Lépjen vissza az MSZP a FIDESZ javára - kéri Köves Slomó
2010. április 19. írta: Fedor

Lépjen vissza az MSZP a FIDESZ javára - kéri Köves Slomó

Egyre viccesebb ez a két forduló közötti, amúgy lagymatag kampány. Szépen, csöndben totálisan összekavarodtak az elmúlt 10-15 évben megszokott viszonyok.

Az addig oké, hogy ez a két hét a visszalépésekről kell, hogy szóljon, de ez a mostani pár nap eléggé felborítja a papírformát.

Ki gondolt volna akár csak egy éve is arra, hogy az MSZP önként, előre lepapírozott ellenszolgáltatás nélkül visszalép egy olyan párt javára, ami tavaly alakult, és néhány héttel a választások előtt még esélytelennek tartottak a parlamenti küszöb megugrására? Hogy MSZP-s nagyágyúk, pártjuk (lehet, hogy már amúgy se túl hosszú ideig megmaradó) nevét megtagadva próbálnak meg erre az új, még hiteles csapatra ráakaszkodni, mindent bevetve?

És ki nem röhögte volna körbe azt, aki azt állította volna, hogy a magyarországi zsidók képviselői fogják kérni Lendvai Ildikót arra, hogy az MSZP lépjen vissza a FIDESZ javára? Pedig ez is megtörtént:

A szélsőséges, rasszista megjegyzéseiről hírhedt Molnár Oszkár várhatóan megállapodik a Jobbik képviselőjével, és együtt, összefogva Molnár győzhetne - írja Köves Slomó, hozzátéve, meggyőződése szerint a demokratikus alapelvekhez hű pártoknak együtt kell működniük, hogy a szélsőségesek győzelmét megakadályozzák. "Kérem, hogy döntésével akadályozza meg, hogy Molnár Oszkár vagy az általa hangoztatott nézetek további képviselője bekerüljön a parlamentbe és ott szónokolhasson tovább a gumikalapácsokról és a zsidó világösszeesküvésről" - írja a főrabbi, ezzel minden bizonnyal az egyéniben esélytelen, területi listáról azonban már a parlamentbe jutott MSZP-jelölt visszaléptetésére utalva.

Azt hiszem most már tényleg csak az van hátra, hogy az MSZP szövetséget kössön a Jobbikkal a FIDESZ túlhatalma ellen...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr551934376

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kétharmad és a diktatúra 2010.04.19. 18:52:02

Már látom, amint tömegek szavaznak a kétharmad ellen a második fordulóban. Biztosan sokan féltik a demokráciát. Elől Debreczeni és Bauer fog menetelni, időnként Gy. Fletó félrehajtott fője is fölbukkan majd a képernyőn, mögöttük milliók a kétharmadtól ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Publius Decius Mus 2010.04.19. 17:04:06

Elképzelem Lendvai Ildi nénit, ahogy a Fidesz mellett kampányol Edelényben a a demokrácia nevében...

Az utolsó reményünk Orbán Viktor!

Terézágyú 2010.04.19. 17:06:18

@jános515:
"Kedves Fedor! Azt nem tudom, hogy milyen ember Molnár O. Ezt megitélni azok tudják, akik ott laknak."

Ez tévedés. Mivel - a média révén - az egész ország megtudta, hogy miket szokott mondogatni, ezért bizony az egész országnak meglehet róla a véleménye.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.19. 17:27:14

A Fidesz első lépése a kultúra totális szabályozása és általában véve a keresztényszocialista rémuralom felé a Pacman című játék betiltása lesz. Mindenki ismeri: színes szellemek üldöznek benne egy tátogó sárga biszbaszt. És a szellemek közül a PIROS A LEGOKOSABB, a NARANCSSÁRGA pedig A LEGBUTÁBB. Nem tűrhetik ezt a manipulációt... csodálom, hogy a hírtv még nem figyelt fel a Fideszt gyalázó erőszakos förmedvényre.

Kitartó 2010.04.19. 17:32:40

Ez a Molnár amúgy tényleg hülye. Nem a zsidókról és a brazilokról mondottak miatt, azok teljesen helytálló szavak. Sokkal durvább a Zsideszhez való ragaszkodása: kuruc.info/r/52/57084/

Gidro · http://www.kulturpajta.blog.hu 2010.04.19. 17:35:45

"Mivel - a média révén - az egész ország megtudta(...)" Én a média révén azt tudtam meg, hogy csak azért nem vagyok potenciális zsidógyilkos, mert egy büdös komcsi vagyok, úgyhogy hadd ne higyjek el mindent mindenkinek. Ez az ő dolguk, ők fognak szavazni, kintről bárki ugathat...

Kenedy1 2010.04.19. 17:38:33

Szánalmas amit az mszp művel.

2010.04.19. 17:38:40

Kedves Fedor! Logikát a politikában keresni ? Akkor nem tartanánk itt. @Szarazinda: Én nem voltam-vagyok ideges, nem kell lehiggadnom. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy akit megválasztanak , az a képviselö. Akár tettszik Önnek akár nem.Azonkivül nem játszom a "szegény vidékit". Én itt élek, ami az ország egyik legszebb helye, és szeretném leélni az életemet -ha lehet. De én már éltem, jártam Budapesten, ellentétben Önnel, aki még nem járt mifelénk. Azonkivül én nem sértettem meg senkit. Sem Fedort, sem Köves S.-t.Akkor mi a baj?! Az pedig, hogy hogy Ön arrogáns,azt nem irtam, de stimmel.Amnugy nem képviselöm, mert más körzetben szavazok.
@Terézágyú: Véleménye lehet mindenkinek. Csak egy a baj, hogy amig nem "független" volt, addig senkinek nem szurta a szemét, az amit mondott.Vagy addig lehetett?

2010.04.19. 17:48:47

ITT AZ IDŐ, SZORUL A HUROK

Szarazinda 2010.04.19. 17:54:23

@jános515: Kedves János, ez rendkívül megható. Kívánom Önnek, hogy az ország kétségkívül egyik leggyönyörűbb vidékén (volt szerencsém számos alkalommal járni a környéken, Szendrőn rokonaim is élnek) élhesse le életét biztonságban és boldogságban.

Szeretném ehhez mindazonáltal hozzátenni, hogy én pedig egy Budapesten élő, zsidó származású és identitású ember vagyok. Én is szeretném a mindenhonnan újra ömlő évszázados antiszemita kliséktől megkímélve élni az életemet, mert ez engem rohadtul sért. Szeretném nagy tisztelettel megkérni Edelény korábbi fideszes, jelenlegi független országgyűlési képviselőjét, hogy legyen szíves nem zsidózni, zsidó világösszeesküvésről hadoválni.

Önt pedig kedves János, mint edelényi választópolgárt, arra szeretném megkérni, hogy oly módon voksoljon, és erre bíztassa a többi edelényi választópolgárt is, hogy olyan jelölt nyerje el az Önök bizalmát, akitől nem kell ezt hallgatnom sem parlamenti munkája, sem parlamenten kívüli közéleti megnyilvánulásai során.

