A határ két oldalán
2016. július 12. írta: Fedor

A határ két oldalán

hatar_1.png

A magyar-osztrák határ két világot választott el a hidegháború idején. Egyszer ezt a határt már lebontottuk. Papíron most igazából nincs is, simán átmehetünk rajta bármikor útlevél nélkül, mintha csak megyét váltanánk, hisz elvileg egy szövetség tagjai vagyunk. De kulturálisan és mentálisan újra nő a szakadék.

Az innenső oldal

A mai nap azzal indult, hogy pezsgőt bonthatott a Habony Művek igazgatósága: beérett a gyűlöletkampány.

Spanyolországban, ahol követtek már el nagyszabású terrortámadást iszlamista szélsőségesek, a megkérdezettek csupán 40 százaléka tart attól, hogy a menekültek miatt nőhet a terrorveszély. Ezzel szemben Magyarországon, ahol még soha semmilyen szélsőiszlamista incidens nem fordult elő, a válaszadók 76 százaléka tart ettől, ami európai rekord. (...) A magyarok a terrorizmusnál is jobban tartanak attól, hogy a menekültek elveszik a munkájukat: a válaszadók 82 százaléka fél ettől az országban, ahol még a nemzetgazdasági miniszter szerint is vendégmunkásokra lenne szükség a munkaerőhiány megoldására. És ahol amúgy összesen mintegy ezer menekültet kéne befogadni az európai tervek szerint. A magyarok idegenellenessége még abban is megmutatkozik, hogy 43 százalékuk szerint "az országban tartózkodó menekültek inkább felelőssé tehetők a bűnözésért más csoportoknál", ami egész különös, tekintve, hogy az országban alig-alig vannak menekültek.

Sajnos saját ismerőseim egy részén is látom: ez a rettegés hiába irracionális, valóban ott van a fejekben. 

A folytatást az szolgáltatta, hogy Kunhalmi Ágnes képviselői igazolványa erősebbnek bizonyult a sajtóigazolványnál, így bejuthatott oda, ahova mezei újságíró nem: a körmendi menekülttáborba, így neki köszönhetően szó szerint képet alkothatunk arról, hogy milyen körülményeket biztosít az Európai Unió egyik tagállama a háború elől menekülőknek.

Hát ilyeneket:

6swye4gob0xegwcos.jpeg

Tűzforró katonai sátrakba zsúfolják a menedékkérőket Körmenden, ahol messze a legrosszabbak a viszonyok a magyarországi menekülttáborok közül. Van olyan sátor, ahol csak egy ember, máshol tízen alszanak. A lakók egyszerre kapják meg minden délben az aznapi ebédet, vacsorát és másnapi reggelit, ami hűtőszekrény híján hamar megromlik. Büdös ételmaradékok, hangyák és élősködők mindenütt. Polcok, szekrények nincsenek, ezért minden holmi a földön hánykolódik. Nincs bent semmi, csak pár lehasznált priccs. Áram legalább van, ahogy internet is, a körülményekhez képest ez is meglepő.

A lakók harminc százaléka rühes, ilyen körülményekre nincs példa a másik két nyitott menekülttáborban, a bicskeiben és a vámosszabadiban. Előfordult, hogy órákig nem volt meleg víz, ami csak tovább rontotta a higiéniai állapotokat.

A túloldal

A múlt héten a Wörth-i tónál jártam, és eljutottam a Maria Wörth-i templomba is, amely Tihanyra emlékeztetően egy kis félsziget tetejéről uralja a látképet. Ott találtam az alábbi prospektust, amely a menekültek beilleszkedésének megsegítéséről szól, és még csekk is volt mellékelve az adományozáshoz:

worth.png

Rátaláltam a neten pdf verzióban is, a német nyelvet nálam jobban bíró érdeklődők innen letölthetik. Úgy látszik az osztrák katolikus egyház tagjai inkább hallgatnak a nagyfőnökre és a lelkiismeretükre, mint a magyar társaik, és a legutóbbi elnökválasztás eredménye is azt igazolja: bár a rettegés vámszedői ott is nyomulnak, azért a többség józan maradt.

