Ízlésrendőrség
2009. szeptember 03. írta: Fedor

Ízlésrendőrség

A rendőrség láthatóan nem találja a helyét. Nem tud olyat csinálni, amibe valaki ne kötne bele. Vagy túl kemény, vagy túl gyenge. Most pl. a homofób hangulatnak kíván megfelelni, gyáván:

...a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívta a Meleg Méltóság Menetének szervezőinek figyelmét arra, hogy "a menetben részt vevők tartózkodjanak minden olyan magatartástól, amely alkalmas lehet a közízlés megsértésére".

A rendőrségi közlemény szerint „amennyiben a helyszínen a rendőrség ilyet tapasztal, úgy fel fogja hívni a szervezőket arra, hogy intézkedjenek az általánosan elfogadottól eltérő magatartás abbahagyására. Ha a fenti magatartás a szabálysértés vagy bűncselekmény fokát eléri, úgy a rendőrség a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszi".

Tehát Kovács II. főtörzs fogja ott a helyszínen eldönteni, hogy az a tanga vagy az a boa megfelel -e a közízlésnek, vagy azt, hogy az a két fickó kézen fogva még mehet, de csókot már nem válthatnak.

Gratulálok. Mit várnak ettől? Hogy a menet megtámadására készülők ettől majd visszakoznak? Így akarnak megelőzni egy újabb égést? Nem inkább azok ellen kéne erőteljesebben fellépni, akik erőszakkal akarnak megakadályozni másokat demokratikus jogaik gyakorlásában? És kérem ne hozzátok fel a Gárdát: mások megfélemlítése, fenyegetése és az ország törvényeinek semmibevétele NEM demokratikus alapjog.

És mi lesz a következő lépés? Nem érzékelik, hogy ezek a rossz kompromisszumok mind egy-egy lépést jelentenek hátrafelé? Hogy fér bele a demokráciába ez?

A szervezők felszólítják Tóth Gábort, Budapest rendőrfőkapitányát, hogy egyértelműen nevezze meg azt a jogszabályt, amelyben a közízlés és annak megsértésének fogalma meghatározásra kerül, hiszen ennek a törvények a betartását és betartatását kéri számon a szervezőktől.

"Egyúttal nevezze meg azt is, hogy a bejelentett ellentüntető csoport(ok) figyelmét milyen, nyilvános módon hívták fel a törvénysértések elkerülésére, különös tekintettel az elmúlt két év melegellenes támadásaira"

Lehet választani: Nyugat-Európa felé akarunk menni, vagy Oroszország és az arab országok felé? Én eddig azt hittem, hogy az elsőt választottuk 20 éve...

Korábban itt a blogon: Coming Out

 

UPDATE

Komment válaszok helyett:

1. Nem, nem vagyok buzi, lásd még a linket két sorral feljebb.

2. Senki nem mondta, hogy szexeljenek az utcán. De tudtommal az eddigi felvonulásokon se volt ilyen.

3. A ruházatba belekötni ízlésalapon hülyeség. A Gárdánál NEM ízlésalapon történt...

További jó mocskolódást.

UPDATE 2

"Ugyanazon embertípus, aki jelenleg a melegeken van kiakadva, száz éve a válást, az önkielégítést és a házasság előtti szexet akarta tiltani."

Papp László Tamás, HVG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr861358040

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Büszke vagy? 2009.09.04. 07:33:57

Az elmúlt néhány napban szinte mindenki fontosnak érezte, hogy hangot adjon véleményének a meleg kulturális hét, és az azt lezáró felvonulás kapcsán. Elkerülhetetlen, hogy itt is szóba kerüljön. A Gay Pride története a New York-i Christopher Stree...

Trackback: Provokáció 2009.09.03. 20:13:21

Minden normális ember megegyezett abban, hogy a nemnormálisok felvonulása provokáció. Mert a normálisok nem vonulnak fel a normalitásukat hangoztatva, tehát  a nemnormálisok se vonuljanak fel. Ha mégis felvonulnak, ne csodálkozzanak, ha a normális...

Trackback: Nem értem! A Melegek Menetét főleg nem! 2009.09.03. 18:28:21

Nem értem a melegeket. Nem értem miért kell maguk ellen bőszíteni a társadalmat. Minek kell rázniuk magukat az Andrássy úton, szeptember 5-én, de leginkább azt nem értem: EZT MIÉRT ENGEDIK??? Tudom: Joguk van hozzá. Tudom: Demokrácia van. De akkor is? ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

johnplayer 2009.09.03. 17:20:43

Minek nektek felvonulás, amikor felléphetnétek a Maúnikasóban, vagy a Józsibarátban is?

DeMarco 2009.09.03. 17:21:13

Akkor nézzük egyesével:
1. A buzifelvonulás nagy része pontosan a kikent-kifent csiricsáré, meztelen majmokból áll. Elhanyagolhatóak a normálisan öltözött, viselkedő melegek.
Ez pedig undort, utálatot, lenézést, ellenszenvet vált ki az emberekből. És, hogy tetézzék a buzik, még szándékosan provokatív jelmezekbe is bújnak néhányan, hogy csakazért is, bosszantsák a normális embereket.
Ezért borzasztóan kontraproduktív a felvonulás és bizony közszeméremsértő is. Ahogy elvinnének egy farkát mutogató heterót is az utcáról, úgy nyugodtan elvihetik a buzit is.
Ez a része annyire világos és egyértelmű, hogy nem is képez vitaalapot.

2. A rendőrség nagyon helyesen érzékeli, hogy mi okozza elsősorban a problémát és előzékenyen felhívta a figyelmet arra, hogy ne tegyenek közszeméremsértő és a többségi magyar társadalmat sértő dolgokat, ergó ne provokáljanak.
Ezzel persze burkoltan arra is célzott, hogy ha mégis, akkor magukra vessenek...
Te ezt elítéled, de én meg egyetértek vele. A rendőrségnek nem csak a buzikat kell megvédenie. Ugyanígy felelős minden magyar állampolgár biztonságáért és ha egy szatírt talál az utcán, akkor a szatírt viszi be, közszeméremsértésért és nem a járókelőket, akiket rémisztget.

3. A Gárdát te hoztad fel és te példálózol vele, ugyanakkor elvárnád, hogy mi ne hozzuk fel...
De, felhozzuk, két dolog miatt is. Egyrészt azokat a jogokat amikbe annyira görcsösen kapaszkodtok, azokat bizony a gárdától megvonták, holott a támogatottságuk jóval magasabb, mint a buziké és nem is sértenek közszemérmet.
Másrészt a Jobbik és a Gárda az egyetlen szervezet, akik fizikailag képesek megakadályozni, vagy legalább hátráltatni a deviánsok menetét. Holott ezt a rendőrség is megtehetné...

4. A szervezőknek sokkal könnyebb dolga lenne, ha a gárda helyett azzal foglalkoznának, hogy nem engedik be a közszemérmet és provokatív egyedeket a felvonulásba. Ezzel egyrészt megnyugtatnák a közembereket, hogy lám-lám tudunk normálisan is viselkedni, másrészt nem lenne indoka az ellenzőknek sem. De eddig képtelenek eljutni...

5. A kép önmagáért beszél, igazán illik ide, remek bemutatója, hogy miért undorodnak tőle az emberek...

DeMarco 2009.09.03. 17:24:17

Fedor: Egyébként már ma nyugodtan megírhatod a vasárnapi cikkedet is, nem kell csak két változat:
1. Drága rendőreink komoly harcokban, megvédték a tangás seggünket, ezúton is csók a farkincájukra...
2. Ezek a köcsög sünök már megint képtelenek voltak megvédeni minket a mocskos náci szélsőséges bakancsos gárdától...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 17:26:27

Itt csak a kettős mércével van gond ...

"A csoport" vonulását engedélyezik az Andrássy úton, nem akadályozza a közlekedést, bár keresztben kettévágják a várost a Hősök terétől a Deák térig, még gyalog sem lehet átmenni a több km kordon miatt.

"B csoport" szintén szeretne felvonulni, demonstrálni, alkotmányos jog, ugye ugyan ezen az útvonalon, nekik nem engedélyezi a rendőrség, merthogy a forgalmat akadályozzák.

Vajon a melegek az "A csoport" vagy a "B csoport"?

thunderstorm88 2009.09.03. 17:27:48

DeMarco 2009.09.03. 17:21:13

sulyosan egyetertek minden szavaddal. kiegeszitve egy aprosaggal (szinten a Gárdánál maradva):

"Tehát Kovács II. főtörzs fogja ott a helyszínen eldönteni, hogy az a tanga vagy az a boa megfelel -e a közízlésnek, vagy azt, hogy az a két fickó kézen fogva még mehet, de csókot már nem válthatnak."

Kovács II. főtörzs ennel még szanalmasabb modon probalta/probalja eldonteni, melyik fekete ruha kelt felelmet, melyik melleny, bakancs szamit uszitasnak, avagy melyik nem (divattanácsadó-e vagy?). es igen, a Gárda nepszerusege bizony igencsak magasabb mint a ti parádétoké.

Bit Rot 2009.09.03. 17:29:53

Abszolút a kettős mérce a gond.

Ha Kovács II főtörzs meg tudta állapítani, hogy a gárdisták éppen náculnak-e a magánterületen, akkor nem lehet neki gond megállapítani, hogy túlbuzulás folyik-e vagy sem.

[Sven] 2009.09.03. 17:31:08

Az egész úgy ahogy van sérti a közízlést. Ennyi. :)

redrick 2009.09.03. 17:31:53

Ha lenne annyi eszetek, hogy nem mentek tangaban, meg nem lobaltok bibliat, az egvilagon semmi gond lenne. Marhak. A ratyi-fobianak csak egy enyhe formaja van meg bennem, ami siman elbirna egy ilyen felvonulast, de basszatok meg... amit ott muveltek, az durva. Vonuljatok fel, koveteljetek a jogotokat a gyerekszulesert (bar nincs mehetek - de mindig van keznel egy szatyor ugye hehh), de nem kell atlandulni egybol a lo B oldalara. Innentol mar csak Tomcattel lehet egyeterteni: Hulye buzi melegek.

Jollipukki Bácsi 2009.09.03. 17:32:11

Ha beledugok a picsámba egy szivárványszínű pávatollat, akkor már Európában vagyok?
Hülye buzik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 17:33:49

@Bit Rot:

"túlbuzulás folyik-e vagy sem"

xDDDD

Gárdatüntetésre nácziszenzoros balos-libsi rendőröket kell kivezényelni, melegfelvonulásra buzulás-szenzoros kőkemény jobber rendőröket ...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.03. 17:34:33

@[Sven]: Egyetértek... Szolídan kéne, de ez nagyon nem akar összejönni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 17:35:27

@redrick:

Amúgy én csak azt nem értem, miért az Andrássy út?

Ott van a lezárt budai rakpart.
A lezárt Margit híd. Még kordonok sem kellenének.

Ha nem a város közepén vonulnának,a kutya sem törődne velük ...

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.09.03. 17:36:16

Gyakran hivatkoznak a Budapest Parádéra az ügy kapcsán.

Nyilván erre is az vonatkozik, ami miatt azt betiltották. Ott is az volt a tiltás indoka hogy erkölcstelen volt.

Tehát utcán bibliát kefélni, vibrátort feldugni igen is erkölcstelen.

Legyen az Budapest Parádé, vagy Budapest Pride!

E tekintetben mindegy hogy valaki homo- vagy heteroszexuális. A szexet hagyja otthon!

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 17:38:03

@DeMarco:

"A buzifelvonulás nagy része pontosan a kikent-kifent csiricsáré, meztelen majmokból áll. Elhanyagolhatóak a normálisan öltözött, viselkedő melegek."

Ezt az arányt mégis honnan vetted? Nem fordítva akartad mondani? Esetleg az utólagos képgalériákból tájékozódtál?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 17:39:26

Sőt!

Tegyük fel, a Sárkányröptetők Szövetségének a tagja vagyok.

Azért küzdünk, hogy minden nap lehessen szabadon sárkányt röptetni.

Bemegyek a rendőrségre, hogy 499 sárkányröptető társammal szeretnék élni alkotmányos és állampolgári jogainkkal, és szeretnénk felvonulni a Hősök terétől a Deák térig, felhívni a figyelmet a sárkányröptetés jogára.

És legyenek szívesek lezárni a fél várost, nehogy a sárkányröptetés ellenzői ezt megakadályozzák, és biztosítsák a teljes vonulást.

A kérdésem:
Kivágnának-e a picsába a rendőrségről?

Walter Melone (törölt) 2009.09.03. 17:39:37

Index főoldal, jön a sok troll.....

jubilu 2009.09.03. 17:39:57

Idióta buzeránsok! Ki a fene kíváncsi rájuk? Dugják otthon egymást, a fene se akarja majd elkalapálni a pofájukat. Ez a felvonulás úgy ahogy van, undorító. Aztán meg vannak lepve, hogy kapnak pár pofont.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 17:40:34

@GayBears:

Na, valahol itt kezdődik a korrekt és értelmes álláspont ... ezért csípünk titeket mackók xD

Kapitány_1 2009.09.03. 17:41:04

A legutolsó hülye is meg tudja állapítani pl. a legutolsó forrófelvonulás alapján, hogy van köztetek gusztustalan, hivalkodó, önmagát kellető és teljesen kifordult buzi.
Az extrém öltözetű hermafrodita vagy transzvesztita sehonnai ugyanolyan broáf, mint a hetero megfelelője mondjuk a Szigeten vagy a Bp. Parádén.
Ez nem szexualitás kérdése, hanem inteligenciáé, pártfüggetlen dolog.
Márpedig nagy Isten állatkertje, és alacsony a korlát.

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 17:45:11

@zero: Be van tiltva a sárkányröptetés? Nem házasodhattok egymással, ti ott a klubban? Titkolnod kell a munkahelyen? Vagy mi okból mennél felvonulni?

Gratulálok, Goldenblog ide, vagy oda, ez a kommented egy árnyalattal volt csak értelmesebb a ratyizósoknál.

redrick 2009.09.03. 17:46:35

@GayBears: Nna, ha peldaul ilyen arcok vonulnanak (mondjuk nem feltetlen az Andrassyn, azt mondanam rendben (nem, mintha barkit is erdekelne, mit modok en hehe).
Neha beleolvasok a blogotokba, csak hogy visszafogjam az egyebkent lassan novekvo homofobiamat. Kicsit lehetnetek hangosabbak, mert 10 emberbol 8-nak a ratyisag = bibliaval rohangaszo tangas perverz, aki ejdszet kopkod mindenkire. Csinaljatok egy ellen-felvonulast vhol, ahol senkit se zavar, vigyetek haveri kort, lassa az ember, hogy ti is emberek vagytok baszki, nem elmebeteg buzik.

redrick 2009.09.03. 17:48:33

@zero: pont azt nem akarjak, hogy a kutya se torodjon veluk. Ha azt akarnak, nem provokalnak a mentalis kepessegeikben egyebkent hasonlo ellenoldalt.

RustySpoon (törölt) 2009.09.03. 17:49:15

Súlyos félreértelmezése a demokráciának, ha valaki úgy éli meg a demokratikus jogait, hogy közben azzal másokat sért, akadályoz, kárt tesz.

Onnantól kezdve, hogy a rendőrség engedélyez egy felvonulást, a felvonulóknak joguk van ott felvonulni, nem lehet engedélyezni egy másik rendezvényt, amely egyértelműen ennek megakadályozására hivatott. Tehát a gárdistáknak/ellentüntetőknek kuss. Értem?

Viszont! Egy engedélyezett felvonuláson sem lehet szabálysértést vagy bűncselekményt elkövetni, csak azért mert a résztvevők engedélyt kaptak felvonulni. A faszlóbálás, a megbotránkoztató viselkedés pedig egyszerűen szabálysértés, sőt extrém esetben bűncselekmény.

Engem addig nem érdekel az egész amíg normálisan viselkedő homoszexuálisok büszkén menetelnek.. de amikor ezt az alkalmat a perverzióik nyilvánosság előtti mutogatásaként, szándékos provokációként élik meg és már hetekkel előtte siránkoznak, hogy őket mennyire megalázzák majd miközben normális emberi lények számára nem elfogadhatóan viselkednek, na ott igenis jöhet a rendőri beavatkozás, figyelmeztetés.

Teljesen korrekt a rendőrség kiadványa, gyakorlatilag azt mondja, hogy nem arra adtam nektek engedélyt, hogy szabályt sértsetek, hanem arra hogy felvonuljatok. Ennyi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 17:51:16

@avus:

Be van tiltva a meleg kapcsolat?
Titkolni kell? (marhára titkolják, még fel is vonulnak)

Bármivel felvonulhatok, JOGOM van hozzá, de látom nem érted ... természetes a melegek is megtehetik, ezzel nincs is probléma, vonuljanak.

Csak ők megkapják az engedélyt, a fél várost, 10 km kordont, 3000 rendőrt, más meg nem kap még engedélyt sem ...

Így már sikerült megértened?

spammer blogger 2009.09.03. 17:51:25

Amellett, hogy Fedorék szerint valószínűleg homofóbnak számítok, mert helyből pofánverném azt a hímneműnek született élőlényt, aki szexuális ajánlatot akarna tenni nekem, kibaszottul nem tudom megérteni a sok hőbörgőt, akik úgy mellesleg kikérik maguknak a náci jelzőt.

Homokosék egy évben egyszer végigvonulnak a város egyik főutcáján, rendeznek egy össznépi cirkuszt, oszt jónapot. Hogy egyesekben undort kelt? Nagy dolog... engem jobban undorít az utcákon heverő kutyaszar (valamint ennek mozgó formája a mélymagyar náci csürhe), az átláthatatlan füstöt eregető "zöld busz", a dohányosok és sorolhatnám...
Számomra ez az egész banzáj nem lenne több egy jó fotótémánál, ha a nyilas csőcselékünk nem lenne ott rendszeresen, hogy ferdült hajlamaikat ily módon éljék ki.

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 17:54:33

@zero: Igen, nagyon sok helyen jól teszi az ember, ha titkolja. Gyakran még a szülők előtt is... A felvonulás pedig pont az a hely, ahol nem kell titkolnia. A kordont pedig - legalábbis szerintem, lehet tévedek - nem a fél várost szétverő agresszív melegek miatt kell felállítani, szóval ez ügyben máshol kéne reklamálni.

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 17:56:46

@aaabbbccc:

TADA :)

Megint előmászott egy idióta a sötétből, aki a Folsom Street Fair, vagyis az éves rendes szadomazofesztivál képeivel akar a melegfesztivál ellen hangolni.

Sokan vagytok még ennyire sötétek?

en.wikipedia.org/wiki/Folsom_Street_Fair

Tessék, művelődj.

redrick 2009.09.03. 17:58:14

@avus: Meg lehetne ugy is mutatni, hogy nem kezd el Mr Atlagpolgar szaja habzani a duhtol. Egy ilyen felvonulas sokkal nagysagrendekkel tobb kart okoz nektek, mint egy teljes ev Melymagyar az ekho tv-n!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 18:00:04

@zero: okké, és a melegeknek mi köze van ahhoz, hogy a rendőrség hogyan dönt?
Aztán meg, ha kivezetnéd az alsó-rakparta, akkor pont a figyelemfelhívás maradna el. Tudod, arról szól, hogy még te is megnézd, és számodra is kiderüljön, hogy például tavaly nem voltak tangás-baszós-vibrátoros arcok. Egyébként, ha meg vannak, akkor mi van? Mióta vagyunk ilyen prűdek? Komolyan, mindenki sír a dolgon, aztán hazamegy és megnéz egy jó kis leszbi pornót. Hagyjuk az álszentséget.
Ja, és igen, titkolják, zero. A te környezetedben is feltehetőleg jó néhány ember titkolja, mert fél az ilyen reakcióktól. Ezt nem nehéz belátni.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.03. 18:00:25

@aaabbbccc: ez a hányinger... inkább nem néztem végig. Csak idáig ne jussunk el könyörgöm :( Undorító

aaabbbccc 2009.09.03. 18:00:55

@avus:
igen idióta vagyok

a post arról szólt, mikor fog a rendőr beavatkozni a buziparádén

sajnos nem fognak, mert nem mernek

buziparáde ma, magyar Folsom Street Fair holnap

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 18:02:06

@turner: Nehéz felfogni, hogy azok a képek nem melegfesztiválon készültek?

aaabbbccc 2009.09.03. 18:02:50

@avus:
nekem elég melegeknek tűntek a faszik

flamer 2009.09.03. 18:03:31

@DeMarco: Az a baj, hogy nem csak pofátlanul hazudozol, hanem ezt kibaszottul átlátszó és primitív módon teszed, nyilván azért, mert ennyi tellik tőled. Tekintsd meg pl. a következő képeket és magyarázd el, hogy az azon látható felvonulók hol vétenek a közerkölcs ellen.


www.ilga-europe.org/var/ilga/storage/images/europe/photo_galleries/budapest_pride_7_july_2007/budapest_pride__13/50063-1-eng-GB/budapest_pride.jpg

www.ilga-europe.org/var/ilga/storage/images/europe/photo_galleries/budapest_pride_7_july_2007/budapest_pride__9/50051-1-eng-GB/budapest_pride.jpg

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 18:04:41

@flamer: az mááás, te is tudod. Ez nem számít. Ő tudja, hogy a buzik mit és hol csinálnak

Picitures doktor 2009.09.03. 18:06:13

@zero: Kerepestarcsán a dögkút mellett is van egy üres terület......

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.03. 18:06:37

@avus: Amikor elküldtem a kommentet, még nem olvastam a tiédet. Elhiszem, h nem azon készültek, nem nehéz a felfogásom ;) De azért nagyon remélem, hogy nem lesz Mo soha ennyire liberális...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 18:08:04

@turner: egy jó kis gárdavatáshoz gyerekekkel remélem elég liberális, ugye?

spammer blogger 2009.09.03. 18:11:58

@avus: attól, hogy esetleg igazad van és ezek valóban egy szado-mazo buli képei, még rengeteg gusztustalan hímringyó látható rajtuk. (gyk: a Village People-lel nincs gondom, amíg csak énekelnek! :D )

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.03. 18:12:11

@calam:

1. a leszbi pornó a mennyország ízelítője ...

2. ha valaki jó arc, sosem érdekelt, hogy kivel bújuk ágyba estenként. Meg amúgy nem is érdekelt sosem. Persze aki durván tollboa-s magamutagató ... azokat még a normális melegek is megvetik ...

thedealer (törölt) 2009.09.03. 18:12:17

Most kedves avus azt szeretne itt hangoztatni, hogy
1/ azert ne kerje a melegeken szamon senki az erkolcsos magatartast, mert a jobboldal... nem az iskolaban vagyunk kisfiam! azert mert masok allatokkent viselkednek, te meg nem pisalhatsz az Andrasi ut kozepen, nem lengetheted a farkad stb...

2/ most komolyan a Meleg Buszkeseg jele az az lenne, hogy egy bibliat szorongatva maszturbal valaki??? Ez mutatja meg a tobbsegi tarsadalom szamara, hogy a melegeket partnerkent kezelje?

3/ a melegekre most azert nem vonatkozik a BTK minden paragrafusa szerinted, mert Ok "masok"? Mert ugy tunik szamomra, hogy a "romakra" azert nem vonatkozik a BTK mert Oket elnyomjak, fenyegetik - a melegekre azert nem vonatkozik, mert Oket elnyomjak, fenyegetik. A Liberalisokra sem vonatkozik, mert oket fenyegetik.

