Mindkét eredményt megérdemelné
2010. február 15. írta: Fedor

Mindkét eredményt megérdemelné

Sajnos nem tudok nem egyetérteni Gaál Csaba vg.hu-n az MDF belvillongások kapcsán megjelent jegyzetének summájával:

Akármi lesz a vége, a Magyar Demokrata Fórum története senkit sem tölthet el majd büszkeséggel. Meghirdetett elvei oly gyakran kerültek ellentmondásba a módszereivel, hogy hitelessége erősen megkérdőjelezhető. Ugyanakkor az is tény, hogy Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje olyan programmal állt elő, amely még mindig az egyetlen komolyan vehető, konkrét viszonyítási pont a kampányban.

Vannak, akik akár 10 százalék feletti választási szavazatarányt is elképzelhetőnek tartanak az MDF számára, a közvélemény-kutatások azonban mindössze 1-2 százalékot jósolnak neki. Mindkét eredményt megérdemelné.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr601760197

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Februári reggel 2010.02.15. 17:49:36

Halk léptek verik fel a téli reggel szokatlan csendjét. Egy emberforma árnyék kúszik végig a házak falain, fürdőzve az erőtlen, de mégis szívmelengető napfényben. Az árnyék gazdája szapora léptekkel közelít a kapualjhoz. Szellő lengeti ballonkabát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.logic 2010.02.15. 14:34:15

Én se, az MDF-nek nincs programja. Az, hogy fűnyíróelv alapján metszünk a költségvetésen, az nem program, de Bokros csak erre képes. Egyedül a Jobbiknak van programja.

DeMarco 2010.02.15. 14:55:00

Fedor: Vannak olyan pillanatok, köztük ez is az, amikor komolyan sajnállak. Mintha bent lennél egy fallal körülvett szobában amin nincs ablak, se ajtó, mindenki más meg kívül lenne. Te csak a falakat látod és semmit a kinti világból. Vagy lehet, hogy lent állsz a barlangban és a valóság árnyjátékait látod csupán...

Miközben a Jobbik lassan, de biztosan felkúszik a 20%-ra, köszönhetően a kiábrándult komcsiknak akik tömegével mennek rájuk szavazni, miközben a Fidesz ráhajt a kétharmadra és remélhetőleg el is éri, az általad annyira preferált szadöf a kiesés szélén lebeg, ami több, mint kívánatos lenne. Néhányan azt mondják, hogy Ibolyka csak menekül, hogy nehogy megszűnjön a mentessége, de ez badarság, mert a Fidesz röhögve fogja ezt megszavazni neki, mármint az eltörlését. Lassan már egész Budapestet leváltja. Számtalanszor elmondtam már, hogy mindent és mindenkit feláldozna, hogy a székében maradhasson. Most pontosan ezt látjuk. Nem tud csendben lelépni, ahogy a szadesz sem. A legeslegutolsó pillanatig görcsösen kapaszkodnak a semmibe. Bokros egy élő rémálom. Nincsen semmilyen programja, hacsak azt nem számítjuk programnak, hogy a dolgozóktól a legutolsó rézgarasukat is elvenné és odaadná a bankár haverjainak... Remélem már a kopogtató cédulákat sem sikerül összegyűjteniük, bár amilyen lendülettel lopkodják a postaládákat még a végén össze tudják vásárolni a kellő mennyiséget, hogy aztán a választáson elbúcsúzzunk tőlük örökre. Bár én annak is örülnék, ha már előtte összeomlanának.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.15. 15:16:43

@DeMarco: "Bokros egy élő rémálom. Nincsen semmilyen programja, hacsak azt nem számítjuk programnak, hogy a dolgozóktól a legutolsó rézgarasukat is elvenné és odaadná a bankár haverjainak..."

Persze, sőt szűzlányok vérét is issza...

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.15. 15:20:10

Imádom ezt a klipet :)

@m.logic: MDF-nek nemhogy programja nics, azt sem tudják kiket indítsanak, aztán lassan lekell adni a kopogtató cédulákat..
Szeritnem nem kerülnek fel a szavazó lapra.

elfelejtette 2010.02.15. 16:12:39

Ez mar annyira kozepen allo, elfogulaltan es fuggetlen ertelmisegi velemeny, hogy meg akar mervado is lehet.

