Ti vagytok ma azok, akik ellen 89-ben harcoltatok
2013. március 30. írta: Fedor

Ti vagytok ma azok, akik ellen 89-ben harcoltatok

fidesz_25.jpgKépek a Lendvay utcai tüntetésről, ami Gyorskocsi utcánál ért véget.

"Ez van olyan, mint 89-90-ben volt, tán még jobb is" - mondta mellettem egy negyvenes apa a fiának. Hát igen, a nosztalgia :-) És valóban: ez az 1-2 ezres tömeg inkább emlékeztetett arra a 25 évvel ezelőtti FIDESZ-re, mint a mostani, amely, ahogy Molnár Péter, a FIDESZ egyik alapítója mondta, már csak utódpártja a az eredetinek.

A FIDESZ most - kivételesen - nem provokáló molinóval készült, a tüntetők viszont annál inkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr645184948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.01. 12:39:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.03.31. 09:23:49

Lassan láthatóvá válnak a srácok KGB tartótisztjei akiknek köszönhető évtizedes sinrobbantó technikájuk!

Vidéki 2013.03.31. 10:54:42

Akik 89-90-ben tüntettek, a megszállók által létrehozott kommunista diktatúra ellenében tüntettek, a szabad választások, a demokratikus államrend megteremtése érdekében tették.

Akik most tüntettek a demokrácia fontos intézményei ellenében érveltek és mozgósítottak.

„A demokratikus rend azon a képzeten alapul, hogy az emberek képesek kollektív önkormányzásra. A manapság elfogadott nézet az, hogy ezt az uralmat a „nép” választott képviselői útján gyakorolja. A legitimitás alapja tehát a felhatalmazás: mivel a demokráciában a nép a törvényhozó (ezt fejezi ki a népszuverenitás doktrínája), ezért e törvényhozási jogot átruházza képviselőire, és ciklusonként újra dönt arról, a képviselők megfeleltek-e a polgárok elvárásának.” (megadjagábor Konzervatórium)

Ez sem teljesen tökéletes rendszer, de nincsen nála jobb.

A képviseleti demokrácia garanciát ad arra, hogy időnként új személyeket bízhasson meg képviseletével a választópolgár.

Sok zavaros fejű alaknak nem tetszik a képviseleti demokrácia rendszere, ők az anarchia után vágyakoznak.

Abban reménykednek, hogy a zavarosban halászva képesek lesznek jól járni.

Mások balhé után vágyakoznak, amikor a felfordulásban kiélhetik perverz vágyaikat:

mások vagyonának eltulajdonítását, mások megfélemlítését, megkínzását, megsemmisítését.

Ezek az alakok lejárató gyűlöletpropagandát folytatnak a képviseleti demokrácia intézményei ellen.

Azt állítják, hogy a "nép hülye"!

Akiket szabad választásokon képviseletével megbíz, azok szükségszerűen mindannyian hülyék, vagy gazemberek lennének (az önjelölt kibicekhez képest).

Ezzel szemben például a Kendermagosok Dopemanjét szükségszerűen kiváló embernek kell tekinteni, mint "Alternatív Köztársasági Elnököt" mivel képes volt átkölteni a Himnuszt.

A Himnuszt átköltve 46-szor használta a bazmeg szót, többek között ebben a kontextusban:

"bazmeg ezt a kibaszott sleppet/ amit magyar népnek neveznek bazmeg."

Ezek az alakok, akiknek a szájából dől a trágárság állítják magukról, hogy ők aztán mindent jobban tudnak, nem úgy, mint a szabad választásokon megválasztott "politikusok" akik hozzájuk képest mindannyian, szükségszerűen eleve született hülyék lennének.

Elég veszélyes ez a gátlástalan lejárató propaganda, amely a képviseleti demokrácia megbénítását célozza majd ezt követően anarchiát idézhet elő.

Kinek áll ez érdekében?

A normális emberek csak veszthetnek rajta!

A "vörös brigádok"-hoz hasonló terrorista szervezetek tagjai néhány évtizeddel korábban jól szituált polgári családok gyermekei közül kerültek ki.