En, mint abszolut tolerans, nem jobboldali, nem liberalis, nem meleg, nem roma meg itt allok es azon gondolkodom, hogy ezekutan ram akkor most vajon miert vonatkozik a BTK? En mikor lengethetem a farkam majd buntetlenul az Andrasi uton? En mikor maszturbalhatok keresztel az Oktogonon... melettem ki fog kiallni majd, ha jon a rendor hiszen en kialltam a melegek azon joga melett, hogy egy nap az evben - igenis szervezzenek egy bulit amin megmutatjak magukat.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.03. 18:12:40

@calam: Hol láttad, olvastad, hogy ezt én normális dolognak tartom? Nem helyeslem én sem, hogy gyereket visznek gárdaavatásra. Ahogy azt sem helyeselném, hogy buzifesztiválra vigyenek kiskorút. A fenti képsorozatot meg végképp nem szeretném sehol sem látni ebben az országban... Vagy te igen?

aaabbbccc 2009.09.03. 18:14:45

egyesekben a Gárda félelmet kelt, ezért lett pl betiltva
a melegfelvonulás másokban (és nem 1-2 emberben) kelt rossz érzéseket
azt a melegeknek el kellene fogadniuk
otthon vagy egy zárt klubban éljék az életüket, mit bánom

zsoltix 2009.09.03. 18:15:23

A buzifeszt egy hetes rendezvènysorozat. A felvonulàs csak egy rèsze. Ugyhogy nem csak egy napi össznèpi összemelegedèsröl van szò.

pazola 2009.09.03. 18:17:17

Szivarvanyos, boas, tullos buzik vs garda ketrecharc.

Ezt akarom, valahol elzarva a civilizaciotol.

Normalis buzik vonulhatnak.

OZ a Kételkedő 2009.09.03. 18:17:25

Nálunk nyugatabbra ez úgy történik, hogy a melegek felvonulnak, parádéznak, csinálják a műsort, és az út mentén bámészkodó emberek állnak, élvezik a látványosságot, aztán nagyot röhögnek és hazamennek.
Nálunk ki kell üríteni az egész környéket, nehogy az ellentüntetők szétverjék a menetet.
Már ez szégyen, de tessék mondani, ha senki nem mehet a közelükbe, akkor kinek a közszemérmét tudják megsérteni?

Picitures doktor 2009.09.03. 18:17:53

@aaabbbccc: aztaqrvaaaaaaa,ez lesz szombaton a belvárosban??????????
Mennyi rácsúszásos baleset lesz vasárnap,ha mindegyikből ott lötyög ki??

flamer 2009.09.03. 18:18:47

@aaabbbccc: Bennem meg a homofóbia kelt kurva rossz érzéseket.
A te logikádat követve akkor nyugodtan legyél homofób, de csak otthon, a négy fal között és például baromira ne terjeszd a nézeteidet itt a neten.
Na, most akkor vagy szépen csendben maradsz, vagy eltöprengesz azon, hogy esetleg némileg csiszolni kellen az elképzeléseiden.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 18:19:33

@turner: engem nem zavarna, nem megyek oda, senkinek nem okoznak kárt, vagy igen?
@zero: ja, hogy vannak normális meg nem-normális melegek, így már minden világos. Valszeg ez nem függ össze a melegséggel. Azon kívül nagyon szépen megkérlek, hogy soha, de soha ne menj el bármilyen karneválra, mert ott nagyon szarul fogod érezni magad, nem is tudom, a Szigeten, hogy bírtad ki.

Na, mondom én, leszbipornó, így is van. Köszi

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 18:20:32

@aaabbbccc: félelem/=/rossz érzés, ráadásul a melegek nem akarnak jogokat megvonni, vagy rendet teremteni

Lord Kilburn 2009.09.03. 18:23:33

Közös nyilatkozatban állt ki tizenhárom ország budapesti nagykövetsége a melegfelvonulás mellett. „Támogatásunkról és szolidaritásunkról biztosítjuk a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösséget. Támogatjuk, hogy e hagyományos rendezvényen békésen és a törvényeket betartva felvonulhassanak annak érdekében, hogy véget vessenek az őket érintő kérdések körüli csendnek” – közölték. A levél aláírói: az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Csehország, Dél-Afrika, Franciaország, Görögország, Hollandia, Kanada, Nagy-Britannia, Norvégia, Spanyolország, Svédország és Szlovénia.

joszip 2009.09.03. 18:23:44

Én ha meleg lennék, arról álmodoznék, hogy olyan világban élek, ahol teljesen természetes az együttélés, a környezetem elfogadna, a kívülálló meg nem is tudná, hogy én meleg vagyok, amikor pld. a melóhelyen kávézgatok a többiekkel. Mert én sem arról mesélnék, hogy kit kúrtam seggbe, és nyilván a heteró munkatársaim sem hasonló témákkal szórakoztatnák a kollektívát.
Nem tudom, mi az, ami a melegeket kihajtja egy pornográf közszemlére, hogy még véletlenül se valósulhasson meg a fent említett idilli állapot.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 18:25:27

@joszip: hehe pornográf közszemle, ezt honnan szedted apóka?:D

Megélhetési rasszista 2009.09.03. 18:25:47

@calam: Mivel nem érted meg, ezért lassan és tagoltan még egyszer leírjuk: a buzifelvonulással a következő gondok vannak:
1., lezárják miatta a belvárost, gyakorlatilag kettészelik (érdekes módon, hasonló ok miatt a Budapest Parádét sem engedik már évek óta)

2., a felvonulás nem arról szól, hogy végigvonolu néhány transzparenssel, hogy "mi vagyunk a buzik", hanem direkt polgárpukkasztó módon, ruhában.

Ez az, ami zavaró. A Magyar Gárda miatt kellett lezárni fél várost? Nem. Ruhátlanságuk egyesekben megbotránkozást kelt. Nem, sőt, a ruha minden testrészüket takarja.
Olyan életvitelt akarnak bemutatni, amit az átlag deviánsként könyvel el? Nem.

És ezek nem agymosott jobbos szavazók, hanem Kádár büszke népe! És attól, hogy most "csak azért is felvonolunk, akármilyen botrány lesz" hozzáállás nem fogja szimpatikusabbá tenni a homokat.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.09.03. 18:26:01

@calam: te aztán toleráns vagy :D Szerintem nem csak engem zavarna/felháborítana/undort keltene ha férfiak szexelnének a nyílt utcán egymással. Gondolhatnál a kiskorúakra is. Még jó, hogy Mo-n ezt tiltja a törvény...

flamer 2009.09.03. 18:27:28

@joszip: Láttál már eskuvői menetet? Ismered a kollegáid, ismerőseid feleségét, férjét, barátnőjét, barátját?
Ha igen, akkor meg miért beszélsz marhaságokat?

SciNu 2009.09.03. 18:29:31

@aaabbbccc: Én nem vagyok meleg, hogy őket védjem, de a videón épp KÉT deviáns buzi látható, nézd meg a körülötte vonulókat. Semmi extra... A vörös csaj arcáról meg leolvasható a véleménye az ilyenekről, pedig ő is vonult. Az ilyeneket kellene csak kitiltani és nem is lenne gondom a felvonulással.

flamer 2009.09.03. 18:29:44

@Megélhetési rasszista: Én nem tudok arról,hogy a Budapest Parádét ne engedélyeznek, arról viszont igen, hogy a szervezők nem láttak benne elég pénzt és ezért abbahagyták.

Hungeralien 2009.09.03. 18:30:18

@joszip: "hogy kit kúrtam seggbe, és nyilván a heteró munkatársaim sem hasonló témákkal szórakoztatnák a kollektívát."

Haverokkal, kollégákkal pont ezekkel szoktuk egymást szórakoztatni!
Miért, ti a haverokkal az időjárásról beszélgettek kávézás közben?

opcsi 2009.09.03. 18:31:55

Aki akar, nyugodtan leugathatja a véleményemet, de én akkor is azt gondolom, hogy mindenkinek a magánügye, hogy mit hova dug, és hogy neki milyen a szexuális orientáltsága.
Ez azonban nem tartozik a nyilvánosságra, hanem a hálószobába.
Miért érzik úgy a melegek, hogy nekik több joguk lenne? Mihez?
Miért olyan extrém dolog a melegség, hogy arra büszkének kellene lenni? És miért kell ezért felvonulni?
Azt gondolják tán a melegek, hogy ha egy csapat kikent-kifent, jelmezes majom felvonul, akkor majd jobban elfogadják az emberek a homoszexualitást? Hát baromira nem. Egy ilyen felvonulással éppen az ellenkezőjét érik el. Meg azt, hogy néhány napig velük foglalkozik a bulvármédia, mert ez jaj, de érdekes esemény.
A társadalom toleranciáját azzal tudnák megnyerni, ha nem vernék a mellüket, hogy ők melegek, és ezért ők kisebbség, ezért őket extra jogok illetik meg, stb. Ez egy magánügy, nem tartozik másra.

Lord Kilburn 2009.09.03. 18:32:10

"Magyarország meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű közössége most ismét intoleranciával szembesül. Éveken át békésen és törvényesen vonulhattak fel a Meleg Büszkeség Napján. Éppen ezért sok baráti országban mély sebeket ejtett Magyarország megítélésén, amikor tavaly szélsőséges nacionalisták a melegekre támadtak. A szélsőjobboldali csoportok ezúttal is erőszakkal fenyegetőznek. Ezért adott ki a brit nagykövetség idén több más ország követségével együtt sajtónyilatkozatot, amelyben támogatásunkról biztosítottuk a felvonulókat, és Hollandiával együtt ezért nyújtottunk anyagi és erkölcsi támogatást a Budapest Pride egy héten át tartó rendezvénysorozatához."
Az idézet Greg Dorey magyarországi brit nagykövet írásából való, ami a friss hvg-ben olvasható.

flamer 2009.09.03. 18:32:22

@Megélhetési rasszista: Ja, meg te se hazudozzál már itt polgárpukkassztó ruhákról, mielőtt faszságokat beszélnél, nézz már meg pár képet a tömegről (az előbb linkeltem kettőt is), kurvára semmi kirívó nincs az öltözetükben.

tommybravo 2009.09.03. 18:33:02

@Megélhetési rasszista: A Budapest Parádé szponzorok hiányában nincsen, lásd: www.origo.hu/programajanlo/20070123iden.html

A Gárdát pedig a bíróság oszlatta fel, szerintem felesleges idekeverni.

redrick 2009.09.03. 18:35:45

@joszip: Van egy arc, kb 10 eve vagyunk jo munkahelyi haversagban, par honapja kiderult, hogy ratyi. Szanaszejjel voltam dobbenve, eszembe se jutott soha. Mondom neki, miafaszer titkoltad eddig? Aszonnya, "nem titkoltam, csak nem kerult szoba" Na menj a picsaba, mondtam, titkoloztal baszki, olyan nincs, hogy 10 evig nem kerul szoba! Erre o: "Miert, nekem pl fogalmam sincs rola, hogy a csajod fogazik-e"
Itt fogytam ki az ervekbol. Tenyleg nem tudja o se, meg senkise, hogy egyaltalan nem fogazik hehe.
Hat vhogy igy kepzelek en egy jofej ratyit.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.09.03. 18:37:03

Zero barátom: látom, sziporkázol! És tudod, mit? Minden szavad rendben van, hozzá nem teszek, bele nem kötök, mert ez mind-mind így jó, helyes, ahogy leírtad!

Fedor: micsoda poszt! :-) Micsoda címlap, micsoda ketrec, micsoda sorok, mondatok! :-)

Nem szólok hozzá. Kaptál már elég meleget (ha-ha-ha), és egy kis hideget is...

Su Larsen (törölt) · http://sularsen.com 2009.09.03. 18:37:07

@zero: Amit az Andrássy úttal kapcsolatban érzel azt úgy hívják negatív megkülönböztetés. Van aki ezt érzi egész életében mert valaki szerint más.

DeMarco 2009.09.03. 18:37:33

@calam, @flamer: Vajon miért olyan nehéz beismerni, hogy a többségben undort kelt a felvonulás és miért nem akarjátok belátni, hogy mennyire kontraproduktív az egész cirkusz?
Miért ne lehetne, hogy egyszer csak azt mondanátok, hogy igen, látjuk, hogy ez felháborítja a közvéleményt és ez a mi megítélésünket is nagyon negatívan rombolja és pont az ellenkezőjét érjük el, mint szeretnénk, ezért nem tartjuk meg a felvonulást.
Ugye a program egyhetes... Mondjátok meg, hogy az egy hét alatt történt bármi? Nem. Miért? Azért, mert nem magamutogatásról, provokációról szól.

flamer 2009.09.03. 18:44:50

@DeMarco: Bazd meg, miért olyan kurva nehéz beismerni, hogy NEM a felvonulás kelt benned undort, hanem az, amit magadban fantáziálsz róla? Vagy ha mégis, akkor tessék megmutatni, hogy az általam linkelt képeken konkrétan mi kelt benned undort.

Aztán meg el kellene gondolkodni azon, hogy mennyire érdekes az, hogy benned mi kelt undort (bennem például az idióta homofóbok).

tommybravo 2009.09.03. 18:47:05

@DeMarco: A közvéleményt ne azonosítsd a saját véleményeddel vagy a hozzád hasonló véleményt hangosan képviselőkkel. A többség, még ha fenntartásai is vannak, pont leszarja az egészet. Azt mondja magában, hogy azok "eszement buzik" már megint játszanak, de néhány valódi agysérültön kívül senki nem megy ki hőzöngeni.

Mi az hogy provokáció? Ami valakinek nem tetszik? Tiltsuk már be a május elsejét, az augusztus huszadikát (nem lehet közlekedni!), minden politikai megmozdulást, a kövéreket, a critical mass-t, a sziget fesztivált, mindent, ami kicsit is elüt a "nagyátlagtól".

Kontraproduktív? Nem hiszem: a melegekre felfigyelt a politika és apránként megkapják azokat a jogokat, amik neked már születésedtől megvannak.

Muad\\\'Dib 2009.09.03. 18:49:18

Az egész cikk mély csúsztatásokkal van tele. Szerinted nem elég pontosan van meghatározva pl. a közszeméremsértés? Segítek. Ha én a szombati bulira a kocsmából egy szál faszban, vagy tangában kószálok át, jönni fog a rendőr és annak rendje és módja szerint fel fog jelenteni. Te beszélsz hátrafelé haladásról, mikor nyíltan azt kívánod, hogy bizonyos csoportok több jogot kapjanak, mint mások? Ez így elég felemás...

valójábannemberci 2009.09.03. 18:50:43

@zero: Fennakadnának a vezetékeken és agyonvágna titeket az áram, úgyhogy a rend éber őrei a saját biztonságotok érdekében nem engedélyeznék a belvárosi sárkányeregetős felvonulást. ;]

DeMarco 2009.09.03. 18:52:05

@flamer: Belinkelsz két képet amin pont nincsenek undort keltő figurák... húha.
Most linkelgessek olyat amiken meg vannak? Bocs, nincs kedvem buzikat bámulni.

tommybravo 2009.09.03. 18:52:51

@Muad\\\'Dib: Az egyes ruházatoknak megvan a maguk helye és ideje. Ha a szombati kocsmából tangában jössz ki, az gáz. Ha a csajod jön ki tangában az is gáz. Ha a strandra megy ki tangában, az viszont pozitív. A magamutogató meleggyerek sem "szombat esti bulizás" után megy ki tollboával az Andrássy útra, hanem egy bizonyos alkalomkor.
Ha te rendezel egy Szlovák Nemzeti Felvonulást az örök magyar-szlovák barátság emlékére, akkor senki nem fog hülyének nézni azért, mert szlovák nemzeti viseletbe öltözöl, még ha délután kettőkör a 4-6-os villamoson egyébként csodálkoznának. Folytassam?

2009.09.03. 18:53:22

Tök alap, hogyha 1000 meleg, teljesen hétköznapi ruhában felvonulna, olyan transzparensekkel, hogy "most láthatod, hogy nem különbözünk", vagy "fogadj el minket" stb, akkor az valóban méltóságteljes lenne, és együttéreznék velük, ha megdobják őket tojással. De provokatív külsőségekkel hirdetni a toleranciát nem az igazi, csak a legostobábbak gondolhatják, hogy az extrém megnyilvánulások, a csakazértis megmutatjuk hozzáállás majd együttérzést kelt, ez baromság. Aki ott lesz az 1. rossz buzi, akit a normális melegek is lenéznek (meleg ismerősök mondták) 2. agyhalott libsi, aki mindenkiért kiáll, akit elnyomnak szerinte a nácikok.

DeMarco 2009.09.03. 18:54:23

@tommybravo: Az emberek 77%-a ellenzi a deviánsok menetét egy tegnapi felmérés szerint. Hadd engedjem meg, hogy a 77%-ot nagy többségnek tituláljam... kösz.

OZ a Kételkedő 2009.09.03. 18:55:20

Még egyszer megkérdezem, mert senki sem reagált rá: Kinek a közszemérmét, vagy a jóérzését sértheti ez a felvonulás?
Közszeméremsértés az, ha megyek az utcán, és hirtelen valaki előttem előveszi a farkát. De ha egy előre bejelentett felvonuláson történik valami, azt csak az látja, aki előre megfontolt szándékkal odamegy megnézni. Ha zavarja, akkor mit keres ott? Arról nem is beszélve, hogy nem tud odamenni, mert le van zárva a környék.
Alátámasztásul egy régi vicc:
Mari néni feljelenti a szemközt lakó fiatal párt, mert egész nap az ablak előtt dugnak, mint a nyulak. A rendőr kimegy helyszíni szemlére, de Mari néni ablakából nem is látja a szemközti ablakot. Erre Mari néni odatol egy asztalt, arra egy hokedlit, felmászik rá, és azt mondja: Jöjjön csak ide, biztos úr, már megint ott vannak!

uglylittleduck 2009.09.03. 18:56:48

Furcsa, hogy kérdés egyáltalán, hogy a buzik enyelgése sérti-e a közízlést, míg a csecsemők nyilvános szoptatása vitatéma....

tommybravo 2009.09.03. 18:57:46

@DeMarco: És az a 7,7 millió ember majd kimegy és megdobálja őket? Nem. Pont leszarja, még ha nem is helyesli. De pont ez a lényeg: ha van valami, ami nem tetszik, attól még fogok állat módjára viselkedni és habzó szájjal "tilcccsákbeee"-t kiáltani.

flamer 2009.09.03. 19:00:40

@shitgun: Faszom, bazdmeg, linkelj már egy képet, amin a Gay Pride-os tömeg látható és mutasd meg, hogy a tömeg milyen kirivó ruhában van.

@uglylittleduck: szerintem mindkét témával csak annak vannak gondjai, akik a saját frusztrációikkal küzdenek.

2009.09.03. 19:01:21

@uglylittleduck: az a helyzet, hogyha bejelentenek egy rendezvényt, és azon szeméremsértő dolgok történnek, akkor az szeméremsértés. Ha bejelentek egy felvonulást, és azon résztvevőként felgyújtok egy autót, akkor az szerinted rendben van? Csak az látta, aki eljött:)

uglylittleduck 2009.09.03. 19:02:05

Elgondolkodtató, hogy míg a buzik tobzódhatnak az előre bejelentett felvonulásukon, az nem sérti a közszemérmet, de most a tévében éppen az volt a téma, hogy egy anya nem szoptathatja meg a csecsemőjét nyilvános helyen...

DeMarco 2009.09.03. 19:03:57

@tommybravo: Miért a gárdával nem ez történik?
Egyébként meg hiába nem mész ki, mert az összes médium tolni fogja az arcunkba, mintha bárkit is érdekelne...

Muad\\\'Dib 2009.09.03. 19:03:58

@tommybravo:
Mondjuk a jog nem nagyon ismeri a most jópofa, de most nem fogalmát. Ha a homik hajlandóak lennének normális, kultúrált körülmények között felvonulni, semmi bajom nem lenne velük. Sőt, utána a privát klubban, tőlem fasszal a seggükben is mászkálhatnának, magánügy. Viszont ez az egész szigorúan arról szól, hogy az őket ért sérelmekért jó nagyot rúgjanak a társadalomba, mert most éppen az a PC gondolkodás szerint a sikk, ha a politikai vezetők támogatják minden produkciójukat.

2009.09.03. 19:04:15

@flamer: faszod bazmeg, kimentem tavaly nézni, elnézést, hogy nem fotóztam. Felőlem különben vonuljanak, akár patisszont is dughatnak a seggükbe, csak azt nem értem, hogy akkor utólag miért megy a sírás. Ha felveszek egy bomberdzsekit, a gatyámba tűzök egy baseball-ütőt, és felveszek egy horogkeresztes sapkát, majd bevonulok a Mátyás térre, mennyi jogom lesz utána rinyálni, hogy pofánvertek?

Nazereth 2009.09.03. 19:04:26

Én mint egy 18 éves meleg srác mondom, és mondtam mindig is azt, hogy ilyen rendezvénynek helye nincsen semmilyen, még demokratikus országban sem. Illetve, olyan formában nem, mint amilyen a magyarországi. Sajnos emiatt tekintenek "ránk" úgy ahogy. Fura kimondani, hogy ránk, mivel sohasem soroltam magamat a melegek közé, mert nem érzek azonosságot semmilyen ízléstelen picsarázó köcsögmajommal, már bocsánat. Én úgy gondolom, hogy békét háborúval nem lehet elérni. Ez, amit a felvonulás szervezői tesznek, nem más mint agresszív provokálás. Erőszakos "fogadjatok el, vagy hülyék vagytok" címszóval. El vagyok keseredve. Olvastam valakinek a beszédét ennek a rettenetnek a megnyitóján, és egy részével egyetértek: "... Tudom, ez furcsán hangzik, hiszen senki sem akar meleg lenni, a melegséget senki sem választja. Majd bolond lenne egy lenézett, kigúnyolt csoport tagja lenni, ha volna más választása..."
Én akinek egy elég nagy gyermekkori traumára vezethető vissza ez a dolog, ugyanígy gondolom. És a lenézésről, kigúnyolásról nem más tehet, mint a meleg közösség legundorítóbb, legszánalmasabb rétege, azok akik ezt szervezik, és azok akik résztvesznek rajta. Felvonulnak egy olyan dolog szellemében, amiről láthatólag fogalmuk sincs, hiszen saját maguk ellen cselekszenek. A magánélet otthonra, négy fal közé való. Egy rendes, normális értékrendel rendelkező ember ezt tudja. Illetve tudnia kéne.

changebug (törölt) 2009.09.03. 19:05:48

talán nem kéne annyit basztatni a rendőrséget. pl. neked is.
az a dolga, hogy üssön mint állat.
nyugaton is. persze ebben az országban pont az a cél, hogy teljes bizonytalanság legyen.
amúgy én a rendőrök helyébe ha már berángatnak egy kis hétvégi műszakra begyűjtenék pár túl meleget meg pár keményt aztán leraknám őket a hűvösbe hagy nyugodjanak le. (én mondjuk inkább ilyesmit olvasok ki az idézetből)

flamer 2009.09.03. 19:09:47

@shitgun: Értem. Tehát valahogy az van, hogy a fényképeken pont mindig az látszik, hogy ott van ezer, tök normálisan öltözött az ember és azt valahogy csak a homofób fröcsögők látják, hogy van ott egy másik, sokkal nagyobb, polgárpukkasztó módon öltözött tömeg.
Hihető.

DeMarco 2009.09.03. 19:09:56

@flamer: Jah, már értem. Aki ellenzi a felvonulást az mocskos nácik, köcsög homofób, frusztrált hülye.
Még véletlenül sem normális életvitelt vivő, normális értékrendet képviselő ember, akinek az apa-anya-gyerekek a család. Mindjárt még szégyellni is fogom magam...

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 19:09:56

@shitgun: Még a bombagyáron is azt olvastam kommentelőktől, hogy a 08-as feszt már kifejezetten visszafogott volt, kivi vagyok, te mit láthattál, ami olyan közszeméremsértő volt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 19:12:47

@Megélhetési rasszista: tudod, nem a felvonulók, hanem az őket támadók miatt kell lezárni a fél várost, nem lenne rá szükség, ahogy megoldják, pl a CM alatt is, hogy ha elvonul a menet, akkor feloldják a lezárást. Itt nem lehet, mert Vonáék meg akarják "akadályozni"

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 19:12:54

@Nazereth: Szerinted amikor még nem volt Pride, mondjuk a 90-es években, és előtte, akkor a homoszexualitás elfogadott dolog volt?

Akkor ezek szerint az arab országokban biztos jó dolguk lehet a melegeknek, mert ott aztán nincs buzifeszt...

tutko (törölt) 2009.09.03. 19:13:00

Inkább 5x a Gárda mint ti 1x buzikák.....

2009.09.03. 19:15:02

@avus: ja, ha ilyen szolid volt, akkor minek lezárni az Andrássyt és környékét, meg rohamzsarukat kivezényelni? Olyan kis szolid sétacsapat, kit ingerelnének fel? Ja, hülye nácikat, a 77%-os kisebbséget, akit meg zavar. Ajánlanám Nazareth kommentjét, de arra gondolom nem reagálnak majd a libsik itt. Ha egyetértesz a felvonulással, akkor ártani akarsz a melegeknek, vagy ugyanolyan elvakult vagy, mint a tojásdobálók.

