Beépített szépség
2012. február 16. írta: Fedor

Beépített szépség

Nem, nem lehet másképp. Selmeczi egy szoci ügynök, akinek a FIDESZ rombolása a feladata. Beépült, és belülről bomlaszt. Egyszerűen nem lehet más magyarázata annak, hogy minden egyes megszólalása egy-egy kiáltvány a kormány épelméjűségébe vetett hit ellenében.

A Fidesz az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vizsgálata kapcsán arra szólítja fel az LMP-t, hogy haladéktalanul számoljon el az adófizetők pénzével - közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője csütörtökön. A Fidesz szóvivője arra reagált, hogy az ÁSZ csütörtökön közzétett jelentése mulasztásokat tárt fel az LMP 2009-2010. évi gazdálkodását vizsgálva. Selmeczi Gabriella szerint kiderült, hogy az LMP nem adott megbízható és valós képet a saját gazdálkodásáról, és nem is jelenttette meg beszámolóját a törvényes határidőn belül. Selmeczi Gabriella felteszi a kérdést, hogy vajon az LMP mit akar titkolni, ami miatt nem adott határidőre világos képet a pénzügyeiről. "Felszólítjuk az LMP-t, hogy haladéktalanul számoljon el az adófizetők pénzével!" - áll a szóvivő közleményében.

Most lendüljünk át elegánsan azon, hogy a kampány során egyetlenként nyílt kampányszámlát használó, és az átlátható pártfinanszírozással kampányoló pártot annak a másik pártnak a képviselője szólítja fel elszámolásra, amely mögött milliárdosok állnak, és köztudottan messze a legtöbbet költi teljesen átláthatatlan módon a kampányra, és eddig folyamatosan elszabotálta a kérdés rendbetételét (arról nem is beszélve, hogy az LMP csak 2010-től parlamenti párt, így 2009-ben, a megalakulása évében konkrétan 0 Ft közpénzhez juthatott hozzá), koncentráljunk egyszerűen csak a hír folytatására:

Az ÁSZ rámutatott arra, hogy a 2009. és a 2010. évi gazdálkodásról szóló LMP-beszámolókat a párttörvényben előírt április 30-i határidőn túl - egy hónapos, illetve egy hetes késedelemmel. A párt - önellenőrzést követően - a 2010. évi módosított beszámolót az ÁSZ-ellenőrzés előtt, a Hivatalos Értesítő 2011. évi 45. számában megjelentette.

A számvevőszék megállapította azt is, hogy a közzétett beszámolók lényeges hibák miatt egyik évben sem mutattak megbízható és valós képet a gazdálkodásról, 2009-ben a bevételeknél 99,2 százalék, a kiadásoknál 52,6 százalék, 2010-ben a bevételeknél 3,3 százalék volt az átfogó, lényeges hiba. Kifejtették: specifikus lényeges hibát okozott, hogy 2009-ben két esetben az adományt más beszámoló soron és hibásan szerepeltették. Az LMP a számvevőszéki ellenőrzés által 2009-re és 2010-re feltárt hibákat kijavította, a módosított beszámolókat közzétette, a korrigált beszámolók valós képet adnak a párt 2009. és 2010. évi bevételeiről és kiadásairól - rögzítette a számvevőszék.

Szép dolog a nemi egyenlőség, de Szíjjártóból elég egy is (mit elég, sok), miért van szükség női verzióra belőle?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr984119270

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dopeman csúnyán leoltotta Selmeczi Gabriellát 2012.03.13. 11:09:04

A Milla alternatív államfője válaszolt az őt himnuszgyalázással vádoló Fidesz-szóvivőnek. Ideje volt már, hogy valaki helyretegye a kissé tájékozatlan szóvivőt....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2012.02.16. 16:35:16