Igen, tudom, az osztrákok is bevezettek határellenőrzést, tapasztaltam (nagy különbség, hogy ők előbb befogadtak egy rakás menekültet, és most is csak a rendezettség a cél, nem a bejutás teljes megakadályozása, mint nálunk) és igen, tudom, itthon is vannak szerencsére sokan, akik segítségre szorulókat látnak a menekültekben, és nem hódító hadsereget. De a különbség akkor is ég és föld. Populisták mindenhol vannak, az idegenellenesség húrjain sok politikus játszik szerte Európában. De sehol máshol az Unióban nem megy olyan állami szintű uszítás, mint nálunk, és sehol máshol az Unióban nem olyan embertelen a menekültekkel szembeni hozzáállás, mint nálunk. A világ szégyene, ami a röszkei koncepciós per során történt, és eleve a téma kezelése, ahogy Orbánék a zsigeri indulatok szításával akarják bebetonozni a hatalmukat és elleplezni a bűneiket. A kormány intellektuális fáklyája, Németh Szilárd már ott tart, hogy a nyugati határt is meg kell védenünk a "migránshordától".

Megint a (most már/még csak fejekben létező) kerítés rossz oldalára kerültünk. De most nem külső kényszerből, hanem önként.

UPDATE

Többen felvetették kommentben, hogy azért van kosz, mert a menekültek igénytelenek. Tőlük kérdezném: akkor miképp lehet, hogy tőlünk nyugatra rendezetten néznek ki a menekülttáborok, és jobbak a higiénés körülmények? Oda talán nem ugyanonnan érkeztek a menekültek? A mindent gyűlöletszűrőn át néző kommentelők biztosak benne, hogy csak a menekülteken múlik, és nem azon, hogy miképp bánnak velük?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr968882702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.12. 14:17:38

Ezt leírhatott volna 1 mondatban is:
- osztrák kerítés: jó, szép, fiatalos, művelt, emberbarát, menekültsimogató, befogadó, felvilágosult, liberális kerítés,
- magyar kerítés: rossz, ronda, elavult, bunkó, emberellenes, menekültgyilkos, kirekesztő, haladásellenes, fasiszta kerítés.

Szegedi Attila2 2016.07.12. 15:20:40

A migránsok csak zabálnak,ingyen élnek itt,de takarítani azt már nem tudnak maguk után? Otthon ki takarít rájuk? Ausztriában azok már megkapták a menedéket,tehát azért vesznek részt oktatásban. Németországban nem tüntetnek,gyújtogatnak a meleg sátor miatt,meg a kaja miatt? Hazudtok ismét! Milyen állapotok vannak a görög.olasz,német,osztrák táborokban? Ja ott klimatizált otthon,kocsi,takarítónô várja ôket. Felháborító a cikkíró a migránsaival együtt!!

Szegedi Attila2 2016.07.12. 15:29:10

Hány magyar ember szenved a forró lakásában légkondi nélkül? Hány magyar embernek nincs takarítónôje,aki pakol utána? Mi is köveleljük akkor ezt az államtól,ne csak a mi pénzünkön élôsködô lusta buckalakók!! Minden magyarnak klimát és takarítónôt a lakásba!!!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.12. 15:35:33

@Szegedi Attila2: Porban, tárolók és eszközök nélkül hogyan takarítsanak? Az meg miért lenne az én hazugságom, hogy az osztrákoknál megadják a menekültstátuszt, itthon meg nem? Pont erről szól többek között a poszt, nagyokos. Azt meg aztán végképp meg lehet nézni, hogy milyen állapotok vannak az osztrák, német táborokban. Görögországban valóban vannak hasonló viszonyok, ez igaz, csak ott nem pár nagyságrenddel nagyobb a létszám, és nem bírják (persze ez se mentség, csak magyarázat). Itthon viszont ez csak elhatározás kérdése, mert ekkora létszámnál ez nem tétel.

stoppos76 2016.07.12. 16:26:04

@Fedor: Azon gondolkozom, hogy vajon kinek a haverjához vándorol a menekültek ellátására eltett pénz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.12. 16:29:14

@stoppos76: Azért ez nem túl megerőltető feladat...

stoppos76 2016.07.12. 16:44:16

@Fedor: Megnézem a hivatalos médiában. Gyurcsány...