Nazereth 2009.09.03. 19:15:20

@avus: Inkább élnék ott, minthogy ilyen emberek alapján skatulyázzanak be.......

tutko (törölt) 2009.09.03. 19:16:17

Mondjatok 1 olyan törvényt amit a gárda nem tartott be.
És kiket fenyegetett vagy félemlített ???

Jahh, hogy a Tv mondta mi ?
Akkor biztos ugaz is,,,, persze agymosás rulez.

2009.09.03. 19:16:49

@calam: tévedésben vagy az ok-okozatot illetően. Ilyen ez a kurva demokrácia, tüntetni is lehet, meg ellentüntetni is. Aki kimegy, tud erről. Akkor meg mit prókátorkodunk itt?

uglylittleduck 2009.09.03. 19:17:21

@SciNuBob -I hear you, mon!-:
Ott a pont! A rendőrség is pontosan ezt szeretné!

Nazereth 2009.09.03. 19:18:32

@tutko: Sok helyen mondták, hogy amíg volt, vidéken pl. biztonságban érezték magukat az emberek. Ilyen szempontból szerintem a gárda egy elfogadható dolog. Hogy mit szimbolizál, vagy milyen elveket vall, én nem tudom, nem foglalkoztam vele. Ahogy mondod, a médiára alapozva pedig semmilyen véleményt nem szabad kialakítani...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 19:19:04

@shitgun: apa, emlékszel mit történt tavaly és azelőtt?
Na, ha igen, akkor szándékosan hazudsz, ha nem, akkor meg kérlek, nézz utána, ha nem találod a linkeket, segítek.

2009.09.03. 19:38:20

@calam: Na, hát nagy dolog egy olyan posztra hivatkozni, amelyben a szerző jó előre kijelenti, hogy nem buzi ("Én és néhány barátom polgárjogi okokból voltunk kinn, nem személyes érintettség okán."). A tojás, mint veszélyes fegyver. Száz éve tök legális véleménynyilvánítási forma volt, hogy a klasszikus görög színházat ne is említsem, ahol szintén alap volt. Sokan haltak bele a tojásdobálásba biztos, kb. annyian, ahányan a buzik látványába, egykutya a két banda. Egyébként meg totál félreértesz, mert bár bevallom, homofób vagyok, engem nemigen zavar a felvonulás, az zavar, hogy a résztvevők tudják, hogy mi várható, azt is tudják, hogy ezzel ártanak annak a 90%-nak, akik jól elvannak a melegségükkel otthon, az Angyalban meg mittomén hol, mégis kimennek, aztán fasizmust kiáltanak. Ez nem a szabadságról, hanem a provokációról szól, bazzeg, én se nyúlok a szemétaprítóba, mert lekaszabolja a kezem.

adrfst 2009.09.03. 19:40:52

Büntessük meg a meleg felvonulókat úgy, hogy mindenki szarik rájuk. Senki nem bámulja őket, senki nem kiabál, senki sem dobál. Még a tévét is kapcsoljuk át unottan egy másik csatornára, ha feltűnnek.
Ha ezt megcsináljuk, két év múlva már nem lesz felvonulás. Mert akkor már mitől lenne érdekes?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.03. 19:43:38

@adrfst: Teljesen félreérted a felvonulás célját. Amúgy meg egyrészt évekig ment ez a pride komoly balhé nélkül, másrészt meg elhiszed, hogy ők örülnének a legjobban, ha nem lenne a hajcihő?

Nazereth 2009.09.03. 19:43:51

@adrfst: Nahm, te már érted a mentalitást :)

kommenter 2009.09.03. 19:43:53

Lehet, hogy nem vagyok túl európai, de nekem a normális párkapcsolat a férfi-nő-gyerekek sztoriról szól.

Pong 2009.09.03. 19:43:56

Noja, szomoru hogy magyar celebek eröteljesen kussolnak ezügyben, pedig talàn nem kellene, azèrt mèg nem vagyunk oroszban, vagy lengyelben, ahol esetenkènt a rendör veri öket.

Az, hogy bibliàval törlik a seggüket, az engem nem zavar, de gagyi polgàrpukkasztàs, az tèny, ja meg èn is ezt csinàlom otthon, privàtba.

Az, hogy meg egypàr bigott arcot zavar, nos azokat bàrmi vicc zavarja, szoval keresse ki mindenki magànak.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.09.03. 19:48:18

Nem azt mondta rendőrség, hogy elő fognak állíttatni részt vevőt emiatt - illetve csak nagyon súlyos esetben -, hanem megkérte a szervezőket, hogy a közízlés tiszteletben tartására hívják fel a résztvevők figyelmét, ezt pedig minimum meg kellett tenniük, mert rengetegen reklamálnak emiatt. Ezzel pont a melegeket védik az atrocitásoktól. a papi reverendában vonagló buzi mondjuk erős. Emiatt reklamálnak a zsebnácik. Hogy a jogvédőjük berágott ezen az az ő baja. Normális helyen a szervezők szóltak volna résztvevőknek, hogy öltözzenek fel kulturáltan, mert a Magyar Köztársaság rendőrsége megkérte őket erre. End of story.

ghavin 2009.09.03. 19:49:03

A dorkós szárnyas buzi a fotón nagyon üt! :D Sírok a röhögéstől :'D

zotyikaa 2009.09.03. 19:49:10

Nem értem ezeket a melegeket. Nálunk 8 embert rúgtak ki a cégtől, erre a kis homokos kollégám a munkaügyi bírósághoz fordult, hogy azért rúgták ki, mert homokos. No most ezzel azt érte el, hogy a volt főnököm kijelentette, soha nem vesz fel mégegyszer ilyet. Pedig direkt próbált demokratikus lenni és mindig meg is védte. Most mondhatnám megérdemelte.

kommenter 2009.09.03. 19:52:23

Ha otthontartanák a nemi identitásukat, akkor nem érne egyiket sem megkülönböztetés....ennyi

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 19:53:12

@shitgun: már ne is haragudj, de az erőszaknak nem lehet engedni. Ezért kell kimmeni. Ha engedsz a terrornak, akkor győz a terror, és nem lesz szabadság. Na, ezért kell kimenni, a szabadságért.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 19:53:54

de a szemétapritó nem ember, hanem gép. Ez fontos különbség. Az apritónak nincs szabadsága, mert nem ember.

kommenter 2009.09.03. 19:54:48

@kommenter: Én sem rázom a zacskómat az Andrássy-úton, hogy mekkora király dolog heterónak lenni..

2009.09.03. 19:57:00

@calam: de ha nem mennek ki, nincs terror! Kimennek, hogy ne legyen terror, és attól lesz terror, hogy kimennek. Hány esetről tudsz, hogy melegeket vertek, just for fun? Hát biztos jóval kevesebbet, mint mondjuk punkot, vagy gyereket mp3 lejátszóért.

ján kádár 2009.09.03. 19:59:24

Na most lehet prüdözni, fasiztázni s
tb.
Mi a ferde faszért kell kirívóan(az átlag emberi normatívától eltérően )
bizonygatni azt hogy homokosok vagytok?
Ki a faszt érdekel?(ne?)
Nem kell csodálkozni, hogy belőlünk heterókból, kihozzátok az állatot!
Ti állatok!Buzduljatok mint állat a négy fal között, és nem kell ugatni hogy répára gerjedtek manus létetekre,

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 19:59:59

@shitgun: ezt akkor most hagyjuk abba. Az áldozat nem lehet hibás. Köszi

ján kádár 2009.09.03. 20:00:36

Na most lehet prüdözni, fasiztázni s
tb.
Mi a ferde faszért kell kirívóan(az átlag emberi normatívától eltérően )
bizonygatni azt hogy homokosok vagytok?
Ki a faszt érdekel?(ne?)
Nem kell csodálkozni, hogy belőlünk heterókból, kihozzátok az állatot!
Ti állatok!Buzduljatok mint állat a négy fal között, és nem kell ugatni hogy répára gerjedtek manus létetekre,a csajok meg lukra izgulnak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.09.03. 20:00:54

ráadásul évekig nem volt semmi balhé, két évvel ezelőtt volt először. Na ezt magyarázd meg. Tavaly, amikor semmi, de semmi a nyárspolgároknak és prűdeknek kivetni való nem történt, akkor volt a legerősebb a támadás.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 20:01:51

A rendôrség megkérdezheti a bv dolgozókat, milyen a társadalmi közízlésnek megfelelô ruházat, ugyanis a "26/2005. (XII. 19.) IM rendelet a büntetés-végrehajtási szervezet öltözködési szabályzatának kiadásáról" tartalmazza a következô mondatot:

"A hivatásos állomány polgári ruházata legyen mindig gondozott és alkalomhoz illő, feleljen meg a társadalmi közízlésnek és a kulturált öltözködési szokásoknak"

Egyébként csak azért, mert valamit a rendôrség mond, nem kell szó szerint szerepelnie egy törvényben. Meglepô módon magyarul beszélnek, és elég nehéz nem megérteni mit mondanak.

A szabálysértési törvényben az alábbi mondat a rendôrséget hatalmazza fel a mérlegelés jogával:
"Aki olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen"

Meg fogsz lepôdni Fedor, sehol sincs definiálva sem a megbotránkozás, sem a riadalom. Egyszerûen a köznapi értelmükben szerepelnek. Megesik az ilyen az egy nyelvet beszélôk között.

Mindemellett egyetértek azzal, hogy ne mondja meg a rendôrség, miképpen öltözzön fel valaki, de az áljogászkodós csûréscsavarásnak tûnô szôrszálhasogatás felesleges.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 20:03:04

@ján kádár: szerintem te nem vagy normális, ezért szerintem kizárólag négy fal között csináld azt, amit éppen csinálsz. Mert Én megmondtam, hisz Én normális vagyok.

loláb 2009.09.03. 20:04:07

Szerintem a melegek a felvonulással sa saját maguk ügyének ártanak a leginkább. Ha csak sziplán kézenfogva, zászlót lengetve vonulnának föl, akkor is lenne egy jó csomó ember, aki ferde szemmel nézne rájuk, esetleg dobálná őket, viszont akkor a közvélemény toleránsabb (nagyobbik) része felháborodna rajta, esetleg a melegek mellé állna, hiszen ők is ugyanolyan emberek, mint mi, milyen alapon bántják őket.

De ameddig ez a seggrázós, harsány és közönséges felvonulás megy, ami minden konzervatívabb gondolkozású, normális emberben azt az érzést kelti, hogy "Ezek nem olyanok, mint én, mi közöm van ahhoz, ha őket verik?"

Szóval ezzel a felvonulással az emberek túlnyomó többségéből nem szolidaritást, hanem elzárkózást váltanak ki. Nyilván csak az ostoba kissebség fog tojásokkal hangot adni az ellenérzéseinek, de ettől függetlenül nem lesznek érzékenyek a problémákra. A melegekel szembeni erőszak "nem fogja elérni az ingerküszöbüket".

De hát az ő dolguk, ha nekik megéri az ütleg és a közbotrány okozás, ahelyett hogy valóban az elfogadásukért tegyenek, felőlem csinálják. Viszont ameddig ilyen felvonulások vannak a tvben, addig engem személy szerint a legkisebb mértékben sem izgat, ha a rendőrség arra kéri őket, kerüljék a közbotrány okozást, vagy éppen tojással dobálják őket.

lutria 2009.09.03. 20:04:39

Ha a rendezvény neve a meleg BÜSZKESÉG napja és az elfogadásról szól,miért kell paradicsommadárnak öltözni és pávatollat dugni a hátsójukba és közben nemi aktust imitálni?És még csodálkoznak hogy megdobálják öket tojással.

jpmjpm 2009.09.03. 20:06:20

Nekem semmi bajom a melegekkel, ismerek is párat, ők tök jó fejek.

De szerintem ez a melegfelvonulás eléggé gusztustalan. Pedig én aztán egyáltalán nem vagyok prűd. Akiket melegeket ismerek közülük egy sem tenné ki a lábát erre a szennyre. Mert nem akarják, hogy az ott felvonuló aberrált félbolondokkal azonosítsák őket.

És miért baj az, hogy a rendőrség azt kérte, hogy a közizlésnak megfelelően viselkedjenek? És miért kell ezen felháborodni?

Kérték, szépen. Nem volt ott, hogy ha nem, akkor ez+az lesz. Csak egy szimpla kérés volt. Engedélyezik a dolgot, biztosítják a menetet, beavatkoznak ha kell, a saját testi épségüket is kockára teszik. Akkor miért ne kérhetnének vmit. szépen?

Szóval nem értem ezt az egészet. Vihar a biliben.

RIO 2009.09.03. 20:06:54

melegfelvonulás közterületen nonszensz. semmi prüdéria, de mit mondasz egy 4-5-6 éves gyereknek, mit csinálnak a bácsik? igy is elég szart kell elmesélni (miért ül a néni a pisijében a padon? pl.)
sarkos, de logikus kérdés: kakiszex-kedvelők felvonulása? műkakikat lóbálva, csokikrémet pelenkából nyalva? no way, asszem ebben egyetértünk.

2009.09.03. 20:09:07

@calam: szerintem is, de ismerkedj meg a viktimológia fogalmával, oszt egyszer majd újra összefutunk.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.09.03. 20:09:51

@RIO: Erre mondják azt, hogy épp akkor nem kell arra sétálni a gyerekkel. Eccerű, nem?

BKV reszelő 2009.09.03. 20:10:23

@flamer: Lazíts, a fiúd valami vastaggal közelít a farod felé !

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 20:10:51

@RIO: amúgy minden másra van válaszod, csak a melegfelvonulásra nem?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.09.03. 20:11:34

@jpmjpm: "És miért baj az, hogy a rendőrség azt kérte, hogy a közizlésnak megfelelően viselkedjenek?" Definiálnád a közizlés fogalmát?

BKV reszelő 2009.09.03. 20:12:37

@szomorutojas: Az eddigiekről készült képeken a méltóság nem jelent meg, ezzel szemben egy csomó marha bohócnak öltözött és csodálkozott, hogy akként kezelték. Teljesen rendben lenne a melegfelvonulás, vonuljanak ha nem fáradtak a heti melótól, de ha farsangi felvonulást csinálnak, akkor ne csodálkozzanak az őrületen, ami egy farsangon lenni szokott.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 20:17:00

@BKV reszelő: ez egy szó, nem tartalom. Arról nem is beszélve, hogy a méltóság mennyire mást jelent mindenkinek. Neked például a farsang nem lehet méltóságteljes.

2009.09.03. 20:18:08

@Kóser Malac: Erre mondják, hogy akkor arrafele nem kell melegeknek felvonulni. Már a te logikád szerint.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.09.03. 20:20:57

@shitgun: Ha bejelented 6 hónappal előtte, hogy merre fogod és mikor a gyereket sétáltatni, majd akkor... :)

blokkos 2009.09.03. 20:21:06

A húsvéti körmenet miért nem vált ki ilyen ellenérzést a homoszekszuálisokból?
Lehet okosabbak mint Ti? Vagy csak toleleránsabbak? Hiszen senki sem dobálja meg a hívóket, dem a "bohóc" ruhákba öltözött "tisztelendő" urakat, akik - tisztelet a kivételeknek - lehet maguk is homokosok, perverzek, de számtalan hír szerint minimum pedofil hajlamúak.
Sokkal inkáb buzikat, mint gárdistákar!

jpmjpm 2009.09.03. 20:21:45

@Kóser Malac: Az én definíciómban azt jelenti, hogy ne forduljon ki a belem amikor megnézem a menetről készült videókat. Meg mondjuk egy ötéves ne kapjon sírógörcsöt ha véletlenül meglátja a menetet.

Meg ne az legyen az emberek véleménye, hogy a minden meleg ilyen exhibicionista, aberrált, agyatlan, mint akik itt végigvonulnak egy szál semmiben és rázzák magukat.

2009.09.03. 20:24:20

@Kóser Malac: oké, ha bejelentem arra a napra, nem lesz felvonulás? Mert nekik fontosak a jogaim, a szabad mozgásom. Jaj, ne.

tolsztoj 2009.09.03. 20:24:21

@adrfst: Ez egy józan gondolat, valóban, ha tojna rájuk mindenki, ringathatnák magukat, és twistelhetnének félholtig senki előtt, valószínűleg az egymás előttit hamar megunnák.
Nem tudom hogy Nazareth valóban meleg-e, de ha igen, akkor a nagyon értelmes, és normálisak közül való, a felvonulók valóban ártanak a nem provokatív, nem hivalkodó melegeknek, mert az utcán (szerintem) nagyobbrészt prostik vonulnak, és némelyiknek a kimázolt fizimiskája valóban undorító - kinek jó ez? megmutatni a hülye többségnek, mennyire szarnak tartjuk őket? Fuck you?- azokra a magyar színészekre akik a nevüket adták ehhez az ocsmánysághoz csak köpök....

BKV reszelő 2009.09.03. 20:28:32

@szomorutojas: A méltóság nincs jelen, amikor az utcán bohócjelmezben két férfi vagy két nő nyalja egymást. A szerelem eme megnyilvánulása eléggé intim, tehát nem kamionplatóra való. Heteroszekszuális párok is elő tudják a csókot adni visszataszító módon, meg is teszik nap mint nap. A méltóság akkor lenne jelen a melegfelvonuláson, ha a felvonulók úgy is viselkednének. Ez inkább - ami itt zajlik - egy idióta karnevál. Idióták is mennek ki rá minden oldalról, a felvonulók saját magukról állítják ki ezt a képet az ellentüntizők szintén. Ezen az egész fartúró meneten az egyetlen normális résztvevő a rendőr. Igaz, az dolgozik.

BKV reszelő 2009.09.03. 20:29:52

@blokkos: Nem tapperolják a körmenet tagjait, nem fogdossák az azonos neműek seggét, fel vannak öltözve. Ez pont elég, hogy ne verje ki a biztosítékot.

spammer blogger 2009.09.03. 20:32:03

@BKV reszelő: ellenben hurcolnak egy sokszáz éves hullacafatot. És csak azért nem csókolgatják, mert üvegbúra alatt van.

blokkos 2009.09.03. 20:32:07

@tolsztoj: Ha csak ennyi véleményed van, auz elég nagy szegénységi bizonyatvány! Nyaktól felfelé valami hiányzik!

ergerberger 2009.09.03. 20:32:44

"Én eddig azt hittem, hogy az elsőt választottuk 20 éve..."

Én meg azt hittem, hogy 1100 éve választottuk ezt.

blokkos 2009.09.03. 20:34:18

@spammer blogger: csókolgatják eleget az üvegbúrát, nem számít se járvány, se influenza, de AIDS, csak a HIT!

BKV reszelő 2009.09.03. 20:34:51

@spammer blogger: Engem nem tudsz provokálni. A hülye "hívőkön" ugyanúgy röhögök a sötétségük miatt, mint a kamionos kikent buzikon, műpénisszel a nyakukban és az ellenük felvonuló tömegen, ami ha összedobná a bizonyítványát, akkor közösen talán egy általánosiskolai végzettséget tudna prezentálni. :)

lagymanyosi 2009.09.03. 20:37:26

basszátok meg senkit nem zavarna,ha normális emberek,normálisan felöltözve,kultúrált transzparensekkel felvonulnának.de ne bagatelizálljuk már el a nőnek öltözött köcsögök,a rózsaszín bibliát a fasza előtt tartó majomparádé látványát,vagy az egymás seggét fogdosó "férfiak" gusztustalan provokatív magamutogatását...
ezeknek köszönheti a többi ratyi-aki valószínűleg fel sem vonul- a tojászáport etc..
de leggázabb a kettős mérce.a demokráciában,a szólásszabadságban bizonyos körök meg akarják mondani neked,hogy mi a helyes,és mi nem,megmagyarazzák a történelmet a saját szájuk íze szerint,ha kételkedsz,még le is csukhatnak.nagyon ebbe az irányba megyünk.kurvajó.
de leggázabb a kettős mérce

flamer 2009.09.03. 20:39:57

Kedves mindenki!

Kérlek egyvalakit azok közül, akik kifejtik, hogy milyen felháborító ez a menet, hogy linkeljenek már legalább egy darab fényképet, amin az látszik, hogy ott tényleg felháborítóan öltözött tömeg van.
Egyetlen fotót.

Ennek hiányában kénytelen leszek továbbra is azt gondolni, hogy aki aki ezt a témát felhozza, az vagy kurvára nem tudja, hogy miről beszél vagy szándékosan hazudik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.03. 20:40:38

@ergerberger: Igazad van, már akkor is ezt választottuk. Csak épp azóta volt egy-két kísérlet arra, hogy erről az útról letérjünk, és a legutóbbi ilyen kísérlet pont 20 éve ért véget...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.09.03. 20:41:10

@shitgun: Úgy látszik olyan kormány van, hogy a kisebbségek jogai fobtosabbak.

BKV reszelő 2009.09.03. 20:42:22

@flamer: Keress rá az index fotóarchívumában. ...vagy ne, kit érdekel mit hiszel ?

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2009.09.03. 20:42:23

Az a vicc az egészben, hogy ha hermetikusan lezárják a környéket, akkor az egész "büszke" felvonulásnak semmi értelme...

BKV reszelő 2009.09.03. 20:43:58

@flamer: ...de kereshetsz az mtv archívumában is híradós felvételeket...lehetőségeid korlátlanok, hidd el. Ha nem így érzed, akkor is csak te vagy a korlátolt, nem a lehetőségeid korlátozottak. ;)

Sztravinszka 2009.09.03. 20:46:05

Csókolom. Szabad itt felhördülni?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 20:49:03

@Fedor: no meg most is tart egy. Vagy most éppen valami keresztény királyság van, csak lemaradtam? ;)

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 20:50:20

@BKV reszelő: megijedtem volna, ha egy pillanatra kétely merül fel benned a saját igazad felôl.

flamer 2009.09.03. 20:50:49

@jpmjpm: Ezen a videón az látszik, hogy a menet legalább 99,9%-a tök normálisan van öltözve, szóval ha valamire, akkor arra bizonyíték, hogy faszság az, amit a primkó homofóbok nyomatnak rózsaszín tangáról meg tollboáról.

Szóval eddig még csak az van, hogy a kurva nagy erkölcscsőszök sunyin hazudoznak, amikor meg be kellene ezt vallani, akkor meg vagy csendben elsunnyognak vagy nekiállnak félrebeszélni. Csak halkan mondom, hogy így nem egyszerű ám a morális felsőbbrendűség pózából szónokolni.

BKV reszelő 2009.09.03. 20:53:30

@szomorutojas: Tetszik vagy sem, igazam van. Ez a csinadratta nem méltóságteljes, nincs köze a méltósághoz. Ez egy harsány, hangos provokatív felvonulás és nem a meleg embereket akarja elfogadtatni a többséggel, nem mint embert, hanem a seggbebaszás gyönyörét, mint természetest. Ezt pedig - be kell látnod neked is - nem lehet természetesnek felfogni, pláne nem közterületre valónak tartani. Otthon kell a dildót egymás végbelébe tologatni, ha már nem arra használják, amire való.

Sztravinszka 2009.09.03. 20:54:29

Szerintem Emmát meg kéne tartani nemzeti kincsnek és büszkeségnek. Még a végén kimegyek megnézni, azért ez nem jön szembe minden nap a körúton.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.03. 20:56:44

@Kóser Malac: "Az a vicc az egészben, hogy ha hermetikusan lezárják a környéket, akkor az egész "büszke" felvonulásnak semmi értelme..."

Ez sajnos így van...

@szomorutojas: A nyugathoz tartozás 1000 évvel ezelőtt volt egyenlő a kereszténység felvételével. Azóta az ért már volt egy kis fejlődés odaát, ami sajnos nálunk kimaradt...

sertésmájkrém 2009.09.03. 20:57:52

De bazmeg, ez nevetséges, kordonnal mi értelme felvonulni? Majd akkor vonuljanak ha lehet nélküle, úgy néz ki mintha a nézők rájuk akarnának rontani és meglincselni őket ezzel asok vassal emg a sok sünnel.

