Ezt ne, ha lehet...
2009. szeptember 09. írta: Fedor

Ezt ne, ha lehet...

Balasagyarmat polgármestere most azt hiszi magáról, hogy jaj, de jópofán visszavágott Fico-éknak:

Balassagyarmat vezetői arra kérik Robert Fico szlovák miniszterelnököt, más határátkelőhelyet válasszon, és kerülje el Balassagyarmatot, amikor csütörtökön a közeli Szécsénybe utazik, hogy találkozón Bajnai Gordon magyar kormányfővel - áll az MTI-hez szerdán eljuttatott nyílt levélben, melyet a Nógrád megyei város vezetői a szlovák nagykövetségre is elküldtek.

Medvácz Lajos, a város fideszes polgármestere és Csach Gábor, szintén fideszes alpolgármester indoklásként a magyar államfő Révkomáromból való kitiltására, a szlovákiai államnyelvtörvényre, valamint Balassagyarmat 1919-es, a csehszlovák katonaság által végrehajtott megszállására hivatkozik. Mindezek miatt Robert Ficót "nemkívánatos személynek" tekintik Balassagyarmaton - írták a városvezetők.

Most komolyan, mit várnak a város vezetői ettől az akciótól? Fico majd azt fogja mondani, hogy "Tényleg, felnyitották a szemem, már holnap visszavonom a nyelvtörvényt és Sólyom Lászlótól is bocsánatot kérek"? Nem fogják fel, hogy ezzel pont a Slota-féle barmok keze alá dolgoznak (hasonlóan az egyenruhában masírozni átjáró agyatlanokhoz), neki szállítják a bizonyítékokat a mi megátalkodottságunkról? Nem fogják fel, hogy ezzel csak az odaát élő magyaroknak ártanak? Hogy ezzel pont hogy gyengítik Bajnai tárgyalási pozícióit? Pedig azok lehet, hogy nem is túl rosszak: a szlovákok valóban túllőttek mostanában a célon, és ez már talán az Európai közösség ingerküszöbét és átlépi (mert a világ szemében nem biztos, hogy mi voltunk az ártatlanabb fél a veszekedésben), és a miniszterelnök Szlovákiában megjelent cikkének józan hangvétele a szlovákok egy részénél is pozitív visszhangra talált (kár, hogy nem a hivatalos részénél), csak Slota kezdett el rá fröcsögni szokás szerint.

Na ezt a józan képet, amit Bajnai próbál rólunk felépíteni, ezt rombolják le az ilyen gesztusok, ami már csak azért is veszélyes, mert odaát is tudják, hogy melyik párt fog hatalomra kerülni nálunk jövőre, és hát ne csodálkozzunk, ha a polgármester pártállásából azt a következtetést vonják le, hogy valszeg ilyen hozzáállás várható tőlünk tavasztól (és félek, hogy igazuk is lenne).

Kedves übermagyarok! Ne csak a szívetekre hallgassatok, hanem néha az eszetekre is, mert az ilyenekkel csak ártotok azoknak, akiknek segíteni akartok. 

UPDATE

(mert túl sok hasonló kommentre kéne válaszolnom)

De, leesett, hogy ez poén akar lenni, a kérdezőknek nem esett le, hogy nekem ez leesett, pedig csak az első mondatomat kellett volna figyelmesebben elolvasniuk. Csak épp szerintem ez rossz poén. Pontosabban ha egy humorista süti el, vagy publicista, akkor jó, de egy bármilyen pártállású hivatalos személytől, akitől ez egész is hivatalossá válik, rossz.

Fico-ék tahók. Ez tény, ezt senki se vitatja. A nyelvtörvény elfogadhatatlan. De akkor se tehetünk meg bármit, mert nekik meg túszaik vannak. Több százezer, akiknek nem kéne ártani azzal, hogy tápot adunk a magyargyűlöletnek. Persze ez nem jelenti azt, hogy diplomáciai szinten nem kell keménynek lenni, és mindent megtenni. De az ilyen partizánakciók pont szembemennek ezzel, és gyengítik a hivatalos pozícióinkat.

Ennyi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr421370865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy levél Gyarmatról 2009.09.10. 00:13:53

Alább olvasható a balassagyarmati polgármester és alpolgármester levele Robert Fico szlovák miniszterelnöknek. Érdemes végigolvasni, hiszen még az utolsó bekezdés is tartogat ínyencségeket. Tisztelt Miniszterelnök Úr! 1919. januárjában az akkoriban fo...

Trackback: Balfaszok mézestölcsérben 2009.09.09. 22:12:54

Ha egész pontos akarok lenni, akkor még csak nem is bal, hanem jobbfaszok de az elmúlt jópár évben megszokássá vált, hogy a baloldal kúrja el a dolgokat. Nem kicsit, nagyon.Balassagyarmat város mélyen tisztelt vezetői tréfás emberek, bármikor képesek a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcslaci 2009.09.10. 09:20:03

@Hakkar: No lám, akkor a helyszín már meg is lenne..... :)

Win Elen 2009.09.10. 09:20:08

@Lucius Cornelius Sulla: annyit, hogy megmutatjuk, mi nyitottak vagyunk a dolgok rendezesere, hogy szeretnenk korrekt mederbe terelni a ket orszag viszonyat. Erre.


A masik fel ha ezt szeretne oke. Ha nem, akkor annyi mintha kartyatrukokkel szorakoztatnank.


Ketton all a vasar. De ettol fuggetlenul, az, hogyha ezentul csak ilyen kolcsonos sertegetesekben merul ki a szlovak-magyar viszony, az biztos, hogy nem viszi elore az ugyet.


A labtrolot meg nem szoktak behivni a lakasba.


Nem konnyu dolog.

Nick Leeson 2009.09.10. 09:20:46

Nekem személy szerint tele van hócipőm azzal, hogy az utóbbi 500 éveben velünk törölték fel a padlót! Mostanra odáig fajult, hogy a tőlünk lopott területen létrejött feleakkora ország mint mi, úgy szopat minket ahogy akar!
Ha valaki belénk rúg, mi békejobbot nyújtunk felé, erre még nagyobbat belénk rúg megint békejobbot nyújtunk neki. Már amikor szarrá rugdosott, akkor is csak a kezünket nyújtjuk neki. Mégis meddig kéne várni, hogy komolyan az asztalra csapjon valami nagyfejű odafönt?
Malina Hedvig ügy, DAC-Slovan meccs, nyelvtörvény, Sólyom ügy. Mi kell még?

Biztos vagyok benne, hogy Ficó lazán áthajt Balassagyarmaton, aztán elküldi Bajnait a fenébe és nagy vagányan hazamegy!
Nem kell ahhoz háború, hogy ne packázzonak az emberrel! Erőt kell mutatni, erőt kell demonstrálni, szankciókat bevezetni, titkosszolgálatokkal bomlasztani. Igaz ezekből mi semmit nem tudunk megvalósítani...
Ezért szopatnak minket!

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 09:21:21

@Win Elen:
Már egy hete bejelentette Fico, lényeges kérdésekben nem fog visszakozni.
Milyen" korrekt mederről" beszélsz akkor?

Bozdurgán 2009.09.10. 09:23:45

@tróger.gyerek:

Én emlékszem, hogy amikor Haider került hatalomra az EU tessék lássék beavatkozott, volt valami bojkott talán, nem igazán volt sikeres, és értelme sem volt.
Azóta nem láttam, hogy bármelyik tagállam belügyébe avatkozott volna, aminek az oka egyszerű, őket nem érdekli a kissebségek helyzete, csak az, hogy lehessen kitolni a pénzt a gyarmatokról.