Cogito.t 2016.07.12. 16:54:34

@Fedor: "Porban, tárolók és eszközök nélkül hogyan takarítsanak?"
Ha embercsempészre, mobiltelefonra/előfizetésre/kommunikációra telik, akkor igazán juthat egy seprűre/lapátra is. Ez utóbbi töredékébe kerül, mint egy havi mobilszámla, csak hát ugye "nem akarásnak ...".
De nyilván a sok "magasan képzett, diplomkás orvos/mérnök/közgazdász" kezéről leesne az aranygyűrű, ha dolgozni kell.
Szemlátomást arra nincs igényük, hogy maguk körül rendet tartsanak, inkább elvannak a koszban. Ostobaság lenne azt várni, hogy az effélék beilleszkednek, elfogadják a többségi társadalom szabályait. De azért csak simogassátok őket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.12. 17:23:02

@Cogito.t: Nem mobilneteznek, hanem wifiznek, az ingyen van. És nem szórakozásból teszik, hanem azért, mert ez az egsyelen információ-forrásuk, meg lehetőség kapcsolattartásra a családdal. De persze ha mindenáron azt akarod bizonygatni magadnak, hogy ezek nem emberek, akkor úgyis találsz rá indokot, mondhatok én itt bármit.

Cogito.t 2016.07.12. 17:49:48

@Fedor: De mobiljuk van, a csempszekre telik, seprűre/lapátra meg nem.
Egyébként meg nem akarok én semmit bizonygatni, magamnak meg pláne, mert a képek önmagukért beszélnek:
abcug.hu/csak-mocsok-es-hangyak-varjak-menekulteket-kormenden/
Láthatod, hogy a sátorban minden szanaszét, a szemét, a morzsa, az ételmaradék.
Szerinted így néz ki ha valaki tisztaság-/rendszerető, igényes magára és környezetére.
A szegénység/elesettség nem ok és pláne nem magyarázat erre.
(Csak egy személyes példa: nagyszüleim igen szer(g)ényen éltek, de a portájukon, a házban mindig rend és tisztaság volt. Én ezt láttam/tanultam tőlük.)
De magyarázzad csak nyugodtan, a magyarázhatatlant.
Az mondjuk továbbra is kérdés, hogy "magasan képzett, kulturált, diplomás orvos-/mérnök-/közgaszdászoktól" nem várhat el ennyit az ember? :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.12. 18:01:55

@Cogito.t: Van egy UPDATE a posztban neked (is). De azért külön is:
1. Igen, van mobiljuk, mint ahogy gondolom neked is. A háború előtt a menekültek többsége ugyanolyan átlagszínvonalon élt, mint te vagy én. Mára viszont kb. ez az egyetlen vagyontárgyuk, amire vigyáznak, hisz mindent azon tudnak csak intézni, kapcsolatot tartani és információt beszerezni.
2. A nagyszüleidnek gondolom azért volt szekrénye és asztala, hogy rendet tudjanak tartani, valószínűleg volt hűtőjük, vagy legalább egy kis éléskamrájuk egy polccal, hogy tudják hol tárolni az ételt, azt meg nem tudom, hogy mit kezdtek volna egy seprűvel a padló nélküli porban.

Kettőnk közül nem én vagyok az, aki a védhetetlent védi...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.12. 18:04:21

@Cogito.t: Ez a diplomás dolog meg látom nagyon beakadt, miközben sohasem állította senki, hogy mind az, csak azt, hogy semmivel se másabbak, mint mi, van ilyen is, meg olyan, hasonló arányban, tehát van köztük diplomás is, sőt, az első hullámban talán még felülreprezentáltak is voltak, mert ők indultak először (mint ahogy Magyarországról is legelőször ők léptek le Orbán miatt). de ez már nem az első hullám.