Ahol ilyen kordonnal kell elkülöníteni ezt ott semmi rételme sincs az egésznek.

2009.09.03. 21:00:28

@calam: hát, én a helyedben nem loloznék, mikor te csak úgy tudod lezárni a vitát, hogy igazam van, slussz.-"ezt akkor most hagyjuk abba. Az áldozat nem lehet hibás. Köszi"- Én köszönöm.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.03. 21:01:53

@jpmjpm: Ha te úgy gondolod, hogy
1. "Emma" komolyan ilyen, és nem csak hülyéskedik,
2. minden meleg ilyen,
akkor te vagy a nem normális. Amúgy meg, ha tényleg ilyen volna, akkor már joga sincs felvonulni?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 21:02:05

@BKV reszelő: A melegeket nem kell elfogadtatni, ez nem valami kampány, hanem a melegek számára egy alkalom, amikor nem kell magukat a te mércéd szerinti normalitáshoz maszkírozni. A lehetôség arra, hogy a valamilyenségükhöz méltó módon megmutathassák magukat. Mert az ô valamilyenségük ilyen, és pontosan ugyanannyit ér egy meleg, mint te.

A természetességet elég nehéz számonkérni, feltételezem, hogy te mint heteroszexuális természetellenes módon védekezel a heteroszexuális kapcsolatod gyermekáldással beteljesülése ellen. Mert tizenkét-tizenhárom utódot nemzeni természetes. Legalábbis a természet maga természetességében erre lehetôséget teremtett.

Ezt pedig be kell látnod neked is, a természet (akinek úgy tetszik: valamely isten) ezen áldása ellen védekezni természetellenes.

sertésmájkrém 2009.09.03. 21:02:37

Egyébként meg fel kéne fogni hogy ez nem amerika, meg nem a siekres nyugat európa. Ha hasonlóak lesznek a körülmények, mint ott, akkor itt sem lesz gond ez. Ha arrafelé változnak a dolgok úgy, hogy olyanok lesznek mint nálunk akkor arrafelé is támadni fogják a buzgárokat.

Így volt ez mindig és így is lesz, be kéne látni.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.09.03. 21:02:53

Nincs véleményem. Majd a híradóban megnézem a sérülteket, meg az őrizetbe vetteket, akiknek van.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 21:03:20

@Fedor: ezesetben a te 20 éved volt a helyes, és nem az 1000.

2009.09.03. 21:05:37

@Fedor: "minden meleg ilyen" Ez a probléma gyökere, mert a parádézók ezt a képet vetítik, közben meg az utcán szembe jövők közül statisztikailag 20-ból egy meleg, de azon nem látszik, azzal senkinek semmi baja. Ezért gáz a parádé, boástul, kordonostul, tojásdobálóstul.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.03. 21:07:14

@sertésmájkrém: Csak tudod az a gond, hogy ha meg nem vonulnak fel, akkor az olyan, mintha elismernék, hogy a másik oldalnak van igaza. Paradox módon valahol pont az igazolja a felvonulás létjogosultságát, hogy ennyire kell védeni őket... Mert félreértés ne essék, bár szeretne ez egy vidám karnevál lenni (ha hagynák), de az alapvető célja mégis az, hogy felhívja a figyelmet a melegeket érő hátrányokra, és mi lenne annál szembeötlőbb bizonyíték, mint az a balhé, ami ezt a megmozdulást kíséri...

vargánya 2009.09.03. 21:07:29

volt egy török Mehemet
sosem látott meleget.
nem is tudta Mehemet
milyenek a melegek.
egyszer aztán Mehemet
lát egy csomó meleget.
csodálkozik Mehemet:
ilyenek a aaa buzik?
meg is számol Mehemet
háromféle meleget (PC)
fehéret, feketét, sárgát,
meg ne fogd a meleg farkát!
nem tudta ezt Mehemet
... a melegek

BKV reszelő 2009.09.03. 21:09:12

@szomorutojas: Nem így van. Ezen az alapon mindenki szervezhetne felvonulást, a rabiátusok, mert ők is annyit érnek mint te - csak te - és verhetnék aki mellettük vonul, amíg az bírja, felvonulhatnának a saját fikájukat megevők, mert ők is érnek annyit mint te, és vonulás közben kinyalhatnák egymás orrából a váladékot látványosan táncoltatva azt a nyelvük hegyén, de a nekrofilok, pedofilok és a mind a többi is ! ...mert ezek, amikor éppen nem a ferde hajlamaikat gyakorolják, ugyanannyit érnek mint te. Dolgoznak, hasznosak...de azután hazamennek, nem pedig az andrássy útra nyilvánosan hódolni a betegségüknek.

BKV reszelő 2009.09.03. 21:10:01

@Fedor: Pár hátrányt ha felsorolnál...segítene, tényleg.

2009.09.03. 21:10:16

@Fedor: milyen igaza van a másik oldalnak? Hogy a buzulás gusztustalan? Szerintem is. De nem nagyon izgat, míg nem látom. Nekik meg biztos gáz, amit én csinálok a barátnőmmel. Nem az Andrássyn teszem, leszarják ők is. Minek kell propaganda a bármilyen szexhez, identitáshoz? Nem kell, fölösleges.

fourgee 2009.09.03. 21:12:03

@flamer: "Ennek hiányában kénytelen leszek továbbra is azt gondolni, hogy aki aki ezt a témát felhozza, az vagy kurvára nem tudja, hogy miről beszél vagy szándékosan hazudik."

Tudod mit jelent a homofób szó? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy aki nem ért egyet a melegfelvonulással, azokat mind egy kalap alá vontad, és homofóbnak próbálod őket beállítani. Mivel a homofóbia qrvára nem a homoszexualitás ellenzését jelenti, ezért flamer - hogy idézzem - "kurvára nem tudja, hogy miről beszél vagy szándékosan hazudik."

Deneware. 2009.09.03. 21:13:48

Ha én előveszem a farkam és lepisálom a Halászbástyát akkor teljesen egyértelmű a "közízlés megsértésé" tényállás,( bár konkrét paragrafus nem tiltja az említett objektum lehugyozását), amiért -teljesen jogosan- jól meg is b..sznak. Szerintem itt is egyértelmű a dolog. Úgy is kéne hozzáállni.

altec 2009.09.03. 21:14:16

helló melegek! nehogy má a nyúl vigye a puskát! nagy a pofátok! lezárják miattatok a fél várost, miért? tököt meg segget ráztok, smároltok,fogdossátok egymás seggét meg csöcsét, szép mintát mutatva a város lakóknak, kicsiknek és nagyoknak is, persze, ettől majd szeretni fognak titeket, jobban! sokkal jobban!!.... undormányos sminkben undormányos ruhában követeltek? miért? majd a kovács 2. jános rendőr fogja tudni a dolgát, remélem pofán csap majd a botjával, ha a buzi-méltóság túlnő ahz engedélyezett sétán! aztán lehet, szétcsap köztetek a veletek egyet nem értők hada, akiket provokáltok, és igazuk lesz!? minek indulatokat szítani? miért nem tudtok csendben melegedni?

bigthereal 2009.09.03. 21:14:20

és mi a közlekedés aránytalan akadályozásával?
a Bazilika előtti(!) megmozdulás akadályozta a közlekedést, a fél város lezárása nem???

hogy ne beszéljek a megbotránkoztató , kihívóan közöségellenes magatartásról...

hányok a ratyimenettől!

sertésmájkrém 2009.09.03. 21:15:01

@Fedor: De könyörgöm, ez parancsszóra nem fog menni.
Melegeket akkor fognak elfogadni,h a lesz egy olyan meleg ember akire fel lehet nézni. Aki sikeres és ott vonul velük, aki valami "vmi nagy jót" tett és ott vonul velük.
Ez egy baromság ami itt folyik és semmi értelme.

Az egész lényege az, hogy legyen vmi botrányszerű, egy újabb indok amiért félni kell a nácziktól, minden csak arra legyen kihegyezve hogy miért lenne negatív ha ezek jönnének. Az emberek meg pont emiatt azonosulnak még jobban a homofóbokkal, csak szólok...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.03. 21:15:22

@shitgun: de könyörgöm, nem minden parádézó ilyen! Sőt, a többség nem ilyen! Vannak a travik, akik az LMBT közösségnek csak egy kis része, na ők azok, akik beöltöznek. Nézd már meg ezt a videót, hány tangát és boát látsz? @jpmjpm:

sertésmájkrém 2009.09.03. 21:17:01

@shitgun: A probléma gyökere nem ez, hanem az, hogy itt szarabb a helyzet jóval mint a melegfelvonulásokat elfogadó területeken. Semmi más.
Kicsit szét kéne nézni, ilyen az ember.

bigthereal 2009.09.03. 21:17:06

egyébként pedig a közrendbe ütközik az a magatartás, amit a ratyik el kívánnak követni, a közrend pedig egyenesen az alkotmányból vezethető le...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.03. 21:17:09

@sertésmájkrém: "Melegeket akkor fognak elfogadni,h a lesz egy olyan meleg ember akire fel lehet nézni. Aki sikeres és ott vonul velük, aki valami "vmi nagy jót" tett és ott vonul velük."

Pontosan ezt írtam a tegnapi posztomban én is:

"Én annak örülnék a legjobban, ha az ismert, népszerű emberek közül a melegek Magyarországon is ugyanúgy a legnagyobb természetességgel felvállalnák magukat, úgy, mint a világ boldogabbik felén (ahol már meleg miniszterelnök is van), és nem úgy, mint jelenleg itthon, tisztelet a kevés kivételnek. Az ő példamutatásuk talán bátorságot adna az átlagember homoszexuálisoknak is, és ha egyre több ismerősünkről derül ki, hogy meleg, és mégis normális ember, nem egy pedofil, beteg ösztönlény. Kiderülne, hogy vele is ugyanúgy lehet együtt sörözni, focizni, beszélgetni, dolgozni anélkül, hogy "megfertőzne", és kiderülhetne, hogy jé, esetleg ugyanazt a kaját, zenét, focicsapatot, filmet, politikai oldalt kedveli, és nincs is olyan nagy különbség, amiben meg igen, azt akkor se egymás előtt csinálnák, ha mind a ketten heterók lennének. Akkor talán egyre többen tudnánk röhögni az ékesilonákon, az olyanokon, akik komolyan veszik a szempontpuska által összeállított homofób kiskátét."

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 21:19:16

@BKV reszelő: bárki rendezhet saját felvonulást. Nyugodtan lehet melegkritikusok és homofóbok felvonulást rendezni.

Polgár Tamás rendezhet felvonulást Rudolf Hess Nobel-díjas fiziológus emlékére. Tényleg. Bejelentette, és a rendôrség jóváhagyta. Van annyira szimpatikus számomra, mint a fikaevôk, de joga, nos joga van hozzá.

fourgee 2009.09.03. 21:19:57

Egyébként meg nem értem, hogy a magukat liberálisnak vallók egy, a társadalom számára kényes témát miért pont náci/kommunista módszerekkel próbálja meg elfogadtatni a társadalommal. "Elfogadtatni", inkább lenyomni a torkán. "Aki nincs velünk, az ellenünk van".

Nem lenne célszerűbb meghallgatni az ellenzők véleményét, érvelni, és valami közös álláspontot találni? Ha valaki nem ért egyet, miért kell rögtön ellenségnek kikiáltani? Miért nem lehet az ellenzőket is ELFOGADNI?

Ha egyesek nem képesek elfogadni hogy az ellenzőknek is van saját véleményük, akkor hogyan várják el, hogy az ellenzők elfogadják ezt a témát?

Az nem logikus, hogyha toleranciát várok valakitől, akkor nekem is tolerálnom kell az ő dolgait? Ennyire fogyatékosok egyesek?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 21:20:35

@bigthereal: ennek fuss neki újra.

Csak nem a közrend megzavarásának jogállására gondoltál?

doberman 2009.09.03. 21:20:38

Sziasztok!

Emma vagyok! Remélem most szombaton nem fogok megbotránkozást okozni!

De ezt nem ígérehetem frankóra! tudjátok, ha egyszer beindulok... :-)

Sztravinszka 2009.09.03. 21:21:11

Fedor, szerintem a cél inkább az legyen, hogy együtt tudjunk röhögni a melegeken, és ne az ékesilonákon. Egyébként lenyűgöző a naivitásod és idealizmusod.

2009.09.03. 21:21:36

@Fedor: ok, ez világos, igazad is van. De akkor is olyan kép alakul ki az átlagemberben, hogy nédd má', ilyenek ezek a köcsög buzik! És ezzel ártanak azoknak az öltönyös, munkásruhás, pincérruhás stb. melegeknek, akik félni fognak a melegségük kiderülése miatt, mert a nagy átlag az ilyen parádés akciókból ítéli meg a melegeket (annak ellenére, hogy lehet, hogy van olyan kollegájuk, barátjuk, aki meleg, de nem is tudnak róla, és kedvelik). Mint általában, egy kisebbség rossz megítélését, az adott kisebbségen belüli renitensek határozzák meg.

bigthereal 2009.09.03. 21:22:47

@szomorutojas: miről beszélsz???

tényállásra gondoltál?

a közízlés a közrend része, aki sérti, az a közrendet sérti, és egyben az alkotmányt is.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.09.03. 21:27:08

@bigthereal: igen, a tényállásra gondoltam, bocsánat

A közízlés nem része a közrendnek, mert szemben a közrenddel, a közízlés igen gyorsan változó. A rend fogalma viszont elég kevéssé, maximum az eléréséhez megengedett eszközök változnak.

sertésmájkrém 2009.09.03. 21:28:06

@szomorutojas: Egyébként lehet tudni, hogy ezt ki hozza össze és ki pénzeli? :)

Hogy a sikeres vagy elismert melegek miért nem vonulnak ott? Miért nem vállalnak közösséget az ügyükkel?

Egyébként most hogy utánagondolok van felvállaltan buzgár barátom még középiskolából, ott csak gyanús volt a dolog, de később már bebizonyosodott. :) Szóval ő a sikeresebb emberkék közé tartozik, mivel ismerem nyilván semmi bajom vele. Nagyritkán tudatosul bennem hogy máshoz vonzódik, de egyébként most lepődtem meg, hogy őt pl nem azonosítottam magamban a felvonulókkal, "a másokkal". Viszont valahogy nem érzi szükségét hogy oda kimenjen. Majd megkérdem miért, de valószínűsítem, hogy azért, mert ő nem érzi úgy hogy el van nyomva és ki van rekesztve. Amit otthon csinál az a magánügye, minek vonulna?

De holnap felhívom ezzel, mert kíváncsi lettem. :)

jpmjpm 2009.09.03. 21:33:40

@flamer: Hallod, kértél hogy linkeljünk be vmit., ami felháborító. Megtettem. Most pedig tovább csavarod a dolgokat.

Elmondtam semmi bajom a melegekkel. Semmi bajom a menettel. Csak nem értem, hogy miért kell kiakadni azon, hogy a rendőrség azt kéri, hogy viselkedjenek a résztvevők. Meg tenni a hülyét, hogy dehát mi az a közizlés. Szomorú hogyha még nem hallottatok róla és értelmező szótár kell egy ilyen egyszerű szóhoz. Gratula!

@Fedor: 1: Nem érdekel, hogy Emma milyen. Ezen a videón, ami a felvonuláson készült ilyen. Ez tény. Nem nagyon tudsz ellene mit tenni.

2. Nem gondolom, hogy minden meleg ilyen. Ha esetleg elolvasod az első kommentemet, akkor abban le van írva, hogy mit gondolok a melegekről és a menetről. Utána "nemnormálisozzál".

De azért leírom még1x: azt nem értem, hogy azét mert vki. meleg miért kell hülyén viselkedni. És miért nehéz egyeseknek megérteni, hogy mi az a közizlés? Miért kell felháborodni egy kérésen? Ezekre válaszolj légyszíves.

BKV reszelő 2009.09.03. 21:35:10

@szomorutojas: A felvonuláshoz. Közben emberként viselkedve és nem állatként. Igen, így joga van hozzá. Ha nem így teszi, a rendőrségnek joga van pofánvágni. A buzikat is. Igen, joga van hozzá. A társadalom felhatalmazta erre őket és megjelölte kék egyenruhával és police felirattal. Nem sírni kell, hanem emberként résztvenni egy demonstráción. Ennyi az elvárás. Ennek kell megfelelni és akkor teljes joggal lehet résztvenni a társadalom életében. Miért sírsz még mindig ? Melyik részét nem érted ? Melyik része az elfogadhatatlan ?


És a másik picsogó mikor írja már le a hatalmas hátrányokat, amiért itt siránkozott ? A flamer vagy végbéler vagy mi a retek...

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 21:38:22

@sertésmájkrém: Ha felhívod, kérdezd már meg tőle, hogy pl meg meri-e fogni a párja kezét (ha van) nyilvánosan, úgy, ahogy ezer és ezer heteró pár teszi?

Muad\\\'Dib 2009.09.03. 21:40:23

Nem szoktam sűrűn bepakolni máshol megjelent cikkeket, de az a helyzet, hogy ezzel maradéktalanul egyetértek és pont ezt próbáltam jelezni az előző kommentjeimben:
bombagyar.hu/index.php?post=2521

Sztravinszka 2009.09.03. 21:41:19

Nemes cél a meleg kézfogás ügye. Esetleg szervezhetnének egy néma tüntetést, ahol kézenfogva vonulnak. Hadd szokja a plebsz a látványt.

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 21:41:22

@jpmjpm: A közízléssel - túl azon, hogy eléggé megfoghatatlan fogalom - az a baj, hogy ha a közízlés dönti el, hogy mit szabad a kisebbségeknek, akkor ott baj van. Ugye te sem szeretnéd pl a szlovák nyelvtörvényt a szlovák köz ízlésére bízni? Mert én nagy összegben merek rá fogani, hogy a szlovák közízlés teljesen helyénvalónak találja azt.

2009.09.03. 21:41:45

@BKV reszelő: Magyarország háromnegyede nem ért egyet a felvonulással, a magyarok szintén háromnegyedének nincs baja a Gárdával. Te mindkét állítással szembemész. Ha egy hülye hajt a szembesávban, nem a többi autós a hülye...

Egyébként meg nem értem mi a szervezők baja, ez egy teljesen nyugodt hangvételű, racionális, diplomatikus kérdés volt. Mivel a szervezők elutasítják a normális, törvénytisztelő viselkedést, mely minden honpolgárnak etikai kötelessége, akkor ne csodálkozzanak ha a rendőrség visszavonja a területfoglalási jogukat, mert nyíltan szembemennek a közerkölccsel és szándékosan rendet akarnak bomlasztani.

2009.09.03. 21:42:54

Reszelő, nem neked szól amit írtam, de úgyfest statikus a blogmotor, az időközben jött hozzászólások eltolták a hivatkozási név helyét.

tzi 2009.09.03. 21:43:37

@Megélhetési rasszista:
Azert az elkeriteseket nem csak a buzik miatt csinaljak, hanem a sok tojashajigalo fingjanicsar miatt is.
Masreszt igaz, a garda miatt meg nem zartak le a varost. Csak elarasztottak konnygazzal, meg rohamrendorokkel. A buzik legalabb elore szolnak, ugyebar...
Amugymeg: a buzifesztival nem arrol szol, hogy viszen par tablat, hogy mi vagyunk a buzik. Itt Amsterdamban 3 napig buli van, mindenki (a nembuzi is) jol szorakozik, koncert, fityfaszom. Es jaja, felhuzzak am az olyan tunci-bunci rucit, amit ha meglatnal az Andrassyn tuti infarktust kapnal, es tudod mit? Kurvara nem zavar senkit. Vicces. Ja, lehet polgarpukkaszto, mar ha ugye repaval a seggedben szuletett nyarspolgar vagy.
(mellesleg en se ertem minek az utcara vinni a nemi identitast, de ha nekik ez kell, vagy ugy erzik megold barmilyen problemat, akkor nem tudom, miert lenne baj).

BKV reszelő 2009.09.03. 21:44:54

@venomspawn: Nem baj, elolvastam, mert indiszkrét vagyok. :)

jpmjpm 2009.09.03. 21:49:44

@avus: Tudod, erre csak azt tudom mondani, hogy a normális meleg ismerőseim totál ki vannak akadva ettől a menettől. Mert nem akarják, hogy őket ezzel a menettel azonosítsák.

Azon kívül a nyelvtörvény egyértelműen tilt vmit. Ezzel szemben a meleg menet engedélyezve van, biztosítják a rendőrök, a saját testi épségüket is kockára teszik miatta. És ezért volt egy aprócska kérésük, ami nem ultimátum volt, hanem egy kérés.

Erre mit csinál a sok büszke? Tetteti, hogy ők még nem hallottak közizlésről és fogalmuk sincsen mi az. Muhhahhhahha.

Az pedig, hogy

joszip 2009.09.03. 21:50:32

@Hungeralien: érdekes beszélgetések lehetnek. Hetente egyszer azért váltsatok témát

joszip 2009.09.03. 21:53:08

@flamer: "esküvői menet" jajj de szar duma :)))

joszip 2009.09.03. 21:55:52

@redrick: jaja, nekem is van ilyen, ráadásul két kollégám egy pár :) Azzal a különbséggel, hogy ezt mástól tudtam meg. Jófej mind a kettő, tökre megnézném, milyenek együtt :))

_Toto_ 2009.09.03. 21:56:21

Jajj hagyjuk már azt a hülye dumát, hogy nincs elfogadott mérce vagy mérték, mindenkinek az a morális vagy immorális amit maga annak tart.
Igenis VAN közízlés és közmorál, szar ügy, de ez van.
Szerintem értékelni kéne azt az álláspontot, hogy manapság már a radikáljobbosok is azt mondják, hogy a négy fal között csináljanak a homoszexuálisok azt amit akarnak - na ez 50-60 évvel ezelőtt úgy nézett ki, hogy aki buzi annak gumibotot a seggébe és szarrá verni. (na ja, végül is már ők is tudják, hogy a fél náci vezérkar homoszexuális volt :))) )
EZ a közmorál, ami igenis folyamatosan változik, liberalizálódik. El kell fogadni, hogy nálunk a közízlés vaskalaposabb, maradibb, ha tetszik elmaradottabb, mint mondjuk Hollandiában.
Ez van, a gazdaság meg 40 évvel a holland mögött kullog, a korrupció meg 140-el. Ezt nem lehet egyik évről a másikra bepótolni, ehhez idő kell.
Az úgynevezett közízlést pedig nem azzal lehet pozitívan formálni, hogy provokáljuk és felháborítjuk a többséget, és agresszívan az arcukba toljuk a másságunkat. Ezt fogjátok már fel kérlek! Mi az ún. többség tele vagyunk tévhitekkel, rossz beidegződésekkel. Szégyen ide vagy oda, a melegektől én magam is odébb húzódom, egyszerűen nem értem és nem ismerem őket, és amit nem értek és nem ismerek attól tartok. Innen már csak egy lépés ezt az ismeretlen gyűlölni, de ennyire ostoba nem vagyok.
Illetve mégsem: haverok kétszer elcipeltek közismerten meleg szórakozóhelyre "vegyes" napon, senki le se szarta hogy nem vagyok meleg, viszont azt se szarták le hogy nyakkendőben-öltönyben buliztam végig az egész estét, próbáltam volna ezt az öltözéket egy hagyományos diszkóban.... szóval tolerancia az tényleg volt.
Részemről vonulhattok, leszarom, nem vonulhattok, azt is leszarom.
Akik viszont ezt a vonulgatós exhibicionista stratégiát választották a melegek elfogadtatására Magyarországon, azok egyszerűen óriási barmok. Ez teljesen elhibázott taktika, ami az USA-ban vagy Nyugat-Európában működött, az nálunk nem feltétlenül fog.
A tojáshajigáló bátraknak egy dolgot kívánok: vonuljanak végig díszmagyarban, trikolórral és Árpád-sávos zászlókkal Pozsony utcáin, és nézzék meg mit kapnak.
Peace.

Blogger Géza 2009.09.03. 21:57:07

15. § A Magyar Köztársaság védi a házasság és a család intézményét.

67. § (1) A Magyar Köztársaságban minden gyermeknek joga van a családja, az állam és a társadalom részéről arra a védelemre és gondoskodásra, amely a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges.

(2) A szülőket megilleti az a jog, hogy a gyermeküknek adandó nevelést megválasszák.


