdonképpen megszavazták. Úgyhogy a "maszopos" jelzőt akár be is helyettesítheted "fideszesre". (Látod, én tudok disztingizélni. :-) )

Bagarja 2010.02.11. 12:48:07

Ja, amúgy a fél százalék nem különbség. Annál több lesz, ne aggódj! :-)

Bagarja 2010.02.11. 18:53:32

@Fedor: Is. Épp a radaros népszavazáson történt. A népszavazás érvénytelen volt. Egy (valódi) demokráciában ez vajon mit jelent??? Ezek után értelmezhetetlen OV kijelentése, hogy az emberek nem akarják. Legjeljebb azok, akiknek az ingatlanja a közelben van...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0