Botrányos, több rétegben is
2012. január 29. írta: Fedor

Botrányos, több rétegben is

Komolyan mondom, a legnagyobb jóindulattal ültem le tegnap este a tévé elé, és egyáltalán nem azért, hogy fikázhassam egy kicsit az Eurovíziót és Philipet, de ami az M1-en folyt a jobb sorsra érdemes Gundi vezényletével, az többszörösen is kiérdemelte a botrányos jelzőt.

Ott volt mindjárt maga a közvetítés.

Én aláírom, hogy egy élőadásba becsúszhat egy-egy baki, de amit a köztévén tegnap műveltek, azon a végén már csak röhögni tudtunk kínunkban. Hol a zsűri hangja ment el (szegény Wolf Katinak emellett még a pontmutogató tablet kezelése is erős kihívást jelentett), hol a műsorvezetőké, hol a vokálból nem lehetett hallani semmit, hol meg kellett ismételni egy előadást, mert az első próbálkozásnál gerjedt a mikrofon, és egyébként is, ki találta ki, hogy a zsűri a fellépők háta mögött üljön, szóval gyalázatos volt az egész, úgy ahogy van. Úgy látszik a köztévé politikai alapú kirúgásai miatti általános színvonalesése már a műszaki gárdát is elérte, vagy nem tudom. Boldogult ifjúkoromban én dolgoztam technikusként rendezvényeken, hát a pofám lesült volna, ha ilyeneket műveltünk volna.

Aki nem látta, de szeretne némi fogalmat alkotni a tegnapi este lebonyolításáról, annak merem ajánlani ezt a régi szilveszteri paródiát. Bár másról szól, hűen visszaadja a történteket:

És akkor eddig a tartalomról még nem is beszéltem. Pedig arról is van mit.

Az egy dolog, hogy volt egy-két nagyon gagyi dal, bár nem értem, hogy miért kellett ezeket beválogatni, aztán meg zsűrizés címén jól lealázni (az előválogatást is ugyanez a négy zsűritag végezte, nem érhette őket meglepetésként, hogy mit hallanak). Az embernek óhatatlanul az jutott az eszébe, hogy ha a 200 jelentkezőből ez volt a legjobb 20, akkor milyen volt a többi? Azt hiszem ez sok mindent elárul a Dalfesztivál presztízséről.

Sokkal rosszabb volt, hogy azok is csalódást keltettek, akik miatt egyáltalán úgy döntöttem, hogy megnézem a műsort (nem hallgattam meg előre a neten a számokat, itt találkoztam velük először). Csalódás volt pl. Pély Barna próbálkozása az etno rock területén, pedig a műfajt szeretem, és abszolút dalfesztivál-kompatibilis produkció lett volna. Ha jó lett volna. De nem lett az.

Tóth Gabi nótája, amit a szintén egykori megasztáros Szabó Leslie írt, a Bors szerint lopás. Ezt nem tudom megítélni, nem ismerem a forrásként megjelölt dalt. Viszont ami nagyon megdöbbentett, hogy Caramel is, hát hogy is mondjam, az illendőnél nagyobb ihletet merített egy másik számból, pedig ha van valaki a mai magyar popzenei mezőnyben, aki tud nagyon jó dalokat írni saját kútfőből, akkor ő az (nem igazán a kedvenc műfajom amiben ő utazik, de pl. a Lélekdonor mindenképp elismerést érdemel). Ehhez képest azt kell mondanom, hogy a tegnap esti dala bizony egy nagyon erős utánérzése a Dirty Diana-nak, a verse, a refrén, a gitárszóló, minden. Nem akartam elhinni, hogy ez csak nekem tűnik fel, de a zsűriből egyedül Csiszárnak volt egy olyan kikacsintós megjegyzése, hogy azért látszik, hogy Caramel nagy tisztelője Michael Jacksonnak...

