World Nation
2012. szeptember 10. írta: Fedor

World Nation

Amikor Orbán az elmúlt napokban és ma is, a parlamentben világnemzetről beszélt, egy olyan (egyébként elég értelmetlen) szót erőltetett a közbeszédbe, amit előtte csak egyvalaki használt. És erre az elődre egyáltalán nem lehet büszke.

Idéznék egy Wikipedia szócikket:

A Világnemzeti Népuralmista Párt (VNP) egy rövid életű hungarista párt volt Magyarországon, Szabó Albert vezérletével. A VNP-t 1993. október 11-én[1] jegyezték be. Különös neve Szabó Albert magyarázata szerint a „turáni (árja-kori) magyarság" teljes, azaz „világnemzeti" elterjedtségére utal, melyet mintegy 800 millió főre tett.[2]
Kicsit kevesebb, mint fél év múlva, 1994. április 20-án (Hitler születésnapján) a párt a Györkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonallal és az Ekrem-Kemál György elnökölte Kommunizmus Üldözötteinek Szövetségével egyesült Magyar Hungarista Mozgalom (MHM) néven. (...) A VNP retorikájában nyíltan zsidóellenes, hungarista párt volt, ideológiája szerint a magyarok a sumérok leszármazottai, melyről azonban a Habsburgok (akik szerintük szintén zsidók voltak) minden bizonyítékot megsemmisítettek. Tagadták a Holokauszt megtörténtét, egyúttal a nyilasokat, illetve a hungarista mozgalmat, valamint vezetőjüket, Szálasi Ferencet éltették.
Szabó Albertet és egy társát 1994 áprilisában közösség elleni izgatás vádjával perbe fogták, de később felmentették. Lobogójuk – vörös alapon közepén fehér körben fekete fogaskerék – erősen hasonlított a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt egykori zászlójára.

Szabó Albertről többen híresztelték, hogy izraeli provokátor, de ez később alaptalannak bizonyult. Bizony, ő magától volt ilyen, és valóban az ausztrál nyilasok küldték haza szervezkedni, és oda is tért vissza itthoni kitérője után. Most cégvezető a nagy vízen túl, és múltjára csak annyi utal, hogy cége nevének rovásírásos verzióját design-elemként használja.

Ekrem-Kemál Györgyöt 2001-ben alkotmányos rend elleni szervezkedés kísérlete és lőfegyverrel visszaélés miatt 2 év (5 évre felfüggesztett) börtönre ítélték, ám ennek ellenére folytatta korábbi tevékenységét. 2003-ban szimpatizánsai élén Szálasi Ferenc sírjánál emlékezett a nyilas nemzetvezető születésnapjára. 2006-ban természetesen ott volt a Kossuth téri kemény magban. 2009-ben halt meg.

Hát ezeket az alakokat idézi meg a kormányfő mindahányszor ezt a szót használja. Hogy ez most figyelmetlenség -e, nemtörődömség, vagy egyszerűen taktikai kikacsintás a szélsőségek felé az "egy a tábor, egy a zászló" elv jegyében, nem tudhatom. Mindenesetre az tény, hogy az 56-ban mindössze 10 éves Ekrem-Kemál György tavaly posztumusz kitüntetést kapott Orbánéktól. Elvileg a valóban 56-os mártír apja révén vált érdemessé rá, de akkor miért nem ő kapta, miért a már szintén halott fia?

Elvileg a FIDESZ elhatárolódik a szélsőségektől, legalábbis ha a Nyugat előtt kell tetszelegni. Erre a szerepre ott van Áder. Ugyanakkor minden erkölcsi skrupulus nélkül rárepülnek a szavazat-maximalizálás kedvéért a jobbszélső táborra is. Az megvan, hogy a választások óta gyakorlatilag megvalósították a Jobbik 2010-es programját

Az ilyen "véletlen szóegyezés" kicsiben olyan, mint az azeri ügy. Két rossz közül lehet választani: vagy figyelmetlenek voltak Orbán tanácsadói, és nem szóltak a főnöknek, hogy keressen már egy kevésbé provokatív kifejezést, vagy direkt választották a fentebb részletezett logika mentén. Egyik se túl hízelgő Orbánra nézve, bár tény, hogy a folyamatos hazugság-áradtban, amit az azeri ügyben, az IMF kapcsán és még a mai beszédében is előadott, ez csak elhanyagolható apróságnak tűnik. Csak hát az ilyen szóhasználati bakik tőlünk nyugatra karriereket tudnak ketté törni.

