III/III -> NBH -> UD Zrt. -> Katonai elhárítás
2010. június 05. írta: Fedor

III/III -> NBH -> UD Zrt. -> Katonai elhárítás

Most, amikor Kósa és Szijjártó rémhírterjesztő, felelőtlenül közveszélyes mondatai a nemlétező államcsődről lassan már nem csak a forintot, hanem a zlotyit meg dollárt megrengetik, egy kicsit elsikkadni látszik az a momentum, hogy a honvédség rapid lefejezésének részeként a katonai elhárítás helyettes vezetőjévé az UD Zrt. egyik korábbi vezetőjét, a karrierjét a III/III-as ügyosztály tartótisztjeként leendő SZDSZ-es és MDF-esek megfigyelésével kezdő, viszont katonai tapasztalatokkal nem rendelkező Horváth Józsefet nevezik ki.

A hozzá kapcsolódó megfigyelési ügy idején a Magyar Nemzeti Polipról Karácsony Ágnes írt cikksorozatot (1. 2. 3. 4.). Egy-két részlet:

Állítólag véletlenül került Fidesz-közelbe, még a Horn-kormány idején. Ugyanis az NBH őt delegálta egy „nemzetbiztonsági koordinációs tanácsba”, ahol megismerkedett Szabó Gáborral, aki meg a hírszerzést, tehát az Információs Hivatalt képviselte a testületben. Összebarátkoztak. Szabóra talán már kevesen emlékeznek: édesapja a „kékfényes” Szabó László volt, ő maga pedig Kövér László barátja. Később kabinetfőnöke is lett a fideszes „titokminiszternek”. És nem utolsósorban: amikor a Fidesz hatalomra került, vélhetően Szabó Gábor egyengette Horváth útját az NBH műveleti főigazgató-helyettesi posztjáig.

Mindenesetre senki sem csodálkozott a Cégnél azon, hogy Horváth századosból hirtelen dandártábornok lett. Kellett a magas rang a „védelmi pozícióhoz”. Csakhogy Horváth „túl gyorsan nőtt túl nagyra”, összezavarta a hatalom, „még egy villanyszerelőt is képes volt leparancsolni a létráról, ha nem öltönyben madzagolt”.

Másfelől – NBH-s szaknyelven szólva – „kiszorította” a Cégtől azokat, akikről úgy gondolta, másként gondolkodnak. S bár beszélgetőtársaink hajlanak arra, hogy az Orbán Viktor által kirobbantott ’98-as „megfigyelési botrány” mozgatói mögött is a Szabó– Horváth-féle kört sejtsék, mi azért kerülnénk ezt az utat.

„Kövér László mindig fontosnak tartotta a barátságokat. Minden esetben lesöpörte, amikor valaki Horváth Józsit támadta III/III-as múltja miatt. Tényleg a bizalmasa lehetett. Akkor sem hagyta cserben Józsit, amikor a 2002-es hatalomváltáskor nyugdíjazták az NBH-nál, és távoznia kellett onnan. Kapóra jött Tóth Jani cége, ahova Józsi betársult. Kövér vélhetően odacselezte őket az OTP-hez biztonságvédelmi cégként.”

De mi derülhet ki pusztán azokból a hanganyagokból, amelyeket Répássyék a sajtó elé tártak?

Kövér egyik alkalommal a Polgárok Házába hívja Horváthot, bemondja a Visi Imre utcai címet. Horváth ezen meglepődik. Zavarát jól hallható felnevetés kíséri: „Jó, tudom.” Miről árulkodik ez egy szakértő szerint? „Horváth csodálkozó nevetése kifejezheti: számára nem ismeretlen a helyszín. Nem is érti, miért diktálja neki Kövér a címet” – mondja Kálmán László nyelvész.

Máskor Kövér a Szentkirályi utcába invitálja Horváthot, mire ő megkérdi: „Újra visszaköltöztél?” Párbeszédükből akkor vonható le bármiféle következtetés, ha tudjuk: a Fidesz 2006 nyarán költözött át a Szentkirályi utcából a Polgárok Házába, s onnan vissza idén augusztusban. Vagyis az UD Zrt. vezetője – feltehetőleg – már korábban is látogathatta Kövér Lászlót „a Szentkirályiban”. Hogy mindez csak spekuláció? Meglehet.