Íme a két dal, erősítsetek vagy cáfoljatok meg, jól hallottam-e, vagy csak képzelődöm:

Visszanézve az Eurovíziós szerepléseink történetét, azt kell, hogy mondjam, csak akkor sikerült botrány nélkül megúszni, amikor nem nyilvánosan, a közönséget bevonva próbálták megtalálni hazánk képviselőjét, hanem egyszerűen csak valamilyen kritérium alapján kijelölték (lásd. pl. Rúzsa Magdi, Wolf Kati). Valahogy a köztévének politikai kurzustól függetlenül nem megy ez showműsorba ágyazott keresgélés.

Talán a jövőben nem kéne erőltetni...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr353967731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirx 2012.01.29. 17:06:11

a verse még nem lenne az, de a hangszerelés hasonlatossága és a refrén nagyonis. amerikában már perelnék

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.01.29. 17:10:04

A hangtechnika meg Philip mondjanak le!

A legtöbb produkcióról az volt az érzésem, hogy annyira szenzációsak akarnak lenni, hogy majd' beszarnak. Nekem a nem-örömzenélés pedig nem jön be.

Jövő hétre, remélem, a technikai hibákat kiheverik. Ez a színvonal az agyondotált közszolgálati tévétől elfogadhatatlan. A második adag fellépő is színes lesz. A röhejes senkiktől (az X Faktor első kiesője) Fábián Juliig széles a spektrum.

Nem gondolom amúgy, hogy érdemes túl jókat kiküldeni. Az Eurovízió nem érdemli meg azután, ami Wolf Katival tavaly történt. Az a dal teljesen rendben volt, méltatlanul hátul végzett. Valami igazán gagyit kellene küldeni idén. (Akár az operettes hp-t.)

Higgs Bozont 2012.01.29. 18:25:39

És a magát görög istennőnek képzelő Kapócs kisasszony még nem is lett említve, pedig igazán mélyenszántó kérdéseket tett fel.

Mitzimackó 2012.01.29. 18:30:17

bayer friderikát szerintem senki nem hallotta (ismerte) itthon, mielőtt kiment, és elhozta az eddigi legjobb magyar helyezést :-)

Shadwell 2012.01.29. 18:42:02

@Reckl_Amál: Azért azt ugye tudjuk, hogy az Eurovíziós dalfesztivál nem(!) a dalokról és az előadókról szól, hanem pusztán szimpátia szavazás. Sok minden kiolvasható abból, hogy melyik ország melyik országra szavaz. Mi dacosan utálunk minden európait, ezért nem meglepő, hogy Wolf Kati hátul végzett... én utolsó helyre vártam, de azért a lengyelek besegítettek, igaz ők sem azzal a lendülettel mint régebben... Most megmondom ki nyerhet idén, nem is kell semmit hallanom... Német vagy francia. pont.

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.01.29. 18:55:00

két évtized alatt eljutottunk odáig, hogy az állami televízió totál alkalmatlan lett egy élő közvetítés lebonyolítására.

szerintem kár erőlködniük: vagy csináltassák meg vmelyik kertévével outsourcingban, vagy maradjanak meg a megrendelésre készülő hírműsoroknál.

wanekus 2012.01.29. 19:04:41

És a Philip mit mondott? Megvolt-e a 2 millió néző?

Unbiased 2012.01.29. 19:13:00

Nekem a zsűri módszere volt visszatetsző. A sálas úriember megmondta a magáét, majd a többiek szolgaian utána mentek. Miért nem egyszerre, egymástól függetlenül mutatták a pontokat, és utána értékeltek? De a legszánalmasabb Csiszár Jenő volt: a többiek legalább szajkózták az ilyenkor szokásos közhelyeket, de ő még erre is képtelen volt. Hogy került ide?
Az is elfogadhatatlan, ahogy a közönséget befolyásolták a betelefonálás időszaka alatt: csodálkoztam volna, hogy ha nem a sokat szerepeltetett Tóth Gabi kerül be.

kitiltott bögre 2012.01.29. 19:28:18

nem értem minek költünk egy ilyen színvonaltalan esztrádműsorra milliókat.

komplikato 2012.01.29. 19:32:25

"Úgy látszik a köztévé politikai alapú kirúgásai miatti általános színvonalesése már a műszaki gárdát is elérte, ..."
A komplett szeptemberben indulós esti órás napi műsorblokk ment a levesbe, mert nem volt ember akivel megcsinálják. Tehát nem meglepő.

