Hol vannak a tartalékok?
2010. április 11. írta: Fedor

Hol vannak a tartalékok?

A rohadt komcsik, húzzák az időt, még az utolsó órákban is igyekeznek elrontani az ember örömét! - gondolhatják sokan. Az biztos, hogy sikerült a nyolcéves kormányzás lezárását is elkúrni. Bár a szocik nem maguk között keresik a felelősséget:

megvan az este szoci mémje: szegénykék azon lovagolnak, hogy vajon kinek állt érdekében az igazolással szavazók botránya. Szóval pár órán belül mindenki készüljön fel, hogy a szocialisták szándékos törvénysértést sugalmaznak a most is sorbanállók miatt.

jelentette Szily a szoci székházból. Hát majd meglátjuk. Mindenesetre most ott tartunk, hogy van egy rosszul elsült új szavazási metódus, és van egy töketlen OVB, aminek fél napja volt a reagálásra, és ennek ellenére sikerült a legrosszabb döntéseket hoznia (Este negyed nyolckor jelentik be, hogy folytatódik a kampánycsend, miután már az összes tévé és portál közzétette az exit-poll-okat?). Ceterum censeo: a kampánycsend baromság.

A  nap szerencsére nem lesz hosszabb a szokásosnál, hisz a többi szavazókörben elkezdődött a szavazatok összeszámolása, csak nyilvánosságra nem lehet hozni őket, tehát amint véget ér a meghosszabbított kampánycsend, 70, 80, 90%-os feldolgozottságú adatokat kapunk az arcunkba. Persze ez se jó, el van rontva az emberek izgalma. Olyan lesz ez az egész, mint amikor az ember rákészül, hogy végignézzen egy meccset, látja is az első öt percet, mire megszakítják a közvetítést, és már csak a meccs után kapcsolna vissza a tévé egy gólösszefoglalóra.

De miért kell ennek így lennie? Minden szavazókörben elvileg kell lennie póttagnak is. Miért nem hívták be őket már kora délután? Vagy legalább este 7-kor? A Bocskai úti általános iskolában még többszázan várnak a sorukra. Óránként 60-70 ember az áteresztő képessége a szavazóköröknek. Akkor most éjfél után lesznek csak az első eredmények? na ne...

Az M1-en most megy a gittrágás élő közvetítésben az OVB gyűléséről, hogy van -e értelem még mindig fenntartani a kampánycsendet ezer, külvilágtól elzárt ember kedvéért.

Kínos. Röhejes. Magyaros.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr571912934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.04.11. 20:59:42

"Minden szavazókörben elvileg kell lennie póttagnak is. Miért nem hívták be őket már kora délután?"
Te nem voltál szavazni? Mert akkor nem kérdeznél ilyet. ott ülnek 5-6-an, de csak három dolgozik, mert csak annyi tud: ellenőrzik a papírokat, aláíratják az 1 azaz EGY darab jelenléti ívet, és odaadják a szavazólapokat. S van össz-vissz két db szavazófülke. Nem lehetne a végtelenségig gyorsítani, gondolj bele, hogy így is kevesebb, mint egy perc a alatt leszavaz egy ember. Ez jó időarány.
A nem helyben szavazóknak külön szavazókört kellett volna nyitni, vagy elosztani őket előre a különböző szavazókörök közt arányosan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.11. 21:55:42

@vadász2: De voltam, de a lakhelyemen, és az más egy kicsit.

DeMarco 2010.04.11. 22:02:22

Most erre mit mondjak ?? Undorító, hányinger az egész. Pompás lezárása ennek a rohadt 8 évnek...

Ami külön felháborító, hogy mit mondanak a büdös komcsik. Azt pofázzák, hogy a jobboldal szervezte így az embereket...
Innen üzenem, hogy a jó kurva anyátokat !!! Most már nem fogom vissza magam, bocs Fedor!
Én is máshol szavaztam, csupán praktikussági okokból, ugyanis dolgoztam elég messze a lakóhelyemtől. Növeltem a kibaxott gdp-t, hogy legyen miből törleszteni a rettentő hiteleket amit ezek a nyomorultak felvettek... és mivel tudtam előre, de szavazni azért akartam, így kénytelen voltam átkérni magamat. Szerencsére nem Pestre, mert meg is őrültem volna, ha ennyit kellett volna sorbanállni...

DeMarco 2010.04.11. 22:04:23

@DeMarco: Hát egy börleszk ez az egész... az M1 a legkirályabb Törökékkel... választási műsoron régen röhögtem ennyit...
Mit fognak mondani a külföldi csatornák?! Elég égő, de nagyon magyar...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.11. 22:30:24

@DeMarco: "Most már nem fogom vissza magam, bocs Fedor! "

Felőlem... Nálam lehet szidni mindenkit, ha rászolgál. Egy szolid kurvaanyázás belefér.

DeMarco 2010.04.11. 23:11:44

@Fedor: Na végre!!! Amit oly' régen vártunk, megtörtént. A szadesz-mdf (szadöf) végre az őket megillető helyre kerültek !!! Mintha Karácsony lenne... :)))

A maszop is szépen hullott, de sokallom a szavazataikat, még mindig sok a nyugdíjas... :(( Sípánka botoxos rángó arcát látni igazi csemege volt. Itt ragadnám meg újra az alkalmat, hogy elmondjam, maszop, sípánka: A KURVA ANYÁTOK !!

És akkor még a Fideszről nem is beszéltünk: Elsőre kormány! :)))) Ráadásul mindenhol nekik áll a zászló, tehát bőven van sansz a 2/3-ra. Így tovább előre! :))

mizrolist 2010.04.11. 23:40:24

Fedor, Mo-n senki sem csinál exit pollt :) Amiket közzétettek hétkor, az a szombaton (esetleg ma) készített közvélemény-kutatások eredménye volt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.11. 23:47:23

@mizrolist: Hivatalosan nem, de mindenki úgy hívja azokat az az előrejelzéseket.

Meg egyébként sincs igazad:

flood.blog.hu/2010/04/11/exit_poll_lego

:-))

DeMarco 2010.04.11. 23:50:39

@vadász2: "Nem az a jó, hogyha minél több szavazópolgár gyakorolja a négyévente egyszer megadatott jogait?"

@Fedor: DeMarco-nak nem, mert Budapest bűnös város, ott olyan pártokra is szavaznak, akiket ő utál :-)"

Erre válaszolva javaslom nézzétek meg az adatokat. Nekem már nincs semmi dolgom a választással, elsőre tökéletesre csináltuk. Az egész megye lezárta a választást, meg még másik hét megye. (Igaz, hogy ahogy írtam, máshol szavaztam a meló miatt, de itt is végeztünk..). Ezzel szemben sokat mondó a budapesti lista. Bár itt is mindenhol nyerésre állunk, de szinte sehol sincs döntés.

DeMarco 2010.04.12. 00:06:21

Respect az M1-nek, Süvegesnek, Töröknek, Giró-Szász Andrásnak.
Régen röhögtem ennyit... :)))
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0