Lehet , hogy utálnak minket, de az egész EU-ban nincs olyan nemzet aminek a tagjai ilyen számban élnének más országok területén.Utálhatnak, de a jelenlegi feszültséget a nagyhatalmak okozták,és az a legmegdöbbentőbb, hogy elvárják, hogy mi kérjünk elnézést miatta.

Szerintem itt az a kérdés, hogy egy kezes, mindenért elnézést kérő magyarország segít e a magyar kissebbségnek mert az elmúlt 65 év azt mutatta, hogy nem semmi képpen sem.
Nem tudta megakadályozni a román falurombolást , és a magyarlakta területek elrománosítását.
Nem tudta megakadáélyozni a magyarok kényszersorozását a szerb hadseregbe, nem tudta megakadályozni a szolvák megyék átalakítását, és most a nyelvtörvényt sem.
Az alapszerződéseket is csak mi érezzük kötelezőnek, rajtunk kívül senki.

Akik azt képviselik, hogy nem kell keménmykedni azok mondjanak már pár dolgot amit ezzel a politikával alértünk a magyar kissebbség védelmében.

Viktus 2009.09.10. 09:24:04

@morpho:

Az indexen részletesen kifejtették , hogy mennyire gondolták komolyan. A gesztus a lényege tudod irónia, ha ezt egy szoci csinálja, vagy a hetihetesben van álló kukival élvezel rá, hogy milyen ügyi.

@Fedor:

Az egyértelmű, hogy jó elvtársi reakció. A zsidó meg a poén része jól hozod a zsidós sztereotipiát a turborobiknak, hogy legyen min lovagolniuk. Miközben értelmesen kifejtették miről szól az egész helyi akció a polgármesterék.

@belekotty:

A kádári rendszerben még bevonultunk oda :D félre a tréfát a szockában a külpolitikát 90% -ban Moszkvából irányították meg a belpolitika jórészét is azon kár lovagolni, hogy Kádár apánk mit tehetett "volna".

A rendszerváltás után lehetett volna vérmesebb a magyar politika mostanság cikkeznek a népszabitól kezdve a kurucig, hogy lehetett volna területeket szerezni. Csak azt az apróságot felejtik el, hogy hiába volt meg még a néphadsereg maradványainak jórésze pénz nem volt a bevetésére.
A háborúhoz pedig három dolog szükségeltetik: "Pénz, pénz, pénz."

A szlovákoknál meg debilek kormányoztak a csehektől való elszakadásuk után nálunk meg Horn elvtársék rendbekapták a gazdaságot , mikor ORbánék jöttek azok megőrízték vezető szerepünket, akkoriban kb. a szlovákokat ne tartották sokra. Jött Megyo-Gyurcsány kinullázták Magyarországot míg a tótok a Horn-Orbán fejlődést lemásolva szépen feltörtek. Az sem számított, amikor bekerült a szlovák széljobb a kormányba nem volt semmiféle hiszti, mint Haider esetében, mert Szlovákia már erős volt. Ma is ez a szitu a Szlovákokat előttünk járnak nekik nem kellett IMF segély stb. Magyarországra pedig kb., úgy tekintenek a nagypolitikában, mint Józsi bá a cigányokra - segélyből élnek aztán még balhéznak is meg szart kevernek. Hiába is tesz bármit a magyar kormány az szarkeverésnek csapódik csak le amíg nincsen erős gazdasági háttér. Ez az ami számít az erőviszonyokban.

Bozdurgán 2009.09.10. 09:26:00

@az aki:
Ficóval egy baj van, az, hogy nem a mi miniszterelnökünk...:)
Nekünk a libás jutott, kaus vagyok nem csatár, közben meg állami cégek irodaházaival hízik a wallis:)

Kodomo 2009.09.10. 09:27:39

Olyat vártam volna a nemlétező magyar külpolitikától, hogy akkor mostantól nem jöhet szlovák tisztségviselő Magyarországra, üljünk le tárgyalni mondjuk Brüsszelben, vagy a cseheknél, hogy hogy is van ez a Sólyom-féle kitiltás. Amikor az EU böfög valamit a kitiltásra, onnantól jöhetnek megint a szlovák vezetők ide.
(Egyébként a kitiltás mintha érintené az EU legeslegalapelvét. Személyek szabad mozgása. Ha ez nem EU-s ügy, akkor mondjuk a szlovák tej szabad mozgása is csak a 2 ország ügye, ugye.
Ja, hogy az nem, mert az pénzről szól és mi lenne akkor a jó kis Kelet-európai felvevőpiacokkal.)

ReggieHammond 2009.09.10. 09:28:59

@DeMarco: A Fidesz igen is lépett, csinált csili-vili magyarigazolványt. Azzal a lendülettel SIMÁN megadhatta volna az állampolgárságot is. Szvsz.
És ezen kár szépíteni azzal hogy mire készültek... ha ANNYIRA fontos volt miért nem csinálták meg akkor ?? A kérdés ez, a válasz meg jobb esetben is az hogy nemtudjuk.

És pont ezért tartom gusztustalan fröcsögésnek a hazaárulózást.

ReggieHammond 2009.09.10. 09:34:46

@DeMarco: JA és még valami eszembe jutott : Gugli nélkül emlékszel még a kérdésre ??? (én igen) Szóval hogy "Akarom-e hogy az Országgyűlés törvényt alkosson......."

1: Ezt kormánytól függetlenül megtehették volna eddig is (lásd fent)

2: Sehol sem volt benne, hogy mi legyen a majdan megalkotandó törvényben (az sem hogy Állapolgárságot kéne adni - ha bármi erre utaló nyomot találsz kérlek oszd meg velem)

3: 1. 2. pont alapján ez egy teljesen kamu csakis belpolitikai okokat szolgáló kezdeményezés volt, ami a legnagyobb károkat - valóban - a határon túliaknak okozta.

4: A Fidesz sokáig nem is csatlakozott az aláírásgyűjtéshez majd a szavazás után maga is hibás kezdeményezésnek minősítette.

Ennyit ismét a hazaárulózásról

Bozdurgán 2009.09.10. 09:35:04

@ReggieHammond:

És a legszomorúbb, hogy a nemzetinek hívott legnagyobb párt MOST sem beszél a kettős állampolgárságról.
Nincs árnyékkormány, nincs árnyékkülügyminiszter, nincs semmi. csönd van.
Nincs kire szavazni:(

Viktus 2009.09.10. 09:35:13

@Bozdurgán:

Bajnaival az a legnagyobb probléma, hogy nem 2006 őszén jött a csapatával "nem fog fájni" nemzetvezető Ferenc elvtárs helyett.
Nálunk mire beütött a válság a termelő rétegeket addigra kiszipolyozták Feriék miközben gyakorlatilag nincsen semmi az állami szférában ami működne nem csak vegetálna.
Bajnai nem jön államcsőd van Orbánék nem véletlenül nem kapartak annyira az előrehozott választásokért jövőre már növekszik a mozgástér. Bár, ha az "új többségtől" elájul, akkor itt tényleg államcsőd lesz előbb-utóbb.

lapos 2009.09.10. 09:37:28

Szécsényben a képviselő testület fideszes képviselőinek a fele szlovák rendszámmal közlekedik...

Alex3000 2009.09.10. 09:41:01

SZÉGYEN amit a magyar kormány művel, úgy tűnik mi kérünk elnézést azért ami történt. RÖHEJ komolyan! Kicsit álljunk már a sarkunkra...