Szarazinda 2010.04.19. 17:57:09

Még annyit tennék hozzá, hogy függetlenedése előtt is szúrta sokaknak a szemét, sőt akkor szúrta csak igazán, kijelentéseit még fideszes képviselőként tette, ez vezetett a fideszből való kilépéséhez.

fiziqs 2010.04.19. 18:02:42

@jános515: Talán érteném, amit mondasz, ha az önkormányzati választásokról lenne szó. De most a Parlament áll össze, a budapestieknek is érdeke, hogy ne seggfejek kerüljenek be. Egyébként nem maga Oszkár mondta, hogy nem csinál segget a szájából, hanem valóban visszalép, ha első fordulóban Pierre több szavazatot kap? Most aztán meg mégis segget csinál.

GaZe 2010.04.19. 18:02:55

azért a "helyiek döntsék el" srácoknak nem ártana elolvasni, hogy ORSZÁGgyűlési választások. A HELYhatósági választások meg ősszel vannak.
Mert ha valaki X szavazókörből bejut a parlamentbe, az nem csak X szavazókör adóemeléséről, meleg élettársi szerződéséről, meg egyebekről dönt, hanem ORSZÁGOSan.
Ez nem az USA, vagy Németország, nem konföderáció.

(nomeg, funny azért, hogy a helyiek döntsék el, de azért megy a röhögés Szanyin, aki az átjelentkezők tengere miatt nem nyert elsőben. És nem azért mert komcsi és most felébredtek az emberek, Szanyi meglehetősen beágyazott a választókörzetében, eddig mindig csontnélkül hozta is.)

GaZe 2010.04.19. 18:03:29

@fiziqs: most akkor segg-e az a száj, vagy nem segg? :D

Lacibácsi57 2010.04.19. 18:03:36

@m.logic: Hát fogjon össze akkor az mmmm
mszp+Jobbik! egyezzenek meg bizottsági helyekben!!!

Kivlov 2010.04.19. 18:05:53

szánalom ez az egész maszop. 8 évig is kabaré volt, de amit most művelnek az már nem csak nevetséges, szánalmas. nem baj, budapest, szavazzatok rájuk! Adjon az Isten...

Phxmike 2010.04.19. 18:08:20

@jános515: kisse osszekevered az onkormanyzati vagy mas neven HELYHATOSAGI valasztasokat az orszaggyulesi valasztasokkal...

nagyon is mindenkire tartozik hogy ki hol lesz kepviselo es foleg milyen szinekben

Szarazinda 2010.04.19. 18:08:35

Azért maradjunk korrektek az érveléskor Jánosnak abban az egyben igaza van, hogy ennek a választásnak is van helyi "hatálya", és ebből a szempontból nem csak a helyhatósági választásoknak van jelentősége. Ezeket a képviselőket nem az országos listáról választjuk, a helyire elvileg azért szavazunk, hogy a lakóhelyünk érdekeit képviseljék az országos parlamentben.

Én lennék a legboldogabb, ha Molnár Oszkár is inkább ezzel foglalkozott volna.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.04.19. 18:10:13

@jános515: Tejesen igazad van. Ez cirkusz is ide illik, amit az átszavazással csináltak. Mindenféle más kerületben élő, meg vidéki akarta meg mondani az ott lakóknak, hogy ki legyen a képviselőjük. Ne a a bejárók vagy egyszer éppen arra járó választópolgárok mondják már meg, hogy a helyben lakóknak ki a jó...

Johnny336 2010.04.19. 18:12:30

"MSZP önként, előre lepapírozott ellenszolgáltatás nélkül visszalép"

Majd meglássuk ezt is. Láttam már karón varjút, elég nagy az átfedés a személynevek között SZDSZ-LMP-viszonylatban.

Ha van egy kis eszük (mármint LMP-nek), akkor kerülik a maszopot, mint az ördögöt, mert velük csak bukni tudnak.

Egyébként osztom Jim Raynor véleményét, miszerint a demokrácia akkor is az, ha egy neonácirasszistafasiszta párt is a középmezőnyben végez a választások idején. Mellékesen aki a Jobbikra szavazott, az nem akart az MSZP-re, Fideszre szavazni. Gondolkodni kellene az okokon. És nem azt nyögni válaszul, hogy butaprimitívproli a szavazótábor.
Mert buta, primitív szavazója mindenkinek van, főleg azoknak, akik néhány hangzatos kamuval, és az emberek közé szórt kenyérmorzsákkal hatalmas tömegeket tud maga mellé toborozni. Sajnos ez a jelenlegi pártok mindegyikére igaz... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 18:26:35

@jános515: "Csak egy a baj, hogy amig nem "független" volt, addig senkinek nem szurta a szemét, az amit mondott.Vagy addig lehetett?"

Talán nem tűnt fel az összefüggés a függetlenné válás és az általa mondottak között? Kétségtelen, nagyon nehezen ment a váltás a FIDESZ részéről, de aztán már nekik is kényelmetlenné vált.

@Johnny336: "Mellékesen aki a Jobbikra szavazott, az nem akart az MSZP-re, Fideszre szavazni."

Mint ahogy azt sem, aki az LMP-re, az sem, aki az MDF-re, és az sem, aki a Civil Mozgalomra. Nem csak a Jobbik által képviselt rasszista, antiszemita demagógia volt az egyetlen választási lehetősége azoknak, akiknek elege volt a két nagy pártból...

2010.04.19. 18:27:27

@Szarazinda: Köszönöm jókivánságait. Én is hasonló jókat kivánok Önnek és családjának. Igaz, én csak egy görögkatolikus vallásu ember vagyok, de remélem ez nem kisebbit.Irja, Szendröben vannak rokonai. Akkor volt lakóhelyemen keresztül vitt az utja. Láthatta azt, hogy ez a vidék lepusztult a rendszerválltás óta.Ma már több a külcsin, mint a tényleges fejlödés.Mi, akik itt élünk, nem mindig ugyanazt látjuk, érzékeljük mint egy kiránduló, egy vendég. Igy más a véleményünk a dolgokról.Szegény vidéken élünk, de bizunk benne, hogy egyszer majd visszajön Borsod megye ipari jelentösége, mint anno a régi szép idökben.Akkor , remélem nem ilyen témáról fogunk vitatkozni.

2010.04.19. 18:32:51

@Fedor: Szerinted mikor készült ez a felvétel, arról amit mondott? Nem tegnap, az biztos, hanem jó egy éve. Én erre mondtam-irtam, hogy ....

Kivlov 2010.04.19. 18:35:23

"Kérem, hogy döntésével akadályozza meg, hogy Molnár Oszkár vagy az általa hangoztatott nézetek további képviselője bekerüljön a parlamentbe és ott szónokolhasson tovább a gumikalapácsokról és a zsidó világösszeesküvésről..."

édesapa! meg fogsz lepődni! a gumikalapácsos történet még a lájtosabbak közé tartozik. Sokkal durvábbakat is csinálnak a c.-k segély jogosultságért. Csak nem a Dohány utcából kéne osztani az észt 28 ingatlannal a zsebedben, hanem leballagni vidékre, ahol a lakosság 80%-a cigó. Ahol ha 1 szem cseresznye teremne a fádon, azt is ellopják. Stb. Ki kéne már venni a fejeteket a homokból, meg egyesek seggéből, aztán szembenézni a magyar valósággal.