208. § Aki magát nemi vágyának kielégítése végett más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.


Ezek részletek az alkotmányból és a BTK-ból. Mindezek tükrében a melegek örüljenek, hogy a követeléseikkel egyáltalán felvonulhatnak, ne feszítsék túl a húrt, ennyi.

Ленина · http://szanalmas.hu 2009.09.03. 21:58:22

Te hülye vagy fedor.
Kívánok neked meleg levakarhatatlan szomszédot, önkifejező buzit bébiszitternek a kisfiad mellé, sőt, kívánok egyet a munkahelyedre is, jó lenne ha a főnököd is olyan meleg lenne mint a villanyrezsó. A nagy BuziBumm után majd pirosra taperolják a seggedet a buszon, megmogyoróznak a nyilvános vécében, megfogdos a békávéellenőr, és he beszólsz neki, széttépi a jegyedet, és "homofób"-ot kiált. Nézned kell ha akarod ha nem, ahogyan vén buzik smárolnak az utcákon, és válaszolnod kell a gyereked kérdéseire, természetesen homofób módon. Az életed részévé válnak a női ruhába öltözött affektáló férfiak, akik lépten-nyomon felajánlják, hogy ingyé lesz@pnak. Kell neked ez valóban? Akkor tessék.

sertésmájkrém 2009.09.03. 22:00:37

@avus: Oksa, majd puhatolózok, mi a helyzet e tekintetben. Elég konfliktuskerülő alkat egyébként, szóval el tudom képzelni hogy nem. De ez akkora hátrány?

Magyarország ma:
Ha a körülöttem élők nagy részében visszatetszést keltene egy fajta viselkedés de elfogadnának azért ha azt csak otthon csinálnám, mert magánügyem, akkor nem érezném úgy hogy menekülnöm kell közülük azért mert nyilvánosan nem elfogadott hogy csinálom.
Egyszerűen alkalmazkodnék ha ott akarok élni. Nem dobnám őket a mély vízbe az biztos. Generációk kellenek ahhoz hogy a más dolgokat elfogadják, ott ahol (nálunk pl...) sokkal nagyobb gondok is vannak, nem a legszerencsésebb egy azért is megmutatom neked ezt stílussal előjönni.
És ez messze de messze nem egy élhetetlen, vállalhatatlan dolog a mostani körülmények között.

És még egyszer mondom ez nem fog parancsszóra megváltozni. nem fognak ezzel semmi számukra pozitív dolgot elérni. De kurvára nem.
Meg kéne ezt érteni, rendőrökkel meg kordonnal biztosítani ezt, olaj a tűzre. Gondold el hogy tavaly meglett volna az államcsőd (még lehet persze :S) és amellett még nyomnák tovább ezt a témát. Akkor lenne konkrét lincselés is abban biztos vagyok.

Ahogyan new yorkban sem örülnének neki, ha nagy tömegek elkeseredettek lennének saját kilátástalanságuk miatt,de a mádiából a melegek büszkesége jönne.
Igen, ez nem logikus, de ilyen az ember. A lét határozza meg a tudatot.
Hirtelen csökkenne a híres tolerancia.

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 22:01:17

@0o0o: Igen, Nyugat-Európában ezek a mindennapok. Vagy honnan szedtél ennyi sületlenséget, ez hol valósult meg? :)

2009.09.03. 22:04:35

@blavatsky: Azért Amsterdamot ne hasonlítgassuk már városokhoz, országokhoz, hisz ahol legális a drog, lépten nyomon bordélyházak vannak, na az a város nem épp az erkölcsökről szól

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 22:05:00

@sertésmájkrém:

"De ez akkora hátrány?"

Ha az egyik sarkon odaadsz egy kétszázast egy kéregetőnek, az aligha vág földhöz, de ha minden sarkon lehúznak kétszázzal, annak már tuti nem örülnél.

joszip 2009.09.03. 22:09:22

Ahova költöztem, a megállóban volt egy újságos, és az egyik kirakatot telerakta (hetero) pornóújságokkal. 3 napig néztem (nem úgy...), a negyediken írtam a jegyzőnek. Pár nap múlva eltűnt mind, én pedig nyugodtan vihettem a gyerkőcöket oda. Ugyanígy vagyok a meleg(szex)parádéval, én leszarom, hogy homo vagy hetero, VHS-en a helye, nem az utcán. Legalábbis a véleményem szerint, amihez jogom van, és ha valaki nem így látja, ám legyen, csak ne jöjjön azzal a fasz dumával, hogy ő a tolerancia harcosa a magamfajtákkal szemben. Mezei polgár, semmivel sem ér többet a véleménye másokénál. Egyesek túlértékelik magukat.

flamer 2009.09.03. 22:09:52

@joszip: Szar duma vagy sem, a házasság arról alapvetően arról szól, hogy két ember megfogadja, hogy ezentúl csak egymással fognak dugni. A társadalmunk úgy épül fel, hogy az alapvető építőkövét adó család a szexuális partnerségre meg a szülő-gyermek kapcsolatra (ami azért elég szorosan kapcsolódik az első ponthoz) épül. Ezek teljesen nyilvános dolgok, mindenki tudja, hogy apád megdugta anyádat, a nagyapád a nagyanyádat (vagy legalábbis ez a társadalmi norma, mert lehet, hogy a postás volt, de azt házasságtörésnek nevezzük), Kovács Lajosnét meg Kovács Lajos.

Egy ilyen társadalomban elég nagy baromság arról beszélni, hogy a szexuális kapcsolat magánügy.

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 22:10:17

@sertésmájkrém: Magyarán, akkor csak kimondtad, némi körítéssel, hogy 2009-ben, MO-n egy meleg nem csinálhatja / ne csinálja meg azt, amit a hetero megtehet ugye?

altec 2009.09.03. 22:11:02

ratyik, térdre, imához! az itt kommentelők is ratyik, a bkv is ratyi, a pingvinek is ratyik, ti meg okoskodjatok, írogassatok sokat, attól még pofán fog baszni a vastagnyakú (és nem faszú!) kopasz! mert sértve érzi magát és méltóságát!

tzi 2009.09.03. 22:11:06

@venomspawn:Mert Magyarorszag, ahol minden masodik allmpolgar (nem, nem a cegvezetokrol beszelek) adot csal, ahol lepten nyomon reszeg, alkoholista "rokkantnyugdijasokba" botlunk, ahol a varos fo terein gyuloletet lehet kelteni, na, az az orszag bizony az erkolcsrol szol.
Amsterdam nem valamifele nagyon nagy tavlatokat nyito szent erkolcsiseget hirdet es el meg, csak azt a nagyon regi, altalanos moralis normat koveti, hogy amig nem karosit meg valaki, addig hadd eljen, ahogy neki tetszik. Es ha abbol meg buli is lehet, akkor hadd szoljon a buli.
Es tudod mi a poen? Hogy bar ezek szerint Magyarorszagon mindenki zsebebol folyik az erkolcs, az emberek morcosak, hisztisek, gyulolkodnek, itt viszont kedvesek, nem csak vicsorogni tudnak, es jol erzik magukat. Szerintem ez egy kicsit magasabb erkolcs, mert a vege nem az egymas fikazasa.

2009.09.03. 22:16:13

@blavatsky: 3 gramm marihuánával az ereimben én is vigyorognék mint a hülye...
Győzz meg egy Líbiait, hogy mennyire jó dolog a melegfelvonulás. A japán emós manga lánykákat próbáld beadni tömegestül Franciaországban... nem fog menni. A világban két ország között társadalmi-kulturális eltérések vannak, és ez így van rendjén. Az emberiség nem homogén közösség, és nincs köze ahhoz hogy kelet, vagy nyugat.

radiocsend 2009.09.03. 22:16:38

1.ketfele meleg van, az egyiken latszik, a masikon nem. ti csak abbol tudtok itelni, akiken latszik.

2. aki fiu, de lanynak erzi magat, az nem meleg.

3. nincs olyan, hogy "melegek", nincsen kozos kulturalis plattform, mint egy vallasnal vagy nemzetisegnel es az egyes tagok meg csak nem is tudnak egymasrol (a melegek nem feltetlen tudjak a tobbi melegrol, h meleg)

4. a haloszoba negy fala koze tartozik, mi...? lehetnek melegek, de letezzenek ugy, mintha nem leteznenek, hogy ne bantsak meg a heterok erzekeny pici lelket, aki a "meleg" szo kimondasa utan nem birja nem-elkepzelni, h egy farok felnyarsal egy segget. egyszer vegigmentunk a parommal kezenfogva a lanchidtol a deakig egy nyari este. olyan 3-4-szer szoltak be. egy pizza hut-ban az asztal alatt fogtuk meg egyszer egymas kezet, oldalrol kiszurta egy pasi, es kifelemenet lekopott. pedig ez csak nyamvadt kezfogas volt. mi lett volna, ha smarolunk is, mint mas heterok?

5. ket meleg ismerosom is van, akik szuleikkel kozoltek, h meleg, erre a szulok megkertek, hogy pakoljanak ossze es tobbe ne jojjenek haza. az egyikuk majdnem az utcan vegezte, a masiknak csak az egyetemet kellett abbahagynia csaladi hatter hijan.

6. a felvonulas utolso bena szar, kukaba vele. de ha nem melegek lennenek a kamionokon, nem lenne vele problema. pl. nem emlekszem, h lett volna ellentuntes a budapest parade ellen, pedig ott is lehetett volna sirni, h jaj-jaj, serti a kozszemermet. az sem tetszett, ez sem tetszik, de ok igy hulyek, hat csinaljak, mondjuk akkor mar inkabb ugy, h ne kelljen blokad ala venni a belvarost, ott a varosliget.

7. az ominozus verzofejes melegfelvonulas utani buli utan is kiscsoportok vartak a kierkezo vendegeket. vkit csak a sajat sorevel ontottek le, valaki kapott 1-2 gyomrost is. mindezt ugy, h a rendorok ott voltak a kozelben. es persze senki nem tesz olyan feljelentest, h csokolom, buzi vagyok, es megvertek. minden mas kisebbseg ezt gond nelkul megtehetne. aki eleteben atesik 5-6 ilyen atrocitason, abban konnyen kialakulhat az a kep, h igenis rasszista a tarsadalom tobbsege. pedig nem az, csak ostoba.

joszip 2009.09.03. 22:18:11

@flamer: akkor te menjél aztán nézzél pornót a gyerkeiddel, úgyis erről szól az élet. Minek ide séta, virágok meg kispatak.

Cekkeres Mammer 2009.09.03. 22:20:52

Nem a melegekkel van a gond, hanem ezzel az országgal. Bécsben, ebben a messzi, poros kis balkáni fészekben a heteroszexuális párok is felvonulnak a Meleg Büszkeség Napján, pedig ott aztán tényleg kiöltöznek a résztvevők! És van három darab rendőr, akik a forgalmat terelik. És a nagymamák az unokáikkal integetnek a járdáról. Látszik, hogy egy undorító,élhetetlen város...
index.hu/bulvar/2009/07/04/120_ezren_a_becsi_melegfelvonulason/

joszip 2009.09.03. 22:24:30

@Cekkeres Mammer: na, az ilyenekről beszélek. Mert valahol látott valamit, ami neki tetszett, abból levezette, hogy baj van az országgal.
Van, akinek a hamburgi neonácik tetszenek, azok is jajgatnak, hogy mivé lett ez az ország.
Kicsit szerényebben!

Nevem Senki 2009.09.03. 22:24:58

"Én eddig azt hittem, hogy az elsőt választottuk 20 éve..."

Egy klasszikussal élve: akkor te ne menj a piacra, mert nagyon át fognak baszni! :D

Amúgy egy könnygázos-gumilövedékes oszlatás itt is beleférne simán...

sertésmájkrém 2009.09.03. 22:26:55

@avus: Ki is modnhatom ha akarod, de nem tudom csak feltételeztem, de holnap megkérdem.
Én nem csinálnám ha úgy érezném nem elfogadott az biztos. Ha emiatt úgy érezném hogy elviselhetetlen hogy ezt nyilvánosan nem tehetem és ez így nem élet, akkor tennék ellene, vagy ha nagy az ellenállás akkor elmennék.
De valahogy nem tudom abba beleélni magam, hogy kimennék felvonulni akkor ha egyébként nyugodtan élhetem az életem, csak nyilvánosan nem elfogadott vagy visszatetszést kelt amit egyébként otthon zavartalanul csinálok.

Gondolj már bele, pl Kolosi Péter vagy mágenheim apuka miért nem vonul?

Komolyan alig várom hogy beszéljek a barátommal, ő hogy éli meg ezt.

flamer 2009.09.03. 22:29:13

@joszip: Elmés visszavágás, kétségtelenül. Most erre mit mondjak, hogy menjél, aztán verjél véresre pár buzit a gyerekeiddel, mert minek ide séta, virágok meg kispatak?...
Ja nem, inkább azt, hogy gyakorold egy kicsit azt a mondatot, hogy "belátom, tévedtem".

sertésmájkrém 2009.09.03. 22:31:45

@Cekkeres Mammer: Hát ugye, bécs meg budapest között nincs is semmi különbség, csak az hogy itt intoleránsak az emberek, mi?

Hát micsinájjunk akkor??? Na? Melegfelvonuljunk kordonnal azéris? Mondj vmi megoldást kérlek amitől itt jobb lesz a melegeknek.

flamer 2009.09.03. 22:35:04

@sertésmájkrém: A bécsi meg a budapesti felvonulás között az a különbség, hogy a bécsi sokkal jobban hasonlít arra a közszeméremsértő fertőre, amiről itt a tisztelt erkölcscsőszök fantáziálnak.

gulasZuppe 2009.09.03. 22:37:00

talan a "modernebb/?" tarsadalmakban sem ugy lett ez elfogadtatva mint ahogy azt naluk tervezik - tehat a amit a rendszer enged azt szeretni
kell amit tilt azt elítélni
ugyhogy itt egyelore nagyon forditva sűlne el ha a politikusok közjogi szemelyek magukat adnak az ilyesfajta esemenyekhez ugyanis a tarsadalom egy reszenel ez alapbol ellenallast valt ki...
csak az idő oldhatja meg ezt is, törvény /szankció is csak ideiglenes megoldas/ - majd ha lesz olyan generacio ami ezzel együtt nő fel akkor őket már nem háborítja fel annyira mint a mostaniakat - ez a kulonbseg - es aki inkabb provokalja a jelenlegi tarsadalmat az egszeruen hulye, nem lehet beveztni valamit mintha mindig úgy lett volna amikor itt (falun) ez nem volt az, kinezték, elverték, elüldozték - de az idő valtozik, lesz metropolis es majd aki ott felnő az maskent fog gondolkodni,
de ha a varosvezetes ezt feltünően sőt bátorítva engedélyezni, sőt még nemzetközi lobbi is beszáll, mikozben a másik oldalt meg kitiltjak es feloszaltjak akkor ez nyilt provokáció aminek botrány lesz a vége - velemenyem szerint ez is a cél

-

kulonben is ha annyira szar ez meg mindenki erkölcstelen a trasdalom geci
akkor minek kell itt vonaglani amikor itt irjatok, hogy mashol milyen jól mennek a dolgok? hat minek kell itt szórakozni?
(itt valami nagyon vonzó ebben az orszagban, több ismerösöm is van akik "kimentek, leléptek innen" es mondtak, hogy micsoda jó "ott", aztan visszajöttek...ez ilyen hely--de pontosan tükrözi a tarsadalmukat: szar itt , de nagyon...mégse mennek máshova :>)

az idő majd megoldja
gyorsan nem lehet tarsadalmakat formalni
bar a liberalizmus az inkabb bomlasztó mint formáló tényező

flamer 2009.09.03. 22:37:03

@sertésmájkrém: Ja, a melegeknek már attól jobb lenne, ha a rendőrség tenné a dolgát és a dobálózó meg verekedő homofóbokat jól eljárás alá vonná.

sertésmájkrém 2009.09.03. 22:37:54

@sertésmájkrém: Esetleg mutass egy Magyarországhoz hasonló országot, ahol az emberek gazdasági és társadalmi értelemben is a szakadék szélén egyensúlyoznak de a melegfelvonulás elfogadott, békés, sőt együtt buliznak a másokkal.

sertésmájkrém 2009.09.03. 22:39:06

@flamer: Ettől jobb lenne? :D

A mai magyar helyzetben? Sztem meg hozna még 5% ot a jobbiknak barátom.

Az a szörnyű hogy a 2+2 sem világos a hozzád hasonlóan gondolkodóknak.

bmezei 2009.09.03. 22:39:46

Bezzeg a gárda mindenkibe félelmet kelt akkor a Helsinki bizottság a száját nem nyitja ki de ha a melegekről van szó és akkor mondják hogy félelmet kellt az már gond.A szokásos kettős mérce látom itt is megvan.

sertésmájkrém 2009.09.03. 22:40:46

@flamer: Tehát a valódi okokra nem vagy kíváncsi vagy csak nem veszel róluk tudomást, hát így is lehet ideig óráig.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.09.03. 22:47:07

Jövőre jönnek a kakiszexelők (Red Bull Air Race keretében fogják rájuk szórni a szart), 5 év múlva nekrofil party és végül 10 éven belül a zoofilok (powered by PeTA) is kitörnek a meg nem értettség táborából. És 2020-ra lehessen a 4-6 villamoson nyíltan maszturbálni. Aki nem ért velem egyet, az szélsőséges. Pont.

Dr Kotász 2009.09.03. 22:48:11

Szerintem hagyni kellene a dolgokat idáig fajulni, hogy megértse végre a sok liberális majom, hogy mit szeretnénk elkerülni: www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php

flamer 2009.09.03. 22:50:21

@sertésmájkrém: A valódi okok azok abban az irányba húzodnak, hogy az osztrákok egyrészt azért valamivel közelebb vannak ahhoz, amit Európának szokás hívni, másrészt náluk most nem nagyon zizeg az a pár százalék hülye, akiknek a honi megfelelői hülyét csinálnak a rendőrökből (már persze amennyiben a honi rendőrségből még lehet hülyébbet csinálni annál, mint amilyen).

A Jobbikkal kapcsolatban meg azért ott az a vicces dolog, hogy ők pont azért kampányolnak, hogy a törvények legyenek rendesen meg keményen betartatva - a jelek szerint ezt a szavazóközönség úgy értelmezi, hogy csak és kizárólag a "cigánybűnözők" tekintetében, ők maguk azért nyugodtan kimehessenek buzit verni, mert nehogy már rájuk is vonatkozzanak a törvények.

gulasZuppe 2009.09.03. 22:53:51

nem, jövőre választások, és a jobbik bekerül a parlamentbe :)
az szdsz meg ki - bar ebben nem hiszek :)

versiro 2009.09.03. 22:57:38

"Ugyanazon embertípus, aki jelenleg a melegeken van kiakadva, száz éve a válást, az önkielégítést és a házasság előtti szexet akarta tiltani."

100 év múlva majd a pedofíliát, nekrofíliát és a zoofíliát próbálják majd tiltani.... a köcsögök...

_Toto_ 2009.09.03. 22:58:11

@xanax:
Nem teljesen értek veled egyet (melegfelvonulás nem=zoolofil felvonulással, ez csúsztatás), viszont a logika az ül, ott a pont! :)

Végül is, ha nincs olyan hogy közízlés akkor a villamoson maszturbálás is teljesen szabad, hiszen nekem az a jó, hadd döntsem el én mi a jó nekem és mindenki más leszarva - aki beszól az intoleráns az én másságommal szemben.

Ugye-ugye kedves felvonulás-pártiak, hogy MÉGIS vannak határok?
Elfogadom hogy vannak szexuális irányultaság szerint tőlem mások, elfogadom hogy velem azonos jogaik vannak, tiszteletben tartom azokat, cserébe ők fogadják el és tartsák tiszteletben, hogy ennek a magyar társadalomnak még a tűréshatáron kívül van egy ilyen módon tartott felvonulás, ennyi, pont.
A tűréshatárok változnak, lehet tudatosan kijjebb tolni azokat, de nem feltétlenül ez a módja.
Lehet kisebb vihart kavaró de sokkal több munkát és szervezést igénylő módon is formálni a közízlést.
Nem, nem tudom hogyan, de ne is nekem kelljen kitalálni. :)

Cekkeres Mammer 2009.09.03. 23:09:11

A 90'-es évek óta van melegfelvonulás, de csak az utolsó két évben jöttek rá az emberek, hogy ez milyen káros. Pont akkor amikor az országban is kiborult a bili. A melegek a leggyengébb pont, azért kell azokat támadni. Nem tiltakozik a nagykövetük, és a családjuk se vár meg a sarkon a másnap, hogy bosszút álljon.

olvasom a kuruc.infót ....nem szarabb az indexnél 2009.09.03. 23:16:16

ha ez a felvonulás az lenne amiről, elméletileg szól, mégpedig az hogy felhívja a figyelmet arra, hogy ők is ugyanolyan normális emberek, mint más, akkor semmi probléma nem lenne vele... de nézz csak utána a netten, hogy miket csináltak ott, most nem akarok más nevében beszélni, de szerintem egy normális meleg egy ilyen ízléstelen szarságra nem megy el... mellesleg miért különbözik az a seggfej, amelyik gúnyt próbál űzni az egyházból, mint az aki nem bírja a zsidókat, vagy a muzulmánokat... igaz szegénynek csak a saját hülye fejéből sikerül gúnyt űzni...egy szóval evvel a stílusú felvonulással nem épp normális mivoltukat mutatják be.... de leszarom őket (tisztelet a normális kivételnek) én simán számba se venném őket.. had vonulgassanak míg meg nem unják s haza nem mennek...

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.03. 23:22:34

@sertésmájkrém: Azért, amiért a nyugat-európaiak nemtom mennyi, de sok százaléka ismer személyesen meleget, a magyaroknak meg csak valami nyolc. Miközben itt is ugyanakkora a melegek aránya, mint bárhol máshol. Egész egyszerűen ebben az országban qrvára nem rizikómentes felvállalnod, hogy meleg vagy. A közeli baráti köröd még jól viseli, de a lazább ismerősök, szomszédok, munkatársak előtt már sokszor meg kell gondolni. Nos ezért nem látni az említetteket felvonuláson.

Sőt, továbbmegyek, ezért van az is, hogy az említettekről csak úgy tudjuk, hogy melegek, de egyik sem vállalta fel hivatalosan.

flamer 2009.09.03. 23:25:13

@pinky, the brain: Egyébként meg az ilyen "amiről elméletileg szól" hozzászólók azért legalább minimális mértékben utánanézhetnének annak, hogy mégis mi a fenéről szól "elméletileg". Ugyanis a gyökerei nem ilyen konformista langyos lábvízbe nyúlnak, mint amit itt sokan vízionálnak, sokkal inkább arról volt szó, hogy elég elszántan belenyomták a társadalom képébe, hogy ott vannak és nem hagyják magukat.
Aztán persze a fejlett nyugaton mára ebből is majális lett (pont úgy, ahogy a névadó radikális munkásmozgalmi megmozdulásból), nálunk meg megfélelmített sunnyogás szabadon tomboló protonáci hülyékkel.

ARK-9 (törölt) 2009.09.03. 23:31:52

A buzikkal semmi bajom, ha a négy fal közt túrják a szart - de nehogy végig kelljen néznem, amint a közterületen vonaglanak a fartúrók!!!!

Sztravinszka 2009.09.03. 23:34:05

Megnéztem azt a fejlett nyugati, san franciscoi képsorozatot. Sokat nem érdemes hozzáfűzni. Lesz még a többségből kisebbség, és akkor remélem ugyanilyen vehemenciával küzdenek majd az elszánt emberjogvédők a normalitás helyreállításáért.

Cekkeres Mammer 2009.09.03. 23:42:52

@ARK-9: Akkor azt javaslom, ne menj ki a felvonulásra, főleg ne tojástartóval. És akkor nem kell végignézni.

ARK-9 (törölt) 2009.09.03. 23:46:42

@Cekkeres Mammer: De ha egyszer ott lakom, bammeg! Ne nézhessek ki a saját lakásom ablakán, mert a sok rohadt köcsögnek "joga van"????

