"A nyugati civilizációnak vége"
2011. január 07. írta: Fedor

"A nyugati civilizációnak vége"

...és ezért természetesen a kínaiakkal szövetkező "liberális kémcsőpárlatok" a felelősek.

Az egykor jobb napokat látott Szaniszló Ferencnek sikerült egy olyan, ízléses kiszólásokkal tarkított összeesküvés-elmélet halmazt összehoznia az ECHO tévén (egészen egyedi megvilágításba helyezve mind a közeljövőt, mind a XX. század történelmét), hogy a Konteó blognak szerintem fél évig munkát adna, ha részletesen fel kívánná dolgozni.

Érdemes egy pillantást vetni az ECHO TV honlapján a videóhoz fűzött kommentekre is. A kuruc.info szinte egy szolid cserkészkör honlapjának tűnik mellettük. Talán nem véletlen, hogy a több részletre osztott agymenés egyes szekcióit irredenta nóták, meg a náci katonák kedvenc dala, a Lily Marlen választják el egymástól.

A poszt végén a vállalkozó kedvűek megtekinthetik a teljes, huszonnégy perces videót, de azért előbb had emeljek ki néhány jellemző mondatot csak az első feléből  (egyszerűen tovább nem bírtam nézni):

A falvakat a liberalizmus mindenütt módszeresen tönkreteszi, előkészítve a világhatalmi váltást. Persze a liberális fajzat ezt annak a tudatában teszi, hogy majd Kína pénzügyeit is ő irányítja.

Két világháborút robbantott ki Anglia, hogy az uralmát biztosítsa. Közben Európa szélein uralma alá vonta Franciaországot, Oroszországot, menet közben megalkotta Romániát, Jugoszláviát, Csehszlovákiát, csak hogy a németeket és bennünket eltiporjon.

Oroszország valódi szövetségese ugyanis valójában Európában Németország. Nem véletlen, hogy két világháborúban ugrasztották egymásnak Európa e két leghatalmasabb nemzetét.

Románia hányódik. Mi meg tőle.

Obama személyében a rabszolgák vették át a hatalmat az USA-ban.

Oroszország pedig Európa fő energiaforrása. Nélküle egyszerűen megfagy Európa. Befagy még a liberális homokos szapienszek akármilye is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr442567159

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Milyen a nyugati Orbán-kép? 2011.01.08. 23:15:58

A kép minden újságcikk, tudósítás legfontosabb eleme. Jól kiegészíti az írott mondanivalót, segít azt megérteni, elhelyezni. A kép és a cím az amit az olvasó legelőször megnéz, mikor egy cikket olvasni kezd. A kép azonban meg is vezetheti a gyanútlan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2011.01.07. 16:31:06

Mi a bajod a Lily Marlene-el?

Semmi baja annak a dalnak, milliók szerették németek, angolok, amerikaiak, magyarok. Sokkal nagyobb sláger lett volna, ha nem pont a háború alatt adják ki.

2010-ben azon rinyálni, hogy ezt hallgatták nácik is, enyhén szólva vicces és szánalmas...

Bár a stílus elég meredek, de sok megállapítás mélyen valós. Tudjuk, hogy Kína, India, Brazília ezerrel jönnek fel és Európa lemarad, ha nem fog össze. Épp csak ma beszélt erről Orbán és Barrosó...
Tudjuk, hogy a legerősebb gazdaság európában a német és világszinten is még mindig nagyon erősnek számít.
Tudjuk, hogy egész európa függ az oroszoktól energiaügyben. Ezt mindenki igyekszik csökkenteni, de nem sok sikerrel.
Tudjuk, hogy a vízért nagy harcok fognak menni, illetve már régen mennek, hiszen Magyarország már régen eladta a jelentős vízvagyonát...
Tudjuk, hogy Izrael már tavaly is háborúzni akart, idén meg elég nagy eséllyel nekimegy Iránnak.
Tudjuk, hogy az USA nagy bajban van, mert a fehér népesség csökken, miközben az egyéb népesség folyamatosan nő és rövid időn belül be kell vezetniük hivatalosan a spanyol nyelvet. Nem véletlen, hogy választott nyelvként amerikában a spanyol a legtöbbet választott nyelv.
Tudjuk, hogy a liberalizmus itthon milyen káros volt és mennyire csúnyán elbukott.