@dark future: "vagy csináltassák meg vmelyik kertévével outsourcingban,..."

Szerintem a kertévék is "outsourcingban csináltatnak mindent amit lehet, különben nem élne meg az a sok produkciós iroda, viszont pont az MTVA érdekeltségeknél volt fő szempont a saját gyártású műsor "költségcsökkentés" címen. Meg is lett az eredménye.

johevi 2012.01.29. 19:36:00

Ide mindenki himnuszt akart írni, patetikus, giccses refrénnel, angol-magyar nyelvet soronként felváltva és persze hegedűvel, az mostanság kötelező, de minimum népdalos esetleg operás beütéssel. Az átkosban ezekért a produkciókért bevonták a működési engedélyt...

pjotr_75 2012.01.29. 19:47:28

"a jobb sorsra érdemes Gundi"

Miért is? Mondj egy nézhető, általa vezetett, színvonalas műsort fél évre visszamenőleg! (Megjegyzem éveket is mondhattam volna.) Aki meg korpa közé keveredik..

esef 2012.01.29. 20:24:45

küldjük Fülöpöt! :)

DeMarco 2012.01.29. 20:54:37

@Fedor: Most őszintén: Mégis mi a faxt vártál a párttévétől?

Tizenöt éve be kellett volna zárni a párttévét, de bármelyik nap megfelelne.
Egy büdös fillért sem kellene beleönteni ebbe a kalapba. Úgyis spórolni kellene, hajrá, csak egy tollvonás...

Viszont az a szomorú helyzet, hogy az egész magyar média egy kibaxott nagy hulladék, ugyanúgy az írott sajtó, mint a tévék zöme.

Gátlástalanul hazudoznak, pofátlanul igyekeznek átverni az embereket, ahogy épp a múltkor a hajós videóval. Vagy ugyan van szabályozás a reklámok hangszínének emelésének tiltásáról, néha van kisebb bünti is érte, ennek ellenére a legnépszerűbb mesecsatorna fütyül rá és nagyságrendekkel növelt hangon üvölteti bele a reklámokat a gyerekek fülébe. A filmek durva megvágásáról nem is beszélve. De a kábelszolgáltatók sem felhasználóbarátok, sőt. Az adás minősége egyre többször felháborító. A múltkor ránéztem a képernyőre és elborult fejjel, raktam be a blu-ray lemezt a gyereknek, h inkább azt a minőséget nézze, reklámok és vágások nélkül...

Ha a gyerekek nem lennének már biztosan lemondtam volna a kábelszolgáltatót.

Évek óta leszakadtam a tévéadásokról és ha véletlenül ránézek, csak szörnyülködök, h mekkora a távolság az elvárások és a valóság között. És a távolság fénysebességgel nő...

whowanttoliveforever 2012.01.29. 21:00:53

Tóth Gabi dalát,nem Szabó Leslie jegyzi. A többivel,nem tudok vitatkozni.

Moan 2012.01.29. 21:07:02

@DeMarco:

Jaj ne mondj már ilyeneket. :) A StarTrek az igenis jó műsor. Az, hogy a hírműsorok igazságtartalma is hasonló az csak azért zavaró, mert az M1 hírműsoraiban a borgok még elég hülyén néznek ki... De idővel ez sem lesz gond. :)

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2012.01.29. 21:13:43

A comment blogon is írnak erről, de ott a Jackson párhuzamban a Give It to Me-t említik, ami szerintem is jobban hasonlít.

