Váltsunk orális hazaszeretetről mentális hazaszeretetre!
2010. február 26. írta: Fedor

Váltsunk orális hazaszeretetről mentális hazaszeretetre!

Nem nézek tévét, sajnálom,
a rádiót is elzárom,
újságot nem vettem már régen.
Figyelem, hogy nőnek a fák,
hogy szállnak a tűzben a sziporkák,
nézem a felhőket az égen.

...

A barátom rég nem láttam már,
pedig érte tényleg nagyon kár,
megőrült, és politizálni kezdett.
Az egyik zászló alá állt,
süketté, elvakulttá vált,
nagyon sok jó barátot vesztett.

Ezt a KFT dalt hallva egy kicsit mindig önkritikus hangulatba kerülök, de azzal szoktam áltatni megnyugtatni magam, hogy nem érzem magam süketnek, főleg nem elvakultnak, és a barátaimat se vesztettem el, pedig ha csak a politika vonzalmakat néznénk, néhányukkal lett volna rá alkalom, de hát igyekszünk mindent a helyiértékén kezelni. Ezt is.

A dal szerzőjének, Bornai Tibornak egyébként nagyon régóta tisztelője vagyok, dalszövegeinek kicsit fanyar, egyedi stílusát sokszor akkor is felismerem, ha más adja elő.

És most itt van ez a mozgalom, amit elindított. Kicsit ironikus, de mélyen humánus, tehát tipikus bornais hozzáállás, és némileg továbbgondolása szerintem a fentebb idézett dalnak:

Mentális Hazaszeretet
Polgári Engedelmességi Mozgalom

Én, Bornai Tibor, szeretem a hazámat, de nem üres szavakban, hanem értelmes célok felé törekedve, ezért Polgári Engedelmességi Mozgalmat indítok.

Váltsunk orális hazaszeretetről mentális hazaszeretetre!

Aki jó magyar, és szereti a hazáját, nem száguldozik autójával, mert hiszen szereti azokat, akik ebben az országban élnek, és vigyáz rájuk. Vigyáz a gyerekeikre, de még a kutyáikra, macskáikra is. Hazaszeretetből.

Aki jó magyar, és szereti a hazáját, nem szemeteli tele sem parkjait, sem erdeit, sem utcáit, hiszen a sajátjának érzi minden négyzetméterét. Otthon az ember nem szemetel.

Érezzük át, hogy az élet csodálatos társasjáték, amit sokkal jobb szabályok mentén játszani, mint össze-vissza lépkedni a táblán.

Aki egyetért azzal, hogy már néhány egyszerű szabály betartása közelebb visz minket egymáshoz, a felemelkedés lehetőségéhez és a valódi hazaszeretethez, csatlakozzon. Legyen ez egy élhetőbb ország.

"Ez egy olyan mozgalom, amihez nem kell mozogni" - mondja Bornai a toborzóvideóban.

Pont nekem való.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr321792415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.02.26. 16:58:14

Ki ez a bongyi?? Semmi érdekes nem történt a héten?? Áááá...
És én még voltam olyan hülye, h el is olvastam... :(((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.26. 17:03:56

@DeMarco: Ez még mindig nem egy újság, hanem egy magánember blogja, amibe arról írok, amiről akarok, kötöttségek nélkül, mint ahogy a címben is szerepel.

Az meg, hogy nem ismered a KFT-t (ami - ismerve korodat - amúgy elég furcsa), had ne legyen már az én bajom...

DeMarco 2010.02.26. 17:07:58

@Fedor: Jó persze, de semmi értelme egy olyan témának, amihez hozzá sem lehet vakkantani... kivéve, h magadat szórakoztatod.
Asszem övék az Afrika? Nem vagyok jó a bulvárban... ha infó kell felhívom a húgomat, ő naprakész abban, h a harmadik való világban ki esett ki először... én meg már az elsőre sem emlékszem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.26. 17:11:02

@DeMarco: Az, hogy neked miről nincs véleményed, és milyen zenekarokat tartasz bulvárnak, az megint csak téged minősít egyedül. Más azért had szóljon hozzá, ha van kedve.

