Legények, leányok, mindenki a gáton
2013. június 08. írta: Fedor

Legények, leányok, mindenki a gáton

dagaly_1370711594.JPG_460x613

A nap nagy részét a Dagály strandon töltöttem, és még belépőt se kellett fizetnem, sőt, tárt karokkal fogadtak :-) Persze volt olyan, aki a pénztárnál próbálkozott, és csodálkozott, hogy miért nem mehet be fürdeni, de a többség, a sok száz önkéntes (köztük velem) bejutott a gazdasági bejáraton át, hogy a kirendelt tűzoltókkal, katasztrófa-védelmisekkel együtt pakolják a homokzsákokat. Jó volt látni, hogy itt és most nem számít, hogy ki milyen szavazó, ha egyik irányba néztem, akkor egy tarsolylemezes srácot láttam, jobbikos pólóban, ha a másikba, akkor meg Bajnai Gordont, aki egyszer csak feltűnt, és beállt a sorba adogatni minden faxni nélkül (jó, azért egy fotósa volt, hisz politikusból van), mert ott és akkor mind pestiek voltunk, fiúk, lányok, fiatalok, idősek, akik a meg akarták védeni a városukat. 

És van is mitől. A víz már kerítésen belül van, az eredeti töltés magassága fölött, már csak a homokzsákok tartanak, így van munka elég. Így arra kérek mindenkit, hogy aki teheti, nézzen utána (pl. itt), hogy a lakhelye közelében hol van szükség a két kezére, és menjen ki, ha csak egy-két órára is.

Higgyétek el, jó érzés segíteni.

UPDATE

Most látom az E14 Facebook oldalán, hogy a poszt két szemléltető alanya le is lett fotózva együtt:

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr95351483

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Árvízi Összetartozás Napja 2013.06.09. 11:35:18

Az Orbán-Gyurcsány páros összefogott az ár ellen. Páratlan fotók és az utca embere.  A  mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2013.06.08. 21:41:22

Előedzésnek jó lehetett. Ha már unod a homokzsákok pakolását, akkor jöhetsz hozzám betonozni... :D Itt még a víz sem fog elönteni...

Ejjnye Bejjnye 2013.06.08. 22:00:18

@DeMarco: Ide is leírom:
Nem szeretnék segíteni! Hogy miért? Néhány ok:
1., Pár éve már volt homokzsákpakolás pl. a Rómain. Nem tudok arról, hogy meghívták volna a Duna-parti luxustelkek lakói egy kis nyaralásra, vagy csónakázásra bármelyik önkéntest, aki ott gürizett értük!
2.,Miért kell számtalan önkéntes, és 100000 behívandó polgári-védelmisről beszélni, amikor fullra tele vannak a börtönök, az egész nap súlyzókat emelgető, "rabló-tolvaj-gyilkos-szakmájukban" éppen továbbképzésen lévő bűnözőkkel?
3.,Ha olyan nagy a munkanélküliség, és nincs elég puskás ember, hogy a már említett büntetésüket töltött élőerőt kordába tartva, hasznos munkára fogja őket, akkor miért nem szervezi meg az illetékes válságstáb, hogy a munkanélküliség sújtotta cigányságot, és bármely más munkanélküli csoportot, buszokkal és egyéb szállítóeszközzel szállítsa a veszélyeztetett területekre! Ott adjon érte méltó bért, teljes ellátást stb...

DeMarco 2013.06.08. 23:41:11

@Ejjnye Bejjnye: Én nem ódzkodom a segítségtől alapból, csak éppen messze lakom a Dunától, legalábbis jelenleg, ahol régen éltem, ott épp most tetőzik a Duna, de nincsen semmilyen veszély, bőven magasak a gátak, bírni fogják.
Másrészt meg dolgozom hétvégén is reggeltől estig, nem érek rá jótékonykodni.

1. A gátakat mindenhol a megfelelő magasságra kell felépíteni és akkor nincs para. Vagy ezt a mobilgátrendszert kell kiépíteni. Az életeket menteni kell, akár gazdag valaki, akár nem. Mert a gazdagnak is vannak gyerekei, nagyszülei, mozgásképtelen rokona. Az egy más kérdés, h az erkélyen cigiző ürgét, aki nézte, ahogy alatta lapátolnak én is lerángattam volna. De lehet olvasni, hogy sok segítséget kapnak a katonák, tűzoltók a helyiektől, még ha az egy tányér leves is, vagy éppen, hogy kimossák nekik a váltás ruhájukat. És nagyon sok helyen vannak kint a helyi lakosságból homokzsákot pakolni. Ezért igazságtalan általánosítani.