Érdekes, ma én is hasonló gondolatsorra jutottam göncz kinga és tabajdi csabát illetően, csak ők meg a Jobbik beépített ügynökei az ep-ben. Hazaárulásukkal, ami talán megállná a jogi fogalmat is, de a morálisat mindenképpen, rengeteg plusz szavazatot fognak hozni a kövi választáson a Jobbiknak és szélsőséges esetben fidesz-jobbik kormányt eredményezhet.
Ezúton is gratulálunk nekik, kösz szépen. Csak aztán majd ne tessék reklamálni, amikor bekövetkezik...
Akkor aztán lehet szaladgálni a halpofájúhoz, meg a buzihoz sirdogálni.
Egy erős jobbik nem lesz ám olyan elnéző, mint a fidesz és akkor már nem az lesz a téma, h nincs támogatása a libsiknek, hanem, h kilépjünk-e az unióból...

Nem mondhatnám, hogy különösebben felizgatott a libsik kinti tobzódása, várható volt és a magyarok már hozzászoktak a koncepciós perekhez. Kicsit ugyan furcsa, h ezúttal az eu-ból jön a pofon, de legalább ez eléggé kijózanítja az embereket, akik eddig esetleg nem látták a valódi szándékokat, már ami a nyugatot illeti és eufóriában élve a megváltókat látták idáig.
Nagy tanulság, hogy egy tagállam hiába számol le a saját sorsát megrontó pártokkal, emberekkel, csoportokkal, attól még szembekerülhet ugyanezekkel az elemekkel és barátaikkal egy másik viszonylatban. Sőt, ha az ep-ben ezek az elemek többségben vannak, akkor annak ellenére, h itthon semmilyen támogatással nem rendelkező elemek buktak, még kintről, a szuverenitásunk ellenére is megpróbálják aberrált nézőpontjukat ránk erőltetni.

Mi mást mondhatnánk erre a koncepciós perre ami olajat önt a tűzre?

Köszönjük szépen! Sikerült konzerválnotok a kétharmadot, megnövesztettétek a jobbik támogatását, kiirtottátok magatokat véglegesen! Sikerült elérni, h az uniópárti magyarok egyre nagyobb tömege forduljon át eu szkeptikusba. Sikerült elérni, h az európai egyesült államok helyett újra a nemzeti szuverenítás legyen a többség számára a legfontosabb, mert látják, h nagyban is megy, mint kicsiben. Ha a kormány és az önkormi
ellentétes színű, akkor nincs támogatás, ha a nemzeti kormány és az ep színe ellentétes, akkor szintén nincs támogatás.

Összegezve: Lehet, h az ep-ben ülő libsik, maszoposok hazudozásaikkal átverték a határozatot, de itthon magasan sz. rájuk továbbra is !!!

Bryan élete 2012.02.16. 16:36:23

Szépséééég? Láttad már a fejét közelről is?

2012.02.16. 16:48:25

Keresem, kutatom, de sehol nem találom a Fidesz oldalán azt, amit az LMP közöl:

lehetmas.hu/penzugyek/

És még nekik van pofájuk megszólalni, amikor köztudottan milliárdokat költöttek a választási kampányra, a megengedett össze sokszorosát. Ki tudja, milyen forrásból.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.16. 21:30:59

@DeMarco: Látom, jól el vagy magadban, úgy Móricka módra...

@Spániel: Jó, hát vagyok annyira öreg, hogy bennem továbbra is az a kép él róla, amikor rendszerváltáskor még nagyon jó nő volt. Ennyi szépítés belefér egy pop-kulturális utalás kedvéért :-)

DeMarco 2012.02.16. 21:58:24

@Fedor: Majd meglátod, hogy mennyi Móricka van ebben az országban...

Beszéltünk már sokszor a kontraprodukcióról a libsikkel kapcsolatban.

