A plágium kormánya
2012. március 29. írta: Fedor

A plágium kormánya

Sokat cikizték a Millát Dopeman, és az ő korábbi dalszövegei miatt. Pedig amíg az alternatív köztársasági elnök (ami eleve csak egy paródia pozíció) csak énekelt arról, hogy megy lopni, addig az igazi konkrétan meg is tette, mégis pökhendi módon a demokrácia győzelméről beszél akkor, amikor a világ egyik legnevetségesebb indoklásával próbálják őt kimosni a trutyiból.

Röhögne az ember, ha nem az egész országot égetnék ezzel a világ előtt.

Schmitt nem a Fidesz embere, hanem egyedül csak a miniszterelnök kreatúrája, lemondása Orbán Viktor vezetői hibájának túl látványos bizonyítéka lenne, miként Matolcsyé is. Orbán magát védi.

- írja a Véleményvezér, és valóban: a kormánypárti oldalon is egyre többen figyelik növekvő értetlenkedéssel az eseményeket. még a Magyar Nemzetben is ilyen sorok olvashatóak (már ameddig ki nem cenzúrázzák, mint Stumpf András írását a Heti Válasz):

Schmitt Pál és a vele szemben, illetve mellette felsorakozók többsége egyaránt téved, amikor úgy tesz, mintha a jelentés tisztára mosta volna a disszertáció szerzőjét. Abból ugyanis feketén fehéren kiolvasható, mi történt; azt mindenki meg tudja ítélni. Nem a jog, hanem az erkölcs, a szakmai tisztesség mércéjével.

A Fidesz lezártnak tekinti az ügyet. Sírjunk vagy nevessünk? A KDNP reményei szerint a jelentés pontot tett a politikai támadások végére. Tényleg erős hit kell ahhoz, hogy valaki ezt komolyan is gondolja.

És ne gondoljuk azt, hogy ez egyedi eset. Az a kormány, amely új szintre emelte a korrupciót, hisz már nem is áthágják a törvényt, hanem maguk képére formálják azt, és már a lobbbisták jegyzik azokat, a lopás már nem kivétel, hanem maga a rendszer.

Erre mutat rá a hvg.hu legújabb felfedezése is:

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiadott, uniós forrásokból támogatott egyik tankönyv nagymértékű egyezést mutat egy korábban (szintén uniós támogatásból) kiadott kötettel, ami még az előző kormány alatt készült. A feltüntetett szerzők viszont nem egyeznek. (...)

A Nefmi tananyagát a hvg.hu is összevetette az eredeti kötettel. Első ránézésre a két könyv tartalomjegyzéke, ábráinak tartalma és stílusa is megegyezik. A diagramokat a második kiadásban frissítették, de az adatok összehasonlítási szempontjai, a szövegben való elhelyezésük módja ugyanaz maradt. A szúrópróbaszerűen megvizsgált részletek (a 120 oldalas szöveg mintegy harmada) szinte teljesen megegyeznek. Néhány helyen fordul elő az eredeti bekezdésekhez toldott kiegészítés, egy-két témakört más alcímmel láttak el és máshol helyezték el a kötetben, de tartalmilag ezek is megegyeznek. Az első, 36 oldalas fejezetben összesen nyolcoldalnyi szöveg (a nők médiareprezentációjáról, illetve családon belüli szerepéről szóló rész) és egy grafikon tűnik teljesen újszerűnek.

„A szöveg, sőt, a kiadvány szerkezete, egész koncepciója közötti teljes átfedés nyilvánvaló. Nem számítottuk ki a százalékokat, de a nevetségességig a mi szövegünk, táblázataink, ábráink, hivatkozásaink, megfogalmazásaink, gegjeink stb. szerepelnek az új kötetben, amely egy helyütt – a belső címlapon – jelzi, hogy a kiadvány a Partszélről a fősodorba (2009) – Gender mainstreaming kézikönyv átdolgozásával készült” – tudatták a felháborodott szerzők.

Az új írók egyike arra hivatkozik, hogy ők az eredeti könyv átdolgozására kaptak megbízást, nem is tekinti ezért saját publikációnak, a megrendelő minisztériumon múlott, hogy ehhez nem kértek engedélyt az eredeti szerzőktől, és hogy nincs feltüntetve a nevük a könyvön.