Az elnyomottak felszabadításának ideológiája, aminek nevében felléptek, csak arra volt jó, hogy legitimálja erőszakos életformájukat.

Olyan perverz alakok voltak, akik élvezték az erőszakot, mások terrorizálását. Úgy gondolták, hogy egy jogállamban, amelyik nehézkesen működik egy diktatúrához képest, lebukásuk kockázata minimális.

Szövegeikben a demokráciát diktatúraként festették le és úgy képzelték hogy ez a szöveg legitimálja erőszakos tetteiket, mert ők a nép érdekében, egy tökéletes társadalom létrehozása érdekében teszik amit tesznek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.31. 11:43:34

@Vidéki: "Akik most tüntettek a demokrácia fontos intézményei ellenében érveltek és mozgósítottak."

És komolyan azt várod, hogy ezek után bárki is komolyan vesz téged?

bankvezér 2013.03.31. 12:16:47

Szeretném leváltani a mostani kormányt.
De vajon ki lesz helyette???? Ez itt a kérdés!
Mert az MSZP-ből és a Jobbikból nem kérek!!!!!!!!!!!
Egyébként ez a cím - Ti vagytok ma azok, akik ellen 89-ben harcoltatok - egy orbitális nagy butaság. Aki ilyen címet ad, az nem érti a Kádár rendszert.

Munchausen 2013.03.31. 13:08:01

Azthiszem eppen itt lenne az ideje komolyabban atgondolni azt, hogy a nepfelseg kinek is ad hatalmat a kezebe. A kepviseleti demokracia, de tovabbmegyek a parlamenti demokracia is csufosan megbukott. A parlamentekben nem az emberek erdekeit kepviselo felhatalmazottak, hanem a frakciofegyelmet betarto parancsra szavazo kulonfele mutyik altal a parlamentbe kerult "maffiozok" ulnek es mara mar a diplomaciai testuletek is teli vannak olyan emberekkel akiknek siman kioszthato lenne par ev borton. Ez van. A 21. szazadban eppen ideje lenne annak, hogy a fejlett tavkozlesi technika lehetosegeit kihasznalva eloszor csak mintegy onkentes alapon ellenorizve a parlamenti kepviseloket minden kerdesben lehetoseguk legyen szavazni a szavazasra jogosult polgaroknak, kesobb a demokracia vedelmeben ezt csakugy mint az adozast kotelezove is kellene tenni, egy szep uj vilagot epithetnenk kozosen, vajon miert is nem tesszuk?
Hallgassunk hat tovabbra is az olyanokra mint Videki olvtars, huzzuk csak be a nyakunkat, oruljunk az elenk vetett koncnak es nezunk felre ha eppen masokat alaznak...

bankvezér 2013.03.31. 14:29:28

A héten szép időnk volt. Csak egyszer esett az eső, akkor is csak hét napig. :)
@Munchausen:
A parlamenti demokrácia nem most bukott meg csúfosan. Az már azelőtt megbukott, hogy mi megszülettünk. (Hitler is demokratikusan jutott hatalomra.)
Egyébként az Orbán-kormány előttieknek is börtönben lenne a helyük.

Munchausen 2013.03.31. 15:30:20

@bankvezér:
Ebben egyetertunk, valojaban hamvaba holt kiserlet volt eredetileg is, de mivel a multban tul bonyolult lett volna kivitelezni az egyeni szavazatok kiertekeleset (ambator megfelelo szervezessel bizonyara szamitogepek es tavkozles nelkul is megoldhato lett volna valahogyan osszegyujteni a szavazatokat) nem igazan volt ennel jobb megoldas. Alighanem a jelenlegi technikai fejlettsegi szinten is szukseg van olyanokra akik kepviseleti nepfelhatalmazassal donthetnek bizonyos kerdesekben onalloan, de mindenkeppen szigoruan a kormukre kell nezni, ez a mostani rendszer azzal, hogy 4-5 evente ad valamifele homalyos szabalyozasi lehetoseget absolute de nem eleg, szerintem meg az sem lenne megoldas, ha akar kethavonta kapnanak lehetoseget a valasztopolgarok a szavazasra a kepviselok megmerettetesere, egyszeruen a rendszer alapjaban rossz, senki nem kepes megfeleloen kepviselni tobb tizezer ember erdekeit.

