Ki lop kitől?
2010. augusztus 13. írta: Fedor

Ki lop kitől?

Az MSZP eldönthetné lassan, hogy az LMP most barát, vagy ellenség, mert ez a "hol közös jelölteket állítanánk velük, hol FIDESZ leányvállalatnak nevezzük őket, mikor mi épp az érdekünk" taktika már tavasszal se jött be.

A közös jelölt nem kellett az LMP-nek, de most mégis közös programjuk van, mivel amit most közzétettek, a leglényegesebb elemeiben tökéletesen, néhol pedig szóról-szóra megegyezik az MSZP által már bemutatott programmal, reagált az LMP budapesti programjára Bihary Gábor szocialista képviselő.

Hát azért ez a kijelentés vicces egy kicsit, nem, kedves képviselő úr? Vagy mondjam inkább azt, hogy pofátlan? Már annak a fényében, hogy a tavasszal az MSZP, felismerve, hogy ciki brand-dé vált, több helyen is az LMP arculati elemeit ellopva kampányolt, és most is vannak erre próbálkozások.

No meg persze arról is lehetne vitatkozni, hogy az a csodálatos program, amit most oly nagy önérzettel védenek sajátjukként (tudjátok, ingyen BKV), mennyire táplálkozott más pártok korábbi célkitűzéseiből... Maradjunk annyiban, hogy se a behajtási díj, se a BKV fejlesztése nem kizárólagos MSZP találmány.

Ha így folytatják, ne csodálkozzanak azon, ha a tavaszi után ősszel is bekapnak egy orbitális gyomrost, és még sajnálni se lehet őket ezért.

Megérdemlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr982220140

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MSZP komoly, becsületes lejárató kampánya 2010.08.14. 11:15:46

Először a Facebookon tűnt fel egy kis jegyzet formájában Bihary képviselő úr magánoldalán, majd belenézve a híradásokba, rájöttem, nem csak egy kis jegyzetecske ez, hanem komoly, kipróbált lejárató kampány, amely a ma közzétett budapesti LMP-programot ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.08.13. 22:09:51

A kijelentés valóban vicces egy kicsit, miszerint „most mégis közös programjuk van, mivel amit most közzétettek, a leglényegesebb elemeiben tökéletesen, néhol pedig szóról-szóra megegyezik az MSZP által már bemutatott programmal.”

Nem hiszem, hogy az LMP programja tartalmazna olyan elképesztő ígéretet (mint az MSZP-s Horváth Csabáé), aki ingyenes tömegközlekedést ígér a budapestieknek. Ezt nem lehet „überelni”.

Volt régen egy Kupa Mihály vezette úgynevezett „Centrum” párt, amelyik állandóan hangsúlyozta, hogy a politikai paletta leges-legközepén áll.

Az akkori választások második fordulójában viszont felajánlotta azt, hogy az MSZP-t segíti. Ezek után az első fordulóban rájuk szavazók számára nem volt hihető a középen állás.

A Lehet Más a Politika gondolatát sem érezné valósnak jelenlegi (teljes) szavazótábora, ha az LMP lepaktálna az MSZP-vel. Eddig az LMP józanul gondolkodó vezetői elkerülték ezt a csapdát.

DeMarco 2010.08.14. 07:33:52

A maszop "persona non grata" az országban, szerencsére visszasüllyedt a 89' körüli szintre.
Én bízom a teljes eltűnésében, ahogy rohamosan fogy a szavazóbázisa évről-évre.
Az lmp bolond lenne összeállni velük, az legalább akkora bukta lenne, mint anno amikor a libsi szadesz csinálta ugyanezt. Ritka nagy árulás volt részükről, ott meg is tört a párt, tömegesen léptek ki tőlük a tagok és a szavazók azonnal elpártoltak tőlük. Mégis sokáig tartott amíg megkapták a büntetésüket érte, minipártként elvegetáltak.
Már az is mutatja a maszop megsemmisülés közeli állapotát, hogy megmaradt a jelöltjük, ilyen képtelen ígéretek után is, amin egy ország röhög azóta is. Egyszerűen nincs másik emberük helyette...
Én egyébként biztos vagyok benne, h Budapest nem fog újra liberális lmp-s jelöltre szavazni, elég volt nekik demszkáj...

Bár az is igaz, hogy magam ellen beszélek, ha Tarlóst gondolom a befutó személynek, mert egy ellenzéki főváros, sokkal több pénzt jelentene a vidéknek...

Egyébiránt meg nem is tartom annyira fontosnak a főpolgármester személyét, sokkal inkább a közgyűlés leosztását. Ott kell többségben lenni elsősorban.

DeMarco 2010.08.14. 07:53:13

@Vidéki: "Volt régen egy Kupa Mihály vezette úgynevezett „Centrum” párt, amelyik állandóan hangsúlyozta, hogy a politikai paletta leges-legközepén áll."

És volt pár elmebeteg akik ezt el is hitték és rájuk szavaztak...

"Az akkori választások második fordulójában viszont felajánlotta azt, hogy az MSZP-t segíti. Ezek után az első fordulóban rájuk szavazók számára nem volt hihető a középen állás."