De hát mi Keletre tartunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr464766664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kandeláber 2012.09.10. 17:17:05

Ne citáld már ezt a provó Szabó Albertet.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2012.09.10. 18:57:54

@Fedor: Mert véletlen is lehet...

Mint ahogy a vekkeres tüntetés se azt akarta jelenteni, hogy
- Ébredő magyarok !

És orbán nem azért beszél békében a harcáról, mert az már volt valakinek ... Mein Kampf.

Morvai Krisztina már bedobta a Szegedi gondolatot.
Orbán az élettér szót.

Ezek véletlenek.

Nem a Nemzeti Egységpárt

érzelemrokonító forrasztékai,

ahogy Schmittünk szólta.

laci0011 2012.09.10. 19:01:26

Most lesz igazán nagy a szélsőjobbos szavazatokra hajtás,csak ha bukta lesz az baltazár halála is lesz.A jobbik csak azért lett grundolva,ne a fidesznek kelljen folyamatosan magyarázkodni a nyilasok magukhoz édesgetése miatt.

Vidéki 2012.09.10. 19:42:32

„Az a rossz aki rosszra gondol”!

Mondotta egy francia király az általa alapított „térdszalagrend” félreértőival kapcsolatban.

A „világnemzet” fogalmáról Fedornak mondjuk nem a zsidó nép ugrik be amelyet a történelem sorcsapásai szétszórtak a világban, hanem a fasizmus.

Vannak olyanok, akiknek mindenről „az” jut eszében, mint az agybeteg nőnek, a „nő a pszichiáternél” viccben.

A pszichiáter mértani ábrákat mutatott fel a nőnek

a háromszögtől a pentagondodekaéderig

és megkérdezte a hölgyet, hogy mi jut erről eszében.

A hölgynek mindegyikről egy-egy frenetikus szexuális élménye jutott eszébe.

A pszichiáter megkérdezte: hogyhogy mindenről ez jut eszébe?

Mire a hölgy: Hogyne doktor úr, ha ilyen pikáns dolgokat tetszik mutogatni.

Fedor mazsolázgatott a Wikipédiában Szabó Alberttel kapcsolatban és egész másra következtetett, mint amit a Wikipédia leír.

Fedor így festi le a valóság égi mását:

„Szabó Albertről többen híresztelték, hogy izraeli provokátor, de ez később alaptalannak bizonyult. Bizony, ő magától volt ilyen, és valóban az ausztrál nyilasok küldték haza szervezkedni, és oda is tért vissza itthoni kitérője után.”

Léteznek olyan erők, amelyek érdekeltek Magyarország lejáratásában.

Kifizetődő számukra annak a téveszmének általános elterjesztése, miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

A megélhetési antifasiszták villoghatnak azzal, hogy külföldön Magyarországot a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként festik le.

Ennek a lejárató rágalomnak a terjesztéséhez provokátorokat is felhasználnak.

Jól jellemzi ezt a technikát Szabó Albert tevékenysége, akinek szülei Izraelben éltek.
A Wikipédiában ez olvasható:

„Szabó Albert (Debrecen, 1955. január 3.) hungarista magyar politikus, az 1990-es évek magyarországi politikájának egyik legellentmondásosabb alakja. Vannak olyan hungarista nézeteket vallók, akik szélhámosnak, provokátornak tartják.[1][2]

1986-ban disszidált Ausztráliába, ahol rövidesen megkapta az ausztrál állampolgárságot. Az ausztráliai hungarista emigráció belső köreibe jutva, a magyarországi politikai változásokat követően 1993-ban hazatért és aktív politizálásba kezdett.

1994. szeptember 20-án[4]

(Az MSZP-SZDSZ regnálása idején, mikor a nagy „szakértő Horn Gyula kormányzott)

többedmagával megalakította a nyíltan hungarista Magyar Népjóléti Szövetséget (MNJSZ), melynek feloszlásáig elnöke volt.

Pártja, a Magyar Népjóléti Szövetség egyetlen választáson, az 1998-ason indult;

a dabasi egyéni választókerületben sikerült annyi kopogtatócédulát összeszedni, hogy Szabó is képviselőjelölt lehessen.

Az első fordulóban a voksok 1,09%-át,[5] a második fordulóban

a 0,32%-át[6] szerezte meg, mindkétszer az utolsó helyen végezve.

1998-ban a személye körüli spekulációk,

és az Orbán-kormány alatti szinte azonnali politikai ellehetetlenülése miatt

visszautazott Ausztráliába.