bankvezér 2013.03.31. 17:38:30

@Munchausen:
Sajnos ha az egyes emberek külön-külön egyénileg szavaznak, azzal sem oldódnak meg a problémák.
Szerinted a te számodra rendelkezésedre állnak azok az információk, amik alapján te helyes döntést tudsz hozni? Szerintem nem...
Javaslom, hogy hallgass bele a Klubrádió "Megbeszéljük..." című műsorába. ( Minden hétköznap 16-18 óra között.
Tele van félrevezetett, felhergelt emberekkel. Szerinted ők jól döntenének? Ja és ők az ellenzékkel szimpatizálnak.
De ez van a jobb oldalon is.

nandras01 2013.03.31. 19:30:08

@Vidéki: gondolom, mindezeket az okosságokat akkor is elmondtad, amikor orbán&co hangoztatta fennen, hogy márpedig gyurcsánynak mennie kell, de izibe.

mindezen túlmenően, természetesen irtózatos marhaság, ami hetet- havat össze méltóztatol itten hordani.

DeMarco 2013.03.31. 19:40:20

Ááááá...(Ásít).

Sok locsolót a tüntizőknek, lehetőleg hagyományosan vödörből, hideg vízzel, hátha kijózanodnak...

Az e heti program letudva, lehet keresni a jövő heti álrettegéshez a muníciót.

Addig mi ásítunk újra egyet és elmerülünk a húsvéti dorbézolásban...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.31. 20:28:13

@DeMarco: Nehogy azt hidd, hogy ma és holnap bárkit is érdekel Orbán :-) És ha nem holnap lépne érvénybe a negyedik módosítás, már tegnap se érdekelt volna senkit.

Ja, és ezt küldi neked az E14, dorbézolás közben vess rá egy pillantást:

www.facebook.com/photo.php?fbid=353701494747764&set=a.280750868709494.68168.278219632295951&type=1&relevant_count=1

:-)

prfecó 2013.03.31. 20:43:24

EU -ban Barrosoegy személyben dönt Magyarország sorsáról???

unortodox lépés Cyprus is , MSZP békasegge alatt , másik oldalon Vona megírta levelét Izraelnek.
2014.ben majd lehet választani , nem lesz újra MSZP legfeljebb vektor kicsit visszavesz a nagy szájából és kirúgják deutch tomikát, meg kubatov fidesz2 megyei 2 fog focizni))

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.03.31. 22:23:15

@Vidéki: A 2006-os választások után fél évvel OV illegitimnek nevezte a választásokon megválasztott hatalmat, és az elkerkegétéséről szónokolt. Tehát OV és pártja antidemokratikus.

DeMarco 2013.03.31. 23:17:44

@Fedor: Mindig bírtam az önjelölt messiásokat. Ez a kép kb. annyira vicces, mint amikor mesterizé kihívta viktort min.elnöki vitára, meg amikor olvastam szegény madár előzetes dumáit. Előre lehetett tudni, hogy ki fognak kapni, utóbbit sajnáltam is ezért...
A kép nem hiteles, mert nincsenek partiban, jó esetben még egy kosárban sem lesznek. Valójában mesterizével vannak egy kalapban (tojásban).

Ami meg a negyedik módosítást illeti, annak nagyon örülünk, megnyugtató, h végre a normalitás került a középpontba.

Csak ez az állandó ajvékolás ne lenne, mert borzasztóan unalmas. Most is az index vezető hírként hozza, h távozik vmi noname zenész, aki életében nem dolgozott rendes munkahelyen és nem is akar, de menő életet élt, elbaxta a pénzét, csinált hat gyereket, akiket persze képtelen eltartani és most mindenkit hibáztat, főleg a kormányt, kivéve persze saját magát...
Oké, megszívta, nincs egyedül, sokan vannak így, de bazz, vezető hírként?
Olyan átlátszó...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.01. 07:38:29

@DeMarco: Az, hogy a Gerendás Péter neked csak egy "noname zenész", egyedül téged minősít...