De pörgessünk le egy harmadik felvételt is. Kövér „kerestél” felütéssel visszahívja Horváthot, aki időpontot kér régi főnökétől, hogy „pár dologról referáljon neki”. „Józsi, örömmel, egy probléma van, kint vagyok Erdélyben. [...] Kampányolok.” Mivel az NBH januártól augusztusig hallgatta le az UD vezetőinek telefonjait, könnyű „belőni” a dialógus időpontját. A romániai önkormányzati választás idejére eshetett, májusra. Kövér az ottani Magyar Polgári Párt mellett kampányolt.

Nyilván lényegesebb kérdés: miről akart „referálni”, vagyis jelenteni Kövérnek az UD vezetője?

Végül is ezzel a kinevezéssel valószínűleg nem változik semmi. Horváth eddig is Kövérnek jelentett, és valószínűleg ezután is neki fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr492057996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2010.06.05. 10:30:17

Az angolok szerint: "nekünk is csak egy csőcselékünk van!..."
Nincs miből meríteni egy ilyen kis országban.
Ami a "katonai elhárítás"-t illeti: hát ennek a jelentősége a jelenlegi magyar hadsereg mellett körülbelül annyi, mint a császár új ruhájára (Andersen) gombot varrni.
Hogy mit fognak elhárítani? Kinek van ötlete?
Azt várom már, hogy mikor és kinek veri ki - nem, nem azt, hanem - a biztosítékot, hogy Matolcsy egy vér-szdsz-es mutyizós picsát (Nagy Róza - Molnár Lajos volt szdsz-es eü.miniszter sógornőjét!!!) nevezett ki az egész minisztériuma apparátusának irányítására - magyarán: élet-halál urává - , továbbá, hogy Matolcsy - mondva csinált okokkal (ki kéne fizetni vagy kétévnyi apeh-elnöki bért) simán helyén hagyja Szikorát APEH-elnöknek. Mi a faszt csinál ez hülye ember???!!!!

greybull 2010.06.05. 10:37:58

@greybull: helyesen: "ez a hülye ember!"

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.05. 10:42:58

@greybull: Nagy Rózáról nincsenek infóim, de ha csak annyi a "vád" ellene, hogy Molnár Lajos sógornője, akkor az azért kevés, hogy vér-szdsz-esnek kiáltsd ki. Tudod pl. hogy ki Ungár Klára sógornője?

No meg amúgy is, még ha tényleg szadeszos is volt: akkor már nem is lehet jó szakember?

greybull 2010.06.05. 10:57:27

@Fedor: nézz utána, hogy felelős vezetőként mit mutyizott Nagy Róza Hévízen a gyógyfürdőnél (HÍR TV Célpont, plusz a Magyar Nemzet idevágó cikkei):
Hogy szadeszos lehet jó szakember? Lehet - csak nekem még nem volt módon jó szakember szadeszossal összefutni, pedig elhiheted, hogy végigjártam a magyar gazdaság számos bugyrát...
Nem barátom: az szdsz-es, az kódolva van a szemétségre, a silányságra. Nincs jó szdsz-es szakember. NINCS!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.05. 11:06:42

@greybull: "az szdsz-es, az kódolva van a szemétségre, a silányságra."

Na ezt azért ex-szadeszosként visszautasítom, még ha a konkrét személy tekintetében igazad is van. De ez most már a poszt témáját tekintve elég OFF.

greybull 2010.06.05. 11:13:41

@Fedor: én is "ex-szadeszos" vagyok legalábbis abban az értelemben, hogy 1994-ig a szadeszra szavaztam. Utána kinyílt a szemem - és soha többet. Dolgoztam több multi cégnél, és hazai nagyvállalatnál, felső vezetőként is - számos szadeszos delegálttal kellett volna együttműködni: soha - mondom: SOHA! - nem nézték a közjót, közérdeket, de még a cég saját érdekét sem - kizárólag az volt a lényeg, hogy hol lehet simliskedni, mutyizni, lopni! Amikor Medgyessy a bukása előtt azt találta mondani, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, talán maga sem tudta, hogy mennyire ráhibázott az igazságra!!! OFF lenne mindez, kár, mert bizony ez az igazság!!!

