Átmeneti üzemzavar
2011. február 11. írta: Fedor

Átmeneti üzemzavar

Nem tudom, mikor lesz új poszt, lehet, hogy még két hétig csönd lesz. Meló van.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr662654335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Alkeszok 2011.02.14. 17:08:43

"Az új alaptörvény vállaljon-e kötelezettséget a jövő nemzedékek után?" – A kérdés nyelvi és közjogi értelmezhetőségéből arra következtetek, hogy Schmitt Pál irodájából szivároghatott ki ez a munkaanyag.A műkedvelő alkotmányjogásza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2011.02.11. 19:52:50

Írjak neked egyet? Megírom helyetted a te stílusodban, berakod, aztán én meg jól lefikázom... :))

Mondjuk Lázár lázálmairól?

Milyen területen dolgozol? Túl sok munkával nem járhat...

Új helyet kell keresni az amszterdam coffénak? :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.12. 09:24:48

Mi van? A szokásosnál is zavarosabb vagy...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.02.12. 11:59:06

@Fedor: nem érted: aki nem a Nemzeti Együttműködés Rendszerét építi, az nem dolgozik.

úgy vannak vele, mint paraszt nagyanyám volt a szellemi munkával: szerinte abban nem lehet elfáradni... ;-)))

loláb 2011.02.12. 17:39:58

Azért az jelent valamit, hogy fél órája van kint a poszt, de már hárman is lájkolták:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.12. 18:22:53

@loláb: 1. Tévedtél egy napot, de semmi gond :-)
2. Hol látsz te itt lájkot?

loláb 2011.02.13. 09:53:58

@Fedor: Az iwiwes jelnél, a címoldalon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.13. 10:13:39

@loláb: Az nem jelent semmit, az iwiw-ves gomnbon alapból van mindig egy szám, le is fogom szedni, mert semmi értelme, a kutya se használja. A facebookos gomb az igazi visszajelzés.

DeMarco 2011.02.13. 11:48:16

@Fedor: "Mi van? A szokásosnál is zavarosabb vagy..."

Leírom l-a-s-s-a-b-b-a-n, h te is megértsd...

Felajánlottam, hogy írok helyetted cikket a te stílusodban. Vhogy így:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/08/lazarra_panaszkodnak_az_eromuvek/

index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/08/lazar_csodalkozom_hogy_nagy_a_riadalom/

Mi van a háttérben? Lázár lázálmai? Mit kavarnak a Fideszben egyesek?

Felháborodást és értetlenséget keltett a piaci szereplők körében Lázár János fideszes képviselő pénteken benyújtott módosító javaslata, amely lényegében felülírna minden fontosabb megállapodást, amit a kormány a megújuló energiát termelő cégekkel kötött.

Lázár János javaslata a kötelező átvételi rendszerben (KÁT) kialkudott árat két egymást követő lépcsőben 25, majd 35 százalékkal megvágná, ez pedig nemcsak a kapcsoltan termelőkre, de minden zöld energiás termelőre vonatkozna. A módosító másik intézkedése kivonná a rönkfát a biomassza termelésből, amivel a jórészt erre építő biomasszás erőműveket lehetetlenítené el.

Bencsik János energiaügyekért felelős államtitkár az Index cikke nyomán a Facebookon kommentálta képviselőtársa javaslatát: "Szóval a kompromisszum lehetővé tette a távhődíjak drasztikus emelésének elkerülését, illetve számos energetikai vállalkozás ellehetetlenülését. Módot adott arra, hogy az év során előkészítsük a zöldenergia-termelés új szabályozási környezetét. Lázár János javaslata ezt a konszenzust borítja föl, így számomra mind szakmailag, mind pedig politikailag vállalhatatlan."

Levélben fordult Rogán Antalhoz a Magyar Szélenergia Társaság (MSZET) Lázár János korábbi, a kapcsolt és megújuló energiák átvételi árát érintő tőrvénymódosító javaslata [1] miatt. A szervezet arra kéri a Gazdasági és Informatikai Bizottságot és annak elnökét, hogy ne támogassa, és ne fogadja el Lázár János javaslatát.

Az MSZET levelében jelzi, hogy a megújuló energiákra vonatkozó sorok akár elírásból, akár szándékosan kerültek bele a javaslatba, de a tervezett 35 százalékos KÁT ár csökkentés a magyarországi szélerőműveket működtető cégek döntő többségének működését ellehetetlenítené.

Szintén levelet írt Lázár módosítójával kapcsolaban a Biomassza Erőművek Egyesülése. Bencsik János energiaügyi államtitkárnak írt levelükben a módosító javaslat valódi okát és célját firtatják, személyes találkozót és közvetlen tájékoztatást sürgetnek.