Vidéki 2013.04.01. 08:45:33

@Fedor:

Gerendás Péter nekem nem csak egy "noname zenész", hanem ő is egy olyan ember, aki nem tudott ellenállni napjaink propagandistái nagy hangerővel fújt varázs sípjának!

A Hamelni patkányfogó (németül: Der Rattenfänger von Hameln) Hameln városához kapcsolódik. Több változatban is ismert.
Az egyes változatok egyetértenek abban, hogy 1284 júniusában a patkányoktól hemzsegő Hameln városába egy köpönyeges idegen érkezett, aki egy bizonyos pénzért elvállalta, hogy megszabadítja a várost a patkányoktól.

Bűvös erejű sípjával a Weser folyóba csalogatta az állatokat, de a bérét megtagadták tőle.

1284 június 26-án vadász képében tért vissza, és újra megfújta sípját, de most a gyerekeket csalogatta magával.

A Koppel-hegybe vezette őket, ahonnan többé nem kerültek elő. 130 gyerek tűnt el.

Az úgynevezett "Szabad sajtó" napjainkban is fújja a varázssípot.

DeMarco 2013.04.01. 10:54:49

@Fedor: Miért kellene ismernem minden celebet? Ez a húgom asztala. Ha érdekel valaki, akkor felhívom és megkérdezem tőle. Vagy megnézem a wikin.

Egyébként meg a fickó saját maga ismeri el, h másodvonalba született és ott is maradt. De én sokszor az első vonalat sem ismerem, nemhogy a sokadikat...

Számomra éppen ezért nincs semmilyen hírértéke a történetnek, legfeljebb tanulsága. Időben kell előrenézni, nem utólag keseregni...

exlex 2013.04.01. 11:00:06

A magyargyűlölő judeobolsevisták 2010 óta nem képesek feldolgozni a történelmi pofáraesést. Örülök, hogy fáj a magyargyűlölő judeobolsevistáknak, hogy nem ők vezetik az országot.

exlex 2013.04.01. 11:02:25

@Fedor: Kinyalhatod a seggem, bolsevik faszfej.

exlex 2013.04.01. 11:03:54

@Fedor: Gerendás Péter nevű zsidó azt hiszi, hogy a nép van a művészekért és nem fordítva. Ha a nép már nem rajong a középszerű művészetéért, akkor a nép fasiszta.
Örülök, hogy alijázik.

felcsutisuttyo 2013.04.01. 11:14:23

Húsvéti versek , Gazember Fidesz,Nesztek! :D

Itt a Húsvét, itt a nyúl,
Viktorunknak alkonyul!

Piros tojás fehér nyuszi,
Orbán Viktor nagyon sunyi!

Zöld erdőben búbos vöcsök,
Kövér László egy nagy köcsög!

Zöld pántlika füstölt sonka,
amit loptak, adják vissza!

Magyar narancs kölnivíz,
a Fideszben sose bízz!!!

"A 2006-os választások után fél évvel OV illegitimnek nevezte a választásokon megválasztott hatalmat, és az elkerkegétéséről szónokolt."

a 2014 -es választás (a Fidesz csalásokkal amire készülnek) már most illegitimnek lehet nyilvánítani,ÉS EL KELL KERGETNI A FIDESZ BANDITÁKAT!-s meg kell ismételni s a csaló pártot ki kell zárni minden további választásból.
Majd a nép megszavazza!!!!

regress 2013.04.01. 11:34:50

@exlex: agytérfogatotok akkora mint a tyúké,csak azért nem csipegetitek a taknyot a fidesz székház körül,mert az orrotok útban van

bat4 2013.04.01. 11:43:56

@felcsutisuttyo: megtermékenyítettem anyádat.

micsoda? 2013.04.01. 11:58:26

@felcsutisuttyo: Függetlenül attól, hogy kiről szól nagyon jó versike. Jó szófordulatok vannak benne, muszáj nevetni.