( Miként jöhetett létre és virulhatott pártja az MSZP-SZDSZ regnálása idején, mikor a nagy „szakértő Horn Gyula kormányzott?)

1998-ban a Magyar Fórum közölt egy cikket, amely szerint Szabó Albert

szülei Izraelben élnek,

melynek alátámasztására az útleveléről képeket is mutattak.[9][10] (Wikipédia)

Hihetőnek tartja-e valaki, hogy egy olyan ember, mint Szabó Albert, akinek a szülei Izraelben élnek,

azért, mert feltehetően zsidó emberek,

az valóban egy antiszemita pártot alapít és nem provokátor?

Roppant valószínűtlen, hogy egy szüleit szerető és tisztelő fiúcska, mint Szabó Albert egy antiszemita pártot alapítana, ha nem provokátor lenne.

Motivációja lehetett, hogy

valakik ezért jól megfizetik,

vagy elvakult magyarellenes gyűlölet lobog benne,

ezért olyan körök szolgálatába szegődött, akik számára kifizetődő annak a téveszmének általános elterjesztése,

miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől Európának rettegnie kell.

A megélhetési antifasiszták így villoghatnak azzal, hogy külföldön Magyarországot a rasszizmus antiszemitizmus, fasizmus és az újnácizmus darázsfészkeként festik le.

Ennek a lejárató rágalomnak a terjesztéséhez provokátorokat is felhasználnak mint Szabó Albert,

akinek a szülei Izraelben élnek, azért, mert feltehetően zsidó emberek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.10. 20:28:15

@Vidéki: "A „világnemzet” fogalmáról Fedornak mondjuk nem a zsidó nép ugrik be amelyet a történelem sorcsapásai szétszórtak a világban, hanem a fasizmus."

LOL. És még én vagyok az, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe? :-) Nem gondolod, hogy talán azért nem ők jutottak eszembe, mert velük kapcsolatban nem használta senki ezt a kifejezést, Szabó Alberték meg igen? Sőt, CSAK ők használták.

"1998-ban a Magyar Fórum közölt egy cikket, amely szerint Szabó Albert

szülei Izraelben élnek,

melynek alátámasztására az útleveléről képeket is mutattak.[9][10] (Wikipédia)"

És azt a részt miért hagytad ki abból a Wikipédia bejegyzésből, hogy ez később hamisítványnak bizonyult? Ja, hogy ez már nem illik a képbe?

nandras01 2012.09.10. 20:56:29

nem az a fő gond a "világnemzet" kifejezéssel (minősítéssel?), hogy az ember egy valamikori gyakorló elmebetegre asszociál, hanem, hogy önmagában is egy se füle- se farka, értelmetlen szószörnyeteg.
bár, ha ez alatt azt érti orbán, hogy a világon -értsd magyarországon kívül- egyre több magyar található, akkor van benne valami.
és ezért szorgalmasan tesz is orbán...

Vidéki 2012.09.10. 21:58:51

@Fedor: Azt a részt miért hagytad ki abból a Wikipédia bejegyzésből, hogy

"az Orbán-kormány szélsőjobboldallal szembeni erős és erélyes fellépése visszatérésre késztette Ausztráliába"

Ezzel szemköpszt mostan te az Orbán kormányt próbálod összemosni Szabó Albert mozgalmával,arra hivatkozva:
"Amikor Orbán az elmúlt napokban és a ma is, a parlamentben világnemzetről beszélt".

Nagyon leizzadhattál az erőfeszítéstől, amikor sikerült gondolatmenetedet így csűrni csavarni.

Persze egy orbánfóbiával terhelt elmének ez a bukfenc is sikerülhet.

Ez olyan totális ferdítés, mintha a hitleri Nemzeti Szocialista Munkáspárt nevéből kiragadnád a "Szocialiata", vagy a "Munkás" szót, és mindenkire aki ezen szavak valamelyikét valamilyen mondatban szóba hozza, rásütnéd a "Náci" bélyeget!

Tallono 2012.09.11. 01:33:34

Szabó Albert, Kemál György... Halvány fogalmam van róla kicsodák, hallottam pár hírt régen, de csak röhögtem ilyen hülyéken. És ha én is alig tudok ezt-azt, akkor egy átlagos "szélsőjobboldali", azaz nemzeti érzelmű honfitársunk semmit se tud róluk. Szabó Albertről én úgy tudom az izraeliek küldték ide bohóckodni, hogy a 90-es évek elején ígéretesen növekvő hungarista mozgalmat tévútra vigye. De biztos véleményt nem tudok róla mondani, egyszer talán ha találkozok egy öreg hungaristával megkérdezem, már ha eszembe jut, annyira jelentéktelen dolognak tartom. Ez a poszt az újabb agyrémed, nem ártana magad kicsit kezeltetni, agyadra ment a filoszemitizmus... Kemál Györgyről meg annyit tudok antikommunista volt és pár éve meghalt, új információkat mondtál most.