Viktus 2009.09.10. 09:41:22

@Bozdurgán:

A kettős állampolgárságosdi funkcióját már leszerepeltették Magyarországon. Na meg, ha jól megnézzük az is max. pótcselekvés lenne.
A magyar kormánynak a még meglévő határontúli magyar nemzetrészek fennmaradását külpolitikailag, kultúrálisan, és gazdaságilag kellene támogatniuk.
Külpolitikailag nehéz egy csőd szélén egyensúlyozó félig IMF vezérlés alá került országnak nem sok tekintélye van.
Kultúrálisan megint nehéz az anyaországi oktatási rendszer, kultúra is az összeomlás, és az anarchia mentén vergődik.
Gazdaságilag szintúgy az anyaországi kkv-k örülnek, ha túlélnek egyik céget döntik be-alapítanak újat emberek bérezésével trükköznek ide-oda , mert már csak, úgy lehet ezt túlélni. Miből lehetne támogatni a terjeszkedést? meg a határontúli magyar vállalkozásokat elősegíteni?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 09:45:25

@Parajpuding: Parajpuding kispajtás (ha már ilyen jóban vagyunk)!

"Vajon miért minket találnak meg a butatótok, a bocskorosrománok, meg a többiek? Az olyan majmok miatt, mint te."

Tényleg, miért is nem inkább a spanyolokkal kötekednek? Vagy burmaiakkal? Talán mert többszázezres magyar kisebbségük van, amellyel szemben még mindig kisebbségi érzésük van? Meg az olyanokhoz sincs köze, mint te, aki rögtön nekiáll butatótozni meg bocskorosrománozni...

Bozdurgán 2009.09.10. 09:46:13

@Viktus:

A saját állampolgárainkért könnyebb kiálni.+ magyar állampolgárként a nyelvtörvény sem vonatkoza ránk.
És igazad van , pénz nélkül nehéz, de valahonnan el kell indulni, első lépésnek nem lenne rossz a kettős államolgárság.
Ráadásul a környező országokban élő magyqaroknak egyértelmű lenne az üzenet:
Itt vagyunk egy nemzet vagyunk , és kiállunk értetek.Jelenleg nincsenek ilyen hangok.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2009.09.10. 09:46:28

@az aki:

Az elmúl 500 évben velünk törölték fel a padlót? Kik? Elárulom! A Feudalizmust marasztalni akaró magyar vezetöid, te barom!!! Minden, ami ebben az országban hibaként felróható, csak ÈS KIZÀRÒLAG A MAGYAR ember müve. Az IDIÒTA magyaré!

Mindenröl, ami miatt másokat okolsz, csakis a BAROM magyar tehet.

Az 1910-es években felmérést végeztek az analfabétizmus magyarországi jelenlétéröl.
Amíg Széklyföldön 60%-os volt az analfabétizmus, addig Mosonvármegyében 10%-os. Ebböl is az következik, hogy a MAGYAR legnagyobb ellensége a MAGYAR. Butaságban tartani, és kizsigerelni….

…hülye barom…meg a DAC Slovan…idióta…

Bozdurgán 2009.09.10. 09:56:11

@tróger.gyerek:

erre gondolsz?
terkeptar.transindex.ro/belso.php3?nev=79

szlovákok 24,4 %-a, a szerbek 52,4 %-a, a horvátok 55,8 %-a, a románok 58,6 %-a, a rutének 67,5 %-a).

krampam 2009.09.10. 10:01:38

@tróger.gyerek:
hú, te aztán tényleg egy tróger vagy...
annyira bevetted a bolsevik dumát, hogy esélytelen, hogy tisztán láss.

Viktus 2009.09.10. 10:08:42

@Bozdurgán:

Ezt ki mondta, hogy nem vonatkozna? Nem akarlak kiábrándítani, de a jog szerint minden országban a helyi jogrendet kell tiszteletbentartani pl. te elkezdesz dugni a Dubai homoksövenyen a helyi szakállas asztalterítős csákók secpec bevágnak sittre tökre mindegy miféle állampolgárságod van.

A határontúli magyaroknál eleve max. az időseket érdekelné ami szép gesztus, de ők már a státusztörvénytől is anno olvadoztak. A fiatalokat meg max. Ukrajnában meg Szerbiában érintené annyiban, hogy könnyebben lepattanhatnának onnan is elsődlegesen nem az anyaországba.

A kettős állampolgárságról, akkor van értelme beszélni, ha erős lenne a Magyar Köztársaság tudna nemzetstratégiát folytatni, és támogatni a még meglévő nemzeti tömbök-szórványok fennmaradását stb.
Na meg többet tudna nyújtani, mint pl. Szlovákia. Neked sem kéne szomáli állampolgárság hiába is kínálgatnák ...

Bozdurgán 2009.09.10. 10:17:34

@Viktus:

A köztörvényes bűncselekmények nem igazán függnek államolgárságtől.
De a kissebbségnek szóló elnyomó törvények alól kibúvást jelent.
Pl ha egy tiltott helyen magyarul mer kommunikálni akkor magyar államolgárként megteheti, míg szlovák kissebbségkét/még leírni is szar/ nincs kibúvó.
Ha Malina Hedviget magyar államolgárként verik agyon, és ugyanígy sumákolják el akkor is más jogai vannak magyarországnak.
És szerintem nem igaz, hogy csak az öregeknek jelent valamit, azok a fiatalok, akik teljesen ellenséges közegben is megtartották az anyanyelvüket és a történelmüket legalább akkora magyarok mint a szüleik.
Természetesen ez önkéntes, aki nem érzi magát megyarnak nem kell annak lenni, de aki annak érzi magát az lehessen teljes jogú.

A köztársaság ereje nem egyik percről a másikra alakul ki.
Szerintem erősíteni, 1 év alatt 10M főről 15-re növelnénk a lakosság számát.

Viktus 2009.09.10. 10:42:40

@Bozdurgán:

A nyelvtörvény sem arról szól ott náluk alapvetően elég sok a csúsztatás ezen ügyben. Tiltott helyen is nyugodtan kommunikálhat magyarul csak az állami szerveknél az állami alkalmazottak nem válaszolhatnak ott, ahol a nemzetiségi arányok nem érik el a kivánt százalékot.

Malina Hedviget magyar állampolgárként is ugyanúgy elsumákolták volna ... mi reakció volt a DAC-Slovan mérkőzés után magyar részről? semmi. Magyar állampolgárokat vertek ázsiai módon mindenféle jogalap, törvénysértés nélkül a magyar kormány nem sokat foglalkozott ezzel.

A fiatalok ne mond el senkinek jobban élnek szlovákiában, és a kettős állampolgárság bizonyos fokon akadályt jelentene ott amire semmi szükségük. A kettős állampolgárságnak a fiataloknál ott van jelentőssége, mint pl. Román-Moldáv viszonylatban. A moldáv fiatalnak még Románia is a nyugat. A szlovákiai magyar fiatal viszont szlovákiában tanul, dolgozik ... mi mit tudunk neki nyújtani többet a Szlovák Köztársaságnál , mikor éppen náluk is , aki bír szlovákosodik.

A lakosság létszáma tökre mindegy, hogy 10 millióan nyomorognak é, vagy 30 milliónyian a GAZDASÁG a lényeg. Egy gazdaságilag erős, versenyképes Magyar Köztársaság tudna nyújtani v.mit.

Bozdurgán 2009.09.10. 10:58:37

Mindt mondtam, a magyarság nem kötelező, természetesen amennyiben nem akarnak államolgárok lenni nem kell annak lenni.
Az államolgárság alatt semmi esetre sem azt értem, hogy neki költözni kellene akárhová/ezt most is megteheti/ inkább azt hogy a szülőföldjén lehet magyar államolgár HA AKAR.

De ha egy magyar orvos egy magyar paciensel magyarul kommunikál egy rendelőben ott ahol 20% nál ,kisebb az arány azt már büntetik, de mindezt magyar kettős állampolgárok teszik, akkor nehezebb.
És most komolyan az elmúlt évek alapján tényleg a jó szándékot feltételezhetjük Tót barátainktól?Kellett ilyen törvény?
Tényleg veszélyben volt a szlovák nyelv? Ez egy provokáció, amire nincs válaszunk.

