Viszatérnek az ötvenes évek?
2012. december 18. írta: Fedor

Viszatérnek az ötvenes évek?

Egészen elképesztő reakciókat vált ki a hatalomból az, hogy a fiatalság nem hagyja átverni magát:

Egymás után hívták be a balatonalmádi Magyar-Angol Kéttannyelvű Gimnázium végzős diákjait, és tanáraikat az igazgatói irodába és faggatták ki arról, hogy beszélnek-e meghirdetett sztrájkról, a tanárok buzdítják-e őket arra, illetve a keretszámok szóba kerülnek-e közöttük. Mindezt felháborodott szülők osztották meg a hvg.hu-val.

Közölték, gyerekeiket behívták az igazgatónőhöz, aki a beszélgetésekről jegyzőkönyvet készített, amelyeket szerdán el kell küldenie a Veszprém Megyei Kormányhivatalba. Hogy ott mihez kezdenek a rögzített beszélgetésekkel, nem tudták megmondani. Hozzátették, be akarnak menni az igazgatónőhöz, hogy megtudják, miért volt szükség a diákok kikérdezésére, és ezzel együtt ki akarják fejezni a történtek miatti tiltakozásukat. (...) A gimnázium vezetője a hvg.hu kérdéseit hallva nem cáfolta, hogy lezajlottak a beszélgetések és készültek jegyzőkönyvek, de azt kérte, küldjük el megkeresésünket, és a fenntartóval, a Veszprém Megyei Kormányhivatallal egyeztetve választ ad.

Hát mi van itt? Visszatérnek az ötvenes évek? Először a diákvezetőket nyomozzák le, és élnek vissza az így megszerzett adatokkal, most meg már a kiskorúak vannak soron?

Mit akarnak ezzel a listával? Bele fog talán számítani az érettségibe vagy a felvételibe? Törjön ketté egy leendő karrier, mielőtt még igazán elkezdődne, csak mert élni merészeltek alapvető állampolgári jogukkal? Vagy a szülőket akarják elővenni? Jöhet a rendkívüli NAV-ellenőrzés, kirúgatás, szerződésbontás, ahol lehetőség adódik rá? Netalán a tanári kart szabadítanák meg azoktól, akik támogatják a a diákjaikat?

Hát hol van a legalja?

A kép innen származik

UPDATE

A TASZ jogi szakvéleménye az ügyről:

A Btk. szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható bűntettet követ el az, aki mást a gyülekezési jogának gyakorlásában erőszakkal vagy fenyegetéssel jogtalanul akadályoz. Pontosan ezt a tényállást meríti ki az az iskolaigazgató, aki retorziókkal, például igazgatói figyelmeztetéssel fenyegeti azokat a diákokat, hallgatókat, akik szerveznek gyülekezést vagy részt vesznek benne. Szintén bűncselekményt követ el az, aki olyan különleges személyes adatot, mint a politikai vélemény, jogosulatlanul kezel, magyarul az, aki „listázza" a tanulókat politikai véleményük alapján. (...) Az iskola, legyen az akár egy gimnázium, akár egy egyetem, törvényes fóruma lehet a gyülekezési jog gyakorlásának.  (...) Természetesen előfordulhat, hogy a gyülekezési jognak az intézmény területén való gyakorlása megsérti az intézmény működési rendjét – ebben az esetben az igazgatónak joga van fellépni a rend helyreállítása érdekében, hiszen ő felel az intézmény törvényes működéséért. De amíg a demonstráció nem jár a többi diák óralátogatásának és a pedagógus óratartásának sérelmével, a véleménynyilvánítás nem akadályozható meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr644971873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sztrájkfelhívás és fontos infók a szerdai tiltakozásokról - ADD TOVÁBB! 2012.12.18. 22:03:43

Az elmúlt másfél hét történelmi pillanatai nem értek véget: az országos diáktiltakozásoktól megrettent kormány kommunikációs trükkökkel próbálkozik, és egyik ötletet a másikra halmozva próbálja menteni a menthetetlent. A hétfői többezres budapesti és...

Trackback: Spiclikommandó is szolgálja Orbánt az egyetemisták ellen? 2012.12.18. 21:48:28

Hangulatjelentést kérhetett a Fidelitas-csemetéktől Viktor, ezt tálalta a közmédia úgy, mintha a tiltakozó diákok küldötteivel egyeztetett volna, TEK-hadsereg védelmében, egy felkapott és drága romkocsmában. Lépjük át azt, hogy Orbán a tiltakozó diákok...

Trackback: Orbán spiclijei lehallgatnának egy egész várost? 2012.12.18. 21:33:06

Kormányunk titokzatos kütyükkel látná el egy meg nem nevezett megyei jogú város lakosságát. A technikát egy meg nem nevezett nemzetközi cég adná. A projektben részt vevő lakosságnak úgy tálalnák a tervet, hogy azért kapnák az Index cikkében meg nem nev...

Trackback: A király új ruhája 2012.12.18. 21:30:36

Amivel minden felsőoktatásban tanuló diák szembesül már az első vizsgaidőszakában (igen, még a sokak által oly gyakran emlegetett ruhatár-büfé szakon is) az az, hogy mire is elég három nap. Hát nem sok mindenre, tapasztalják is saját bőrükön. Balog Zol...

Trackback: Felsőoktatási csodafegyver kis tervezési hibával 2012.12.18. 21:22:09

A drasztikus keretszámcsökkentéssel és a Diákhitel II egyidejű bevezetésével a kormány céljai teljesen világosak voltak. Természetesen egy percig nem volt szó a felsőoktatás reformjáról, különösképp nem volt szó a felsőoktatás átgondolt reformjáról, de...

Trackback: A diákok üzenete nekünk: ébresztő! 2012.12.18. 20:55:57

Tegnap este újra tizen- és huszonéves diákok vonultak a Fővárosban, tüntettek, kiabáltak, megmutatták az elégedetlenségüket és az erejüket.  Megmutatták, hogy van Magyarországon egy olyan generáció, amelyik nem része annak a kádári posványnak, ami...

