Aki igaz magyar, adót csal!
2010. április 06. írta: Fedor

Aki igaz magyar, adót csal!

Az offshore rossz, maga a fertő. A Jobbik pl. az egészen véletlenül pont 88 oldalas programjában az ilyen cégek azonnali átvizsgálását ígéri. Offshore technikákkal csak nemzetárulók, baloldaliak, zsidók és egyéb gazemberek élnek, igaz magyar ember nem.

Vagy mégis? Cégalapítás Nevadában? Hát ez a banner hogy került a kurucra? :-)

Persze ha az ember rátalál a bannerhez kapcsolódó reklámcikkre is, rögtön rájön, hogy offshore céget alapítani nem hogy szabad, hanem egyenesen kötelesség, csak meg kell találni hozzá a megfelelő ideológiát:

Adójának zömét hazánkban úgyis ellopják, a cigányok segélyezésére költik, vagy az IMF-nek utalják át.

Hja, hacsak ezért nem...

Összefoglalom.

Ha az egyszeri bankelnöknek vagy miniszterelnöknek Cipruson (tehát az Európai Unión belül) van egy olyan cége, amelynek révén valamivel kevesebb adót fizet, mint itthon, az nemzetárulás. Ha viszont egy nemzeti érzelmű honpolgár Nevadában alapít céget, ahol "0% nyereségadó, nincs örökösödési, nincs ajándékozási, nincs franchise, nincs forgalmi adó és SZJA sem!", akkor az nem adóelkerülés, az jogos önvédelem.

Értem.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr21899181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2010.04.06. 17:08:28

offshore - foshore. Pecuniam non olet! (Vespasianus császár a fiának, mikor az kifogásolta, hogy a budi használat után is pénzt kívánt szedetni.)

loláb 2010.04.06. 17:14:53

Te mazochista vagy, hogy kurucinfót olvasol?

DeMarco 2010.04.06. 18:26:59

@loláb: Nem mazochista, csak ő is szeret tájékozódni... A kurucon meg még lehet. Ott biztosan leírták, h cigányok voltak a tegnapi gyilkosság résztvevői... a többi meg nyomja a süket pc dumát...

DeMarco 2010.04.06. 18:30:19

Egyébként a két állítás igaz. Egyrészt felülvizsgálat és vagy betiltani az offshore-t, vagy jól megadóztatni és bezárni a kiskapukat.
Másrészt meg itthon tényleg ellopják a befizetéseket...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.06. 18:46:01

@loláb: @DeMarco: Nem vagyok mazochista, de néha fel szoktam menni, bár nem abból a célból, mint amit DeMarco írt :-) most hétvégén pl. a Daróczi-ügyre adott reakciókra voltam kíváncsi, és ha már ott jártam, kattintgattam. A mai két rövid poszt ennek az eredménye.

m.logic 2010.04.06. 19:30:07

Vagy talán máshol van a határvonal. Aki kormánytag, állami szervezet vezetője, az ne mentse ki jövedelmét, küzdjön ez ellen, ne támogassa saját érdekében. Akinek pedig nincs politikai, gazdasági hatalma, az játszhat a jogszabályok szerint.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.04.06. 19:48:07

Hát fedor, szégyelheted magad!

Nevada NEM OFFSHORE!

Gazember vagy te is, szándékosan hazudozol!

Fabius 2010.04.06. 19:52:08

@Fedor:

A mentelmi joggal bizniszelés után megváltozott pár szlogen a jobbik körül. Az egyik friss így hangzik:

Ne vigyél engem kísértésbe, odatalálok én magam is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.06. 20:04:27

@Attila64: Oké, definiáld az offshore fogalmát...

@m.logic: Talán nem kéne kettős mércét alkalmazni...

Attila64 · www.sagaontour.ca 2010.04.06. 20:14:39

Tessék:

"Az adóparadicsom helyszíneken bejegyzett offshore vállalatok esetében társasági adó egyáltalán nincs, a vállalatoknak csak egy nagyon alacsony fix összegű adót kell fizetniük évente."