2010.04.19. 18:44:30

@Fedor: Mult év szeptemberében.

Jim Raynor 2010.04.19. 18:46:11

@Fedor:

"Nem csak a Jobbik által képviselt rasszista, antiszemita demagógia volt az egyetlen választási lehetősége azoknak, akiknek elege volt a két nagy pártból.."

és ugyan ki tehet arról, hogy a jobbik ilyen eredményt ért el, drága Fedor elvtárs? bizony-bizony, a maszop-szadesz kormány. Ha lett volna bármilyen eredményük a 8 év alatt, egyáltalán, ha kormányoztak volna a 8 év alatt, és legalább megkíséreltek volna válaszokat adni a jobbik által harsogott problémákra, akkor a jobbik féle bohócbandát körberöhögték volna az emberek.

nem most kellene sipákolni, bakker.

Kivlov 2010.04.19. 18:48:18

"Nem csak a Jobbik által képviselt rasszista, antiszemita demagógia volt az egyetlen választási lehetősége azoknak, akiknek elege volt a két nagy pártból.."

mi más lehetősége volt még? max a fityisz.
maszop? szadesz? minek? rombolta már eleget.
lmp? lehet más az szdsz? lomnak. elég volt már a dohány utcából!

maradt a Jobbik...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 18:49:11

@Jim Raynor: 1. Elvtárs a nénikéd.
2. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy számomra nem egyértelmű, hogy azért, mert az MSZP szarul intézte a dolgokat, csak a nála is rosszabb lehet a választási lehetőség.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.19. 18:51:51

@Kitartó: ez is náci, sőt, ez nyíltan az. Aki kurucinfót linkel akárhova, hogy alátámasszon valamit, azt különben is kutyaként kellene agyonlőni.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2010.04.19. 18:51:54

Nem is az az elképesztő, hogy egy zsidó vallási vezető próbál éppen beleugatni Magyarország belügyeibe, hanem az, hogy Molnár Oszkár tényleg igazat mondott. Kár, hogy nincs egy tökös oknyomozó, aki utánajár, az észak-keleti régióban az ilyen kalapácsos/gyógyszeres esetek sajnos nem egyediek.

Jim Raynor 2010.04.19. 18:54:49

@Fedor:

1. bocs, akkor nyilván elvtársnő :D

2. én meg azt nem értem, hogy 20%-nyi elmebeteg még mindig az mszp-re szavazott. ezen kár vitatkozni, a választók döntöttek. hogy kinek mi a rosszabb, mindenki döntse el maga.

btw, az elég sokak számára egyértelmű, hogy az mszp-nél NINCS rosszabb.

Kivlov 2010.04.19. 18:56:40

@Fedor:
ennyi. 16,67% Adjon az Isten...

Unommáazegészet 2010.04.19. 19:07:08

@Fedor: Valahogy sejtettem, hogy ahol Fedor bá van, ott bele kell kötnie valakibe, vagy valamibe.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.04.19. 19:27:15

@Bokortalan Lajtalan: hozzászólásaid alapján te masszív anarchista / advanced troll vagy.
Csak úgy eszembe jutott.
Jó is az, amikor sárga a neved, mert valaki reagált, he hö? :)

Amúgy
@Fedor: a www.szombat.org támogatója a Mazsihisz, ami elméletileg vetélytársa a Köves Slomó által képviselt keleti veszedelem EMIH / Chábád (lásd gugli: Zsido.com - Az EMIH és a Chábád-Lubavics zsidó közösség lapja.) vallási irányzatnak.
Legalábbis azt mondják. Szóval a szombat valóban nem antiszemita (hogy is lehetne!), de jó eséllyel ellensége Köves Slomónak.

Egregor 2010.04.19. 19:28:50

Kedves Fedor elvtárs, voltunk mi már 9 millió fasiszta országa is. Meglehet, önnek Róth Manó elvtárs és Kóhn Béla elvtárs dicső népi demokráciája felelne meg a legjobban, de a helyzet az, hogy annak a több, mint 800000 rasszistafasisztaantiszemitanácineonyilasnak, akik a Jobbikra szavaztak (ami az elvtársak híresztelése ellenére is demokratikus párt), éppenséggel a herényi MDF, a szadeszklón LMP, vagy a Seresmari féle CM sem felelt, felelhetett meg.

Szokjon hozzá Fedor elvtárs.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 19:30:23

@Jim Raynor: Tudom, hogy mindenki komcsi, aki nem Jobbikra, vagy legalább a FIDESZ-re szavaz, de azért a világ ennél árnyaltabb. Én sem szavaztam az MSZP-re, de abban biztos vagyok, hogy van náluk rosszabb.

@Unommáazegészet: Mi van? Ki kötött bele kibe?

Egregor 2010.04.19. 19:31:02

@Bokortalan Lajtalan: Igaza van, elvtárs, elő a statáriális népi ítélőbizottságokkal és a Lenin-fiúk osztagaival, kivégezni minden másként gondolkodót!

Egregor 2010.04.19. 19:32:26

@Fedor: Kedves Fedor elvtárs, jó hírem van! Már eljött az Önök országa, több, mint hatvan évvel ezelőtt. Tessék szépen hazamenni, ha már terrorakciókkal, népirtással, földrablással megszerezték maguknak.

Egregor 2010.04.19. 19:33:41

@xanax: Miért ne szólhatna bele? Szíve joga. Ahhoz nincs joga, hogy antidemokratikusnak állítson be egy demokratikus pártot. Az rágalmazás, ugyanis.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 19:33:53

@Egregor: Tehát aki nem kér a Jobbikból, az csak egy ordas kommunista lehet a legrosszabb fajtából, aki rögtön Rákosit meg Kun Bélát sírja vissza. Átmenet nincs.

Értem.

Lev Menachem 2010.04.19. 19:34:30

náci aki mondja! :) (by tomcat)

Egregor 2010.04.19. 19:34:51

@Jim Raynor: Pontosítsunk: a Jobbik létre sem jött volna, ha megoldják a legégetőbb problémákat.

Egregor 2010.04.19. 19:37:10

@Fedor: Nem, kedves elvtárs, aki nem kér a Jobbikból, de nem nácizza, antiszemitázza, fasisztázza, rasszistázza (mivel ezek mind rágalmak), azzal nincs semmi gond önmagában - egy demokráciában szükség van baloldalra (ami idehaza évtizedek óta nincs) és jobboldalra (ami megint olyan, amilyen) is.

Aki Róth elvtárs retorikájával él, arról nem nehéz azt feltételezni, hogy Róth elvtárssal ért egyet.

Vele pedig csak az igazi snájdig tőről metszett kommunista szaremberek érthetnek egyet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 19:45:34

@Egregor: Tényleg nem értem, hogy minek bonyolult összefüggéseken agyalni, ha ilyen egyszerűen megmagyarázható minden. Tehát ha olyanokra, akik minden gondok okozójának a zsidókat és a cigányokat tartják, azt merészelem mondani, hogy rasszisták és antiszemiták, és szélsőségesek, csak Rákosi lehet a példaképem. Akkor viszont van egy rossz hírem a számodra: az utóbbi hónapok fejleményei szerint egy rákosista komcsi lesz a miniszterelnök, jó eséllyel kétharamdos többség birtokában :-)

Az meg különösen bájos, hogy Róth Manózással és Kohn Bélázással utasítod vissza az antiszemitizmus vádját :-)

Hagrid 2010.04.19. 19:49:38

Slomó jó arc.:D Poén, hogy egy arab származású jelöltet támogat, bár ha jól tudom, az ő hitvallása nem támogatja Izrael államot sem (újabb piros pont).

