A gyűlölet karmestere
2009. december 05. írta: Fedor

A gyűlölet karmestere

A mi dolgunk nem az, hogy az elmúlt nyolc év sérelmeit hánytorgassuk fel

- mondta Navracsics, majd a szocik friss választási listája kapcsán ugyanazzal a lendülettel elkezdte felhánytorgatni az elmúlt nyolc év sérelmeit, egészen pontosan Gyurcsány "nemzetellenes gaztetteit":

Nyolc évvel ezelőtt például karácsony táján tartották a szocialisták azt a sajtótájékoztatót, amely az első hivatalos "magyargyűlölő politikai kampány kezdetét jelentette", hiszen "23 millió románnak aposztrofálták az erdélyi magyarságot" - mondta.

Öt évvel ezelőtt pedig - folytatta - megtörtént a második ilyen gyűlöletkampány, amikor "a határon túli magyarságtól nyíltan tagadták meg a közösséget szocialista és szabad demokrata politikusok".

A frakcióvezető szerint mindkét évforduló mögött egyetlen ember húzódik meg: Gyurcsány Ferenc, "a gyűlölet karmestere, aki magyarellenes politikát folytatott".

Most tegyük félre, hogy mennyire unalmas már, hogy mindenkit lemagyarelleneseznek és nemzetárulóznak, aki nem ért egyet velük. De komolyan. Kitalálhatnának valami újabbat, mert akkor mit lehet mondani pl. azokra, akiknek a lelkén politikai haszonlesésből tett kijelentéseik miatt esetleg emberéletek száradnak?

A kijelentésekben található csúsztatások viszont már érdekesebbek.

A 23 millió román emlegetése pl. tényleg alantas érzelmekre akart hatni, de speciel semmilyen magyarellenes éle nem volt, arról szólt, hogy a magyarigazolványhoz járó kedvezményeket utólag kiterjesztették minden román állampolgárra, hogy kivegyék a románok felé a méregfogát, így az elvi, bár egyáltalán nem életszerű lehetőség valóban fennállt, hogy idejöjjenek. Baromság volt, de pont hogy nem magyar-, hanem románellenes.

A kettős állampolgárság ügyében meg pontosan azt képviselték a szocik, mint a FIDESZ kormányzópárt korában, ami ugye alig 3-4 évvel korábban volt. Akkor ezt a kijelentést vehetjük önkritikának is? :-)

Az igazi kérdés persze az: Most, fél évvel a visszavonulása után, nulla valódi hatalommal a kezében (oké, a szoci pénzügyekre van rálátása, de akkor is), vajon mit tudhat Gyurcsány, hogy a FIDESZ-ben még mindig ennyire rettegnek tőle?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr381576230

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: December 5. - Kinek a szégyene? 2009.12.05. 22:44:21

Ahogy ma olvasgattam a blogokat, benne balos kommentelők hozzászólásai, esetleg posztjait, rá kellett döbbennem, hogy az eset után 5 évvel sem világos még sokaknak mi is történt, illetve miért is olyan súlyos a dolog. Először is elismerem, maga az eg...

Trackback: A megújulás listája 2009.12.05. 18:03:23

Elkészült a szocik választási listája, íme a lista első húsz neve, amiről egy hét múlva a kongresszus fog szavazni - feltehetőleg kevés izgalommal körítve: "Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, Lendvai Ildikó pártelnök, Kovács László volt uni...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2009.12.06. 00:04:17

Nem is értem, miért nem ezt kommentálják, amikor sokkal fontosabb kérdés, mint a béna oltásos probléma.

Talán azért, mert túl támadható felület, magas labda, egyértelmű helyzet, provokáció.

Egy Jobbikos ismerősöm kérdezte ma, h mit szólok a zsinagógás kiállításra. Mondtam neki, h szándékos provokáció, direkt hergelés és az ilyen húzások után majd ne lepődjenek meg semmin se. Mire ő nevetni kezdett és azt mondta, h nem foglalkoznak vele, nem mennek bele a csapdába, jól kiröhögik őket és kész. Ez sokkal jobban fogja bosszantani őket. És valóban.

Így vagyok ezzel a cikkel is, kár lenne bármit is írni, önmagáért beszél.
De én mégsem tudom megállni, hogy ne fűzzek hozzá néhány gondolatot.