Az általad kifogásolt hirdetés tartalma egyáltalán nem offshore és nem is adóparadicsom.

loláb 2010.04.06. 20:35:48

@DeMarco:
"tájékozódni"
Na ne viccelj már... tájékozódni a kurucról? Szerintem oda még a vérjobbikosok se tájékozódni mennek, (vagy legalábbis, ha ilyen jól tájékoztat a kuruc, akkor nem vágom mit keresnek a "zsindexen" milliószámra), csak az aktuális napi betevő szellemi táplálékot veszik magukhoz.

@Attila64:
Tévedni méltóztatol. Az offshore azt jelenti, hogy ha egy cég egy olyan országba van bejegyezve, ahol nem végez valós gazdasági tevékenységet (azaz nem származik onnan bevétele), az offshore.
Az más kérdés, hogy egy csomó ország más adókulcsokat alkalmaz azokra a vállalatokra, amik nem végeznek az adott országban gazdasági tevékenységet, ezáltal "offshore-paradicsomként" lehet rájuk tekinteni, de ez nem lyen szigorú gogalom, hogy xy ország offshore, mert 3% az adó, de yx ország már nem az, mert ott 3,5%.

DeMarco 2010.04.06. 21:05:38

@loláb: Nem általánosan tájékozódni. De ha el akarod kerülni a hülye pc dumát, ami megköti a többi napilap, internetes oldal írásait, akkor a legjobb hely a kuruc erre. Őket nem köti a félsz attól, hogy rögtön rájuk sütik az antiszemita, cigányellenes, stb. jelzőket, mert eleve ennek tartják őket. Nekik nem kell "finoman" fogalmazni. Nincsenek lekötelezve senki felé, nem kell alkudozniuk, nem kell nyalniuk senki seggét. Nagy általánosságban persze alkalmatlanok tájékoztatásra, de sokszor ők az egyetlenek akik érdemben beszámolnak az eseményekről. Ismerek több olyan embert akiket csak a halál tud eltántorítani attól, hogy a maszopra szavazzanak, mégis ha bűneset történik odakattintanak a kurucra és elolvassák a verziójukat. Ez elég megdöbbentő, de teljesen jogos.
Az egy más kérdés, hogy a sallangot meg át kell tudni ugrani.

De ez mindenhol így van. A filmeknél sem nézed meg a ZS kategóriás filmeket, találjanak bár ki neki bármilyen hangzatos álcímet. Ahogy nem veszel Adidos cípőt sem. Az Indexen sem olvasok el olyan cikket ami így kezdődik: Mesterházy/Ibolyka/stb. azt mondta, hogy..., mert nem érdekel mit mondanak, úgyis hazudnak és már csak 5 nap...

m.logic 2010.04.06. 21:59:27

@Fedor: Csak rajta, tiltsák be mindenkinek...

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.04.07. 09:35:04

@Attila64:

Sánta kutya meg az utolérés...

Amit te bekpoiztál, azt az offshore egy speciális esete, maga az offshore az, amit lolab is írt és amivel a te forrásod is kezdődik:

"Azon vállalatok tartoznak ebbe a kategóriába, melyek a cégbejegyzés országában nem folytatnak tevékenységet."

Egyébként pedig teljesen egyértelmű, miről is szól a nevadai cégalapítás:

"Az adóparadicsom helyszíneken bejegyzett offshore vállalatok esetében társasági adó egyáltalán nincs, a vállalatoknak csak egy nagyon alacsony fix összegű adót kell fizetniük évente."