Trackback: A „félázsiai” ultimátum: a fiatalság Gandhi-stratégiája 2012.12.18. 18:01:16

Egy láthatóan fáradt, megviselt és őszintén valamifajta megoldásra törekvő miniszterelnök érkezett haza kapitulálni a felsőoktatási keretszám-ügyben. Bárhogyan is nézzük, a vezető nélkül fejvesztett csirkeként rohangáló, elzárkózó slepp minden eddigi m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reszeg tengeresz 2012.12.19. 09:43:32

@NA YA!: fletonak idoben el kellett volna huznia, hogy ezeknek ne legyen 2/3-a! Akkor most nem kene ilyen hulyesegeket kerdezned!

PAPAJA 2012.12.19. 09:49:50

Szánalmas amikor egy kormány hivatal kiskoru gyermekek párt hozzá állásá-ról gyűjt adatokat az iskolán keres-ztül ez demokrácia?Ez egy nagy szar!!

A Látó 2012.12.19. 09:56:48

@tatuman:
Ez jó, és kultúrált.

NA YA! 2012.12.19. 10:02:58

@reszeg tengeresz: a magadfajta is "fleto" miatt szabadult ki az OPNI-ból? Menjél, váltsd ki a gyógyszereid, és rettegjél tovább Gyurcsánytól, faszfej!

belekotty 2012.12.19. 10:19:22

@reszeg tengeresz: Még mindig lövetnél a diákokra? Vagy kijózanodtál?

belekotty 2012.12.19. 10:21:53

@zajos1: " index.hu/belfold/2012/12/18/orban-ellenes_oriasplakat_budapesten/

Megjött Ron Webber, nem sokára, ki is derül kiáll a diákok mögött... "
- csak nem zavar téged hogy a fagyi visszanyal? :-)

Régi Péter 2012.12.19. 10:32:04

Gratulálok egy cikkhez! Mindenféle vizsgálat, bizonyítási eljárás nélkül olyan megállapításokat tesz, hogy ha vki nyilatkozott (ha egyáltalán valóban úgy volt) akkor annak máris kettétörik a karriere.

Mérges 1234 2012.12.19. 10:34:56

@belekotty:

Mindegy ki áll a diákok mögött. Az a rendszer ami most épül, nagyon durva, és nagyon nem kérünk belőle.

Természetesen nem kérünk az MSZP-ből sem.

Az az irkálásos dolog, meg tényleg nagyon alpári, egy normális országban ezért azonnal kibasznák a tetvet, akármleyik oldalon is áll.

Az a baj, hogy ilyen rendszer épül megint, pedig nagyon nem kellene nekünk ilyen rendszer mert már volt ilyen és ez nem jó....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.19. 10:35:00

A TASZ jogi szakvéleménye az ügyről:

"A Btk. szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható bűntettet követ el az, aki mást a gyülekezési jogának gyakorlásában erőszakkal vagy fenyegetéssel jogtalanul akadályoz. Pontosan ezt a tényállást meríti ki az az iskolaigazgató, aki retorziókkal, például igazgatói figyelmeztetéssel fenyegeti azokat a diákokat, hallgatókat, akik szerveznek gyülekezést vagy részt vesznek benne. Szintén bűncselekményt követ el az, aki olyan különleges személyes adatot, mint a politikai vélemény, jogosulatlanul kezel, magyarul az, aki „listázza" a tanulókat politikai véleményük alapján. (...) Az iskola, legyen az akár egy gimnázium, akár egy egyetem, törvényes fóruma lehet a gyülekezési jog gyakorlásának. (...) Természetesen előfordulhat, hogy a gyülekezési jognak az intézmény területén való gyakorlása megsérti az intézmény működési rendjét – ebben az esetben az igazgatónak joga van fellépni a rend helyreállítása érdekében, hiszen ő felel az intézmény törvényes működéséért. De amíg a demonstráció nem jár a többi diák óralátogatásának és a pedagógus óratartásának sérelmével, a véleménynyilvánítás nem akadályozható meg."

ataszjelenti.blog.hu/2012/12/18/tuntetes_vagy_sztrajk_az_iskolaban

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.19. 10:36:24

@Régi Péter: "Gratulálok egy cikkhez! Mindenféle vizsgálat, bizonyítási eljárás nélkül olyan megállapításokat tesz, hogy ha vki nyilatkozott (ha egyáltalán valóban úgy volt) akkor annak máris kettétörik a karriere."

Javaslom a kérdőjel, mint olyan, értelmezését. Nem állítottam, hanem kérdeztem, hogy mire is kell ez az egész.

Mérges 1234 2012.12.19. 10:37:16

@redriot77:

De ehhez név nélküli felmérés kellett volna.

Akkor talán nem is lenne baj.

reszeg tengeresz 2012.12.19. 10:46:26

@belekotty: csak akkor lovetnek rajuk, amikor eppen egybegyulnek a libsi libasekkal.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.19. 11:19:00

Fedor, szerintem fölöslegesen repültél rá erre az ügyre (ahogy mindenki). Egyelőre csak egy sajtóhírről van szó, ami vagy igaz, vagy nem. Ha a HVG nem is hazudott, attól még lehet, hogy lyukra futott, és valami félreértésen alapuló rémhírről van szó. Lásd ugye azt a régi Moszkva téri szamurájkardos ügyet, ahol végül mégsem volt rasszizmus, vagy a minapi rémhírt, amikor az terjedt, hogy ez ELTE TÁTK épületét "nemzetbiztonsági okokból" bezárják.

Ha igaz a hír, akkor az igazgatónő ellen a BTK 174/C. §-a alapján büntetőeljárás indítható. Ez esetben akkor lesz majd értelme posztot írni, ha a büntetőeljárás elmarad.

Ha nem igaz, akkor meg ciki lesz, hogy ennyien elhitték és fölháborodtak. Sőt, akkor még az igazgatónő perelhet.

