Származási hely: EU
2011. október 31. írta: Fedor

Származási hely: EU

Nyáron sokakban megrökönyödést keltett, amikor kedvenc miniszterelnökünk a NATO- és EU-tag Magyarország szövetségesének nevezte a kommunista diktatúra Kínát.

Pedig mint mindig, ezúttal is igaza volt (hisz ő sohasem hazudik), ugyanis Kína titokban belépett az EU-ba, mint ahogy alábbi fotó is bizonyítja.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr443343607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Követelem a képviselők visszahívhatóságát! 2011.11.06. 16:47:48

Alapvetően nyugodt ember vagyok, nem szokásom a követelőzés, de most egyszerűen nem tudok mást mondani. Egy napja próbálok higgadtan véleményt formálni Leinhardt Balázs tettéről, de nem sikerül lehiggadnom. Azok a jelzők, azok a mondatok, amik eszembe ...

Trackback: Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a még jobb 2011.11.03. 19:40:41

Van nekünk egy gazdasági szabadságharcunk. Vívjuk is rendesen. Ennek fejében egyre több békát kell lenyelnünk, egyre több megszorítást elviselnünk. (Jó, tudom, nincs megszorítás csak átalakítás). Nem sorolom fel az összeset, háborogtam már a posztjaimb...

Trackback: Deficitesek udvarlása 2011.11.01. 18:24:25

p { margin-bottom: 0.21cm; }Költségvetési deficit, államháztartási hiány és mindennek ellenére komoly recesszió. A szokásos válasz: megszorítások.   A helyzet nyilván tényleg komoly – komor hírek a régió vezető pénzügyi rendszeréből, államcs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2011.10.31. 22:13:46

:-)

De amúgy a kép egy randa nagy magyar anomáliára is rávilágít: csak mi voltunk olyan hülyék, hogy konkrét származási ország nélkül, mindenre odaírjuk, hogy EU. Nekem, magyar (és egyben Uniós) állampolgárnak miért a cseh feliratokból kell kiböngésznem, hogy az adott terméket éppen N'emečko-ban, vagy Velký Britanniában gyártották? A csehek (szlovákok, stb.) miért tudják ráírni, és mi miért nem???

Vidéki 2011.11.01. 07:32:20

„Nyáron sokakban megrökönyödést keltett, amikor kedvenc miniszterelnökünk a NATO- és EU-tag Magyarország szövetségesének nevezte a kommunista diktatúra Kínát.”

De csak azokban keltett megrökönyödést, akik, miként a szerző szeretnek megrökönyödni az új kormány minden mozdulatán.

A félremagyarázás eszközét is bevetik, hogy megszilárdíthassák a megrökönyödés ingatag alapjait.
Sugallják, mintha a Gondviselés csak őt ruházta volna fel a hozzáértés képességével, míg a most felelős helyzetben lévő döntéshozóktól ezt részrehajlóan megtagadta volna.

Sőt, továbbmennek, a mostani kormány minden mozdulatát kártékonynak festik le.

Annyi jóindulat sincs bennük az új kormány iránt, amelyik mégiscsak a választók akaratából jött létre, miszerint feltételezzék, hogy valószínűségi alapon elő kellene fordulnia egy-egy jó döntésnek.

A népi közmondás ezt így fogalmazza meg: „A vak tyúk is talál szemet.”

loláb 2011.11.01. 09:23:13

Erről is az Orbán tehet, hogy franc a pofájába neki!

DeMarco 2011.11.01. 09:38:38

@Fedor: Miért adsz fel mindig ilyen magas labdákat??
Csak kiröhögteted magadat...

A Stewo (ahogy az eleve a nevéből is kitűnik) egy menő svájci design csomagolásokat előállító cég.
Bár az igaz, hogy Svájc nem uniós állam, mert felfüggesztette a tagsági kérelmét egy bukott népszavazás után, de ennek ellenére gazdasági értelemben és kölcsönös szerződések alapján, mégis van olyan kereskedelmi státusza, ami inkább az eu-hoz sorolja. Az, hogy a matricázó magyar nem tudta, hogy Svájc az nem EU állam, hát Istenem...

Az meg talán még neked sem újdonság, hogy a nyugati cégek zöme az összeszerelő üzemrészt kínába telepíti, vagy éppen hozzánk. Aztán a 95%-ban kész árut, visszaszállítják az anyaországba, ott megsimogatják, másik dobozba teszik és voálá' máris német/svájci/eu/stb. termék lesz belőle...