Idézet a kérdéses honlapról:

"Egyik legfontosabb szempont, hogy Nevada nem off-shore helyszín, így tehát nem off-shore státuszának köszönheti népszerűségét a külföldi cégalapítók körében, hanem az adótörvények különleges lehetőségeinek kiaknázására kínál megfelelő megoldást. Nevadában például a társaságnak nem kell társasági-, osztalék- és nyereségadót fizetnie, a vállalat csak szövetségi adót fizet, viszont a kedvező költségelszámolási lehetőség miatt a fizetendő adó minimalizálható."

De azért csak játsszuk a hülyét, kedves Attila64...

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.04.07. 09:39:09

Ja, és egy apróság:

www.nevadaceg.com/lehetosegek.html

"A nevadai cég így például alkalmas egy beruházás vagy bármilyen finanszírozás esetén a befektetők valódi személyének elrejtésére. Ilyenkor ugyanis a nevadai cég, mint finanszírozó vállalkozás jelenik meg, a nevadai cég ad kölcsön, vagyis finanszírozza a magyar cég beruházását, tehát a magántőke leplezését szolgálja, valamint a vagyonosodási vizsgálatok kockázata is jelentősen csökken."

Akkor most miről is beszélünk?

Pepe83 (törölt) 2010.04.07. 10:24:43

Más példa. Vegyük el a mentelmi jogot a politikusoktól, de azért Budaházy még gyorsan meneküljön meg a börtönből a segítségével.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2010.04.07. 11:07:17

@Fedor: Én erről már nagyon régen írtam:D:D:D:

Erre tessék: gumikalapacs.blog.hu/2010/01/18/adocsalasra_buzdit_a_kuruc_info

Nem reklámozok, csak érdekes ezeket viszontlátni:D:D::D:D:D

Bozdurgán 2010.04.07. 11:22:20

Azért ennek hagyoményai vannak:)
A kurucok(az igaziak)taktikájának része volt, hogy nem fizettek adót a megszálló labancoknak.
Akkor eldugták a tyúkot most meg offshore-ban utaznak:) változnak az idők:)

Vidéki 2010.04.07. 11:28:07

A szerző is elbagatellizálja az „offshore” „adóoptimalizálási” technikát, ha azt neki kedves személyek alkalmazzák.

Ezt írja: „Ha az egyszeri bankelnöknek vagy miniszterelnöknek Cipruson (tehát az Európai Unión belül) van egy olyan cége, amelynek révén valamivel kevesebb adót fizet”

Ha csak „valamivel kevesebb adóról” lenne szó, nem érné meg a fáradságot az offshore cégalapítás. Az alapítóknak nem kenyérre kell az így megszerezhető többletjövedelem, nem beszélve a lelkifurdalásról amit ezen kiváló személyeknél a közteherviselés nemes elvének megkerülése okoz.

Ezeket a lelki terheket is kompenzálja az offshore cégek által megszerezhető többletjövedelem, ezért az nem tekinthető jelentéktelennek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.07. 17:23:06

Grat a posztért!

Ez bizony telitalálat, qrva anyját a kurucnak!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.07. 17:25:53

@Pepe83: Nem menekült volna meg, csak kijött volna egy hónapra. Egyébként ha a Jobbik tényleg meg akarta volna neki adni a lehetősét, akkor lett volna rá mód.
(Pl lista 176. hely, vagy ha Ózdon jelölik, nem pont az egyik leggyengébb körzetben.)

DeMarco 2010.04.08. 09:01:28

@loláb: "Na ne viccelj már... tájékozódni a kurucról?"

Lám csak lám, nincs két napja annak amit válaszoltam és láss csodát: Maga sípánka "nemzetközi" sajtótájékoztatón buktatta le magát azzal, hogy nemcsak aktív olvasója a kurucnak, de át is veszi onnan az infókat, sőt ezt még politikai fegyverként be is veti a kampányban...
Ejnye-ejnye... :))
Ami ellen annyira harcolt(n)ak most hirtelen "hiteles" hírforrás lesz?!
Ez azért elég mókás... és egyben igazolta is amit feljebb írtam.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0