Ezzel a lépéssel ellehetetlenítik sok város távhőjét és nagyfokú emelésre számíthatnak az ott élők, köszönhetően a Fidesz felelőtlen változtatásainak!

DeMarco 2011.02.13. 12:08:39

@Fedor: Aztán úgy teszek, mintha te írtad volna és válaszolok rá ennek megfelelőnek... :)

Két csoport ütközik egymással, egy gazdasági és egy energiaügyi. Az egyik oldal spórolni akar a kiadási oldalon, a másik igyekszik megoldani az energia ellátást.

Mindkettő ok fontos és érthető.

Én Bencsiket nagy szakembernek tartom és tőle vártam a legtöbbet a Fidesz kormányban. Egy időben fontolgattam, hogy csatlakozom a csoportjához, de amikor végignéztem a támogatói bázisát és láttam mennyi okos nagy tudású ember és szervezet veszi körül, látják el tanácsokkal rájöttem, hogy mennyire kis pont vagyok hozzájuk képest. Bár a fosszilis energiahordozókhoz több közöm van, de ugyanakkor lelkes és elkötelezett híve vagyok a zöld energiáknak, még akkor is, hogy tudom ha mindent egyszerre bevetünk, akkor sem lesz elég...

Mindig fájt ahogy a maszop évről-évre visszavágta a zöld támogatások összegét.
Reménykedtem benne, hogy végre változik a helyzet és Bencsik szabad kezet kap.
Hát a pénzhiány úgy tűnik, hogy ezt felülírja...

Én írtam alig két poszttal korábban, hogy hozzá kell nyúlni a kiadási oldalhoz és faragni mindenhonnan. Lázár ezen az úton jár.

Most akkor melyik ujjamat harapjam?

DeMarco 2011.02.13. 12:13:34

@Fedor: Aztán kérdeztem, hogy milyen területen dolgozol, mert elég sok a szabadidőd, különben nem tudnád fenntartani a blogot, tehát túl sok munkával nem járhat...

Szal milyen szegmensben nyomulsz?

"Új helyet kell keresni az amszterdam coffénak? :))"

Ezt arra írtam, hogy a te melód egybeesik az amszterdam coffé bezárásával, amivel viccesen akartam utalni a libsi fűtámogatásra...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.13. 20:42:27

Úgy látom tényleg nem kellek én ide, elvagy te magadban is :-) Mondjuk fogalmam sincs, hogy miből gondoltad, hogy én ilyen posztot írnék (egyáltalán, hogy írnék erről a témáról).

Az Amszterdam Cafe-s részt nem értettem, azt se tudtam, hogy létezik (elnézést, hogy nem felek meg a sztereotipíáidnak).

A munkámról meg direkt nem írok.

DeMarco 2011.02.14. 12:16:36

@Fedor: "Mondjuk fogalmam sincs, hogy miből gondoltad, hogy én ilyen posztot írnék (egyáltalán, hogy írnék erről a témáról)."

Beleláttam a fejedbe és kiolvastam belőle a még meg sem született gondolatot... :D

(elnézést, hogy nem felek meg a sztereotipíáidnak)

Ha legalizálnád a drogokat, akkor megfelelsz. Ha nem, akkor bocs...

"A munkámról meg direkt nem írok."

Nem a konkrét munkád érdekelt, csak a szegmens, úgymint keresekedelem, ipar, szolgáltatás, stb...

Másvalakit érdekel a zöld téma???

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.14. 20:22:35

"Beleláttam a fejedbe"

Ne próbálj meg a közeljövőben gondolatolvasásból megélni. Éhenhalnál.

"Ha legalizálnád a drogokat, akkor megfelelsz."

A hernyót és társait természetesen nem legalizálnám. Viszont ha az alkohol legális, akkor nem látom be, hogy a nála kevésbé veszélys marihuána miért ne lehetne az (mondjuk én egyikkel se élek).

"Nem a konkrét munkád érdekelt, csak a szegmens, úgymint keresekedelem, ipar, szolgáltatás, stb..."

Szolgáltatás. Vállalkozó vagyok, de legyen elég ennyi.

"Másvalakit érdekel a zöld téma???"

Esetleg majd egy olyan posztban, ami arról szól... :-)

DeMarco 2011.02.16. 16:03:51

@Fedor: "Ne próbálj meg a közeljövőben gondolatolvasásból megélni. Éhenhalnál."

"Viszont ha az alkohol legális, akkor nem látom be, hogy a nála kevésbé veszélys marihuána miért ne lehetne az (mondjuk én egyikkel se élek)."

Na akkor mégsem halnék éhen...

Mondjuk én a hamburgerek helyett sokkal inkább az italokat adóztatnám jobban...