Cekkeres Mammer 2009.09.03. 23:51:59

@ARK-9: Nyugodtan nézz ki, nem fogod őket látni. A rendőrök és az ellentüntetők úgyis többen lesznek, ők betakarnak. Én is ott lakok, és tavaly csak rendőröket és kopasz, bakancsos emberkéket láttam, de ezerrel.

Cekkeres Mammer 2009.09.04. 00:03:25

És ők ott voltak már órákkal előtte, úgyhogy még se le maradhattam róluk. Mind azért mentek ki mert annyira nem bírták a látványukat, hogy meg kellett őket nézni közelről. Nem volt jobb hétvégi program!

vidéki suttyó 2009.09.04. 00:12:36

A rendőrség (ha akarná) megtorpedózhatná a felvonulást azon az alapon, hogy nem tudják őket megvédeni, ezért nem engedélyezik. Minden buzi vonuljon saját felelősségre.
Csak hát nyilván ebben is pénz van valakiknek.

Dr Kotász 2009.09.04. 00:15:42

Te pedig már órákkal azelőtt lested a semmit, mielőtt ők órákkal azelőtt ott voltak, mielőtt megjelentek volna a melegek. Bahh... Inkább nézegesd a San Francisco-i képeket, ha már ennyire vágysz az ilyesmire.

Cekkeres Mammer 2009.09.04. 00:17:41

Elvileg Európai Uniós ország vagyunk. Nem nyereg alatt puhított húst eszünk, nem iszunk vért és a rendőrség nem tiltja be a meleg polgárjogi mozgalom felvonulását, hanem biztosít egy alkotmányos jogot.

vidéki suttyó 2009.09.04. 00:19:40

Ja... csak nekünk, nem buziknak nem biztosít.

Dr Kotász 2009.09.04. 00:21:51

Cekkeres! Értsd már meg, hogy csak azért nem koitálnak a felvonuláson, mert szétrúgnák a tangás valagukat.Könyörgöm nézd már meg a San Francisco-i képeket, és utána nyilatkozz!

proton1701 2009.09.04. 00:32:08

Férfiak akkor se csókolózzanak az utcán a gyerekek előtt mert behányok....

Cekkeres Mammer 2009.09.04. 00:32:32

@Dr Kotász: Én is feltöltöm majd a képeimet amit a rovinji heteroszexuális nudista swinger strandon készítettem fényes nappal az 50-es német párokról. Aztán követelni fogom, hogy tiltsák be a heteroszexualitást...

Dr Kotász 2009.09.04. 00:41:20

Én nem a homoszexualitást szeretném betiltani, hanem a nyilvános fartúrást.
Ezek a felvonuló buzerátorok, a meleg társadalom legalját képviselik, és óriási károkat okoznak a normálisan élő melegeknek.

Cekkeres Mammer 2009.09.04. 00:49:06

@Dr Kotász: nyilvános fartúrás-on a flvonuláson való nyíltszíni közösülést érted, ami ugye nincs, tehát nem tudod betiltatni, vagy átvitt értelemben magára a felvonulásra érted?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.04. 00:49:38

@Dr Kotász: muti lécci nyilvános fartúrást.
Vérciki, hogy egy ilyen szöveg megjelenhet egy hatóság honlapján, 2009-ben, (elvileg) Európában...

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 00:51:58

@Dr Kotász: Te kotász, neked háyszor kell megismételni, hogy felfogd:

A KÉPEKEN NEM GAY PRIDE, HANEM A FOLSOM STREET FAIR NEVŰ, S/M RENDEZVÉNY LÁTHATÓ.

Cekkeres Mammer 2009.09.04. 00:54:37

Bárhol találhatok felháborító heteroszexuális fotósorozatot a neten bármilyen szexuális aberráció témakörében, amit közzéteszek. Először a kurucinfón persze.

Dr Kotász 2009.09.04. 00:55:49

Ja, hogy úgy! Akkor megnyugodtam. Mindent visszavonok európai barátaim.
Megyek aludni. Csá!

Cekkeres Mammer 2009.09.04. 00:57:41

Csak nehogy disznókat álmodj!

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 01:04:20

Hopp, még én is tévedtem, de nem nagyot: ez nem a Folsom, hanem annak valami kistesója.

en.wikipedia.org/wiki/Up_Your_Alley_Fair

Lógós 2009.09.04. 01:06:56

A buziknak van joguk "vonulgatni" az Andrássy-n, de a környéken élőknek is van joguk a saját lakásukat elhagyni, hazamenni akkor, amikor csak akarják!
Néhány száz kancsó miatt szombaton sérülnek az állampolgári jogaim!
Az index.hu szerint: ... majd a rendőr hazakísér, ha felmutatom a lakcímkártyámat, vagy elsétálok a hozzám érkező vendégekért az utca végére, mert Kovács főtörzs nem engedélyezi az utcába való belépést!
Mi a f@szt képzelnek, az Andrássy és a vele párhuzamos utcákat "teljesen lezárják" értük!
Miért nem lehet mondjuk Káposztásmegyeren rendezni egy ilyen köcsögvonulást (elnézést a káposztás-megyeri lakóktól), vagy valahol a prérin, ja, mert akkor senki nem figyel rájuk!
Remélem néhány f@szagyerek már gyűjti a záptojást!

Moser (törölt) 2009.09.04. 01:10:59

Sziasztok!

Leírom mi történt velem. Egy promócióban dolgoztam, még február 14.-én Valentin napon, az egyik nagy bevásárló központban. A feladatunk az volt, hogy az egyedül sétálgató nőknek, vagy pároknak (ezen belül is a pár hölgy tagjának)egy szál virággal kedveskedjünk, a bevásárló központ nevében. Ezzel is mosolyt csalva a hölgyek arcára, néhány derűs percet okozva, csupán figyelmességből.

Egyik pillanatban elémtoppant, egy feltehetően homoszexuális fiatal férfi. Sipító hangon kért tőlem egy szál virágot, mondván, hogy Ő úgyis lánynak érzi magát.
Ezt a kérését nem teljesítettem. Tájékoztattam, hogy csupán a nőknek feladatunk virágot osztani. Erre Ő, rasszistának kiáltott ki, és kirekesztőnek, és minden áron beszélni akart a felettesemmel, hogy Ő aki nőnek érzi magát, hogy-hogy nem kaphat egy szál rózsát!?!?!?
Kikérem magamnak. Nem vagyok rasszista!
Viszont jogom van eldönteni, hogy adok vagy sem, vörös rózsát egy férfinek Valentin nap alkalmából. Nem adtam. Nem az volt a feladatom, de nem is adtam volna amúgy sem.
Nem kérdeztem ettől a sráctól a szexuális hovatartozását, erre Ő az arcomba dörgölte mint valami erényt és kiváltságot, és lerasszistázott.

Kérdezem: ki a kirekesztő!? Ki nem tudja elfogadni a másik véleményét, döntését!?

A homoszexualitás nem erény, nem kiváltság.
Ha én egyenlőnek érzem magam a többivel, nem vonulok fel, mert tudom, hogy egyenlő vagyok. Nem visítozok, nem vonaglok, nem hagyon hogy lezárják az Andrássy utat közpénzen, azért mert homoszexuális vagyok. Nem hergelem a társadalmat direkt, ha tudom, hogy vannak olyanok, akik ezt nehezen fogadják el, de engem nem érdelnek, mert tudom, hogy egyenlő vagyok velük. És ha tényleg úgy érzem, hogy egyenlő vagyok velük, akkor nem érdekel, hogy ki mit mond, nem írom ki a homlokomra a viselkedésemmel hogy "homoszexuális vagyok, fogadj el", mert leszarom ki mit mond, úgyis tudom, hogy egyenlőek vagyunk!
És rám tartozik, hogy kit szeretek esténként!

Én hetero vagyok, és csakis rám tartozik hogy mit csinálok a négy fal között. Aki homosexuális csakis rá tartozik, mit csinál a négy fal között. Senkit nem érdekel!!!!

Heterónak, és homoszexuálisnak lenni egy állapot. Egyik sem erény, egyik sem kiváltság, ami mellett lobbizni kéne, felvonulni kéne. Ez egy állapot, ami csakis arra az emberre vonatkozik, és arra akivel megosztja az ágyát.

Úgy vettem észre, hogy mára már homoszexuálisnak lenni valamiféle divat. Ami mellett jó harcolni, közösséget teremt, egy csapatba kovácsolja az embereket, és mindig van ki ellen "harcolni". És mindig ok valami mellett "harconi".
Kár hoy ezek az emberek, ebben találták meg a közösséget, és nem azért kár mert az azonos neműeket szeretik. Mert ez az Ő dolguk. Hanem azért kár, mert ennek nem szabadna témának lennie az Ő számunkra sem, és másokra sütik rá a "kirekesztő-rasszista" bélyeget, holott Ők nem tudják elfogani a mások véleményét, és döntését.

Ennyi.

Cekkeres Mammer 2009.09.04. 01:12:25

Elárulom, hogy épp a "f@szagyerekek" miatt kell a lezárás. Melegfelvonulás vagy 15 éve van, és sokáig a kutyát sem zavarta, csak bemutatták vágóképnek a TV-ben a színes hírek között.

Lógós 2009.09.04. 01:24:43

@Cekkeres Mammer:
Ha nem lenne buzivonulás, akkor nem lennének tiltakozó f@szagyerekek sem!
Nem azzal, van a bajom, hogy vonulnak, hanem azzal, hogy HOL vonulnak.
... örülnék, ha a 15 évvel ezelőtti állapotok szerint ma is csak vágókép lenne az egész.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.09.04. 01:41:27

Idemásolom, mert ide is illik: Egy évben, egy nyomorult napról van szó. Amikor büszkék arra, hogy MEGTEHETIK azt, amit elvitattok tőlük! Ezt az egy kurva napot sajnáljátok másoktól! (szó szerint..)
Most komolyan. Egy átlagos 10 éves - akivel kézen fogva sétálsz a körmeneten - az internet segítségével olyan dolgokat lát és a barátaival olyan videókon nevetnek, amiket az itt kommentelők 90%-a el sem tudna képzelni. Éljünk már a valóságban! Ne legyünk már ekkora maradi fa*ok. Joguk van hozzá, és én is büszke vagyok arra hogy olyan országban élhetek, ahol ezt megtehetik. Én nem tudom, de valahogy azért ki fogjátok bírni hogy pont azon a napon pont nem az Andrássyn sétáltok az egész családdal, nagymamával, karon ülővel, és egyéb utódokkal. Nem lesz könnyű, de lehet hogy az esti híradót is megússza majd minden kisgyermek, mert amíg nézitek, éppen egy virtuális napalmmal falvakat éget fel a gép előtt, vagy lovaspornón röhög a haverjával. Senkinek a pofájába nem másznak. A társadalom egyszerű szitokszóként használja hogy hülye buzi, meg fartúró, stb. egész évben, és jókat röhögnek rajtuk. Egy kurva napot nem tudtok adni nekik a 365-ből?

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2009.09.04. 01:48:06

@Moser: okos vagy. Ahelyett hogy mosolyogva adtál volna egy szál virágot, és nincs probléma, sem pedig ilyen kusza eszmefuttatás az egyenlőségről. Azért abba gondolj bele hogy mekkora egyenlőség az egész életedet úgy leélni hogy a társadalom jelentős undorodik tőled, megvet, megölne, genetikai selejtnek tart, sőt még egy nyomorult promóciós rózsát sem kapsz, mert a hostessfiú egy homofób okostojás. A munkatársam meleg, és rajta keresztül pontosan látom hogy milyen nehéz neki azok miatt a melegek miatt akik sokkal többek mint kellene. De ez utóbbi sem jogosít fel senkit hogy a jogaikat gyakorolják.

victorsirius 2009.09.04. 02:11:17

"További jó mocskolódást."

LOL

sajnos agymosottaknak erről szól az élet.
mintha attól, hogy buziznak orrba-szájba, emelkedne az életszinvonaluk.

netsrot5 2009.09.04. 03:04:41

Ez a buzi felvonulás provokáció! Mé nem kussolnak és otthon buzulnak?????? Juj de utálom ezért őket, azt hiszem mások is etért utálják őket!

VOGAben 2009.09.04. 04:13:25

Na én pont leszarom, hogy mennyire nehéz melegként élni. Heteroként is éppen elég nehézséggel kell megküzdeni az életben. És eszembe sem jutna ezekkel kérkedve felvonulni, másokat megbotránkoztatni. Sok kisemmizett nő és férfi él közöttünk és magasról tesz rájuk a társadalom. Pedig csak rossz házasságban élnek vagy éltek. Úgyhogy húzzák csak meg magukat. Baromira szükségtelen ez a cirkusz. Nehogy már mi legyünk a selejtek, mert nem toleráljuk ezt a nyilvános okádékot.

ebenbry (törölt) 2009.09.04. 05:56:26

Bennem a melegfelvonulás félelmet kelt és megbotránkoztat. Az én jogaimat ki védi meg?
A felvonuláson sok kihívóan közösségellenes magatartást látni, pl. keresztet a péniszéhez dörzsölni nem szép dolog, sem seggbe dugást imitálni nyílt utcán.
A heteroszexuálisok miért nem vonulnak fel? Mert nagy részüknek van értelmes élete a magamutogatáson kívül is.
Akár hetero- akár homoszeuális az ember, azt ne felvonuláson reklámozza!

spammer blogger 2009.09.04. 06:39:18

@ebenbry: miféle "félelmet" te istenverte náci barom? Ilyen alapon tiltasd be a körmeneteket is, mert azoktól még több félnivalód van - emlékeztetnek a bűneidre, meg arra a pár pedofil papra, akik gyerekkorodban molesztáltak téged.

(többiektől bocs, de amikor valaki erre hivatkozik, az azért teszi, mert a nyilasgárda betiltásával akarja összemosni a buzifelvonulást)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.04. 06:56:50

Az aggasztó nem az a pár tucat tojásdobáló degenerált.
Ami roppant aggasztó, az a sok ultranormális polgártárs, akik fröcsögését itt láthatjuk. Ők alkotják a társadalom törzsét, velük ülsz egy irodában, mindennap találkozol velük: ők szolgálnak ki a boltban, ők fognak ápolni, ha kórházba kerülsz... és mindeközben belül ilyenek. Mint a rothadó alma. na ez az, ami kurvára ijesztő.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 07:16:34

Meg kéne már kezdeni végre a nyilvánosság előtt bemutatkozniuk a homszexuális közzszereplőknek. Akiket eddig szeretettet a közvélemyén, azt ezután sem gyűlölné meg.

Zoli a séf 2009.09.04. 07:51:11

Azért mert nincs törvényben leírva;
mi az hogy közízlés, azért még
létezik.

spammer blogger 2009.09.04. 08:01:41

@Zoli a séf: ez igaz, csakhogy ebbe a rendőrség nem ugathat(na) bele.

@városjáró: ebben nem vagyok biztos. :D

__ 2009.09.04. 08:04:18

Csókolom, ez sem sérti a közizlést???

www.guga.hu/egyebek/farturo3.jpg

TomK 2009.09.04. 08:07:31

Sziasztok! Én is meleg vagyok, de még sosem voltam felvonuláson. Mégpedig azért nem, mert nem akarok azonosulni azokkal, akik hiányos öltözékben, provokatív módon gusztustalankodnak.. A melegek nagy része nem ilyen, de őket nem látja senki, mert mi nem mutogatjuk magunkat, legalábbis nem azért, mert melegek vagyunk. Keményen dolgozunk, rendesen fizetünk adót, normálisan éljük az életünket.. Nem mondom, hogy nem lenne jó kézenfogva sétálni az utcán, dehogynem.. De amíg ezt mások jóérzéseit sérti, nem tesszük.. miért? Tiszeletből.. A páromról és rólam a környezetünk (család, barátok, lakóhely, munkahely) tudják, hogy melegek vagyunk. Miért nem bánt minket senki emiatt? Mert egész egyszerűen tiszteletben tartjuk mások érzéseit és nem viselkedünk úgy, hogy az másokat sértsen, bántson. Ezért "cserébe" velünk sem viselkednek úgy, hogy az minket sértsen.. Személy szerint sok homofób (magát annak valló) emberrel hozott össze a sors, és amikor megismert, megtudta, hogy meleg vagyok, "jé, a buzik nem olyanok..?" - hát nem.. Ha azt akarjuk (én ezt akarom), hogy ugyanolyan emberként tekintsenek ránk, normális emberként, akkor véleményem szerint hiba nem normális ember módjára viselkedni az utcán. Ha majd egyszer ezt minden meleg megérti, akkor biztosan többen mennek ki (mi is), és akkor megláthatja a világ, hogy nem mindenki gusztustalan, undorító buzi.. Remélem, átment, amit ezzel mondani akartam :)

Senkifia 2009.09.04. 08:15:38

@__: neeeem,dehogyis...miről beszélsz?ez a normális.te vagy az aberrált :)

gorgeous 2009.09.04. 08:22:04

Én csak azt nem értem, miért mondjátok, hogy provokálnak. Minek nézitek, ha idegesít? Nem kell odamenni, el kell kapcsolni a tévét és kész. És ne gyertek azzal, hogy "és aki ott lakik, az mit csináljon", mert azok nem ti vagytok. Persze mindjárt jelentkezik majd egy Andrássy úti lakos is... ő meg fordítsa el a fejét és kész.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 08:23:31

Amúgy gratulálok minden hozzászólónak, ezennel ez poszt vette át a blogon a "legtöbb kommentet kapott bejegyzés" címet... :-)

Senkifia 2009.09.04. 08:27:59

@TomK: kedves Tomi,épp most akartam írni amit te is nagyon helyesen felvázoltál...van meleg kollégám,kettő is(aki bevalottan az) és mindkettő ugyanezt mondta...hogy amit a "Meleg büszkeség napja" címen csinálnak,az sima polgárpukkasztás,és enyhén undorító.És hogy of course nem kell csodálkozni,hogy ha tangabugyiba kimegyek sétálni az andrássy útra egy pávatollal a fenekemben,vagy papnak öltözve,kereszttel,kisminkelve parádézom,ne csodálkozzak,hogy az amúgy tök normális,és empatikus nagymama,unokasétáltatás közben kiborul és felháborodik.Ja és olvastam már olyan kommentet,hogy"minek megy oda a nagymama olyankor,ha nem akarja látni,ill. unokát sétáltat?" ezzel csak az a baj,hogy vannak társadalmi normák,melyek az átlage,emberek viselkedési kritériumaira épülnek.és ha ezeket látványosan,csakazértis áthágom,hogy namajdén megmutatom mi a liberalizmus-alapon,akkor ne csodálkozzak azon,ha a "normális" többség elutasít,netán megvet,ill felháborodik.Otthon mindenki azt vesz a szájába amit akar,és azt csinál,amit a hormonjai diktálnak.De az utcán meg viselkedni kéne,mert ha nem akkor gáz van.Az a baj ezzel a liberális hozzáállással,hogy"demokrácia van,azt csinálok amit akarok,nekem senki ne mondja meg ,hogy mit és hogyan..."hogy ok, te így gondolod,és csinálod amit akarsz,én is.ő is. csak előbbutóbb az van,hogy ha ő ordibál a buszon,és qrvaanyázik,mert demokrácia van,és teheti(úgymond)akkor én meg pofánverem,és ledobom a buszról,mert demokrácia van,és én meg ezt akartam tenni...szóval nagyon helyes meglátás,hogy nem kell taposni egymás lelkivilágát,és akkor el lehet várni a másiktól a minimális toleranciát,még ha annyira homofób is...ha meg taposom a másik lelkivilágát,akkor ne várjak toleranciára...ilyen egyszerű ez.
mert ugye homoszexuálisok elleni tüntetés csak úgy magában nem jött létre túl sokszor,ill ha igen,az általában elítéltetett a társadalmi többség által.így van ez minden egyébbe is...és ha provokálok,akkor meg várhatom az ellenállást.és még a társadalmi többségi támogatásnak is lőttek...

gorgeous 2009.09.04. 08:30:04

@Moser: ha ő nőnek érzi magát, akkor nem homoszexuális, hanem transzszexuális, vagyis férfi testbe született NŐ. járt volna neki a rózsa. annyira fájt volna adni neki egyet?

urbanlegend 2009.09.04. 08:31:02

Az emberek pártállástól függetlenül hihetetlenül nagy egóval rendelkeznek, nekik minden jár, mindent megtehetnek, mert JOGUK VAN HOZZÁ (persze ebbe mondjuk a bliccelést is beleértik vagy bármi más jogsértést,amit kellően megideologizálnak).

DE!
Ki vannak akadva, ha mások a törvényadta jogukkal szeretnének élni, mint pl. melegfelvonulás, ami ízléstelen vagy sem, teljesen mindegy ebből a szempontból.

Emberek, ne csak magatokkal szemben legyetek elnézőek, legyetek végre toleránsak másokkal is! És ez nem csak a melegfelvonulásra vonatkozik.

2009.09.04. 08:32:44

@Legelő Őse: A következő amit kérsz mi lesz? Adjunk egy napot a birkabaszóknak, a pedofiloknak, mert nekik is joguk van ehhez? Francokat. A buzik, zoofilok, nekrofilok, pedofilok betegek, erre ne legyenek büszkék.

Senkifia 2009.09.04. 08:38:51

@gorgeous: kedves öcsém,az a helyzet,hogy ha nem tartod be az alapvető társadalmi normákat,akkor felháborodást keltesz....és ez az érv,hogy "minek nézitek,ha zavar?" fordítva is mondható:"minek vonulsz fel,ha zavar,hogy hujjognak,meg dobálnak?" a baj csak az,hogy a hujjogásnak van igaza ebben az esetben(dobálásnak annyira már nincs...de nekik meg csak ennyire futja....részben neki is igaza van...amíg el nem kezd dobálni).ez a demokrácia lényege.sőt,a liberalizmusé is...hogy ne csinálj olyat,ami mások érdekeit,jóízlését,stb sérti.csak természetesen ez is jó horngáborosan,meg eörsimátyásosan ,netalántán ciánkapszulás-kunczegáborosan,le lett fordítva magyarra,hogy:te ne csinálj olyat,ami engem sért,én meg majd megtanítlak arra,hogy te mitől sértődj meg,vagy mit vagy köteles eltűrni."és ez így nagyon nem jó. ÉS hogy ne menjek oda,illetve ne nézzem,ha zavar???Milyen alapon nem mehetek az5 ill. 7 éves fiammal a nap bármely szakában végig az Andrássy úton(főleg hétvégén,fényes nappal??),sima társadalmi tagsággal,adófizetőként,vagy adócsalóként,magyarként,vagy turistaként nézelődni,úgy hogy nem a buzi pávatollas s.ggét kelljen nézzem,akarva-akaratlan?? mert egy rakat aberráltnak(akiről a melegek nagy része is így nyilatkozik)eszébe jutott "felvonulni büszkén" ,tangába, pávatollal a s.ggébe,papnak öltözbve,kisminkelve,softpornós akciókkal némi kamionok tetején,stb?ha heterók csinálják,azzal sem értek egyet.homokosokkal meg végképp nem.ilyen egyszerű ez.És ennek köze nincs homofóbiához.ez sima emberi jóérzés.Amiről látszólag neked nincs sok fogalmad,ha ilyet mondasz...

doci606 2009.09.04. 08:41:51

@Senkifia: Végre valaki teljesen korrekten megmondta a dolgot. Teljesen egyetértek Veled. Úgy vélem, egy normális homoszexuális EMBER, így csupa nagybetűvel, nem fog felvonulni és nem fog úgy öltözni, viselkedni az utcán.
Azoknak, akik pedig azt mondják, nem kell odamenni, erre csak annyit tudok mondani, hogy az utca nem a melegeké, nem a heteróké, hanem mindenkié. Arról nem is beszélve, ami miatt külön gratulálok az engedélyező hatóságnak, szombaton van a műjégen a Streeball, ahol sok száz, talán ezer gyerek fog versenyezni reggeltől, általában egész késő délutánig. Akkor most velük mi van? Ne menjenek, mert hát aki nem akarja látni a felvonulást, az ne menjen oda?
Tolerancia, szép dolog. Igen, tolerálni kell a melegeket, de ez nem azt jelenti, hogy ilyen megnyílvánulásokat engedni kell.