Szobadísz 2012.01.29. 21:42:55

@DeMarco:
Mélységesen egyetértek!
Én a Compact Disco miatt szenvedtem végig.
A többi szánalmas erőlködés volt, pocsék technika, hamis hangok, mucsai zsűrizés. (Pataky Attilát hiányoltam:-)
A "siker" garantált lesz Bakuban.

alf (törölt) 2012.01.29. 22:27:50

Már az önmagában szánalmas, hogy a 'királyi' abból az eurovíziós dalfesztből kíván sikert kovácsolni, amin már a szoci időkben csak röhögtünk.
A többihez nem fűznék kommentet, nem láttam. De figyelembe véve a lefejezéseket már az kész csoda, hogy a képernyőn a négy királyi csatornán nem csak feketeség látható.

Dr. Táskás Tóni 2012.01.29. 22:35:06

@Szobadísz: Patakit, úgy hallottam,megint elvitték az ufók.

2012.01.29. 22:43:42

csak nem gondolják hogy a magyar virnyákolással (egyik sem szám több ennél a kifejezésnél) bármit is elérhetnek nemzetközi színtéren?

Küldhetnénk ennyi erővel Győzikét. Ha már egyszer égni akarunk.

dr. Mameluk 2012.01.29. 22:48:08

kivancsi leszek mit fognak csinalni az F1-el. mert azzal hogy azt a hujegyerek szujot athoztak a technikai szinvonal (n|s)em emelkedett.

király vagyok 2012.01.29. 22:54:12

romát kel küldni az hozza dicsöséget asz országnak mindég

magyar_newton 2012.01.29. 22:57:30

A műsor egyszerűen botrányos. Azt hittem a legutóbbi Megasztár sorozatot nem lehet alul múlni, de ez mellényzsebből úgy elverte gagyiságban, hogy az műfajteremtő. Pedig szeretem a zenei valóságshow-kat...

A dalok szintúgy elég ergyák, lényegében mindegyik. Caramel száma tényleg nagyon hajaz a Dirty Diana-ra, de a nagyobbik baj vele, hogy rossz is. Pedig az "eredeti" nagyon üt.

A Compact Disco viszont kellemes meglepetés. A szám is rendben van, és a fazonok ill. az énekes is jó. Eddig egyedül ők azok akikkel nem érezném leégésnek a részvételt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.29. 23:26:19

@whowanttoliveforever: Csak a Szabóra emlékeztem, és ez ugrott be. Jogos, jav.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.29. 23:28:28

@DeMarco: Őszintén? Ilyen technikai analfabetizmus korábban elképzelhetetlen lett volna. Nem csak 15, hanem 1-2 évvel ezelőtt is.

Jofiu 2012.01.29. 23:39:46

@Dr. Táskás Tóni: Először minek hozták vissza?

tundrazuzmo (törölt) 2012.01.29. 23:51:05

Megunták a köztévében, hogy egy minőséginek kikiáltott Megasztár, Ikszfaktor műsorban bikicsunájjal lehet népszerűségre szert tenni. Sőt valamelyik még a döntő előtt egy Worst Of... válogatást is csinált.

Minőségben túlszárnyalni őket nehéz lenne, ezért úgy döntöttek, hogy uhrinbenedekre veszik az egész műsort, és elbikicsunájítják a színvonalat.

*vél* 2012.01.29. 23:56:35

Úgy látszik, a plagizálás kezd elharapódzni... A Compact Disco - Sound Of Our Hearts című dalának a kezdete egy az egyben a BackstreetBoys - Incomplete című szerzeményén alapul, érdemes összevetni a kettőt. Ez a motívum aztán a későbbiekben is kísért.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.29. 23:59:21

Bóvli kormány, bóvli ország, hiteltelen MT, mit vársz?