Mit lehet ehhez még hozzátenni? Marad az égés  világ előtt, marad a remény, hogy egyszer csak véget ér ez a ciklus, és marad a fricska:

460

A találatért köszönet az emtv blognak.

UPDATE

A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa kezdeményezi Schmitt doktori címének visszavonását - jelentette be az egyetem rektora. A doktori tanács 22 tagjából 18 volt jelen, a többség a doktori cím elvétele mellett szavazott.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr944347370

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Most már tényleg jöjjenek a mentők (angolul: ambulance)! 2012.03.31. 11:15:43

Lopott RobotLoptunk egy robotembert,De láttuk, hogy nem jó a kedve.A lámpái sötéten égnek,És oly szomorú a lelke.Levettük róla a homlokfedelet,És betápláltunk egy programmenetet.A szimpátia szuperprogramot,Azóta jó fej, mindig mosolyog.Lopott robot,Már...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.30. 10:15:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:30

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Védjük meg Schmitt Pált! 2012.03.29. 19:21:16

Két napja minden hírforrásból a köztársasági elnök plágiumügye folyik. Miután (sőt, mielőtt) az egyetemi tényfeltáró bizottság is megállapította, amit nagyjából eddig is tudni lehetett, hogy tudniillik az elnök plagizált értekezést adott be húsz éve és...

Trackback: Ne add fel, Pali, az Istenért, ne! 2012.03.29. 16:08:36

„Hálátlan feladatot osztott ránk a sors. A ma nemzedékének, nekünk, mai magyaroknak jutott a kijózanító felismerés, milyen nagy ára is van az életnek, s ki mindenkivel kell megküzdenünk önállóságunkért.” – mondta Schmitt Pál újévi kös...

Trackback: Fluck Ákos különvéleménye Schmitt Pál doktori disszertációjáról 2012.03.29. 14:13:50

Tegnap késő este hozták nyilvánosságra Fluck Ákos különvéleményét, melyet a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának a Schmitt Pál doktori disszertációját vizsgáló bizottság 1157 oldalból álló jelentése mellé csatolt. A tényfeltáró biz...

Trackback: A Hallgatói Hálózat a SOTE Rektori Hivatalában tiltakozik Schmitt Pál plágiumbotránya miatt 2012.03.29. 14:11:25

A Hallgatói Hálózat sajtónyilatkozata:  “Tegnap nyilvánosságra került Schmitt Pál doktori értekezéséről készült jelentés, mely ugyan körülírja a plágium tényét, ám egyértelműen nem mondja ki azt. A felelősséget az egyetemre és a bírálókra hárítjá...

Trackback: Schmitt Pál miatt szégyenkeznek az egyetemi tanárok 2012.03.29. 14:09:21

Kedden este ezt írta Facebook-falára az alábbi üzenetet az egyik egyetem munkatársa: “Privát közlemény. Számos szakdolgozat-, tdk- és doktori-bírálat megírása után bejelentem: mától, 2012. március 27-ikétől nem vállalok semmiféle bírálatot. A SE-...

Trackback: Kezdeményezik Schmitt doktorijának visszavonását 2012.03.29. 11:39:02

A doktori tanács ülése után Tulassy Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora bejelentette, hogy kezdeményezik Schmitt Pál doktori címének visszavonását. A testület 22 tagjából 18-an vettek részt az ülésen, közülük 16-an szavaztak a doktori elvétele mellett.

Trackback: Különvélemény 2012.03.29. 09:58:02

Spilberg Különvélemény (Minority Report) című filmje óta tudjuk, egyáltalán nem lényegtelen, mit tartalmaz a különvélemény. Dramaturgiai szempontból igen érdekes pillanatban, tegnap este hirtelen felbukkant a Schmitt-ügy különvéleménye olyan állításo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.29. 09:48:58

Nem csak SP lopott, hanem tőle is loptak. Például a Fidesz alelnöke:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1626_schmitt_paltol_lopott_kosa_lajos
Így megy ez a plagizálók pártjában.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.29. 09:51:20