Lehet, h vannak a fidesz dolgaiban támadható pontok, vagy valamennyire neccesek. De az eddigi történések és a mai nap együtt legitimálta a fideszt és döntéseit. Nem az eu-ban, hanem itthon. Majd a kövi választáson. Mert lehetett volna, hogy néhányan lemorzsolódnak a fideszről a négy év alatt, de ezek után nem fognak, mert senki nem fog átszavazni a hazát ilyen nyilvánosan eláruló pártokra. Büntetni fogják őket.
Ami szimpatikus, csak kicsit nagy az ár. Főleg, ha bukjuk a szavazást és a támogatásokat. Ha odáig eljutunk, akkor már nem lesznek az emberek ennyire toleránsak és nem fognak megelégedni a verbális megvetéssel. Csúnyán vissza fog ütni még ez rátok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.16. 22:03:25

@DeMarco: Szokás szerint hülyeségeket beszélsz. Fel se merül benned, hogy ami az EU-ban velünk történik, annak vajmi kevés köze van az erőtlen, és hatástalan ellenzéknek, viszont annál több a kormány ténykedésének.

Mindegy, hagyjuk is, úgyse fogsz felébredni.

laci0011 2012.02.17. 07:06:41

@DeMarco: Kicsit hosszabb emlékezet sokat segítene a világ dolgainak megértésében,nem sok de mondjuk 2003-ban ki is árukodott brüsszelben,most ugyanaz becstelen kurafiság ugye?

...0 .. 0... · http://wece.blog.hu/ 2012.02.17. 09:31:01

a női kvóta miatt van szükség szijjártónőre

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2012.02.18. 13:50:12

@DeMarco: Persze, amikor a jobbikos Morvai mószerolgatta Brüsszelben a magyar kormányt, az nem volt hazaárulás, sőt.
Hiszen azért kettős mérce is van a világon.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.02.18. 16:06:22

Bóvli kormány, bóvli ország!

Orbán banda takarodj, még van egérút!

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.02.18. 20:45:51

Minden pártnak megvan a maga keresztje:

atv.hu/cikk/video-20120213_nyako_istvan

Én egyébként azt nem értem, hogy a Fidesznek miért pont az LMP-vel van baja.

Ha az "oszd meg és uralkodj" az elv, akkor most inkább a szocikon kellene fogást találni. És adnak is bőven magas labdákat.

Szekeres Imre például a manyup vagyont sajnálta a BKV-ra, de az imf HITELÉT már elköltené rá..

hvg.hu/gazdasag/20120217_mszp_szekeres_imf

Undortodox 2012.02.19. 14:02:53

Szerintem legyen újra császárság!

bölcscsősz 2012.02.19. 17:30:15

A szabadon választott országgyűlés hülyéi:
1.Dénes János:A Miépes képviselő sok értékes gondolatát osztotta meg a parlamentben.Agyát 56-ban orosz golyó vitte el.
2.G. Nagyné Maczó Ágnes alias korunk Zrínyi Ilonája a FKGP jelese.A világhírű poéta felesége.Torgyán leghűbb és leghűtlenebb szövetségese
3.Király B. Izabella. a függetleneket erősítette, miép-es beütéssel. Hofi kedvence.
4.Selmeczi Gabriella. alias kiflicsücsök. A Fidesz üdvöskéje mindhalálig.Nyugdíjvédnök, szófosó.Majdnem minimálbéres.
És még sokan mások, akikben azonban némi politikusi tehetség is pislákolt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.19. 22:49:27

@DeMarco:
Egy erős jobbik nem lesz ám olyan elnéző, mint a fidesz

Az erős jobbik a mandátumainak a számát tekintve lesz erős.
A szavazó nem minden esetben tartja fenn a véleményét 4 évig, ere legjobb példa a fidesz jelenlegi népszerűségvesztése.

Tallono 2012.02.20. 13:39:59

@Fedor: Az államadósság-növelő koncertről nem raksz ki egy postot? Szerintem hatalmas nagy pofára esés :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.20. 13:55:45

@Tallono: Egyszerűen nincs időm minden hülyeségre. Túl sok van :-)

Dolgozom.