DeMarco 2016.07.12. 19:37:18

Nézhetjük a határ túloldalát, csak hát az is a mienk...volt. Már mások is azt gondolták, hogy jó ötlet az iszlám segítségét kérni a Habsburgok ellen. Csak aztán nagyot néztek, amikor 150 évre itt maradtak segíteni...és mellesleg kiirtani azokat akik a segítségüket kérték.

Nekem egyébként nagyon tetszik a szép, rendezett osztrák tábor, szerintem küldjük oda a többieket is, nehogy még koszosabb legyen a padló a sátorban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.12. 19:43:01

@DeMarco: Istenem, ennyi zagyvaságot egy rakáson...

Muad\\\'Dib 2016.07.13. 08:38:46

@Fedor:
Pont az update-ben van a válasz, amit feltettél. Nem csak a menekülteken múlik, ez egyértelmű. Rajtuk IS múlik. Mert ennek az igénytelenségnek egy részét igenis ők is fel tudnák számolni.

Nagyorrú Barbi 2016.07.13. 08:39:31

A határ nyitva. Aki imádja ezeket a koszos, magára semmit sem adó népséget, az ragadjon össze vele. Nem itt, hanem "ott". "El lehet innen menni"... Itt nem lesz multikulti.

medvegy 2016.07.13. 09:17:56

Érdekes, érdekes. Szóval még arra sem képesek, hogy ne koszolják be a környezetüket a nemtörődömségükkel és a trehányságukkal. De szerinted ez csak a tábor személyzetének a hibája, mert nem takarítanak utánuk.
Pont úgy néz ki a sátor, ahogy annak idején a Keleti aluljárója a migráns roham idején. Szerteszórt szemét, piszok mindenütt, rendetlenség. A dolgukat a sarokban végezték mert még a WC-re se ment el mindegyik, vagy azt se tudta hogy az mire való. Az ember félt a közelükbe menni, még ha muszáj is volt.

Ráadásul a többszörösét költik rájuk, mint a saját elesettjeinkre. De ez is kevés nekik. Mondjuk én is szeretnék német szintű ellátást a semmitevésért, mert most a tisztességes munkáért sem kapok annyit.

Nem mellesleg, tulajdonképp miért is hisztizel? Ezeket a kutya sem hívta! Vagy inkább csak Merkel, aki a jövőévi választáson akkorát fog bukni a pártjával, amekkorát német politikus már régen. A német választók ugyanis nem hatalmazták fel ennyi jöttment behívására.

Ja és nem állok se Gyurcsány, se Orbán, se senki pártján, csakis a sajátomon. Nekem meg nem érdekem, hogy mindenféle primitív idegen lerohanja és kifossza a hazámat. Veled ellentétben.

2016.07.13. 09:29:33

Nos.... ez a tábor még mindig jobb hely mint otthon, ahol bombák hullnak és lőnek rájuk.

..... mármint ha igaz amit mondanak, hogy az életüket féltik és azért menekülnek.

Persze mindenki tudja, hogy ez 99%-ban hülyeség, azaz csak 1%-ot kellene humanitárius okok miatt befogadni, amivel egyet is értek. A többiek gazdasági menekültek, ahhoz meg mi közöm?

desw 2016.07.13. 10:04:34

"Többen felvetették kommentben, hogy azért van kosz, mert a menekültek igénytelenek. Tőlük kérdezném: akkor miképp lehet, hogy tőlünk nyugatra rendezetten néznek ki a menekülttáborok, és jobbak a higiénés körülmények? "

Úgy, hogy a németek és osztrákok többet költenek rájuk és csicskák lettek, b+. Ők takarítanak a "menekültek" után.

Viszont -- okoska poszter -- ugye azt te sem gondolod, hogy a magyar rendőrök és segítők hordanak be szemetet a sátorba, hogy mocsok legyen?