Dr Kotász 2009.09.04. 08:43:20

@Rékuc: Szia Rékuc! Ha boltban lennék eladó kedves lennék hozzád.Ha betegen feküdnél a kórházban gondosan ápolnálak.
Ha csak úgy összefutnánk, elmondanám mennyire csodálom a képeidet.Ha tudnám,hogy meleg vagy, a megítélésedben picit sem befolyásolna.De azt elvárnám tőled, hogy több toleranciával legyél a többség felé.Amíg a meleg büszkeség zászlója mögé bújva emberek mennek ki provokálni más embereket, nem kell csodálkozni az elszabadult indulatokon.

aethyl (törölt) 2009.09.04. 08:45:59

Egyszerűen tudatosan befolyásolják a
mai magyar közhangulatot az un."liberális" egyedek.A buzik csak
eszközök egy "réteg" kezében.

TomK 2009.09.04. 08:46:43

@Senkifia: Köszönöm. Mert ez a helyzet.
Tényleg joga van mindenkinek felvonulni, amiért akar, nem ezért nem kéne így viselkedni, hanem, ahogy írtam is: tiszteletből.
Egyszerűen tiszteljünk meg másokat azzal, hogy odafigyelünk, mi az, ami már másnak sok, és higgye el minden meleg (tapasztalatból mondom), mások is oda fognak figyelni ránk, a kutya sem fog minket bántani csak azért, mert melegek vagyunk.
Persze mindig lesz egy réteg, akiknek teljesen mindegy, miért balhéznak, csak lehessen valahol dobálózni meg szitkozódni..
Én úgy próbálom a környezetem tudomására hozni, ha úgy tetszik, "elfogadtatni" a homoszexualitást, hogy igenis bebizonyítom, hogy ugyanolyan vagyok, mint mások, lehetek (vagyok) ugyanolyan értékes, és ugyanolyan diszkréten intézem a nemi életemet, ahogy az mindenkitől elvárható. Aki megismer, és később megtudja, hogy meleg vagyok, nem szokott emiatt diszkriminálni. A már előbb említett kevés emberen kívül, aki ugyan nem fogadja el, de igen próbálja ezt nem kimutatni. Ismét miért? Tiszteletből. Mert én is megtisztelem azzal, hogy nem a szexualitásomat helyezem előtérbe. Én pontosan tudom, hogy kivel, ki előtt beszéljek, beszélhetek például a párkapcsolatomról, a közös élményeinkről (nem szexuálisakról) anélkül, hogy az neki rossz érzéseket okozna. Így kellene mindenkinek, és nem kizárólag meleg vs. heteroszexuális, hanem úgy általában..

Senkifia 2009.09.04. 08:47:57

@doci606: igen,a tolerancia meg az idiotizmus között egészen széles határsáv van ugye...és az,hogy ha én nem értek egyet
t egy aberrált felvonulással,ami a melegek nevében történik,miközben a melegek jelentős része is elítéli,az messziről nem intolerancia,hanem normális társadalmi normákhoz való igazodás elvárása mindenkitől,miközben jómagam is ehhez igazodom,ez normális,illetve toleráns....toleráns a társadalom többségével(naaaagytöbbségével) szemben, a kiiiisssebbség "ellen..és ha intoleranciának kiáltják ki,az idiotizmus.

doci606 2009.09.04. 08:48:00

@TomK: Köszönöm! Erre célozam az imént, hogy a kérdés nem az, ki meleg, ki nem, hanem ki az aki EMBER és ki az aki NEM. A cégnél, ahol dolgozom, a német anyavállalatnál több meleg kolléga is dolgozik, s egyikkel sincs gondunk, soha nem is jut eszünkbe, hogy meleg, mert jó kolléga, kedves ember. Az pedig, hogy otthon ki várja és mit csinál, teljesen az Ő magánügyük, mint az is, engem ki vár és mi mit csinálunk.

M.Islander 2009.09.04. 08:54:44

és, és, és: az elmegyógyintézet lakói mikor vonulnak fel az Andrássy úton??

ott azért kevesebb lesz a gárdista :o

TomK 2009.09.04. 08:55:04

Igen, Senkifia, ha már itt tartunk, kimondottan irritál engem is, amit az én nevemben is művelnek..
Még jó, hogy vannak ilyen fórumok, ahol el lehet mondani, hogy nem mindenki ilyen.. Ha AZOK a "melegek" nem gerjesztenének felesleges indulatokat, elmondanám én ezt bármekkora fórumon is, vállalnám én a nevem, arcom, csak az a baj, hogy AZOK miatt engem lőnének agyon.. Ezért próbálom a közvetlen környezetemen keresztül.. hátha :)
doci606, azt remélem, hogy ezeken a fórumokon eljut ez előőb-utóbb mindenhova, mindenkihez, és egy idő után a meleg felvonulás, vagy bármilyen meleg téma nem lenne téma.. legalábbis nem így, ahogy ma Magyarországon..

nahátnahátnahát 2009.09.04. 08:57:38

nem buzi vagy, hanem hÜjE :)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 09:06:20

Én továbbra is hiszek a közszereplős coming out-ok sikerében. Ha valaki nem sültbolond - mint az a szerencsétlen Radics Péter -, akkor nem lesz negatív a megítélése.

TomK 2009.09.04. 09:12:56

@városjáró: Lehet sikere, valóban, egyetértek, amint nem húzzák le a már említett AZOK.. :)

doci606 2009.09.04. 09:22:45

@városjáró: A kérdés az, hogy mennyire van rá tényleg szükség. Úgy gondolom, hogy a társadalom egészére nézve, még ha toleránsak is vagyunk, semmiképpen nem gondljuk a homoszexualitást pozitív dolognak (sorry, de ezen nehéz változtatni, s ebbe nem is mennék bele, mert nem lényeges). Épp ezért szerintem a coming out eredményezheti azt, hogy a tényleges teljesítmény helyett inkább a nemiség alapján itélkezik a nép, ami persze nem jó. Én azt mondom, ha kérdezik, nem kell tagani, de hirdetni sincs értelme.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.04. 09:31:05

Aki nem akarja tovább buz(d)ítani gyerekeit a halál kultúrája irányába, az jobban teszi, ha családostul járműre ül, otthagyja Budapestet, és valahol Újfehértó környékén csatlakozik egy másik kisebbség menetéhez:
gorogkatolikus.hu/?muv=hir&hir_id=115

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.09.04. 09:35:12

@doci606: ki vagy te, hogy a társadalom egészében beszélj?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 09:47:45

@doci606: 1905-ben:

A kérdés az, hogy mennyire van rá tényleg szükség. Úgy gondolom, hogy a társadalom egészére nézve, még ha toleránsak is vagyunk, semmiképpen nem gondoljuk a nők szavazati jogát pozitív dolognak (sorry, de ezen nehéz változtatni, s ebbe nem is mennék bele, mert nem lényeges). Épp ezért szerintem a szüfrazsett-mozgalom eredményezheti azt, hogy a tényleges teljesítmény helyett inkább a nemiség alapján ítélkezik a nép, ami persze nem jó.

doci606 2009.09.04. 10:00:06

@Rékuc: Nem a társadalom nevében beszélek, hanem a véleményemet írom le.Talán tilos??

2009.09.04. 10:00:35

Nana, ácsi.

A pozitív dolognak gondolás = követendő példa.
A nők egyenjogúsága és a melegek egyenjogúsága eddig sem volt megkérdőjelezve.
Azonban a női egyenjogúságot a homokosság követendő példájával hasonlatba állítani dőreség. A melegség nagyon nem követendő példa, nem nem egészséges, nem az ember fennmaradását szolgálja. A hetero életmód a követendő példa.
Tehát a fogalmi zavarokat azért tisztázzuk.

doci606 2009.09.04. 10:02:19

@Fedor: Kedves Fedor, lehet a szezont a fazonnal keverni, s ilyen jópofi módon kiforgatni a dolgokat. Gondolom ez pont azért van, mert érted, mire gondolok, s ez ellen így próbálsz tiltakozni.
De akkor leírom úgy, hogy ne tudd félremagyarázni:

Ha van coming-out, akkor: Meleg miniszter
Ha nincs: Miniszter, aki meleg.

Szerintem a kettő között van különbség, még ha az egyén oldaláról nézve a dolog ugyanazt jelenti.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:08:30

@venomspawn:

Nana, ácsi.

"A nők egyenjogúsága és a melegek egyenjogúsága eddig sem volt megkérdőjelezve."

LOL. Ezt mind a nők, mind a melegek nevében mondhatom (bár egyik sem vagyok).

"A melegség nagyon nem követendő példa, nem nem egészséges, nem az ember fennmaradását szolgálja."

Látom, csupán a lényeget nem fogtad fel. A melegség valóban nem követendő példa, ugyanis nem szabadon választott opció. A nőn nőnek születik, a meleg melegnek. Nem divat, ami követni lehet, nem betegség, amit gyógyítani lehet. A felvonulás célja nem az, hogy "Gyere, legyél buzi te is!", ilyen baromságot csak a nagyon okos ellenzők feltételeznek... A cölibátus se szolgálja az emberiség fennmaradását, mégse dobálja meg senki a körmenetet (pedig hithű vallását valóban gyakorló katolikusból sincs sokkal több Magyarországon, mint homokosból)...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 10:10:50

@doci606: Hirdetni persze, hogy nem kell. De tagadni sem. Mert ezen a vonalon továbbhaladva maga a felvonulás létjogosultsága kérdőjeleződik meg. Apropó: mi a célja a menetnek?

zoncolan 2009.09.04. 10:13:35

Legyenek buzik, az ő dolguk. De mégiscsak jó lenne, ha valakik elvennék a kedvüket a provokatív, exhibicionista megnyilvánulásoktól.
A biológia törvénye szerint a különböző neműek kapcsolata biztosítja a fajfenntartást, a szaporulatot - az azonos neműeké a betegségek terjedését.
Akkor mi a faszt keresnek Budapest sugárútján a természet törvényeivel szembehelyezkedő buzik??? Ez a város nem kíváncsi erre a megnyilvánulásra, punk tum.

2009.09.04. 10:15:06

Hát nemtudom hogy a te városodban mit látni, az enyémben abszolút egyenjogúság van a nő és férfi között, pedig valószínűleg egy országban élünk. A cégünknél vannak nők vezető pozícióban, értékes emberként, a többi munkavállalóval egyszinten kezelik őket.
Talán kérdezzünk meg pár hölgyet, ők hogy látják...
Továbbá az, hogy valaki melegnek születik, nem bizonyított (nem mondom hogy kizárt). Az ember fejlődéséért a környezet a felelős, az őt ért ingerek. Az lehet hogy valakiben eltér a kromoszómaszám, de megfelelő családi környezetben a melegek igen kicsi része lenen valóban meleg. A divatb*zikról/lezbikről nem is szólva.
(az emót már meg sem említem)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:19:00

@doci606:
"Ha van coming-out, akkor: Meleg miniszter
Ha nincs: Miniszter, aki meleg."

Ez csak addig lesz így, amíg szenzációszámba megy. Pont az a lényeg, hogy ne legyen az, hanem természetes eleme lehessen egy új miniszter életrajzának, hogy Tóth Béla élettársa Kovács Ferenc. Alig pár éve a C típusú átvilágítás még kockázati tényezőként számolt azzal, ha az átvilágított leendő tisztségviselő homokos volt. Ma már szerencsére nincs így. Az lenne a természetes, ha mindenki így állna, így állhatna hozzá:

velvet.hu/sztori/2009/08/13/a_meh_szakallamtitkara_vallalta_massagat/

De ahhoz az kell, hogy minél több meleg híres ember vállalja fel magát, példát mutatva ezzel a többieknek. És akkor ez idő után majd tényleg nem lesz ez több, mint egy újabb adat a bulvárújságok nemhivatalos életrajzaiban az zene ízlés meg sportszeretet mellett.

TomK 2009.09.04. 10:23:45

@városjáró: Részemről az lenne a célja, hogy eloszlassam a tévhiteket, megmutassam, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint mások. Persze, nyilván nem kell követni a példánkat (@venomspawn), de azt kell látnia mindenkinek, hogy a melgek NEM visítozó, tangás, idióta, romlott erkölcsű, össze-vissza k..félgető gusztustalan állatok.. Csak sajnos mindenhol ezt látni. Mert ha pl. én bárhova leülnék, normálisan felöltözve, normálisan viselkedve, normális dolgokról beszélnék, senkit nem érdekelne ( a médiában).. Bár ki tudja, ezzel sem próbálkozott még senki :)
Száz szónak is egy a vége, arról kellene szólnia ennek, hogy megmutassuk, attól, hogy mások vagyunk, mégsem vagyunk mások.
Őszintén szólva szerintem ez egyrészt pénzkeresés, az egész ország melegeit ide lehet rángatni, akik aztán bulizni mennek és pénzt költeni, ami persze jó bevétel lehet a bártulajdonosoknak.. Ez lehet a fő indok (szerintem), a másik pedig, hogy inkább ezen csámcsogjon a nép, mint a nagyoobb kaliberű dolgokon, amik közben történnek..
Ezért nem érzem magaménak a felvonulást, és bár nem tiltanám be, de én kérek elnézést AZOK nevében, akik ebből olyat csinálnak, amilyet..

TomK 2009.09.04. 10:28:51

@zoncolan: Azért, ha a természet ellen lennénk, már rég kinyírt volna minket.. Talán éppen azért vagyunk jók a természetnek (de hülyén hangzik), hogy ne népesedjünk túl. Mert az embert lassan minden betegséget meggyógyít, a vágyat, amit genetikailag kódol a természet, nem lehet megváltoztatni (elnyomni igen, de nem eltörölni).
Minamellett egyetértek abban, hogy nem kell provokatív felvonulást rendezni, de felvonulni engedni kell, mert ahogy már írtam ma, mindenki megteheti, bármiért, akkor mi miért ne? Csak ezt sem ész és tisztelet nélkül kellene intézni, hanem normálisan, hogy lássák, normálisak vagyunk..

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.09.04. 10:31:04

@TomK: Köszönöm, hogy te is így látod. Mert ezáltal a szélsőségeskedés vádja nélkül beszélhetünk a felvonulás visszásságairól. Nekem már évekkel ezlőtt is problémás volt, hogy ha valaki a teljes elfogadás érdekében demonstrál, akkor azzal nem szabadna épp azokat zavarnia, akikre pozitive szeretne hatni. Persze "civil ruhában2 parádézni nem hozna médiamegjelenést. De talán épp akkorra válna teljesen megértetté homoszexulaitás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:31:14

@zoncolan: "az azonos neműeké a betegségek terjedését" Persze... A sok kurvázó férj is biztos tőlük kapja el a kankót...

@venomspawn: Természetesen nem állítom, hogy semmi örvendetes változás nem történt a nők egyenjogúsága tekintetében. Nagyon helyes. De attól, hogy vannak női vezetők is, még tény, hogy messze nem annyi, mint férfi (pedig hát ugye kb. fele-fele az ivararány, sőt, nő még egy picit több is van, mint férfi), tény, hogy ugyanazért a munkáért egy nő még mindig kevesebbet kap átlagosan, mint egy férfi, és egy férfitől pl. soha nem kérdezik meg állásinterjún, hogy mikor akar gyereket. Továbbá azt is megkérdezheted a hölgyektől, hogy hányuknak segít a férje a háztartásban, és mennyit, miközben ugyanúgy van munkahelyük is, mint a férjeknek. És akkor még a családon belüli erőszakról még szó sem esett.

Szóval volna még mit csiszolgatni ezen a fronton is...

doci606 2009.09.04. 10:31:37

@Fedor: Kedves Fedor! Látom, még mindig nem érted, vagy nem akarod érteni.
Úgy gondolom, hogy a jól dolgozó miniszter, aki meleg, nem hír! Uganúgy, ahogy az se hír, hogy egyik, vagy másik kollégám az. Mert nem ez az értékmerő. Nem ez alapján ítéljük meg, hanem a munkája, viselkedése alapján. Így, úgy vélem, hogy egyikük se kíván kinyilatkozni, hogy "meleg vagyok". Magam részéről, s reményeim szerint az emberek nagyobb része szintén nem a nemiség, hanem a viselkedés alapján véleményez embereket.
"természetes eleme lehessen egy új miniszter életrajzának, hogy Tóth Béla élettársa Kovács Ferenc".
Ez a cél? Nem értem, most akkor ki diszkriminatív? Ha törvényes élettársi kapcsolatban élnek, akkor gondolom, oda lehet írni: élettársi kapcsolatban.
Én még nem láttam olyan életrajzot, ahol odaírták volna, hogy ki a barát, barátnő, élettárs, házastárs. Az életrajznak azt kell tartalmaznia, hogy milyen jogilag elismert kapcsolati formában él, ill., hogy van-e gyereke vagy sem.

TomK 2009.09.04. 10:39:23

@városjáró: Ez az, amire gondolok én is :) Ez tőlem pedig duplán számít, mert én is érintett vagyok a témában.. :D Higgyétek el, rengetek meleg gondolja ezt még így, a többség így gondolja, mint én. Őszintén szólva nem is ismerek olyat, aki oda jár .. Lehet, hogy nem véletlenül ;)

doci606 2009.09.04. 10:40:16

@Fedor: Úgy vélem, a nők kérdése messze nem ilyen egyszerű. Egyrészt, mert talán az igényeket is fel kéne mérni. Nem hiszem, hogy minden nőnek az a vágya, hogy vezető legyen, sokan inkább a család békéjét, boldogságát tartják saját missziójuknak. A dolog másik része pedig, hogy mindenképpen, még az igények figyelembe vétele nélkül is ketté kell bontani a dolgot, méghozzá kor alapján. Ha megnézzük, hogy a gyerekvállalás ideje egyre jobban tolódik kifelé, pontosan azt látjuk, hogy a mai nők között egyre többen járják a karrierépítés útját.

Moser (törölt) 2009.09.04. 10:54:41

@Legelő Őse: ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ.. Legelő Őse! Nah, pont erről beszéltem! Nem kötelező megindokolnom, mért cselekedtem úgy, ahogy cselekedtem, az én döntésem, az én választásom, mindemellett nem is ócsároltam azt a gyereket. Csak nem adtam egy férfinek vörös rózsát!:) Ennyi a bűnöm... És pont nem érdekel, minek érzi magát. Nem kérdeztem Tőle.
Szóval.. ki nem fogadja el a másik döntését, véleményét megint!?!?:)

Akik kimennek parádézni, és vonulgatni, szerintem még véletlenül sincsenek önnmagukkal tisztában, és békében. Akinek a lelkében béke van, és teljes értékű embernek érzi magát mindenki mással, nem jár a nemi identitása mellett demonstrálni, mert nem tartozik másra.

Ennyi...

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 10:56:23

@városjáró: Esetleg a médiabeszámolókban nem jön vissza, hogy 500 felvonulóból 450 teljesen hétköznapi ruhában megy ki, van 25 transszexuális, meg 24, aki a kamionon tangában táncol, és mondjuk egy, aki kezében rózsaszín bibliát szorongat.

Ez utóbbi csávóról viszont több képet láttunk, mint az összes többi résztvevőről összesen, ergó, aki nem veszi a fáradtságot, hogy kimenjen, és saját szemével megnézze, annak persze hogy az jön le, hogy itt mindenki kikenve kifenve vonul, és még a bibliát is gyalázzák.

És mit csináljon az, aki alapvetően nem szimpatizál az utolsó 25-tel, de kurvára sérti az önérzetét, hogy neki meg akarják tiltani, mit tehet, és mit nem?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 10:58:05

@doci606: Te nem akarsz megérteni engem. nem azt mondom, hogy értékmérő, kiválasztási szempont legyen a nemi irányultság, a szakmai munkáját természetesen ne ezen keresztül ítéljék meg. De ne kelljen titkolnia se, megjelenhessenek együtt pl. egy nyilvános rendezvényen (egy protokollfogadáson mondjuk, ahova a többi kollega a feleségét viszi el), megjelenhessen fotó róluk bulvárújságban a családi nyaralásról, mint ahogy a többi politikusról, művészről, közéleti személyiségről is, anélkül, hogy ez szenzáció lenne. Ezt pedig csak tömeghatással lehet elérni, a minél több coming out-tal egészen addig, amíg tényleg lényegtelenné válik a kérdés.

2009.09.04. 11:01:25

@Moser: A nagy kérdés: Egy transzfesztitának kell rózsát adni, :D:D:D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 11:06:47

@Moser: "Akinek a lelkében béke van, és teljes értékű embernek érzi magát mindenki mással, nem jár a nemi identitása mellett demonstrálni, mert nem tartozik másra."

Hát pont ez a lényeg: Akinek titkolnia kell mások előtt, hogy micsoda, mert esetleg még meg is verhetik (de minimum megvetik) érte, és aki néhány kérdésben másodrendű állampolgárnak számít, az mitől érezze magát teljes értékű embernek? NEM a nemi identitásuk mellett demonstrálnak, hanem az azzal járó hátrányok ellen.

Ennyi...

Moser (törölt) 2009.09.04. 11:09:16

@gorgeous: Nem érdekel, minek érzi magát. Nem kérdeztem Tőle. Mert pont le****rom. Nem rám tartozik, hogy Ő minek érzi magát. Tőlem wombatnak is érezheti magát minden nap, pont nem érdekel.

TomK 2009.09.04. 11:16:38

@avus: Kedves Avus! Megkövetlek, én sem voltam még soha, igazad van, mert nem tudhatom, milyen ott kinn.
Viszont ha ott lennék, vagy tehetnék bármit is, megkérném azt a 25-öt, hogy ne jöjjön el inkább, ha csak erre képes, mert ezzel nem azt éri el, ami a cél lenne.. Vagy a rendezők helyében nem engedném őket. Ennyi.. Máshol is megszabják, ki hogyan jelenhet meg. Talán ez megoldás lehetne.

2009.09.04. 11:18:38

@Fedor: Lehet az osztrák rém is teljes értékű embernek érezte magát, miközben erőszakoskodott a 10 éves kislánnyal. Ezért most másodrendű állampolgárnak kell éreznie magát. És ez így van rendjén.
Van a keresztény Európában a társadalmilag elfogadott erkölcs, a 'közízlés'. Aki ennek nem felel meg az ne csodálkozzon ha emiatt hátránya származik. Ha én úgy érzem jól magam hogy egy repülőn 10 km magasban körbesz*rom az utasokat :) akkor ne csodálkozzak ha leszálláskor letartóztatnak. Kb.

2009.09.04. 11:25:19

Egyébként szerintem még a legradikálisabb széljobbosokat sem zavarná ha a melegfelvonulás helyett mondjuk elmentek volna gyalogtúrára, vagy valami karitatív, közösségépítő tevékenységet végeztek volna.

Moser (törölt) 2009.09.04. 11:29:29

@Fedor: Kedves Fedor. Ha Te imádod, a hegyes csípős paprikát, vagy a chillit, el kell fogadnod, tudomásul kell venned, hogy kétszer csíp. Ha küzdessz ellene, akkor is kétszer csíp. Ezt nem kell megérteni,ezt el kell fogadni. Persze nem kötelező, de akkor nem eszel csípőset. Ennyi.
Aki homoszexuális, és parádézik az Andrássy úton, illetve mások szemében idegesítően viselkedik, és provokál különböző öltözékekben, fogadja el, hogy lehet, hogy megdobálják. Lehet, hogy megtámadják. Ezt sem kell megérteni, el kell fogadni, hogy benne van a pakliban. Hogy mért!? Mért ilyenek az emberek!?!?!? Ilyenek és kész.. ha én rózsaszín szoknyácskáában tengek-lengek a belvárosban, lehet betörik az arcom. Lehet, hogy több hétig nem, de lehet, hogy egy hónap múlva igen. Ez ezzel jár, ezt így kell elfogadni.
Ha én ezt nem tudom elfogadni, nem járok rózsaszín szoknyácskába, és emberi hangon kommunikálok adott esetben, mert nem szeretnék kapni az arcomra. És felmérem, hogy nem az én igazam a csakis a színtiszta, feddhetetlen igaz, és nem leszek a csoportom Grál lovagja, mert felmérem, hogy teljesen fölösleges, és nem kényszeríthetem rá mindenkire az "én igazamat".
Mert soha nem fog sikerülni.

Ennyi...

