Nyugati Fény - keleti módszerekkel
2016. július 19. írta: Fedor

Nyugati Fény - keleti módszerekkel

nyf.pngMa reggel megjelent egy interjú a hvg.hu-n Szigetvári Viktorral, az Együtt elnökével. Szerintem sok fontos dolog elhangzik benne, érdemes elolvasni, de nem ezért kap külön posztot, hanem azért, mert ennek az interjúnak gyorsan utóélete lett.

Szóba került ugyanis többek között a DK-val való viszony is: 

hvg.hu: 2014 óta végül is mindenki a maga útját járta. 

Sz. V.: Ez igaz, az MSZP mostanáig nem viselkedett úgy, hogy meg akarná szüntetni a kis pártokat, nem foglalkozott velünk - helyesen. A DK-nál látok egyfajta foglalkozni akarást. 

hvg.hu: Milyen módon? 

Sz. V.: A politikai stratégiájuknak egy részét álneves politikai blogokon valósítják meg – ezt maga Gyurcsány Ferenc ismerte el.  

hvg.hu: Erről bővebben valamit, ha lehet. 

Sz. V.: Bár korábban is kaptam a saját térfelemről eleget, de 2014 után a Nyugati Fény nevű blog olyan módon kezdte ki Juhász Pétert és engem is, ami már túl van a politikai küzdelmen. Elmentünk Gyurcsányhoz, és javasoltuk, hogy talán ne névtelenül üzengessenek, ha van bajuk, akkor beszéljük meg, vagy hagyjuk egymást békén, mert az a legjobb mindenkinek. Ő nem tagadta, hogy pártjának van köze például ehhez a bloghoz, és szinte még ki sem léptünk a székházukból, amikor egy Mandula Viktor nevű ember hívott, hogy neki azt mondta a pártelnök úr, hogy velem kell találkoznia. Létrejött egy megbeszélés, és ő világosan elmondta, hogy amennyiben az Együtt politikusai nem kritizálják Gyurcsányt, akkor az ő orgánumuk is békén hagy. Rövid találkozó volt. 

hvg.hu: Miben is különbözik ez a DK-s metódus a karaktergyilkos kormánypárti média működésétől? 

Sz. V.: Semmiben. 

Nos, alig pár órával később a fentebb említett Mandula Viktor már ki is rakott egy posztot, amely tűpontos illusztrációt adott arról, hogy mit is kifogásoltak az Együtt vezetői: Úgy mocskolja személyeskedő módon Szigetvárit és az interjút készítő Hont Andrást, hogy közben a kifogásolt tartalommal konkrétan nem is foglalkozik, de annyira nem, hogy még be se linkelte a posztjába a gyalázott interjút.

Talán nem akarta, hogy a hívek el is olvassák, hisz akkor a saját szemükkel láthatták volna, hogy miről is van szó.

Persze vannak egyéb finomságok is, mondjuk olyan szemen szedett hazugságok, mint hogy 

Vállaltan ellenzéki magazin vagyunk, amely soha nem függött és nem is fog oligarcháktól vagy pártoktól.

Miközben nyílt titok, hogy egy DK projektről van szó, olyan szerzőkkel, mint Vágó István és Gréczy Zsolt.

De a legszebb része a sztorinak szerény személyemhez kötődik. Ugyanis elkövettem azt a merészséget, hogy egy kommentben szóvá tettem az inkorrektségüket. Szerencsére hallgattam a balsejtelmeimre, és készítettem róla screenshot-ot: 

nyf_komment1.png

A piros nyíl a közvetlenül felettem lévő hozzászólást jelöli, a beazonosításhoz. Ugyanis pontosan az lett, mint amire számítottam: a magát az "elnyomó hatalommal szemben" meghatározó blog nagyon demokratikus szerkesztői egy negyed órán belül kimoderáltak. A felettem lévő hozzászóló még pont láthatta, amit írtam, mert válaszolt rá, így most amit írt, az ott lóg, értelmetlenül a levegőben. És erre még csak fel se tudom hívni a figyelmét (max. privát üzenetben), ugyanis amikor megpróbáltam, kiderült, hogy ugyanazzal a lendülettel kapásból ki is tiltottak:

nyf_komment2.png

Lássuk csak még egyszer, hogy is volt abban az interjúban?

hvg.hu: Miben is különbözik ez a DK-s metódus a karaktergyilkos kormánypárti média működésétől? 