DeMarco 2010.06.05. 12:57:16

Na, ezért kellett volna nyilvánosságra hozni az ügynöknévsorokat... Még most sem késő, ezerszer elmondtam...

Ami meg a szadeszt illeti, tudtuk ezt nagyon is jól...

greybull 2010.06.05. 16:24:56

@DeMarco: sajnos nem tudta a jónép, mert elsősorban az mszp-s mutyik voltak/vannak előtérben. Az ügynöklistát pedig tartó és tartott vonatkozásában együtt nyilvánosságra kellene hozni, még most sem késő...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.05. 20:27:14

@DeMarco: Speciel Horváth III/III-sága elég régóta közismert, de egyébként igazad van.

legeslegujabbkor 2010.06.05. 21:30:22

@greybull: A szövegből csak a nagybetűket, és a római számokat olvastad el. A többi rendben van?

Dr. No 2010.06.06. 00:15:36

Az egészben meg az a legszebb, hogy az ügyészség, illetve nyomában a bírósági szervezet eljárások sorában jogerősen bizonyította (most már inkább: bizonygatta), hogy az UD Zrt. nem folytatott titkosszolgálati tevékenységet, és aki ezt terjeszti, az hazaáruló - pardon, rontja a cég jó hírnevét és sérti "személyiségi jogait". Erre most ez a kinevezés önmagában, tényszerűen bizonyítja a kártérítésre kötelezett Debreczeni "Bérrettegő" József igazságát.

A megoldás kulcsa, hogy a magyar jogásznemzet: ötszáz éve kialakított és jól bevált technikáink vannak a valóság tagadására.

DeMarco 2010.06.06. 00:43:38

@Dr. No: Azért azt ne felejtsük el, hogy az UD Zrt. védte a MOL-t és az OTP-t is az orosz (és egyéb külföldi) felvásárlással szemben, amit fletó meg szilvássy árusított ki aztán, amikor az UD-t támadták. Én ezt azóta is egyértelmű hazaárulásnak tartom és csodálkozom, hogy ezért (is) még nincsenek bíróság előtt. De még reménykedek...
Mivel fletó, szilvássy és csapatuk moszkvából kapott parancsokat, energetikai kérdésekben meg pláne (miniszterelnököt vesztettünk..) és távvezérelten irányították a titkosszolgálatokat, ezért bárki aki őellenük fejtett ki tevékenységet, csakis pozitív szereplő lehet, függetlenül a múltjuktól. Az ellenségem ellensége a barátom elven...

Dr. No 2010.06.06. 11:03:06

@DeMarco: Az általad leírtakat az UD Zrt. hivatalosan mindig is cáfolta és az ügyészségi, valamint a bírósági eljárások a cáfolat logikája mentén haladtak. Az általad leírtak alapján Debreczeni Józsefet konkrétan "rehabilitálni" kellene (az ellene hozott ítéleteket hatályon kívül kellene helyezni), csakhogy erre persze nincsen mód... Mivelhogy ő pontosan azt állította, hogy az UD Zrtz. egy magán-titkosszolgálat, és ezért az állításáért meghurcolták.
Az ebben a posztban írtakat például:
vastagbor.blog.hu/2010/03/04/vigyazz_jozsi_megint_per_lesz
a történtek konkrétan az ellentétükbe fordítják az első szótól az utolsóig.

Bár ez nyilván csak járulékos veszteség a MOL és az OTP menedzsmentérdekei védelmének szent, nemzeti és magasztos célja mellett, amelyek minden eszközt szentesítenek...

m.logic 2010.06.06. 23:23:08

@DeMarco: Azért nem teljesen. A és B drogbandák is küzdenek egymás ellen. A rossz, de ettől még B nem jó. Én legalábbis a Kövér bandát is maffiának tartom, igaz nem annyira rosszak, mint Fletó és társai, de biztos vagyok benne, hogy visszaélnek majd a titkosszolgálatokkal.