Szerintem ilyen súlyos ügyekben megéri várni egy kicsit, amíg tisztább lesz a kép. Persze a pirosbögrés blogokat megértem, őket azért fizetik, hogy azonnal csapjanak le mindenre. De te, gondolom, komolyabb vagy ennél. Figyeljük, hogy mi derül ki az esetről a közeljövőben.

vénkujon 2012.12.19. 11:25:36

@Holger Hartland: a mnemzet táblázatos címlapja miatt, már simán elhiszi mindenki az ilyen híreket. de igen, persze... egy presbiter nem akarhat rosszat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.12.19. 11:27:00

Gyurcsány annak idején diákokat veretett, kínoztatott, szervezett koncepciós pereket ellenük.

De az mááááás...

Soha többé FidMSZP!

Macropus Rufus 2012.12.19. 11:28:19

@G. Wolf:
"A diktatúra olyan politikai rendszer, ahol az állami főhatalom (a kormányzati hatalom) forrása nem a népakarat."

erről ennyit sztem. Ez 100%-ban megvalosúlt. A Fidesz intézkedéseinek semmi köze nincs ahhzo, hogy mire adott neki a nép felhatalmazást, ergo: az intézkedéseinek a forrása nem a népakarat.

"A diktatúra valamely személynek vagy csoportnak az állam törvényeit figyelmen kívül hagyó, erőszakszervezetekre támaszkodó, kivételes törvényekkel szentesített korlátlan hatalma."
nálunk még nincs kifejezetten erőszakszervezet bevetése, de a TEK már az első lépés is lehet. A többi mint megvalosúlt.

"A diktatúra lehet totális (ha az élet minden területére kiterjed) és puha (ha az élet bizonyos területeire nem terjed ki, például a gazdasági tevékenység módjára). A diktatorikus főhatalom élhet a nyílt terror eszközével és lehet csupán autoriter hatalomgyakorlás, amikor is a vezető tekintélye vagy más nem demokratikus politikai kényszer jellemzi az államhatalmat."
nálunk még a puha van... ez is megvalosúlt.

"Az elnyomás lehet nyílt (azaz a népakarat adminisztratív korlátozásában megnyilvánuló) és rejtett (azaz például léteznek a népakarat érvényesítéséből formálisan nem, de gyakorlatilag kizárt személyek vagy csoportok, illetve nézetek,vélemények). A diktatúra mindig rendelkezik külső vagy belső támogatókkal, érdekcsoportokkal, akik érdekében a diktatúrát gyakorolják a nép fölött."
és ebből is sok minden megvalosúlt.

Tehát összegezve: a diktatúra deffiniciójának legalább a 70-80%-a teljesűlt az országban. Ami nincs: erőszak szervezetek bevetése, és nincs totális diktatúra. Minden más van...

Jó reggelt.

forrás:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Diktatúra

Macropus Rufus 2012.12.19. 11:33:27

@Régi Péter:
szerinted miért kellett jegyzőkönyvezni (beazonosíthatóvá tenni) a diákok és tanáraik válaszát?
Miért nem csak úgy megkérték őket, hogy egy papírra írják le a véleményüket, név nélkűl és dobják be a dirinél a ládába???
Miért kellett face to face személyes elbeszélgetés + jegyzőkönyv?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.19. 11:35:14

@vénkujon: Ilyenkor, amikor ööö... a helyzet fokozódik, nagyon könnyen születnek ál- és rémhírek, és könnyű az embernek elveszíteni a fejét, ezért jó vigyázni. Benéztem a HVG-re, és úgy látom, hogy Almádiban a szülők már a kezükbe vették a dolgot:
hvg.hu/itthon/20121219_Sorfalat_alltak_a_diakok_a_listazo_almadi
Végül is, ebben az ügyben ők a legautentikusabbak.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.12.19. 11:37:19

@Holger Hartland: sajnos a HVG cikk valós, a dolog tényleg megtörtént. És az csak egy lájtos kivonata a valóságnak.

Régi Péter 2012.12.19. 11:38:36

Tudtommal vizsgálat folyik az ügyben senki nem mutatott be semmilyen jegyzőkönyvet a sajtónak. Ha igaz a vád, akkor azt valóban nehéz lesz kimagyarázni az igazgatónak és a Kormányhivatalnak. Ha nem igaz, akkor viszont jogosan indul közfeladatot ellátó személyek elleni rágalmazási, becsületsértési ügy a HVG és jelen blog írója ellen. (Mivel megvan a nagy nyilvánosság az újság és az internet által így már nem szabálysértés, hanem bűncselekmény lenne az ügy.)

layo 2012.12.19. 11:41:03

@Sum Péter: "Csak azt tudnám, hogy mi kezdenek ezekkel a listákkal?Egy jeggyel rosszabbat kap matektól, aki nem jól válaszol, vagy mi?"

Egyértelműen a megfélemlítés ! Ez megy most minden területen, úgy látom.

2012.12.19. 11:41:29

@Holger Hartland: te miről beszélsz? maga az igazgatónő se cáfolta, ahogy senki más sem.
Viszont az se igaz, hogy ez csupán sajtóhír. a helyi érintetettek maguk is nyilatkoztak, egy kisvárosban könnyen kiderül minden - az is, ha ez hazugság lenne. ha közvetlenül akarsz velük beszélni, keresd fel a facebook oldalukat.
nekik jobban hiszek, mint bármilyen hivatalos eljárásnak, ahol majd kimagyarázzák a narancsfejű cimborák, hogy ő azt nem is úgy értette, hanem csak érdeklődött, csupán féltette a csemetéit, stb.

nagyon árulkodó dolog az érdeklődési köre is ennek az igazgatónak. nem is az, hogy kit lájkolt, hanem az, hogy csak őt, senki mást.. igazi vakbuzgó fanatikus lehet, a régi túlbuzgó pártfunkcik "méltó" utóda...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.12.19. 11:47:18

@Régi Péter:
most te tényleg izélsz még? nem mered elhinni, vagy nem akarod elhinni a sztorit?

nyilván a jegyzőkönyveket senki nem fogja megmutatni a sajtónak. most már lehet hogy a kormányhivatal sem fogja megkapni. azok viszont elkészültek. vannak rá tanúk, többek között 7 tanár, és jópár diák is. meg maguk a "vallatók". ez már büntetőjogi kategória.

