Kábító pártok
2010. szeptember 30. írta: Fedor

Kábító pártok

Ezeket a rendszerkritikus kalózplakátokat egy buszmegállóra kiragasztva lőttem. Az üzenet könnyen dekódolható: bárkit választasz, csak kábítást kapsz cserébe.

UPDATE

Valaki ingyenjegyet kaphatott egy fénymásolóba, mert egész Kőbánya Városközpont tele van ezekkel a plakátokkal...

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr932334646

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazófülke 2010.10.01. 09:06:14

Most, hogy a hétvégén újra az urnákhoz járulunk, itt az ideje felfrissíteni az ismereteinket egy tavasszal készült "oktatófilm" segítségével. Mit is kell tenni egy szavazófülkében? :) [A böngésződ nem támogatja az ún. IFRAME-et. Telepíts eg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeMarco 2010.09.30. 15:50:08

Egyéb okok miatt a mostani választások előtt végigcsücsültem mindegyik párt lakossági fórumát és bár nem ez volt az elsődleges okom, de közben érdekes megfigyeléseket tettem. Közben jókat röhögtem, forgott a bicska a zsebemben, attól függően, hol ültem és kit hallgattam.
Nálunk elég sajátos a helyzet, mert mindenki harcol mindenkivel és nem látható előre a nyertes, kicsit olyan, mint a Forma 1 idei bajnoksága.
Valószínű, hogy igen vegyes lesz hétfőre az összetétel.
Nem írom le, mert elég komplikált, a szokásos pártokon kívül a nagyok és kisebbek mind szétszakadtak, így nemhogy egymással, de még saját szakadárjaikkal is meg kell ütközniük.
Ráadásul a szakadárok néha átállnak a másik oldalra, így az egyszeri választónak marha nehéz lesz dönteni vasárnap, mert alig lehet belelátni a kártyákba. Sokszor elgondolkodom, hogy mit meg nem tesznek emberek, csak, hogy ne kelljen dolgozniuk újabb négy évig...

No mindegy, visszakanyarodva a poszthoz, az összes párt közül toronymagasan kiemelkedett a fideszes jelölt. És ezt most nem azért írom, mert egyébként is velük szimpatizálok, hanem tényleg így van.
Nem volt kábszer, ígéretlufi, sőt kifejezetten sokkoló és lényegretörő volt. Tökéletesen átlátott gazdálkodás, a minimális kiugrási pontra koncentrálás, profizmus. Spórolás és rendrakás. A választók ábrándjainak komoly letörése, nyílt, őszinte beszéd.

Nagyon sajnálom, hogy nem voltak sokkal többen a megbeszéléseken, pláne mindegyiken, hogy mindenki egyformán látta volna és saját emóciókkal rendelkezne. Akkor nem lenne kétséges a győzelem. Így viszont továbbra is mennek és kvalitásoktól függetlenül szavaznak a színekre... ráadásul, mint mondtam, marha nagy a katyvasz...

loláb 2010.09.30. 18:07:46

Én annyira, de annyira unom már ezt a politika ellenességet, az "egyik kutya-másik eb" filozófiát, hogy az elmondhatatlan.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.30. 18:13:57

@loláb: Egyetértek veled, még úgy is, hogy jelenleg nincs olyan párt, amely mellé tiszta szívvel odaállnék. De valaki mellé muszáj, mert ha otthon maradok, vagy érvénytelenül szavazok, azzal biztos nem lendítem előre a dolgokat. Így marad a legkisebb rossz.

DeMarco 2010.09.30. 18:58:53

@loláb: @Fedor: Engem ennél sokkal jobban untat a totális passzivítás.
Én társasházban lakom (már nem sokáig), bár nem panelban és nem is túl régiben és örök probléma a lakók saját környezetük iránti teljes passzivítás.
Gondolom mindenki számára ismerős, hogy ha füvet kell nyírni, akkor nem igazán van jelentkező a feladatra és általában mindig ugyanazok a lakók nyírják a füvet a ház körül. Vagy egy-két lakó tisztán tartja a lépcsőház egy részét, ahol lakik, de a többség mélyen lesza*ja, hogy mindenhol mocsok van és életükben meg nem fogtak felmosóvödröt. "Nem telket vettem" és "Nem vagyok mosónő" jönnek a kifogások ilyenkor.
Aztán ugyanezek az emberek azok akik a tágabb környezetükért sem mozdítják a kisujjukat sem. Fogalmuk sincs a településük pénzügyi, politikai helyzetéről, viszont ők lesznek az elsők akik morogni fognak, hogy ez-az miért nincs még kész, miért nem cserélték időben, stb.
Aztán ha olyan kedvük van, elmennek szavazni és behúznak egy barátságos színt, amiről már hallottak vmit a tévében...
A kedvenceim azok a képviselőjelöltek, akik minden alkalommal elnézték ahogy a ház szorgalmasabb lakói dolgoztak a ház körül, de soha nem segítettek semmit, majd most a választáskor hangzatos szlogenekkel hívják fel a figyelmet és harsogják a gyűléseiken, hogy összefogás köll embörek, anélkül nem mögy... kacag a vakbelem...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.30. 19:40:34

Én viszont kivárok - talán életem végiéig :), amíg a jóra tudok szavazni. Nekem pedig a szarból van elegem, amit tálcán kínálnak némi körítéssel... nem kötelező a választás - ha nem tudok, nem választok. Illetve ez is választás - a leghitelesebb szerintem.