Akkor egy 100Ft-os kérdés, talán megy a válasz! No, akkor kik is csinálnak szemétdombot maguk körül?

Faszerkezet 2016.07.13. 10:08:13

Csak egy kérdés. Van olyan opció, hogy ha szíriába kitőr az ezeréves béke akkor ezek hazamennek?

Olvastam egy történetet egy magyar fiatalemberről aki a szerb-horvát háború idején csatlakozni akart a horvát nemzeti gárdához. (csatlakozott is)

Nahde hogy jusson át a Magyar-jugoszláv határon? Gondolta lemegy egy menekülttáborba és megkérdezi a menekülteket. Ha ide el tudtak jönni, valószínű visszafele is lehet menni.

A lényeg, hogy a táborba elkezdett kérdezősködni - ha emlékeim nem csalnak Mohácson - , és két férfi akikkel volt egy kupac asszony és gyerek segítségére lett.

A válasz a megdöbbentő, ugyanis az volt, hogy menjen velük, ugyanis ők áthozták az asszonyokat és a gyerekeket és mennek vissza a falujukba harcolni.

Ez már egy alapvető különbség. Az csak tetézi, hogy mikor normalizálódott a helyzet déli szomszédainknál /de még nagyon messze voltak attól amit normálisnak lehetne nevezni/ akkor ezen emberek nagyrésze hazament.

Ez csak a bónusz...

"és a legutóbbi elnökválasztás eredménye is azt igazolja:"

Az az elnökválasztás, ami egy nap alatt hirtelen 40.000 levélszavazattal lett megnyerve, és most megismétlik??? :D Met volt egy-két "szabálytalanság" :)

luis5 2016.07.13. 10:18:06

Az en joval kisebb kempingsatrmban nincs kupleraj pedig se huto se szekreny. Rohejes hogy ezeknek nyugaton lelkes onkentes fiatalok takaritanak mert a hosszu ut alatt elfelejtettek hogy kell. Amig van onkentes hulye ugy kell nekik. Cserebe kapnak zaklatast meg balhét. Kunhalmi meg miert foglalkozik alproblemakkal?

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.07.13. 10:27:27

Ismét benizonyosodott, hogy Orbán Viktor és népünk fényévekkel jár Európa előtt. Miközben nálunk már a magyar emberek 76%-a tudja hogy a migráns a mai világ legveszélyesebb ártalma az emberiségre, addig a lebutított nyugati emberek ezt képtelenek felfogni. Ezek továbbra is képesek ezekkel a fajokkal egy országban lakni, beszélni velük, a gyerekeiket az ő gyerekeikkel egy iskolába járatni, az ő kezükből elfogadni a kenyeret, szalámit, ha az ABC-ben vásárolnak.

Ezek megint nem tudják megvédeni magukat, megint nekünk kell majd kerítést építeni meg felrugdosni a migránsokat, hogy ne le rohanják már Európát. Megint ránk hárul a feladat, hogy megmentsük az európai emberiséget, mert ezek most már egyre sebessen sodródnak a kihalás szélére.
Ezért is kell mindenkinek Orbán Viktorra szavazni októberben, hogy megakadályozzuk, hogy ezek túlszaporodjanak minket és elvegyék a munkahelyeinket és hogy a lányainkat tömegben erőszakolják meg mint Kiss Laszlóék.

desw 2016.07.13. 10:27:44

@luis5:

"Az en joval kisebb kempingsatrmban nincs kupleraj pedig se huto se szekreny."

Mert te... őőőő fidesz bérenc vagy...

"Rohejes hogy ezeknek nyugaton lelkes onkentes fiatalok takaritanak mert a hosszu ut alatt elfelejtettek hogy kell. Amig van onkentes hulye ugy kell nekik. Cserebe kapnak zaklatast meg balhét."

A vicc az, hogy pont a menekültimádó idióták, a feminista hülyepicsák és a melegek fogják ezt az invázió a legjobban megszívni.

"Kunhalmi meg miert foglalkozik alproblemakkal?"