öngólt rúgott a vezetőség, ennyi. az ig sem tagadta.

takácsbálint (törölt) 2012.12.19. 11:50:43

@Holger Hartland:
sajnos elég könnyen hihető, hogy az egész úgy történt, ahogy a hvg leírta.

Nanemaaaar 2012.12.19. 11:54:21

@gigacherry: Mág akkor sem lenne igazad, ha csak 10000 hely lenne államilag támogatott. Megint csak a mantrázása a hülyeségnek ahelyett, hogy közben odafigyelnénk arra ami történik. Elhiszem, hogy király buli tüntetni meg ülősztrájkolni, de miután a követelések döntő többsége teljesül legalább azokat a zászlókat le kéne tenni mert így kilóg a lóláb, hogy ez most már másról szól. Tüntetni persze lehetséges más miatt is, csak onnantól kezdve a diákok mögötti sunnyogást, ordibálást is be lehet fejezni mert az legalább annyira undorító mint azok bármiféle listázása.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.19. 11:54:45

@Hurrá Torpedó: @wowww: Akkor ki fog derülni mindenki számára. Kisvárosban hamar, de nekünk, nagyvárosiaknak egy kicsit később.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.19. 12:01:07

@Hurrá Torpedó: Nem lehet valahogy megszerezni a jegyzőkönyveket? Ha iskolai számítógépen tárolják, vagy az igazgatói irodában...

Szociknak vége 2012.12.19. 12:09:26

1. A HVG nem közölte csak az egyik oldal verzióját, így fölösleges találgatni.

2. Bcs nemigen történhetett még ha a 'felháborodott szülők' verziója 100% igaz, akkor sem. Nem kötelezhetnek ugyanis senkit sem arra hogy nyilatkozzon a politikai nézeteiről, sem arra hogy igazat mondjon.

Szociknak vége 2012.12.19. 12:11:38

@Macropus Rufus: Senki nem látott semmilyen jeegyzőkönyvet, max. állította, név nélkül. Ezidáig.

CICMÓK 2012.12.19. 12:12:01

KÖVETELJÜK:
A PÁRT VONULJON KI A MUNKAHELYEKRŐL, ISKOLÁKBÓL!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 12:14:53

Mocskos GYurcsanyista MSZP droidok elkezdtek immár a közép és általános iskola falai között is a durva lejárató hazugság kampányukat.

És még ezek a Fedor féle csicskásaik kérik ki maguknak a jó érzésű emeberek érthető haragját és megvetését ezokból.

mojszipupi 2012.12.19. 12:15:15

Vajon ez a lista mennyiben fogja befolyásolni a gyerekek tovább tanulásának lehetőségét? A minisztérium majd ebből fog szemezgetni ki kerülhet be és ki nem?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 12:16:07

@CICMÓK:

Így van !

Semmi joga nincs az MSZP-nek hazugságait belopni a középiskolákban.

Érje be azzal a néhány ezer fizetett csicskásával aki a törvény rendeződése után is sztrájkol még az MSZP-s tandíj bevezetéséért.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 12:17:29

@mojszipupi:
Nagyban befolyásolja...

Minden esélyük meglesz a botránykeltő, iskolába politikát csempésző diákoknak, hogy őseik hősies KISZ-es útjára lépjenek, GYurcsány Ferenc után szabadon.

Szociknak vége 2012.12.19. 12:18:28

@mojszipupi: Miért valaki látott valamilyen listát? Nem tudok róla.

veloke 2012.12.19. 12:20:10

@MetroGoldwinMayer: Erre nem lehet mit mondani, szellemi fogyatekos vagy.
Az eredeti hirben benne van , hogy az igazgatono nem cafolta a dolgot, de nem nyilatkozott...mi az a verzio ami indolkolhatja egyatalan ezt a tevekenyseget?
Szanalmasak vagytok azokkal egyutt akiket vedtek...

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 12:20:58

@MetroGoldwinMayer:

Megkérték a diákokat, és szülőket, hogy legyenek szívesek poliikai nézeteiket az iskolai falain kívül hagyni.

Nagyon helyesen.

Az MSZP droidjai ezen kiakadtak természetesen.
Megrökönyödnek, hogy kommunista diktatórikus MSZP-re hajazó nézeteiket ma már az iskolába nem terjeszthetik csak úgy, mint régen.

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2012.12.19. 12:22:13

@Tyson925:
'56 októberében is a diákok hőbörögtek, pedig akkor milyen jó volt már nekik nem? Hiszen szóba se került tandíj!

VAN FONTOSABB, MINT A VIZSGA. SAJNOS.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 12:23:47

@veloke:

Úgy látom te azok közé tartozol, aki ezt a kocsmai politizálást, szánalmas MSZP-s propagandát zokszó nélkül löketné a közép és általános iskolánk falai között is.

A valóság azonban az, hogy vannak Fideszes tanárok, MSZP-s tanárok, Fideszes szülők, MSZP-s szülők, és semmilyen agybeteg képzet nem jogosít fel senkit se arra, hogy az iskoláinkat, az ehhez a bloghoz hasonlatos, hányadék MSZP-s kampány szintjére züllessze.

Szociknak vége 2012.12.19. 12:24:23

@veloke: Az hogy nem cáfolta az mit jelent? Nem is ismerte el, a kormányhovatallal egyeztetve fog nyilatkozni.

A gyanú 'felháborodott szülők' állításán alapszik, egyéb(jegyzőkönyv, lista) még állítás szintjén sincs.

veloke 2012.12.19. 12:27:13

@MetroGoldwinMayer: Aha...van meg lejjebb...hirtelen a szemet liberalis szulok kitalaltak , hogy fingassuk meg a jokereszteny orbanfun igazgatoneneit egy alhirrel, amit orszagosan publikalunk...
En vagyok a hulye hogy 1 bites trollokkal leallok:)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 12:28:38

@Nanemaaaar:

Erről beszélek..

Egyértelmű volt eddig is, hogy egy exkomcsi hivatástudattól vezérelve, a diákokba oltogatta az MSZP-s kampányt.

Ennyi.

A sok bérrettegő meg hisztizik.