Kapitány_1 2012.01.30. 00:01:15

Úgy látszik Caramelnek agyára ment a scientológia. Nem csodálom.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.01.30. 00:14:00

@Reckl_Amál:

"A legtöbb produkcióról az volt az érzésem, hogy annyira szenzációsak akarnak lenni, hogy majd' beszarnak."

Ennek ez a lényege, nem? A nép ezt habzsolja. XD

Yenszi 2012.01.30. 00:48:22

Nyilván a hangmérnök és csapata nem szakember,hanem igaz magyar=fideszes kontraszelektált.Ez megy az egész országban csak épp most megtapasztalhatták egyszerre többen is.

Mercel 2012.01.30. 00:49:09

Számomra furcsa, hogy egyáltalán nézi még valaki a "köztévét".
Egy normális műsort képtelenek összehozni, normális filmet vagy tíz éve nyomtak le ott utoljára, viszont arra rendkívül frankó, hogy a mindenkori hatalom seggnyalói jót nyaraljanak azon a pár milliárdon amennyibe a köztévé minden rohadt évben belekerül.

Fel kéne számolni az egész kuplerájt a jó büdös francba.. A maradék jó szakembergárdát tutira felszívná a kereskedelmi médiapiac a sok gerinctelen meg mehetne a fenébe.
És roppant finom voltam.
Tényleg.

"Frigyes"

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2012.01.30. 01:17:04

Heinz Gábor száma is smittpáli erősségű copy

Ormi 2012.01.30. 07:05:08

Fásy Ádámot a köztévébe!
Ha már Fábry ott lehet, akkor ne álljunk meg a lejtőn.

vladimir964 2012.01.30. 08:15:12

Ez a műsor lecsapódása olt mindannak, ami a gengszterváltás óta folyik a közmédiában (és nem médiumokban, ahogy félművelt újságíróék szokták volt emlegetni - az ugyanis világok közti közvetítőt, érthetőbben: szellemidézőt jelent).
Húsz éve parlamenti pénzforrás elzárásokkal, illetve a politikailag nem tetszők mészárlása folyik, függetlenül az épp aktuális kormányoktól, 4 évente totál lefűnyírózták az egész brigádot (mint a minisztériumokban is) hát csoda, hogy akinek egy kicsi affinitása, vagy tehetsége van elmenekült, avagy kirúgták ebből a szeméthalomból? Arról nem is beszélve, hogy kormányváltási időszak után érdekes módon a nagy pénzek eltüntetésére mindig az aktuális csőcselékhalmazhoz (értsd: kormánypártok) közeli produceri irodák kapják a méregrdárgára sikeredő produkciók elkészítésének jogát. Mert hát bizonyára olcsóbb megcsinálni tízszeres áron egy külsős céggel azt, amit belsősben munkahelyi kötelességként meg lehetne csinálni. A csúcsa az egésznek az, hogy a közmédiák, és itt főként a TV - mert ott a legnagyobb a költségvetés - gyakorlatilag BKV-szerű kifizetőhelyként működnek, ahová a lojális, máshova már beültetni nem sikerült pártkatonákat lehet helyezni, s néhány hónap múlva irgalmatlan végkielégítéssel meghálálni romboló tevékenységüket - szintén az aktuálisan kormányzó párt hű rabszolgáinak. Mindezt nem az ujjamból szoptam, minthogy pluszkve 12 évet végigdolgoztam jobb sorsra érdemes televíziónkban, középvezetőként láttam eléggé érdekes dolgokat. Ja, és nem sértődött kirúgott vagyok, mivel pár éve a nulláról kezdve relatíve sikeres vállalkozó lettem - bár Magyarországon ugye a "vállalkozó" is a gengszter egyik szinonimája :-)

nemcsikbori 2012.01.30. 08:34:39

@dark future: nézd meg a stáblistát! sok-sok név azonos az X-faktor stáblistájával. Szóval rosszabb a helyzet, az mtv kiadta gebinbe, mégis így sikerült :(

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.30. 08:46:57

Bóvli kormány, bóvli ország, bóvli MTV.

