Körbeértünk
2016. november 21. írta: Fedor

Körbeértünk

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr2511982422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2016.11.22. 00:28:43

Ez akkora hülyeség, h már fáj...

1. Vagy ezer rádiót hallgathatnék a világból, ha éppen ahhoz lenne kedvem. Néha bele is hallgatok vmi amerikai countryba, meg vmi magyar számokat játszó rádióba, bár a nevére sem emlékszem... nincs idő rádiót hallgatni, csak a kocsiban esetleg. Másrészt meg számtalan egyéb úton is hozzájutsz zenei tartalomhoz pl. deezerrel. Arról már nem is beszélve, hogy vagy 4 tévémen jön be youtube, a számítógépeket, telefonokat, tableteket, egyéb platformokat nem is számolva, meg a franc aki tudja, h mennyi zenei csatornánk van, egyet sem nézek... Szóval ilyet még leírni is vegytiszta szánalom...

2. Jah, tényleg milyen szar már, hogy ingyenesek a tankönyvek és még tanulni is lehet belőlük valamit... Bezzeg a mieink... a történelem könyveink tele ballib hazugságokkal, ha nem égettem volna el régen mindet, akkor most tenném meg... A minőségen lehet azért javítani, van bőven mit, mert elég bosszantó, hogy a legnagyobb költőink verseit rosszul írják le, vagy rosszul nyomtatják, vagy összekeverik Vörösmartyt Erkellel, de összességében azért egyáltalán nem rosszak.

3. A kerítés az illegális bevándorlók ellen van és nem kifelé véd, hanem befelé. Ha a törökök tényleg nem blöffölnek és beváltják a fenyegetéseiket, akkor nem is lesz elég a kerítés, sokkal komolyabb akadályokat kell majd létesíteni... Amúgy meg a világon bárhová utazhatsz, a normális határátkelőket átlépve és rendeltetésszerűen használva.

A 4-5 meg olyan általános dolgok, amik mindig, minden időben igazak...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.22. 01:41:17

@DeMarco: "Vagy ezer rádiót hallgathatnék a világból"

És ebből hányból hallgathatsz magyar közéleti műsort?

De inkább azt emelném ki, hogy a mostani M1 és a kádári TV ugyanazt a hazug állampárti propagandát tolja. Tiszta időutazás megnézni most egy híradót.

"ingyenesek a tankönyvek és még tanulni is lehet belőlük"

He? A rendszerváltás utáni oktatás egyik vívmánya volt, hogy használható tankönyvek készültek. Nem értettem egyet azzal, hogy olyan sokból lehessen választani, de később láttam, hogy ez jó, mert egészséges verseny alakult ki, és a legjobbak használata terjedt el. orbánék ezt megszüntették, és kritikán aluli hibás, rossz tankönyveket dobtak össze, sokkal rosszabbakat, mint amikből a hatvanas években tanultunk. Ja, és orbán is szerepelt a saját tankönyveiben. Milyen diktátortempó már az ilyen?

"nem is lesz elég a kerítés, sokkal komolyabb akadályokat kell majd létesíteni."

Akkor minek is?

Szóval csupa hülyeséget tudtál csak beszlni.

Megyjezem még, hogy kádár idején a tanácsaelnök és a rokonai, ismerősei gazdagodtak, pont most, ahogy a fideSSesek pereputtya. Még nem teljes az állampárti diktatúra, de eléggé kiterjedt, és naponta egy-egy lépéssel közelebb kerülünk hozzá.

DeMarco 2016.11.22. 09:37:25

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: Te melyik világban élsz ember???

Mi a faxom az a "magyar közéleti műsor" ?? Már azt sem tudom megmondani, hogy melyik évtől nem nézem a tévét, hát még azt, hogy mikor hallgattam rádiót... Mindazonáltal a tévét, mint platformot, számtalan dologra használom, kivéve tévéadások nézésére...

A pártévé pedig mindig is párttévé volt és az is marad, mivel eleve minden kormány oda rakja az ejtőernyősei egy részét és alapvető függőségi viszony van köztük. Bezárni, megszüntetni és sóval felhinteni a helyét... Csakhogy ezt én követelhetem, mert én erre a kormányra szavaztam, de ti inkább maradjatok csendben, mert egy büdös szót nem szóltatok a korábbi ballib kormányok alatt, akkor tapsoltatok ugyanennek a koreográfiának...

"Nem értettem egyet azzal, hogy olyan sokból lehessen választani, de később láttam, hogy ez jó, mert egészséges verseny alakult ki, és a legjobbak használata terjedt el."