Fedor: Rákos-Orbán? Nagyon régi maszopos dumád van hallod vagy inkább szadeszes. Remélem galambékra vagy bokros-bajuszra fogsz szavazni...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.19. 19:51:07

@Egregor: Ki az a Róth Manó? Rákosi Rosenfeld Mátyás volt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.19. 19:53:29

@Fedor: "akik minden gondok okozójának a zsidókat és a cigányokat tartják"

Neeeem. Minden gond okozója a zsidók. Pl. a cigányoknak is. ("A cigányság a cionizmus biológiai fegyvere a magyarság ellen.")
:-)

kissbergen 2010.04.19. 19:59:48

hogy a kommunisták szövetséget kössenek a nácikkal??! szép kis történelmi esemény lenne az már biztos...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 20:00:15

@Hagrid: "Rákos-Orbán? Nagyon régi maszopos dumád van hallod vagy inkább szadeszes."

Félreértettél. Én speciel csak arra céloztam, hogy újabban Orbán, és a sajtóudvara is szélsőségesnek és antiszemitának tartja a Jobbikot, márpedig Egregor definíciója szerint "Aki Róth elvtárs retorikájával él, arról nem nehéz azt feltételezni, hogy Róth elvtárssal ért egyet. Vele pedig csak az igazi snájdig tőről metszett kommunista szaremberek érthetnek egyet."

:-)

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2010.04.19. 20:03:53

@TaTa86.: Éppen most akartam ugyanezt írni :-D

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.19. 20:05:31

@Egregor: A Jobbik náci, fasiszta, rasszista és antiszemita. Miért is baszogatta a Matula Magazint, nemlétező vallásgyalázás-törvényekre hivatkozva? Miért is hivatkozott ugyanakkor a szólásszabadságra, amikor a velük és a gárdával spanoló Betyársereg buzik kiirtására vonatkozó kijelentését kérték rajtuk számon? Miért is táborozik Novák Előd nácikkal (ezt ő maga írta a mozgalom.org náci portálnak)? Miért spanol a kurucinfó Hitlert dicsőítő szerkesztőivel? Miért is beszél folyton a szadesz nagy gőgös orráról meg a fidesz jaffájáról? Azért, mert nem rögtön egy tervrajzzal állnak ki a nép elé, hogy ebben a völgyben lesznek a barakkok, itt meg a gázkamrák, és innen jönnek a sínek, attól még a nyilvánvaló az nyilvánvaló, basszameg. Egyébként meg tudod kidet elvtársazd, te kis zöld kommunista, te.

loláb 2010.04.19. 20:22:22

A fidesz 98-2002 között bőven bebizonyította, hogy akár egész budapestet képesek "bűnös városként" kezelni, sejthetitek mit kapna az amúgy is kilátástalan körzet, ha Oszin menne el a kétharmad.

Szóval, kedves Edelényiek, legyen annyi eszetek, hogyha akartok valamit (autópályát, zöldmezős beruházás, rendőrörsöt, tűgyüszűfütyülőt) kapni, a kormánytól, akkor inkább fideszest küldjetek a parlamentbe. Nekem kurvára mindegy, de ti jobban jártok vele.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 20:23:04

@TaTa86.: Hát, ha a 86 a nevedben a születési évszámod, akkor talán nem emlékszel rá, mert még kisgyerek voltál, hogy még Morvai előtt, már a 90-es években is volt egy jobboldali nagy magyar anya, G. Nagyné Maczó Ágnes, aki általában kalocsai szőttesnek öltözve látogatta a Parlamentet, ő hívta Rákosit Róth Manónak.

snq 2010.04.19. 20:36:13

ohhohohohohó, köves 'hazudós' slomó szélsőségez és rasszistáz, megfizethetetlen, még ilyent!

Kelly és a szexi dög 2010.04.19. 20:36:14

Szimpatikus gyerek ez a Slomó, ha ránézek, rögvest el is felejtem a zsidókkal szembeni sztereotípiákat! :)

Kristl 2010.04.19. 20:36:24

Mi van Fedor, nem bírtad ki és csináltál egy saját blogot? :]

Unommáazegészet 2010.04.19. 20:50:09

Köves Slomó barátunk olyan szépen terpeszkedett a Parlament alelnöki székében, hogy öröm volt nézni. Igaz, kicsit visszatetsző volt, de hát ki merte volna ott felróni neki ezt a tahóságot?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.19. 20:53:29

@Fedor: Akkoriban még normális voltam, és nem érdekelt az ilyesmi. XD

Egyébként nem értem, Rosenfeld nem elég zsidós? Miért pont Róth?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 21:07:44

@Kristl: Hát, ha neked ez újdonság így bő másfél év, és közel 300 bejegyzés után, igen. Volt már dolgunk egymással korábban, hogy ilyen kedélyesen csevegünk?

@Kelly és a szexi dög: Ha egy püspökre nézel, akkor meg rögtön a keresztényekkel kapcsolatos sztereotípiák jutnak az eszedbe, vagy tévedek?

Johnny336 2010.04.19. 21:10:06

@Fedor: abból a szempontból, hogy egyedül a Jobbik pedzegette az eddigi politikai elit kétes ügyeinek felgyöngyölítését.
Azt hiszem az MDF-et, mint opciót csak viccként említetted.
MSZP-SZDSZ-ből volt mindenkinek elege - erre az MDF összeállt az SZDSZ-szel, hátha úgy meglesz az 5%.
LMP-ről pedig nem tudtunk semmit. Mint ahogy most sem tudunk sokat...csak ami pletykákat mondanak a hírekben.

flippant 2010.04.19. 21:10:24

De amit az az edelényi csóka mondott arról kiderül utólag, hogy van valóság alapja. A pirézek gyógyszert szednek, hogy sérült legyen a magzat (lásd a hír tvben nyilatkozó piréz). Az ószövetségiek tényleg fel akarják (szvsz már megtörtént) vásárolni hazánkat (lásd simon perez elhíresült kijelentését). Akkor most mi a baj?

flippant 2010.04.19. 21:12:08

@Johnny336: Szerintem az LMP-ről minden jó érzésű ember tudja, hogy kifélék-mifélék. Elég csak megnézni az arcukat...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 21:15:29

@TaTa86.: "helyenként tévesen olvasható, illetve elterjedt pletyka, hogy eredeti neve Roth Manó lett volna – valójában ez egy később ráragasztott gúnynév volt, a rot (németül vörös) a kommunisták által használt színre utalt"

hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1kosi_M%C3%A1ty%C3%A1s

G. Nagynéról meg olvasgathatsz itt:

index.hu/belfold/tegnapiujsag/2008/03/17/1997_g_nagyne_zsidozott_a_parlamentben

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.19. 21:31:55

@flippant: "Az ószövetségiek tényleg fel akarják (szvsz már megtörtént) vásárolni hazánkat"

Érted mennyit adtak? Egyébként nem panaszkodhatsz, téged pl. hagynak hülyeségeket írogatni...

vasgyuszi 2010.04.19. 21:40:32

... és akkor még nagy bociszemeket meresztgetnek, hogy rühellik a zsidókat szerte a világon...
bakker...

flippant 2010.04.19. 21:45:05

@Fedor: A földeket vásárolják fel perez bácsi szerint, nem az embereket. Az embereket inkább eliminálni szokták. Nem én írok hülyeséget hanem simon perez mond érdekeset. Gondolom az ő szavait azért nem vonod kétségbe?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.19. 22:12:02

@Fedor: Google a bártom, Wiki a barátnőm. XD
Köszi az infót!