@kzoltana: Hiába, ez egy ilyen párt... :-)

ayatollah 2012.03.29. 10:13:05

Szerintem a Dopeban nem annyira a "megyünk lopni" a kemény, hát lassan már ki nem azt csinálja ebben az országban, hanem ez: "hajtom a pinát mer kanos vagyok, ha meg volt már nem ér öt forintot" :)) meg hogy "hölgyek előre? mi ez a lószar???" :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.29. 10:22:14

@ayatollah: Szerintem ha nagyon megkapargatnánk, abban a macsó pártban ebben a témában is találhatnánk hasonlót :-)

debreceni.blog 2012.03.29. 11:38:13

Az elnöki dopping és a törvény előtti egyenlőség

Ha utólag vissza lehet venni érmeket, akkor vissza kell venni a címeket is.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1963_elnoki_dopping_schmitt_pal

Virág et. 2012.03.29. 11:47:18

Ez már a selyemzsinór. Schmitt napjai meg vannak számlálva, csak a körítés a kérdéses.

ayatollah 2012.03.29. 13:13:09

@Fedor: az biztos, legfeljebb nem rappelte fel lemezre, bár ki tudja :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.29. 13:38:35

@ayatollah: Szerintem te félreértettél, olvasd el újra, amit írtam...

pucros 2012.03.29. 14:07:27

Az a baja ennek a szegény jó embernek, hogy annyira szeretik őt, hogy senkinek nincs szíve bántani.

Nem volt szívük azzal zaklatni a 80-as évek végén, hogy ha doktor akar lenni, neki magának kell írnia valamit. Aztán a bírálók se szerették volna megbántani annak idején azzal, hogy elkaszálják. Ugye már akkor is szót ejtettek szőrmentén bizonyos hiányosságokról, de csak szép finoman, és a dolgozat egészét végül is elfogadták.

És ugyanígy járt el a mostani független vizsgálóbizottság is: annyira finoman és kíméletesen fogalmaztak, nehogy fájjon, hogy a szövegértési kihívásokkal küszködők akár azt is vélhették, minden rendben volt a doktorival, és Schmitt fel van mentve a plágium vádja alól.

A mai napig nem meri megmondani neki egyetlen barátja sem, hogy Palikám, téged becsaptak; nem volt rendben az a doktori védés már akkor sem, még ha olyan világ is volt, amiben bizonyos értelemben rendben volt az is, hogy nincs rendben. Becsaptak az akkori opponenseid, és nézd, a mostani vizsgálóbizottság sem igazol, még ha a jelentésük kedves és megértő is irányodban. Leírták, hogy loptál és csaltál. Igaz, nem ilyen durván és egyenesen, de ez van a jelentésben.

Ezért ő még mindig azt hiszi szegény, hogy igaztalanul bántják.

Amennyit ért az egészből, abból ennyi jön le.

Tényleg sajnálom. Hogyan lehet fenntartani az ilyen kedves joviális ember körüli élethazugságot, amikor most már olyan helyzetbe hozták, hogy gyakorlatilag a világ röhög rajta?

Évtizedeken át abba a hitbe ringatták őt a nálánál kevésbé ostoba barátai, hogy minden szép és jó, amit csinál, hogy méltó az egyre magasabb pozíciókra. Most miért hinné el, hogy hibázott? Húsz éve történt az eset, és ő már akkor is régesrég úgy tudta, hogy őutána mindig rózsaillat van a vécében.

Itt egy világnak kell összedőlnie.

Virág Árpád 2012.03.29. 14:24:18

Mi egy életet áldozunk fel magukért. De maguk nem érdemelnek meg bennünket. Szívtelen csürhe.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.03.29. 14:25:31

Micsoda fidesz égés a nép előtt, a világban. A bóvli fideszes magyar kormányon,a "csak a fidesz Skicc sumákom laude Pálon nevet a világ. Nagy szégyen ez honfitársaim, köszönhetjük a fideszes bóvlistáknak!
Padlón a fidesz, itt az idő, talpra magyar!
Tegyél meg mindent a bóvli kormány leváltására!

