Kivégzésekre készült a Magyarok Nyilai?
2010. október 29. írta: Fedor

Kivégzésekre készült a Magyarok Nyilai?

Ha volt pozitív hozadéka a kormányváltásnak, akkor az az, hogy a fideszes média végre szakított a szélsőjobbal, a szélsőjobbos bűnök elkenésével, és végre a helyiértékükön kezelik azokat. Hisz - ellentétben a boldog ellenzéki időkkel - a mögöttük álló párt most már felelősséget is visel.

Bár ez egyeseknek még nem esett le:

Gaudi-Nagy Tamás emlékeztetett, hogy 2007-ben jogvédő munkájáért Polgári Magyarországért díjat kapott a Fidesz pártalapítványától, Morvai Krisztina pedig a 2006. őszi jogsértéseket vizsgáló Civil Jogász Bizottság vezetője volt. Ezután azt a kérdést tette föl, hogy a tevékenységüknek korábban tág teret adó médiumok - amelyek közül a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és az Echo Televíziót emelte ki - miért indítottak támadást a nemzeti jogvédők ellen.

"Miért áll ez érdekében a nemzeti együttműködés kormányának és a hozzá közel álló médiumoknak?" - kérdezte.

Amikor a Magyarok Nyilait elfogták, nagyon sok fideszes is humbugnak tartotta az ellenük felhozott vádakat, és túlzásnak a terrorista jelzőt, köszönhetően többek között a fentebb emlegetett támogatásnak. Nos, nekik biztos fő helyre van beállítva a Hírtévé, így nem jelent majd gondot ma este megtalálni a Célpont című műsort:

Horváth Ágnes és Molnár Lajos volt egészségügyi miniszterek illetve Lendvai Ildikó is szerepelt a Magyarok Nyilai listáján. Az akkori szocialista frakcióvezetőre társasháza liftjét akarták rárobbantani. Szilvásy György titokminiszter vidéki házánál már valóban robbantottak. Az akciónál Budaházy is jelen volt.

A Magyarok Nyilai listáján több politikus is szerepelt, például a volt egészségügyi miniszterek. Ez a Benkő György, az ügy koronatanúja és S. József vádlott közti lehallgatott beszélgetésből derül ki.

S. József: Nagyon régóta. Én nem is a Molnár, a nagy kedvencem az izé volt, a Horváth Ági néni. Én őt akartam nagyon, csak aztán nem maradt kapacitás, meg kereslet.

Benkő György: Meg most már tárgytalan is, nem?
S. József: Nem.
Benkő György: Mondjuk lehet, hogy most lenne buli.
S. József: Ezért, hogy...
Benkő György: Simán kinyírnád a izét?
S. József: Ági nénit? Gátlás nélkül.

A Lendvai Ildikó elleni merénylet is csak terv maradt. A szocialista párt akkori frakcióvezetőjére a liftet akarták rárobbantani belvárosi lakásánál.

S. József: Vannak ilyen kedvencek, hogy Molnár Lajos, Horváth Ági, aztán a nagy kedvencem a Lendvai Ildikó néni.
Benkő György: Ja, őt mondtad a liftet, nem?
S. József: Ja, ő a liftes.
Benkő György: Azt is megcsináljuk egyszer? Vagy azt már gyűjtik az anyagot? Vagy elképzelhető...
S. József: Arról nincsen semmi. Nem, nem, az a belváros. Attól fázik mindenki.
Benkő György: Azok jók, akik kint laknak peremvidéken.
S. József: A belváros pont azért tetszik, és az a kihívás, az egészben, mert hogy a belvárosban van, ott biztonságban érzi magát, csak tényleg azért elég cinkes, láttam a házat.

Ezt az akciót nem valósították meg, de a hangfelvételen egyre megdöbbentőbb mondatok hangzanak el.

Benkő György: Olyanon nem gondolkoztál, hogy ha már van pisztoly, mit tudom én, megy az utcán, és hátulról dirr?
S. József: Te figyelj, ezért kérdezzük a izét, a hogyhívjákot.
Benkő György: A fegyvert?
S. József: A fegyvert.
Benkő György: Én lennék mesterlövész.
S. József: A Gyuri izé nagyon-nagyon nem mer belemenni új kapcsolatokba, fegyverbe, mert fél attól, hogy valaki egyszer feldob minket.
Benkő György: De a Gyuri nem ellenzi ezt a fegyver témát.
S. József: Hogy kérdezed ezt, dehogy ellenzi.

