A Harmadik birodalom visszavág
2009. április 19. írta: Fedor

A Harmadik birodalom visszavág

Most őszintén: mi kell még ezek után ahhoz, hogy ne legyen kérdéses senki számára a Magyar Gárda szélsőséges, militáns és káros mivolta? Több Nyugat-európai demokráciában (akikhez elvileg mi is tartozni akarunk) egy ilyen megmozdulásért börtön járna és össznépi felháborodás, megvetés. Nálunk szinte mínuszos hír:

garda

Egy nappal a holokauszt emléknapjához kapcsolódó Élet Menete rendezvény előtt katonai egyenruhát viselő, kopaszra nyírt fiatalok, szkinhedek és szimpatizánsaik, valamint a Magyar Gárda tagjai a Clark Ádám térről rendőri biztosítás mellett a német külképviselet kordonnal lezárt épülete elé vonultak, hogy tagadják a holokauszt tényét és felemeljék szavukat a "cionista világuralom" ellen.

A rendezvényen résztvevők "Le a holokauszt dogmával" és a "Harmadik birodalom visszavág" feliratú táblákat tartottak a magasba, többen "Merjünk fehérek lenni" feliratú pólót viseltek, míg a menet élén egy óriási transzparenst vittek, amelyre magyarul és németül azt írták: "Az igazság szabaddá tesz". Az auschwitzi haláltábor kapuján németül "Arbeit macht frei" (a munka szabaddá tesz) felirat volt olvasható.

Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya mintegy 200 ember előtt azt mondta: semmi nem igaz holokausztból. A megmozduláson felolvasták azt a petíciót, amelyet a nagykövetségnek címeztek, de senki nem vett át.

Van egy olyan érzésem, hogy az ilyenek sokkal jobban és tartósabban ártanak Magyarország hírnevének, mint egy szavahihetetlen miniszterelnök...

UPDATE: A holokauszt-tagadás és a gyűlöletbeszéd megítéléséről>>

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr351073761

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2009.04.19. 08:57:15

Hogy te mennyire el vagy tévedve...

Tudod hogy sokan miért kezdik el tagadni az állítólagos holokausztot? Mert a csapból is az folyik! Évente legalább 50 holokauszt emléknap van!!! ELÉG volt már belőle!
Mindenki az Auschwitzban elkövetett szörnyűségeken tépi a száját, amikor az oroszok "kulák" jelző alatt sokkal több embert kínzotak meg és küldtek szibériai munkatáborokba!
Csak erről persze nem beszél senki, mert akkoriban az összes zsidó kommunista volt, maguk alatt pedig nem vágják a fát.
A gondolataid alapján én úgy látom, hogy te is csak azt szajkózod ami jön a tévéből.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 09:00:00

@Imre Laci: Csak sorolod itt az egyik könnyen cáfolható hülyeséget a másik után, és még én vagyok eltévedve...

TD223 2009.04.19. 11:01:25

Azt meg ugye nem várhatjuk az MTI-től, hogy korrektül tudósítson. Pl a tüntetés céljáról: ne legyen büntethető a holokauszttagadás, és a revizionizmus. Ezzel a szólásszabadságért sikítozó libsiknek is egyet kellene érteni és támogatni kellene.

Win Elen 2009.04.19. 13:39:07

@TD223: Igen. Ha csak ez lenne az uzenet - bar a peticioban foglaltake ez - akkor nem is lenne semmi ellenerzesem az esemenyen elhangzottakkal kapcsolatban. De sokszor osszemosasokat latok, ez pedig hatranyosan hat a mondanivalo, tartalmanak celkozonseghez juttatasahoz. (pl buzizas)

Mind a ket video tobsegeben nem a tenyekre, hanem az erzelmekre alapoz. Ugyanakkor ez ertheto mivel azt sem szabad elfelejteni, hogy ez nem egy eloadas az ELTE-n. Es ezzel oda is kanyarodtunk, amivel egyet tudok erteni. Szivesen neznek komoly tudomanyos vitat, mondjuk pont az ELTE-n egy eloadason, de attol tartok ilyen nem lesz, mert az elfogadott nezeteket kritukusan megkozeliti, foleg magasabb tarsadalmi szinten levo emberkent nem szabad, es kockazatos, mert konnyen a karrierbe kerulhet. Szoval tilos.