A kettős államolgárság nem csak valós veszélyek tompításra alkalmasak, hanem igen is jelzés minden környező országnak: mi itt vagyunk együtt, mert 1000 évig egy nép voltunk , és most is azok vagyunk. Erőmutatás, hogy 100 év szándékos és tervszerű asszimilációt követően is itt vagyunk.

Az erőt tekintve, már írtam, nem a kettős állampolgárságtól leszünk erősek,és nem a magasabb létszámtól, de az erősödéshez vezető úton ez egy jó első lépés, mert tartást ad.

Bozdurgán 2009.09.10. 11:13:12

@Fedor:

egy normálisan gondolkodó szolvák biztosan inkább azt gondolja, hogy ezek itt vicceskednek, mi meg VALÓBAN DE IGAZÁN a szomszéd ország köztársasági elnökét KITILTOTTUK az országból.


Komolyan nem tudom, hogy te milyen végeredményt vársz ettől a mai találkozótól az elmúlt néhány év tükrében.
Az egész találkozósdi nem a megoldásért van, hanem a találkozás ténye maga a cél, hogy Fico elmondhassa, hogy itt volt, de ezekkel nem lehet megegyezni.

Viktus 2009.09.10. 11:25:44

@Fedor:

Hírszerző az v.mi párhuzamos galaxisban szerzi a híreket az esetek nagyrészében kb. , mint a kuruc.info csak ez a balliberális köd által elborítva.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 11:48:05

Fedor: "De akkor se tehetünk meg bármit, mert nekik meg túszaik vannak. Több százezer, akiknek nem kéne ártani azzal, hogy tápot adunk a magyargyűlöletnek."

Szerinted miért van az, hogy jobb helyeken terroristákkal nem tárgyalnak? Beküldik a kommandósokat, és szitává lövik őket. Akkor is, ha meghal néhány civil.
Szerinted miért?
Elárulom. Azért mert így minden terrorista 5ször meggondolja, hogy érdemes-e túszokat ejtenie, és így hosszú távon kevesebb embernek kell szenvednie, és meghalnia.

@Fedor: A "normálisan gondolkodó szlovákok" le vannak szarva. Eddig szó nélkül tűrték, hogy alázzanak minket, valószínűleg otthon még mosolyogtak is egy-egy bunkóságon, és valószínűleg amikor ránéznek a statisztikára és látják, hogy Felvidékről szépen lassan, de tűnnek el a magyarok, szintén nem dőlnek a késükbe.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 12:17:55

@Fedor:
"normálisan gondolkodó szlovákok" - valahol egy hentes felsírt...
/persze azóta sem kaptam választ, hogy milyen eredmény várható Bajnai "tuti" tárgyalási pozíciójából/

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 12:27:02

@Lucius Cornelius Sulla: Pedig nem nehéz megjósolni: Elmondják, hogy mind a kettőjüknek nagyon fontos a jószomszédi kapcsolat, csak ezt beárnyékolja a szélsőségesek ténykedése, ezért tőlük jól el kell határolódni. (Külön kiemelve a Magyar Gárda.)

De az is lehet, hogy Bajnai megfenyegeti Ficót, hogy az szdsz indul a szlovák választásokon, ha nem vesznek vissza nagyon gyorsan. Persze ez már a nemzetközi terrorizmus kategóriájába tartozna...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 12:34:19

3. országban kellett volna felvenni a kapcsolatot.
Most a többi ország mit foglalkozzunk velünk?
Legitimáltuk Ficót, hiszen úgy fogadjuk barátilag a saját országunkban, hogy kijelentette semmiben nem fog változtatni.
Már volt erre példa. Mszp smer- kizárás, mszp baráti kéz.
Pfff, nem szoktam hazaárulózni, de lassan el kell kezdenem nekem is, sajnos.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 12:35:16

"mit foglalkozzunk velünk?" foglalkozzon

Bozdurgán 2009.09.10. 12:40:26

@TaTa86.:

Az SZDSZ mind1 milyen országban indul akkor is a magyarság ellen ténykedne, igaz ott ezzel az iránnyal ünnepelt hősök lennének:))

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.09.10. 14:20:40

Nekem nem esett le, hogy ez vicc akart lenne, vagy bármilyen irónia. Nem is tetszik, ha az volt akkor sem, inkább tűnik utólagos magyarázatnak, egy nagy melléfogásra, ami olaj a tűzre, kapaszkodó a szlovák szélsőségeseknek.

Viktus 2009.09.10. 15:13:15

@neokon:

Ti basszus párhuzamos galaxisban élvezkedtek? Itt 2009-ben a Föld bolygón az Európa kontinenes Szlovákiában nincsen ilyen, hogy szélsőséges meg normális szlovák van. Csak egy elbutított szlovák nemzet, amely identitáskeresésben van éppen, és az identitásuk egységét a látszólagos külső ellenség ellenében tálalják. A gyarmati polgármester kb. annyira érdekes ebben a szituációban, mint Bajnai csonkra benyalása a helyi lapokban semennyire.

Lennének normális szlovákok , akkor már maguk tüntettek volna a nyelvtörvény, Benes dektrétumok meg a többi múlt század eleji baromság ellen, de ilyenek nincsenek egy két hangot leszámítva. Egy dolgot tehetnénk, ha tudnánk erőt felmutatni, de semmiféle gazdasági erőnk sincsen, és politikai is nulla közeli ... egy bukott párt nulla támogatói háttérel.

Bozdurgán 2009.09.10. 15:24:28

Mondjuk a Benesi dekrétumok törvényen kívül helyezése azt indítaná el, hogy az összes osztrák, némeg meg magyar kisemmizett szétperelné a szlovák és a cseh államot azokért a javakért amit khm.. elloptak.

Ilyenkor látszik mennyi jót hozott nekünk az EU:))
A Nyugati gondolkodásba belefér a kollektív bűnösség, ha cserébe kapnak gyarmatokat:)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 15:42:18

@TaTa86.: "Szerinted miért van az, hogy jobb helyeken terroristákkal nem tárgyalnak? "

Azért azt ugye te is érzed, hogy ez a hasonlat annyira sántít, hogy a fal adja a másikat...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.10. 16:53:57

@Fedor: 1) A hasonlat alapvetően a te ötleted volt.
2) Pont ugyanarról van szó. Erő felmutatásával elrettenteni a rosszfiúkat.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:21:25

remélem mindenki nézi/nézte a sajtótájékoztatót:)

hihetetlen.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:23:20

@Bozdurgán: EXTRÉMIZMUS

Fedor sírj, de csak csendben.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:28:35

@Lucius Cornelius Sulla:
Én azt látom, hogy a szokásos elhallgatás kezdődött bizottságok meg hidak persze...
Aztán a tót őstulok megmutatta, milyen az , hogy tökös érdekvédő, kár hogy nem a mi érdekeinekt védi...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:30:18

@Bozdurgán:
1. Nem fog változni a nyelvtörvény.
2. SZÉLSŐSÉGESEK, NAGYMAGYARORSZÁG TÉRKÉP, EXTRÉMIZMUS

Jó napot kívánok. De ezt vártuk...

Bozdurgán 2009.09.10. 17:44:02

@Lucius Cornelius Sulla:

Nem hogy változni nem fog, de majd egy év mulva visszaterunk rá.. egy év mulva pehh.

Létezik egyáltalán olyan szó hogy exrémizmus?:)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:46:53

@Bozdurgán:
A lényeg, hogy itt nem lesz "náciparadicsom". Már megérte. Hiszen ez volt a mai megbeszélés lényege.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:48:11

@Lucius Cornelius Sulla:
zokogok:)
nő a gazdaság nem ugy mint mashol... és a kormány is stabil, nem úgy mint máshol:)
mire gondolhatott?:)

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 17:52:30

@Bozdurgán:
Kaptunk egy mélytorkost. Megérdemeltük.