Ami meg a politikát illeti, ma egész Európa kínának puncsol egy kis lóvéért, Amerika legnagyobb hitelezője Kína, a görögök egyik legnagyobb befektetője Kína, övék többek között a földközi tenger legnagyobb kikötőjében a kereskedelmi bázis, Afrika felében vannak nagy konszernjei. Úgyhogy akár be is fejezhetnéd a Kína-szindrómát, mert ezzel nemhogy egyedül nem vagyunk, de kifejezetten erős mezőnyben küzdünk a pénzért... persze tudjuk, te inkább a zsi..izé imf-től vennél fel hitelt, tovább növelve az államadósságot...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.01. 19:09:50

@Vidéki: @loláb: @DeMarco: Lazulni fiatalok, ott az irónia címke!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.01. 19:18:07

@DeMarco: Neked azért külön is:

1. Ez egy poén akart lenni, ami azon alapult, hogy egy terméken szerepel a "Made in China" és a "származási hely: EU" felirat. Se több, se kevesebb. Erre te véresen komolyan lecsapsz rá, mintha egy hatalmas összeesküvést lepleznél le. Gratulálok.
2. Már akkor is leírtam én is, más is, nem a ténnyel van gond, hogy gazdasági kapcsolatot építünk Kínával, hanem a körítéssel.

De már így is túlragoztam.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.01. 20:02:23

@DeMarco: Amúgy meg vicces vagy. Ha Kína d pénzt, az talán nem növeli az államadósságot? Befektetés meg nem jön máshonnan is?

loláb 2011.11.02. 09:46:38

@Fedor: Sajnos én nem tudok cimkét kitenni a kommentemhez, azt hittem a szóhasználatból le fog jönni, hogy mennyire komoly...

loláb 2011.11.02. 09:50:52

Egyébként a kommunista diktatúra kína annyira szalonképtelen az általad fetisizál "nyugati világban", hogy éppen mostanában veszik rá őket Merkelék, hogy vegyen részt az ESFS 1000 milliárd euróra való növelésében....

Úgy látszik az unió megmentéséhez jó a kínai máni, de Orbán csessze meg, amiért nem az IMF-nél kuncsorog hitelért...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.02. 13:39:34

@loláb: Amilyen vitát folytatunk épp a másik posztnál, azt hiszem az ilyeneknél ha címkét nem is, de legalább egy szmájlit érdemes kitenned :-)

"Úgy látszik az unió megmentéséhez jó a kínai máni, de Orbán csessze meg, amiért nem az IMF-nél kuncsorog hitelért... "

De fárasztó az ismételgetés... Akkor neked is: nem a ténnyel van gond, hogy gazdasági kapcsolatot építünk Kínával (az volt korábban is, és szükség is van rá), hanem a körítéssel. Merkelék is üzletelnek velük, de ennek ellenére nem nevezik Kínát szövetségesnek, nem dicsérik a kínai rendszert (sőt), nem tesznek keresztbe a tibeti tiltakozóknak, és hasonlóak. A gazdasági kapcsolatoknak nem előfeltétele a nyalás. Ezt 1-2 éve még a FIDESZ is tudta, csak akkor még nem fújta ide a keleti szél az unortodox gazdasági politikát minden hozadékával.

loláb 2011.11.03. 13:55:25

@Fedor:

"nem a ténnyel van gond, hogy gazdasági kapcsolatot építünk Kínával...hanem a körítéssel."

Vagy ne foglalkozz politikával, és akkor nem fog idegesíteni a "körítés", vagy pedig vedd tudomásul, hogy amióta világ a világ a politika a körítésről IS szól. Ebben sem a fidesz találta fel a spanyolviaszkot, az hogy neked speciel az ő körítéseik jobban basszák a csőrődet, a balosoké pedig semennyire sem, na az látod a te egyéni szoc. problémád.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.03. 15:55:05

@loláb: Jó, majd szólj, ha balosok is ilyen mélyen benyalnak a kínaiaknak.

loláb 2011.11.07. 10:05:18

@Fedor: Gyurcsány Putyin seggéből nem tudott kibújni, persze egyáltalán nem lep meg, högy neked ez fel sem tűnt....

loláb 2011.11.07. 10:08:04

@Fedor: Egyébként nyilván ők is nyalták a kínaiak seggét is, mert máskülönben mi a faszért állt volna velünk szóba kína?

Hogy nem volt "keleti szél", meg a többi faszság, az előfordulhat. Csak nekem ez a politika kommunikációs része, számodra pedig úgy látszik, hogy a lényege.