Es hogy tovabb arnyaljam a dolgot. Egyik oldalrol ez ertheto is. Lasuk be, vannak emberek, akik keves informacioval alatamasztott szikla szilard meggyozodest kepesek ideologiajuk moge epiteni, vagy epp forditva, es azon ut, amig ide eljutnak, nem kutatomunka es erdemi vitak sorozatanak eredmenye, hanem kozossegekeresenek igenye elso sorban. Ez part- es nezet fuggetlen attitud. Az ilyen emberek szamara nagyon veszelyes lehet egy olyan vitatott (illetve jelen esetben csak vitathato, de meg az sem) dolgot boncolgatni, ahol az eredmenyhez vezeto ut a tolerancia es nyitottsag tukreben velelmezheto. Mivel pont e tulajdonsag hianyzik beloluk. Es fontos, es nem tilthato, az olyan emberek szamara, akik csendben, az erzelmeiket felreteve kepesek, es kovetkezteteseket levonni.

Remelem ertheto hogy mit akarok ezzel mondani.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.04.19. 17:28:00

Ahogy azt már leírtam (tudtad.blog.hu/2009/04/18/a_magyar_garda_a_zsidok_es_a_holokauszt), ha azt szeretnénk, hogy folytatódjék a gyűlöletkeltés, meg a permetezés, akkor Morvaiékat be kell juttatni az Európai Parlamentbe.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.19. 17:52:53

@Fedor: Nem tudom, hogy az mti (aki már megint csúsztatott/hazudott) miatt voltál inkorrekt vagy alapból, de jó lenne megemlíteni: ez a Magyar Gárda Őrző szárnya, akikről köztudott, hogy megnácultak. (Ha nem köztudott akkor most megtudtad.) Éppen ezért vált külön a Gárda.

"Több Nyugat-európai demokráciában (akikhez elvileg mi is tartozni akarunk) egy ilyen megmozdulásért börtön járna és össznépi felháborodás, megvetés."
Lehet, hogy az a baj, hogy nem vagyok náci, de nem értem, hogy kulturált véleménynyilvánításért miért kéne börtönt adni? Még akkor sem, ha a nyilasokat árulónak tartom. (De a hazaárulásért megkapták a büntetésüket 60 éve.) "Semmiben sem egyezek meg veled, de az életemet adnám, hogy elmondhasd a véleményed." (Egyébként én azt hittem, hogy ez demokratikus minimum.)

Felháborodni, megvetni persze lehet. (Mondjuk hogy miért kell ezen köznépi felháborodást tartani azt nem tudom.) De 200 nyulas vonulása biztos felháborítóbb mint az egész ország elqrása...

Egyébként nekem nem jön le, hogy ezek miért is károsak. Ebben a formájukban szerintem még a nyulasok is hasznosak, ahogy a komcsik is, meg a "humanisták" is.
Most komolyan ezzel a hepajjal ártottak valakinek?

@Slanger: Még egyszer: ezeknek semmi köze nincs Morvai Krisztinához, vagy a Jobbikhoz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 18:00:33

@TaTa86.: Én kérek bocsánatot, hogy nem vagyok naprakész a Magyar Gárda belső ügyeiből :-) Csak ebből a fenti hírből indultam ki.

Hogy miért tartom ezt rettenetesen károsnak, azt megtudhatod, a rákattintasz a szövegben elhelyezett linkre. d a kedvedért külön:

fedor.blog.hu/2008/12/19/a_szlovak_magyar_viszony_es_europa

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.19. 18:12:14

@Fedor: Akkor rendben, valóban az mti csúsztatott, róluk pedig sokan hiszik, hogy pártatlanok.

A szlovák-magyar viszony pedig nem ezért rossz. Konkrétan 200 agyasgyereknek semmi hatása sincs a szlovák politikára. (Casus bellinek persze jó, de casus belli meg mindig lesz. Ha máshogy nem csinálnak.)
Mellesleg pont a tótok akik utoljára nácizhatnának minket, akinek Hlinka van (volt) a 1000 koronásukon, az kussoljon. (Ez pont olyan mintha a mi 10.000esünkön Szálasi díszelegne.)

A posztodról, meg az index véleményéről inkább nem írok. Túl sok lenne benne a zsidózás.

