"Én már alig várom, hogy kitörjön a polgárháború!"
2011. április 07. írta: Fedor

"Én már alig várom, hogy kitörjön a polgárháború!"

Egy kurucos hozzászólás járja épp körbe a netet:

Én már alig várom, hogy kitörjön a polgárháború! Nem félni kell a polgárháborútól hanem szorgalmazni azt! Komolyan nem értem az embereket a nemzeti oldalon akik úgy nyilvánulnak meg, hoy jaj csak ki ne törjön meg nem kéne stb... Pont, hogy kell! Különben soha nem szabadulunk meg ezektől a gyilkos parazitáktól! Én annyit fogok megölni közülük amennyit csak tudok, oroszlánként vetem rájuk magamat és egyet sem fogok kímélni közülük! Ha ott is maradok az sem számít!

A komment szerzője saját önmeghatározása szerint A Magyarok Nyilai katonája, Jobbik szavazó.

A cikk, amelyhez ez az első hozzászólás, egy olvasói levél. A cikkben foglaltakkal nem kívánok részletesen foglalkozni, írójának stílusa magáért beszél, de ha a száraz tények igazak, akkor az indulat érthető, természetesen az elkövetők büntetést érdemelnek. DE (és sokadjára írom le ezt) CSAK AZ ELKÖVETŐK, nem minden cigány, és az olyan hozzászólásokra, mint a fenti idézet, nincs mentség. Az ilyen mondatok vezettek el pl. ahhoz a sorozatgyilkossághoz, amelynek elkövetői épp most állnak a bíróság előtt.

Sajnos ritkán ér el olyan eredményt a kormány, amelyre azt tudom mondani, hogy oké, ez valóban hasznos. Az, hogy az uniós elnökségünk egyik nagy dobásának szánt roma integrációs programot sikerült átvinni az Európai Bizottságon, ilyen. Persze nem tudhatjuk, hogy mennyivel lesz sikeresebb, mint az eddigi próbálkozások, de én drukkolok Járóka Líviáéknak.

Mert ilyen megoldásokra van szükség, nem polgárháborúra.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr602807462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John May R 2011.04.07. 20:07:59

A nemnormálisakat ignorálni kell, nem idézgetni.

Hülyék voltak, vannak és lesznek.:(

DeMarco 2011.04.07. 22:03:11

Milyen érdekes ez a poszt. Ma én is elgondolkodtam ezen, csak fordított előjellel. Vajon fel lehet jelenteni Balogh Artúrt rasszizmusért és népcsoport szándékos hecceléséért, provokálásáért?

Amíg nem vagy képes elfogadni, hogy a Jobbik és kuruc okozat, a probléma gyökere a valóság és tények, vagyis a cigányok életvitele, addig igazából nincs jogod és alapod ítélkezni. Pláne, h közben naponta történnek a horrorisztikus esetek, amivel szemben te csak egyetlen esetet tudsz felmutatni...

Jól mondta a Jobbik Hejőszalontán a pesti libsi jogvédőknek. Költözzenek be hozzájuk és tanítsák őket normális életvitelre.

Mindazonáltal én is drukkolok a Fidesznek, csak éppen nincsenek illúzióim.

A legfontosabbnak a sokkal gyakoribb, szigorúbb rendőri fellépést, jelenlétet, a rend fenntartását és a szigorúbb büntetési tételeket tartom. A segélyek erős megkurtítását, a családi pótlék maximálizálást három gyerekig.
Nonszensz, h kimennek Kanadába, siránkoznak, h ők menekültek, de itthonról meg továbbra is utalgatjuk nekik a segílyeket Kanadába!!!

A cigánykérdésnél sokkal fontosabb a munkahely kérdés, mert ha nincs munka, akkor ott vége is van a történetnek.

Ez a közmunka is jó dolog, legalábbis jobb, mint a semmi, mert legalább dolgoznak és gátat építeni ők is tudnak, legalább minimális hasznot hozzanak...

gono 2011.04.07. 23:22:44

sokan azt hiszik, hogy jelentős összegek mennek el a cigányok támogatására, pedig ez nem így van. ha még a bűntettek okozta károkat is számítjuk, akkor is csak a töredéke annak amennyit a politikusok büntetlenül ellopnak.

ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kéne rendet tenni, csak azt, hogy a felvázolt polgárháború nem a legfőbb ellentét mentén robbanna ki.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.04.08. 05:36:43

Én is azt várom, hogy kitörjön a polgárháború..és elpusztítsa ezt Nemzetieskedő Szar Fidesz Bandát az Orbánnal, és a Jobbikos csőcseléket!!!!! -és legyen béke és nem szarkavarás. Csak megdönteni lehet ezt a Diktatúrát, demokratikus úton leváltani nem lehet---akik a Jobbikos csőcselék seggét nyalják szavazatok érdekében!

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.04.08. 05:38:57

Emberek , Demokráciát féltő emberek, nemzetiségtől, fajtól, párttól független emberek ÉBREDJETEK, EGYESÜLJETEK!!!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.04.08. 09:07:51

@DeMarco: "nem vagy képes elfogadni, hogy a Jobbik és kuruc okozat, a probléma gyökere a valóság és tények, vagyis a cigányok életvitele"

Számtalanszor leírtam, hogy a Jobbik válasz, de annak nagyon rossz.

"A cigánykérdésnél sokkal fontosabb a munkahely kérdés, mert ha nincs munka, akkor ott vége is van a történetnek."

Erről van szó. Ez szociális kérdés, nem etnikai. A jobbikosok ott szúrják el, hogy utóbbiként kezelik, és az uszításukkal csak rontanak a helyzeten.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.04.08. 09:10:34

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Nagyon érik a kitiltásod, ami valahol megtiszteltetés számodra, mert te lennél az első. Ezt akarod?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.08. 12:52:02

A cigány közösség az, amelyik tolerálja az antiszociális viselkedést, tehát őket is kell büntetni ezért.

Ez így működik. Majd ha egy 88 éves néni kirablása, szétverése, megerőszakolása, meggyilkolása és megcsonkítása után nem az lesz a kisebbségi vezető kommentárja, hogy a Gazsi jó gyerek, de a magyarok kevés segélyt adnak, ezért történt a dolog, akkor lehet beszélni...

Egyébként a világon mindenhol így megy ez.
Igen. A felvilágosult Nyugaton is. Szóval mielőtt széplelkeskedsz, először találj egy működő, követhető példát!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.08. 12:54:29

@DeMarco: A cigánybűnözés 90%ával a rendőrség nem tud tenni semmit.

Civil összefogás kell. Értse ezt mindenki úgy ahogy akarja.

Bloodscalp 2011.04.08. 14:18:42

polgárháború?haza kéne hívni az afgán légiókat hogy rend legyen, csak nehogy átvegyék a hatalmat..és oda a köztársaság
Ave caesar!
Aki ezt írta nyilvánvalóan dilis, és b ekellene zárni vhova, ott aztán képzeletben-ahogy eddig is valszeg-tovább gyilkolhatna...

Noone 2011.04.08. 15:03:25

Polgárháború?

Abszolút hatalom ellen abszolút erőszak szokott segíteni, nem is olyan hülyeség.

Csak a színe kérdéses. A Fekete (Halál), vagy a Vörös (Vér).

A vöröshez mesterlövészként csatlakozom.
Feketéhez kevesebb lelkesedéssel, de úgyszintén.
Csak a narancssárgát utálom.

Szóval polgárháborút akartál, cikkíró? Megkapod.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.08. 17:24:40

@TaTa86.: "Civil összefogás kell. Értse ezt mindenki úgy ahogy akarja."

az a probléma, hogy ez így egy lózung.

és az is probléma, hogy senkinek sincs semmi fajta lövése, hogy mit kezdjen a "cigány kérdéssel". ami egyébiránt "mélyszegény kérdés", de ezen nem fogunk összeveszni.

a radikális szemléletűek (a magyar társadalom cca. 50-60%-a) szerint a legjobb lenne kiirtani vagy finomabban: hazaküldeni a cigányokat (plusz zsidók, plusz buzik, plusz kommunisták, plsuz mindenki, akivel épp nem értünk egyet vagy aki épp nem ért velünk egyet).

valahol még érzi ennek a tömegnek a nagy része, hogy ezt így kimondani nem illik, legalábbis nyilvánosan, de a Jobbik, meg a szedett-vedett csőcseléket magába fogadó gárdaizmus ezen rég túl van.

ugyanígy baj, hogy sajnos a radikális jobboldalnak és a hozzájuk verődött deviáns elemeknek nagyságrendileg SEMMIRŐl nincs értelmes képük, "előre gondolkodásuk" megáll ott, hogy zárjuk a cigányokat (plusz zsidók, plusz buzik, plusz kommunisták, plsuz mindenki, akivel épp nem értünk egyet vagy aki épp nem ért velünk egyet) gettóba (minimum) és attól MINDEN egyből megváltozik.

