Krisztus tanításának politikai gyakorlata
2008. október 18. írta: Fedor

Krisztus tanításának politikai gyakorlata

Nagy gazdasági világválságok idején nem csak Bayer Zsolt gondolja úgy, hogy a zsidók az okai mindennek, hanem természetesen kedvenc turbómagyar site-unk, a kuruc.info is. Bár az is igaz, hogy náluk ez az alaphang, nem is kell hozzá válság... Na de ők továbbmennek. Amíg Orbán Viktor kebelbarátja valószínűleg nem elvből, hanem inkább csak dacból antiszemita, így csak polgárpukkasztásból kavarja, addig a fenti oldal már megoldást is kínál, még hozzá egy hagyományosat. Bizony a jó öreg pemzlibajszút, és az ő börtönben körmölt "remekművét".

Ha nem lennének az utcákon minden nemzeti ünnepen az általuk felhergelt véglények, komolyan azt hinném, hogy ez egy médiahack. Ami azon az oldalon folyik, az már paródiaszámba megy. Én röhögni szoktam odajárni, meg szörnyülködni. Azt hittem, hogy velük kapcsolatban már nem nagyon lepődök meg semmin, mégis nagyot néztem, amikor a fenti könyvet hirdető bannert megláttam a nyitóoldalon. Nem bírtam ki, rákattintottam, és ez fogadott:

ADOLF HITLER
MEIN KAMPF (Harcom)

AZ ELSŐ TELJES MAGYAR KIADÁS! Számos híres könyvet írtak, mialatt a szerzője börtönben sínylődött, de ez a könyv, a Mein Kampf a leghíresebb mind között, s ennek jó okai vannak:

    * Egyetlen szerzőnek sem kelt el annyi könyve 1942-ig
    * Az egész történelem folyamán egyetlen szerző sem volt annyira ismert, mint Adolf Hitler
    * Egyetlen más szerző könyvének sem volt olyan folytonos nyilvánossága, értékesítése, hirdetése és támogatása közel egy évszázadon át az első kiadás után
    * Egyetlen más szerzőt sem gyűlölt jobban a zsidóság

  A Mein Kampf sokoldalú könyv a komoly gondolkodó számára:

    * Ez Adolf Hitler önéletrajza
    * Tele van mély elgondolásokkal és filozófiával
    * Politikai tanulmány és terv Németország jövője számára
    * Ez a német történelem és a világtörténelem elemzése
    * Pozitív lépéseket javasol a nemzetek közötti kapcsolatok szempontjából
    * Olyan problémákat tárgyal, amelyekkel folytonosan szembesül az emberiség: az egészségügyet, a kommunizmust, a szakszervezeteket, a népszaporulatot, a nemzetgazdaságot, a fajkérdést és az örök zsidókérdést, amelyre pozitív megoldást javasol
    * És mindenekfelett: ez a könyv kijelöli Krisztus tanításának politikai gyakorlatát

forrás

 A kiemelések tőlem származnak, hogy mégjobban látszódjon az ajánló John Cleese-éket kenterbe verő abszurd humora. A kiadó a Gede Testvérek (ki más).

Nekem már csak egy kérdésem maradt a végére: Mit szólnak ehhez a hatóságok?

Monty Python's Flying Circus: Mr. Hilter

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr26713755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaggato 2008.10.18. 22:28:51

A nemzetiszocializmus "különös válasz" volt a fellépő társadalmi és gazdasági kihívásokra. A győztesek igazsága következtében egy nagyon eltorzított képet kaptunk és kapunk róla folyamatosan.
Egy biztos, a nemzetiszocialista Németország közel se volt olyan élhetetlen, mint azt később állították róla. A német lakosság -még az NSDAP vezetésének jelentős része se- nagyrészre nem volt antiszemita -lásd például Ungvári Krisztián idevágó írásait-. A nemzetiszocializmus olyan válaszokat adott a társadalmi és gazdasági kihívásokra, amelyet a társadalom többsége elfogadott. Érdekes módon, még a németországi zsidóság és "félzsidóság" tekinélyes része is támogatta a rendszert , 150.000 zsidó és félzsidó katona szolgált a német hadseregben, sokan közülük tisztként -Milch vezérőrnagy, Helmut Schmidt kancellár stb.-.
A korabeli nemzetközi megítélsé szerint a nemzetiszocializmus sikeres rendszer volt, egyesíteni tudta az eltérő osztályok érdekeit.
Az életszínvonal folyamatosan nőtt 1943-ig,fejlett szociális és egészségügyi ellátórendszert építettek ki, hihetetlen sebességgel fejlődött az infrastruktúra -villamosítások, autópályák, úthálózat stb.-. A kép sokkal árnyaltabb annál, mint ahogy bemutatják. Nem egy őrült által összetákolt rendszer volt, hanem egy működőképes, sikeres, kitűnő szakemberekkel megalkotott, több mint életképes rendszer volt.

molaris 2008.10.19. 12:08:37

Talán jobb lenne nagyobb bajuszú ember? Más volt a vérmérséklete, igaz nem szobafestőként, postarablóként kezdte. Nincs semmi baj Hitler elítélésével, csak látni kell, hogy itt több mint 40 éven át nem fasiszta, nemzetiszocialista uralom volt. És most azok az elnyomók tartanak demokrácia órát, akiktől 89- 90 fordulóján meg akartunk szabadulni. Ettől rándul ökölbe a talpam. Úgyhogy arra a padra oda lehet még ültetni néhány fazont, hogy Dolfi bácsi ne unatkozzon egyedül. De ez nem PC.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.19. 17:52:21

nyaggato: Azért nehogy már szeretnem kelljen a Mein Kampfot, mert a Hitler épített autópályát is... Persze, én is nagyon boldog voltam gyerekként, de azért a szocializmust rossz rendszernek tartom.

molaris: Az eszem megáll! Ez most hogy jön ide? Ha nem akarom Hitlert, meg a módszereit, akkor már rögtön sztálinista vagyok?

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.21. 07:35:46

nyaggato: Azért vedd hozzá, hogy a háború alatt az USA rendszere is igen sikeres volt, sőt sikeresebb jóval, mint a Drittes Reich. Rooswelt kábé ugyanazt csinálta, mint Hitler, ugy tudjuk mi volt a legnagyobb különbség.

molaris: Miért is kéne mindig a komcsikat is elővenni, ha a nácikról beszélünk? Mintha csak licitálnák, ki ölt meg több embert, mert akkor ő a hunyó.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0