DeMarco 2012.02.20. 19:33:05

@Fedor: "Egyszerűen nincs időm minden hülyeségre. Túl sok van :-)"

Pedig legalább arról ki kellene egyet tenni, hogy amíg az elmúlt 8 évben egyetlen egyszer sem tartottuk be a vállalt költségvetési hiányszámokat, azt boldogan elnézték nekünk, most meg amikor először sikerült, meg akarják vonni a támogatásokat. Ismerve a brüsszeli libsik hozzáállását, valszeg meg is fogják tenni, legalább lesz újabb fegyverük, amivel zsarolhatnak minket.
Cserébe meg kellene vonni a BEFIZETÉSEKET is, legalább az maradjon már meg nekünk, ha ezt el is bukjuk.

Kibaxott bosszantó tud lenni, hogy a mocskos maszopos gecik 8 évig lehúztak minden felénk irányuló támogatást, most pedig, hogy végre hozzájutnánk a forrásokhoz, miattuk megvonják ezeket. Mire meg visszaszerezzük, nyakunkon a kövi választás és kezdődik minden elölről...

Én a 2012-es évet már lezártam egy hónapja, de a 2013-as évben kapcsolódnék egy keop-os, meg egy közop-os projecthez is, amik ugrani fognak, ha minden így marad.

Be kellene vezetni a gazdasági hazaárulás fogalmát... és ki kellene egyenesíteni a kaszákat...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.20. 20:14:16

@DeMarco:

1. Egyáltalán nem nézték el nekünk.
2. Most se tartottuk be a vállalt számokat (de nagyon nem).
3. Messze nem csak ez az egyetlen baja az EU-nak Orbánékkal.
3. A dolgok jelen állása szerint a FIDESZ-en kívül a te szemszögedből nézve csak libsik ülnek a a EU parlamentben, mert már a Néppárt is hátat fordított nekik, és az egyik legfőbb kritikusa Orbánéknak, Viviane Reding szintén néppárti.
5. Szokás szerint abba a téveszmébe ringatod magad, hogy a szociknak van bármilyen érdemi befolyása a történésekre, mert képtelen vagy szembenézni a kedvenceid hibáival, így bűnbakot keresel és találsz.

DeMarco 2012.02.20. 22:17:10

@Fedor:

1. Elnézték. Legfeljebb azt mondták, hogy ejnye-bejnye...
Betartottuk, idén először, amire alig három állam volt képes 2011-ben az eu-ban.

2. Messze nem érdekel, hogy az eu-s libsik éppen miért hisztiznek, nekik ez az ismertetőjegyük. De kérdem én az összes nagypofájú eu-s köcsögtől: Amit oly nagy mellénnyel röfögnek ide, hogy őket a kormány zavarja és nem a nép maga, akkor a támogatások megvonásával kiket fognak súlyosan sújtani? A kormányt, vagy a népet?

3. A dolgok jelenlegi állása szerint az itthon csúnyán kikapott/elbukott libsik nyávognak kint is, karöltve a maszoppal és hergelik a saját oldalukat a hazugságaikkal, odáig elmenve, hogy meg is fogalmazzák az ellenünk megszavazott koncepciós ítéleteket.

4. Szokás szerint úgy teszel, mintha semmi felelőssége nem lenne a maszopnak abban ami most történik és nagyvonalúan rendre térsz afölött, hogy ők egyetlen egyszer sem tarották be a vállalásainkat, nem veszed figyelembe, hogy ebben az eljárásban nem számít egy év, de nagyon is számít egy hosszú intervallum, ahol végig a maszop volt kormányon. Most először sikerült betartani, épp ezért nagyon visszás és gyomorforgató, hogy ahelyett, h megszüntették volna az eljárást, épp ellenkezőleg, megvonni készülnek a támogatásokat. Csupán azért, mert nem balos a kormány színe és az emberek mellett be kellett szállni a terhek viselésébe a multiknak, meg a bankoknak is.