De azt még mindig nem értem, hogy vélemény alapján te milyen jogon osztogatnál börtönéveket? Főleg, hogy a véleménynyilvánítás itt teljesen kulturáltan történt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 18:16:20

@TaTa86.:

1. A belinkelt cikk se azt mondja (velem együtt), hogy a szlovákoknak igaza van, csak azt, hogy mi látszik a mi kis vitánkból máshol...

2. Ha a holokauszt-tagadás neked csak szimplán vélemény-nyilvánítás, akkor nincs min vitáznunk, úgy se értenénk meg egymást.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.19. 18:25:23

@Fedor: 1) Tudom. De érdekes, hogy erről a zsidók akarják a felhomályosítani a hülyemagyar webprolikat, amikor pont miattuk ilyen a kép rólunk nyugaton.

2) Mivel ez csak véleménynyilvánítás, ezért nekem véleménynyilvánításnak tűnik. Van olyan véleménynyilvánítás ami engem sért, de azért sem adnék soha börtönt.
Ez olyan mintha börtönbe csuknánk mindenkit, aki szerint 45ben felszabadítottak minket és nem megszálltak a szovjetek. (A zsidók fele dutyiban lenne, ahogy elnéztem a zsinagóga körüli emléktáblákat.)
A te logikád szerint viszont le kéne őket csukni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 18:40:15

1. Hát ez nekem zavaros.
2. A holokauszt többszörösen bizonyított történelmi tény, tagadása csak egy célból elképzelhető: Ha valaki egyetért a nácik céljaival, és ezzel mentegetni akarja őket. Ezért büntethető több olyan helyen, amit nehéz lenne nem demokráciaként jellemezni.
A példád hamis, mert az, hogy megszállásnak vagy felszabadulásnak nevezi valaki azt, ami 1944-45-ben történt, tényleg csak nézőpont kérdése, attól függ, hogy ki hogy élte meg (vagy a rokonai, ha ő még nem élt). De egyik vélemény se tagadja az oroszok bejövetelének a tényét, és egyik vélemény se kapcsolható szélsőséges ideológiákhoz. Ráadásul nem is olyan egyszerű a kérdés: én nem vagyok se zsidó, se baloldali, mégis inkább a felszabadulás verzió felé hajlok, mert a nyilas rémuralomhoz képest tényleg az volt, és nem lett volna törvényszerű, hogy utána huzamosabban itt is maradjanak, mint ahogy azt Ausztria példája is mutatja (tudom, volt Jalta, meg minden, de akkor is), szóval nekem a megszállás része az csak 1948, a kommunista hatalomátvétel után kezdődik, addig még volt némi esély a demokráciára.

De ez már nagyon OFF, azt hiszem, szóval talán hagyjuk is.

TD223 2009.04.19. 18:47:48

Auschwitz tábla régen:
www.mostholyfamilymonastery.com/E_Pictures/Auschwitz_plaque_4mil.jpg

Auschwitz tábla most:
www.mostholyfamilymonastery.com/E_Pictures/Auschwitzplaque_1_mil.gif

Régen is és most is 6 milliót emlegetnek összesen, de a táblán eltűnt 2.5 millió áldozat.

Ez valakinek zsidó oldalon, nem gyanús?

Többszörösen bizonyított történelmi tény? :D Bruhahaha.

TD223 2009.04.19. 18:57:19

Régi "hivatalos" kutatások szerint 100-150 ezren kerültek Mo-ról munkatáborokba. Persze ezt mind meg is ölték a nácik, véletlenül sem öltek meg senkit a komcsik és senki sem vándorolt szét a világban, hogy még 2009-ben is kárpótlást kérjen... Mindegy, ehhez hozzáadtak 50-100 ezret, majd jött Tomi Lapid és megszorozta 3-mal és kollektív bűnösnek nevezte a magyarokat... Ezt a "tényt" fenntartja a mai magyar politikai elit és a média, a ballib bloggerekkel együtt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 19:03:17

@TD223: A számokon esetleg lehet vitatkozni, de a tényen, hogy voltak ilyen haláltáborok, hogy vittek oda magyar és nem magyar zsidókat, és hogy ott mi történt velük, azon nem. Mondanám, hogy olvasd el ezt, de látom, már ott is terjesztetted az igét...

sardobalo.blog.hu/2009/04/17/holokauszt_relativizalas

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 19:04:44

@Fedor: Részemről a vitát lezártam, nem ezért ülök a gép előtt, hanem mert sajnos ilyenkor is dolgoznom kell. Úgyse fogjuk meggyőzni egymást.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.19. 19:29:33