Gyakorlatilag egyetlen mondatoddal sem értek egyet, sőt kifejezetten fordítva gondolom.
A maszopnak sok bűne van. De van néhány főbűn, ami megbocsáthatatlan. Az egyik ilyen a kettős állampolgárság elleni kampány volt. Ez számomra és nagyon sok ember számára hazaárulás volt. Akkor is az volt és most is az. Olyan bűn, amit nem fognak tudni lemosni soha. Senki sem retteg fletótól, pláne nem a fidesz. Lenézzük.
Nézd meg a választási listájukat. Semmi változás, semmi megújulás, semmi tanulság. Marad a hányinger. Egyesek szerint kijár nekik egy nagy választási pofon. Én a magam részéről csak remélni tudom, hogy lesz elszámoltatás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.06. 10:13:42

@DeMarco: Az igazság, a tények bemutatása provokáció.

Hm.

A kettős állampolgárságos szavazásnál a bevetetett eszközökkel nem mindig értettem egyet, de a célokkal igen, sokszor kifejtettem már, hogy miért. És mégegyszer: ugyanazt mondták, mint a FIDESZ is pár évvel korábban. Akkor most Orbánék is hazaárulók?

Corry 2009.12.06. 11:02:54

Én most a magyarellenes szálon nem akarnék elindulni, mert ha nem láttad eddig be, akkor ezután sem fogod, vagy ha mégis, akkor nem fogod bevallani.

A Gyurcsány emlegetésével meg nem tudom mi a gond. Ott van a listán? Ott. Normális ember oda tenné? Nem.
Támadási felület? Igen.
Az előrehozott választási eredmények igazolják azt, amit itt mondtam? Na erre már nem válaszolok...

DeMarco 2009.12.06. 11:12:43

@Fedor: Most nagyon álszent és cinikus voltál. Aztán majd te fogsz nagy szemeket mereszteni és csodálkozni, ha történik vmi...

A Fidesz vezette be a Magyarigazolványokat és ők támogatták a legjobban mindig is a határontúli magyarokat, míg a baloldal folyamatosan ellenségük volt. Hiszen az egyik fő indok pontosan az volt, hogy basza*tak a maszoposok, h 5 millió potenciális jobboldali szavazóval növekszik a tábor. (Ami egy hülyeség.)
Értem én, hogy nem kedveled a fideszt, de ezt inkább gondold újra...
A Fidesz beleállt a támogatásba amikor kellett, a maszop meg vérmesen, gusztustalanul ellenezte. Ezek a tények, hiába próbálod összemosni és főleg hiába próbálod mentegetni őket. Mégha az összes többi dolgaikat nem is venném figyelembe, csak ezért az egyért, igen drasztikus büntetéseket szabnék ki.

DeMarco 2009.12.06. 11:23:29

@Fedor: A Rettenthetetlenben az egyik csatában mondta azt Mel Gibson, hogy elmehettek és élhettek egy ideig még. De sok év múlva, a halálos ágyukon, azt fogják kívánni, hogy lopott életüket elcserélhessék egy napért, azért a napért, amikor kivívhatják népüknek a szabadságot. Kádár is belátta a végén, hogy nagy hibát követett el Nagy Imréékkel. Dec.5-e óta sok maszopos meghasonlott és bocsánatot kért. A többi ha máskor nem is, de a halálos ágyukon be fogják látni, hogy óriási hibát követtek el, amikor a saját népük ellen kampányoltak... és szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a szavazást megnyertük, több volt az igen, mint a nem. Csak a magas küszöböt nem érte el az igenek aránya, ezért nem léphetett törvénybe. De ettől még az igenek voltak többségben. Arról már nem is beszélve, hogy sok ember számára, számomra is, ők mindig is magyar állampolgárok voltak, mindig a testvéreink lesznek, függetlenül bármilyen határtól. 15 millió magyar van és ezt nem felejtjük el sosem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.06. 18:34:55