BLovi 2010.04.19. 22:28:48

"Aki kurucinfót linkel akárhova, hogy alátámasszon valamit, azt különben is kutyaként kellene agyonlőni."

Gondolom persze szigorúan a demokrácia és a szólásszabadság nevében érted :)

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.19. 22:55:35

@BLovi: mert ha például nem azt a náci szart bambulnád te is egész kurva álló nap, akkor fel bírnád tolni a húsos képed a wikipédiára és rákeresni a 'szarkazmus' szóra bazmeg.

helota (törölt) · http://www.bibliotecapleyades.net/biggestsecret/biggestsecretbook/images/biggestsecretbook42.jpg 2010.04.19. 23:05:21

@Fedor: Kedves Fedor,

nehéz lesz ezt a blogot védeni demokratikus eszközrendszerrel. Ugyanis a társadalom szóban forgó részében jelenleg önvédelmi reflex dominálják a döntéshozatalt. Ezt kb. úgy kell érteni, hogy Molnár Oszkár népszerüsége = a zsidók magyarországi tulajdonrészesedése szorozva a cigány lakosság számával.
Molnár Oszkár helyett mondhatunk xy-t is mert ő csak egy akire a média rázoomolt. Ha őt félreálítják, akkor más fogja ezt a húrt pengetni mert látható, hogy ezzel jócskán lehet szavazatokat szerezni amíg a népszerűségének komponensei stagnálnak vagy nőnek.
Tudom, hogy idegesítő amit írok, de nektek is fel kell készülni egy elnyúló és fájdalmas társadalmi párbeszédre amit ha ignoráltok, akkor csak újabb Molnár Oszi hadakat hívtok életre.
Fel kell vetni azt a kérdést, hogy esetleg a rendszerváltás után a szidóság túl gyorsan szerzett túl nagy befolyást sok fontos szektorban és ez, karöltve a cigányság jelentette problémákkal kiverte a biztosítékot sokaknál. Nemcsak Jobbik de Fidesz szavazóknál is.
Ez a jelenség nemcsak számotokra veszélyes hanem az egész ország számára, de ameddig minden felelősséget hárítototok, addig ez az állapot legjobb esetben is csak stabilizálódni fog, nem enyhülni.
Ha pedig elhúzodik a dolog, könnyen beleszaladhatunk abba, hogy ez az állásfoglalás lesz a rendszerváltás utáni feltörekvő generációk rebellis trendje és identitása. A potenciális következményekbe meg hadd ne gondoljunk most bele.
Vezető értelmiségiként a párbeszédet Ti kell kezdjétek. Nem média össztüzet, nem letámadást hanem párbeszédet. Azt nem várhatjátok el reálisan, hogy a saját hazájában sértett, megnyomorított kisember fog kulturált párbeszédet kezdeni.
Te sok blogon jelen vagy, ismered a közhangulatot, téged is felelősség terhel, hogy párbeszéd nyíljon. Fel kell készülni egy olyan párbeszédre is, ahol nem lesz etikai minimum.
Ezért nem a kritikus pontok támadását kell előtérbe helyezni, hanem a közös pontok keresését, ahonnan fel lehet építeni ezt a párbeszédet.
Most félre kell tenni a hatalom eszközrendszerét, a médiabirodalom elsődleges eszközeit és valódi párbeszédet kezdeni, ha kell a tárgyalófél szintjén, ha kell az ő térfelén, vidéken, Borsodban vagy Edelényben.

Egregor 2010.04.19. 23:39:40

@Bokortalan Lajtalan: Rágalom rágalom hátán. Csúsztatsz, amikor egy-egy embert azonosítasz egy teljes párttal. Zuschlag alapján az MSZP is antiszemita és náci. Érted, ugye?

Az, hogy melyik párt hol szerez támogatókat, megint érdekes kérdés. Demokrataként nem képviselhet "antidemokratikus" elemeket, akik egyébként többnyire semmi mást nem tesznek, mint élnek alkotmányos jogaikkal (szabad gondolat és véleménynyilvánítás, lelkiismereti és világnézeti szabadság, stb.), legfeljebb nagyon antidemokratikusan mást mernek gondolni és mondani, mint ami politikailag korrekt, filoszemita és europeer.

Valójában éppen az a demokrácia és a szólásszabadság lényege, hogy nem rekesztünk ki olyanokat, akik más véleményen vannak, de betartják a törvényeket.

A cigánybűnözők mind bűnözők, az ő kirekesztésük tehát nem antidemokratikus.

Az antiszemitizmus megint olyasmi, amit a Jobbik éppen, hogy elkerül. Az, hogy vannak antiszemiták a jobbikosok között, nem jelent semmit. Antiszemiták mindenütt vannak.

A szólásszabadság lényege az, hogy lehetsz antiszemita is véleménynyilvánításodban, gondolkodásodban. A szólásszabadság ott ér véget, amikor gyűlöletet keltesz és uszítasz.

Szomorú, de a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy mindenki azt mond, amit csak szabad. Az a kommunizmus sajátossága volt.

És hát ezért vagytok TI elvtársak.
Antidemokratikusak vagytok, elnyomók, kirekesztők, ti akarjátok megmondani, ki mit mondhat, gondolhat.

Egregor 2010.04.19. 23:49:46

@Fedor: Hol itt a probléma? A Fidesz tele volt/van exKISZ-es és exMSZMP-s káderekkel, továbbá Orbán külföldi báb, már azóta, hogy Soros pénzén tanult kint Fodor haverjával együtt Angliában.

Nincs olyan épeszű állampolgár, aki ismerve Orbán és a Fidesz pályáját, elhinné, hogy nem rángatja idegen gazda zsinóron az egész bagázst.

Az, hogy kevés épeszű állampolgár van, az elmúlt húsz év bizonyítja, és már Ady idejében sem volt ez másként. Bamba, birka nép ez, ostoba csürhe, amelyik bégetve tűri, hogy vágóhídra hajtsák.
Kivételek mindig akadnak.

Aki felébredt, a Jobbikra szavazott, mert a Jobbik az egyetlen, utolsó szalmaszál.