5. Van befolyásuk. Nem elég befolyás, hogy ők fogalmazták meg az ellenünk hozott koncepciós hülyeséget? De én nem is az épp most jelenlévő helyzetet hoztam fel, hanem azt a bizonyos nyolc évet, mert amiket akkor elkövettek, azok ütnek vissza most sorban. Én nem keresek bűnbakot, pontosan tudjuk, hogy kik a bűnösök, mit tettek, mikor és miért. Én a következményekről beszélek és a következmények nélküliségéről, arról, hogy miért nem lehet büntetni azokat, akik ezt a helyzetet előidézték. Dühít, hogy nem elég, h végre eltakarodtak, a sorozatos balfaszkodásuk és tehetetlenségük, no meg a kinti produkcióik miatt továbbra is gúzsba kötnek minket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.21. 00:13:58

@DeMarco: "Betartottuk, idén először"

A tavalyi hiány az eredetileg tervezett több, mint kétszerese lett (687 helyett 1517 milliárd). Mit tartottak be?

"nagyon visszás és gyomorforgató, hogy ahelyett, h megszüntették volna az eljárást, épp ellenkezőleg, megvonni készülnek a támogatásokat"

Két év kormányzás után egyre szánalmasabb visszafele mutogatni... Tudod van egy nagy különbség. 2006-tól erősen csökkent a hiány. Ha a válság nem lett volna, 2009-re 3% alá ment volna. A válság ezt megakasztotta, de Bajnaiék alatt újra elindult a csökkenés, csak tartani kellett volna a tendenciát, de nem, elszúrták, és most mindenki azt várja, hogy a helyzet nem javulni, hanem romlani fog.

"Nem elég befolyás, hogy ők fogalmazták meg az ellenünk hozott koncepciós hülyeséget?"

Egyrészt (sajnos) nem koncepciós. Másrészt meg fogalmazhatnának bármit, ha az EU parlament többsége (néppártiak included) nem értenének egyet vele, akkor szart se érénének vele.

Ja és ha már, visszatérve az előző kommentedre:

"Be kellene vezetni a gazdasági hazaárulás fogalmát..."

Íme az első jelölt:

"Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt."

www.figyelo.hu/uzlet/20061025/orban_elzarna_unios_penzeket/

Ja, hogy ez 2006-ban volt? Akkor ugye már mindjárt más...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.22. 15:02:24

@DeMarco: Ez is annyira szép:

"amíg az elmúlt 8 évben egyetlen egyszer sem tartottuk be a vállalt költségvetési hiányszámokat, azt boldogan elnézték nekünk"

Korábban nem volt lehetősége az EU-nak szankcionálni, ilyen eszköz csak tavaly óta van a kezében, és pont OVi brusztolta ki :-)

vastagbor.blog.hu/2012/02/22/a_sikeres_magyar_eu_elnokseg

DeMarco 2012.02.22. 19:35:55

@Fedor: No, máris gratulálhatsz az elvtársaknak, meg a libsi hazátlanoknak. Sikerült gallyra vágniuk 2013-at, 2014-et.

Igaz, ezzel ma elintézték, hogy a környékünkön száz évig sem fogják őket megválasztani.

A megvetésem határtalan és ha lehetséges még ez, akkor csak fokozódik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.22. 20:03:48

@DeMarco: "Sikerült gallyra vágniuk 2013-at, 2014-et."

Mikor fogod már fel, hogy nem ők vágták gallyra, hanem Orbánék... Ez egy totálisan elkerülhető dolog lett volna, függetlenül az "emútnyócév"-től.

Egyébként még mindig elkerülhető a dolog megfelelő hozzáállással, csak hát pont az okozta eddig is a problémákat, ami miatt itt tartunk.

A hozzáállás.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.02.22. 20:10:08

@DeMarco: @Fedor:

Ugyan már! Vihar ez egy pohár vízben.

Az EU 3,25%-os hiányt jósol 2013-ra. Ezért a hiszti. Már ma korrigált is ennyit a kormány.. (Legalábbis szavak szintjén.)

Hol van ez már a 2002-2007 közötti sokszor jóval 5% feletti hiányoktól...

Ha más nem is, az elmondható, hogy az ország költségvetése már nagyon régen volt ilyen közel az egyensúlyhoz, mint most.