"Zöld pántlika füstölt sonka,
amit loptak, adják vissza!":DDDD

hopptarisznya 2013.04.01. 12:15:16

nem parlamenti demokracia kell, hanem online. Kepviselok nelkul.

greybull 2013.04.01. 12:17:42

A poszt címe kb.annyira igaz, mint az egyszeri vicc a jereváni rádióban:
"Igaz, hogy New York-ban Cadillac-eket osztogatnak?
Igen igaz, kis módosítással:
Nem New York-ban, hanem Moszkvában,
nem Cadillec-eket, hanem Moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."

hopptarisznya 2013.04.01. 12:20:36

vagy ha mindenkeep meg akarunk fizetni paar barmot aki bejar helyettunk vitatkozni a parlamentbe, akkor ugy kell online rendszert bevezetni, hogy a SAJAT szavazoik velemenyet ki kelljen kerni a kepviselo urnak. Es legyen minden kepviselonek sajat foruma, ahol a hiveit szavaztatja, esetleg osszedugjak a fejuket es megbeszeljek, hogy mit miert kell megszavazni, vagy leszavani.

Mert ennek a negyevenkenti diktator valasztasnak semmi ertelme egy olyan orszagban, ahol az emberek annyi gerince sincs, hogy elszegyelje magat, ha a valasztoi akarataval szembe megy.
Magyaroszag sajnos nem Japan, ahol a mai napig olyan onbecsulese van valakinek, hogy akar ongyilkos is lehet, ha valamit elbaszott. A magyar embernek maar reg nincs gerince. Epp ezert nem bizhatunk senkinek a lelkiismereteben, vagyia azonnali visszahivhatosag kell a kepviseloknek, mert csak ezzel tudjuk megfekezni oket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.04.01. 12:29:28

@Vidéki: De beteg vagy. A mindenit! De jót mosolyogtam, április 1 van. :-)

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.04.01. 12:35:28

@DeMarco: "Mindig bírtam az önjelölt messiásokat."
Te voltál az az okostojás aki tavaly ilyenkor nagy reálbéremelkedést jósoltál a tavalyi évre. Kommenthuszár.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 12:39:49

@bankvezér: van benne valami. A mostaniak közelebb állnak Rákosihoz.

Sanda gyanu 2013.04.01. 12:40:57

Minden tiszteletem Gerendás Péteré. Sajnálom, hogy elmegy. De azt is sajnálom, amit mondott, hogy itt állítólag fasizálódás van.

Ja, a hat gyerekről meg annyit: én csak annyit gyereket fogok csinálni, amennyit viszonylagos jólétben el fogok tudni tartani és fel fogok tudni majd nevelni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.04.01. 12:43:01

@Fedor: Most lett noname zenész. Ahogy Stumpf István is most lett a narancskánonban zugjogász. Ez már csak ilyen, így egyszerű az élet. :-)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.04.01. 12:44:33

@exlex: A magyaroknak meg az fáj, h az ilyen lehúzandó sz.rdarabok égetik az országot.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 12:45:00

@Sanda gyanu: pont őt nem tudnám sajnálni, ha valóban lelépne, sohasem tudott érdekelni a zenéje. Hogy fasizálódás van, abban sajnos van némi igazsága. Amikor már Horthy-t kezdik mosdatni, amikor egy Szálasit éltető csürhéről a bíróság mondja ki, hogy nem náci... Szóval tény: aki teheti, költözzön el! Különösen, ha jövőre újraválasztják a fideszes bandát.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 12:45:36

@MolnarErik: mert te vagy a magyar, aki megmondja, ki lehet magyar és ki nem. És persze náci nem vagy, igaz?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 12:47:31

@Fedor: miért? Ha csak a memóriádra hagyatkozol, mit tudsz róla? Mondjuk én zenében valahol Mozart koránál elakadtam, a kortárs zene viszonylag ritkán dob fel mostanában.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 12:48:19

@MolnarErik: de szólj, ha félreértettelek és a jelző exlex-re vonatkozott!

bat4 2013.04.01. 12:55:57

A judeobolsevik magyargyűlölőknek már csak ez jutott, zsidexes blogokon mocskolódni és rinyálni, amíg a jobboldal vezeti az országot.
A patkányok ugatnak, a karaván halad.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 13:00:10

@bat4: én úgy látom, inkább a csótányok hörögnek. :)

exlex 2013.04.01. 13:07:19

Elvtársak, az a tény, hogy a jobboldal vezeti az országot. A magyargyűlölőknek csak a zsindexes blogokon való rinyálás és maszturbálás maradt. Örülök, hogy még mindig fáj a 2010-es pofáraesés.
Get over it.