Moser (törölt) 2009.09.04. 11:32:36

@TomK: Veled meg teljesen egyetértek. Bár így gondolkozna mindenki!:)

TomK 2009.09.04. 11:37:57

@Moser: Kicsiben kell kezdeni. Én sohasem kommentelgettem fórumokon, de azt hiszem, azt látom, van értelme. Hátha megváltozik valami az emberekben, és még annyit, hogy mi, melegek vagyunk kevesebben, alkalmazkodjunk mi a többséghez, és ne provokáljunk senkit, mutassuk meg, hogy tudunk tiszteltni, másokat tiszteletben tartani, és biztos ezt kapjuk cserébe is.. remélem.. :)

doci606 2009.09.04. 11:44:33

Azt hiszem figyelni kéne TomK szavaira kedves Fedor! Érdekes, hogy Ő megérti, mire megy a "hőzöngés"!

Megjegyzem a tolerancia kétoldalú. Nem csak úgy működik, hogy a többségnek tolerálnia kell a kisebbséget, de a kisebbségnek is tolerálnia kell a többséget. A tolerancia és tisztelet csak kétirányban működik, amint az egyik oldal nem működik, reagál a másik is. Az, hogy jól reagál-e, megint másik kérdés. Az erőszak természetesen nem megoldás, de tudomásul kell venni, hogy egyrészt, sajnos vannak aggresszív emberek (miként melegek is), akik nem tudnak uralkodni magunkon, s méginkább sajnos, vannak, akik keresik a balhé lehetőségét. De ők, miként a pávatollasok, nem sorolhatóak abba a kategóriába, amit úgy írnak: EMBER.
Ellenben TomK igen!

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 11:50:25

Nem zavar, ha szentté avatjátok TomK-t, kellenek olyanok, akikre a többség "jó buzi"-ként tud hivatkozni, csak éppen pár kommenttel előbb ismerte el, hogy élőben még ő se látott prideot soha...

doci606 2009.09.04. 11:58:03

@avus: nem szentté avatjuk, csak elfogadjuk, mint embert, s értékeljük azt, ami (habár alapvető emberi normának kéne lennie), megérti, hogy miért nem jó az ilyen demonstráció, miért nem jó a polgár-pukkasztás, miért kell ezt a dolgot magánügyként megélnie.
Ennyi.

TomK 2009.09.04. 12:00:32

@avus: Köszi a megtiszteltetést, nem lehetek szent, mert ugye bűnös lélek vagyok eleve..
Valóban nem voltam még soha pride-on, de pont azért nem, mert ilyen, és ha csak 25 ember gerjeszt ilyen indulatokat, egy okkal több, hogy azt a 25 embert ne engedjék a közelébe.
Nem okoskodni akarok, hanem, úgy érzem, talán lehetőségem nyílik az ilyen ilyen oldalakat is felhasználva, hogy amit elértem a közvetlen környezetemben, azt kicsivel nagoybb közönséggel is megpróbáljam. Ha pedig sikerül csak még egy pár ember véleményét megváltoztatnom, azt hatalmas sikerként könyvelném el.

TomK 2009.09.04. 12:03:54

@doci606: Köszönöm szépen! :)
Nem mondom, hogy teljesen be kell zárni a négy fal közé, szerintem szükség van arra, hogy megmutassuk magunkat, de ennél jóval tapintatosabban, hogy könnyebben fogadják el, értsét meg az emberek.

TomK 2009.09.04. 12:05:27

Elnézést a sok mellégépelésért..

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 12:05:30

Én voltam kint a 2005-ösön, mint néző, a 2006-oson pedig már részt is vettem. Nagyon jól éreztük magunkat a párommal, ahová néztünk, csak hétköznapi ruházatú embereket láttunk, max néhány póló színe lett volna necces egy konzervatívabb egyénnek. De azt már remélem nem akarja megszabni a kedves többség, hogy milyen színű pólót lehet hordani, mi nem sérti a gyerekeik fejlődését.

Különösebben nem izgat, ha valaki ilyen határ mentén méri az emberszámba vételt, és ez alapján nem férek be, az ember immunissé válik erre egy idő után.

doci606 2009.09.04. 12:11:18

@avus: No látod, itt a gond, Te elvárod, hogy mi fogjauk el a szerinted megfelelő normákat a toleranciára hivatkozva, de Te nem akarod elfogadni a miénket.
Úgy vélem, ezt még kommentálni se kell.

TomK 2009.09.04. 12:14:20

@avus: Avus! Respect érte, hogy ilyen vagy, őszintén!
Azt mondtam csak, hogy amíg bárkit is (és akkor fogalmazzunk így) irritál néhány meleg megnyilvánulása, akkor igazán lehetne figyelni arra, hogy azok az emberek ne tegyék ezt, mert amint látod, igen sok emberben gerjednek agresszív indulatok, és nem azokon csattan, akik egy nap, egyszer az évben úgy viselkedtek, hanem mindenki máson, akiket inzultus, hátrány ér emiatt.
A párom és én lemondtam arról, hogy bárhogyis világgá kürtöljük, hogy mi egymást szeretjük (pedig megtenném, mert büszke vagyok rá), megvárom, amíg ezzel nem gázolok mások lelkébe, majd megteszem akkor. Nem akarom ezt erőszakkal, sokkolóan lenyomni mások torkán.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 12:17:16

@venomspawn: Azért azt ugye te is érzed, hogy aljas csúsztatás az, amit írsz...

@doci606: meg @TomK:

Ajánlom figyelmetekbe Zoli tavalyi írását a témáról:

zolivagyok.blog.hu/2008/07/04/tota_w_is_a_kamionon_riszal

Külön kiemelnék egy részt a szerző utólagos engedelmével:

"Szóval, kedves "normális" melegek!

Én nagyon szorítok nektek, de ahhoz, hogy jobb legyen az életetek, a lehető legrosszabb út, ha a felvonulást basztatjátok, vagy épp az azt elítélők, esetleg fizikailag fenyegetők mellé álltok. Az a rossz hírem van, bármennyire is hihetetlennek tűnik, hogy a legbuzisabb buzi is közelebb áll a hozzátok, mint a buziverők. Gondolkodjatok kicsit! Tényleg azt hiszitek, hogy ha akár erőszakkal, akár rábeszéléssel megszüntethető a melegfelvonulás, akkor azok, akik eddig ott dobálóztak, a buliból hazafelé tartó melegeket megkergették, némelyiket megverték, azt fogják mondani: "na, eltűntek a feltűnő buzik, akkor a többieknek adjunk a heteró többséggel egyenlő jogokat!"?!

Tényleg azt hiszitek, hogy így eléritek, hogy nem kamion tetején, nem tangában, nem tömegben, hanem csak a párotokkal, kézen fogva végig tudtok menni az Andrássyn? Hogy csak a melegfelvonulást kell "megtisztítani", és akkor majd adhatsz fényes nappal egy búcsúcsókot a buszmegállóban a barátodnak? Biztos, hogy neked jobban bejön a cimbizés a szélsőjobbal, mint Ernst Röhmnek? Hidd el: te akkor is egy fartúró maradsz előttük. Nem fogják a kedvedért átírni a Bibliát, ott csak szodomita szerepel, nincs olyan, hogy "kivéve a normális buzik."

A melegfelvonulás pedig, mint műfaj, ilyen. Hangos, látványos, polgárpukkasztó - bár magyar kivitelben még mindig jóval halványabb, mint bármelyik kereskedelmi valóságshow, vagy egy tetszőlegesen kiválasztott délutáni Balázs- és maunika. Tőlünk nyugatabbra ezt tudomásul is veszik, sőt, együtt buliznak a felvonulókkal. Nálunk meg ostromállapot áll be a városban - és ez elfogadhatatlan. És van, aki erre azt mondja, hogy jó, akkor oldjuk meg azzal, hogy levesszük a legfeltűnőbbeket? És jövőre? És egyáltalán, hol ez a határvonal? Szép leszbik smárolhatnak, szőrös-macis pasik nem? Férfiaknak szemceruza tilos, kis alapozó még lehet? A négerek meg csak a busz hátuljában utazhatnak?"

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 12:18:12

@doci606: Mondtam. Vannak jó buzik, és vannak rossz buzik. A világ nem bonyolult.

Moser (törölt) 2009.09.04. 12:23:33

@TomK: "A párom és én lemondtam arról, hogy bárhogyis világgá kürtöljük, hogy mi egymást szeretjük (pedig megtenném, mert büszke vagyok rá)"

Nah, ez az amit nem értek!!!!!!!!
Mért vagy rá büszke, hogy homoszexuális vagy, és mért érzed a késztetést, hogy világgá kürtöld!?!?
Mért tölt el büszkeséggel az a tény, az az állapot, hogy homoszexuális vagy!?!?
Nem csak rád tartozik!?

avus · http://avus.blog.hu 2009.09.04. 12:24:51

@Moser: Te is világgá kürtölöd, valahányszor megfogod a párod kezét nyilvánosan.

TomK 2009.09.04. 12:25:37

@Fedor: Szép írás.. Viszont, ahogy már írtam, nekem sikerült kicsiben "elfogadtatnom" magam, legalábbis nem érzek soha olyasmit, amit általában kivált a téma. Talán sikerülhet ez nagyban is. Szeretném megpróálni. Ha például egy blogon is összejön, ki tudja, lehet, hogy sikerülhet máshol is, még nagyobb közönség előtt. Egyébként meg a szerzőnek az volt a véleménye, nekem más, lehet, hogy túl naív vagyok..

TomK 2009.09.04. 12:27:43

@Moser: Te büszke vagy arra, hogy szereted a párodat és boldog vagy? Ponotsan ugyanazt érzem én is..
Nem akarom a világgá kürtölni, de ha majd egyszer szabad, mert nem lőnek le érte, élni fogok a lehetőséggel.. Ennyi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.09.04. 12:28:39

@venomspawn: A régebbiek többsége a börtönben melegedett be, ami viszont a szociális infekciót támasztja alá.

doci606 2009.09.04. 12:32:08

@Fedor: Milyen jogokról beszélünk kedves Fedor?
Eltévedni azért nem kéne! Toleranciáról van szó. Lehesssen élettársi kapcsolatuk. De azért pl. családtámogatást talán nem kéne adni!
A család azért maradjon meg egy férfi és egy nő kapcsolatán alapuló egységnek, amely többekközött biztosítja az emberi faj létezését.

A családi kedvezményeket azért kapják az emberek általában, mert családot alapítanak, azaz segítenek egy adott ország, nemzet népességének szintentartásában. Persze most lehet jönni, hogy így-meg úgy, ahogy a kedves média is sugározza. De két meleg kapcsolatából nem fog gyerek születni. Tehát a családod igenis hagyjuk meg hetero intézménynek, jognak.
Egyéb területen, pl. munkahely, stb. természetesen semmilyen diszkrimináció nem elfogadható, de a család az család.

Amúgy igen örvendetes, hogy párhuzamot vontál a melegfelvonulás és a valóságshowk között, hisz mindkettő a társadalom alapvető normáit veszik semmibe. A valóságshowknál kevés jellemrombolóbb műsort sikerült kitalálni. A Petőfik, Puskás Tivadarok, Semmelweis Ignácok, Neumann Jánosok, Kásás Tamások és egyebek helyére sikerül olyan példákat állítani az ifjúság elé mint Majka vagy Anikó. Csak gratulálni tudok hozzá.

Moser (törölt) 2009.09.04. 12:42:17

Amíg a homoszexuálisak nemi identitásukat úgy élik meg, hogy büszkék rá, és késztetést éreznek arra, hogy világgá kürtöljék, tehát önmaguk számára is ezt az adott állapotot kiemelik a teljesen természetes dolgok közül, addig pontosan ezzel különböztetik meg magukat a heteroszexuálisoktól... Ezzel saját magukra ragasztva a"másságot" ami a homoszexualitás egyik megjelölésére szolgál. Tehát a "másság" annyit jelent, mint másnak lenni, mint a többi.

Ennyi. Én kiszálltam, nem írok többet.

Sziasztok

doci606 2009.09.04. 12:46:18

@TomK: Emberileg teljesen megértem a dolgot.
Azt is látni kell azonban, hogy még azokban a kultúrákban (görög, japán, stb.), ahol a homo-, ill., biszexualitást elfogadták, amit művészeti emlékek bizonyítanak is, ott is ez a dolog a falak között történt, nem kívül.
Talán van némi ellentmondás a dologban, de úgy gondlom, elfogadni, tolerálni a meleg embereket tudom, sőt fontosnak is érzem, de nem akarok szembesülni vele. Akár így nézzük, akár úgy, azért a melegség másság, amit nem akarok feltétlenül a gyermekeimnek illusztrálni.

TomK 2009.09.04. 12:54:28

@doci606: Én megértem a Te álláspontodat is, elfogdaom, hogy te így szeretnéd óvni a csemetéidet (sokan mások is), és tiszteletben tartom ezt, ezért nem csinálok semmi olyat az utcán.
Arról beszéltem, ha egyszer eljön az az idő, hogy ez már nem okoz gondot senkinek, majd akkor..
Egyébként meg, lehet, hogy szerencsés helyzetben vayok, én ezt nem élem meg hátránynak már (egy-két esetet kivéve), én teljesen békében élek magammal, kiegyensúlyozottan. Ezért nincs szükségem arra sem, hogy felvonuljak (>> Moser).
Viszont sem magamnak, sem másnak nem szeretném, hogy csak azért kelljen félni, mert az ember meleg.
Ahhoz pedig nem a pávatollakkal, tangákkal kirakott út a helyes..

Moser (törölt) 2009.09.04. 12:57:03

@TomK: Minden tiszteletem a Tiéd, de nem vagyok arra büszke, hogy szeretem a páromat. A szerelmem egy nő iránt, az hogy boldog vagyok, mért töltsön el büszkeséggel!?
Büszke az ember a sikereire, az elért eredményeire, arra hogy letett valamit az asztalra, hogy tevékenyen telnek a napjai, maximum arra lehet.
A párjára is lehet büszke természetesen, eredményeire stb., de konkrétan arra hogy szeretem őt, és boldog vagyok, ez az állapot nem tölt el büszkeséggel.

Avus.
Szerintem senkit nem lőttek le azért mert kézen fogva sétált egyazon nemű párjával. De ha meg is támadtak valakit ezért, az elég undorító és felháborító, hogy valakit azért megtámadnak, mert homokos.
Nem ezekkel az ostoba, a Maslow féle piramis -kognitív szükségletű- lépcsőjén megrekedt polgártársakkal kell közösséget vállalni, mert ezek az emberek mindig lesznek, és voltak.

Sziasztok, békés napot Mindenkinek:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.04. 13:27:47

@doci606: "Amúgy igen örvendetes, hogy párhuzamot vontál a melegfelvonulás és a valóságshowk között"

Mégis hol? Én nem emlékszem ilyesmire... Honnan veszed, hogy én a valóságshow szereplőket kívánom például állítani? Vagy akár a melegeket? Hát pont azt magyarázom egyfolytában, hogy a homokosság nem választás kérdése, nem tanulható, nem kapható el!

flamer 2009.09.04. 13:33:20

@doci606: Igazán nem akarlak megzavarni a tényekkel, de az általad felemlegett ókori kultúrákban a homoszexuális kapcsolatoknak fontos társadalmi szerepük volt, így tehát semmiképpen nem lehet azt állítani, hogy a négy fal közé szorult volna a dolog.

Egyébként meg hol vonod meg a határt a másság tekintetében, hogy mi az a másság, amit még elviselsz az utcán (pontosabban: amit szerinted a társadalmnak el kell viselnie)? Lehet-e nyilvánosan négernek, rokkantnak, balkezesnek, vöröshajúnak, külföldinek vagy homofóbnak lenni?

gorgeous 2009.09.04. 13:54:12

@Senkifia: én azt nem értem, hogy hol gyűlik ez a rengeteg gyűlölet meg utálat... engem leöcsémezel, miközben azt sem tudod, ki vagyok, de amúgy is... nem kívánok én belemászni senkinek a lelkébe, de rögtön leugatsz, hogy "sima emberi jóérzés.Amiről látszólag neked nincs sok fogalmad,ha ilyet mondasz..." Ilyet de tényleg... és nem azt mondtam, hogy nem mehetsz oda, hanem hogy minek mész, ha megbotránkoztat?

doci606 2009.09.04. 13:55:17

@flamer: Hát, ahogy én látom, a társadalmat meghatározó döntések, a forradalmakat leszámítva, nem az utcán dőltek el, mint ahogy ma sem ott, hanem légkondis szobákban ...

Nagyon tetszik, amit írsz, néger, rokkant, balkezes, satöbbi és meleg.
Azon gondolkodom, hogy melyik a jobb, a rántotthús, vagy a kék szem.

doci606 2009.09.04. 13:58:53

@gorgeous: Ne haragudj, de ez a minek mész oda dolog nagyon demagóg és nevetséges. Pl. azért mert dolgom van. Pl. azért mert azon a napon streetball verseny van a műjég területén, ahova el is kell jutnia sok-sok 10-18 év közötti gyereknek, s lehetőleg nem a felvonulókon keresztül. A minek mész oda mottót akkor tedd fel, ha pl. kibérelitek a vásár területét, vagy a Népstadiont, s ott glasszáltok. Ha ott vagytok bent és én odamegyek, akkor jogos a felvetés. De közterületen nemm.

flamer 2009.09.04. 14:01:39

@doci606: Szerintem nem érted a "társadalmi szerep" kifejezést. Hogy megvilágítsam: a mai társadalmunkban is fontos szerepe van a szexuális partnerségnek, ugyanis ez az alapja a házasságnak, ha valahova meghívnak vendégségbe, akkor is a férjeddel/feleségeddel mész el, nem az anyáddal vagy a bátyáddal. Szóval nem a jövő évi költségvetésről, hanem a társadalom mindennapos működését befolyásoló mindennapi dolgokról van szó.

doci606 2009.09.04. 14:06:12

@flamer: Biztos igazad van, bár nekem más tapasztalataim vannak. Szerintem a mindennapok ügyeit nem egy "vendégség" alatt döntik el. S különben is, mi van a szinglikkel, akkor most ők lesznek diszkriminálva? Amúgy pedig nem hiszem, hogy valakinek a karrierje ilyenen múlik, inkább a munkáján (legkevésbé), rokoni és ismerősi kapcsolatain, mögötte álló pénz mennyiségétől. Szóval nagyon szép az eszme, de a gyakorlat szerintem eléggé eltér.

flamer 2009.09.04. 14:12:06

@doci606: Tényleg nem érted. A "mindennapi ügy" nem a vendégség alatt dől el, hanem maga a vendégség az.

doci606 2009.09.04. 14:34:09

Kiváncsi vagyok, milyen vendégség az, aamiről beszélsz. Nyilván nem értem, mert én egyszerű ember vagyok, s nem látom be, mekkora hátránya van pl. egy szinglinek a nős emberhez képest.
Érdekes módon a közélet számtalan olyan férfit és nőt (sikereset) ismer, akik nyiltan, vagy takartan, de mások, s mégis elég fontos szerepet játszanak a közéletben. S számtalan olyan magányos közéleti szereplő van, aki nem meleg, mégis elért sikereket.

Amúgy visszatérve az általad említett dologra, szerény ismereteim szerint az ókorban a homoszexualitást elsődlegesen ágyasokkal, rabszolgákkal élték ki (nem emlékszem pl. politikai indíttatású meleg esküvőre), ill., az ágyasokon kívül a pártfogót, támogatót kereső fiatalok vállaltak ilyen nemhivatalos ágyas szerepet céljuk elérésére.

flamer 2009.09.04. 15:01:33

@doci606: Teljesen sima vendégségről beszélek, teljesen hétköznapi emberek teljesen hétköznapi dolgairól, semmi nagypolitikai. Arról, hogy Kovács Józsi hogyan éli az életét. Arról, hogy Kovács Józsi nem az ultis haverjaival fog összeköltözni, hanem azzal a nővel, akit dug, aztán elmennek házasságot kötni, ahol megígérik, hogy ezentúl csak egymással fognak dugni.
Erről van szó.
Ez, kérlek szépen, egy társadalmi kapcsolat.
Na, az ókorban ugyanilyen társadalmi kapcsolat volt a homoszexuális kapcsolat is, mindenki tudta, hogy Arisztophenész Kleonnal dug, ez nem hogy nem volt titok, hanem határozottan publikus info volt. Pont úgy nem volt a homoszexuális kapcsolat a négy fal közé szorítva, mint ahogy nálunk nincs a heteroszexuális kapcsolat, mert azt, amikor az esküvői menet dudálva végigvonul a városon, azt mindennek lehet nevezni, csak négy fal közöttinek nem.

Sikerült megérteni, hogy miről van szó?


Az ókorra visszatérve meg az "ókor" egyáltalán nem jelent egységes közeget, sőt, még csak az ókori Görögország sem, teljesen más szerepe volt a homoszexuális kapcsolatoknak (és más társadalmi játékszabályok tartoztak hozzájuk) pl. Athénben mint Spártában (ezen a két helyen rabszolgák nem nagyon rúghattak labdába ilyen téren, főleg nem Spártában, ahol a katonák "párokba rendeződése" nagyon komoly társadalmi elvárás volt).

kisa 2009.09.04. 17:09:49

Nos, annyira öreg nem vagyok, de még emlékszem a 60-as 70-es évek végére, amikor pl. iskolaigazgatók sk. vágták le ollóval a hosszú hajú srácok haját, nem engedték be őket rendezvényekre a hosszú hajuk miatt, mert az úgymond megbotránkoztató és közerkölcsöt sért. Aztán emlékszem, ugyanez volt a miniszoknyával is. És a fiatalok „vadházasságával”, amikor papír, miegymás nélkül költöztek egy fedél alá.
És kicsit régebbről, olvasmányokból tudom, mi minden számított az emberiség történetében közerkölcsöt sértőnek, megbotránkoztatónak: házasság előtti szexuális élet, szoknya alól kivillanó boka (ugyanakkor a női mell kipakolása nem sértett közerkölcsöt pl. a 17-18. században), a szivarozó, nadrágban járó George Sand, a fűző nélküli ruha, és lehetne sorolni a végtelenségig. Tehát előbb-utóbb a „közerkölcs” megnyugszik, ma már elfogadja azt, amin tegnap még megbotránkozott. Viszont ahhoz, hogy elfogadja, előbb meg kell botránkoznia…

2009.09.05. 12:17:54

Sztem minden tüntetésnek van valami célja,gondolom ennek is.
Ha a másság jobb tolerálása ez a cél, akkor (és ez sok, általam normálisnak tartott kommentből is kitűnik)a gyanúm szerint pont az ellenkezőjét érik el.
Csupa hülye szervezi ezt a tüntetést? Valószínű, hogy nem.
Tehát a cél sztem szinte kizárólag a polgárpukkasztás, aminek egyébként a tv,sajtó nagyon örül.

F.T. - törölt (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.09.05. 13:50:27

Ima a hazugság börtönéből


Robotként kell tudnod, mit neked mondanak
Áradnak csak folyton feléd a gaz szavak
A cél egyértelmű: ne gondolkozz semmin!
Csámcsogjál csak el a hivatalos trendin’

S ha mégsem így teszel, lehurrognak téged
Nevetségessé válsz, összedől a léted
Hisz ők diktálják, hogy kinél az igazság
Ilyen a mi létünk: egy szabados rabság

Ám ha mégis kibújsz a birkanyáj sorból
Egy droidhadsereg azonnal letorkoll
Tűzben égő szemmel kérik rajtad számon:
"Mit is állítottál? Nem így szól a kánon!"

Ezután pedig még, mielőtt eszmélnél
Ott találod magad a vádlott székénél
Körötted pedig csak istentelen népek
Elveszett már minden: ők az esküdtszéked

Szomorú világ ez, hazugsággal teli
Jó gyomra van annak, ki ezt elvisel
De még talán egyszer, véget ér e gazság
S múlté lesz csupán már a vérköztársaság

Mert elítélhetnek akárhogy a földön
Az örökidőnek semmi ez a börtön
Urunkhoz, Krisztushoz, mondj egy imádságot:
"Magasságos Isten, várjuk királyságod!"

(Mihály Ferenc)

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2009.09.06. 17:41:07

@flamer:


"ahol a katonák "párokba rendeződése" nagyon komoly társadalmi elvárás volt"
Van is egy cikk erről:

lemil.blog.hu/2008/08/02/kulonlegesek_a_thebai_szent_sereg
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0