Persze ha Fideszes lett volna a tanár, akkor nyilván azért hisztiznének, hogy becsempészi a politikát a suliba.

Ezekenek a férgeknek mindegy, csak follyon az MSZP-s propaganda minden iskolába, minden korosztályba.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.19. 12:30:05

@veloke:
Éppenhogy szülői bejelentésre kezdtek vizsgálatot, mert egy agyament MSZP-s kötelességtudatos tanár, hűen teljesítette agymenését, és minden diákjára ráerőszakolta eszement nézeteit.

Szumi 2012.12.19. 12:32:17

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): minden szavad igaz - bár hozzá tenném, hogy a csillagos logójú külföldi fegyveresek néhány éve még natív katonai objektumokat is őriztek - de mára már kitették a szűrüket. Véleményem szerint inkább állunk most jó irányba, mint a gyurcsány érában. Hogy haladnánk, az kétséges - de ebben ténylegesen rajtunk kívül álló okok is közrejátszanak.

Melchi Zadok 2012.12.19. 12:43:18

@Steppenwolf: bizony, bizony, a kommunizmusban így mennek a dolgok.

vénkujon 2012.12.19. 12:45:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: mi nem tiszta cimbi?
a presbiternéni felírta a rosszakat, hogy ezzel kedveskedjen az egyes számú kedvencének. közben ez kiderült.
de hogy jön ide a zmszp?

Nyrségi Trolls (törölt) 2012.12.19. 12:45:04

@TaTa86.: Soha többé FidMSZP! :)
De MaDESZ se!

CICMÓK 2012.12.19. 12:48:53

AZ EREDETI HÍR:
A gimnázium vezetője a hvg.hu kérdéseit hallva nem cáfolta, hogy lezajlottak a beszélgetések és készültek jegyzőkönyvek, de azt kérte, küldjük el megkeresésünket, és a fenntartóval, a Veszprém Megyei Kormányhivatallal egyeztetve választ ad.
A kormányhivatal sajtófőnöke, Kálóczi Beáta szintén azt kérte, hogy e-mailben továbbítsuk kérdéseinket. Ő is tájékoztatást ígért az ügyben, de cikkünk megjelenéséig azt nem kaptuk meg. Természetesen, ha megérkezik a reagálás, közöljük.
A MAI HÍR:
A Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ az eset kivizsgálását kérte az erre hatáskörrel rendelkező balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatójától, és tájékoztatást kért a vizsgálat eredményéről - írta Kálóczi Beáta sajtófőnök.

Az iskolaigazgató - mint az érintett pedagógus munkáltatója - saját hatáskörben döntött a belső vizsgálat módjáról, a meghallgatottak személyéről és dönt majd arról, hogy szükségesnek tart-e munkáltatói intézkedést a diákokkal nyíltan politizáló pedagógussal szemben - zárta a közleményt a Veszprém megyei kormányhivatal.

A hvg.hu megkérdezte Kálóczi Beátát, hogy mi a hivatal álláspontja az iskolai vizsgálat módjáról. Azt válaszolta, hogy ebben nem ők az illetékesek, hanem a megyei intézményfenntartó központ. Utóbbi intézmény későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
1. ITT VALAKI HAZUDIK!
2. TEGNAP MIÉRT NEM MONDTÁK MEG, MI FOLYIK ITT!
3. KI MIÉRT FELELŐS EBBEN A RENDSZERBEN!
4. HOGY MŰKÖDIK EZ AZ EGÉSZ RENDSZER?
5. MILYEN HANGULAT, SZELLEM LESZ EZEK UTÁN EBBEN AZ ISKOLÁBAN?
6. ÉN A DIÁKOKNAK HISZEK, ÉS NEM A FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALÓ, GYÁVA HATALOM GYAKOROLÓ, KOMMUNIKÁCIÓS TRÜKKÖKET ALKALMAZÓ HIVATALNOKOKNAK!
7. BÁRMI TÖRTÉNT, SZÉGYEN AHOGYAN KEZELIK A HELYZETET.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.12.19. 12:52:03

@Nyrségi Trolls: Bazzz... mióta meg akarom fordítani! Csak mindig bele akertam tenni a maszop sz-betűjét.

Köszi! :D

R.T. Flakfizer 2012.12.19. 12:52:31

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló
ezt az iskolai mszp propagandát nem értem! hogy kell ezt elképzelni?

Szociknak vége 2012.12.19. 12:56:00

@veloke: Megvan a kormányhivatal válasza:

hvg.hu/itthon/20121219_Tagadja_a_kormanyhivatal_hogy_koze_lenne#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Hehe, imádom amikor a libberek akkorát akarnak fingani hogy beszarnak. Tehát egy libsi-bolsi tanár tüntetésért agitált a tanóráin, mire a szülők felháborodtak és a kormányhivatalhoz fordultal.

LoL.

polly graph 2012.12.19. 12:59:37

Fidesz vs. Fiatalok.

Hát, eljött ennek az ideje is. A Fiatal Demokraták már vénülő szemükkel tanácstalanul szemlélik azokat, akik tényleg fiatalok. Ez ám a bizarr generációs ellentét.

Nem lenne ideje legalább nevet váltani?

Szociknak vége 2012.12.19. 13:02:06

@Fedor: Te is átfogalmazhatod a posztot 180 fokkal, és a TASZ jogi szakvéleményére is szükséged lehet rágalmazásügyben.

Aktualizáld a véleményedet.hvg.hu/itthon/20121219_Tagadja_a_kormanyhivatal_hogy_koze_lenne#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Régi Péter 2012.12.19. 13:02:28

@Hurrá Torpedó: 7 tanú már tudja igazolni a sztorit, ha igaz, akkor valóban örülhet a HVG.

l_andras 2012.12.19. 13:20:29

@Szumi: @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Káderkáim az Úrban, 13óra 19 perc van. Szóma ha mondom, segít a gondon!

Szociknak vége 2012.12.19. 13:35:48

Mivan megfagyott a levegő?...:)))

l_andras 2012.12.19. 13:51:28

@MetroGoldwinMayer: Nem, mindenki bevette a szómát, most nyugi van.