És ezt te el is hiszed?? Komolyan azt gondolod, hogy a legolcsóbb és legjobb gyógyszereket kapod, mert verseny van? Vagy a legjobb telekommunikációs szolgáltatásokat kapod, mert "verseny" van? Nem lehet véletlenül, hogy az orvosok azokat a készítményeket részesítik előnyben, amikre a gyártóktól némi támogatást kapnak? (Tisztelet a kivételnek!), szerintem láttál már kis fekete táskákkal megjelenő gyógyszerügynököket sündörögni... Nem lehetséges, hogy a cégek kartelleznek és rendes verseny helyett leosztják a piacot és rögzítik az árakat? Láttál már ilyet? Na ugye... Hiába sok volt a tankönyv, nem feltétlenül a legjobb lett megrendelve, ráadásul az árak is nagyon meg tudtak szökni felfelé. De paradox módon a legjobb és egyben legdrágább tankönyvek erősítették a szegregációt, mert a szegényebb iskolák, szülők képtelenek voltak kigazdálkodni a tankönyvek árát.

A mostani könyvek egyáltalán nem rosszak, aki ezt mondja, az bedőlt az ellenzék propagandájának, de egyet sem fogott a kezében. Ugyanakkor nem is jók, bőven vannak benne hibák, néha szarvashibák is (például Vörösmartyt összekeverték Erkellel), tehát van mit javítani rajtuk. De ezeket korrigálhatják a tanárok is, csak sajnos az a tapasztalatom, hogy még csak észre sem veszik az eltéréseket... (Nyilván tisztelet a kivételnek!).

A kerítés jó, csak elégtelen lesz, ha a törökök kiengedik a sok millió migránst. Akkor sokkal komolyabb fizikai akadályok fognak kelleni.

Nektek minden "diktatúra", ha nem a ballib van kormányon. Remélem még sokáig élvezhetitek ezt az általatok kitalált "műfajt"...

DeMarco 2016.11.22. 09:42:19

@Fedor: "Po tosan tudom, hogy minden igaz."

"Boldogok a lelki szegények, mert övék lesz a mennyeknek országa..."

Még jó, hogy ennyire tévedhetetlennek érzed magad, végül is a saját képzelt világodban van is ennek realitása, csak sajnos a valóság mindennap ütközik a képzeleteddel...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.11.22. 11:52:49

@DeMarco: "A pártévé pedig mindig is párttévé volt"

A szarevő szocik meg a hazaáruló orbán alatt. Csak ne álltalánosítsunk, kérem! Biztos nem értél akkor, mikor Hankiss Elemér volt a TV elnöke, nézz utána. BBC világhíradó is volt éjfél után.

"az orvosok azokat a készítményeket részesítik előnyben, amikre a gyártóktól némi támogatást kapnak"

He? Neked orvost kell váltanod, de azonnal! Vagy orvos kell neked egyáltlán. :))

Azt látom, hogy te az elkurvult orbán rezsimben (nem)szocializálódtál, és teljesen elferdült az világról alkotott képed. Nálad a csalás, tolvajlás, korrupció természetes jelenség.

"A mostani könyvek egyáltalán nem rosszak"

:))

DeMarco 2016.11.22. 23:22:39

@a gyűlölködő uszítás eredménye, egy rendőr meghalt: "Biztos nem értél akkor, mikor Hankiss Elemér volt a TV elnöke, nézz utána."

El kell keserítselek, én már akkor is éltem, amikor még hétfőn adásszünet volt, így bőven a Kádár rezsimben szocializálódtam, tehát első kézből van (v)iszonyítási alapom. Épp elég ballib kormányt éltem már végig ahhoz, hogy tudjam mi a helyes választás (a kormányzás közelébe se engedni őket). Bár ez nem is pontos fogalmazás, mert hiszen mindig is tudtam, sosem szavaztam rájuk...

Azt meg remélem azért legalább sejted, hogy a korrupció szempontjából mi a különbség a mindenkori kormány és az ellenzék között?

Baldrick68 2016.11.23. 08:54:21

@DeMarco:
Barátom Ifju Padawan.

Én is éltem a Kádár rendszerben bőven és emlékszem a hétfői adásszünetre meg arra a propagandára amit akkor tolnak. Sőt még a pipázó Ipper Pálra is.

Pontosan ezen emlékek miatt a fideszt látva olyan de ja vu érzésem van mint az állat és pont ezért nem szavazok rájuk.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0