engem határozottan zavar, hogy annak ellenére kezdjük el újra ezt a Jumanjit, hogy 65 éve ez a kísérlet egyszer már megbukott.
az egy más kérdés, hogy a magyar társadalom még a második világháborús szerepével sem volt képes szembenézni, azaz a fejekben még mindig 1940 körüli dátumot írunk.

sajnos reménytelennek látszik, hogy egy következő - még ha kisebb léptékű is lesz - tragédiát elkerüljünk, és ebben az elmúlt húsz év minden kormánya felelős, de leginkább mi vagyunk azok.

DeMarco 2011.04.08. 19:24:25

@TaTa86.: Nálunk műkődik a civil összefogás. Értsd úgy ahogy akarod...
De nem vagyunk különösebben fertőzött terület, drága a környék a betelepüléshez...

DeMarco 2011.04.08. 19:57:55

@idelle: "a radikális szemléletűek (a magyar társadalom cca. 50-60%-a) szerint a legjobb lenne kiirtani vagy finomabban: hazaküldeni a cigányokat (plusz zsidók, plusz buzik, plusz kommunisták, plsuz mindenki, akivel épp nem értünk egyet vagy aki épp nem ért velünk egyet)."

Fogalmazzunk egyszerűbben: Kizsákmányolók, deviánsok és paraziták, vagy egyszerre mindhárom...

Hát ha holnapra eltűnnének sokan megkönnyebbülnének és fellélegeznének...

Én megelégednék azzal is, ha nem ők lennének a kiemeltek, a példák, a kedvezményezettek. Azokat az értékeket tartom fontosnak, mint a mostani kormány.

Objektíven megközelítve a dolgot, tompítana a helyzeten ha lenne mindenkinek munkahelye és kapna normális bért.

Csakhogy nincs és EZ A LÓZUNG. Mert nem is lesz...

Amikor a kapitalizmus útjára léptünk azzal elvetettük a társadalmi egyenlőtlenségek magvát is, ami sztem nem baj, csak tudomásul kell venni, hogy a rendszerváltással megszűntek a kamu munkahelyek, bár nem mind.. és a legnagyobb vesztesek pont a cigányok voltak, akiknek se végzettségük nincs, illetve pont azok az ágazatok épültek le, ahol addig dolgoztak. Ezt meg lehetett volna védeni vámokkal, különböző intézkedésekkel, pl. nem beengedni a kínai szart, hagyni, h a nyugat nyomására, átbaszására leépítsük a könnyűipart, élelmiszeripart. Ezt újra lehet építeni, de nem könnyen. Újranyithatjuk a cukorgyárakat, nem felejtették el a technológiát. De ehhez karakánul szembe kell menni az eu-val.
Semmi remény arra, h több munkahely lehet. Hasznos az ároktisztítás, gátépítés, de azért azt továbbra is mi fizetjük, csak legalább végre hasznos munkát kapunk érte.
Fontos momentum lenne, hogy ne nőhessen a reménytelenek köre. Ezért tartanám jó ötletnek, ha a családi pótlék és gyerekek után járó segílyke, csak három gyerekig járna, utána tartsa el mindenki a gyerekét, ha megszüli. Ezzel elejét lehetne venni az ipari gyereknemzésnek, h nehogy el kelljen menni dolgozni...

Ahogy írod, ez nem csak a cigányokat érinti, magát a mélyszegénységet. Nevetséges, hogy ebben az országban ami valaha mezőgazdasági ország volt, éheznek emberek... hogy nincs kiépített élelemosztás az állami tartalékokból.

Alapvetően nem lenne tragédia, ha a technológiai fejlődés egyre kevesebb élőmunkát emésztene fel, mert lenne idő másra, de ez csak akkor működne, ha a nem foglalkoztatott embereket közben ellátnák a szükséges élelmiszerekkel, az élethez szükséges dolgokkal.

De ami most van, az csak porhintés...

Lépni kell és most a legfontosabb a védekezés, büntetés, a segílyek visszafogása, a mélyszegénység újragenerálásának, növelésének megállítása.

DeMarco 2011.04.08. 20:04:35

@Fedor: "Ez szociális kérdés, nem etnikai. A jobbikosok ott szúrják el, hogy utóbbiként kezelik, és az uszításukkal csak rontanak a helyzeten."