DeMarco 2010.02.15. 16:25:38

@Fedor: Az a szomorú, hogy irónián kívül ezt semmi mással nem tudod cáfolni, mert az igazság fájdalmas. Bár ami neked szomorú, az tulajdonképpen nekem nagyon vidám...

DeMarco 2010.02.15. 18:09:23

@Fedor: Hát ne is, még rosszul aludnék..
Elég sokat elolvastam belőle. Ez így jó ahogy van, ki kell másolni és átküldeni egy gyakorlott pszichológusnak. Már látom is: Bajusz huszár a gumiszobában habzó szájjal üvölt: MÉG TÖBB ADÓT! MÉÉG! Nyúzzátok meg a rohadt gójokat! Nem csoda, hogy idáig jutottak, a leírásuk nagy része mese, önámítás. De sztem ők se gondolják komolyan, csak a szokásos nézzük hülyének a népet recept.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.15. 18:13:44

@DeMarco: hát elolvasva ezt a lommentedet, én vitakoznék azon, hogy kinek is volna szüksége gumiszobára...

stratez 2010.02.15. 18:23:54

Nehogy már Bokros bajszával kozmetikázni lehessen azt az ámokfutást, amit ez a vénülő bestia művel, azért legyen már következménye a politikai hullarablásnak, a kukázásnak, a politika szemétdombján guberálásnak...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.15. 18:27:58

@stratez: Pont erről a vívódásról szól a poszt, ha nem esett volna le.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.15. 18:32:38

Bokros Lajos azért lett hős, mert a Fidesz győzelem utáni gazdasági sikereket neki tulajdonította a ballib média, de ettől még nem igaz, hogy annyira király lett volna. Valóban menedzselt válságot máshol is, ám az a fajta válságkezelés, amit ő művel egyre kevésbé elfogadott nemzetközi közgazdász körökben sem, mint egyedül üdvözítő recept. Az MDF-nek meg kevés köze van a liberalizmushoz és Bokros Lajostól is sokáig távol állt, csupán a parlamentben maradáshoz szükséges. Akinek elege van a nagy pártokból és a Jobbik stílusából, annak csak az LMP marad, mint alternatíva.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.16. 09:21:25

@DeMarco:
"Miközben a Jobbik lassan, de biztosan felkúszik a 20%-ra, köszönhetően a kiábrándult komcsiknak akik tömegével mennek rájuk szavazni,"

áhá, szóval komcsi vagy!
mindig is mondtam, hogy a jobbikosok hardcore kommancsok nemzeti mázban :)

Fabius 2010.02.16. 10:26:56

@Fedor: Bokros programja valóban tartalmaz megfontolandó, esetleg végrehajtható elemeket. De nála nem a szakmai hozzáértést szoktuk megkérdőjelezni. Hanem azt exhibicionizmust. Amivel arcát és nevét adta az első pártnak, aki felkérte őt a nemzetmentő szerepre. A mai MDF pedig erre alkalmatlan. Én már csak röhögök azon, hogy amit leírok reggel, azt Dávid Ibolya délre végre is hajtja. (budapesti kirúgások) Pont ennyire kiszámítható és előre vetíthető a bukfenc, amivel kiesnek a Parlamentből. 2-3% már sikerként könyvelhető el, nem meglepetésként.

Vidéki 2010.02.16. 12:00:17

Ez egy egetverő túlzás, a Bokros legenda továbbépítése:

„Ugyanakkor az is tény, hogy Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje olyan programmal állt elő, amely még mindig az egyetlen komolyan vehető, konkrét viszonyítási pont a kampányban.”

Az MDF, élén Dávid Ibolykával és a mindent és mindennek az ellenkezőjét kimagyarázni képes Herényivel szerintem az 1-2%-ot sem érdemelné meg.

A durva népi közmondás szerint viszont: „Ahol lószar van, veréb is akad.”

A jó pénzért bérelt „közvéleményformáló független értelmiségiek” harsonaszava messze hangzik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.16. 12:18:17

@Vidéki: Bokros hozzáértése nem legenda. Ha valamiért szimpatikus az MDF, akkor az ő.