Akkor miről beszélsz? Karcos egy kissé a stílus, de alapjában véve valós folyamatokról beszélt.

Akinek meg nem tetszik, feltalálták a távirányítót, át lehet kapcsolni az ATV-re, vagy ki is lehet kapcsolni a tévét...

Én most hallottam először erről az emberről és a műsorról, talán még sosem néztem egy percnél tovább az echót, az atv-t még egy percig sem.

Hogy emberek mikre nem érnek rá és milyen jelentéktelen dolgok izgatják fel...hihetetlen...

loláb 2011.01.07. 17:12:56

Te ECHO TV-t nézel? Szar lehet neked.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.07. 17:28:42

@DeMarco: A jó konteó hiteles félinformációkra épül :-)

@loláb: "Te ECHO TV-t nézel?"

Alapesetben messzire kerülöm (DeMarco-nak üzenem, at ATV-t SEM nézem).

Erre külön felhívták a figyelmemet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.07. 17:33:42

@DeMarco: Ja igen: "2010-ben azon rinyálni, hogy ezt hallgatták nácik is, enyhén szólva vicces és szánalmas..."

Abban az esetben is, ha ezt a kb. 80 éves, tehát aktuálisnak nem igazán mondható dalt egész véletlenül pont akkor veszik elő, amikor egy olyan tévéjegyzetet illusztrálnak vele, ami arról szól többek között, hogy jaj, milyen ártatlanok voltak a németek a II. világháborúban, csak a gonosz angolok hajszolták bele őket?

loláb 2011.01.07. 17:45:07

@Fedor:

"Erre külön felhívták a figyelmemet."

És a piros börgét is küldték mellé?

(Bocs, de ez kihagyhatatlan volt.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.07. 18:08:42

@loláb: Halálra röhögtem magam, annyira vicces és eredeti voltál.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.07. 18:11:54

@loláb: Egyébként ha mindenáron tudni akarod, ez a cikk adta az ötletet:

hirszerzo.hu/belfold/20110107_szaniszlo_ferenc_echo_tv

DeMarco 2011.01.08. 08:58:25

@Fedor: Minden általános iskolásnak megtanítják, hogy az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés brutális tételei alapból hordozták a második világháborút magukban. A békeszerződés szigorú feltételeit pedig az angolok diktálták, azt is tanítják, hogy az amerikai elnök mást szeretett volna, még Magyarországot sem akarta megcsonkítani. Szintén Anglia (és Franciaország) erőltette a magyar területeken létrejövő országokat, amik azóta sem tudnak mit kezdeni ezzel, csak egy groteszk vicc az egész.

Ha ezt veszed alapul, akkor bizony az angolok nyakig benne voltak a 2. Vh. kirobbanásában, tehát akár el is fogadhatjuk azt az érvelést, amit hallottunk. Mindamellett, hogy azért vastagon benne volt Hitler és Németország is. Angliának egyébként sem változott sokat az álláspontja, azóta is gazdasági és politikai ellenfélként tekint a németekre, nem vezette be az eurót és kibújik több kötelezettség alól, például mo is fizet nekik mezőgazdasági kompenzációt, vagy beszélhetnénk a szőlők, gyümölcsösök kivágásáról amik zavarták a franciákat...

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.01.08. 21:55:17

@Fedor:

"Alapesetben messzire kerülöm (DeMarco-nak üzenem, az ATV-t SEM nézem)."

Én az Újságíróklubbot szoktam nézni időnként, ha bosszankodhatnám van. :)

Az a vicc egyébként, hogy az általad hozott idézetek többségénél (nem az Obamásra gondolok) a problémafelvetés jó, de legalábbis van benne valami. Csak gondololom az erre fűzött logikai gondolatmenet és a megoldási javaslat lehet elképesztően sötét.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.09. 10:47:56

@DeMarco: Mint már egyszer korábban említettem, történelemből nem kell nekem oktatást tartani, magamtól is eléggé elmerülök benne.

"az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés brutális tételei alapból hordozták a második világháborút magukban."