Egy ilyen értelmetlen orbáni nyelvbotlás helyett ezer más dolog van, amit ma mondott és lehetne vele foglalkozni...

Kandeláber 2012.09.11. 07:44:57

@Dr. simonmondja.: Ne már, Csurka Pista bácsit '92-ben csesztették, mert le merte írni az "élettér" szót, ami ugye a "lebensraum" tükörfordítása.
Mi van itt, egyesek maguknak akarják vindikálni a jogot egyes szavak használatával kapcsolatban?
Mint amikor a "cigány" szó helyett a "roma" alkalmazására ösztökéltek egyes zakkantak.
Romapecsenye, romakerék, romazene, romaút, romameggy, csak hogy a legismerteket említsem.
A nyelvünket nehogy már el akarják venni, a jövőnk úgyis odavan. A jövő pedig lehetne szebb is...

Vidéki 2012.09.11. 07:52:41

@Fedor:

Írod: „És azt a részt miért hagytad ki abból a Wikipédia bejegyzésből, hogy ez később hamisítványnak bizonyult? „

A Wikipédia a [4] számú forrásra hivatkozik ezzel az állítással kapcsolatban.

Ez pedig a kurucinfó.

" a b A bőnyi erdő harcosai – az MNA és ami mögötte van, kuruc.info, 2010. december 4. (a cikket a kuruc.info-ról hamar törölték)"

Te nem szoktad gondolkodás nélkül benyelni a kurucinfó állításait.

Most mi történt veled? Megvilágosodtál?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.11. 08:28:21

@Vidéki: "Azt a részt miért hagytad ki abból a Wikipédia bejegyzésből, hogy

"az Orbán-kormány szélsőjobboldallal szembeni erős és erélyes fellépése visszatérésre késztette Ausztráliába""

Nem értem, hogy ez mennyiben is mond ellent azzal, amit írtam. Egyrészt az első Orbán kormány nagyon sok mindenben teljesen másképp viselkedett, mint a mostani, másrészt meg a posztban is azt írtam, hogy Orbán nem náci, csak kettős beszédet űz: Ha az áll érdekében, akkor akkor nácivadász, hogy még az USA-t is helyreteszi, hogy miért támogatják a magyar szélsőjobbot, ha meg az, akkor meg tesz egy rakás szívességet nekik szavazatszerzési célzattal, sorolhatnám a példákat az Új Színháztól a jobbikos választási tervek megvalósításáig. Szóval nem az én írásom izzadságszagú, hanem a te védekezésed.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.11. 08:29:50

@Tallono: "Halvány fogalmam van róla kicsodák, hallottam pár hírt régen, de csak röhögtem ilyen hülyéken. "

Mert még fiatal vagy, és tudatlan. Nem csak ebben a témában.

"Kemál Györgyről meg annyit tudok antikommunista volt és pár éve meghalt, új információkat mondtál most. "

Mondom én...

Tallono 2012.09.11. 15:42:48

@Fedor: Bocsánat, hogy nem ismerem minden futóbolond történetét az utóbbi 20 évből, én kérek elnézést. Azt akartam mondani, hogy ha én nem ismerem, az általad szélsőjobboldalinak nevezett réteg 99%-a se ismeri ezeket a történeteket, így Vidékinek adva igazat elég izzadtságszagú okfejtést nyomtál ki magadból. Szerintem ezt a posztot töröld, mert elég ciki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.11. 16:14:41

@Tallono: Még egyszer: csak azt tudom mondani, hogy túl fiatal vagy. Szabó Albert tündöklése és bukása óriási botrány volt a kilencvenes években, amikor te még lehet, hogy csak oviba jártál, Ekrem Kemál meg az egyetlen, aki bizonyítottan fegyveresen akarta megdönteni a demokratikus rendet, és ezért el is ítélték. Ha ezek neked jelentéktelen figurák... Ez csupán annyit jelent, hogy saját úgymond eszméd jelentősebb személyiségeivel se vagy tisztában.

Azt meg már had én döntsem el, hogy törlök - valamit, vagy sem. Mitől olyan fontos neked, hogy ez az írás ne legyen elérhető? Nem lehet, hogy inkább neked cikik ezek az elődök?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0