Viszont ahogy a belügyeiket intézik, az valóbanb elég taszító. Most megint inkább arrafele hajlok, hogy nem szavazok senkire.

is 2010.02.16. 13:00:35

@DeMarco: elég hosszan mondtad, meg elég vehemensen. hidd el, mi is sajnálunk téged, mert ahonnan meg mi nézzük, onnan a FIDESZ kétharmad az nem valami jó dolog, hanem az egész magyar társadalom görbetükre, tetézve a Jobbik 20%-val. tudod: egyél szart! milliárdnyi légy nem tévedhet! de, de igen, és ezt már a hülyenépszavazással sikerült be is bizonytani, nem elmélkedünk, hanem bizonyítékkal a kezünkben állunk.

@poszt: a gyerekszülés valami véres, undorító dolog, miközben az anya kínlódi, izzad, nagyon fáj, a gyerek sír. namost akkor ne szüljön anya több gyermeket, és szánalams dolognak nevezzük a szülést? Fedor, gondold át ezt még egyszer. én erősítelek: itt Bokros a lényeg, a többi vér meg izzadság, de most születik meg a 2014-es győztes. kitartás, nem vagy egydül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.16. 13:08:13

@is: Ne haragudj, de ez nagyon hülye és hamis hasonlat volt.

DeMarco 2010.02.16. 14:26:20

@.Pierre Bezuhov.: ? Én ugyan nem. Tegnap is elhajtottam egy jobbikos kopogtató cédula gyűjtőt. Rontják az esélyt a kétharmadra... A fenének sem hiányzik, hogy állandóan alkudozni kelljen velük. De ez bizonyos embereknek még rosszabb lenne, mint nekünk...

DeMarco 2010.02.16. 14:33:13

@Fedor: "Bokros hozzáértése nem legenda. Ha valamiért szimpatikus az MDF, akkor az ő."

Ó, dehogynem legenda. A ballibsi sajtó kapta csak fel, mert valamivel meg kellett magyarázni a Fidesz kormány sikerét és hát azt mégsem engedték nekik leírni, hogy Orbán Viktor és kormánya tette helyre a dolgokat... Elég ciki lett volna nekik. De azért mi tudjuk az igazságot, mégha úgy is tesztek, mintha nem ez történt volna. Pont annyira nem mertek szembenézni a valósággal, mint a balliba kormány. Persze sztároljátok csak továbbra is, de azért mi közben elfelejtjük a szadöft és a rémségek kicsiny boltját...
Nem is értem miért ugráltok egy 0.01%-os csődtömegért. Szar 20 évetek lesz...

Vidéki 2010.02.16. 14:35:07

@is:"vér meg izzadság"

Már 60 évvel ezelőtt Rákosi elvtárs (Szálin elvtárs legjobb magyarországi tanítványa) kitalálta ezt a szöveget:

"Nem ehetjük meg ma a holnap aranytojást tojó tyúkot, paprikáscsirke formájában."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.16. 14:36:15

@DeMarco: Akkor biztos csak elszólás volz Járaitól 98 végén az, hogy "az államháztartást jobb állapozban találtuk, mint gondoltuk volna"... Vicces vagy, ahogy kapálódzol a tények ellen...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.16. 14:50:56

@DeMarco: "valamivel meg kellett magyarázni a Fidesz kormány sikerét és hát azt mégsem engedték nekik leírni, hogy Orbán Viktor és kormánya tette helyre a dolgokat..."

Szóval Orbánék rendbetételéről:

GDP

1995: 1,5%
1996: 1,3%
1997: 4,6%
1998: 4,9%
___________

1999: 4,2%
2000: 5,2%
2001: 3,8%
2002: 3,5%

Bruttó adóság (mrd euro)

1995: 23,8
1996: 21,2
1997: 20,4
1998: 21,2
___________

1999: 26,0
2000: 19,2
2001: 32,1
2002: 32,3

De azért te csak álmodj tovább...

DeMarco 2010.02.16. 15:04:00

@Fedor: Nyugodtan folytathatod a sort... Egyébként melyik volt a legjobb évünk? Csak nem 2000??? Na hát... Ki is kormányzott akkor?

DeMarco 2010.02.16. 15:05:51

@Fedor: "Akkor biztos csak elszólás volz Járaitól.."

Szerencséd van: Épp elégszer fogod hallgatni Járait mostanában... :)))

DeMarco 2010.02.16. 15:09:46

@is: Én Fedort szoktam ekézni, de úgy látszik mindig van lejjebb...

