Mindenki jó valamire...
2009. február 20. írta: Fedor

Mindenki jó valamire...

"Mindenki jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának", tartja a bölcs mondás, és ezt most sajnos saját bőrünkön tapasztalhatjuk a New York Times-t olvasva:

"Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk" - idézte a tekintélyes liberális napilap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2006 májusi balatonőszödi beszédéből a magyar költségvetési politikára vonatkozó értékelést. "Az amerikai döntéshozók 2012-ben majd az ő szavait visszhangozhatják" - hívta fel a figyelmet az újság, amely fotót is közölt a magyar kormányfőről azzal az aláírással: Gyurcsány Ferenc a magyar költségvetési politikát "böszmeségnek" nevezte.

"Az amerikai államadósság utoléri a magyart" című cikkben a szerző kifejtette: miközben más fontos tényezők is szerepet játszanak, a jelenleg magasan jegyzett amerikai kincstárjegyek hitelbesorolása a magyar államkötvények szintjére süllyedhet. Ez még nem teljes katasztrófa, de azt jelenti, hogy az amerikai kincstárjegyek sem fognak biztos befektetésnek számítani - állapította meg a lap.

Amennyiben az amerikai kongresszus költségvetési irodájának előrejelzése a 2009. és 2010. évi hiányra vonatkozóan helyes, akkor ahhoz hozzáadva az ösztönző és a bankmentő csomag költségeit, valamint a hitelezési kiadásokat, a GDP-arányos államadósság a 2008 szeptemberi 41 százalékról három év alatt 70 százalékra fog felszökni. Ez nagyjából megegyezik Magyarország 2008 decemberi adatával.

forrás

Na ennyit a new york-i magyar évad eddigi sikerei által elért imázsjavításról...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr12954938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0