Bozdurgán 2009.09.10. 17:56:46

@Lucius Cornelius Sulla:

Mi meghajoltunk, és békejobbot nyujtottunk, ők meg kaptak egy kis médiafeélületet hogy megvédjék a fostos nyelvtörvényüket, és ha már itt voltak 1m-ről a pofánkba baszták a békegalamobokat:)

Szánalmas hülyeként, még azt is felajánlottuk, hogy közösen ünnepeljük meg az alapszerződést. balekok.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:02:46

@Bozdurgán:
Bajnai elbaszta. Pedig ha határozottan áll ki, még a népszerűségét is növelhette volna. De nem.

Viktus 2009.09.10. 18:18:51

Nesze semmi fogd meg jól, mint legutóbb ... Fedor elvtárs lenni elégedett? jó sokra mentünk.

Viktus 2009.09.10. 18:24:26

Újságírók ismételt kérdéseire Fico egyre ingerültebben válaszolgatott. A BBC tudósítójára végül ráförmedt, hogy tanulmányozza a jogszabályt, mert a médiumok félretájékoztatják a közvéleményt.

:D

Fico elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szlovákiai magyar képviselők egy nappal a kormányfői megbeszélés után, a szlovák törvényhozás napján részt vesznek a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának ülésén.

Miért is?

Bejelentette: meghívta Szlovákiába a magyar miniszterelnököt, aki - mint mondta - bármikor, bármelyik városba ellátogathat. Javaslata szerint azonban Komáromban lehetne a találkozójuk, ahol a terveik szerint felállítják Cirill és Metód szobrát.

Ez meg kb. a kegyelemdöfés.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:33:17

@Viktus:
Na most erre szükség volt. Akinek ezek után nem világos, hogy ez a kormány alkalmatlan feladatainak elvégzésére, azt kezeltetni kell, vagy minimum a Dunába dobni .

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 18:44:10

Gyerekek, boztos, hogy ugyanarról a sajtótájékoztatóról beszélünk?

1. Fico bocsánatot kért a Sólyom eset miatt: "a két kormány kifejezi sajnálatát az eset miatt, és szakértői tárgyalásokon egyeznek majd meg az vezető politikusok látogatásakor követendő normákról."

2. "A közös nyilatkozat egy pontja szól a nyelvtörvényről is, ebben az ügyben megegyeztek a felek, hogy az EBESZ kisebbségi főbiztosának ajánlásaira bízzák magukat."

Na most az EBESZ főbiztos korábban kritizálta a nyelvtörvényt (bár ezt a szlovákok először próbálták elferdíteni), és az, hogy hivatalosan ő van felkérve a döntőbírónak, arra kényszeríti a szlovákokat, hogy az európai nyilvánosság előtt kelljen megvédeniük a védhetetlent.

Ez lenne az a nagy meghunyászkodás? Amikor mindkét fontos ügyben a szlovákok visszakoztak? Szerintem ez egy diplomáciai győzelem, szóval igen, meg vagyok elégedve (bár az elvtárs titulust határozottan visszautasítom).

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:47:41

@Fedor:
1., EBESZ véleménye alapján sem fogják visszavonni a nyelvtörvényt.
2.,Sólyom kitilását a két fél hibájénak fogadták el.
3.,Malin Hedvig, Dac meccs, Benes-dekrétumok fel sem merült

Ellemben rengeteg megalázó beszólása volt Ficonak magyaroknak.
Bajnai meg hát... felszámolta a nácizmust, köszönjük.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 18:50:43

Fico azt kérte a magyar kormánytól, hogy szüntessék meg, vagy alakítsák át a Kárpát-medencei magyar képviselők fórumát, aminek az MKP is tagja, mert szerinte tarthatatlan, hogy magyarországi jogi keretek vonatkozzanak nem magyarországi képviselőkre. A fórum következő csúcsát egyébként a következő napokban tartják Budapesten. Erre a felvetésre Bajnai a sajtótájékoztatón nem reagált.

-Gyönyörű, még egy új rúgás.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:02:35

Majd egy év múlva visszatérünk - erre is- lol

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 19:03:28

Mégis, mit vártatok egy háromnegyedórás találkozótól? Hogy Fico fülét-farkát behúzva hazarohan, visszavonja a nyelvtörvényt, lemond a miniszterelnökségről, de előtte még felajánlja, hogy Szlovákia önként csatlakozik Magyarországhoz? Maradjunk már a realitások talaján...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:05:30

@Fedor:
Fico:
- Minden kisebbség rendben van, a MAGYAROKKAL van a gond.

- A kurva anyádat fico.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 19:08:50

@Lucius Cornelius Sulla: Most ezeket miért nekem címzed? Én talán Fico-val értek egyet? Keménykedéssel próbálja leplezni, hogy engedményeket kellett tennie. Ha nem emlékeznél rá, eddig se Sólyom ügyében, se a nyelvtörvényében nem volt hajlandó semmilyen kompromisszumra. ez a jég most megtört.

Bozdurgán 2009.09.10. 19:10:50

ilyenkor olyan jó lenne, ha megszóllalna a legnagyobb ellenzéki pártunk, hogy ő mit szeretne.

A közös komáromi szoboráálítás után
legközelebb Edvard Beneš szobrot avatnak közösen június 4-én.

Gyalázat.

Bozdurgán 2009.09.10. 19:12:46

@Fedor:

most milyen kompromisszumra lett hajlandó?
Sólyom kitiltása meg közös hiba volt??he?

ez aztán kompromisszum.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:14:01

@Fedor:
Nem az a gond, hogy Fico minden 2. mondatával megalázta a magyarokat, hanem hogy részben igaza is volt, részben magunknak köszönhetjük.
Ez dühítő, nem kicsit.
A szervilizmusod meg Bajnai felé kicsit nevetséges, bár ez a legkisebb gond- bár nem is gond, csak nevetséges-

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 19:15:21

@Bozdurgán:
Az EBESZ véleményét meghallgatják, sőt döntő fórum lesz, de a törvényen nem változtat. ??????

Bozdurgán 2009.09.10. 19:16:20

na jó most elolvastam az index címlapot, és feladom:)
ugyanazt láttuk? ugyanabban a dimenzióban?

Viktus 2009.09.10. 19:33:16

@Fedor:

1. Nem Fico kért bocsánatot, hanem Bajnai elvtárs kért bocsánatot a szlovákok nevében. Nem egészen ugyanaz.

2. A törvény ugyanaz marad kb. az EBESZ eddig is a nesze semmi fogd meg jól szintet hozta.

A non plus ultra ami egyenesen tragikomédia:

"A többi pont a politikai és szakmai kapcsolatok szorosabbá tételéről, gazdasági, rendőrségi együttműködésekről szól. Mindkét kormányfő kifejezte, hogy határozottan fel akarnak lépni saját szélsőségeseikkel szemben."

A szlovákoknál azok vannak kormányon , majd jól fellépnek gondolom. Nesze semmi fogd meg jól.

"A Matica Slovenská nevű szlovák nacionalista szervezet korábban itt szerette volna felállítani a szlávokat megtérítő szentek szobrait, de mivel az önkormányzat erre nem adott engedélyt, a szoborcsoport a Matica Slovenská városi székházának egyik balkonjára került."

Ez meg igazából a csúcs főleg, ha Bajnai elmegy kb. olyan, mintha a HVIM csinálna ősmagyar párthustáltosszittyaárpád szobrot, és meghívnánk a tótokat kötelezően tisztelegni előtte. :D

"Fico azt kérte a magyar kormánytól, hogy szüntessék meg, vagy alakítsák át a Kárpát-medencei magyar képviselők fórumát, aminek az MKP is tagja, mert szerinte tarthatatlan, hogy magyarországi jogi keretek vonatkozzanak nem magyarországi képviselőkre."