"itt Bokros a lényeg, a többi vér meg izzadság,"

Igen. A mi vérünk, meg a mi izzadságunk. Csak azért, hogy nagyorrú barátai még jobban lakjanak. Köszi, ebből nem kérünk. Nagyon nem. Ha lesz is vér meg izzadság, az nem nekünk lesz, hanem nekik. Főleg ha (sajnos) tényleg nagyon feljön a Jobbik. Akkor nagyon gyorsan meg fognak szűnni a velencei kaszinóhoz hasonló próbálkozások...

Wuff 2010.02.16. 15:14:00

@Fedor: Euró 95-99-ig? Vagy ECU? Másrészt elegánsabb lett volna forintban megadni, mert az állampapírok elsődlegesen forint alapúak. De legelegánsabb a GDP arányos lett volna, amit mindenki használ.

Másfelől Bokros csak városi legenda. Mondhatni ugyan, hogy a liberális értelmiség mintaképe, egy félisten, de valójában azonban egyszerű, mint a faék. Érdemes végiggondolni, hogy miket csinált, és miket javasol most Nagy ördöngősség? Szakmai bravúr? Nem. Szimpla és kohézió nélküli gondolkodásmód. Az ugyanis nem érték, hogy bátor és őszinte.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.16. 15:16:16

@DeMarco: Ne azt az egy kiugró évet nézd, hanem az átadás-átvétel közötti tendenciát, a ciklus kezdete és vége közötti különbséget, és annak irányát. Bokros (és finomabb stílusú, de ugyanazon az úton haladó utódja, Megyó) alatt megháromszorozódott a GDP, és ha kicsit is, de csökkent az államadósság. Járai és Varga Mihály alatt viszont a GDP kisebb lett több, mint egy százalékkal, az államadóság meg több lett a negyedével. Ennyi.

azzal az egy kiugró évvel meg már csak azért sem érdemes pattogmni, mert az utána következő év annak fényében még szánalmasabb...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.16. 15:22:03

@Roa: Ilyen táblázatom van. Természetesen később készült, és az összehasonlíthatóság miatt lett gondolom a korábbi évek eredménye is euróba átszámolva. A forint összeg becsapósabb lett volna az óriási infláció miatt. Tényleg azt is beírhattam volna, hogy mígy a Horn kormány alatt 14!-al csökkent az infláció, addig Orbánék alatt csak 8-cal :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.16. 15:22:52

14! = 14%

Lassabban kéne gépelnem...

DeMarco 2010.02.16. 15:45:37

@Fedor: Boldogan elfogadnám most is a Fidesz akkori legrosszabb évét...

Én még emlékszem a bokrosi rémálomra, a hitelek törlesztőrészletének drasztikus megugrására az akkori minimálbérre és az egyfolytában bizonygatott állításra, ami azóta sem változott, hogy legyünk rabszolgák, a dolgozótól mindent elvenni adó formájában és nem lehet emelni a minimálbért, mert minden pénz kell a jóságos multik zsebébe.
Aztán jött a Fidesz szépen megemelte a minimálbért gond nélkül, ahhoz szépen beigazították a többi fizetést és tádám... műkődött. A kamatok normál szinten maradtak, sőt kifejezetten alacsonyak voltak a törlesztő részletek, soha nem látott építkezési hullám kezdődött, az építőipar felszívott egy csomó munkaerőt, akik ma mind az utcán vannak... Ó yeee...

Bármelyik Fideszes évet elcserélném azonnal az elmúlt 8-al és az előtte lévő néggyel...

Aki ma is kizárólag az állampolgárok maximális adózásában látja a jövőt és csontig benyal a külföldi multiknak, az nem való a politikai életbe. Nem képes az érdekeinket képviselni.
Roának van igaza, egyszerű, mint a szög.

elfelejtette 2010.02.16. 20:55:21

@DeMarco: A bokrosi technokrata nempolitika-politika soha nem fog kapni tobbsegi tamogatast, ugyhogy nem alternativa. Valsag idejen eloszedik, aztan a valsag elmultaval elzavarjak jo messzire. A szocik is probaltak magukat eltavolitani politikailag a valsagkezeloktol, Bokrost "kivulrol" hivtak, Bajnai meg "fuggetlen szakertoi kormany vezetoje". Erdekes, hogy a valsagkezeles idejen tavolsagtartas megy, utana meg a valsagkezelo mitoszabol probalnak profitalni, furcsa kettosseg ez.