Wagem 2012.03.29. 14:32:32

@Óriási Fidesz bukta, a nép válasszon k.elnököt!: Megteszünk mindent.Jól a picsátokba rúgunk.Ne reménykedjetek libsi,bolsi csürhe.Hibázhat a most regnáló kormány,ki nem hibázik?De ti itt soha a büdös életben nem rúgtok labdába.
Röviden csak ennyi.Jaa meg az,h jöhet Dopeman,akit ti választottatok meg.
Hááát röviden ennyit rólatok.

icentrifuga · http://centrifuga.blog.hu 2012.03.29. 14:41:07

3 könnyű női kérés:
Követeljük, hogy minden doktori értekezést vizsgáljanak felül, és a csalóktól vegyék el a dr címet!
Követeljük, hogy az igazságtalanul bebörtönzött nemzeti bába, Geréb Ágnes legyen az új köztársasági elnök.
A Centrifuga felszólítja Schmitt Pál köztársasági elnököt dr Geréb Ágnes bába, pszichológus, szülész-nőgyógyász szakorvos kegyelmi kérvényének felülvizsgálatára.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.03.29. 14:52:07

A lopás valóban maga a rendszer. Csakhát melyik? Mert ezt Fideszre redukálni bűnös nagy tévedés lenne. Az egész 1989 óta fönálló rendszer alapul lopáson:

www.kibulizottorszag.net

Itt a kulcs.

thomaszka 2012.03.29. 15:12:09

@wagem: Pontosan fogalmazol. Az egyik labdába, a másik az ellenfélbe akarrúgni. Szerencsétlen !

3dom'f'speech 2012.03.29. 15:19:12

a lopás a maszop-szadesznél volt rendszer igazán, nem most, de a tetves liberálbolsik most azért csinálnak ekkora ügyet ebből a marhaságból, hogy a rövid-emlékezetű prolik elfeledjék a lényeget: soha többet ballib tolvajokat Magyarország élére
nem mellesleg, a doktori értekezések 90%-a megbukna egy vizsgálaton, ha lenne most egy ilyen, ezt mindenki tudja, aki valaha is volt a doktori képzések közelében
"dr." libajnai gordonka és "dr." gyurcsányipojáca fletó értekezését sem ők írták

Szelid sunmalac 2012.03.29. 15:20:01

@icentrifuga: Az igen! Mar az elso pontod kovetkezmenyeivel sem vagy tisztaban, de a tobbi, az bearanyozza a napom! Szerintem inkabb a viszkis legyen, semmint a Gereb! Vegulis a rablo es a tomeggyilkos kozti opcio egesz jonak tunhet.

Szelid sunmalac 2012.03.29. 15:21:29

@3dom'f'speech: Mondd csak, te jartal mar doktori iskolaba? 90%? Az anyad p*csaja 90%!

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.03.29. 15:23:30

A kérdés innetől már nem az, hogy a további fideszes "naés"-arrogancia útjáról mennyi "lószart" kell még felzabálniuk az BECSÜLETES adófizető állampolgároknak, hanem az, hogy a következő "etetéskor" a magánhadserege képes lesz e a "vezért" olyan gyorsan kimenteni az országból, hogy valaki el ne vágja a torkát...

notib 2012.03.29. 15:54:13

@Dr. ByA: rosszul tudod, a 89 előtti is, csak akkor tudtuk, hogy igazán lopni csak kommunista párt tagjainak szabad, a többinek kuss volt, most meg az MSZMP káderek gyerekei folytatják a lopást, az ÖSSZES pártba beépülve....

notib 2012.03.29. 15:58:31

Egy kis Márai: " a kommunisták azért hihetetlenül kártékonyak, mert akkor vannak elemükben, amikor már nem az eszmét, hanem a megszerzett koncot védik..."

most éppen ez zajlik, csak más-más álarcban...

FIDESZ-KDNP-MSZP-DK-LMP (sunyin meglapulva SZDSZ-MDF)...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.03.29. 16:02:40

@notib:

Nem tudom rossul. Félreértsz. Nem mondanék semmi olyat, hogy 1989 előtt nem loptak. De az a rendszer nem azon alapult, hanem az erőszakon. Minden lopás, bármilyen jelentős, melléktermék volt. A mostani huszonhárom éves rendszernek viszont a lényege ez.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.03.29. 16:04:29

@notib:

És mellesleg, ha jobban megnézed, egy árva kukkot sem mondtam az előzőről, szóval ez, miközben egyetértünk, nem is tartozik ide.

bgp 2012.03.29. 16:14:15

Úgy tűnik, Dr. Bubót megcsípte a bulvárkacsa.
Biztos lehet valamit kezdeni azzal a ténnyel, hogy a plague (bubópestis) és a plagism (plagizálás) annyira hasonlít.