Tévedsz. Ez nemcsak szociális kérdés, etnikai is, hiába dugod homokba a fejed.

A Jobbik igaz, hogy utóbbiként kezeli, de legalább vhogy igyekszik kezelni. Sztem meg nem rontanak a helyzeten, sőt. Egyrészt nyíltan kimondják a lényeget, nem takargatnak, nincs pc, nincs lázálom. Ez már önmagában is hasznos, mert felhívja a döntéshozók figyelmét a problémákra. Az emberekét nem, mert ők már régen megtapasztalták. A Jobbiknak sikerének ez a kulcsa és a te sikertelenségednek is. A tapasztalás az ami, megmutatja, hogy a Jobbiknak van igaza nagyon sokszor és a tapasztalás az, ami teljesen ellentétes a pc dumával. Több helyes lépés történt a kormány részéről és a rendőrség részéről is, ami nem történt volna meg, ha a Jobbik nem zörgetné a harasztot...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2011.04.08. 21:45:11

Kedves Fedor!

Számomra világos,hogy az EU szintű roma stratégia nem olyan ügy,amit mi akartunk, mi akarunk és mi visszük keresztül.

Ezt ők adták nekünk házi feladatként.

Én nagyon félek attól, hogy emiatt ez olyan lesz mint a magyar roma stratégia, azaz semmilyen.

Orbánnak vélhetően azért adták ezt a házi feladatot, mert mint tudjuk, ha nem magyarosít a családja, akkor Orsósnak hívnák.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.08. 21:51:25

@idelle: "az a probléma, hogy ez így egy lózung."
Nem az. Ha Lengyelországban beszól valakinek a cigány, még aznap éjjel felgyújtják a házát. Olaszországban ugye, szintén ugyanez történt, egy gyilkosság után. Székelyföldön is megesik, hogy összegyűlnek a markos legények és rendet tesznek, Romániában is.
A kuruc finnországi cigányirtós sztorijából nem tudom mennyi igaz, cáfolatot még nem hallottam róla.
Stb, stb. Sajnos a magyar olyan szerencsétlen, hogy inkább szenved. Na, de egyszer csak megtanuljuk mi is a leckét.

Úgy érzem messze felülértékeled magadat. A felszínt kapargászod, de ezt is csak anftifa szemüvegen keresztül...

A cigánykérdést nem érdemes összekeverni a zsidókkal, buzikkal, kocsmikkal stb, akiket a radik gyűlölni szoktak.

(Egy vicc, hogy érzékeltessem a különbséget:
-Anyúúúú, b*sznak a kutyák!
-Hát ne nézz oda kislányom.
-De fááááj!)

"a radikális szemléletűek"
Tudom hogy elcsépelt, de egyszerűen nem lehet kihagyni: éljél köztük, és te is "radikális szemléletű" leszel.

"engem határozottan zavar, hogy annak ellenére kezdjük el újra ezt a Jumanjit, hogy 65 éve ez a kísérlet egyszer már megbukott."
Ezen egy ideje már csak röhög a magyar, nincs már 200.000+1 szavazó sem aki ezt a rizsát bevenné.
Olyan vagy mint Móriczka akinek mindenről az jut eszébe. Persze a pinára gondolni egészséged dolog, a holo-fétis meg beteg.

És igen: régi recepthez nyúl vissza a józan paraszti ész: 100 éve (b.hc. 35, úgyhogy akár ki is hagyhatod a történetből) nem terrorizáltak a cigányok öregembereket. Nem tartottak egész megyéket terrorban. Gond volt, de messze nem akkora, mint amekkorát a dicsőséges progresszió összehozott.

"sajnos reménytelennek látszik, hogy egy következő - még ha kisebb léptékű is lesz - tragédiát elkerüljünk"
Lesz. Mivel te úgy látszik nem tekinted tragédiának a cigányterrort. Nyilván, mivel téged nem érint. Az immunreakciótól persze félsz, sajnos az ok-okozati viszonyokat nem sikerült megfejtened.

"ami egyébiránt "mélyszegény kérdés""
Ökörség.

Egyébként jellemző, hogy a érvelni csak egy fiktív "jobbikos csőcselékkel" szemben tudsz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.08. 21:52:20

@Saman: Orbán egyszerűen gyáva és lusta.

karloszky 2011.04.09. 17:36:17

"Én már alig várom, hogy kitörjön a polgárháború!"