FELHÍVÁS!
Minden mozgássérültnek KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!!!! Annak is akinek a családjában, vagy a baráti társaságban van sérült ismerőse, hogy a MEOSZ tudjon segíteni! Innen is mennek a tíz ezres létszámokban mérhető Kormány ellenes "rágalmazó" panaszok az EU-ba! Tudják meg, hogy ez a rabló banda milyen "keresztyénykedő" mialatt, minden réteget el lehetetlenít a kíméletlen törvényeivel és az utcára tesz! Onnan pedig egy másik törvénnyel börtönbe juttat. EZ A FIDESZ-KDNP "keresztyénkedő" Kormány!

IDÉZET:

"Szövetségünk a 2012. január 1. napjától hatályba lépett, a rokkantságii nyugdíj ellátást megszüntető törvény közvetlen és közvetett hátrányaira tekintettel, minden lehetséges törvényes jogi eszközt igénybe kíván venni az érintett emberek érdekeinek védelméhez.
Ennek keretei közt a következő jogi lépések megtételét tervezzük:
- Eljárás kezdeményezése az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosánál annak érdekében, hogy az Országgyűlési Biztos indítson eljárást az Alkotmánybíróságnál annak megállapítására, hogy a törvény absztrakt normasértést valósít meg.
- Csoportos közvetlen eljárás kezdeményezése, konkrét természetes személyek részvételével az Alkotmánybíróságnál a törvény alkotmánysértő voltának megállapítása érdekében,
- Csoportos, közvetlen eljárás kezdeményezése, konkrét természetes személyek részvételével az Európai Emberi Jogi Bíróságnál (Strassburg) annak megállapítása érdekében, hogy a törvény sérti a vagyoni biztonsághoz való emberi jogot,
- Csoportos, közvetlen eljárás kezdeményezése a Magyar Helsinki Bizottság támogatásával és közreműködésével az ENSZ Konvenciónak a szociális biztonságra vonatkozó követelménye megsértésére tekintettel, az ENSZ Monitoring Bizottságánál
- A törvény hatálybalépésével kapcsolatosan keletkezett járulékos hátrányok megszüntetése érdekében jogszabály módosítások kezdeményezése a Magyar Kormánynál.

A nemzetközi jogi lépések megtételéhez, a nemzetközi jogban megfelelő jártassággal rendelkező szervezet, a Magyar Helsinki Bizottság, illetve jártassággal és tapasztalattal rendelkező alkotmányjogász segítségét kívánjuk igénybe venni.
Tekintettel arra, hogy a jogi eljárások egyik része csak természetes személyek közreműködésével indítható meg, így minél magasabb számú érintett ember személyes közreműködés vállalása feltétlen szükséges.
A személyes közreműködést vállaló emberek szíveskedjenek adataikat a hegedus@meosz.hu emailre, vagy levélben a MEOSZ 1032. San Marco u. 76. postacímére dr. Hegedüs Lajosnak címezve mihamarabb, lehetőség szerint legkésőbb 2012. február 15. napjáig elküldeni, mert ezt követően szeretnénk a jogi eljárásokat megkezdeni és ennek érdekében az iratokat benyújtani.

Don Quixote de la Ferko 2012.01.30. 09:12:12

Műszaki bakikon ne csodálkozz.
A "technikai személyzet" nagy része olyanokból áll össze, akiknek az otthoni DVD lejátszó bekötéséhez telefonos segítséget kell kérni.
Aki ért hozzá, az meg letojja, mert a "túlélés" a mai világban fontosabb.

Morbo, a megsemmisító 2012.01.30. 09:13:23

Az hogy valaki szerint régebben, (mikor az mszp embereivel volt tömve az mtv) vagy ma (mikor a fidesz embereivel van tele) nézhetőbb az mtv, csak elfogultság kérdése. Gondolom a poszt írója mszp/szdsz szavazó.