2. Épp ma láttam egy képet, ahol a rabok százszámra pakolják tele a homokzsákokat a börtön udvarán. Gyilkosokat én se vinnék ki a börtönből, rohadjanak meg ott, de kisebb bűncselekményekkel lévők közül már lehetne kivinni néhányat. Sztem még örülnének is egy kis változatosságnak.

3. Na, ez egy jó kérdés. Én is ezt csinálnám. De ez szervezettséget igényelne és nincs elég idő megszervezni. A fegyelem nem elég erős sztem ehhez, márpedig ilyen helyre józan fej és erős fegyelem szükséges, amik alapból megvannak a katonáknál és a tűzoltóknál, katasztrófavédőknél. Azért egy gát megvédését inkább bíznék rájuk. Max. homokzsákot telerakni lehetne hozni őket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.09. 08:35:50

@Ejjnye Bejjnye: @DeMarco: Cigányok dolgoznak a gáton. Maguktól is (ezt a saját szememmel láttam), meg szervezetten is (ezt meg este a Híradóban). És önként mentek, nem pénzért.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.09. 08:46:17

@DeMarco: na, átmegyek az Indexre, és mi jön velem szembe...

"Miközben sóhajtva lapozgatja a vízben álló házakról a képeket, Gyula szól, ő is szeretne nyilatkozni. Felé fordítom a diktafont, és elképesztő rutinnal már mondja is, hogy 45 VII. kerületi romát hozott ki gátat építeni szombat reggel, azóta 10 köbméter homokot raktak zsákokba. Kérdezem, miért jöttek, él itt cigány kisebbség? „Á, dehogy, itt csak gazdagok élnek. De nekünk jól esik a munka, három éve munkanélküli vagyok, jól esik egy kicsit dolgozni. Mindig mi kapunk valamit a magyaroktól, most végre mi tehetünk értük. Addig maradunk, amíg kell, akár holnap estig is”."

index.hu/belfold/2013/06/08/vegre_mi_tehetunk_valamit_a_magyarokert/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.09. 08:51:01

@Fedor: ezt honnan tudni, hogy önként és nem pénzért?!

Kandeláber 2013.06.09. 09:42:59

@Ejjnye Bejjnye: Tipikus lumpenproli attitűd.
Olyan szocimagyar hozzáállás.
Még szerencse, hogy a te fajtádból nincs annyira sok, mert akkor már a fél országot elöntötte volna a víz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.09. 11:20:50

@Kandeláber: Ez a fajta hozzáállás nem pártfüggő...

@doggfather: oszt olvasni tudol -e?

Szúrófény 2013.06.09. 16:19:59

Szorítja mint libanyakat! Nehogy ez is "elgágogja magát"

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.06.09. 22:28:17

Én még pénteken gondolkoztam egy helyen, hogy beállok zsákot tölteni. Akkor ott még csak a Csatornázási emberei voltak, és biztos jól esett volna nekik, ha csak egy 40 percre is de beállok, amíg ők egyenként el tudnak menni pisilni, cigizni, stb...

Viszont én nem tudok olyan tempóval zsákot tölteni, hordani, stb..

Úgyhogy nem tartottam fel őket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.09. 23:08:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nincs olyan, hogy hátráltatsz, ettől ne félj. Láttad volna, hogy milyen vegyes társaság állt csatárláncban tegnap a Dagályon. Voltak ott még olyan vékony kiscsajok is, mint a kisujjam, de ők is adogatták a zsákot. Én se vagyok egy rutinos katasztrófa-elhárító, de most értem haza Nagytétényből, és ott is hasznomat vették.

DeMarco 2013.06.10. 17:33:59

@Fedor: "Cigányok dolgoznak a gáton. Maguktól is, meg szervezetten is És önként mentek, nem pénzért."

A kivétel erősíti a szabályt...

Miért ne lehetne ezért fizetni nekik, legalább minimálbért? Buszokkal el lehetne hozni őket borsodból és cashért dolgoznának.

"Mindig mi kapunk valamit a magyaroktól, most végre mi tehetünk értük."

Kedves tőle. Kár, h árnyalja a képet, hogy megint majdnem lett egy lincseléses gyilkosság a héten, egy újabb Szögi tanár.