Most Orbán lehetőséget kapott és fog kapni, hogy bizonyítsa: nem idegen hatalmak csahos kutyája, hanem valódi magyar hazafi:
- megoldja a cigánykérdést
- biztosítja a gazdasági felemelkedést
- visszaszerzi magyar kézbe a stratégiai ágazatokat
- megvédi a földet és a vízkészletet
- talpraállítja az agráriumot, az alapélelmiszereket ismét magyarok termelik magyar alapanyagból magyar gyárakban (kell magyarázni, miért elemi szükséglet az alapélelmiszerek hazai megtermelése?)
- a multikkal szemben a kkv-t segíti
- a k+f-et itthon tartja, és biztosítja, hogy a szellemi elit itthon akarjon maradni

Ha ezeket nem teszi meg, vagy az ellenkezőjét teszi, akkor biztos lehetsz benne, hogy a Jobbik 14-ben első erő lesz.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.19. 23:55:55

"Rágalom rágalom hátán." Mert mi nem igaz abból, amit leírtam?

"Csúsztatsz, amikor egy-egy embert azonosítasz egy teljes párttal." Nováknál, Vonánál és Morvainál is bőven kibújt már a szög a zsákból. Ők a párt prominensei. Ha három náci áll egy párt élén, akkor az biztos nem náci párt, ugye?

"Az antiszemitizmus megint olyasmi, amit a Jobbik éppen, hogy elkerül."
Vona Gábor személyesen beszélt a fidesz jaffárjáról és a szadesz nagy gőgös orráról. Ismét megkérdezem: a párt elnöke csak egy random ember, akinek a véleménye nem számít a párt megítélésekor? WTF?

"Valójában éppen az a demokrácia és a szólásszabadság lényege, hogy nem rekesztünk ki olyanokat, akik más véleményen vannak, de betartják a törvényeket."
Rekeszti a halál. De a hülyét ugye lehet még a nevén hívni?

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.20. 00:10:26

"A cigánybűnözők mind bűnözők, az ő kirekesztésük tehát nem antidemokratikus." Na ez még egy külön kis fojtejszín a szarfagylaltod tetején. A nem cigány bűnözők akkor nem bűnözők? Nem a bűnözők ellen kéne fellépni, all over? Vagy egyáltalán hogy képzeled el a cigánybűnözőket? Ott vannak a cigányok a cigánysoron, oszt akkor biztos mind cigánybűnözők, mert olyan hevesen gesztikulálnak meg büdös a lábuk? Vagy mi a fasz?

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2010.04.20. 01:56:32

A helyzet ugyan valóban visszás, de Köves Slomó javaslata az egyetlen vállalható lépés. Kicsit árnyalja ugyan, hogy a Fidesz jelöltje egy felvétel tanúsága szerint egyszer már biztosan buzizott, de még mindig jobb, mint Molnár Oszkár és a Jobbik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.20. 08:56:07

@helota: "Te sok blogon jelen vagy, ismered a közhangulatot, téged is felelősség terhel, hogy párbeszéd nyíljon."

Én nyitott vagyok minden párbeszédre, azt hiszem a blogom a legjobb bizonyíték erre, nyuhodtan kattints rá pl . a cigány címkére, olvasd el a vitáimat néhány kommentelővel. Nagyon sokszor közelednek az álláspontok, de hát vélekedéseddel szemben én nem vagyok vezető értelmiségi, csupán egy egyszerű közember, így a dolgokra max. annyi befolyásom van, hogy leírom itt, amit gondolok, aztán hátha elolvassa olyan is, akik döntési pozícióban van.

@Egregor: "A szólásszabadság lényege az, hogy lehetsz antiszemita is véleménynyilvánításodban, gondolkodásodban. A szólásszabadság ott ér véget, amikor gyűlöletet keltesz és uszítasz."

Te komolyan nem érzed az ordító ellentmondást a két mondatod között?

Bemmbemm · http://nemzeti-radikal.blog.hu/ 2010.04.20. 11:22:00

@Bokortalan Lajtalan: Igazából te vagy a tökéletes példa arra, hogy sokkal több acsarkodó barom van a Jobbik táborán kívül, mint közöttük. Tarkólövést érdemel valaki egy Kuruc.info cikk linkelése miatt? Tényleg? És mi vagyunk gyűlöletkeltőek?
Te döntöd el, hogy kinek miről mit kell gondolnia?

Emberek nézzetek már magatok körül szét egy kicsit! Mert én az utóbbi hónapokban azt vettem észre, hogy néhány kivételtől eltekintve, éppen a Jobbikra szavazó emberek beszélnek a legnormálisabb hangnemben a blogokon!

Linkelek két saját posztot és mindenki döntse el, hogy ÉN egy JOBBIKRA szavazó RADIKÁLIS gondolkodású ember, mennyire vagyok kirekesztő és rasszista:

nemzeti-radikal.blog.hu/2010/03/17/magyarok_ciganyok_rasszizmus

nemzeti-radikal.blog.hu/2010/02/24/buzi_vagy_nem_buzi

Nem a szátokba adott szart kellene szajkózni állandóan.
Egyébként ne keseredjetek el a Jobbik miatt, jó úton halad afelé, hogy a valódi radikális szavazóit elveszítse. Belesimul a parlamentbe majd szépen.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.04.20. 12:25:55

@Bemmbemm: Te, a Jobbikra szavazó radikális gonolkodású ember, kirekesztő vagy és rasszista. Ráadásul még hülye is.

DeMarco 2010.04.20. 16:50:43

@Fedor: Igazából nekem az jött le ebből a posztból, h továbbra sincs semmi közeledés. És bizony ennek komoly gátjai vagytok ti is. A "ti"-t a liberálisnak hívott kommentelőkre értem.

A gát már az alapfelállásban meglátszik.
Ez alapvetően abból adódik, hogy a baloldal és a libsik együtt borzalmasat alkottak az elmúlt 8 évben. Ebben asszem egyetérthetünk, mégha a mélységében nem is. Sztem végtelenül károsak és pusztítóak voltak, Fedor szerint kevésbé...
Mivel képtelenek bármiféle pozitív dolgot felmutatni, képtelenek bármilyen hiteles képet felvillantani magukról, ezért a két lehetséges út közül megint a rosszabbikat választották. Ez nem most kezdődött, évek óta része ezen sikertelen pártok kommunikációjának, hiszen évek óta kell a terelés, elleplezni a sikertelenségüket. Ez a kommunikáció az ellenségképben merül ki, amit a szlovák terroristákon át a barna esőig, az állandó fasisztázáson át, a stupid antifasz tüntetésekig mindenhol tolnak és amitől egyébként hányingere van mindenkinek, mert tökéletesen átlátszó, hazug, kontraproduktív. Ahogy a mostani kampánya is a maszopnak. Szégyenteljes.
Arról már nem is beszélve, hogy a libsik gazdaságpolitikájától, de főleg az aberráltak sztárolásáról az Isten mentett meg minket! Igaz, mi is besegítettünk neki...

És el is érkeztünk a gátig. Az ország nagyon egyértelműen elítélte és elvetette a libsi politikát és a maszopos borzalmat. Nem most, már hosszú évek óta, csak most érkezett el először a lehetőség, hogy törvényesen rúgjuk ki őket a parlamentből. (Én nem vártam volna eddig, kár volt ennyi évet elvesztegetni, régen előrehozott választásokat kellett volna tartani, de végül is már mindegy...)