regress 2013.04.01. 13:19:53

@exlex: úgy látom itt csak te végzel csuklógyakorlatokat.közben viktor,vagy kövér fényképe van a bal kezedben?

bankvezér 2013.04.01. 13:20:33

@proxy user:
Ha már írsz, akkor ne butaságot...
A Fidesznek Horthy Miklós a példaképe.

komplikato 2013.04.01. 13:23:12

@Vidéki: Eddig is unalmas voltál, szerintem a nagy műveltségi fitogtatásodhoz szükséges idézetek egy bazi nagy dokumentumban várják, hogy másolgasd őket, de bakker ezt a patkányfogó témát már hányszor elsütötted? Nincs valami más amit lehet schmittelni?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 13:27:22

@bankvezér: de a módszerei... Ennyire még a tenger nélküli tengernagy sem volt elvetemült.

exlex 2013.04.01. 13:29:51

@regress: anyád és a hugod fényképe.

komplikato 2013.04.01. 13:31:43

@exlex: Ki van zárva, a Fidesz kormány olyan komcsi, hogy lassan a spájz kulcsot is el kell dugni előlük ...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.01. 15:43:33

egyik másik kép egész jól sikerült.

Ahogy egyik másik tábla/felirat is.

bankvezér 2013.04.01. 17:07:29

@proxy user:
Nem hiszem, hogy Horthy tettei egykönnyen felülmúlhatóak.
Magyarország szerencsére nem üzen hadat más országoknak és az állampolgárait sem hurcolja megsemmisítő táborba.
(Orbán a devizaadósokat itt helyben akarja legyilkolni.)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 17:17:28

@bankvezér: ezt nem egészen értem, hogy jön ide. Horthy-ról sohasem hallottam olyat, hogy "a nép" érdekében gazemberkedett volna. Viktorunk és bűntársai viszont folyton erre hivatkoznak, ez meg inkább "kommancs" szokás. ;)

bankvezér 2013.04.01. 18:07:25

@proxy user:
"Horthy-ról sohasem hallottam olyat, hogy "a nép" érdekében gazemberkedett volna."
Pedig minden csirkefogó a népre és a hazára hivatkozik. Nem értem, milyen történelemtanításban volt részed?
Én hallottam felvételről, hogyan agitált a háború mellett Szeleczky Zita (a kor ünnepelt színésznője). Szerinte a magyar katonák a Don-kanyarban a magyar hazát védték. :((

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.01. 18:14:38

@bankvezér: nem érzed "a nép" és "a haza" közti különbséget? Végeredményben mindkettő elég... hogynemondjam demagóg dolog, de a lovászmesterről úgy tudom, ő inkább az utóbbit preferálta.

is 2013.04.01. 19:18:45

"A FIDESZ most - kivételesen - nem provokáló molinóval készült,"

Nem? Hogy a tüntetőket nem békés tömegnek állítsák be, akik az ünnepet zavarják? Ne úgy értsd, hogy "Békés Ünnepet Kívánok!", hanem, hogy "Hagyjon már Békében Ünnepelni!"

bankvezér 2013.04.01. 20:17:26

@proxy user:
Természetesen van különbség, de mindkét szót használják a hazugok.
Most már lezárhatjuk ezt a kérdést.

DeMarco 2013.04.02. 13:47:21

@Tyson925: "Te voltál az az okostojás aki tavaly ilyenkor nagy reálbéremelkedést jósoltál a tavalyi évre."

Meglehet. Nekem bejött. És neked?

DeMarco 2013.04.02. 13:52:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te 25 évesen is csecsemő maradtál? Te még mindig azt gondolod és hiszed, mint 25 évvel ezelőtt?
Vagy netán te is változtál idővel? Te is máshogyan látsz dolgokat?

Csak mert én rengeteg illúziómat elveszítettem és nem is kár értük. Hamisak voltak és semmi alapjuk nem volt.