Itt meg mindjárt kibújt a szög a zsákból ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 20:10:29

@Lucius Cornelius Sulla: Mert szervilizmusból írhattam, amit írtam, önálló gondolatom szerinted nem is lehet...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.10. 20:25:33

"az EBESZ-ajánlások megvalósulása azt jelenti, hogy a nyelvtörvény végrehajtási utasításában kell egyensúlyba hozni a többségi és kisebbségi nyelvet. (Erre feltehetően az EBESZ részvételével összeülő vegyes bizottságokban lesz lehetőség.) A kormányfő hozzátette, hogy az ajánlások kitérnek a szlovák kisebbségi nyelvtörvény megerősítésének és egy kisebbségi törvény megszületésének szükségességére is. Bajnai szerint a nyilvánosság jelent majd garanciát ezek megvalósulására."

"a háromórás, először négyszemközti, majd plenáris ülésen állítólag minden magyar javaslatot sikerült átvinni."

nol.hu/archivum/bajnai-fico__tovabb_targyalnak_a_nyelvtorvenyrol

Tényleg nagy blama, mondhatom...

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 20:29:26

@Fedor: A nyelvtörvény eltörélse (volt) a cél. Nem a megerősítése.

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 20:32:43

@Fedor:
És mégegyszer lol, ha neked ez " eredmény". Komolyan, ha nem magyarokkal szemétkedne ez a tetves Fico kiakadnál? Vagy Bajnai helyett Viktor baszta volna el, akkor is így ünnepelnél ?

Viktus 2009.09.10. 20:50:18

@Fedor:

Hiteles forrás, ha a népszabi azt írja biztosan úgy is van. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D uram atyám mi jöhet még ... kuruc.info idézetek?

Lucius Cornelius Sulla (törölt) 2009.09.10. 21:00:30

Legszebb az volt, amikor Fico a gyurcsányi tárgyalások erdményére hivatkozott.
Fedor ígérem ehhez a poszthoz ez volt az utolsó hozzászólásom.

DeMarco 2009.09.10. 22:10:14

@Fedor: Na, akkor átveszem én a terepet:
1. Gondolom végignézted te is élőben a vitát. Remélem az még a szemüvegen keresztül is átment neked, h ficó folyamatosan alázta a magyarokat és alázta a kormányt. Erre számtalan utalást tett.
2. Szinte minden hozzászólásában hangsúlyozta, h nem fogja visszavonni a nyelvtörvényt és nem cáfolta, h az orvosokat és egyéb személyeket bizony büntetni fognak. Bár állította, h magánszemélyeket majd nem.
3. Azt is hangsúlyozta, h az ebesz egyetértett a nyelvtörvénnyel és ezért nem is akarják megváltoztatni azt.
4. fletó 6 pontjából mi valósult meg?
5. A legtöbb döntés ellenőrzését/újratárgyalását egy évvel kitolták. Ennek csupán egyetlen oka volt. Ficónak azért cool, mert tudja, h addigra a ludas sehol sem lesz már, nincs aki számonkérje, a ludasnak meg azért nagyon jó, mert bár ő kavarta a szart, de a fidesznek kell majd ellapátolnia... gyakorlatilag Viktorra testálta a megoldást, ő meg mossa kezeit...
6. Vicces volt hallgatni a Gárda betiltását és a többi hülyeséget, amikor egyértelmű, hogy ez csak ideiglenes vmi, részeredmény, ami viharos gyorsasággal változni fog jövőre.
7. Ne ferdíts... Az, hogy sajnálják Sólyom feltartóztatását egyrészt nagy hazugság, másrészt ez igen messze van a bocsánatkéréstől !!
8. Tegnap anyáztam a wiesenthal alapítvány alávaló hazudozását az unió felé. És lám-lám, az egyik szlovák újságíró máris a ludas arcába tolta, hogy tessék mik vannak mo-n, hiszen a wiesenthal ezt terjeszti... (A ku*va anyjukat).
9. Ficó megmutatta a foga fehérjét, mert támadta a kárpát medencei magyar fórumot, hogy szüntessük be, holott ez régebb óta működő fórum, mint maga szlovákia.
10. Kellett volna még vagy tíz percet kérdezgetni, mert már a BBC tudósítójának a kérdésétől is kezdett elborulni az agya...
Asszem elsőre ennyi. Ha te nem ezt láttad, akkor irány a szemészet...

Viktus 2009.09.10. 23:13:20

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerint a szécsényi magyar-szlovák kormányfői találkozó [1] semmit sem oldott meg, a problémák forrása a magyar oldalon van.

"Addig, amíg nem sikerül megegyeznünk a nemzetiségi jogok terén a kölcsönösségben, és Magyarország nem magyarázza meg a magyarországi szlovákok kiirtását, a kapcsolatokban nem lehet előrelépés" - jelentette ki csütörtökön este Ján Slota.

-

íme a koaliciós partnere Fico-nak ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 09:40:06

@Lucius Cornelius Sulla: Te most komolyan azt hiszed, hogy pártállás alapján állok hozzá a dologhoz, és Fico-t támogatom? Ezt miből szűrted le?

@DeMarco:
1. Nem, nem néztem. Lehet, hogy furán hangzik, de a napirendemet nem a politikai eseményekhez igazítom...
2. Nyelvtörvény eddig is volt, csak most szigorították. Tehát nem a visszavonás a cél, hanem a túlkapások visszanyesése, és törvényi biztosítása a kisebbségi nyelvhasználatnak. Hogy agresszív bunkó, az meg nem újdonság, nem kell felvenni. Leplezni próbálja, hogy visszakoznia kellett, hisz többször kijelentette, hogy sem a Sólyom ügyben, sem a nyelvtörvény ügyében nem hajlandó kompromisszumra, most mégis ez történt.
3. Kötelezettséget vállalt, hogy az EBESZ iránymutatása alapján, ha kell, megváltoztatják a törvényt. Márpedig a kisebbségjogi biztos kifogásolta a törvény egyes részeit (pl. a pénzbüntetést). Az, hogy a Fico hazudik erről, nem újdonság, max. az a meglepő, hogy már lelepleződött, és mégis ragaszkodik hozzá.
4. Foglamam sincs, arra se emlékszem, hogy mi volt benne.
5. Ez a te értelmezésed. Persze ha rosszindulattal állsz neki, akkor logikus...
6. Hát, ha szerinted jövőre a FIDESZ engedélyezni fogja a Gárdát, akkor szerintem meg fogsz lepődni. Más az ellenzéki sunnyogás, és más a kormányzati felelősség. Orbánék következetességében én nem bíznék...
7. Fico-ék korábbi keménykedése után a diplokmácia nyelvén ez már bocsánatkérésnek számít, hidd el. Ficoék próbáltak úgy fogalmazni, hogy ne legyen otthon teljes az arcvesztésük.
8. Nem vitatkozom, bár továbbra is hozzáteszem, hogy nem kellett volna alapot adni arra, hogy legyen lehetőségük eltúlzott hírt adni.
9. Elég sok mindent támad szóban, de ez közel sem jelenti azt, hogy meg is fog szűnni, ugyanis semmi köze hozzá. Ha a szlovák állampolgár magyar képviselőket meg ezért valami retorzió éri, akkor magát ássa el, mert az még a nyelvtörvény módosításánál is törvénytelenebb.