Aki nem elfogult az csak röhög ezen a faszságon. Ha nektek jobban bejött az a moslék amit 2-3 éve toltak a mai mosléknál akkor ti épp olyan hülyék vagytok azok akiken röhögtök....

EnesEn 2012.01.30. 09:29:08

Itt egy dalami nem jutott be a 20ba.Sajna.

www.youtube.com/watch?v=0TCiBWP_WbY

DeMarco 2012.01.30. 09:34:10

@Fedor: "Ilyen technikai analfabetizmus korábban elképzelhetetlen lett volna. Nem csak 15, hanem 1-2 évvel ezelőtt is."

Az, hogy te igyekszel egy gagyi műsort felhasználni a politikai nézeteid kivetítésére a te bajod.

A párttévé mindig is párttévé volt, midig propaganda célokra használták és mindig kifizetőhelyként műkődött, és mindig politikai leszámolások színtere volt, és mindig ejtőernyősök játszótereként funkcionált. Teljesen függetlenül az aktuális kormány színezetétől.

Éppen ezért a párttévé tekintetében ritka nagy egyetértés van az országban, mind a megítélésében, mind a probléma megoldásában.

El kellene zárni a csapokat, be kellene zárni, vagy legalább közpénzt nem adni rá, egy forintot sem. Vagy imf módra privatizálni vmi havernak és éljen meg a piacról.

Talán most sok embert elküldtek, talán jó hangtechnikusokat is. És akkor mi van? Kevés. Még így is túl sokan maradtak. Engem nem az érdekel, hogy gagyi műsornak béna a hangja, hanem az, hogy még mindig dől az adó(m), egy olyan helyre amit senki nem néz, senkit nem érdekel, legfeljebb bosszant, h az adómat pártcélokra használják és a pártok sleppjeinek zsebét tömködik belőle. Ismétlem, tök' független az épp aktuális párt színétől, el se kezdj relativizálgatni.

Tell Vilmos 2012.01.30. 09:43:57

Bár nem láttam, de olyan tévében ahol Filip meg Kapócs lehetnek valakik, az már a vég. Felszántani az egészet, oszt jól van!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.01.30. 10:18:01

... és még lesz két adás. Sokkal jobb lett volna, ha becsukott szemmel minden zsűritag rábök egy kazettára hogy ez menjen, és akkor máris rengeteg pénzt és bosszúságot megspóroltunk volna.

Dave_bloghu 2012.01.30. 10:36:38

Mondok pozitívat is: a műsor arculata, az insertek minősége, és az előre felvett interjúk végre jól néztek ki, kb. ami elvárható 2012-ben. A technikai bakik, illetve főleg azok gyors és szakszerű kezelésének a hiánya elfogadhatatlan.

Dr Gregory House 2012.01.30. 10:56:14

Fásymulató közpénzen.

elkoltozott. 2012.01.30. 11:30:21

De filip mit keres ott? meg a csiszar? Ök hozzáértők lennének??

elkoltozott. 2012.01.30. 11:33:26

@Kapitány_1: Szcientologus? Ne már. Jesszusom:)) Ez nagyon gáz. Forrás?

Amúgy pont azon gondolkodtam hogy valamire való énekes minek jelentkezik ilyenre?

kompakt 2012.01.30. 11:36:08

@*vél*: nem azért a 20 fillérért, de azon kívül, hogy mindkettő zongorával kezdődik, mint kb. 1 milliárd másik dal, milyen hasonlóságot hallasz?
Az egyetlen értékelhető produkciót a Compact Disco-tól láthattuk, és higgyétek el, nem egyszer hallottam őket élőben, elképesztő élményben volt részem.
Fábián Juliékra még kíváncsi vagyok, minden egyéb dalt le lehet húzni a wc-n.

stringfreak 2012.01.30. 11:50:05

Rúzsa Magdit anno a Fonogramhoz fűződő közönségszavazás juttatta be az Eurovízióba, szintén botrányos körülmények között: a szavazás lezárta előtt fél órával ő még felléphetett élőben a "közszolgálati" tvn, a többi jelölt nem, végül pár száz szavazat előnnyel nyert a Wendigo előtt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.30. 13:50:32

@Morbo, a megsemmisító: "Az hogy valaki szerint régebben, (mikor az mszp embereivel volt tömve az mtv) vagy ma (mikor a fidesz embereivel van tele) nézhetőbb az mtv, csak elfogultság kérdése. Gondolom a poszt írója mszp/szdsz szavazó."