Mert az ellenzék Orbán ellen megy mindenáron.

Csuti Ördögüző 2016.07.13. 10:35:48

Az arabellenességünk nagyon hasznos.

Az osztrákok humanistának mondják magukat, fü alatt meg arról alkudoznak hogy vegyük vissza tőlük az analfabéta kecskepásztorokat.

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.07.13. 10:37:15

@Fedor:

Ne legyen a migránsnak mobilja, mert akkor nem migráns! Jöjjön ide vízummal, egy darab vérrel áztatott ruhában, átlőtt testtel, lekaszabolt lábbal meg hasonlókkal, aztán akkor majd elhiszem hogy valódi legális háborús menekült.

Addig meg tudom, hogy ezek csak azért jönnek hozzánk, hogy elvegyék a munkánkat.
Vagy pedig el se akarják venni, hanem csak dőzsölni akarnak a mi szociális rendszerünkön.

Jól megtervezték ezt ezek a migránsok és az őket küldő Soros és a norvégok, akármit csinálnak csak ők járnak jól. Aztán a végén még túl is szaporodnak minket és akkor elveszik majd tőlünk a mi országunkat.

Csuti Ördögüző 2016.07.13. 10:38:43

@Fedor: eddig 54 kapott munkat az 1 milliobol nemetorszagban.

Jovore kb. 6000 mrd forintba kerulnek a nemet adofizetoknek.

2016.07.13. 10:40:41

@Ballib cenzúrázók réme 1: mert Kiss László is migráns. Isten barma.

2016.07.13. 10:42:58

@Ballib cenzúrázók réme 1: sokat nem érsz, ha jön egy ilyen alulművelt, magyarul nem beszélő, igénytelen senki és el tudja venni a munkádat.

Cogito.t 2016.07.13. 11:00:10

@Fedor:
"Egyetlen vagoyntárgyuk" Hagyd már! Meg a taxizásra/embercsempészésre/stb. náluk lévő pénz. Meg amit még nem tudunk.
Szétszórni az üres műanyag flakont, kenyérmorzsát, papírfecni, stb.-t ez nem szekrény kérdésem, mint ahogy felsöpörni sem az.
De nyugodtan magyarázd a magyarázhatatlant.

Cogito.t 2016.07.13. 11:09:01

@Fedor: Nem nálam akadt be! ettől volt hangos az összes tubóliber sajtó/komment, én csak tőlük vettem át.
Egyébként meg ha valaki 100%-ban garantálni tudja, nekem, hogy ezek közül mindegyik feltétel nélkül beilleszkedik a többségi társadalomba, elfogadja a törvényeit és az iratlan viselkedési szabályokat, plusz egyik sem terrorista és a gyerekeik, unokáik sem lesznek azok, akkor felőlem jöhetnek. Akire ezt nem tudjátok garantálni, annak "kívül tágasabb".
Természetesen most jöhet a szokásos "mocskosfasisztagyűlölködőmagyar"-ozás, csak előbb érveljetek, hogy a fenti feltétel közül melyik nem várható el normális kultúrált emberektől. Én magam is így élek. Te/ti nem?
Ha csak ugyanezt várom el mástól is, aki ide akar települni, azzal mi gond?

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2016.07.13. 19:42:16

Feltételezem, Magyarországon nincs rá magyar kapacitás (sem pénz), hogy az úgynevezett menekültek (illegális behatolók) után mind az ebédlőt, mind a mellékhelyiségeket, mind a körleteket takaríttassák - miközben az osztrákok képesek ezért fizetni a litván, magyar, lengyel vagy román/bolgár vendégmunkásnak. Mert senki se higgye, hogy a különbség abból fakad, hogy az Ausztriába érkezettek tiszták, miközben a Magyarországra behatolók nem igazán azok...
Másrészt például itt Németországban ugyanolyan koszosak és illetlenek, büdösek és dolgozni/nyelvet tanulni nem igazán akarók a "menekültek", mint máshol Európában. Szóval... védjük csak őket, legyünk barátságosak velük. Hiszen ott a "magyaros érv" - 1956.
Közröhej...