Na, látod ebbben sem vagyunk egyformák.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.07. 12:46:08

@loláb: Jóban voltak, ez tény, muszáj is valamennyire, hisz (a kínaiakkal ellentétben) a ruszkiktól sajnos igen erősen függünk (próbált Orbán is, csak beégett, amikor komoly tárgyalásnak hazudott egy talán meg se történt pár perces találkozót), de nem emlékszem olyanra, hogy Fletó agyondicsérte volna az orosz demokráciát.

Ja, és a módszerei alapján nem Gyurcsányt hívták Puszta Putyinnak :-)

A politikai kommunikációnak is vannak elfogadható, és nem elfogadható részei. Nem ez a lényeg természetesen, de egyrészt sokat elárul az illetőről, másrészt meg a tettekre se lehet olyan nagyon büszke a kedvenc miniszterelnököd.

loláb 2011.11.07. 14:10:23

@Fedor:
"Jóban voltak, ez tény, muszáj is valamennyire, hisz (a kínaiakkal ellentétben) a ruszkiktól sajnos igen erősen függünk"
Pillanatnyilag az egész világgazdaság a kínaiaktól függ, de, hogy konkrétabb legyek: az euró nem kis részben biztosan.
Ugyanakkor viszont az oroszokkal piaci alapú megállapodásokat kötöttünk a stratégia területeken, tehát semmiféle "függés" velük kapcsolatban nincs, ami van, az egyenrangú felek kereskedelmi megállapodása.

"nem emlékszem olyanra, hogy Fletó agyondicsérte volna az orosz demokráciát"

Olyanra sem, hogy Puityin módszereit magasztalta volna az egekbe? (Ami azért majdnem egyenlő az orosz demokráciával...) Mert akkor elég rövid a memóriád, de ezen ne múljék, segítek:

www.origo.hu/itthon/20110901-wikileaks-gyurcsany-ferenc-es-putyin-amerikai-elemzes-magyarorszag-kelet-kapcsolatairol.html

Arról ne is beszéljünk, hogy Orbán sem dícsére sohasem a kínai demokráciát, azon egyszerű okból, hogy olyan NINCS. És mivel Orbán nem hülye, hát látja ezt. Épp ellenkezőleg, valami oylasmit mondott róla, hogy ne mérjük a kínai politikát nyugat-eruópai elvekkel.Ez pedig nem éppen dícséret, már ha tudsz olvasni a sorok között.

Orbán a kínai gazdaság, és kína, mint ország sikerességét dícsérte, valljuk be: joggal. Ebből csak a hozzád hasonló tendenciózusan csúsztató kommentárok alkották meg azt a hazug csúsztatást, hogy Orbán akármilyen szinten is a kínai demokráciát, vagy a politikai rendszert példaként állítiotta volna a nyugat, vagy éppen Magyarország elé.

"A politikai kommunikációnak is vannak elfogadható, és nem elfogadható részei."
Csak az a baj, hogy nálad a határ kb ott van, hogy KI csinálja, nálam meg ott, hogy MIT csinál.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.08. 19:01:35

@loláb: "az oroszokkal piaci alapú megállapodásokat kötöttünk a stratégia területeken, tehát semmiféle "függés" velük kapcsolatban nincs, ami van, az egyenrangú felek kereskedelmi megállapodása"

Ó, tehát bármikor szabadon kirúghatjuk őket, és más gáz- meg kőolajszállítót választhatunk, és cseppet sem függ tőlük az energia-ellátásunk... Jó tudni.

"ezen ne múljék, segítek"

Erre valóban nem emlékeztem, de rendben, akkor Gyurcsány se jobb Orbánnál. Ezzel amúgy nem mondtál újat.

Ami meg Orbánt illeti: csavarhatod bárhogy a mondatait, a szövetségesnek címkézés és a tibeti tüntetőkkel való packázás szerintem akkori is túlmegy az elfogadható határon.

"Csak az a baj, hogy nálad a határ kb. ott van, hogy KI csinálja, nálam meg ott, hogy MIT csinál."