Szociknak vége 2012.12.19. 13:54:38

@l_andras: Fedor mindjárt megírja a köv. posztot hogy milyen felháborító hogy vörös tanárok az órán agitpropolnak, ki kéne rúgni az ilyeneket mer aggódik a családja miatt és különben is retteg a jövőtől és a diktatúrától...:)))

egyjózsi 2012.12.19. 13:57:25

@reszeg tengeresz: Neked kellett volna, meg a hozzád hasonlóan vélekedőknek elhúzni, s akkor nem lett volna annyi hülye szavazója a fidesznek, hogy 2/3-ot kapjon. Te, és a hozzád hasonlók hozták a nyakunkra Orbánt, nem a Fletó!

l_andras 2012.12.19. 13:59:52

@MetroGoldwinMayer: Nem, a következő poszt az lesz, hogy kormányhivatal sincs a megyében, nemhogy ma visszamenőlegesen sem volt sosenem.

egyjózsi 2012.12.19. 14:05:30

@MetroGoldwinMayer: ...s te ezt elhiszed "szerettett" kormányod hivatalának? S gondolom, szerinted tandíj sincs, meg megszorítás sem, mert ezt mondja neked a "pártközeli" sajtód. Orbánnak tényleg nem alaptalan az önbizalma! Amíg sok hozzád hasonló szavazója lesz, bármit megtehet... Félázsiaiak...

Szociknak vége 2012.12.19. 14:10:42

@egyjózsi: A kormányhivatal szóvivőjének és az igazgatónőnek a neve legalább ismert.

A vádaskodók névtelenek. Vörös propaganda, a legjobb fajtából...:)

Macropus Rufus 2012.12.19. 14:19:04

@MetroGoldwinMayer:
A hírben ez volt. Lehet nem is volt jegyzőkönyv. (bár ezt erősen kétlem... az igazgatnő nem cáfolta a dolgot, sőt...)

A baj ott van, hogy ha ez a hír kamu, akkor is 100%-ban hihető. Ettől a bagázstól simán kitelik. Anno azokat az újságírókat is listázták akik rosszat mertek írni róluk. Azért az se semmi nem?
Kicsit olyanok mint valami paranoiás gyülekezet. Mindekit listázni, megfigyelni stb. Emlékezzél a megfigyelési ügyre. Az is nagy rizsa volt, de őket megfigyelték.
Mondom: üldözési mánia.

l_andras 2012.12.19. 14:22:11

@MetroGoldwinMayer: Tökmindegy, alapból hibás az egész, egy tanár azért tanár, hogy átadja a tudását, nézeteit, ha "balos" azt, ha "jobbos" akkor meg azt. Ez a dolga, nekem mint tanulónak az a dolgom, hogy ezeket az információkat megszűrjem és a kialakuló vagy kialakult nézeteimhez igazítsam. Legalábbis így kellene működnie, hogy a társadalomnak hasznos tagja művelődjön/fejlődjön az iskolában. Nem hiszem, hogy a kora gyerekkortól kondicionálni kell a nebulókat egy meghatározott ideológia mentén - na az a vörös propaganda. Ezért felháborító, hogy egy tanárt meghurcolnak mert dolgozik.

l_andras 2012.12.19. 14:25:52

@Macropus Rufus: Azért árulkodó, hogy mindenki felfele mutogat (majd ők nyilatkoznak), és közben azt mondja: én nem tudok semmiről semmit.

R.T. Flakfizer 2012.12.19. 14:32:31

@l_andras: "egy tanár azért tanár, hogy átadja a tudását, nézeteit, ha "balos" azt, ha "jobbos" akkor meg azt. Ez a dolga, nekem mint tanulónak az a dolgom, hogy ezeket az információkat megszűrjem és a kialakuló vagy kialakult nézeteimhez igazítsam."

tények vannak. pont. a tanárnak arról kell beszélni.
ha ideológiai továbbképzés kell, arra ott van a szabadidőd.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.19. 14:32:35

@MetroGoldwinMayer: "Te is átfogalmazhatod a posztot 180 fokkal, és a TASZ jogi szakvéleményére is szükséged lehet rágalmazásügyben."

Nem igazán érzem szükségét. Megtörtént a gyerekek vegzálása? megtörtént, ezt a cáfolat se cáfolja. A kormányhivatal megbízásából? Igen, ezt a cáfolat se cáfolja. Hogy ennek a célpontja nem a gyerekek voltak, hanem az egyik tanár, sokat nem változtat a dolgon.

"A vádaskodók névtelenek."

A vádaskodók nem névtelenek, az ott tanuló diákok szülei névvel címmel, Facebook azonosítóval vállalják a véleményüket.

Szóval ez nem jött be, de azért próbálkozz csak hátha sikerül ezt a sztorit tisztára mosnod legalább a saját szemedben...

Szociknak vége 2012.12.19. 14:33:14

@Macropus Rufus: Hinni lehet bármit csak aki tényként nagy nyilvánosság előtt tálalja annak vállalni kell érte a felelősséget.

@l_andras: Nem igazán sőt a politikai nézeteivel kifejezetten tilos traktálnia a diákokat a TANÓRÁN(a kocsmában suli után azt csinál amit akar). Ezért indult a vizsgálat az állítólagos jegyzőkönyvekkel.

Szociknak vége 2012.12.19. 14:37:57

@Fedor: Megtörtént a gyerekek vegzálása? megtörtént, ezt a cáfolat se cáfolja.

- és akkor elismeri, nem? Mellesleg a részleteket nem ismerjük és semmi bizoníték nincs semmire.

A kormányhivatal megbízásából? Igen, ezt a cáfolat se cáfolja.

- a kormányhivatal betartatja a tv-t, azért van, ezért kezdeményezett vizsgálatot.

