Két idézet
2010. május 20. írta: Fedor

Két idézet

A Magyar Dolgozók Pártjának választási programja, 1948

Sürgősen véget kell vetni a céltalan és meddő politikai viszálynak, amely jogos visszatetszést szül a legszélesebb dolgozó rétegekben, és rá kell térni a népet valóban közvetlenül érdeklő gazdasági, pénzügyi és politikai kérdésekre, az alkotó munkára.

Orbán Viktor, 2009

Reális lehetősége van annak, hogy a magyar politika következő 15-20 évét ne a duális erőtér határozza meg, amely állandó értékvitákkal megosztó, kicsinyes és fölösleges társadalmi következményeket generál. Ehelyett huzamosan létrejön egy centrális politikai erőtér, amely képes lesz arra, hogy a nemzeti ügyeket megfogalmazza - és ezt nem állandó vitában teszi, hanem a maga természetességével képviseli.

Hogy az első idézetnek milyen következményei lettek, azt már tudjuk. Hogy a másodiknak milyen következményei lesznek? Mások az előzmények, teljesen más a nemzetközi környezet, nem lehet az eredmény ugyanaz.

De a szándékok összecsengése azért elgondolkodtató...

A hasonlóságra Kasza László újságíró talált rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr572018653

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzeti Együttmüködés Rendszere 2010.05.27. 12:28:25

Az elmúlt rendszerváltás alkalmával létrejött, -létre jövőben van- a Nemzeti Együttmüködés Rendszere, NER. Vagy legalábbis a, Fidesz és vele Orbán megnyert egy választást.Ez a NER mutat némi hasonlóságokat a Kádár korszakkal.Minkét "rendszer"...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.05.21. 10:45:38

Nincs olyan kormányzat, korszak ahonnan ne lehetne ilyen fajta megnyilvánulásokat hallani, olvasni. Bárhonnan ki lehetne másolni. Hogy miért pont innen másoltad ki, egyértelmű...
Válaszolni nem érdemes rá, nézz az égre, még mindig kék... :DD

úriparaszt · http://varanus.blog.hu 2010.05.21. 11:40:21

@DeMarco: ..az ég sokkal több színű, szerencsére ;-D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.21. 11:45:23

@DeMarco: Oké, a szerecsenmosdatáson is túlestünk...

elfelejtette 2010.05.21. 12:18:23

@DeMarco: A josagos Lenin visszadobta a labdat, mikozben Orban Viktor focizik. Na? Ugye? Latjuk, amit latnunk kell!Politikai, filozofia eleslatasunkat nem homalyosihatja el a fennallo rezsim soviniszta, kirekeszto viselkedese!

loláb 2010.05.21. 17:28:34

Kasza Lászlónak nincs jobb dolga, mint ilyen faszságokkal foglalkozni? Irígylem, komolyan mondom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.21. 19:58:37

mérnem száalsival hasonlítják a posztkomcsik?

ki ez a kasza lászló?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.21. 20:14:55

@tesz-vesz: A Szabad Európa Rádió egykori munkatársa, szóval nehéz lenne lekomcsizni...

loláb 2010.05.21. 22:32:09

@Fedor: Ha szerinted BÁRMILYEN úságírónak az a dolga, hogy ilyen szivonaltalan összeesküvés-elméleteketet gyártson annak érdekében, hogy valami prekoncepciót, vagy már évek óta szajkózott butaságot igazoljon, akkor azt hiszem nem ugyanazok az elvárásaink a médiával kapcsolatban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.22. 09:12:15

@loláb: Történelmi párhuzamok bemutatása mióta összesküvés-elmélet?

loláb 2010.05.22. 09:22:20

@Fedor: Történelmi párhuzam? Na haggyál már...

Ezek a Kasza László félék semmivel nem jobbak, mint a Magyar Hirlapos, Demokratás véleménycikk írók, akik egy vesszőből is képesek levezetni azt, hogy Gyurcsány/Bajnai/a jóégtudja ki a magyarság elveszejtésén dolgozik.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.05.22. 15:08:20

@loláb: Pedig bizony lehet a két
idézet között hasonlóságot észre
venni.
Mondjuk én inkább Bethlentől kerestemm
volna idézetet, mert ez inkább arra
hajaz.

Az viszont baj, hogy most már a MSZP
is átvette ezt a retorikát, ami nem
használ :-(

loláb 2010.05.23. 10:37:31

@vadász2: Sőt, még valószinüleg ezer másik idézetre is hasonlít egy-egy orbán pársoros. Mint ahogy valószinüleg minden politikai ellenfelének a nyilatkozatához hasonló valahol elhangzott már. Nincs új a nap alatt, nem gondolom, hogy a mi politikai elitünk fingja a passzátszelet, de, ha felismerhető gondolatok, hasonlóság van, az valószinüleg a véletlen műve, és inkább tudatalatti, mint tudatos.

Más kérdés, hogy a formai hasonlóságból le lehet-e vezetni a szándékbéli hasonlóságot-e. Szerintem nem, a Kasza Lászlók pedig úgyis megmagyarázzák, hogy retteghessenek.