Összességében van egy olyan érzésem, hogy ti előre eldöntöttétek, hogy ez kudarc lesz, és minden hajszálba belekapaszkodtok, hogy ezt bizonyítsátok. Ott van pl. a meghívás. Számotokra az fontosabb része, hogy megalázta Bajnait, mert felajánlotta, hogy legyen ez a találkozó Révkomáromban, az oda nem ellő Ciril-Metód szobor avatásán. Számomra meg az, hogy ezzel csak bepróbálkozott, de a) előtte azt is mondta, hogy Bajnai választhatja meg az időpontot és a helyszínt, b) Bajnai nem sétált bele csapdába, hanem nem fogadta el a konkrét helyszínt (és ha van egy kis esze, nem is fogja). Szerintem ez inkább pofára esés, mint alázás...

@Viktus: Slota egy alkoholista barom, mondott ő olyat is, hogy nálunk írtják a szlovákokat, meg hogy nem mer átrepülni Magyarország felett, mert biztos lelőnénk, és hogy a teljes magyar politikai palettának egy célja van: visszacsinálni Trianont. Nem kell őt komolyan venni, olyan ő, mint Torgyán volt Orbán mellett...

Bozdurgán 2009.09.11. 11:02:53

@Fedor:

Most nagyon profán leszek.
amit most sikerként értékeltek az kb ilyen:

Ülök a tv előtt, nézem a barátok köztet, egyszer csak jön egy tahó berugja a bejárati ajtómat, megdugja feleségemet, elkacsolja a tvmet, én meg felemelem ahangom, és sikerként értékelem, hogy legalaább nem tusolt le a dugás után, és a kanapémon terpeszkedve sajnálatosnak minősíti a történteket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 11:33:45

@Bozdurgán: Nem az a baj, hogy profán vagy, hanem az, hogy irtózatosan sántít a hasonlatod. Az, amit te itt leírtál, az a 40 éves szovjet megszállás. Na azért ettől fényévekre vagyunk. Hogy maradjak a stílusodnál, inkább arról van szó, hogy a szomszéd lakásban élő vejed lekurvázza a lányodat, és megtiltja, hogy beszéljen veled, de egy hosszabb beszélgetés után kijelenti, hogy a lekurvázás túlzás volt, mert az, hogy rámosolygott a hentesfiúra, még nem jelenti azt, hogy ki is kezdett vele, és azt mondja, hogy az eltiltást is visszavonja, ha a közösen kihívott rendőr is azt mondja, hogy ezt nem teheti meg (és mivel az eltiltásra jogalapja nincs, ezt fogja mondani, mint ahogy ezt a rendőr telefonon előre már be is jelentette). Persze ez nem elégíti ki az összes igényedet, de a korábbiakhoz képest ez mindenképp előrelépés, és a szomszédok szemében az erkölcsi fölényed is megmarad, ellentétben azzal, ha mondjuk összeverekedtetek volna a lépcsőházban, mert akkor számukra mindketten csak trógerek lennétek, és ráadásul még ennyit se érnél el vele.

Bozdurgán 2009.09.11. 12:43:54

@Fedor:

A hasonlatommal, a probléma súlyára akartam utalni, analógiát nem akartam vonni.

De legalabb megérkeztünk oda ami az összes vita forrása,mert mi valójában nem abban nem értünk egyet, ahogyan a probléma kezelve van, hanem inkább az eredendő problémák súlyossága a kérdés.

A DAC szurkolók megverésének az elhallgatása, Malina Hedvig elsumákolása , A sunyi nyelvtörvény,A köztársasági elnökkel szembeni atrocitás,a folyamatos atrocitások a kormánypárt koalíciós partnerétől,100 éve biztos háborúhoz vezetett volna.

Most meg semmi, félszeg Bajnai és agresszív Szlovákia
A problémák, és az atrocitások sokkal durvábbak mintsem azt gesztusokkal fel lehetne oldani, főleg úgy hogy 500.000 honfitársunk sorsa függ attól, hogy hogyan kezelik az anyaországot.
Ha az anyaország balek a kissebbségek áldozatok, ha az anyaország erős arcot tud mutatni akkor a kissebségek joga is erősödik.

A gesztusok kora elmúlt, nem jött be 15 éve sem az alapszerződésnél, nem jött be Medgyessy Péternek az ominózus pezsgőzéssel, mert a gesztusok nem állnak arányban a sérelmekkel, a gesztusokból csak az ért aki akar.
És lássuk be a Szolvákok nem akarnak érteni, a szlovákok Komáromban akarnak közösen szláv hittérítős szobrot avatni, ami minimum akkora provokáció mint a felvonulási téri sztálin szobor.

Bozdurgán 2009.09.11. 12:48:16

@Bozdurgán:
és mielőtt félreérted, semmi képpen sem a háborúban látom a megoldást, de számos korábban is említett módon lehetne jelezni, hogy mi egy nép vagyunk, és ha megvered Malina Hedviget akkor az olyan mintha egy magyar államplgárt vernél meg..

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 14:47:25

@Bozdurgán: Nehogy azt hidd, hogy Malina Hedvig meg a DAC ügy nem fáj nekem, és bármelyik nemjobboldalinak ugyanúgy, mint nektek (bár azárt a DAC ügynél meg kell jegyezni, hogy azok a szurkolók azért a nagymagyarországos molinóikkal és jelszavaikkal minimum házhoz mentek a pofonért, és ez még akkor is igaz, ha egyébként teljesen jogtalan és túlzó volt ellenük a fellépés). De mégis, mit kellett volna tennie a magyar diplomáciának azon kívül, hogy szóvá tette minden lehető fórumon?

Neked és minden fanyalgónak javaslom, hogy olvassa el alaposan az alábbi elemzést, csak hogy lássátok, nem csak nekem tűnik ez a tegnapi tárgyalás diplomáciai sikernek...

index.hu/belfold/2009/09/11/fico_lenyelte_a_szecsenyi_bekat/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 18:54:41

"

A magyar kormány és az országgyűlés "offenzívájának" eredményeként áttörés történt a szlovák államnyelvtörvény ügyében Bajnai Gordon és Robert Fico szlovák kormányfő tárgyalásán. Az elmúlt hetekben a szlovák fél még azt hangoztatta, hogy a nemzetközi közösségnek semmi köze az ügyhöz, a csütörtökön elfogadott közös nyilatkozatban viszont Pozsony már elfogadta az EBESZ kisebbségügyi főbiztosának valamennyi ajánlását - hangsúlyozta a külügyminiszter.

Mint hozzátette: ha bárkit sérelem ér Szlovákiában a nyelvtörvény alapján, azt mostantól "a megfelelő módon - szlovákiai magyar szervezetek, polgármesterek útján - regisztrálni tudják és szóvá tudják tenni". Balázs Péter kiemelte, hogy az EBESZ-ajánlások elfogadására monitoring-rendszert dolgoztak ki a kormányfői találkozón. A kisebbségügyi főbiztos hivatalának képviselői meghívást kapnak majd a nemzeti kisebbségekkel foglalkozó kétoldalú vegyes bizottság üléseire.

A szlovák nyelvtörvényt módosítani kell, de nem lehet elvárni Pozsonytól, hogy ebbe egy hét alatt beleegyezzen, lépésről-lépésre, nemzetközi segítséggel fogja a magyar fél erről meggyőzni a szlovákokat - mondta a külügyminiszter.

Balázs Péter azzal kapcsolatban, hogy a két kormányfő sajnálkozását fejezte ki a magyar államfő meghiúsult révkomáromi látogatása miatt, elismerte, hogy ez nem egyenértékű a bocsánatkéréssel, de úgy vélekedett: "a diplomáciában nagyon erős kifejezés a sajnálkozás, és szlovák részről ez a hiba beismerését jelenti". Ettől függetlenül a magyar fél részéről nincs az ügy lezárva, várják Jacques Barrot igazságügyi biztos írásos állásfoglalását az augusztus 21-i incidenssel kapcsolatban - mondta, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság jogi szakvéleménye nagy jelentőséggel bír az unióban.