Egyedul a Fidesz kormany alatt volt feszes koltsegvetes kulso kenyszer nelkul, amit az elmult 30-40 ev kormanyainak egyikre sem lehet igazan raaggatni, es ez mar onmagaban sokatmondo.

DeMarco 2010.02.16. 21:07:26

@elfelejtette: Ezt inkább Fedornak írjad.. :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.17. 08:50:28

@DeMarco: "Aki ma is kizárólag az állampolgárok maximális adózásában látja a jövőt és csontig benyal a külföldi multiknak, az nem való a politikai életbe."

Csak éppen nem erről van szó. Hát kb. ennyire tudod, hogy mi ellen hadakozol.

"Boldogan elfogadnám most is a Fidesz akkori legrosszabb évét..."

Azt ugye tudod, hogy egy csomó mindenben a 2002 utáni 8 év mindegyike jobb volt (vagy csak az utolsó, válságév volt rosszabb), mint az Orbán kormány bármelyik éve? Az életszínvonal még mindig, az elmúlt másfél év visszaesése után is magasabb, mint 2002-ben, minden évben, még tavaly is! több új lakás épült, jóval kevesebb a gyilkosság, több gyerek született, megkétszereződött az átlagbér, végig kisebb volt az infláció, és még sorolhatnám. Nem azért kell a szociknak mennie, mert rontottak volna a helyzeten, hanem mert nem javítottak a sokkal többet (még akkor is, ha belevesszük a válság hatásait is), elszúrták a szükséges reformokat és mert korruptak (bár ez utóbbiakban a másik oldal felé sincsenek túl nagy illuzióim). Érdemi változásokat sajnos csak az utolsó év hozzott, de ez már elkésett, kényszer alatti, és kevés, arra elég csak, hogy megalapozta a felívelés alapjait.

Vidéki 2010.02.17. 09:26:03

@elfelejtette:
Írod: "Bokrost "kivulrol" hivtak,"

Bokros elvtárs jó elvtárs, MSZP párttag volt. ".( Hírszerző 2009.03.20)

DeMarco 2010.02.17. 10:47:15

@Fedor: Félelmetes, hogy te ezt el is hiszed. Vagy kit akarsz átverni?? Szted mi nem ebben az országban éltünk az elmúlt 8 évben??? Ha egyetlen szó is igaz lenne abból amit állítasz, akkor nem az 5%-ért küzdene a maszop és nem vonyítana minden komcsi-ballibsi a várható kétharmados Fidesz miatt. Ember, amióta átvették 8 éve a kormányzást, azóta minden évben egyre rosszabbul élünk, egyre több az adó, egyre kevesebb a fizetés és annak vásárlóértéke, óriási az államadósság, nem is merted folytatni a sort, nagy az államháztartási hiány, óriási a munkanélküliség és sorolhatnám. Több milliót húzott ki a maszop a zsebünkből az elmúlt 8 évben, komolyan azt hiszed, hogy ezt lenyeljük és elfelejtjük nekik?? Bele sem merek gondolni, h most hol tartanánk, ha maradt volna a Fidesz. Az a minimum, h euróval fizetnénk.

DeMarco 2010.02.17. 10:49:55

@Fedor: "Csak éppen nem erről van szó."

Neeem???? Csakugyan? Akkor olvasd el még egyszer a szadöf programját, mert úgy látszik nagyon felületes voltál elsőre...

A múltkor olvastam vhol: Fletó igazat mondott akkor amikor azt állította, h 2010-ben euróval fogunk fizetni a benzinért és a kajáért. Mert tankolni az osztrákokhoz járunk, kajáért meg a szlovákokhoz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.17. 10:58:38

@DeMarco: Hidd el igaz. Meg ettől még igaz az is, hogy sok a munkanélküli (bár ebben inkább a válság a ludas), meg hogy nagy az államadósság. Igen, ezek mind igazak így együtt. A valóság már csak ilyen bonyolult.

"egyre kevesebb a fizetés és annak vásárlóértéke"

Ez viszont szimpla hazugság. A fizetések még az elmúlt évben is emelkedtek valamelyest (átlagban persze), pedig ezt semmi se indokolta, az inflációpedig még tavaly, amikor a válság miatt időlegesen emelkedett egy kicsit, akkor is alacsonyabb volt, mint Orbánék alatt egy év kivételével bármikor, az összes többi évben meg effektive alacsonyabb volt.