Ugyanakkor vannak olyan 25 éve is meglévő gondolataim amik semmit sem változtak.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.02. 14:00:01

@DeMarco:
www.kislexikon.hu/realber.html
Ezt gondold át újra!
A reálbér kicsit más, mint az, hogy te mennyi emelést kaptál a fideszes hátszeleddel! ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.04.02. 14:09:39

@proxy user: Ne reménykedj. DeMarco és a realitások...

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.02. 14:11:02

@Fedor: ritkán nézem meg előre, hogy kinek válaszolok. ;)

DeMarco 2013.04.02. 16:36:58

@proxy user: Tudom mi a reálbér és azt is, hogy csökkent idén, bár a két évet összeadva 2011-2012, azért még így is pozitív a kép és az utolsó reálbér számításnál még nem vették figyelembe a 10%-os rezsicsökkentés hatását, ami akár át is lendítheti, vagy kiegyenlítheti a negatív hatásokat. Észre lehet venni a biztosítások díjainak emelésében is többek között. Hiába csökkent az ingatlanok értéke, a biztosítási díjak mégis nőttek, mert ugyanazt az épületet, ugyanazokkal az anyagokkal most drágábban lehetne felépíteni.

Csak cukkoltam a kommentelőt ezzel. Ne rontsd el... :)

DeMarco 2013.04.02. 16:37:36

@Fedor: Hát hozzád képest, maga vagyok az élő realitás... :)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.04.02. 16:40:35

@DeMarco: amikor valaki a fidesz húzásairól pozitívan nyilatkozik, sohasem tudom, hogy miért teszi: poénból vagy mert komolyan gondolja.
Ami a rezsicsökkentést illeti: index.hu/gazdasag/2013/04/02/rezsicsokkentes/
Jó, ez csak az index, helyén kell kezelni, de sok igazság van benne.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.02. 19:09:09

@DeMarco: Fogadnom kellett volna, hogy megpróbálod megmagyarázni. De úriember biztosra nem fogad.

Ízlelgesd azt a szó: ÉRTÉK

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2013.04.03. 10:04:16

@DeMarco: Aha. Na most azért mert te valami zsíros állami állásban, egész nap baszod a rezet mások pénzén, önjelölt jövendómondókám, érdemes volna megnézni, hogyan is vált be a jóslatod!

"tavalyi átlagos 3,3%-os csökkenése után az idei év jobbára stagnálást fog hozni a reáljövedelmekben. " MNB inflációs jelentés.

Kedves élő realitás, kommenthuszár, fülkeforradalmár barátom: jövőbelátásod már-már Matolcsy mester szintjére emelted, amikor kb átlagos 4%-t tébedtél. És még jár a szád...

DeMarco 2013.04.03. 14:21:20

@proxy user: "amikor valaki a fidesz húzásairól pozitívan nyilatkozik, sohasem tudom, hogy miért teszi: poénból vagy mert komolyan gondolja."

Hidd el, komolyan gondoljuk.

De ha már rezsicsökkentés, akkor ez nem most lett elszúrva. Rögtön az elején. Akitől a legtöbbet vártam ebben a négy évben a helyére került, majd pár hónap után távozott. Méltatlanul. Onnantól már csak a lobbisták tudatosan lépegetnek egy cél felé, aminek bizonyos lépései még tetszenek is, de a cél maga korántsem.

DeMarco 2013.04.03. 14:23:00

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem válaszoltál. Nem véletlenül.

Ami pedig a fő értékeket illeti, azok megvannak most is. (Család, keresztény szellem, munka, tisztességes élet).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.03. 17:24:01

@DeMarco: Mire válaszoljak? Hogy próbálod kiforgatni az ember szavait? Hogy terelni próbálsz?

Érték.

Nem gondolat, nem illuzió, és nem is hit.

ÉRTÉK.

DeMarco 2013.04.03. 19:12:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Te 25 évesen is csecsemő maradtál? Te még mindig azt gondolod és hiszed, mint 25 évvel ezelőtt?
Vagy netán te is változtál idővel? Te is máshogyan látsz dolgokat?"

Ez nem terelés. Elég egyszerű kérdések. Ne bújj ki alóluk, mert azzal hiteltelenné teszed magadat.

Te mit tekintesz értéknek az életedben?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0