Tibor, te kis hamis
2010. április 16. írta: Fedor

Tibor, te kis hamis

Ha a két legnagyobb párt közül az egyikről megjelenik valami kínos, leleplező anyag, akkor mennyi idő telik el az ellencsapásig? Ez az utóbbi hetek játéka.

A Kubatov videóra a válasz igen hamar megérkezett, vicces fénytörésbe állítva Lendvai Ildikó felháborodását, most pedig az angyalfold.blog.hu-nak köszönhetően Szanyi kapitány, a szólásszabadság bajnoka került némi önellentmondásba. Tiborunk (aki az első fordulóban az utolsó pillanatig az első helyen állt, és csak akkor csúszott vissza pár száz szavazattal, amikor a végén hozzáadták a kampánycsend-hosszabbító szavazókör adatait is) napok óta azon háborog, hogy hát milyen demokrácia már az, ahol az átjelentkezők dönthetik el egy mandátum sorsát, és jobbikos, fideszes ármányt sejtet a háttérben. Bár ez utóbbiban valószínűleg nincs igaza, pechesnek azért lehet mondani, így az ember már majdnem megsajnálja, de ez a kicsi együttérzés pillanatok alatt elillan, amikor meghallgatja, hogy miket mondott ő (még az első forduló előtt) a kampánycsapatának, utasításként:

Mindenkit, akit csak ismerünk nem csak szavazásra kell buzdítanunk … hanem azt kell mondani mindenkinek, hogy szóljon a testvérének, a rokonának, a barátainak, hogy még Budapesten belül is, hogyha teheti kérje át magát a XIII. kerületbe, feltéve, hogy MSZP szavazóról beszélünk. Annyit kell mondani, hogy aki teheti ne Zuglóban, ne Ferencvárosban, ne Karcagon, ne Zalaegerszegen, hanem a XIII. kerületben szavazzon, főleg ha megbízható ismerősről van szó. Tehát nem általában szólógatunk, hanem akiről feltételezzük, hogy van az ismeretségi körében szintén baloldali szavazó.

És akkor még csodálkozik valaki, hogy milliós nagyságrendben pártoltak el a szavazók tőlük, és hogy körberöhögik őket, ha magukat tartják a demokrácia egyetlen védőjének kishazánkban.

Totális erkölcsi és személyi megújulás. Ez az egy út van az MSZP előtt, vagy hamarosan az SZDSZ sorsára jut.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr741926494

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Angyalföld: ez a harc lesz a végső 2010.04.19. 00:31:45

Az MSZP története az MSZMP hosszúra nyúlt hattyúdala. Az angyalföldi vereség jelentheti a Kádár-rendszer szimbolikus lezárását. (Kép: retronom.hu) A választás második fordulója előtt a legnagyobb figyelem a XIII. kerületre irányul. Itt található ugy...

Trackback: Független ügyészség, nem jogsértő fasisztázás 2010.04.16. 15:13:01

Hir 1: "Az ügyészség elutasította a Kubatov-videóval kapcsolatos MSZP-s feljelentéseket, (...) a feljelentésben foglaltak nem valósítanak meg bűncselekményt."Kubatov videói itt, és itt, Kósa Lajos az üggyel összefüggő magyarázkodása itt.Hir 2...

Trackback: Szanyi Tibor és a voksturizmus 2010.04.16. 14:25:38

A héten Szanyi Tibor károgásától volt hangos a sajtó, tegnap pl. a hvg.hu-n néztem meg ahogyan arról nyilatkozik, hogy a XIII. kerületet megszállták a Szanyi ellenes egységfront voksterrorista figurái, és isten bizony ezek akadályozták meg az ő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2010.04.16. 12:57:09

Vajon milyen hangfelvételek vannak még Kubatov szekrényében?

Azért ettől kiráz a hideg...

Win Elen 2010.04.16. 13:02:23

Szanyi minden megnyilvánulásával sikeresen teszi magát még nevetségesebbé. Legalábbis számomra. És ahogy elnézem a visszhangokat, nem mondhatom, hogy egyedül volnék ezzel.

Izgalmas video az alábbi is, annak ellenére, hogy érezhető benne az indexes véleményformáló manipuláció, de ha ezt lehámozzuk akkor is ugyanaz az eredmény.
index.indavideo.hu/video/Beleronditottak_az_eletunkbe/

Külön tetszik az a retorika, hogy meg kell nézni, az eddigi eredményeket, hogy hogyan szerepelt a kerületben eddig. Az tiszta sor, hogy jól, de ez milyen megközelítés, hogy eddig én nyertem, most is legalább ilyen jól kellene szerepelnem. Teszem hozzá az mszp-s eredményeket megnézve így sem szerepelt olyan rosszul. Hát nem lett első. No de kérem ez erről szól. Plusz hogy a szavazással kapcsolatban ilyen a törvény, azt épp az mszp, sőt szanyi sem nagyon kérheti számon. Persze ettől függetlenül én sem tartom túl szerencsésnek. De ez a vagdalkozás, hogy itt mindenki hülye csak én vagyok villamos, elég szánalmas. Vesztett, bele kell törődni. Ennyi.