Ki él itt álomvilágban?

elfelejtette 2010.02.17. 21:45:44

@Vidéki: Azert raktam idezoljelbe a kivulrolt. Ugye azert par evre kiugrott a banki szferaba a 90-es elso feleben, de nyilvan aki 90-ben MSZP szinekben indul, es bejut az Orszaggyulesbe, az nehezen nevezheto fuggetlennek.

elfelejtette 2010.02.18. 04:45:55

@DeMarco: A realkereset csokkent, a nominalis netto kicsit emelkedett a versenyszferaban, bar ennek egyik komponense az, hogy tobb fizikai dolgozot epitettek le, akiknek alacsonyabb a fizetese. A masik az SZJA konnyites. Igazabol a legnagyobb problema a realkonvergencia teljes leallasa, azaz a felzarkozase az EU atlaghoz, ebben nem egy szomszedunk jobban teljesitett, igy azert valamennyire meg lehet itelni, mennyi ebben a kulso es a belso balfaszkodasi komponens. A realkonvergencia mar 2004 utan csokkenni kezdett, azota a szocik a tokuket vakargattak csak, es most tobbek kozt ez bosszulja meg magat a -6,5%-os GDP visszaesesben.

DeMarco 2010.02.18. 09:49:13

@elfelejtette: Ez mind szépen hangzik, csak éppen senki sem manipulálható statisztikai adatokból és ügyesen megszerkesztett grafikonokból él. Mindenki a saját pénztárcáját figyeli, ehhez viszonyít. Ahogy én is. És a szomorú tény az, hogy az elmúlt 8 évben súlyos milliókat veszítettem a komcsik miatt, miközben és ezt hangsúlyozottan állítom, semmit sem kaptam cserébe. Ráadásul pontosan ez igaz a városomra is ahol lakom. Súlyos veszteségek, semmi nyereség. Ezt nem lehet semmivel elfedni, eltakarni. Az emberek ezt nézik és ennek megfelelően döntenek. Egyetlen dolog miatt húztuk ki zökkenőmentesen az elmúlt 8 évet, a Fidesz kormány alatt gyűjtött tartalékokból, amik mára erősen megkoptak. És az előrelátásunk miatt, amivel részben fel tudtunk készülni a komcsi szerencsétlenkedésekre. Ergo pontosan tudtuk mi lesz várható.

Vidéki 2010.02.18. 13:17:09

@DeMarco:
Többet kellene hallgatnod az MSZP választási propagandáját, mindjárt rózsaszínben látnád mai helyzetünket.

Egy lakossági fórumon (talán Mesterházytól) sok pozitívum hangzott el mai jó helyzetünkkel kapcsolatban amit sokan nem érzékelnek a Fidesz butító propagandája miatt.

Megemlítette , hogy a televiziós vevőkészülékek ma milyen olcsók a Fidesz kormányzás korszakához képest.

Ezen én is elgondolkoztam.

1978- ban egy színes, 51cm képátlójú teletext nélküli készülék 29000 forintba került.

Ma egy ugyanilyen méretű, sokkal modernebb készüléket kb 22000 forintért meg lehet kapni.

Ha televízióban számolsz csak, életszínvonalunk 1978 óta 20-30 szorosára növekedhetett.

elfelejtette 2010.02.18. 14:54:23

@DeMarco: "Ez mind szépen hangzik, csak éppen senki sem manipulálható statisztikai adatokból és ügyesen megszerkesztett grafikonokból él."

Ezek a statisztikai adatok, es ezek szerintem pontosak. Ha a sajat anyagi lehetosegeimet nezem, akkor nalam nagyjabol stimmel a dolog. A legnagyobb problema a szocik politikajaval nem az, hogy anyagilag borzaszto rosszul jartunk az elmult 8 ev soran, hanem a teljes perspektivahianya.

Amikor azt latom, hogy a felvett hitelek nagy resze fogyasztasra megy el, akar a magan-, akar az allami szferaban, az azt jelenti, hogy a felvett toket es kamatokat nem fogjuk tudni kitermelni, es akkor mar lehet tudni, hogy par ev, es vege. Nem egy ilyet lattam mar az elmult evtizedekben kulonfele orszagoknal.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0