Budaházy György a „bombatémát” sem ellenezte. 2008. májusában megbízást adott két emberének, hogy derítsék fel Szilvásy György lesencefalui házát. S. Tibor és B. Gábor utazott a Balaton-felvidékre, hogy feltérképezze az akkori titokminiszter nyaralóját. A helyet turistaként többször is körbejárták, a zsákfaluból megtervezték a menekülési útvonalat is. A csapat az akció előtt egy próbarobbantást is végrehajtott Százhalombattán, jelen volt Budaházy is. A robbanóanyagot ő szerezte külföldről, és a későbbi akcióban is részt vett. Az első támadás sikertelen volt, csak hetekkel később tudták a bombát felrobbantani. Jelentős anyagi kár keletkezett.

A terrorizmussal vádolt Magyarok Nyilairól, illetve a Budaházy-ügyről további részletek a ma esti Célpontban 21.30-kor.

Hát ezért a Budaházyért éhségsztrájkolnak jobbbikos képviselők (köztük Budaházy védőügyvédje), és őérte harcol a Jobbik EU parlamenti képviselője, a nagy jogvédő magyar anya.

És még csodálkoznak, ha rájuk sült a a szélsőségesség bélyege.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr182407980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amikor a fagyi visszanyal 2010.10.31. 10:16:44

 Örömteli ítélet született a miskolci "Halál a magyarokra"-támadás tetteseinek perében: összesen 41 év letöltendő börtön- illetve fegyházbüntetést kaptak elsőfokon. Egyrészt üdvözítő, mert a rengeteg felmentéssel/felfüggesztettel végződő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2010.10.29. 18:56:28

A fidesz nem a kormányváltás óta határolódott el a szélsőségesektől, hanem már 2009 novemberében is, az akkori TV2-es interjúban Orbán teljesen világosan fogalmazott, és azt mondta, hogy nem támogatják a szélsőségeseket. Persze egy kalap alá vette a szocikat a jobbikkal, ez neked nyilván fáj, de hát ez van.

Másrészről pedig, a fidesz nem a szélsőségesektől (azaz a jobbik szavazóitól) határolódott el, hanem a Budaházy féle terrorcsoporttól, és az azokat mentegető jobbiktól, Morvaitól. Budaházyt szűk egy éve rakták előzetesbe, egészen addig semmi konkrét kifogás nem lehetett a ténykedésével szemben, amit tett, az bőven belefért a szólásszabadságba. Tavaly szeptember-október környékén kapták el őket a focilabda bombával, onnantól kezdve vállalhatatlanok. Kb egy hónap telt el, nyilván megbizonyosodtak arról, hogy nem kamu a vád, és azóta már konzekvensen -és nekem is tetsző módon- nyilatkoznak a kérdésben.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.29. 19:21:09

@loláb: "A fidesz nem a kormányváltás óta határolódott el a szélsőségesektől, hanem már 2009 novemberében is, az akkori TV2-es interjúban Orbán teljesen világosan fogalmazott, és azt mondta, hogy nem támogatják a szélsőségeseket."

Lehet, hogy félreértően fogalmaztam: nem azt akartam mondani, hogy csak a kormányváltás után, hisz, ha megnézed, az ehhez belinkelt blogbejegyzésem is februári. De elérhető közelségbe kellett a kormányváltásnak kerülnie ahhoz, hogy ez megtörténjen (2009 februárja is csak 5 hónappal volt a kormányváltás előtt), és ez sajtókampányszerűen csak februárban történt meg (pont erről szólt a belinkelt poszt).

"Persze egy kalap alá vette a szocikat a jobbikkal, ez neked nyilván fáj"

Igen, ez valóban dühítő volt. Nem azért, mert annyira szeretném a szocikat, de azért egy polcra helyezni őket a Jobbikkal...

"Másrészről pedig, a fidesz nem a szélsőségesektől (azaz a jobbik szavazóitól) határolódott el, hanem a Budaházy féle terrorcsoporttól, és az azokat mentegető jobbiktól, Morvaitól."

Bocs, de ez csak szómágia. Budaházy, Morvai és a Jobbik szélsőséges. Akkor miért ne írhatnám azt, hogy a szélsőségesektől? Igen, a Jobbik szavazóbázisának van egy olyan rétege is, aki nem azért szavazott rájuk, mert olyan szélsőségesek lennének, hanem azért, mert mindenki másban csalódtak. De attól még maga a párt szélsőséges...