DeMarco 2012.02.22. 21:19:59

@Fedor: "Mikor fogod már fel, hogy nem ők vágták gallyra, hanem Orbánék... Ez egy totálisan elkerülhető dolog lett volna, függetlenül az "emútnyócév"-től."

Mikor fogod már fel, hogy 2004-től az unióba belépéstől számítva EGYETLEN EGYSZER SEM tartották be a maszopos/libsi kormányok a vállalt kötelezettséget. Ezért kapjuk ezt a drasztikus büntetést.

Igen, azt hittük elkerülhető, azzal, hogy betartjuk az ígéreteket és a vállalásainkat, ezzel is megkülönbeztetve magunkat az elmúlt 8 évtől. De pont az ellenkezője történt. Hiába értük el a hiánycélt, a brüsszeli libsik keresztbe tettek nekünk és minden mocskos hazugságuk ellenére a kormány helyett a népet büntetik keményen.

A hozzáállás igen. Az eu bürokratáinak hozzáállása fogja a magasba röpíteni a Jobbikot.

Miért kellene betartani bármit is, ha jutalom helyett büntetést kapunk érte? Akkor fütyüljünk rájuk és fagyasszuk be a befizetéseinket, vagy fontoljuk meg, hogy mi lenne, ha kilépnénk. Mert egy olyan közösség ami elnézi a többi ország hibáit és szemet huny felette, ugyanakkor amelyik meg eléri a követelményeket szigorúan megbünteti, onnan talán jobb lenne elmenni...

DeMarco 2012.02.22. 21:31:53

@bogancs: "Ugyan már! Vihar ez egy pohár vízben."

Nem hinném. Mi a garancia arra, hogy ha jövőre, vagy akármikor is elérjük az általuk kitalált és saját országuk által sem betartott számokat, eltörlik az eljárást? A libsik csak addig támogatnak egy kormányt, amíg ők vannak hatalmon. Eggyel több eszköz, amit bevetnek ellenünk.

Ez a vihar simán elviszi az oly nagyon várt fejlesztéseket. Én konkrétumokról beszélek, nem általánosságokban. Konkrét fejlesztések fájnak, konkrét pénzek fognak hiányozni, amikért foggal-körömmel küzdöttünk, csak azért, h egy brüsszeli köcsög most lehúzza azokat. Egy 600 kilométerre élő parazita tollvonása dönti el, hogy nekünk itt helyben mire lenne szükségünk. Én se bánnám ha ezt fletó alatt tették volna, mert ők nyolc évig folyamatosan lehúzták ezeket a fejlesztéseket, de most, h végre beindultak volna, miattuk most kintről húzzák le. És mire visszaszerezzük, akár kormányváltás is lehet, ami újabb sok éves semmit jelent.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.22. 21:35:35

@DeMarco: "Mikor fogod már fel, hogy 2004-től az unióba belépéstől számítva EGYETLEN EGYSZER SEM tartották be a maszopos/libsi kormányok a vállalt kötelezettséget. Ezért kapjuk ezt a drasztikus büntetést. "

NEM. Az csak a szükséges előzménye a dolgoknak, de ha az elmúlt 2 év (mit év, hónap) nem ilyen lett volna Orábnék részéről, akkor elkerülhető lett volna.

A tényeket figyelmen kívül hagyó alternatív valóságoddal meg nem tudok mit kezdeni, bocs. De azért még egyszer: NEM TARTOTTUNK BE SEMMILYEN VÁLLALÁST! A költségvetési hiány majdnem két és félszerese lett a tervezettnek, nem kerültünk 3% alá, csak a közelébe, és mivel tavaly a hiányt csak egyszeri tétellel, a nyugdíjunkkal csökkentették, nincs semmi garancia, terv, hogy továbbra is csökkenni fog. EZÉRT kaptuk a büntetést. És ezt már két évvel a kormányváltás után nem lehet Gyurcsány nyakába varrni, pláne mivel közben volt még egy Bajnai is, aki sokkal jobb állapotban adta át az országot, mint amilyenben most van.