Hát akkor ne pofázzál bazmeg, hanem láss neki! Majd meglátjuk milyen sikereket érsz el... Ha majd 10 percen belül agyonlőnek a kommandósok, hát majd hősi halottnak tekintenek a szélsőjobbosok - mi meg megszabadulunk egy veszélyes idiótától.

karloszky 2011.04.09. 17:46:13

@TaTa86.: Lengyel-, Olasz- és Finnországban a lakosság elenyésző részét teszik ki a cigányok, ott könnyebb valamivel a "rendrakás". A legsúlyosabb helyzetű magyar helyeken meg már majdnem többségben vannak és azt a falvak lakossága rajtuk kívül gyakran szinte csak öregekből áll. Egyébként meg az említett országok beli jogrend sem túlzottan tolerálja az önbíráskodást... Romániában meg semmivel nem rosszabb a helyzet mint nálunk.

karloszky 2011.04.09. 18:25:01

A cigányság helyzetének ide jutásának pedig két kulcspontja volt az elmúlt 50-60 évben (és ez egyben választ is ad arra a kérdésre hogy mindezért ki a felelős)

1. Az 1950-es, 60-as években a KOMMUNISTÁK felszámolták a cigányság társadalmi strukturáját, megszűntették a vajdarendszert, erővel be akarták őket tuszkolni a társadalomba. Letelepítették őket, lakást adtak nekik és munkát. A lakásuk 1 év után úgy nézett ki mintha bombatámadás érte volna, a "munka" pedig a gyárakban, tsz.-ekben való téblábolásból, sepregetésből, tök felesleges tevékenységből állott nagyrészt (= kapun belüli munkanélküliség). Alapvetően nem is volt velük súlyos probléma, le volt foglalva az idejük részben az energiájuk, no meg ott volt a Kádár-rendszer rendőrsége, akik bizony nem válogattak az eszközökben, ha problémamegoldásról volt szó (ezzel nem sírom vissza a Kádár rendőrséget, mert annak sok ártatal ember is itta a levét - csak tényt közöltem)
No, szóval a "modell" tul.kép ott és akkor működött, csak éppen arra nem gondoltak a komcsik, hogy nem tart ám örökké a dicsőséges szocializmus...

2. És akkor el is érkeztünk a a rendszerváltozáshoz. Munkanélküliség (a cigányt rúgták ki elsőnek - nem, nem rasszizmus miatt, egyszerűen nem volt szükség a munkájára - lásd még "cigánymunka", nem véletlenül lett ebből jelző), szegénység, ez már önmagában is elég ok a bűnözés szaporodására, na de az igezi csapás váratott magára 1994-ig, amikor is a LIBERÁLISOK dicső belügyminiszter, bizonyos Kuncze Gábor bevezette a megélhetési bűnözés fogalmát, ezzel tul. nképpen legalizálta a kis értékű lopást. Természetesen lopni nem volt szabad de általában tipikusan a köv. történt: cigány lop - rendőrség nem foglalkozik vele , mert csak szabálysértés - jegyző pénzbüntetés kiutal - cigány nem fizeti be - büntetés nem behajtható mert segélyből nem levonható - történet vége. Persze a derék libsik gondoskodtak róla, hogy folyamatosan emeljék a kis érték felső határát, a végén már 20.000 ft volt az (kb. 7-8 zsák krumpli ára, annyiért sok idős ember tavasztól őszig a kertben dolgozik!), no meg a problémára rávilágítókat os azonnal rasszistázni kezdték, "védték" a cigányokat, akik ezt természetesen biztatásnak vették és méginkább felbátorodtak. A baromarcú jogvédők meg minden egyes jó szándékú ötlet (segély közmunkához kötése, élelmiszerjegyben fizetés, stb.) hallatán visítozni kezdtek a teljes liberális sajtó arzenálja által támogatva. na meg beszélheténk az ostoba, erőszakos integrációs kísérletekről, stb.

Szóval az ok-okozati tényezőket sem árt figyelembe venni... Így aztán eljutottunk mostanra oda, hogy a cigányok egy része (nem tudom mekkora része, kisebb vagy nagyobb, de több mint elég) úgy nő fel, hogy soha nem látta dolgozni a szüleit, nem tudja mi az hogy megdolgozni a pénzért, nem tisztel se embert se törvényt, nem fél a rendőrtől, nem fél a börtöntől (sőt, akkor lesz csak elég raj, ha már volt egyszer legalább börtönben).