Éhesló 2010.10.29. 21:13:57

Drazsé szánalmas robbantó buliját nehéz alulmúlni, de mostanában páran rástartoltak a babérjaira.
(Apropos' melyik besúgó-forgatókönyvíró lett kivágva/bezárva bíró elé állítva a hamis vádért amit élő adásban nyomtak bele a semmitérő sajtópatkányok által üzemeltetett hazugsággyárakba?)
Legutóbb a választási hajrában került elő ez a benkő fedőnevű jólfésült szupertitkosrendőrbesúgó, aki egymaga megbuktatta az összes magyarterroristát, de most leporolták és bevetették néhány képtelen váddal ismét.
Végül is lehetne ebből heti sorozat is: minden hétre egy kis terror: benkő ül, mesél pár vérfagyasztóan szörnyű sztorit az ügyeletes rosszfiúról, közben felismerhetetlen csomagokat hordozó felismerhetetlen emberekről játszanak be semmitmondó felvételeket és mindenki szörnyűlködik: milyen rémes ez a "valóság"!

A postíró meg habosítja még kicsit ezt a szart, hátha így jobban fogyasztható lesz.
Nem.
Nem lesz sem hihetőbb a szügyészségi aktákból parancsra szabadon szemezgető pártsajtó, sem a kampány "hitelességét" élő adásban alátámasztó "koronatanú"-ként hónapok óta szemrebbenés nélkül bármiről hazudozó titkosrendőr-besúgó.
Ennél több kellene ennyi pénzért amit zsebretesznek, mert ez silány és kontraproduktív.

DeMarco 2010.10.29. 22:10:58

Megjött a heti rettegés expressz? Azt hittem már túl vagyunk rajta...

Végigolvasva a szöveget, jókat derültem rajta.

Zömében ismeritek a véleményemet a maszopról.

De például épp a héten emlegettem Ágikát, amikor elfogyott az algopyrin és kurvára fájt a fejem. Amiket a fentebbi szövegben elmondtak kismiska volt ahhoz képest amit én elmondtam aznap rá... Ha akkor összefutok vele, addig ütöm amíg mentőt kell érte hívni, hogy lássam ahogy röhögve otthagyják.

Soha nem fogom neki megbocsátani, hogy elvette, vagy legalábbis megnehezítette a hatásos gyógyszeremhez jutást...

Ha ide irogatok igyekszem visszafogott lenni és mértékletes. (Nem mindig sikerül).
De ha családtaggal/ismerőssel beszélek, akik esetleg erősen Jobbik fanok, akkor sokkal kevésbé vagyok toleráns és szabadjára engedem a dühömet.

De van egy kis különbség a szavak és a tettek között. Verbálisan száz bőrt is lenyúznék róluk, de kinőttem én már a fizikai lázadásból, ezt csinálják azok akik fiatalok és unatkoznak...
Ezt egyébként néha a fejemhez is vágják.

Mivel én ismerem a "vádlót" és láttam, mindenki látta drazsé átlátszó hazugságait a bombával kapcsolatban, ezért én nem ülök fel a meséknek, ilyen összevágott beszélgetésnek ami még ha meg is történt, nem jelent semmit sem. A környezetemben elég sűrűn hallani ehhez hasonló mondatokat, még durvábbakat is. Vicces is lenne, ha ezekre alapozna bárki is, főleg mert ugyanez visszafelé is igaz, Viktor irányába. (Bár ez a kevesebb).

Szóval meséken kívül van még vmi ami meggyőző bizonyíték?

Mert egy-két füstös fal nálam csak béna próbálkozás, amatőrizmus.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.29. 23:08:24

Te liberális?

Még a jogállamra is szarsz: ha valakit a média démonizál, az máglyára lehet küldeni!

Szánalmas.

loláb 2010.10.29. 23:36:58

@Fedor:
"Lehet, hogy félreértően fogalmaztam: nem azt akartam mondani, hogy csak a kormányváltás után, hisz, ha megnézed, az ehhez belinkelt blogbejegyzésem is februári. De elérhető közelségbe kellett a kormányváltásnak kerülnie ahhoz, hogy ez megtörténjen (2009 februárja is csak 5 hónappal volt a kormányváltás előtt), és ez sajtókampányszerűen csak februárban történt meg (pont erről szólt a belinkelt poszt)."

Sajtókampányszerűen lehet, de a párte ELNÖKE már 3 hónappalkorábban emegtette.
Ne idegesíts már azzal a balliberó faszsággal, hogy a hírtvben, meg a nemzetben személyesen orbán pöcsételi rá a "mehet" bélyegzőt a riportokre , és a személyes engedélye nélkül senki egy kurva szót nem mer leírni.