Dr.Kormányzó Dr. 2012.03.29. 16:49:45

@3dom'f'speech:
A "tetves liberálbolsik",hozzád képest Gentlemanusok.
Ők elzavarták a tolvajaikat.
És te?

3dom'f'speech 2012.03.29. 17:17:56

@Dr.Kormányzó Dr.: mit zavartak el? legfeljebb mi zavartunk el benneteket :) te pl. kire szavaztál, te nyominger?!

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: nem doktori "iskolába", hanem egyetemre és doktori képzésre, de neked mindkettő túl magas, úgyhogy a te anyád p.csája

egyébként jó kis tetves balliberális műbalhé ez, ennél sokkal nagyobb probléma és sokkal aggasztóbb, hogy a lompos szadesz-utódpárt TÖRVÉNYSZEGÉSSEL próbál aláírásokat gyűjteni a nyomorult népszavazásához

Dr.Kormányzó Dr. 2012.03.29. 17:31:05

@3dom'f'speech:
Én mondjuk anyádra szavaztam - ha már ijen szépen kérded - mert azt ígérte, olykor kilúgozza a mocskos pofád,de ahogy látom, nagyjából annyi becsület van benne is mint a pártvezéredben.
Ezért aztán, legközelebb az apádra fogok szavazni,mert Ő legalább jó besúgó volt mindig,(Istenem! Micsoda jelentéseket olvastam tőle!)és anyádat is kiküldte a parkolóba "szélvédőt mosni".

Tallono 2012.03.29. 19:03:01

Na az Orbán kádernek elvették a doktoriját, lehet lemondani és Morvai Krisztinát kinevezni helyette!

3dom'f'speech 2012.03.29. 19:32:01

megy itt is a bűzös ballibproli fröcsögés, de clintont imádtátok, ő a nagy idol, aki az ovális/orális szobában szoptatta monica-t - semmi alapotok erkölcsről akárcsak megszólalni is

@Dr.Kormányzó Dr.: haha, ezt úgy hívja Freud, h projekció, úgyhogy világos, hogy a saját munkásőr-avós felmenőidet írtad le, te kis patkány

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.29. 20:05:56

@Tallono: Álmodik a nyomor...

Egyébként is: Mióta akarsz te az ország élére egy volt SZDSZ szakértőt? :-)

DeMarco 2012.03.29. 21:25:16

@Fedor: Na végre, sokáig tartott, de végre örömködhettek kicsit vmin...

Csak úgy tobzódik a net Pali bá' nyomorba döntésén. Gondoltam, h te is kiörömködöd magadat, bár kicsit lemaradva a többiektől. Meg is értelek, én is ezt tenném fordított esetben...

De ha nem baj, akkor én nem veszek részt az örömködésben. Nem mintha védeni akarnám Pali bá-t, csupán leszarom az egész hisztit. Tulajdonképpen végig mély érdektelenséggel szemléltem az ügyet, rengeteg embert ismerek, akik csaltak a diploma munkájukban, vagy a különböző vizsgáikon, mégsem gondolom, hogy ezzel kevesebbek lennének, vagy rosszabb emberek. Számtalan embert ismerek akiknek nincs semmiféle diplomája, mégis nagyszerű emberek és megállják a helyüket diploma nélkül is, ahogy számtalan embert ismerek, akik három diplomával is sík hülyék és semmire sem jók. A mai világban aki nem wikit használ a diploma munkájánál már az is ritka holló. Szóval egy szó, mint száz, a legkevésbé sem érdekel, hogy húsz éve Schmitt Pál kölcsönzött-e másoktól gondolatokat a diplomájához. Az látszik, hogy sokat olvasott hozzá és sok helyről gyűjtötte össze, azaz elég sokat foglalkozott vele. Az életútja és munkássága maga a garancia, nem a papírfecni. Sosem érdekelt senkinél, hogy milyen iskolája van, sokkal inkább a rátermettsége, tapasztalata, emberi hozzáállása.

