Hetvenmillió ok a bukásra
2010. március 06. írta: Fedor

Hetvenmillió ok a bukásra

Érdekes párost alkot a két mai MSZP-s hír. Mesterházy Die Presse interjújában becsülendő, hogy kertelés nélkül elismerte az elmúlt évek hibáit, de hiába, ha a Hagyót korrupcióval vádoló Magyar Nemzet interjú egy másik mondatának ad pikáns aktualitást:

Véleményem szerint egy párt csak akkor lehet hiteles a korrupció dolgában, ha minden korrupt elemet kitaszít. És mi éppen ezt tesszük

- mondta a szocialista kormányfő pont azon napon, amikor a BKV volt vezérigazgatója arról mesélt, hogy hány millió Ft is fér el egy nokiás dobozban, merthogy  egyszer abban adta át azt a pénzt Hagyónak, amit a BKV-val kapcsolatban álló cégek tejeltek le neki.

Az MSZP reakciója Mesterházy mondatainak szellemében történt, de ez ma már édeskevés. Akár igaz, amit Balogh állít (és ki tudja, Hagyó kinek adta tovább azt a dobozt), akár hazugság, senki se hisz már nekik, és ezen még csak csodálkozniuk se szabad, hisz maguknak köszönhetik ezt a hírnevet. Többek között emiatt nem sajnálja a kutya se, hogy ott áll a népszerűségük, ahol áll:

Az MSZP valóra válthatja a rendszerváltás álmait, mondja Mesterházy, és igaza van, mert a rendszerváltás álma, ha jól emlékszem, a tíz százalék alatti MSZP volt.

UP

A szoci ellenzéktől néhány évig nem igazán lesz hiteles korrupcióval vádolni a kormányt, pedig attól nem félek, hogy nem lesz rá alap. Ez pedig - tekintve, hogy a jelek szerint Bokrosék nagyon eltaktikázták magukat, az LMP-t meg még mindig túl elvarázsoltnak tartja a jónép, így egyre kisebb az esélye, hogy bármelyikük is bejusson a parlamentbe - nem túl jó hír, mert így ez a témakör is valszeg a Jobbiknál köt ki ("az egyetlen tiszta párt", ahogy hívei hívják, pedig hát...), és ők szokás szerint a lehető legrosszabb választ fogják adni erre a problémára is.

Az MSZP-nek egy alapos megtisztulásra van szüksége, erre az ellenzéki lét alkalmas lesz, pláne ha meg lesz spékelve egy kis elszámolással is, amivel kissebb-nagyobb hévvel, de mind a két jobboldali párt fenyegeti őket. Az, hogy ez a megtisztulás sikerül -e nekik, vagy a lengyel út áll előttünk, egyedül rajtuk múlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr111814446

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Frusztrált helyi szocialisták 2010.03.07. 14:36:44

Frusztráció (lat. frustratio): A szervezet akadályoztatása egy bizonyos cél elérésében. Átvitt értelemben minden olyan akadály, amely valamely elképzelt célkitűzés elérésének útjában áll. Ez az ...

Trackback: Tudta Ön hány forint fér egy Nokia-dobozba? 2010.03.07. 11:32:04

Mesterházy, Die Presse: "Az elmúlt húsz évben mindegyik parlamenti pártban voltak korrupt politikusok. Véleményem szerint egy párt csak akkor lehet hiteles a korrupció dolgában, ha minden korrupt elemet kitaszít. És mi éppen ezt tesszük.&qu...

Trackback: Nokia - connecting people 2010.03.07. 09:58:15

 Hagyó Miklós a nokia új reklámarca. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Acid 2010.03.06. 19:55:38

Szerintem ez egy jó megoldás lehet: "A Jobbik Magyarországért Mozgalom az elburjánzott politikusi gátlástalanság miatt törvényben tiltaná meg a politikusi pozícióhalmozást, de addig is jó példával jár elöl: a jobbikos jelölteknek a párt Alapszabálya zárja ki, hogy országgyűlési képviselőségük mellett polgármesterek, önkormányzati képviselők vagy akár külsős szakértők legyenek."
Forrás: www.varoslod.jobbik.hu/content/fidesz-jel%C3%B6ltjeinek-n%C3%A9gy%C3%B6t%C3%B6de-%C3%A1ll%C3%A1shalmoz%C3%B3

Szerintem a Jobbiknak nem csak rossz válaszai vannak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.06. 20:03:17

@Mr. Acid: Persze, a programjukban szerepel néhány jó ötlet már csak a nagy számok törvény alapján is, de összességében borzalmas a kínálatuk.

Másrészt az általad idézett javaslat önmagában hasznos lehet, de a korrupció ellen sokat nem segít. Ahhoz elég egyetlen hatalommal járó poszt is...

Lev Menachem 2010.03.06. 22:07:07

Igazi kis szar vagy fedor, megbukik egy mszp-s maffiózó, és te máris burkoltan letolvajozod a fideszt.

DeMarco 2010.03.06. 23:35:47

@Fedor: Egyetértek Levvel, annyira gáz már, hogy minden maszopos disznóság kapcsán rögtön az jön elő, hogy DE ŐK IS BIZTOSAN MAJD EGYSZER...

Most komolyan: mi az istenért nem vagy képes egyszer, csak legalább egyetlenegyszer valóban elküldeni a maszopot a picsába anélkül, h szerepeltetnéd fikcióként a Fideszt és a Jobbikot????