A külügyminiszter összességében úgy értékelte, hogy a találkozó sem egyértelmű kudarcot, sem győzelmet nem hozott, ezért is hallhatók most leginkább "a szélsőséges, eltúlzott ellenzéki vélemények". Szóvá tette, hogy míg magyar részről a kormányfői tárgyalás feltételeinek megteremtésében négypárti egyetértés volt, az ellenzék - mihelyst eredményt hozott a találkozó - "kiugrik" a konszenzusból. Ezt a lépést "csak a napi politika szintjén lehet értelmezni" - mondta, hozzátéve, hogy ez azért aggasztó, mert a szlovákiai magyarokat hozza hátrányos helyzetbe.

A találkozó ténye azt jelzi, hogy a két ország mégis képes beszélni egymással, azok után, hogy viszonyuk "a kocsmai verekedés szintjére" süllyedt. A kölcsönös vádaskodás helyett a felek az érdekek érvényesítése és kölcsönös megértése irányába mozdult el, mondta a külügyminiszter."

index.hu/kulfold/2009/09/11/balazs_beszeljenek_batran_magyarul_a_szlovakiai_magyarok/

DeMarco 2009.09.11. 19:07:12

@Fedor: Összességében van egy olyan érzésem, hogy te előre eldöntötted, hogy ez siker lesz, és minden hajszálba belekapaszkodsz, hogy ezt bizonyítsad.
"Balázs Péter azzal kapcsolatban, hogy a két kormányfő sajnálkozását fejezte ki a magyar államfő meghiúsult révkomáromi látogatása miatt, elismerte, hogy ez nem egyenértékű a bocsánatkéréssel..." A többi csak terelés ez ügyben.
Sztem te túlzottan optimista vagy, illetve nem, de azt mutatod...
Most mindkét kormány sikerről beszél, de majd kiderül, h ez jelent-e bármit is vetítésen kívül.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.11. 20:05:53

@DeMarco: Már amikor leírtam, akkor tudtam, hogy valaki biztosan le fogja csapni ezt a magas labdát :-)

Nem terelés, hidd el. Olvasgass diplomáciatörténetet... A két cikket egyébként azért linkeltem be, mert szinte szóról-szóra visszamondják a tegnapi megérzéseimet, szóval igazolva érzem magam. Tudom, ez nektek nem elég, mert az hazaáruló, aki mást gondol, mint ti, de akkor is...

És igen optimista vagyok, már csak alkatilag is, de erről már írtam is, tudod jól:

fedor.blog.hu/2009/06/09/pesszimista_orszag

Egyébként honnan lenne lelkierőm vitatkozni veletek? :-)

DeMarco 2009.09.12. 09:48:19

@Fedor: Én is olvastam a két cikket, még előtted. Szépen visszaolvastam a hivatalos változatot. A Híradókban is ugyanazt nyomták, próbált mindenki optimistának látszani. De ez nem változtatott a véleményemen, pont ugyanazt gondoltam akkor is, mint amit neked írtam róla. Ez csak színház, mese nekünk. Asszem én is rendelek egy méteres vonalzót, mint Tata...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.12. 19:22:43

Lassan már fél Európa, köztük a szlovákok is arról beszélnek, hogy a szécsényi találkozó magyar siker volt, de azért ti csak pácolódjatok a savanyú levetekben nyugodtan:

index.hu/kulfold/2009/09/12/sme_fico_tul_agressziv_volt_szecsenyben/

DeMarco 2009.09.13. 09:09:25

@Fedor: Az említett cikkben a külföldi lapok mindössze "óvatos közeledésről" írnak, szó sincs magyar "sikerről". A Sme is csak annyit jegyez meg, hogy Ficó stílusa volt a bunkóbb, de ezt eddig is tudtuk. EREDMÉNYEKRŐL senki egy szót sem ejt...
De tudjuk a "diplomácia nyelvén" ez azt jelenti, hogy hatalmas magyar siker történt... csak mi vagyunk hülyék, hogy nem hisszük el... :((

Viktus 2009.09.13. 20:07:45

@Fedor:

Ennyit erről:

". A nyelvtörvény kérdésében eltért a magyar és a szlovák vitapartnerek véleménye. Fico az EBESZ kisebbségügyi főbiztosára hivatkozva azt állította, hogy a jogszabályon semmit sem kell változtatni, s szerinte a nyelvtörvény elleni dunaszerdahelyi tiltakozáson becsapták és félrevezették a résztvevőket."

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 08:58:26

@Viktus: Most az egy dolog, hogy Fico miket mond, az az ő dolga, hogy hazudik arról, mi van a kisebbségügyi biztos jelentésében. Próbálja magyarázni a bizonyítványát. Viszont Szécsényben kötelezettséget vállalt arra, hogy beépíti azokat az ajánlásokat, és ha nem teszi meg, akkor most már van jogalapunk ezt az orra alá dörgölni.

Viktus 2009.09.14. 09:33:59

@Fedor:

Most az egy dolog, hogy igazat tudnék adni az ideáidnak, ha a való világ nem másról szólna.
Nem érted Fico lényegében mit mondott? az EBESZ az ő értelmezése szerint nem kifogásolta a törvényt így nem is változtat rajta max. lehet több éves vitát kezdeményezni a kérdésről ...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 09:39:07

@Viktus: Csakhogy nekünk meg írás van a kezünkben arról, hogy hazudik (ő írta alá), és ez egy nemzetközi színtéren folyó vitában mindenképp erős adu a kezünkben, és egyértelművé teszi, hogy nem mi vagyunk a hunyók a két veszekedő közül. Fico a saját belpolitikai térfele felé játszik, agresszivitásával csak a folyamatos hátrálását leplezi.

DeMarco 2009.09.14. 10:30:49

@Fedor: Van egy olyan pont ahol már védhetetlen egy álláspont. Nálad ez mikor jön el?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.09.14. 10:32:06

@DeMarco: Majd ha tényleg elérem :-) De komolyan, majd írok erről részletesebben.

DeMarco 2009.09.19. 15:33:28

"Fico visszatáncolt

Ficónak néhány nap elég volt ahhoz, hogy visszatáncoljon a Bajnai Gordonnal kötött megállapodástól, miszerint a szlovák fél is elfogadja Knut Vollebaeknek, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosának ajánlásait. Egyértelműen visszautasította például, hogy Szlovákia kisebbségi törvényt fogadjon el, holott ezt Vollebaek ajánlja.

Ugyanakkor a kulturális miniszterrel együtt mindent megtesz azért, hogy a lényegében értelmetlen nyelvtörvény végrehajtó utasításainak kidolgozásából kizárja a magyarok törvényes képviselőit, akik - akár tetszik, akár nem - a Magyar Koalíció Pártjának politikusai. Ez szintén ellentétes Vollebaek ajánlásaival - zárja kommentárját a lap."

Ugye-ugye...

Viktus 2009.09.19. 16:56:59

@DeMarco:

Na ja most akartam írni Fedornak ... talán felébred a mélyálomból.

Viktus 2009.09.28. 20:41:42

Szlovákia győztesként került ki a nyelvtörvénnyel kapcsolatos vitából - jelentette ki Marek Mad'aric kulturális miniszter vasárnap este az egyik szlovák kereskedelmi televízió adásában.

www.hirszerzo.hu/cikk.nyelvtorveny_szlovakia_gyozott.124667.html

Viktus 2009.10.02. 12:32:29

Orbán újra bírálta a kormány Szlovákiával kapcsolatos politikáját. "Az nem megy, hogy a szlovákok a mi sérelmünkre elkövetnek (...) az európai kultúrával össze nem egyeztethető tetteket, mi pedig utána kedvesen találkozunk velük, kezet rázunk, megállapodunk, az unió megdicsér minket, és kész". Ez a szemléletmód nem fogadható el - közölte.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0