@DeMarco: "Az, hogy te igyekszel egy gagyi műsort felhasználni a politikai nézeteid kivetítésére a te bajod."

Ez baromság. Hogy nem voltak ilyen szintű bakik, az könnyen ellenőrizhető ténykérdés, azt meg egy szóval se mondtam, régen csak jó műsor volt, most meg nincs egy se. Van, nézem is. Régen is azt mondtam, hogy nem pártalapon választom meg, hogy mit nézek, most is.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.01.30. 23:46:39

"Valahogy a köztévének politikai kurzustól függetlenül nem megy ez showműsorba ágyazott keresgélés."

Szerintem a Társulat politikai kurzustól függetlenül jó volt. De politikai kurzustól függetlenül senki nem akarja folytatni... :-(

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.01.31. 09:32:26

@vadász2: 1. A Társulat valóban jó volt, bár jelzem ott is volt érdekes döntés.
2. A mondatom értelemszerűen az Eurovíziós keresgélésre vonatkozik elsősorban, hisz az sikerült gyakorlatilag minden esetben botrányosra.

fuhur 2012.01.31. 09:42:04

A NER műkődése:

orulunkvincent.blog.hu/2012/01/31/vincent_kozlemeny

Navracsics Tibor Miniszter Úr részére!

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Tisztelt Miniszter Úr!

F. hó 12-i megállapodásunk szerint tisztelettel benyújtom a január 21-i "Békemenet civil demonstráció" c. rendezvényünk költségelszámolását. Kérem szíves intézkedését költségeim mielőbbi megtérítésére.

Tisztelettel

Széles Gábor

Költségelszámolás

Szervezői díj 21.700.000 Ft
Buszbérlet: 80.000 fő x 1850 Ft 148.000.000 Ft
Hideg élelem: 30.000 fő x 720 Ft 21.600.000 Ft
Molinó anyagköltség: 724.000 Ft 724.000 Ft
Aktivisták: 320 x 3.000 Ft 960.000 Ft
Mécsesek, koszorúk: 1200 x 2.400 Ft 2.880.000 Ft
Reprodukciós költségek (Orbán Viktor-kép stb.) 3.410.000 Ft
Toborzási jutalék: 450 x 10.000 Ft 4.500.000 Ft
Honorárium (Pataki A): 1.200.000 Ft 1.200.000 Ft
Licenszdíj (Kubatov G.): 4.200.000 Ft 4.200.000 Ft
Telefonköltség: 43.210 x 90 Ft 3.888.900 Ft
Összesen: 213.062.900 Ft

A Költségelszámolás áfa nélkül értendő, mivel Simicska Úr szíves ígérete szerint az alvállalkozók számlamentesen dolgoztak.

Maradok tisztelettel,

Széles G.

Szabad Gábor 2012.01.31. 13:49:14

Ne szólj Klubrádió, nem fáj fejem!

Bihari Ernő2012. január 31. 12:54

16 forintos darabáron vették meg a Klubrádió 10 év alatt felépített hallgatói táborát.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1559_ne_szolj_klubradio_nem_faj_fejem

2012.02.01. 20:23:54

Egyszer lenne egy olyan Eurovíziós Dalfesztiválra indulás, hogy lelkesen felkiáltanánk magunkban, hogy "Na eeeez igen, ennek a produkciónak egyszerűen benne kell lennie az első ötben!"
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0