Erre mondtam, hogy a jó összeesküvés-elmélet valós tényekből indul ki, csak aztán elképesztő hülyeségeket következtet ki belőle. Ha esetleg ismered a Star Trek Voyager sorozatot (nem tudom, mennyire szereted a scifi-t), pont pénteken este adtak le belőle a TV6-on egy olyan részt, amely ezt nagyon szépen bemutatja. Ezesetben az angol (és francia) politika rövidlátóságát akarja Szaniszló egy évszázadokon átívelő ördögien gonosz tervként előadni, ami mögött "természetesen" a liberálisok állnak.

Odáig egyébként igazad van, hogy a németek első világháború utáni megalázása magában hordta a bosszú lehetőségét. De a holokauszt meg egész Európa leigázásnak terve egyáltalán következik ebből egyenesen...

DeMarco 2011.01.09. 11:17:42

@Fedor: És mint már egyszer én is említettem korábban, ez nem mindig látszik meg rajtad... :)

Ismerem a Star Treket és szeretem a sci-fit is, bár erről néha már beszéltünk.

Legalább van néhány olyan tevékenység amit egyformán kedvelünk, ahogy a kis videóban is elhangzik Tobrukban az angolok/ausztrálok átkiabáltak a lövészárkokból a németeknek, hogy hangosítsák fel a rádiót, amikor ment a Lily Marlene...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.09. 11:41:40

@DeMarco: "ez nem mindig látszik meg rajtad... :)"

Arról én nem tehetek, hogy tényeket te máshogy értelmezel, mint én :-)

John May R 2011.01.09. 14:07:20

Elnézést, hogy idegen tollakkal ékeskedek, de ahogy ezt a videót néztem, eszembe jutott egy 66 éves Márai-idézet.

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

-idézet vége

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.01.09. 15:02:24

Én is kipróbálnám egyszer azt az anyagot, amit Szaniszló Ferenc szed, mert ez nagyon nem gyenge cucc lehet. :)

DeMarco 2011.01.09. 17:32:55

@John May R: Nekem meg ezekről a sorokról jutott eszembe, hogy olyan mintha előre látta volna a szocializmust...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.09. 17:38:56

@DeMarco: Ugyanazt az idézetet olvastuk?

DeMarco 2011.01.09. 18:25:06

@Fedor: Igen, abszolút. Csak cseréld ki a jobbot ballal és máris helyére kerülnek a dolgok...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.09. 18:27:20

@DeMarco: "Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "baloldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úriember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a balboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "baloldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Nem, ez nekem így se kerek :-)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.01.09. 20:30:47

@Fedor: Abban van igaza DeMarconak, hogy nem csak a jobboldaliak ilyenek, hanem szinte az egész magyarság. Amíg ez nem változik, addig meg sem szabad lepődni, hogy ilyen fantasztikus vezetése van az országnak. Bár ahogy én látom, ez a koncepció tényleg inkább a jobboldalra jellemző, lásd bayerzsolti.

DeMarco 2011.01.09. 21:25:37

@Fedor: "Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "baloldaliság" címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint "keresztényietlen magyar ember" előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert "ateista magyar elvtárs", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki "keresztény magyar" vagy "úriember", tartani a markát, s a nem keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot (üres lakásokba jóelvtársakat), potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a baloldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a "baloldali, keresztényietlen, nemzetietlen" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.

Ez a fajta soha nem változik meg, de amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Na és így már kerek?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.01.10. 01:49:49

Hát ez még így is elég erőltetett... Ráadásul nem csak a jobbot cserélted le balra:-)

Maradjunk annyiban, hogy mind a két oldalnak van szégyelnivalója.

DeMarco 2011.01.10. 18:55:00

@Fedor: Vedd le a szemüveged... :)) Csak a vak nem látja, meg a liberális... :))

parttalan 2011.01.14. 02:40:43

Bazmeg ez a Szaniszló Ferenc? Az egykori remek külpolitikai tévés újságíró? A bátor, vakmerő riporter?

A délszláv háborúbóltudósító, a poklok poklát megjárt bátor fiatalember?

Ő az?! Ide lehet zülleni?

csak egy néző 2014.09.22. 14:26:43

@parttalan:
Valahol légnyomást kaphatott ez az idióta Stanyecli elvtárs, vagy csak simán lepermetezték az IMF repülőgépei, amelyek az osztrák határnál huzzák a csíkokat és megállítják az esőfelhőket, hogy nálunk aszály legyen és hangtalan bombával felrobbantják a vörösiszap tárolónkat.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0