Igaz, h árad a Duna és sokan védekeznek, de közben azért több fontos területen történik változás, ezek közül a legjelentősebb a földtörvény és a büntiadók eltörlése, meg a Varga féle megszorító csomag.

DeMarco 2013.06.10. 17:39:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nyugodtan beállhatsz. Ahogy a tévében néztem, nem zsákokat töltenek/pakolnak, hanem zsákocskákat...
Ránézésre alig lehetnek tizenöt kilósak.

Az én kedvenc dunai városaim nincsenek veszélyben, magasak a gátak, dombon is vannak, írták is, h köszönik nem kérnek segítséget.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.10. 17:55:12

@DeMarco: Micsoda?!! Megszorítások?!! Orbán alatt? Pont mikor mindenkit legyőztünk, és száguld a gazdaság?

Nem mondod... :-)

DeMarco 2013.06.10. 21:04:58

@Fedor: Kellett egy kis lóvé, h végképp befogják az eu száját és kénytelenek legyenek kiengedni minket a szorításból. Enélkül is tartani lehetett volna a számokat, de így végképp nincs mibe belekötni. És lássanak csodát, a hitelminősítők nem sietnek felfelé minősítgetni. Jah, kérem, a bankadó még megvan...
Meg ahhoz is kell egy kis tartalék lóvé, h a választások előtt lehessen osztogatni. Most elveszik, jövőre visszaosszák.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.10. 22:17:41

@DeMarco: Attól egy cseppet se féltem, hogy nem magyarázod meg magadnak :-)

"Meg ahhoz is kell egy kis tartalék lóvé, h a választások előtt lehessen osztogatni."

Na látod ez az EGYETLEN oka a nagy szabadságharcnak.

DeMarco 2013.06.11. 07:36:14

@Fedor: Magamnak nem kell megmagyarázni, elég nyilvánvaló.

Mondjuk az a véleményem, hogy kár azon pörögni, h mi tetszik az eu bürokratáinak, mert ők a ballibsi, multikulti mocskát erőltetik fentről és úgysem fognak békén hagyni, akármilyen jó számokkal is jönnénk elő, még pozitív szaldóval is ba..tatnának minket. Megőrülnek a keresztény, család, nemzet szóktól, rettegnek a hazafiasságtól. Ezért kár is nekik pénzügyileg megfelelni, mert úgysem leszünk nekik megfelelőek. Reding meg a többi eutokrata továbbra is ellenünk fog habzó szájjal hazudozni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.11. 14:36:09

@DeMarco: Néha komolyan sajnállak, ha belegondolok, hogy ezt a hülyeséget te komolyan el is hiszed.

DeMarco 2013.06.12. 14:38:47

@Fedor: Akkor nézd meg az index címlapot. Talán még ott van egy elemzés, amit egy külföldi adott ki és dettó erről szólt. A folyamatos, adagolt basztatásról, mert nem akarnak úgy járni, mint az osztrákoknál, h ahelyett, h gyengítették volna a patrióta figurát és pártját, de még erősítették is, mert az emberek utálják, ha felülről, messziről jött suttyók akarják megmondani, h mi a jó nekik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.12. 18:09:30

@DeMarco: ugyanazokat a szavakat látjuk, den nem uganazt olvassuk ki belőle. Úgy elég nehéz veled vitatkozni, ha szerinted pl. szimplán patrióta volt, és ez volt vele a baja az EU-nak...

DeMarco 2013.06.12. 22:18:36

@Fedor: "ugyanazokat a szavakat látjuk, den nem uganazt olvassuk ki belőle."

Mert én a valóságot olvasom ki belőle és a lényeget. Nehéz másként értelmezni a cikket, mint amiről szól.
Kiengednek minket a túlzott deficit eljárásból, hogy ne lehessen kettős mércével vádolni nyíltan őket, mert tudják, hogy az könnyen újabb kétharmadhoz vezetne. De nem fognak békén hagyni, továbbra is keresni fogják, hol köthetnek belénk.

"ha szerinted pl. szimplán patrióta volt, és ez volt vele a baja az EU-nak..."

Hát biztosan nem az volt a bajuk, h buzi volt, annak még örültek is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.06.12. 22:31:29

@DeMarco: "Nehéz másként értelmezni a cikket, mint amiről szól."

A te prekoncepcióiddal valóban.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0