@DeMarco: Jaj, hagyjuk már ezt az álszent marhaságot. Senki nem tagadta meg senkinek a magyarságát. A ballib kormányok ugyanúgy támogatták pénzzel, tettel a külhoniakat, minta jobboldaliak, csak nem verték emellé a mellüket, és megpróbáltak jóban lenni a többségi nemzetekkel is pont azért, hogy oszlassák a kinti magyarokkal szembeni előítéleteket. Nem attól lesznek ők magyarok, hogy tömegesen kapnak egy írást róla (amit egyébként egyesével bárki megszerezhet, ha akar), hanem belül érzik ők is, mi is. Rohadtul nem érdekel, hogy a szocik miért szavaztak nemmel, én azért, mert szerintem ezzel kaptak volna egy nagy, nemzeti mázzal bevont semmit (ami pluszt jelentett volna, azt a többségnek már meghozta az unió is), nyakon öntve azzal, hogy az országuk szélsőséges barmai még görbébb szemmel néznének rájuk, és igazolva látták volna minden előítéletüket, tehát összességében segítés címén csak rontottunk volna ezzel a helyzetükön.

@Corry: "A Gyurcsány emlegetésével meg nem tudom mi a gond. Ott van a listán? Ott. Normális ember oda tenné? Nem.
Támadási felület? Igen."

Igazad van, de én akkor is kissé túldimenzionáltnak érzem ezt az egészet. Megtanulhatta volna a FIDESZ, hogy a kevesebb néha több. Ha már a MASZOP megtette nekik ezt a szívességet, hogy Fletót ennyire előrehelyezte a listán, akkor én a helyükben nem tennék meg mindent a népszerűsége növeléséért, márpedig az ilyen hülye és felesleges támadásokkal csak ezt fogják elérni egy idő után. Intő példa lehetne nekik az előző kampány...

Pelso.. 2009.12.06. 19:54:38

@DeMarco: ".....az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni s ők szavazhatnának, húsz évre minden eldőlne ebben az országban" (Mikola I.)

A Fidesz mocsok módon szavazóbázis bővítésre akarta felhasználni a határon túliakat, az Mszp meg mocsok ellenkampánnyal riogatott.
Nem kell tagadni a tagadhatatlant.

DeMarco 2009.12.06. 22:08:58

@Pelso..: Jajj, de jó is lett volna, ha így lett volna, szívesen kitörölném az utóbbi 8 év maszop kormányzást. És mint látható nem kell hozzá a határontúli ötmillió, megy ez nélkülük is...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.07. 12:17:43

@Pelso..: 1) Mikola ezt több mint egy évvel a szavazás után mondta.
2) Mikola a nézőtérről beszél hülyeségeket, sem a kül- sem a belpolitika nem az ő szakterülete.
3) Ez 2/3os törvény, így csak a szocikkal közösen hozhatták volna.
4) Mégis miből gondolod, hogy a HTM egyöntetűen a fideszt támogatta volna?
5) Miért kellett a "nem" mellett kampányolni? Bőven elég lett volna nemszavazásra buzdítani?
6) NEM A FIDESZ KEZDEMÉNYEZTE A NÉPSZAVAZÁST! Nekik ez nem jött jól, egyrészt Gyurcsányt bebetonozta, másrészt jól ráijesztettek a népre, hogy a Patás képes lenne elvenni tőlük a csikrefarhátat, és holmi románcigányoknak adni. Ez meg is látszott a 2006os szavazáson.

+1) DeMarco-nak igaza van. Bárcsak 2006bn a fidesz nyert volna, akár a HTM szavazataival.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.07. 12:28:19

@TaTa86.: Valóban nem a FIDESZ kezdeményezte, hanem Patrubányék, ez igaz. De ha ez annyira rosszul jött nekik, akkor minek kellett teljes mellszélességgel beleállniuk a kampányba az általuk addig levegőnek nézett Patrubány mellett, szembemenve azzal, amit alig pár évvel korábban maguk is vallottak? Ha akkor a FIDESZ nem állt volna ki az igen mellett, akkor érdektelenség miatt elhalt volna az egész (hisz még így is érvénytelen lett), nem lett volna ilyen durva a kampány egyik részről sem, és így nem ejtett volna senki sebeket a határon túliak lelkén.

Egy oka volt mindennek, és ugyanaz, mint a 300 Ft-os népszavazásnál: minden eszközt meg akartak ragadni a másik oldal eláztatására, és ennek a célnak az érdekében nekik semmi se volt drága.