Már ha megengeded.

DeMarco 2010.02.26. 17:32:22

@Fedor: Felőlem. Lássuk a hatalmas érdeklődést... :((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.26. 17:35:00

@DeMarco: Nem tudom, hogy lesz -e. Én fontosnak tartottam, hogy írjak erről, és itt más nem számít. Az is jó, ha öt ember olvassa el, az is, ha ötezer...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.02.26. 18:43:08

@Fedor: Nagyon szép és üdvözlendő gondolatok. (de tényleg)

Nekem ilyesmi cseng vissza róla:
Népi demokráciánk polgárai mind azért dolgoznak, hogy munkájuk nyomán hazán fejődjön, és előrébb jusson a a Lenini úton...
(Bocs)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.26. 18:59:00

@vadász2: Mint minden túlzottan eszményi dolog, ez is egy kicsit giccses, ezt elismerem.

A diktatúrák meg mindig imádják a giccset. Innen lehet dezsavűd.

Mert ugye Bornait azért nem akartad lekomcsizni...

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.02.26. 19:20:21

@Fedor:"Mert ugye Bornait azért nem akartad lekomcsizni..."

Távol álljon tőlem. Csak a tényleg ahogy írod, a megfogalmazás hangulata volt olyan, hogy kicsit hajazott a diktatúrák "gondolatvilágára". Nyilván a másik oldalról is lehetne hasonlót írni, de ennek könnyebben megfogható a ret(r)orikája.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.26. 19:23:41

@vadász2: Mondjuk ez a hangvétel egy kicsit paródia is akar lenni... Meg Bornai amúgy is egy kicsit ilyen.

mizrolist 2010.02.26. 19:31:41

@DeMarco: a KFT legalább 30 éve ismert... és az erősen prebulvár időszak.

Bornai mozgalma naiv... de szimpatikus :)

hebrencsbrekkencs 2010.02.26. 22:29:43

@mizrolist: Naiv? Valójában csak annyit mond a maga módján, hogy ideje lenne normálisnak lenni végre. Ez persze ma lehet hogy naivitás.

Fabius 2010.02.26. 23:57:05

"annyit mond a maga módján, hogy ideje lenne normálisnak lenni végre. "

Pont ezt mondja. Én támogatom.

Win Elen 2010.02.27. 00:19:55

@Fabius: epp ezr irtam volna :) kosz

DeMarco 2010.02.27. 08:02:23

@mizrolist: Nekem 1remegy. Nem teszek különbséget a 30 évvel ezelőtti és a mostaniak között. Pont annyira nem ismerem azokat, ahogy ezeket sem. Bármelyik római császárról, vagy egyiptomi fáraóról többet tudok, mint akármelyik ma élő zenészről... Ez van, mindenkit más érdekel. A húgom a bulvárvadász, ő mindig tudja ki kicsoda... Nálam a History megy többnyire, nála a Viva. Én akkor néztem utoljára MTV-t amikor még michael jackson a black or white-ot énekelte... akkor a többségnek még nem volt kábeltévéje és újdonság volt, én meg kamasz...

lillamilla 2010.02.27. 10:31:32

DeMarco - na látod, mégiscsak generáltál néhány hozzászólást... éljen a tájékozatlanság!

DeMarco 2010.02.27. 14:58:21

@lillamilla: Decipimur specie recti, Historia est magistra vitae.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.27. 15:13:15

@DeMarco: És most attól, hogy két össze nem függő latin szólást összeraktál nekünk, attól már műveltebb vagy nálunk? Én is szeretem történelemet, de az áltaálnos műveltség nem csak ebből áll...