bierkamp 2010.10.01. 03:01:22

a kis szaros orsós Orbán az utcán felállt egy padra ( a kis pöket ember, még akkor is csak picit emelkedett ki egy emberi magasságból) és azt harsogta, ha többen mennek el rájuk szavazni akkor gyorsabb lesz a változás a jólét felé...ILYEN KÁBÍTÓ SZÖVEGET HINTETT TEGNAP NYÍREGYHÁZÁN---persze NEM VETTÜK BE--ISMERJÜK a kis gonosz törpét már!!!!!!!

bierkamp 2010.10.01. 03:03:54

Az EU most jól meg fogja fingatni Orbánt és Magyarországot is a tegnapi bandzsa Matolcsy válaszért.
Nesztek hülye Fidesz választók--tapsoljatok neki! -majd ha ti is szívtok akkor annak is örültök????..BARMOK!

bierkamp 2010.10.01. 03:18:52

TAPLÓS István elment az óvodákba ijesztgetni a kicsiket a vizenyős tekintetével ..és monoton krákogó hablatyolással. Vén hülye beteg ember!
Olcsó átlátható seggnyalás a voksokért---RÖHEJES!!!!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.01. 08:50:00

@bierkamp: Ezt hagyd abba jó?! Ez nem az blog, ahol ilyen stílusban lehet kommentelni...

bee-lah 2010.10.01. 09:33:01

Nálunk mindenki független...
a 2 polgi közül sem tudok választani... ma este lesz egy lakossági fórum, az sokat fog segíteni a döntésemben, de valószínű, hogy mindkettő kap majd egy stilizált nemi szervet...
B1

Vidéki 2010.10.01. 09:38:57

A szerző által bemutatott plakátokban testet ölt a nihilizmus és az anarchia propagálása.

Kicsavart logikájuk szerint az a tény, hogy előfordulnak a politikai életben oda nem való önző korrupt, sőt bűnöző politikusok is, ezt úgy álliják be, mintha minden politikus ilyen lenne.

A politikusok fontos és pozitív szerepet tölthetnek be a társadalom életében. Kevés ember tevékenysége itt sok ember sorsát befolyásolhatja.

Erre már régen rájöttek gondolkodó emberek.

A nihilisták, anarchisták nem tudnak jobbat, csak sokkal rosszabbat ajánlani.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.01. 09:44:17

@Vidéki: Miközben veled értek egyet (én ezeket csak érdekességképpen mutattam be, nem támogatólag), jelen körülmények között sajnos meg tudom azt is érteni, aki azt vallja, amit a plakátok sugallanak. Nem véletlen, hogy most a Kétfarkú Kutya Párt is sikeres lehetett (én azt, hogy egy viccpárt támogatottsága egyáltalán mérhetővé vált, már jelzésértékűnek tartom).

Vidéki 2010.10.01. 09:49:09

@Fedor:

Az ilyen bierkamp félékben nem ismer határt az irracionális gyűlöletfröcsögés.

Az ilyen tipusú propaganda nem veszélytelen.

Nemrégiben Ruandában hasonló mentalitású gyűlöletfröcsögők jól megmunkálták a "hutuk" lelkét.

Elhitették velük, hogy a "tuszik" tulajdonképpen csótányok.

Egy alkalmas pillanatban a gondolat tetté vált és a "hutuk" jó lelkiismerettel lemészároltak 900000 "tuszit", asszonyokat gyerekeket sem kímélve.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.01. 10:38:38

@Vidéki: Azért Ruandában egy kicsit másabb a helyzet oktatás, gazdaság, demokratikus beágyazottság, szóval gyakorlatilag minden téren. Ami ott sajnos lehetséges volt, az Európa közepén, egy uniós tagországban eléggé elképzelhetetlen... Ettől függetlenül persze utálatos hülye az illető.

Van egy másik ilyen agyrokkant is, aki hasonló stílusban szokta teleszemetelni a blogokat, valami nestroy, vagy mi. Ez most vagy valami követője, vagy őt tiltották le a blog.hu-ról trollkodás miatt, és most ezen a néven tért vissza, nem tudom.

greybull 2010.10.01. 10:47:55

@Vidéki: ez a "bierkamp" már szerepelt valami"nestrot", vagy "nestrot10" néven - egy vörösbe bújt kis goebbels, nem érdemel még ennyi szót sem.
A Fidesznek meg le kell ülnie az IMF-el és: követelni a magyar külső államadósság nagy részének elengedését, a maradék kamatmentessé tételét és arra való kötelezését a hitelezőknek, hogy a törlesztés tőke összegét Mo-n fektessék be. Ennyi.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.01. 10:52:12

@greybull: Ha így tenne a kormány, az gyakorlatilag az egyenlő lenne egy csődbejentéssel. Ennyire szerencsére nem állunk rosszul, viszont ha ezt mégis megtennék, akkor elszabadulna a pokol a piacokon, és tényleg csődbejutnák.

Szóval örülök, hogy nem te irányítod az ország pénzügyeit :-)

Vidéki 2010.10.01. 13:30:50

@Fedor:

Igazad van: "Azért Ruandában egy kicsit másabb a helyzet."

Vedd azonban figyelembe Radnóti korszakának tapasztalatait is.

Akkor, a kultúrált Európában "az ember önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra".

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.01. 13:41:08

@Vidéki: Amint elküldtem az előző kommentemet, rögtön tudtam, hogy valami ilyesmi lesz a válasz :-)

Valóban: a mai Ruanda és a 80 évvel ezelőtti Európa között is nagy a különbség, de az utóbbi és a mai Európa között is, így a válaszom erre is ugyanaz: a mai Európa közepén, egy uniós tagországban eléggé elképzelhetetlennek tartom a dolgot.

Már persze állami szinten. Az egyén, és a kisebb, marginális csoportok szintjén persze ettől még sajnos előfordulhat az, amitől tartasz, sőt, már elő is fordult (lásd a sorozatgyilkosokat).
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0