DeMarco 2010.05.23. 22:44:03

@Fedor: Remélem boldogan olvastad, hogy a cigánybűnözés újabb áldozatot szedett romaújvárosban... Ide vezet a hülye pc duma és a libsi förmedvény. Ide vezet, ha a rendőrök nem a bűnözőkkel foglalkoznak, ha nem segítenek az áldozatokon.
Szerencsétlen embernek elege lett a folyamatos lopkodásokból, a tulajdonának megdézsmálásából. Hozott egy rossz döntést és ez az életébe került. Rossz döntés volt egyedül, fegyvertelenül menni... :((

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.24. 16:03:52

@DeMarco: Először is utána kellett keresnem, hogy egyáltalán miről beszélsz, mert bármilyen furcsa is neked, nem rendőrségi hírekkel kelek és fekszem, pláne ünnepnapokon, szóval igazán dobhatnál ilyenkor vlaami linket is.

Valószínűleg erre gondolsz:

hetivalasz.hu/itthon/a-torkat-is-atvagtak-a-vegyszerrel-tamado-ercsi-ferfinek-29542

1. Hülye barom vagy, ha komolyan olyanokat feltételezel rólam, hogy engem örömmel tölt el bárkinek a sérelme. Te mit szólnák hozzá, ha úgy kezdenék egy neked szóló írást, hogy remélem örömmel tölt el, hogy újabb molotov koktélos támadás volt egy cigány ház ellen, és biztos sajnálod, hogy most nem volt áldozat...( www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/ego-benzines-palackokat-dobtak-egy-ciganyok-lakta-hazra-306835 )
2. Szerinted a savval csonkítás egyenértékű válasz pár kiló krumli vagy bármi ellopására? És ha valaki ilyenre vetemedik, akkor csodálkozol, ha megtámadottak védekezni kezdenek, és viszonttámadnak? Itt bizony mid a két fél hunyó.
3. Mi köze ennek az egésznek a PC beszédhez és a liberalizmushoz? Gondolod, hogy pár évtizede, amikor nem volt egyik se, nem volt bűnözés sem?

DeMarco 2010.05.25. 15:09:46

@Fedor: "mert bármilyen furcsa is neked, nem rendőrségi hírekkel kelek és fekszem, pláne ünnepnapokon"

Bármilyen furcsa én munkával töltöttem az ünnepnapokat és nem igazán örvendeztetett meg a hír, hogy akivel épp pár napja beszélgettem, lemészárolták az orkok...

1. Semmit nem szólnék hozzá, megszoktam.
2. Nem sav volt, ammónia. És nem egyenértékű, mert az ammónia ugyan veszélyes, de közel sem annyira mint egy sav, pláne nem szabadban, kis koncentrációban. Sajnos rosszul mérte fel az esélyeket és nem a megfelelő eszközt választotta a csapásra, ez az életébe került. Az már csak hab a tortán, hogy előtte a cigók fenyegették meg, hogy megölik és ugye ők voltak addig is az agresszív támadók, tolvajok. Az előzmények is fontosak, nem csak a tett. A kiváltó ok. Persze neked az jön le, hogy "jogosan védekeztek"... Ha szidom azt a bizonyost, folyamatosan provokállak, ellopom a dolgaidat, tudva, hogy te sokkal gyengébb vagy nálam, hiába kérsz segítséget (ő is többször tett feljelentést, nem történt semmi..), végül megelégeled és nekem jössz, mire én jól megverlek, akkor te leszel a hibás, vagy én aki kiprovokáltam és jól el is vertelek??
Vajon az orkok rendőr hívása helyett, miért az agyonverést és torokelvágást találták megfelelőnek??
3. Nagyon is sok, ez fogja le a rendőr kezét amikor oda kellene vágni, ez bátorítja "szegény megélhetési bűnözőket" és ez keseríti meg milliók életét, akik bár tudnának védekezni, de nem engedik nekik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.25. 15:40:12

@DeMarco: 1. Tőlem ugyan nem...
2. Ha estleg elkerülted volna figyelmedet, én azt írtam, hogy MIND A KÉT FÉL hibás. Önbíráskodásra önbíráskodás volt a válasz, helytelenül.
3. Ez egy akkora baromság, hogy a fal adja a másikat. Hol olvastál te olyat, hogy nem szabad megbünteni valakit, ha bűnt követett el, csak azért mert cigány? Jogállami keretek között minden további nélkül, sőt, én is elvárom, ebben az esetben is. Az még nem mentegetés, ha valaki az okoknak is utána kíván nézni.

Na jó, ezt is túltárgyaltuk, sokadjára.

Dr. No 2010.05.27. 14:58:34

@DeMarco: Most nem az az irányvonal, hogy a tulajdonomat minden eszközzel jogosult vagyok megvédeni? E szerint a logika szerint a cigók a saját házukban jogosultak voltak minden eszközzel védekezni...

Tóth Jocó 2010.05.30. 14:31:15

Tényleg van hasonlóság a két szöveg tartalma között, de szerintem nincs alátámasztva az, hogy a szándékok hasonlóak lennének: "De a szándékok összecsengése azért elgondolkodtató..."

Miből vonható le ez a következtetés?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0