Volt Orbánnak egy árulkodó mondata a szavazás után egy riportban, a lényege az volt (persze nem ezekkel a szavakkal), hogy a nemzeti érzelmek nem mozgatják meg az embereket, az a tanulság a szoci kampányból, hogy a zsebükön keresztül lehet őket elérni. Hopp, hát nem az volt a következő kampány fősora, hogy "rosszabbul élünk, mint négy éve"? Nahát, micsoda véletlen... (nagy hazugság volt egyébként az is)

Balt 2009.12.07. 21:23:30

@Fedor: "És mégegyszer: ugyanazt mondták, mint a FIDESZ is pár évvel korábban. Akkor most Orbánék is hazaárulók?"

Ez mondjuk tömören fogalmazva: hazugság. Orbánék a státusztörvényben látták a magyarok HELYBEN, magyarként való megtartását, de Mo. uniós csatlakozásával, és az ezzel járó schengeni határ leereszkedésével ez nem volt elégséges a kívülrekedő magyaroknak. De a gesztusok vitathatatlanok: egyik részről a magyarigazolvány, másik részről az erdélyi magyarok "23 milló román"-ként való aposztrofálása...

Balt 2009.12.07. 21:28:33

@Fedor: "csak nem verték emellé a mellüket, és megpróbáltak jóban lenni a többségi nemzetekkel is pont azért, hogy oszlassák a kinti magyarokkal szembeni előítéleteket."

Igen? Na persze, hisz az MSZP és a SMER egy frakcióban van, nemdebár? És persze az egykori titokminiszter (Szívásy) szerint is kitűnőek a kapcsolatok a szlovák titkosszolgálatokkal. Mégis, hogyan lehetséges, hogy a Dzurindával közösen avatott Párkányi-hídtól mára a nemzetközileg (f)elismert hűvösségű a szlovák-magyar viszony...?!

Balt 2009.12.07. 21:32:09

@Pelso..: "húsz évre minden eldőlne ebben az országban"

Így vagy úgy, nélkülük is eldőlt... Sajnos a nép- :) vagyis nemzetgazdaságban is, meg persze nem ettől függetlenül a politikában is: az MSZP-nek nincs visszaút! Konec Firma. :))

Balt 2009.12.07. 21:34:46

@Fedor: "Valóban nem a FIDESZ kezdeményezte, hanem Patrubányék, ez igaz. De ha ez annyira rosszul jött nekik, akkor minek kellett teljes mellszélességgel beleállniuk a kampányba"

(Nevezzük bár opportunizmusnak, de) Akkor álltak mögé, amikor az MVSZ-nek és MDF-nek(!) összejött a 200 ezer aláírás, tehát a népszavazás elkerülhetetlenné vált.

Balt 2009.12.07. 21:40:27

@Fedor: "Egy oka volt mindennek, és ugyanaz, mint a 300 Ft-os népszavazásnál: minden eszközt meg akartak ragadni a másik oldal eláztatására, és ennek a célnak az érdekében nekik semmi se volt drága."

Francokat, épp fordítva:

Semmibe sem került volna az MSZP-nek az igenek mellé állni, ezzel _örökre_lemosva_a_"nemzetellenes"_ jelzőt magukról. (Ne feledjük az igen csak a parlamentet kötelezte volna törvényalkotásra, amit abban a ciklusban kényelmesen elszabotálhattak volna, akár szokás szerint az ellenzékre hárítva a felelősséget, hisz van 20 éve folyamatos alkotmánysértő törvényi mulasztása az Ogy-nek, pl. a kisebbségek parlamenti képviselete kérdésében.)

Helyette ez volt Gyurcsány antéja, erőfelmérésre használta a témát, ebben kétségtelen sikerrel.

DeMarco 2009.12.07. 21:56:26

@Fedor: Továbbra is homlokegyenest eltérő a véleményünk.

"A ballib kormányok ugyanúgy támogatták pénzzel, tettel a külhoniakat"

Jah, csak éppen sokkal kevesebbel...

"hanem belül érzik ők is, mi is."
Ebben tévedsz. "Mi" nem érezzük. Én érzem. Akik igennel szavaztak, azok érzik. A többiek meg szégyelljék magukat.

"nyakon öntve azzal, hogy az országuk szélsőséges barmai még görbébb szemmel néznének rájuk, és igazolva látták volna minden előítéletüket, tehát összességében segítés címén csak rontottunk volna ezzel a helyzetükön."