DeMarco 2016.07.13. 20:16:12

@Fedor: "Istenem, ennyi zagyvaságot egy rakáson... "

Érdekes, pont ugyanezt gondoltam én is a posztodat olvasva...

Vicces, hogy továbbra is mennyire el vagy rugaszkodva a realitásoktól. Aztán majd csudálkozva nézel körbe, hogy miért szavazott az ország 85%-a egyféleképpen a migráns befogadás ellen. Persze majd azt is jól meg akarod magyarázni...

DeMarco 2016.07.15. 18:58:12

Lám, nem is kellett (sajnos) sokat várni arra, h kiderüljön, h Fedor megint belesz..t a ventilátorba. A valóság ismét, sokadszorra feltörölte veled a padlót...

DeMarco 2016.07.19. 08:12:46

"A németországi Würzburg közelében hétfő este negyed 10 körül egy vonaton egy férfi "Allah Akbar" kiáltást hallatva, baltával és késsel elkezdte szabdalni és szurkálni utastársait .

A bajor belügyminisztérium éjfél körül közölte, hogy az elkövető egy 17 éves afgán fiatal volt, aki kísérő nélkül, menekültként érkezett az országba. Előbb egy menekültszálláson élt, majd egy családnál helyezték el."

Üdvözlet a valóságból... nem mintha az téged valaha is érdekelt volna...

DeMarco 2016.07.19. 23:30:54

"A délkelet franciaországi Garde-Colombéban egy 37 éves marokkói férfi megkéselt egy 46 éves nőt és három lányát, mert hiányosnak találta az öltözéküket. A legfiatalabb, mindössze 8 éves kislány életéért küzdenek az orvosok."

Üdv, ma is a valóságból...

DeMarco 2016.08.08. 17:23:37

Az ember nem rugdalja már a döglött lovat, mert tudja, hogy teljesen felesleges. De mégis miért kellene kihagyni a szembesítést a liberalizmus kontra valósággal?

"Az elmúlt hetek sorozatos európai terrorcselekményei, utcai ámokfutásai és nagy rendőrségi akciókat kiváltó riasztásai után a leginkább fenyegetett országok próbálnak választ adni a fenyegetettségre: Franciaországban a 150 éve megszüntetett nemzeti gárdát támasztanák fel, Németországban új fegyverekkel és golyóálló mellényekkel szerelik fel a rendőrséget, és a második világháború vége óta először felmerült a hadsereg hazai bevetése is."

És még minket baxogattak a kerítés miatt...

Nálunk betiltották a Nemzeti Gárdát, a franciáknál feltámasztanák.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.08.10. 14:59:55

@DeMarco: Látom, jól elvoltál itt magadban, amíg én nyaraltam :-) Egyrészt a fundamentalista valláskárosultakat ugyanúgy elítélem, mint te, csak veled ellentétben nem csak a muszlimokat. Aztán persze lehet ezt a helyi értékén is kezelni, meg bedőlve a kormányzati propagandának lehet összemosni is pár őrültet többszázezer menekülttel, és úgy tenni, mintha az őslakosok között nem lennének bűnözők. Igen, vannak terrorcselekmények Európában, speciel kevesebb, mint amennyi a hetvenes-nyolcvanas években volt, pedig akkor még nem volt Iszlám Állam, volt viszont IRA, ETA, Vörös Brigádok, meg stb., mind helyiek. Most az Iszlám Állam az ellenfél, nem azok, akik előlük menekültek ide.

Az meg, hogy csúsztatsz, a szokott ügymenet része:

"Nálunk betiltották a Nemzeti Gárdát, a franciáknál feltámasztanák."

A Magyar Gárda egy szélsőséges párthadsereg volt, amely kisebbségek megfélemlítésében utazott, a Nemzeti Gárda meg egy állam ellenőrzött és finanszírozott alakulat, szóval amit te az almával vetsz össze, az még körte se, sőt, nem is gyümölcs, csak egy gyomnövény.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0