Az, hogy ő is erre buzdított másokat pedig egyenesen azt jelenti, hogy érdemes használni a "segget csinál a szájából" szófordulatot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.16. 13:27:22

@Win Elen: Mit gondolsz, ehhez a poszthoz is bejelentkezik leanalfabétázni minket, mint a múltkor? :-)

Win Elen 2010.04.16. 13:40:18

@Fedor: Ha őszinte akarok lenni, még azon se lepődnék meg. :) De gondolom ezt most mellőzi. Ugyanakkor igazából érthető, amit művel. Érthető, mert nagyjából lehet közel áll az igazsághoz a sejtésünk, hogy milyen módon képes gyakorolni az önkritikát, és ebből következik, hogy ő, mint Szanyi Tibor nem is reagálhat másképp az ügyet tekintve. :)

Avatar 2010.04.16. 14:06:42

@Fedor: És DeMarco vajon mikor fog megjelenni, és elmagyarázni, hogy az inverz világképeddel most is rosszul látod a dolgokat?
;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.16. 14:08:26

@Avatar: Nem, inkább az lesz majd a vezérfonal, hogy már megint mentegetem az MSZP-t :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.16. 14:17:40

@Dr Gregory House: Köszönöm, hogy belinkelted a posztban eredetileg is benne levő videót. Inkább kétszer, mint egyszer se, igaz? :-)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2010.04.16. 14:40:53

Szanyi egy nagy komédiás egy nagy taragédiában.

Amikor ország értékelő beszédet tartott, akkor rákérdezetem, hogy ha már olyan fontos az önszerveződés és a tettrekészség, akkor miért irtották ki a civil szervezeteket.

Mivel bolond, így válaszolt.

Végre lett írásos nyoma a Halász - Zuschlag paktumnak.

Sajnos ha Szanyi kiesik, maradnak azok a politikusok, akik semmilyen érdemi kommunikációt nem folytatnak a néppel.

Nem mintha ez lenne az érdemi kommunikáció ...

marós 2010.04.16. 15:20:59

Szanyi Tibor megrágalmazott sok száz diákot, felnőtt választót, Szanyi Tibor becsapta tévé csatornák riportereit, szerkesztőit,a benne bízó zó szocialista szavazókat, akkorát ütött saját pártján, amit talán csak gy.f. volt képes elkövetni. Szolzsenyicin írta: "a kommunistánál veszélyesebb és kártékonyabb embert nem hordott a föld a hátán".

Fabius 2010.04.16. 15:25:45

Szanyi arra a bankrablóra hasonlít, aki a saját fejéhez fegyvert szorítva ordít: van egy túszom, köcsögök!

loláb 2010.04.16. 15:47:58

Ez egy kétségbeesett ember vergődése.

Semmilyen területi listán nem szerepel, a párton belüli befolyása nulla, ha nem jut be egyéniben, akkor mehet kapálni.

miva? 2010.04.16. 16:53:53

@Fedor: linkeld ide a kedvemér'
olvasni akarom, inni őszinte szavait!

Remélem, már mindenki belátja, hogy csak az MSZP és a Charta védhetik meg a magyar demokráciát. Tessék megoldani, tisztelt szavazásra jogosultak, hogy demokratikus eszközökkel is nyerni tudjon a PÁRT, hiszen annyira szeretné pl. Szanyi et., és akkor majd nem kell törvénytelen eszközökhöz nyúlnia. Ennyi együttérzés lehetne bennünk.
Avagy annyira kegyetlenek lennénk, hogy megvárjuk, míg taknyos orral bőgve kér Tibor, Attila és Ildikó tölünk támogatást? Ne hozzuk őket ilyen kínos helyzetbe!

Szavazzunk rájuk! Hogy miért? Mert úgy szeretnék.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.04.16. 17:19:30

kíváncsi vagyok, mikor kezd el legalább halványan derengeni politikusainknak, hogy a XXI. században élünk, ahol egy fél tenyérnyi kütyüvel lehet hang és képfelvételeket készíteni, úgyhogy vigyázni kell a pofájukra?

úgy 2196 környékén talán, de az akkor már inkább a XXII. lesz... :-)

mrs. white 2010.04.16. 17:44:18

@Fedor: Még a tegnapi dologhoz. Mennyivel különb Gyurcsánytól. A lényeg mindíg a részletekben rejlik. Nem az volt a baj hogy Gyurcsány hülyeségeket igért 2006.-ban, hanem hogy pl az áfát levitte 20%-ra 25-ről amire nem volt fedezet. ezzel ismét növelte az adósság felvételt még egyet lökött az országon hogy biztos hogy eléreje az adóságspirált. na azért valamit igérni, hazudni a kampányban vagy tevőlegesen hülyeséget elkövetni nem ugynaz. Ezt probáljátok mindíg összemosni. A fentekből következően egy ellenzéki ilyet soha nem tud elkövetni kizárólag kormánypárti. illetve ha kormánypárti ahoz a megyó féle módszer kell amikor fedezet nélkül váltom be az ígéretet. ere lehet mondani hogy tudatlanság a fletó verzió egyszerűen mélységes cinizmus és a mindenáron való hatalom megtartás. Na ez a nagy különbség az mszp szadesz tandem és az összes más párt között.