Avatar 2010.06.07. 17:00:10

@DeMarco: Könnyen dobálózol ezzel a hazaárulózással...
Kósa és Szíjártó múlt heti beszólásai kb 20%-os BUX esést és 10%os forintgyengülést hoztak, ami sok-sok magyar embernek nagyon súlyos veszteségeket jelent. 1 hét alatt az egy évvel ezelőtti szintekre estünk. Szerinted ez nem hazaárulás?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.07. 17:04:35

@Avatar: Ugyanmár, hova gondolsz, fideszes nem lehet hazaáruló :-)

2010.06.07. 18:30:03

@Avatar: Szerintem Moszkvából kapták a parancsokat.:-)

DeMarco 2010.06.07. 18:57:43

@Avatar: "Könnyen dobálózol ezzel a hazaárulózással..."

Tévedsz. Nem szoktam sűrűn dobálózni vele. Bizonyos esetekben csak. Ilyen a kettős állampolgárság elleni kampány, az októberi rendőrterror kézivezérlése, a MOl orosz kézre átjátszása, karöltve a gázpiac átjátszásával, az euró mellőzése, stb.
Ezekhez jönnek még a "szimpla" közpénzlopások, bkv, reptér, velencei kaszinó, sávolyi motorpálya, hogy hirtelen csak a nagyokat említsem.
Bőven lenne miért rájuk rohasztani a műanyag lakatot...

Amire te céloztál kétségtelenül piszkos húzásnak tűnik, a szokásos maszopos forint elleni shortolásnak, nem véletlen, hogy magukból kiindulva, rögtön fel is nyomták őket a pszáf-nél. Egyenlőre nem látni, hogy volt-e egyéb célja is ennek, kíváncsi leszek rá...

DeMarco 2010.06.07. 19:07:49

@m.logic: "A rossz, de ettől még B nem jó."

Én nem is mondtam, hogy B jó. De az ezerszázalék, hogy A-nál jobb. Pillanatnyilag pedig a legjobb.

eMM2 2010.06.08. 09:07:01

Ez a Karácsony Ágnes a cikket ugye a népszabadságban publikálta? Ha igen(és igen) akkor nekem nem jelent semmit tele lehet csúsztatással mégha kétségtelenül van(lehet)
igazságalapja.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.08. 09:48:04

@eMM2: Ha vetted volna a fáradságot, hogy rákattints a linkekre, akkor láttad volna, hogy nem a Népszabadságban, hanem a 168 órában jelent meg a cikksorozat. Nem mintha nem lenne mindegy, neked azért, mert valószínűleg róluk se vegy jó véleménnyel, nekem meg azért, mert nem ők vezetnek toronymagasan az elvesztett sajtóperek számában, hanem a Magyar Nemzet.

eMM2 2010.06.08. 09:56:27

@Fedor:
Teljesen igazad van a 168 óra is egykutya.Nem tudom ki vezeti a vesztett sajtóperek számát de én nem vagyok hajlandó hitelesnek elfogadni egyik médiumot sem a kettő közül,lásd fentebb.A magyar Nemzetnek netán tán még hinni is lehet.Azt tudom viszont hogy a 168 órának,népszabinak már voltak vesztes perei.Az MN-ek is lehet.De a 168 óra és a népszabó útsó 8 éves teljesítménye engem feljogosít arra hogy ignoráljam őket írjanak csak amit akarnak.

soniq 2010.06.09. 21:42:48

Micsoda összeesküvés, ez tényleg maga a szervezett alvilág, a MAGYAR POLIP pászmek! Tudta ez az aljas, mindenkiről jelentő hogy hol van a Fidesz-székház, hát mi ez ha nem bizonyíték?;-( A Kövér pedig nem átallott megvédeni, botrány!

Egyszer még egy villanyszerelőre is rászólt, hogy azé nem sortban kéne kötögetni a drótokat, hát kérem szépen, ez egy igazi árnyék-titkosszolgálat!! :OOO
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0