Irtózatosan tönkre lett téve a cigány társadalmon, innen borzalmasan nehéz lesz előremozdulni, akár csak kis javulást is elérni, de akkor is meg kell próbálni, mert nincs más lehetőség. A tutujgatás meg a a Tata86 által felvázolt "rendrakás" sem működik jelen körülmények között, a megoldás kizárólag a munkára/tanulásra kényszerítés/segítés, a szigorú törvények és a több rendőr lehet.

Patroll 2011.04.09. 20:18:11

Polgárháborút Magyarországra? Mintha nem lenne elég bajunk így is és nem lenne elég ellenségünk a nagy világban (pl: szomszédaink fele utál minket).

A cigányokat meg integrálni kell, nincs mese. Ösztönözni kell őket a munkára (pl: közmunkát adni nekik) és elvenni a kedvüket a bűnözéstől, csak az egyik lépés kevés ide...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.11. 12:56:34

@DeMarco: "Fogalmazzunk egyszerűbben: Kizsákmányolók, deviánsok és paraziták, vagy egyszerre mindhárom...

Hát ha holnapra eltűnnének sokan megkönnyebbülnének és fellélegeznének..."

reménytelen: még legalább húsz évig hatalmon lesznek.

"Semmi remény arra, h több munkahely lehet."

jéééézusom, ezt gyorsan töröltesd, mert még bajod lehet belőle! :-D

"a segílyek visszafogása, a mélyszegénység újragenerálásának, növelésének megállítása."

gyönyörű önellentmodás, gratulálok! :-D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.04.11. 13:08:54

@TaTa86.: "Úgy érzem messze felülértékeled magadat. A felszínt kapargászod, de ezt is csak anftifa szemüvegen keresztül..."

ez kétségtelenül így van, de nem tehetek róla. amíg - a kormányunkat is beleértve - a magyar társadalom 85-90%-a fejében még 1940-et írnak, az enyémben a rosszabb napjaimon már 2011 van. a jobbakon 2085.

"éljél köztük, és te is "radikális szemléletű" leszel."

a hétvégén volt alkalmam találkozni a radikális cigányellenesség retorikus alfajával: tanulatlan, három műszakban 70ezerért dolgozó fiatal "fehér" gyerek szidta a cigányokat. bűnbakként.
mert utálni valakit egyszerűbb, mint tenni a dolgokért.
és ez nem Kovács Béla hibája, hanem a mindenkori kormányoké.

"Ezen egy ideje már csak röhög a magyar, nincs már 200.000+1 szavazó sem aki ezt a rizsát bevenné."
tudom. ezért írtam, hogy rossz vége lesz.

"Olyan vagy mint Móriczka akinek mindenről az jut eszébe. Persze a pinára gondolni egészséged dolog, a holo-fétis meg beteg."

éppenséggel a bosnyákok vagy a tuszik is eszembe juthattak volna, csak abból kicsit kevesebb él(t) a szomszédságunkban.
a szájhősök mindig azt felejtik el, hogy a népirtás soárn mindig egy SZABADON választott csoport kerül sorra.

"Gond volt, de messze nem akkora, mint amekkorát a dicsőséges progresszió összehozott."

álljatok elő, és mondjátok azt, hogy ki kell irtani a cigányokat. vagy deportálni őket, vagy kiutasítani. MIÉRT nem teszi ezt senki? miért csak halvány utalgatások vannak rá? meg a gettó emlegetése?
puhány, szarfaszú hangemberek vagytok.
ha megfogalmaznátok és zászlóra tűznétek, legalább tudnánk, hányadán állunk. nincs már 200ezer+1, aki megvédené őket, lehet szabadon garázdálkodni! (mert lehet, mint látjuk.)

"Mivel te úgy látszik nem tekinted tragédiának a cigányterrort."

nem, mivel nincs cigányterror. (gondolom, te is csak hallottál olyanról, aki már találkozott olyannal, aki már látott olyat, hogy cigányok valamilyen kárt okoztak.)
van nekünk egy agyonfetisizált, fülkeforradalomban edzett, TÖKÉLETES kormányunk, ennek megoldása sajnos az ő dolguk.

"Ökörség."

tény, hogy egyszerűbb valakiket bűnbakként kikiáltani, mint a problémával magával foglalkozni.
a józan ész ebben az országban már soha többé nem tehet semmit. tiétek a pálya, focizzatok!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0