Ez már annyira kínos és átlátszó...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.07. 08:11:32

@Lev Menachem: @DeMarco: "megbukik egy mszp-s maffiózó, és te máris burkoltan letolvajozod a fideszt"

Szerintem nem burkoltan, és nem csak a FIDESZ-t, hanem az összes pártot. Aki hatalomra kerül, az korrumpálható, és a mai magyar valóságban korrumpálódik is. miért gondoljátok, hogy a FIDESZ kivétel ez alól? Talán a négy éves kormányzásuk vagy az önkormányzati tevékenységük mást mutat?

Nem, én csak végiggondoltam, hogy milyen következményei lesznek az MSZP ilyen szintű elhiteltelenédésének. Hogy ez nektek kényelmetlen, arról nem tehetek.

ddance 2010.03.07. 10:12:55

Annyira röhejes. Mondja már el valaki, hogy mik azok a rossz válaszok?

A cigányság: a cigány tanárok képzése, akit jobban tisztelnének a diákok? A segélyezési rendszer megváltoztatása? A börtönben lévő elítéltek dolgoztatása (már van példa rá Magyarországon, pl. útépítésnél dolgoztak)?

Mik azok a rossz válaszok? Az IMF adósság törlesztésének átütemezésének kérése? Érdekes módon ezen mindenki cska nevetett, aztán nemrég olvastam egy cikket a Magyar Nemzetben, hogy "külföldi források" azt mondják, hajlik az IMF arra, hogy kevesebbet kelljen törleszteni, szóval lehet velük tárgyalni... Érdekes módon ezt a témát a Jobbik hozta fel, addig mindenki röhögött rajta, pedig lám, mégis lehet.

Mik azok a rossz válaszok? Az, hogy négy év után a politikusok ne végkielégítést kapjanak, ha nem kerülnek be a Parlamentbe, hanem vagyonosodási vizsgálatot?

Mik a rossz válaszok? A csendőrség felállítása vidéken? Jártatok már vidéken? Kérdezzétek meg az embereket, már nem bíznak a rendőrökben...

Már nem veszik be az emberek azt a rizsát, hogy "ordas eszmék", "erőszakos", meg "rossz válaszok". Egyikre sincs semmilyen konkrét érv.

loláb 2010.03.07. 10:33:47

@Fedor:
"az önkormányzati tevékenységük mást mutat?"

Légyszives legközelebb említsd meg hogy mik azok az önkormányzati "ügyEK", amik legalább csak megközelítőleg hasonló korrupciós fertőzöttséget sejtetnének, mint a szocik főpolgármester jelöltjének a fővárosi cégekben (bizony, nem csak a bkvban ment ez) végbevitt szabad rablása.

Ameddig viszont ilyet nem tudsz prezentálni, addig a "minden párt korrupt" mondanivalójú cikkekkel csak magadat égeted.

DeMarco 2010.03.07. 11:38:25

@Fedor: "Szerintem nem burkoltan, és nem csak a FIDESZ-t, hanem az összes pártot."

Igen, ezt látjuk és ezt hívják összemosásnak, szarkenegetésnek. Ha már lemoshatatlan a bűn, akkor kenjük szét másra is... Igen tudjuk, hogy ez a maszopos taktika és a bólogató kutyusok is ezzel próbálkoznak.

Csak mi nem vagyunk vevők erre.

Ha tényleg, igazándiból nemtetszésedet akarnád kifejezni a maszop felé, akkor azt tennéd. És nem kevernél bele másokat, ráadásul feltételes módban. Hogy majd ők is biztosan fognak... pff..

Nekünk ez nem "kényelmetlen" téma, talán inkább neked. Ez ügyben jelent meg ma Sasika egy bejegyzése, hogy "maszop-szadesz szavazók, ilyenkor nem ég a pofátok??"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.07. 14:37:45

@loláb: Fót, Esztergom... Mértékekkel ne gyere, előbb mutass még egy akkora várost az országban, mint a főváros...

Egyébként szerintem az röhejes, hogy a poszt fő mondanivalója nem érdekes számotokra csak ez a két fél mondat...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.07. 15:24:32

@Fedor: Én lélekben a 40 deka párizsin nem tudok túllenni. Basszus, az rengeteg!!! Én tíz dekától is tele vagyok, pedig nem nőttem kicsire. :S

loláb 2010.03.07. 15:48:14

@Fedor:
Hány fideszes önkormányzat is van pillanatnyilag? Heves kivételével az összes megye, és majndem mindegyik nagyváros, Nyíregyházát, és Szegedet kivéve. És te tudsz hozni kettő, azaz kettő ügyet? De ezért a fidesz éppen olyan korrupt, mint az mszp, csak ők az önkormányzati szférában nyomulnak?
Gratulálok, komolyan.

"Egyébként szerintem az röhejes, hogy a poszt fő mondanivalója nem érdekes számotokra csak ez a két fél mondat... "
Mert az a fél mondat átértelmezi az egész posztot, és az ilyen állítású cikkek csak a szart kenegetik szét.

És az ilyen deákné vászna hozzáállás miatt tart a jobbik 15-20% körüli népszerüségnél.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.07. 16:20:08

@loláb: A második legnagyobb város is csak tizedakkora, mint Bp. Abból meg ne indulj ki, hogy máshol (még) nem borult a bili...

Az viszont külön vicces, hogy pont az én hozzáállásom miatt lett népszerű a Jobbik...

gudmen 2010.04.20. 01:11:29

az "elszámolás" nem ugyanaz jelenti mint az "elszámoltatás"...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0