Ha ti továbbra is fújjátok a maszop-libsi kormány hazug, hamis nótáit és egyfolytában ismételgetitek a szokásos idióta mantrákat, ha továbbra is sértődötten nyomjátok a balos litániát, akkor kívül maradtok. A gát sosem fog leomlani. Úgy fogtok járni, mint most a munkáspárt, vagy a miép szimpatizánsai. Vannak még pár tucatnyian, akiket azzal a lenéző vigyorral kezel mindenki, mint a bolondokat...

Ideje lenne levetkőznetek a ballibsi dogmákat és kinyitni a szemeteket a környező világra. Arra a világra amiben valójában éltek...

Avatar 2010.04.20. 17:11:33

"Az ország nagyon egyértelműen elítélte és elvetette a libsi politikát és a maszopos borzalmat."

Hát ha csak a rendszerváltás óta nézzük az eseményeket 90-ben már egyszer nagyon egyértelműen elküldte az ország az MSZPt, aztán 4 évre rá visszahívták őket és egyértelműen elküldték az MDFet. Aztán nem olyan egyértelműen megint elküldték az mszpt (+szdszt), aztán megint visszahívták, aztán a változatosság kedvéért kicsit megerősítették és most megint jól elküldték őket.

A széljobbott volt hogy épp bejuttatták az emberek a parlamentbe, majd épp kiejtették, majd jó alaposan kiejtették, aztán még alaposabban bejuttatták.

Én azért még nem jelenteném ki, hogy "ez a harc volt a végső".

DeMarco 2010.04.20. 17:32:31

@Avatar: A maszop szavazóbázisa minden nap 0,5%-al csökken... én ebben bízok...

A számok könyörtelenek. A fiatalokat pedig már sokkal nehezebb hülyére venni. Ők az interneten élnek, minden hazugság pillanatok alatt kiderül, erre számtalan példa van napról-napra.
Hogy mennyire nincsenek tisztában a lehetőségekkel és a technikával egyesek, az világosan látszott a választás éjszakáján az ovb ülését látva.
Én nem tudok elképzelni olyan fokú változást a maszopban ami őket megint helyzetbe hozná. Annál inkább tudom ezt elképzelni az lmp-ről (mégha vannak is fenntartásaim) és a Jobbikról (mégha itt is vannak fenntartásaim). De maga a Fidesz is változhat, akár lemond Viktor, akár nem. Például egy Kósával simán el tudnám képzelni. Ahogy egy Pokornival is.

Avatar 2010.04.20. 17:37:03

@DeMarco:
Ja, még egy adalék... Európában nagyjából az összes kormánypárt bukik a válság miatt.
A Fidesz jelenlegi 2,7 milliós tábora kevesebb, mint 20ezerrel (kevesebb, mint 1%kal) több, mint az MSZP+SZDSZ 2006os támogatottsága. (Ha hozzájuk sorolod az MDFet is, akkor 2006-ban közel 3 milliós volt a számodra antipatikus oldal támogatottsága.)

Ezért érzem én úgy, hogy a választási rendszerünk torz, és nem kéne a választásra jogosultak 1/3-ának támogatásával a Fidesznek 2/3-adot kapni a parlamentben.

DeMarco 2010.04.20. 19:28:33

@Avatar: Tudhatnád, hogy nálam nem jön be ez a "kenjünk mindent a válságra, vagyis fogj mindent a nyuszira" mantra. A válság előtt is pont ekkora szarban voltunk, pont ennyire volt elhibázott a gazdaság politika, pont ennyire hanyagolták az eurót, pont ennyire gyengítették direkt a forintot. Sőt a válság nekünk még jól is jött, mert végre (csakis kényszerből) korlátok közé szorultak és ez meggátolta a további rombolást. Illetve lecsökkentette a süllyedést. Árulkodó a tegnapi hír, miszerint a többi visegrádi állam bónusz pénzt kap az eu-tól a jó gazdaságuk miatt, mi meg lófaxt...
Mindenki tudja, h a maszop-libsi kormány bukása nem a válságban keresendő. Sokkal inkább Őszödben, a hazugságokban, a gerinctelenségben, a határontúli magyarok elleni kampányban, fletóban, kukában, a libsi aberrációt preferáló rémálomban, a korrupcióban, a végletekig való ragaszkodásban a bársonyszékekben (juszt' se engedték az előrehozott választásokat), az emberek többszöri szembeköpésének, a rendőrterrorban, az ország felének lefasisztázásában.
Úgyhogy ne gyere nekem a válsággal, mert ez csak egy pici pont a kormány szégyenfoltján.

"A Fidesz jelenlegi 2,7 milliós tábora kevesebb, mint 20ezerrel (kevesebb, mint 1%kal) több, mint az MSZP+SZDSZ 2006os támogatottsága."

Jah, csak neki egyedül. És már megint abba a szokásosnak mondható maszopos marhaságba esel, hogy aki nem ment el szavazni, az csakis maszopos lehet... Pedig ez full baromság, mert rengetegen vannak akik nem mentek el szavazni, különböző okok miatt, de ők is a Fideszre szavaztak volna, ha elmennek. Például a nagyanyám, akinek nem tudtuk biztosítani a szavazást, amit ő eléggé zokon vett és ő is a Fideszre szavazott volna. (Bár megnyugodott amikor látta, hogy nélküle is simán befutottak..). Az a 2,7 millió könnyen lehet sokkal-sokkal több is. És bizony akik elmentek választani azok döntöttek és ha ők úgy döntöttek, hogy a Fidesz megérdemli a 2/3-ot és még véletlenül sem akarják a maszop-libsi bagázst zsarolási pozícióba helyezni, akkor az így is lesz.
De egyetértünk abban, hogy torz a választási rendszer. Például ha mind a 176 körzetben, vagyis mindenhol !! a Fidesz nyer, akkor mi a fészkes fenét terpeszkedik 40-50 maszopos a parlamentben?? Vagy például miért kell ibolykának négy évig 70 milliós végkielégítést fizetni??
De ha már ilyenek a törvények, akkor illik elfogadni az eredményt és nem háborogni... gondolom akkor nem sírtál amikor Gyuszi bácsi érte el a 2/3-ot...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.20. 20:41:27

@DeMarco: Komolyan mondom, vicces ennyiszer sokadszorra olvasni ugyanazokat a félreértelmezéseidet, meg a csúsztatásaidat.

"Tudhatnád, hogy nálam nem jön be ez a "kenjünk mindent a válságra, vagyis fogj mindent a nyuszira" mantra."

Szerinted két verzió van. Az egyik szerint semmi hatása sem volt, nélküle is 6%-os csökkenés, meg meg ekkora munkanélküliség lett volna (ezt mondod te), a másik szerint meg minden gond csak a válság miatt van (ezt mondja szerinted mindenki más, aki kicsit is kétkedik a te verziódban, és esetleg a valós arányát próbálja felmérni a válság hatásának, hiába állítja azt, hogy persze, gondban lennénk a válság nélkül is, csak nem ekkorában).

"pont ennyire gyengítették direkt a forintot"

Szerintem már vagy tízszer megkérdeztem tőled: mikor volt a forint a legerősebb? És ugyanennyiszer is meg is válaszoltam helyetted: 2008 nyarán, közvetlenül a válság előtt. Amikor szerinted direkt gyengítették...