Ez hülyeség. Ha valaki hülyeséget beszél, azt lehülyézem akkor is, ha nem jobboldali, linkelhetnék pár példát, és arra is volt példa, hogy Orbán mondataival egyetértettem. Igen, ott a határ, hogy mit csinál. Orbánnak nagyon sok olyan megmozdulása volt, aminél az alapgondolat jó lett volna, vagy legalábbis elfogadható, csak aztán valahogy túlzásba vitte, elrontotta. Az egyik legjobb példa a kínaiakkal kapcsolatos kommunikáció, mert százszor leírtam, nem az a gond, üzletelünk velük, mert valóban, üzletel velük egész Európa, de a kommunikációs körítés nem egészen olyan, mint nálunk.

loláb 2011.11.09. 10:36:09

@Fedor:

"Ó, tehát bármikor szabadon kirúghatjuk őket, és más gáz- meg kőolajszállítót választhatunk, és cseppet sem függ tőlük az energia-ellátásunk... Jó tudni."

Nyilván nem rughatjuk őket akármikor ki, mert nem tudjuk fizikailag máshonnan beszerezni az olajat, és a földgázt, de egy piaci alapú, piaci áras kereskedelmi megállapodás esetén egyenrangú felek vannak -eladó, és vevő- nem pedig alárendelt kedvezményezettt vevő, és az eladással kegyet gyakorló, negylelkű eladó.
Magyarország kb 2-3000 milliárd forint értékben vásárol energiahordozót az oroszoktól, csak úgy, "kibaszásból" nem fogják beszüntetni a szállítást, még akkor sem, hogyha a különféle szerződésben kikötött biztosítékok ezt lehetővé is tennék. De ráadásul nem is teszik lehetővé, erről szólnak a hosszú távú kereskedelmi szerzpődések.
Szóval ezt a "oroszoktól függ az ellátásunk" mórickalogát gondold kicsit újra, mert a való világ ennél pöppet bonyolultabban működik...

"Ami meg Orbánt illeti: csavarhatod bárhogy a mondatait, a szövetségesnek címkézés és a tibeti tüntetőkkel való packázás szerintem akkori is túlmegy az elfogadható határon."
Nekem sem tetszik ezek közül egyik sem, viszont tudom, hogy mekkora kis légyfing magyarország a világ politikai térképén, és nagyjából sejtem azt is, hogy mennyire szüksége van kínának arra, hogy konszolidálja a saját magáról kialakult képet, (mert hiába a világ egyik vezetp gazdasága, hogyha politikailag elszigetelt), ezért, hogyha ezekért cserébe megkapjuk azt a magyarország jelentőségét messze meghaladó figyelmet kínától, (amit Orbánék közreműködése óta tagadhatatlanul megkapunk), akkor lenyelem ezt a békát. Mint ahogy lenyeltem volna azt is, hogyha a szocik csinálják ezt.

"Ha valaki hülyeséget beszél, azt lehülyézem akkor is, ha nem jobboldali,"Én ezt kurvára nem így látom. Azt látom, hogy a jobboldalról bárki, bármit mond, ráugrasz, mint tyúk a takonyra, (ahogyan azt a fizetett bloggerek teszik), ugyanakkor a baloldal legdurvább hazugságai, vagy éppen legvállalhatatlanabb mondatai közül is csak kevés ragad posztolásra.
Persze, a jelentéktelen faszokat, mint Dániel Péter, vagy Vágó, osztod, de hogyha egy náluk fajsúlyosabb szereplő mond faszságokat, vagy válallhatatlant, akkor hallgatsz, mint a sír, miközben persze az ország szempontjából kritikusnak minősítesz egy-egy kuruc.infós, vagy éppen Bayer megynilvánulást...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.09. 13:31:16

@loláb: "Szóval ezt a "oroszoktól függ az ellátásunk" mórickalogát gondold kicsit újra, mert a való világ ennél pöppet bonyolultabban működik..."

Hát ha nem függünk tőlük, akkor biztos nem sínylettük meg még azt se, amikor az ukránok miatt elzárták a csapot, no meg feleslegesen törekszünk arra, hogy máshonnan is beszerezhessük az energiát, a mórickalogikájú Fidesz meg fölöslegesen basztatta Gyurcsányt, mert gondolkodni mert az orosz kapcsolatok fenntartásában.

"hogyha ezekért cserébe megkapjuk azt a magyarország jelentőségét messze meghaladó figyelmet kínától, (amit Orbánék közreműködése óta tagadhatatlanul megkapunk), akkor lenyelem ezt a békát. Mint ahogy lenyeltem volna azt is, hogyha a szocik csinálják ezt."

Látod ez különbség köztünk. Én nem nyelem le, mint ahogy a szociktól se nyeltem volna le.