Remélem Kövér jön a helyére. Akkor fogok igazán röhögni rajtatok...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.29. 21:36:38

@DeMarco: Ismét jól vizsgáztál erkölcsi relativizmusból...

jobbkonyok · http://jobbkonyok.blog.hu 2012.03.29. 22:36:12

Jók az ATV-s képek. Amúgy a jogosulatlan címhasználat törvénybe ütköző. Remélem felnyomja őket valaki.

www.youtube.com/watch?v=iyU8LuiXD0Y&list=UUGsCtf_kFl-wR1FESpJMazw&index=1&feature=plcp

3dom'f'speech 2012.03.29. 22:58:08

az imádott clintonotok a bizottsági meghallgatáson is hazudott, mégis elnök maradt, hogy is van ez ballib kettősmércés patkányok

Tallono 2012.03.30. 00:20:50

@Fedor: Nem álmodom, a következő parlament Fidesz-Jobbik többségű lesz, és akkor úgyis Morvait fogjuk kérni államfőnek. Az meg, hogy a jogvédői-emberi jogi védelmi munkáját hogy végezte lényegtelen. Mindig is kiállt az emberekért, és arany szíve van. Ráadásul jó szakember, az ENSZ-ben is dolgozott, karakán, nacionalista EP képviselő, aki a legtöbbet foglalkozik a magyar emberekkel, a magyarsággal, Magyarországgal. Számonkérhető, folyamatosan meg lehet tekinteni a munkásságát és felszólalásait a honlapján és visszahívható. Nála alkalmasabb államfőjelöltet se ti, lisbik, se a narancsosok nem tudtak állítani, ráadásul ő nő, ami jót tenne a politikai életnek. Az emberi jogok védelmező lovagja függetlenül attól, hogy ki fia borjáról van szó. Ti, libsik, de minden magyar ÁLLAMPOLGÁR (tehát nem csak a magyar emberek) Morvaival jobban járnátok, mint akármelyik narancsos káderrel, mert ő tényleg az elvei, a valódi emberi jogok alapján cselekszik...

Tallono 2012.03.30. 00:43:33

Amúgy ha én most egy Fidesz-stratéga lennék kinevezném a legnagyobb rivális (Jobbik) emberét államfőnek, vagy valakit a balliberálisok közül (szocialista Eu nyomás miatt), benyújtanék pár undorító törvényt, amit tuti, hogy visszadobna, és utána mutogatnék rá, hogy azért nem lehet "haladni", mert ez egy mocskos... ellenség, és azért nem írja alá a törvényeinket, mert utál minket! De gyanítom, ehhez hülyék.

Ahogy hallani lehet a bilderberges, szabadkőműves-kommunista, globalizátor, europeér Martonyi lesz sajnos az államfő, ami nagyon rossz...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.30. 15:49:30

@Tallono: Rögtön ott megbicsaklik az érvelésed, hogy "a következő parlament Fidesz-Jobbik többségű lesz". A következő parlamentet két év múlva fogjuk megválasztani, vagy te másképp tudod? Hogy lehet egy két év múlva esedékes dolgot ennyire biztosnak venni, amikor addig annyi minden változhat? Csak egy példa: Ki hitte volna 1992-ben, amikor a FIDESZ 40%-on állt, hogy két év múlva épphogy bejut a Parlamentbe? Igen, az is egy forgatókönyv, amit te felvázolsz, szvsz az ország szempontjából messze az egyik legrosszabb, de szerencsére messze nem a legvalószínűbb.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.30. 15:51:27

@jobbkonyok: Azért ugye te is érzed, hogy ez a kívánság jelen esetben minimum kétélű visszavágásnak számít? :-)

nemhívő 2012.03.30. 17:03:01

...szerintem ez a botrány egy igazán nagy lehetőség lehetne, ...ha kevésbé lennének elvakultak a "hívek"...