- a posztod csak a HVG-re hivatkozik, ahol egyetlenegy ember sem vállalta magát a vádaskodók közül.

l_andras 2012.12.19. 14:46:09

@MetroGoldwinMayer: A tüntetés nem politikai nézet.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2012.12.19. 14:51:56

Ezekből a jegyzőkönyvekből, ha léteznek, a diákoknak joguk van másolatot kérni. Kértek már? Akár helyben, akár utólag. Ha nem kértek, kérjenek.

l_andras 2012.12.19. 14:54:46

@MetroGoldwinMayer: Nem az úgymond "jobboldali" nézetei ellen tüntetnek, hanem egy dilettáns megoldás ellen, ezért nem politikai, ezt csak a "jobboldal" süti rá.

l_andras 2012.12.19. 14:57:16

Nem a "jobboldali" nézetek miatt tüntetnek, hanem egy dilettáns, antidemokratikus megoldás ellen. A "jobboldal" süti ezt a bélyeget rá.

veloke 2012.12.19. 15:04:29

@MetroGoldwinMayer: elnezest uton voltam...vannak azert gondok ezzel a sztorival minednkeppen....ha van ilyen idiota tanar akar balrol amelyik mindenaron oran politizal, az menjen szepen a busba...(eddig mindig csak a masik oldalrol hallottam:)

a kormanyhivatal meg kb. annyira szavahiheto mint az "en soha nem hazudtam" becenevu gazdajuk...

es meg 1 eletszeru dolog: traktaljak a gyerrmekemet oran politikaval, es nem a tanart keresem meg, nem az igazgatot, hanem megyek a kormanyhivatalhoz...hat persze:)

A teny pedig az hogy ezek a berendelos beszelgetesek lezajlottak...

R.T. Flakfizer 2012.12.19. 15:09:03

@MetroGoldwinMayer:
a kormányhivatal tagadja, hogy vizsgálatot indítottak volna. ez áll a közleményükben (de akkor miért kellett az igazgatónak egyeztetni velük, mielőtt válaszolt volna bármely kérdésre?).

próbálod itt a diákokat összemosni az mszp-vel, meg valami láthatatlan balliberális bandával - bizonyíts, cseszd meg! kik, mikor, hogyan? írd meg! akkor hiszek neked. addig meg az van, hogy vannak akik fosnak a jövőjük miatt,meg vannak akik fosnak az ő jövöjükre - előbbiek most hangosan jelezték, hogy ez így nagyon nem okés, változtatni kell! ennyi.

Szociknak vége 2012.12.19. 15:11:20

@veloke: teny pedig az hogy ezek a berendelos beszelgetesek lezajlottak

- valószínü, de ebben ez 1. egyáltalán nem a poszt végkövetkeztetését erősíti 2. egyáltalán nem szokatlan, én is voltam anno a dirinél kihallgatáson amikor azt próbálták megfejteni hogy egyik tanerőnk illumináltan jár-e órát tartani

Szociknak vége 2012.12.19. 15:18:13

@R.T. Flakfizer:

Nem tagadja hanem állítja hogy vizsgálatot kezdeményezett - 'A Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ az eset kivizsgálását kérte az erre hatáskörrel rendelkező balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatójától, és tájékoztatást kért a vizsgálat eredményéről - írta Kálóczi Beáta sajtófőnök.'

'Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központhoz (MIK-hez) szülői bejelentés érkezett, amely szerint az iskola egyik tanára tanítás helyett tanórán megengedhetetlen módon rendszeresen politizál és a diáktüntetések apropóján demonstrációra buzdítja a diákokat.'
- nem láthatatlan a ballib banda bár már szeretne az lenni...:DDD

R.T. Flakfizer 2012.12.19. 15:23:11

ja! ellentondásos a hír is:
"valótlanok azok az állítások, amely szerint a Veszprém megyei kormányhivatal kért volna bármilyen vizsgálatot, "adatgyűjtést" a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumban. "
"Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ az eset kivizsgálását kérte az erre hatáskörrel rendelkező balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatójától, és tájékoztatást kért a vizsgálat eredményéről - írta Kálóczi Beáta sajtófőnök."

R.T. Flakfizer 2012.12.19. 15:26:54

@MetroGoldwinMayer:
kik-mikor-hogyan?

ezek a virágelvtársas ködösítések, lebegtetések, legendák valóságba építései, ezek már kurva unalmasak. vagy tények, vagy semmi. már ha igényes vagy persze.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2012.12.19. 15:29:13

Én személy szerint ugyanúgy elhiszem, hogy néhány fideszes elvtárs tett fel kíváncsi kérdéseket a diákoknak, mint azt, hogy a maszopos elvtársak fordították ki a bundát.

Szóval, kérte már valamelyik diák a jegyzőkönyv másolatát? Megilleti őket.

Szociknak vége 2012.12.19. 15:29:15

@R.T. Flakfizer: Nem ellentmondásos, csak nem érted.

A hivatal kezdeményezi a vizsgálatot, de a vizsgálat(annak módja, részletei) az igazgatónő hatáskörébe tartozik. Ő pedig úgy döntött hogy meghallgatja az ügyben érintett tanárokat és diákokat(nem túl meglepő módon).

Szociknak vége 2012.12.19. 15:31:20

@R.T. Flakfizer: Ködösíteni kizárólag a vádaskodók ködösítenek. Se a HVG se más nem tárta fel a forrásait(nevek), bizonyítékait.

A hiv. szóvivő és az igazgatónő nem névtelenül nyilatkozgat.

R.T. Flakfizer 2012.12.19. 15:41:47

@MetroGoldwinMayer:
ha a hivatal kezdeményez egy vizsgálatot...? ki kéri?

a diákok, diákok szülei, tanárok nevei? nem valós személyek?

a tüntető diákok maszkban vannak? statiszták? nem valós személyek?

ebben a történetben hol vannak és kik, a felbújtó balliberálisok?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.19. 15:46:49

@MetroGoldwinMayer: Látom felesleges válaszolnom, mások jó részletesen megtették helyettem :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.12.19. 15:52:14

@MetroGoldwinMayer: Na, csak hogy egy kicsit árnyaljuk a képet:

"Tudomásuk szerint ugyanis egy hazugságokkal teli névtelen levél szolgáltatta az alapot a vizsgálathoz. Az Indexnek nyilatkozó tanárok visszautasítják a vádakat, amelyek szerint ők lázították volna a diákokat. Állításuk szerint a valóság az, hogy osztályfőnöki órán a keretszámokat érintő december 5-i kormánydöntést ismertették a negyedikes diákok előtt azért, hogy a felvételi ügyekben érintett végzősöknek pontos információik legyenek a továbbtanulási lehetőségekről.