@Fedor: Olyan hogy történelmi tény nincs. Matematikai tény van...
Pl: ott van Katyn esete, amiről kiderült teljes hazugság az egész, mégis "tudományos tény" volt.
Egyébként senki nem tagadja, hogy ártatlan emberek pusztultak tömegével gyalázatos körülmények között. A számukat vitatják. (Amit nem fogok fel, hogy miért ne lehetne vitatni.) És azt, hogy a megsemmisítés volt-e a cél, vagy "csak" nem volt gond ha a foglyok meghaltak, tífuszban, végelgyengülésben, tüdőgyulladásban stb. Pl 5 millió német katona hallt meg, több mint ahány zsidó, az ő kiirtásukat mégsem hívjuk holokausztnak. (A gyilkosság ténye ettől még tény marad.)
Egyébként engem ez a téma nem igazán érdekel. Viszont a szólásszabadság korlátozása már annál inkább. Most a holotagadás, holnap a cigánybűnözés létének kimondás lesz büntetendő... Nem akarom magam egyszer csak dutyiban találni, suttogni meg nem vagyok hajlandó 40 év diktatúra után.

"és egyik vélemény se kapcsolható szélsőséges ideológiákhoz. "
Ezt nem tudom, hogy érted. A "felszabadulás" a bolsevik diktatúra dogmája volt, hogyhogy nem kapcsolódik szélsőséges ideológiákhoz?
Egyébként egy gettósított zsidó valóban élhette meg feszabadításként(, és erről ő tényleg nem tehet), de a te véleményedre nincs mentség.
Ha most úgy állnánk hozzá mint a fejlett nyugat és te, akkor te is ott csücsülnél a dutyiban a holorevizionisták mellett, vagy nem mondhatnád el a véleményedet.

"A számokon esetleg lehet vitatkozni,"
Egyébként ennyi. Mellesleg nem lehet, börtön jár érte.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 19:44:24

@TaTa86.: Az egyik mondatod cáfolja a másikat...

Ha a gettóból felszabaduló zsidó mondhatja azt, hogy neki az felszabadulás volt, én, vele együttérezve miét ne mondhatnám? Ezzel még nem helyeslem azt, hogy később megszállás lett belőle... a felszabadulás a szocializmus alatt dogma volt, valóban, de ettől még nem lehet azt mondhatni, hogy ettől még szélsőséges mindenki, aki ezt vallja, nem kell ahhoz komcsinak lenni. Elég, ha csak azt gondolja valaki, hogy a nyilasok meg a nácik még a ruszkiknál is rosszabbak voltak. Ettől még a ruszkikat se kívánom a hátam közepére sem...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.19. 20:00:47

@Fedor: Ha azt a két mondatot, egymásmellé tennéd, és megmutatnád miért cáfolja...

"én, vele együttérezve miét ne mondhatnám?"
És mikor fogsz tudni a magyarokkal is együttérezni? A 40ezer lemészárolt délvidéki paraszttal, szovjetek, románok által helyben kivégzett magyarok ezreivel 10ezreivel, a megerőszakolt nők 100.000ivel, hazájukat vesztett magyarok millióival? Ezek nem a "felszabadulás" után történtek, hanem pont a "felszabadulás" közben.
Én is együttérzek a gettóból felszabadult zsidóval, és az indulatait is megértem, de ettől még sose fogom "felszabadulásnak" hívni, a megszállást.

Amit te csinálsz az pontosan ugyanaz, mint amit a holotagadók. Csak én, habár felháborít a véleményed, ezért nem küldenélek börtönbe.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.19. 20:08:15

@TaTa86.: Basszus! Kezd máre elegem lenni abból ,hogy kiforgatod a szavaimat és kétségbe vonod a magyarságomat! Honnan veszed, hogy én nem érzek együtt a magyar áldozatokkal is? Talán nem kellett volna megtámadnunk a Szovjetuniót totál fölöslegesen, és akkor az ő haláluk is megspórolható lett volna... És bár az áldozat meg a hozzátartozói szemszögéből mindegy, talán nem kéne egy kalap alá venni egy háború mégoly ártatlan áldozatait egy tervszerű, üzemi méretekben űzött népírtással..

Na jó, részemről lezártam a témát.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0