"És már megint abba a szokásosnak mondható maszopos marhaságba esel, hogy aki nem ment el szavazni, az csakis maszopos lehet..."

Ez megint a mániád: Avatar csak annyit mondott, hogy a választásra jogosultak többsége nem a FIDESZ-re szavazott. Ez igaz? Igaz. Mondta azt Avatar, hogy ezek mind MSZP-sek? Egy szóval se, ez a te paranoiád. Ez egy heterogén tömeg, amibe benne van az összes többi párt, meg az otthon maradók. Egyben egységesek: nem a FIDESZ-re szavaztak. Ennyi.

DeMarco 2010.04.20. 21:46:03

@Fedor: "Komolyan mondom, vicces ennyiszer sokadszorra olvasni ugyanazokat a félreértelmezéseidet, meg a csúsztatásaidat."

Ezzel én is így vagyok csak pont fordítva...

Mindenki döntse el, h melyik a nagyobb csúsztatás: Az, hogy ti mindent a válságra fogtok és úgy tesztek, mintha előtte hófehér lett volna a maszop-szadesz kormányzás, vagy az, hogy a válság előtt is pont ugyanolyan fekete és negatív volt a gazdaság és a kormányzás állapota. (Most nem sorolom fel az előbbieket, de hát mindenki képben van.)
Asszem nem tévedek nagyot, ha azt állítom, hogy ha ez az egész válságosdi nincs, akkor is pont ez lenne az eredmény!! Engem egy csöppet sem befolyásolt a válság semmilyen hatása, sorolhatnám az okokat, de túlcsordulna a memória...

Én is megismétlem ezredszerre: Miért van forintunk euró helyett ?? Kinek volt az érdeke, h ne vezesse be az eurót? Maszop= gyenge forint. Az hogy egyszer volt kivétel, még nem jelenti azt, h igazad van.

A szavazással kapcsolatban két dolog:

1.Az dönt aki szavaz. Aki nem szavazott, így járt. A legkevésbé sem érdekel, ha bárki bármikor ezzel a homogén réteggel próbálja igazolni a lázálmait.

2.Ebben a homogén rétegben IS volt szép számmal Fideszes. Akár tetszik nektek, akár nem. Ha elmentek volna lehet, hogy még nagyobb előnnyel nyer a Fidesz. Vagy nem. De a lényeg az, hogy nem mentek el. Így ők nem is számítanak semmilyen párt mellett és ellen sem. Felejtsétek el a velük való spekulálást. Soha semmilyen szavazásnál sem számítanak azok akik otthon maradtak. Ennyi. Ez szimpla maszopos lózung. Lépjetek túl rajta...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.21. 08:15:05

@DeMarco: "Mindenki döntse el, h melyik a nagyobb csúsztatás: Az, hogy ti mindent a válságra fogtok és úgy tesztek, mintha előtte hófehér lett volna a maszop-szadesz kormányzás, vagy az, hogy a válság előtt is pont ugyanolyan fekete és negatív volt a gazdaság és a kormányzás állapota."

Könyörgöm, azt ugatom már ezredszer, NEM fogunk mindent a válságra, és NEM állítjuk azt, hogy előtte minden szép és jó volt, csak azt, hogy nélküle nem lettünk volna ekkora szarban, csak kisebben. De attól még szarban lettünk volna. Sajnálom, hogy ezt a kétállású agyad nem képes felfogni...

DeMarco 2010.04.21. 09:26:55

@Fedor: A szavaid nincsenek összhangban a tetteiddel. Érdekes, hogy minden alkalommal előszeditek a válságot mint okot. Nem én hozom fel sosem, hiszen nem is tartom lényegesnek a maszop-libsik bukásában.
Megismétlem ezredszerre is: A gazdasági válság természeténél fogva okozott negatív hatást, de minimális befolyással bírt csak a választási döntésre. A valódi válság 2002-ben kezdődött, 2006-ban volt a csúcson és most cseng le...

Ha lehetett volna, ha lett volna bármi jog arra, hogy azonnal le lehessen váltani a maszop-libsiket, akkor nyugodt lehetsz benne, hogy a gazdasági válság előtt repülnek. Akkor mi a fenére fognád a sikertelenségüket?

Valóban nem fogom "felfogni", hogy a válság közrejátszott a bukásukban, mert évekkel előtte megbuktak már, csak eddig tartott amíg lehetőség volt őket leváltani legálisan...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.04.21. 10:23:26

@DeMarco: "Valóban nem fogom "felfogni", hogy a válság közrejátszott a bukásukban, mert évekkel előtte megbuktak már"

Akkor mégegyszer: Nem a bukásukban játszott közre, csak annak a mértékében...

DeMarco 2010.04.21. 10:44:24

@Fedor: "Akkor mégegyszer: Nem a bukásukban játszott közre, csak annak a mértékében..."

Akkor még egyszer: Látom, hogy továbbra sem vágod, hogy ez csak a te FELTÉTELEZÉSED. Ami sztem meg helytelen feltételezés. Helytelen, mert a válság előtt is pont ennyire, sőt.. megbuktak volna. Ha egy pillanatra kitörlöd a válságot és végignézed a válság előtti dolgaikat, akkor látnád, hogy a bukásuk akkor is ilyen mértékű lett volna. Ahogy a Jobbik sikere is.
Értem, hogy kellemesebb neked a válsággal takarózni és elfelejteni a válság nélküli poklot.

Engem semmilyen mértékben nem befolyásolt a válság a választásban, jelentkezzen akit igen és nem a válság előtti (utáni) események befolyásolták a döntését !!

Avatar 2010.04.21. 14:49:47

@DeMarco: "évekkel előtte megbuktak már"
Valójában már a 2006-os választásokon is 2/3-os többségben voltak a fidesz szavazói, ugye?
Sőt, igazából az ország 2/3-a jobbikos, csak még nem tudnak róla.

"Helytelen, mert a válság előtt is pont ennyire, sőt.. megbuktak volna."
Hát én nézegettem közvélemény kutatási adatokat, azok alapján 2008 őszén az mszp kb 30%-os listás eredményre számíthatott volna. A Jobbikot akkor még alig ismerték az emberek, a magyar gárda is épp akkor szakadt (Dósa), valószínűleg parlamentbe se jutottak volna. LMP még nem is létezett, az MDF akkor még nagy valószínűséggel, az szdsz kisebb valószínűséggel ugorhatta volna meg az 5%-os küszöböt. A Fidesz a mostanihoz hasonló támogatottságnak örvendett, mondjuk 55%-os eredményt is elérhetett volna.
Szerintem sokkal kisebb lett volna az mszp bukása egy 2008 őszén megtartott előrehozott választáson.

Más:
Ha a Fidesz-KDNP szövetségben indult a választásokon, akkor miért szerepelt a plakátjaikon, hogy "CSAK A FIDESZ"? :)

Lacibácsi57 2010.04.22. 18:18:39

@Avatar: Igaz Én sem ismertem a Jobbikot akkor még nem is igen létezett, de jó hogy van, már soha többé nem fogok a Fideszre szavazni! Csak a Jobbikra, akár mi jön is!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0