Sz. V.: Semmiben.

Hát ennyit mára Gyurcsány pártjáról, és az online tálibjaikról.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr28901912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unalmas ez a blog 2016.07.20. 00:09:58

Egymást lövik az elvtársak. A történelem ismétli önmagát.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 05:38:58

Az említett blog az egyik legantindemokratikusabb jelenleg a blog.hu-n, ne csodálkozz. Ilyen a liberalizmus, annak igazi, kifejlett verziója: tombol és tilt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.20. 06:52:42

@a BircaHang Média szerk.: Nem, pont az a lényeg, hogy nem ilyen a liberalizmus. Ezért teszem szóvá. A liberalizmus az, amit itt tapasztalhatsz nálam: Nyomhatod a baromságaidat agyba-főbe, és nem moderállak ki, pedig már sokan javasolták.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.20. 08:09:15

@Fedor:

Liberális != demokrata.

Te demokrata vagy és liberális.
Én meg demokrata és antiliberális.

DeMarco 2016.07.20. 09:09:57

Hát ilyen az, amikor visszanyal a fagyi... Komolyan nem értem, hogy mégis mit vártatok???

Egyre jobban látszik, hogy a fidesz, ha egyszer választást veszít, akkor azt jobbról fogja elveszíteni, nem balról. A baloldal csak egy helyben pörög, mint az örvénybe került papírhajó. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy maguknak kavarták az örvényt...

Feri még mindig ott van, az mszp ismét a régi felállással próbálkozik, Fodor is megnyilatkozik néha, az együtt meg, ááá... Felesleges is karaktereket pazarolni, minek?

Lattimer 2016.07.20. 10:02:58

@Fedor: Pont ellenkezőleg. A libetalizmus mindig is ilyen volt, csak eddig az ellennel szemben, ezért nem tűnt fel az egyszeri libsinek. Most, hogy rajtuk csattant az ostor, máris nem tetszik nekik ez a módi.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.07.20. 10:06:22

@Lattimer: Bocs, de jobbos üldözési mániákkal nem tudok mit kezdeni.

Koszper Gábor 2016.07.20. 16:34:12

@Lattimer: LOL. Persze, a mocskos libsik elnyomják a demokratikus jobboldalt. Csak az idős, gazdag, fehér emberek legyenek boldogok, akkor az már egyenlőség.

Jorgos Vadefakisz 2016.07.25. 21:43:25

Helló, Fedor!
Hagyjuk ezt a dekázást most egy kicsit, valamit kellene inkább reagálnod a Társelnökasszony tusványosi kamingautjára. Érdeklődéssel olvasgatnám. (Immáron bizonyosság, hogy a szarabbik és a lmp csakugyan őfelsége ellenzéke. Utálom, hogy mindig igazam van, bassza+.)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.08.10. 15:04:19

@fuck_a_but: Bocs, nyaralni voltam, ezért nem válaszoltam, bár nem tudom, hogy miért KÉNE reagálnom az LMP-nél történtekre, hisz nem vagyok elempés, soha nem is voltam, és korábban is elég ambivalensen álltam hozzájuk:

fedor.blog.hu/2015/02/03/ofelsege_ellenzeke_707

Vagy az a lényeg, hogy addig se a dékával foglalkozzak?

Jorgos Vadefakisz 2016.08.10. 22:52:30

@Fedor: Eegen. Ámbátor a citált cikked inkább kérdés, mint megállapítás. Nemdebár?

Felőlem foglalkozz a dekával is akár, de akkor lehetsz hiteles, ha az elempét is szapulod - legalább feleannyira kb..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.08.16. 10:49:22

@fuck_a_but: Nem hiszem, hogy a hitelességem azon múlik, hogy nyaralás közben nem írok. Amúgy valóban felvállalt pártszimpátiám, leírtam már párszor, keress rá. Nem az LMP. Nagyon nem.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0