Fletó, a rekorder
2008. szeptember 29. írta: Fedor

Fletó, a rekorder

Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás után a leghosszabb ideje hivatalban lévő kormányfő. Gyurcsány négy éve, 2004. szeptember 29-én tette le először miniszterelnöki esküjét.

Forrás

A sors néha óriási fricskákat nyom az emberek orrára. Itt van pl. ez az ember, aki a jobboldaliak szemében maga az Antikrisztus és Dr. Evil egy személyben (és hát a másik oldal szemében is nagyott esett a reménykeltő kezdet után, mert nem tudott élni a lehetőségeivel), és pont ő az, aki a leghosszabb ideig befolyással van az életünkre az ország vezetőjeként. Azt hiszem ez a jobberek számára komoly frusztrációt jelenthet.

Érdekes egyébként, hogy bár mi stabil demokráciáként vagyunk elkönyvelve (még), az elmúlt 19 év 6 miniszterelnöke közül mindössze kettő volt olyan, aki szabályosan kitöltötte a választástól választásig tartó ciklust, Horn Gyula és Orbán Viktor. Volt ugye Antal, akit idő előtt legyőzött a rák, volt Boross, aki csak pótlék volt utána a biztos bukást jelentő választásokig hátralévő félévben, volt Megyó, akit a múltja nem tudott megbuktatni, de a tökölését és habogását megunó háttérpártjai igen, és van a Fletó, aki pótléknak indult, majd előbb megváltó lett belőle, később meg bukott angyal.

Hogy neki sikerül -e végigcsinálni egy rendes ciklust is, azt ma szerintem élő ember meg nem tudja mondani. Van rá esély, de arra is, hogy nem. Mindenesetre több olyan dolog történt a kormányzása alatt, ami miatt biztos, hogy történelmi figurává válik, bár hogy hosszú távon negatív avagy pozitív értelemben, az még szintén a jövő zenéje. Sajnos mostanában az előbbi opció esélyei nőttek.

Egy biztos, azt nem lehet mondani, hogy unalmas egy alak.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr87686860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0