Ugye ezt nem gondolod komolyan??? Az elmúlt évek tükrében, a sorozatos megalázó események után amit a románok, ukránok, szerbek (épp most volt a vajdasági cirkusz) és különösen a szlovákok mértek a határon túli magyarokra és ránk, igazán pofátlanság azzal jönni, hogy jujj majd görbén fognak rájuk nézni. Beszari maszopos politika, undorító. Pont azért érte ez a sok csapás szerencsétleneket és minket, mert ez a mocskos megalkuvó hozzáállás uralkodott az elmúlt években és ennek a felerősítése pontosan a szavazás volt, hiszen ott deklaráltuk, hogy lesza*juk a htm-eket és bármit meg lehet velük tenni. Ahelyett, hogy kinyilvánítottuk volna egységünket, megtörhetetlenségünket, erőnket.

"rosszabbul élünk, mint négy éve"? Nahát, micsoda véletlen... (nagy hazugság volt egyébként az is)

Szted. Mert mindenki más szerint nagyon is valós üzenet volt, ami jól lefedte a négy év szerencsétlenkedéseit. Ha most kellene aktualizálni, akkor így nézne ki: Sokkal-sokkal rosszabbul élünk, mint 8 éve...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.08. 08:20:57

@DeMarco: "Jah, csak éppen sokkal kevesebbel..."

Ez nem igaz, nézz csak utána.

"Akik igennel szavaztak, azok érzik. A többiek meg szégyelljék magukat."

Az ország 80%-a nem szavazott igennel. Még a jobboldaliak többsége se érezte szükségét, hogy elmenjen szavazni. Miért gondolod, hogy csak azért, mert nem vettek részt ebben a hajcihőben (akár bal-, akár jobboldaliak), nem éreznek felelősséget a határontúliakért? már megint annál az arrogáns feltételezésnél tartasz, hogy aki más megoldást kínálna egy problémára, mint amiben te hiszel, az hazaáruló.

"mindenki más szerint nagyon is valós üzenet volt, ami jól lefedte a négy év szerencsétlenkedéseit."

Megint csak a számokkal hadakozol, de ezt is már ezerszer átvitattuk: abban a négy évben pont az okozott problémát, hogy az életszínvonal sokkal erőteljesebben növekedett, mint az ország teljesítőképessége (osztogattak, ráadásul a ciklus elején jórészt), pont ezért volt utána szükség a megszorításokra. És nem, objektíven nézve még most sem élünk rosszabbul, mint Orbánék alatt (igaz, sokkal jobban se most már), csak épp mivel volt közben jobb is, a visszalépések miatt a szubjektív érzet valóban ez, pláne, ha az ember a huhogóktól folyamatosan ezt hallja.

DeMarco 2009.12.08. 14:40:24

@Fedor: Rájöttem, hogy Slider vagy.. :))
Mintha ugyanazon a földön élnénk, de mégis, mintha teljesen másképp történnének a dolgok.

"Az ország 80%-a nem szavazott igennel."

Most komolyan. Választások jönnek nemsokára. Nem lenne ideje leszokni erről a maszopos hülyeségről, hogy aki nem szavaz, az tuti velünk van?? Nagyon nagy hülyeség és lejárt lemez. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy 81% igennel szavazott... csak épp nem értek rá eljönni... ugyan...

Sajnos azonban igazad van, valóban minden nemmel szavazót hazaárulónak tartok. Csak nem egyforma mértékben. A kis emberekre nem tudok ezért haragudni annyira, többnyire megtévesztették őket és elhintették köztük a hülyeségeket. De azokra akik nem-re bíztattak és emelett kampányoltak, sokszor aljas, gusztustalan eszközökkel, azoknak bármilyen büntetést el tudnék képzelni. Bármilyen szigorút.

"abban a négy évben pont az okozott problémát, hogy az életszínvonal sokkal erőteljesebben növekedett, mint az ország teljesítőképessége (osztogattak, ráadásul a ciklus elején jórészt), pont ezért volt utána szükség a megszorításokra. És nem, objektíven nézve még most sem élünk rosszabbul, mint Orbánék alatt (igaz, sokkal jobban se most már), csak épp mivel volt közben jobb is, a visszalépések miatt a szubjektív érzet valóban ez, pláne, ha az ember a huhogóktól folyamatosan ezt hallja."