Az oktatásért felelős államtitkár szerint "legyen szó sztrájkról vagy tüntetésről", a diákok véleménynyilvánítási jogát és szabadságát korlátozni semmilyen módon nem lehet. Hoffmann Rózsa az MTI kérdésére közölte: tájékoztatást kért a balatonalmádi esetről."

index.hu/belfold/2012/12/19/a_tanarok_szerint_hazug_nevtelen_level_miatt_listaztak_oket/

Negyvenértelmiségi (törölt) 2012.12.19. 15:53:18

@Fedor: neked nem furcsa, hogy semmilyen hír nem szól arról, hogy bárki is kikérte volna a rá vonatkozó jegyzőkönyvet? Jegyzőkönyveknél azért elég természetes, hogy minden érintett kap belőlük egy példányt már helyben. Ha meg már ekkora balhé lett, senkinek nem jutott volna eszébe, hogy kérjen egy másolatot?

Szociknak vége 2012.12.19. 16:28:53

@Fedor: Nagyszerü, akkor a tanároknak nem kell félniük a vizsgálattól.

veloke 2012.12.19. 16:57:45

@MetroGoldwinMayer: es akkor most minden rendben is van szerinted:) csak gratulalni tudok a jog/igazsagerzekedhez:)

Macropus Rufus 2012.12.19. 17:17:28

@l_andras: persze. Biztos, hogy volt valami. A nő nem tagadot, csak nem nyilatkozott, azt mondta menjenek oda ahhová neki kellett leadni az anyagot.
De amennyiben ez hazugság lett volna (a jegyzőkönyv stb.) sztem azonnal kikérte volna magának. Az biztos.
De nem csinált semmit.
Büdös a dolog erősen.

Macropus Rufus 2012.12.19. 17:18:55

@MetroGoldwinMayer:
ha kamu lenne akkor a nő biztos, hogy anyázott volna. De nem tette.
Sőt feljebb mutogatott.
Tehát, ha nincs jegyzőkönyv, akkor miért ez a gyanus viselkedés.
Ha nincs jegyzőkönyv akkor nem kell mutogatnom felfelé, hogy tőle kérdezzék. Megmondom, hogy nincs és kész.
De nem mondott semmit, csak mutogat felfelé.
Ráutaló magatartás? :o

l_andras 2012.12.19. 17:30:32

@Macropus Rufus: Engem ez bosszant igazán, mindenki felülről várja a csodát, önálló döntés nuku. Az igaz az azért nincs, mert az nem lehet: felülre nyalunk-alulra rúgunk. De ez sem most kezdődött, hanem nagyon rég, és amíg jelentékeny ember biztos megél ebből, nem is fog ez változni. No ez az a mentalitás ami tönkreteszi az országot, ehelyett úgy vezsekszünk, mint az ovisok: "nekem piros csillag van a sapkámon és utálom a fehér csillagosokat - nekem is piros csak kifakult fehérre, de utálom a piros csillagosokat bebebebe"

Munchausen 2012.12.19. 18:35:49

Engem az bosszant igazan, hogy ezek meg a kulturat is tonkre akarjak tenni, jo pelda erre Vidnyanszki Attila megvalasztasa a Nemzeti Szinhaz elere, kivancsian fogom szamlalni, hogy ez a nagyon muvelt ember hanyszor fog ooozni egy mondatban, talan majd a szineszeknek is kotelezo lesz, orulni fog a Viktor is biztosan. Szoval itt az ido rendesen fenekbe rugni ezt a bandat amig meg nem keso.

Pussy Riot (törölt) 2012.12.19. 19:38:12

@Fedor: Gondolom.
Hallottál valakitől valamit, hogy valaki olvasta valahol, hogy valaki leírt valamit amit hallott valakitől.

G. Wolf 2012.12.20. 17:32:43

@Macropus Rufus:

Az amiről beszélsz csak a mérleg egyik oldal. Épp azok amiket írsz azok miatt romlott a demokrácia minősége!

És ha most ugyanott nézd meg mit ír demokrácia címszó alatt... abból is 70-80% megvalósult... köztük a legfontosabb a hatalom leválthatósága. De van hazai és nemzetközi normakontroll.

De pl ezzel érdemes is eljátszni mi van ha jön egy új hatalom de a többi megmarad akkor diktatúra marad? Milyen diktatúra az ahol a vezetőket a nép választja???? Ez önellentmondás, ha diktatúra lenne akkor nem lehetne leváltani se OV-t... És ez egyáltalán nincs így, OV és köre igenis leváltható, és le is lesznek váltva a fenébe, még csúnyábban mint szocik.

Szóval nagyon egyoldalú és szemellenzős nézed ha valaki diktatúrát kiállt...

ÉS ez nem azt jelenti, hogy azok ellen amiket írsz ne lennének igazak, vagy n kéne fellépni, mert rosszak sőt károsak az országnak.

Amúgy kb bármelyik országból lehet úgy diktatúrát csiálni ha CSAK egy jogszabályt emelsz ki... Vagy épp fordítva a demokráciának is ki lehet kiálltani akárámlyeik diktatúrát mert lehet van épp egy olyan szabály ami épp megfelel a demokrácia követelményeinek.

Mindig az egész rendszert kell nézni! Nem csak egy részét...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.20. 18:50:36

Lehet frissíteni a posztot:

hvg.hu/itthon/20121220_Razziat_tartottak_Peterfalviek_a_balatona

Ennyi, emberek. Nem térnek vissza az ötvenes évek, az adatvédelmi hatóság lépett: "a hatóság elnökhelyettese által személyesen irányított helyszíni eljárás keretében az üggyel összefüggésben keletkezett valamennyi dokumentumot megtekintette, továbbá a vonatkozó elektronikus dokumentumok zárolását rendelte el".

Tényleg érdemes megőrizni a nyugalmunkat. :)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0