Az ország megosztottságának alapja O.V megjelenése óta az volt, hogy a jobboldal egyértelmű erkölcsi fölényben van a ballal szemben...és ez persze nem csak a fideszre, de még inkább a jobbikra igaz...akik magyarokról és "lakosok"ról elmélkednek.
Ez az eset felhomályosíthatná a kevésbé elvakultakat,...hogy az "elit" erkölcsisége független a világnézettől...Ez ma M.O... akár a jobb, akár a baloldalt tekintem.
Ennek az esetnek a kapcsán a mérsékelt jobboldalnak...fidesznek és a baloldalnak alapkérdésekben egyeztetnie kellene...
Ellenkező esetben folytatódik az "inga effektus" ami a megosztottság fennmaradását jelenti...vagy a másik lehetőség a fidesz radikalizálódása a jobbik felé..ami az ország lesüllyedését és az unió elhagyását jelentheti.
Tehát...itt az alkalom a megbékéléshez...))

Tallono 2012.03.31. 03:21:34

@Fedor: Azért valahol aranyos, hogy te még reménykedsz, hogy valaha ti Magyarországon még hatalomra kerültök. Kezdj el lassan barátkozni a Szent Korona-tannal és Wass Alberttel, ne érjen hirtelen a felismerés :)

A mai nap tanulsága: A Fidesz tovább a gyurcsányi-úton! Én már azt várom a szemeket mikor kezdik el kilőni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.31. 14:26:49

@Tallono: "Azért valahol aranyos, hogy te még reménykedsz, hogy valaha ti Magyarországon még hatalomra kerültök."

Ezt mondhatnám én is, neked. Tudod van kettőnk között egy hatalmas különbség. Amiben én hiszek, az egy jó, és elfogadott eszme, a gond nem azzal van, hanem azokkal, akik ezt az elmúlt években parlamenti szinten képviselték, tehát csak a személyeket kell lecserélni (ugyanez igaz egyébként a baloldaliságra és a konzervativizmusra is).

Amiben viszont te hiszel... Már bocs, de a Szent Korona nekem csak egy fontos történelmi ereklye, nemzeti jelkép, de amit levezettek belőle, az sci-fi (annak viszont jó, ajánlom elolvasásra a Korona hatalmát, ha még nem volt meg). Wass Albertet olvastam, ráadásul szűz szemmel, amikor még fogalmam se volt, hogy micsoda kultusza van (akkor még csak kialakulóban) a jobboldalon (ez oly régen volt, hogy szerintem te akkor még nem is hallottál róla, mert az alsó tagozatosok ritkán foglalkoznak ilyesmivel), és komolyan mondom, az egyik legrosszabb olvasmányélményem volt, annyira nem fogott meg a történelemhamisító szellemisége, meg az a feneketlen gyűlölet, ami áradt belőle.

És ugyanez igaz az egész pártodra.

"A mai nap tanulsága: A Fidesz tovább a gyurcsányi-úton!"

Ebben viszont egyetértünk :-)

DeMarco 2012.03.31. 18:12:22

@Fedor: "Tudod van kettőnk között egy hatalmas különbség. Amiben én hiszek, az egy jó, és elfogadott eszme, a gond nem azzal van, hanem azokkal, akik ezt az elmúlt években parlamenti szinten képviselték, tehát csak a személyeket kell lecserélni"

HA-HA-HA !!!

Ez volt a hét legnagyobb vicce! Öt percig röhögtem...

Kádár és Szűrös is azt hitte, hogy nem a rendszerrel van baj, csak az azt képviselő emberekkel és elég csak kicsit reformálni, némi személycsere és kész is. Ők sem értették, hogy a rendszer szar, úgy ahogy van. Te sem érted, hogy nem csak a képviselőkön múlt, hanem a libsi multikulti bukott hatalmasat és ebben az országban sosem fog hódítani a deviancia istenítése. A legkárosabb eszmében hiszel, ami totális vereséget szenvedett és kihullott, mint egyszeri szélsőséges szlovák politikus... Nem, nem, nem személyeket kell lecserélni, el kell felejteni végleg.

Tallononek van igaza, hiába próbálod eltakarni a lázálmaiddal a valóságot. Bizony igen nagy a valószínűsége egy fidesz-jobbik kormánynak két év múlva. Szerencsére ez a veszély nem fenyeget annyira, elegen leszünk két év múlva is, ne féljetek. De meghagyjuk nektek az álmokat... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.04.02. 21:41:50

@DeMarco: Hát ha ebben akarsz reménykedni, akkor felőlem...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0