Óriásit tévedsz, ha azt gondolod, hogy az első négy D209-es évben jól éltünk az osztogatás miatt. Igen, lehet, hogy a tanárok és főleg a nyugdíjasok jobban éltek, de a dolgozó rétegről akkor lehántottak egy jó nagy szeletet és számtalan kedvezményt előbb lecsökkentettek, majd végleg eltöröltek. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire megemelkedett eközben az államadósság mértéke.
Még, hogy most sem élünk rosszabbul, mint Orbánék alatt??? Sokszor nem tudom eldönteni, hogy viccelsz velem, hergelni akarsz, vagy totál burokban élsz?!

Mondom, marad a párhuzamos univerzum...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.08. 20:05:46

@DeMarco: "Most komolyan. Választások jönnek nemsokára. Nem lenne ideje leszokni erről a maszopos hülyeségről, hogy aki nem szavaz, az tuti velünk van?? "

Nem lenne ideje leszoknod arról a hülyeségről, hogy kiforgatod a szavaimat? Számtalanszor mondtam már, hogy ezt csak te látod bele, én nem ezt írtam.

"számtalan kedvezményt előbb lecsökkentettek, majd végleg eltöröltek."

Számtalant meg behoztak. Gázártámogatás, 13. havi nyugdíj, áfacsökkentés... Igen, nőt az államadósság. Ezek miatt.

"Még, hogy most sem élünk rosszabbul, mint Orbánék alatt??? Sokszor nem tudom eldönteni, hogy viccelsz velem, hergelni akarsz, vagy totál burokban élsz?!"

Lehet, hogy te jobban éltél akkor, mint most, elhiszem neked. De ne csak magadból indulj ki, országos szinten csak átlagokkal tudunk számolni. Vannak erre nagyon pontos mérőszámok, lehet mérni pl. az átlagbérek vásárlóértékét, a teljes adóterhelést, stb. Nézz csak utána a statisztikákban, bizony átlagosan nem élünk rosszabbul.

Ja, és csak tisztánlátás végett, esetleg olvasd át ezt:

orulunkvincent.blog.hu/2009/09/11/az_elmult_husz_ev_legveszelyesebb_koltsegvetese

DeMarco 2009.12.09. 13:25:45

@Fedor: Jajj, hagyjuk már ezt az átlagolgatást. Elhiszem, h fletónak és bandájának jobb lett sokkal, mint 8 éve, csak a maradék 9.5 milliónak lett közben rosszabb...

Ha egy csöpp igazságtartalma lenne annak amit vetítesz, akkor nem 5% állna a maszop, hanem 85%-on. De kurvára nem így van, mert mindenkit szopatnak. A jobboldali szavazók előtte is köpködtek rájuk, mert pontosan tudtuk, hogy ez várható és ez csak elmélyült azóta. De a baloldali fanok is rájöttek, h hiába hitték azt, h a maszop jobb gazdasági téren, keserűen tapasztalták, h leginkább ezen a téren csúnyán megbuktak. Egy részük ezért átpártolt a Jobbikhoz, a maradéknak már csak arra futja, h folyamatosan köpködje a fideszt és Viktort, mert ennél már csak az lenne megalázóbb, ha ő meg sikereket érne el, hiszen akkor szembe kellene nézniük önmagukkal, átértékelni bizonyos dolgokat. Az ettől a szembenézéstől való félelem és pánik uralkodik szerte a baloldalon.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.09. 13:54:26

@DeMarco: Megint figyelmetlenül olvasol:

" csak épp mivel volt közben jobb is, a visszalépések miatt a szubjektív érzet valóban ez, pláne, ha az ember a huhogóktól folyamatosan ezt hallja." Bizony, ebben benne van a válság is. (Mielőtt még visszavágnál: nem azt mondom, hogy csak az van benne).

No meg nem csak emiatt ábrándulhattak ki belőlük az emberek, hane (mint pl. én) a reformok terén elkövetett töketlenségeik (jó ötletek, rossz, vagy semmilyen kivitelezés), meg a korrupciós ügyek miatt is.

Mindezektől függetlenül amit írtam igaz. arról nem tehetek, hogy te nem veszed figyelembe az objektív számokat. Persze ez nem jelenti azt, hogy én ezt dicséretként mondtam a szocikról: egyáltalán nem dicsőség, hogy 8 év után épphogy csak jobb az életszínvonal. Sokkal jobbnak kéne lennie.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0