"Nem azért, mert annyira szeretném a szocikat, de azért egy polcra helyezni őket a Jobbikkal..."
Az mszp egy korrupt, tolvaj brigád, a jobbik pedig segghülye antiszemita lúzerek gyülekezete. Én egyaránt utálom mindkettőjüket, szóval nekem egykutya.

"Bocs, de ez csak szómágia. Budaházy, Morvai és a Jobbik szélsőséges."

A jobbik szélsőségessége -mégha nekem a gyomrom fordul is ki a cigányozástól, zsidózástól- nem bűn, a szólássazabdaságba belefér. Legálábbis a világ kevésbé hiszterializált felében mindenhol megvannak a maguk radikális erői.

A robbantgatás, a viperás összeverés viszont nem fér bele. Ha budaházy csak irogat, meg szövegel, esetleg felvonulgat, akkor ma is szbadlábon lenne, teljes joggal.

Persze neki is joga van a védelemre, viszont ha ezt egy párt parlamenti politikusa látja el, az a párt "kiállásának" minősül azaz annak, hogy a párt elfogadja az őáltala (vélelmezhetően) alkalmazott eszközöket. Ez a fajta szélsőségesség, ami a jogállami kereteken túlmutat, nem fér bele egy párt szerepvállalásába.

A fidesz szerencsére sosem a jobbik szavazóitól határolódott el, mert a jobbik szavazói elég eltérő motivációk miatt szavazhattak rá. Ezek közül egy rész felé (a csalódottak, a kiábrándultak) a fidesz nyit, egy másik részük felé (rasszisták, antiszemiták) pedig nem. És ez így is van rendjén, elég volt abból a korból, amikor komplett szavazótáborokat minősítenek antiszemitának, meg rasszistának a politikai ellenfeleik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.30. 07:39:53

@TaTa86.: "Még a jogállamra is szarsz: ha valakit a média démonizál, az máglyára lehet küldeni!"

Felhívnám a figyelmedet, hogy Budaházyt nem a média démonizálja, hanem a Magyar Köztársaság (nem éppen a baloldal iránt elfogult) Ügyészsége vádolja, és folytat ellene eljárást bizonyítékok alapján.

Jogállami módra.

@loláb: "Sajtókampányszerűen lehet, de a párte ELNÖKE már 3 hónappalkorábban emegtette."

Akkor mégegyszer olvasd el ezt (ha már be is idézted): "elérhető közelségbe kellett a kormányváltásnak kerülnie ahhoz, hogy ez megtörténjen (2009 februárja is csak 5 hónappal volt a kormányváltás előtt)"

"Az mszp egy korrupt, tolvaj brigád, a jobbik pedig segghülye antiszemita lúzerek gyülekezete."

Az MSZP egy korrupt, tolvaj brigád, de politikailag nem szélsőséges.

"elég volt abból a korból, amikor komplett szavazótáborokat minősítenek antiszemitának, meg rasszistának a politikai ellenfeleik."

Épp ezért én nem is teszek ilyet, újfent csak magamat tudom idézni pár sorral fentebbről: "Igen, a Jobbik szavazóbázisának van egy olyan rétege is, aki nem azért szavazott rájuk, mert olyan szélsőségesek lennének, hanem azért, mert mindenki másban csalódtak. De attól még maga a párt szélsőséges... "

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.10.30. 10:30:28

@Fedor: Most nézem, hogy elírtam: természetesen Orbánnál nem 2009 februárjáról, hanem novemberéről van szó.

loláb 2010.10.30. 15:25:21

@Fedor: Nem a hónap a lényeg, baszki, hanem hogy azután, hogy kiderült, hogy Budaházyékat mivel gyanúsítják, az első nyilvános interjúban elhatárolódik tőlük.

Pajszer Művek 2010.10.30. 20:52:58

Lassan észre lehetne venni, hogy Budaházy és Torockai az NBH által beépített / manipulált emberek akik részben az erőszakra hajlamos embereket gyűjtötték maguk köré, részben öntámadásokat hajtottak végre, amelyek nagy része ártalmatlan volt.

Nem érdekes, hogy az egyetlen támadásuk aminek tényleges sérültje is volt, az a szociknak keresztbe tevő Csintalan volt?

Érdekes módon mindig ilyen himi-humi látszatítéleteket kapnak, ki nyalja be, hogy ezek terroristák?

Szánalom ez a Szilvássy féle színjáték.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0