Tényleg dolgozhatsz, ha kihagyod a szokásos buzi-posztot, amit annyira szeretsz és nem próbálod Brüsszel nyakörvét a sajátodként eladni...

Mindenesetre már nem kell regisztrálnod magad, igaz eddig sem kellett volna...

A buziknak meg kár rinyálniuk, sajnos úgysem elég tökösek ahhoz, hogy betiltsák a gusztustalan menetüket, pláne most amikor uniós elnökök vagyunk. Erre aztán rá is játszanak, de jó, még egy csoport akik mehetnek sirdogálni Brüsszelbe. Csak tudnám, h miért csak nekik vannak jogaik és a többségnek miért nincsenek...
A Fidesz kénytelen lesz meghátrálni. Csak a Jobbikban lehet bízni, hogy rendet tesz megint.
De legalább az vigasztal, h fletó nem tud majd metróval elmenekülni idén...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.02.16. 19:06:18

@DeMarco: "Tényleg dolgozhatsz, ha kihagyod a szokásos buzi-posztot, amit annyira szeretsz és nem próbálod Brüsszel nyakörvét a sajátodként eladni..."

Majd bepótolom :-) Bár a Brüsszel nyakörvvel nem tudom, mirte célzol. Talán a médiatörvény EU-s hatásra történő megváltoztatására? Érdekes meglátás nyakörvként látni azt, ha meg akarják akadályozni a szájkosarat :-)

"sajnos úgysem elég tökösek ahhoz, hogy betiltsák a gusztustalan menetüket"

Ó, rengeteg olyan ország van, ahol üldözik a melegeket, Oroszország, Szerbia, Beloruszia, az egész arab világ, és általában diktatúrák, talán költözz akkor ezek valamelyikébe, biztos jól éreznéd magad. Én inkább választanám Angliát, ha muszáj lenne költözni, ahol a konzervatív lonodni polgármester résztvesz a meneten, és ahol a konzervatív kormány épp most tervezi bevezetni a melegházasságot. Nem azért választanám, mert meleg lennék, és szükségem volna ezekre, hanem azért, mert ez egy nagyon jó fokmérője a szabadságjogoknak és a demokráciának.

Na csá.

DeMarco 2011.02.17. 08:32:53

@Fedor: "Érdekes meglátás nyakörvként látni azt, ha meg akarják akadályozni a szájkosarat :-)"

Messziről jött ember azt mond amit akar...
Könnyű Brüsszelből okoskodni. A szájkosát törvény pedig nem ez, hanem egy másik. Akkor bezzeg nem reklamáltatok. De ez már lejárt lemez, hagyjuk.

"Ó, rengeteg olyan ország van, ahol üldözik a melegeket"

Senki nem üldözi a melegeket, sőt. Egyetlen kérés van csak feléjük. Maradjanak otthon és hagyják a négy fal között a devianciájukat. Minden józanul gondolkodó meleg régen belátta már, hogy a provokatív menetük nem elősegíti az elfogadásukat, pont ellenkezőleg, gátolja azt.

"Én inkább választanám Angliát, azért, mert ez egy nagyon jó fokmérője a szabadságjogoknak és a demokráciának."

He-he... ez jó. Pont jót találsz meg ezzel, mert először (és utoljára) Londonban láttam melegfelvonulást közelről. No nem mintha meleg lettem volna, egész véletlenül keveredtem oda, így viszont megtapasztaltam, hogy a "szabadságjogoknak és demokráciának fokmérője" csak egy álomfogalom, ami valójában nem létezik. Elárulom, hogy pont annyira gusztustalan és elutasított, mint az itteni, sőt, ott sokkal inkább durvább, mert nem fogják vissza magukat. Ha az a menet menne végig az Andrássyn, akkor soha többet nem lenne itthon semmilyen vonulgatósdi...
De költözz nyugodtan oda, legalább rájössz, hogy nem mind arany ami fénylik...

Egy valami volt említésre méltó, amit itt is átvehetnénk. A sor végén takarítógépek mentek és szemétszedők, akik azonnal feltakarítottak minden szemetet...

"ahol a konzervatív kormány épp most tervezi bevezetni a melegházasságot."

Ez legyen az ő bajuk, majd megbánják. Ezen nincs mit csodálkozni, amilyen csúnya az angol nők többsége, inkább egymás kardjába dőlnek...

Más: Most kerestek fletónak helyszínt az "évértékelőjéhez". Találtak is vmi kamaratermet ahol elfér az a húsz ember aki kíváncsi rá. Én tudnék ajánlani egy megfelelő helyet, ahol az akusztika is tökéletes, igaz vidéken van és csak egy csillagos...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0