DeMarco 2012.02.23. 16:13:28

@Fedor: Alternatív valóságod neked van. Nekem meg új/régi elképzelésem az Andrássy hasznosításáról...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.23. 19:10:48

@DeMarco: Fura egy alternatív valóság az, ami tényeken alapul :-)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.23. 19:25:21

@Fedor:

"Az igazságnak három oldala van. Egy objektív, egy szubjektív, és egy relatív."

Forrás: Interjú Talapas Lajos tanácselnökkel.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.24. 14:07:21

@DeMarco: Nincs mit rajta emészteni. A szürke sáv ugyanis az, amit senki se lát megalapozottnak a kormányzaton kívül. Egyszeri tételekkel sikerült most 3% közelébe kerülni, de semmi konkrétum nincs arról, hogy mi lesz jövőre, meg azután, ha ezek hatása már nem érvényesül. Erről szól ez a bünti, pontosabban még mindig csak a bünti lehetősége, mert ha Orbánék letesznek egy hiteles tervet, akkor ez a büntetés se lesz valóban kivetve.

Mindannyiunk érdekében remélem, hogy ez fog történni, csak bízni nem bízok benne sajnos a tapasztalatok alapján, de érjen pozitív meglepetés.

Ja, és olvasnivalóval én is szolgálhatok, ráadásul egy kicsit szakszerűbbel, és elfogulatlanabbal:

privatbankar.hu/makro/megerdemli-magyarorszag-hogy-megbuntessek-244995

DeMarco 2012.02.24. 16:20:48

@Fedor: Én nem a szürke sávot ajánlgatom. Milyen az már, hogy a még nem létező jövőt büntetjük?? Az lehet ilyen is, lehet olyan is. Ha be fogjuk jövőre, meg azután is tartani, majd azt fogod mondani, h csak azért, mert most bünti jött, egyébként úgysem tartottuk volna be, holott ez nem feltétlenül igaz, mert simán be tudtuk volna tartani további intézkedésekkel, amikre készültek is. De akkor ez neked nem fog már számítani, kaptál előre egy gumicsontot amit rághatsz majd.

Az előző kilencre figyelj, amit oly előszeretettel tagadsz le mindig és ami miatt kaptuk ezt a büntetést is. És én nem a jogosságát vitatom, hanem az időzítését, ami elég furcsa és átlátszó, láthatóan nem csak nekem, hanem nagyon sokunknak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.24. 19:37:35

@DeMarco: "Milyen az már, hogy a még nem létező jövőt büntetjük??"

Márpedig most pont ez történik, mert nem úgy van, hogy puszira elhiszik, márpedig csökkenteni fogunk, hanem ezt hiteles tervekkel alá is kell támasztani (ez a lehetőség egyébként még mindig nyitva áll, és akkor megússzuk).

"Az előző kilencre figyelj, amit oly előszeretettel tagadsz le mindig és ami miatt kaptuk ezt a büntetést is."

Senki nem tagad le semmit, csak azt mondtam, hogy a kormányváltás óta eltelt bő két év alatt megfelelő gazdaságpolitikával elkerülhetjük volna ezt. Amikor pár hónapja figyelmeztettek bennünket, hogy váltani kéne, mert bünti lesz, akkor ezt a figyelmeztetést más EU tagállamok is megkapták. Ők meghozták a szükséges intézkedéseket, ki is kerültek a veszélyzónából. Mi nem. Ezért is Gyurcsány a felelős? A grafikonból jól látszik, hogy az ősbűnök legnagyobbika valóban a 100 napos program, de az is jól látszik, hogy 2006 és 2008 között brutálisan nagyot, 6%-ot csökkent a hiány, és ha nm jön a válság, 2009-Ben kikerültünk volna a córeszból. A válság alatt más országokban elszaladt a hiány (ezt akarta egyébként Orbán is), nálunk csak egy-két százalékot nőtt, és Bajnai javuló tendenciával adta át a kormányt, szóval igen, az, hogy most szégyenpadra kerültünk, az bizony most már nagyobb részt a mostani kormány sara.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0