A többségnek előtte sem volt egy percig sem hihető...

DeMarco 2010.08.14. 07:58:40

Ja igen: Vidéken körmönfontabbnak hiszik magukat a maszop-szadesz pártmenekültek.
Egyszerűen kiléptek és most "civil"-nek álcázva magukat, "civil" szövetséget kötve próbálnak kapaszkodni.
De ahogy a centrumpárt esetében, most is tökéletesen átlátszó, h mit művelnek és nincs épeszű ember aki rájuk szavazna...
Nagy csávában vannak, mert ha akarják a nyugdíjas szavazóbázist, akkor fel kell fedniük, h ők kik is valójában, ha meg felfedik, elveszítik az összes többit... róka fogta csuka. De nyugodtan felfedhetik, mert úgyis mindenki tudja kicsodák...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.14. 08:02:27

@DeMarco: Azt gondolom fel se merül benned, hogy vannak köztük olyanok is, akiknek semmi közük a pártközpontok stiklijeihez, és nem álcából léptek ki...

DeMarco 2010.08.14. 08:36:42

@Fedor: Nálam a civil azt jelenti, hogy nem kötődöm semmilyen párthoz sem és nem azért, mert égő hozzájuk tartozni pillanatnyilag és nem lenne esély a nevükben fellépni. Ez utóbbiak szimplán hazug, megélhetési emberek, akik azonnal elhagyják a süllyedő hajót és mentik a bőrüket, de ha megfordul a szél (az Isten mentsen meg ettől) azonnal visszaveszik a pártgúnyát... ők mitől lennének "civilek"?
Ugyanazt képviselik, ugyanazt művelik csak most elbújva, árnyékban.

"vannak köztük olyanok is, akiknek semmi közük a pártközpontok stiklijeihez"

Annyiban igen, h nem ők követték el, de a nevüket adták hozzá, a szavazatukat, az arcukat. És nem akkor lázadtak, nem akkor léptek ki, amikor kellett volna, amikor a jó erkölcs megkívánta volna, hanem most, amikor már mindent elvesztettek...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.14. 08:47:46

@DeMarco: Egyszerűbb lett volna csak annyit írnod, hogy nem :-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.08.15. 19:20:14

@DeMarco: Ez nem csak vidékre igaz. Én emlékszem Budapesten is "független" jelöltekre, akikről mindenki tudta, hogy melyik párt áll a hátuk mögött. S - gondolom általad is helyeselten - ezeket a személyeket nem is választották meg, mert egyszerűen hiteltelenek voltak a független vagyok, meg nem is attitűdjök. Na de most mindkettőt megkapjuk majd a nyakunkba... :-(

Én el tudom képzelni, különösen vidéken, hogy ezek az indulók alapvetően nem pártkötődésűek, hanem helyiek. Lehet, ugyan úgy megfogják őket választani, mint előtte, mert tudják, hogy a Józsi, meg a Feri az jó vezető, akármilyen színben indul.
De állítólag már vidékiek sem normálisak, és ott is mindent elborított a vörös meg a narancs-köd. :-(

DeMarco 2010.08.16. 14:58:11

@vadász2: "De állítólag már vidékiek sem normálisak, és ott is mindent elborított a vörös meg a narancs-köd. :-("

Dehogy. Minket csak a narancs köd borított be, láttad már az utolsó három választás térképeit? Nálunk és a környező megyékben nem volt 2. forduló sehol sem...

"Én el tudom képzelni, különösen vidéken, hogy ezek az indulók alapvetően nem pártkötődésűek, hanem helyiek."

Persze, hogy helyiek, de ettől még pártkötődésűek. Pont ezért átlátszó. Ismerik őket, tudják mik a nézeteik, merre szavaztak az eddigi kérdésekben, milyen elvrendszer mentén gondolkodnak. Most bár látszólag ledobták a pártgúnyájukat, de ettől nem lettek semmivel sem "civilebbek". Vannak valódi civilek is, akik eddig is távoltartották magukat a nagypolitikától és kifejezetten helyi érdekek mentén politizálnak, civil célokért küzdenek.
Felénk ezek a maszop-szadesz "civilek" már rég megkezdték eltéveszthetetlen ocsmány kampányukat, amihez persze kapnak vhonnan forrásokat is... nem mintha lenne esélyük, de bőven meg fogják érdemelni az újabb pofont is.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.08.16. 22:36:12

Nem értek egyet ezzel a szekértábor nézőponttal. Miért kellene végérvényesen eldöntenie az MSZP-nek, hogy az LMP barát vagy ellenség? Mindkettő ellenzéki párt, gyakran eltérő, inőnként azonos érdekekkel.

Nem látok itt semmilyen problémát. Rossz a problémafelvetés.

Amúgy pedig eléggé szánalmas, ahogy az MSZP próbálja bedarálni az LMP-t.

Vaandor 2010.08.28. 16:48:53

@vadász2: Éljen a független főpolgármesterjelölt, Tarlós István!

Ja, nem, az múltkor volt... Ez most biztos egy másik Tarlós István... csak névrokon lehet! :-D
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0