DeMarco 2010.02.27. 17:41:34

@Fedor: Igazából összefüggenek, csak nem egymással, hanem azzal amit eddig irkáltam. Azt hittem, h rájössz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.27. 18:04:08

@DeMarco: És kit téveszt meg az igazság látszata? Szerinted gondolom engem. Szerintem meg téged. Ezzel most előrébb jutottunk? :-)

DeMarco 2010.02.27. 18:17:16

@Fedor: áá, az elejétől kezdve csak froclizgatlak, mert uncsi ez a poszt és nem lehet normálisakat írni hozzá... Tom' ki ez a csóka, de hát mit lehet erre írni?? Peace, Én Világbékát szeretnék?? Ez nem így működik. Bár ennyire egyszerű lenne.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.27. 18:33:36

@DeMarco: Ha nincs véleményed, akkor nem kötelező kommentelni...

DeMarco 2010.02.27. 18:41:16

@Fedor: Van véleményem, le is írtam: Uncsi...

DeMarco 2010.02.27. 22:30:12

@Fedor: Elgondolkodtató, h az ilyen uncsi posztok elvesznek az időben, mint könnycsepp az esőben, de ha zsidó/buzi/cigánynyalás, jobbik/fidesz gyalázás megy, akkor egy pillanat alatt kikerülsz címlapra. Ez csak két esetben lehetséges. Vagy te egyeztetsz és kapod a societas bögrét, (de ezt nem hiszem), vagy az indexnek van meghatározva, h ezeket a blogokat ki kell emelni és előnyben kell részesíteni a többivel szemben (ezt gondolom keresővel oldják meg ami folyamatosan fut ezekre a szavakra). De végül is mindegy, mindkét eset ugyanazt a szomorú példát mutatja, a valóságot erősen torzítják és valótlan képet próbálnak felrajzolni a táblára. Ilyenkor mindig elgondolkodom, h vajon van-e igazság a kuruc állításában, h az index=zsindex. Mással nehéz megmagyarázni a jelenséget...
Érdekes lenne egy kiegyensúlyozottság mérőt megnézni.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.02.28. 19:17:27

Kristálypark -- búcsú a korrupciótól?

holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella

Holnap Kapitány: Mesék egy elképzelt Magyarországról

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.01. 10:35:49

@DeMarco: A monomániád elképesztő.

1. Lehet, hogy neked minden uncsi, aminek kapcsán nem lehet komcsizni, de képzeld el, normális embereknek vannak más témáik is.

2. Tudod jól, hogy eléggé lesújtó véleménnyel vagyok a szocikról (jó, nem annyira, mint te, de vannak mélységek, amiket nem szeretnék megtapasztalni). ezek után szoci propagandával vádolsz...

3. Erről is volt már szó korábban, de akkor frissítésül: a blogok szerzőinek (már ha privát blogról van szó, mint az enyém) semmilyen ráhatásuk nincs se arra, hogy melyik poszt kerüljön ki az Index címlapra, se arra, hogy milyen ajánló szöveggel. Ez teljesen a szerkesztőkön múlik. Ami meg az indexes részrehajlásos konteódat illeti, egyszer esetleg beszélgess el egy balossal, hogy neki mi a véleménye. Ő meg azt fogja mondani, hogy FIDESZ bérenc, aki állandóan a kormányt támadja. És ez úgy lehetséges, hogy mind a két vonulat megvan, csak mind a ketten szelektíven olvastok, és csak arra figyeltek fel, ami bántja a szemeteket. Pedig te is észrevehetnéd, hogy pl. a Vastagbőr szinte állandóan kint van, hogy Bodoky kormányellenes oknyomozásai mindig címlaposak, és még sorolhatnám. Még én is voltam már címlapon olyan poszttal, amiben a szocikat gúnyoltam ki. Ugyanis egyrészt az Index liberálisan mindenhova vág, másrészt meg (sőt, legfőképpen) kőkemény üzlet, amelyik a kattintásszámra hajt (a blog.hu tulajdonosaként az ott megjelenő reklámok fele neki tejel). Nekik botrány kell, olyan vita, ami felkavarja az indulatokat, és sok oldalletöltést generál. Ha ezt én szállítom nekik a Jobbik szapulásával az is jó, ha a Vastagbőr a kormány visszásságainak bemutatásával, az is jó, nekik mindegy. Ilyen egyszerű, szóval nem kell minden mögött a zsidókat keresni.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0