DeMarco 2010.04.16. 19:20:32

@Fedor: @Avatar: Mára beteget jelentek. :)
De ha ennyire hiányzom: :)))

Első olvasatra azt mondtam, h ez igen! Na végre!
De ismerem a retorikát, hát átfutottam még egyszer.

Íme az eredmény:
"az egyikről megjelenik valami kínos, leleplező anyag, akkor mennyi idő telik el az ellencsapásig"

Pontosítsunk: Nem "kínos és leleplező" azt állítani, h a pártok direkt úgy szállították oda szopni az embereket, hanem szimpla hazugság és rosszindulat. Most már azt is tudjuk, h magából indult ki...

"Bár ez utóbbiban valószínűleg nincs igaza.."

Valószínűleg??? Szégyeld magad...

De rendben, összességében mégis negatív az összhatás.

Ezért inkább térjünk rá Szanyira. Ha emlékeztek már a választás éjszakáján leírtam, h mekkora mocskok. Mivel én is átszavazó voltam, ezért pontosan ismerem az indítékaimat és a menetét. Egyrészt az átszavazásomnak semmi köze sincs a pártszimpátiámnak. Egész egyszerűen én dolgoztam aznap, termeltem a dgp-t, h legyen mit elverniük. Mivel nyilván tudtam jó előre, h aznap dolgozni fogok és nem érek haza 19-ig, de szavazni akartam, így átjelentkeztem. A saját városomban a jegyzőtől kértem engedélyt és nem voltam rest bemenni oda ahol választottam és bejelentkeztem ott a jegyzőnél. Így én speciel benne voltam a névjegyzékben, nem akkor rögzítették. Úgy is lehetett volna a törvény szerint, de én nem akartam ezzel húzni az időt... valamit megéreztem. Sőt már előre morogtam, h miért kell mindenkinek előre eldöntött helyen szavazni, ami nem is volt hozzám közel. De úgy gondoltam, hogy ha már nem tudok hazamenni, akkor megér némileg több sétát. A névjegyzék ellenére láttam, h a nevem külön fel volt írva és szépen rögzítették. Ráadásul úgy néztek rám, mint egy szonda, h vajon miért és kire?? Gondolom ezek lehettek a pártdelegáltak... :))
Már az első pillanatban látszott, hogy azok jelentkeztek át akik vmiért nem tudtak, vagy nem akartak hazamenni, illetve ahogy Török Gábor is megjegyezte a vélhetően adótrükközők. Szó sem volt rászervezésről. A maszop hazudott és rágalmazott az első pillanattól kezdve. Ráadásul most már az is kiderült, hogy ők bezzeg gondoltak erre és éltek ezzel a variációval, hogy csalással biztosítsák a győzelmüket.

Nem mintha ez meglepő lenne, tudjuk, h ilyenek. Nem csodálkozunk...

A sánta kutyánál előbb hazugságon fognak egy maszopost...

Nem hiszem, h most megjelenik újra Szanyi és hozzászól.
De mit is mondhatnánk neki? Ejnye-bejnye?

Nincs mit mondani. Csak kívánhatjuk, hogy jövő vasárnap ne 450 szavazattal kapjon ki. Kapjon ki 3450-el. Vagy 5450-el. De legalább 1-el...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.17. 07:45:47

@DeMarco: Tudtam, hogy rád mindig lehet számítani. Ha nem akasztófát kérek egy maszoposnak, akkor úgyis csak a seggüket nyalom... :-)

bee-lah 2010.04.19. 12:59:04

Én Tibi bácsit még (politikai) államtitkár korából ismerem...
akkoriban még volt közigazgatási államtitkár is, (a később hivatali visszaélés miatt felfüggesztett börtönre ítélt Benedek Fülöp) aki mellett Tiborunk "helyből 20év" maffiózónak látszott...

én nem csodálkozom már semmin se... :)
B1

DeMarco 2010.04.19. 13:28:36

"2004-ben komoly botrányt kavart, hogy a cég úgy nyert négymilliós megbízást az agrártárca egyik pályázatán, hogy a politikai államtitkár épp Szanyi volt. A politikus szerint hiába tartozott a kérdéses program az ő felügyelete alá, nem állt fent összeférhetetlenség, mert a céget nem ő, hanem a nővére vezette."

Wow...

Erről az a 20 éves vicc jut az eszembe, amikor a szkinhedek (értsd ma: fasiszta jobbikos gárdisták a maszop szerint) elkapják a cigányt és kérdőre vonják: -Hova mész cigány? -Éppen a zsinagógába igyekszem, hogy felvegyem a zsidó vallást...
-Cigány, cigány, ne tetézd !!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0