"Persze, a jelentéktelen faszokat, mint Dániel Péter, vagy Vágó, osztod, de hogyha egy náluk fajsúlyosabb szereplő mond faszságokat, vagy válallhatatlant, akkor hallgatsz, mint a sír"

Ismét csak azt tudom javasolni, hogy kattints a gyurcsány, szanyi, mszp és hasonló címkékre...

loláb 2011.11.09. 15:01:04

@Fedor:

"Hát ha nem függünk tőlük, akkor biztos nem sínylettük meg még azt se, amikor az ukránok miatt elzárták a csapot,"

A felénk irányulót csapot?
Azt SOHA nem zárták el, a nyugat európa felé vezető vezetékekb e folyamatosan pumpálták a gázt a ruszkik. majd bolondok lettek volna elzárni, elég jó pénzt fizettünk érte.

Az ukránok gázcsapját zárták le, akik erre válaszul megcsapolták a nyugat európába irányuló gázvezetékeket, amik az ő országukon megy keresztül.
Viszont ez nem függés, hanem sima lopás, vagy ha szerinted függés, akkor ilyen alapon függünk mindenkitől akiknek az országán keresztül bármit, bárhonnan kapunk, hiszen azok is ellophatnák útközben azt, amit mi valahonnan megrendeltünk...

"no meg feleslegesen törekszünk arra, hogy máshonnan is beszerezhessük az energiát"
Az ellátási útvonalak diverzifikálása nem a függőség csökkentése miatt, hanem az ellátásbiztonság miatt fontos.
Így is, úgy is a középázsiai, kaszpi tenger környéki gázmezőkről fogjuk kapni a gázt (mi is, meg európa is), azon egyszerű oknál fogva, hogy OTT VAN, máshol meg nincs.
Csak annyi a kérdés, hogy ez a gáz jelenlegi helyzethez hasonlóan EGY ÚTON tudnak eljutni európába (és ha azzal történik valami, akkor európa baszhatja...), vagy van alternatív útvonal, útvonalak is, amit be lehet állítani, ha valamelyik csecsen terrorista bosszúbol felrobbantja a barátság vezetéket. Ráadásul még valami versenyfélét is teremt a csővezetéki szálítás költségének tekintetében, tehát esetleg valamivel olcsóbbá is teheti a gázt.

A "függőség csökkentése" annak a politikai kommunikációnak a terméke, amit a "keleti szél" esetében olyan élesen ostorozol.

Nincs függőség, -legalábbis olyan értelemben, ahogyan ezt te használod, hogy kényük-kedvük szerint zárják el a magyar gázcsapokat-nincs. Az oroszok nem puszira adják a gázt, hanem mert megállapodtunk velük, hogy milyen áron, és mennyit veszünk tőlük át, ez pedig nem függőség.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2011.11.09. 16:04:45

@loláb: Isten őrízz, hogy akár egyetlen szavamba ne köss bele.

"Az ellátási útvonalak diverzifikálása nem a függőség csökkentése miatt, hanem az ellátásbiztonság miatt fontos."

Ha az ellátásbiztonsággal gondok vannak, mert csak egy helyről érkezik a cucc, és nincs lehetőségünk más úton, akkor az függőség, akár megállapodtunk velük üzleti alapon, akár nem. Függünk attól, hogy akarnak -e bennünket büntetni, mint az ukránokat, függünk attól, hogy milyen politikai változások, természeti katasztrófák, stb. történnek odaát.

De mindegy, nem vitatkozom veled. Ha szerinted ez nem függőség, akkor nem az. Fogom én magam ezen idegesíteni...

loláb 2011.11.10. 08:39:21

@Fedor:

"Függünk attól, hogy akarnak -e bennünket büntetni, mint az ukránokat,"

Az ukránok a piaci árnál jóval kedvezőbb áron vásárolhattak gázt. mivel az ő szerződésük megkötésekor a ruszkik politikai szövetségesként gondoltak rájuk.
Aztán jött a narancsos forradalom, vele ukrajna EU felé fordulása, az ukrán gázvásárlási szerződés pedig lejárt, és az a gazprom nekik is a piaci áron, (nem pedig a korábbi, kb 60%-os kedvezményt továbbra is biztosítva) akarta újrakötni a szerződést, és ebben nem tudtak megállapodni.

Nem büntetett senkit, sehogy oroszország, egyszerűen január elsejével az ukránoknak nem volt érvényes szerződésük, hát a gazprom nem táplálta be azt a mennyiséget a csővek be, amit korábban az érvényes szerződés szerint betáplált.

Ennyi a történet. Nyilván poltikikai okai vannak annak, hogy ukrajna nem kapott gázt a ruszkiktól, de hogyha a (az általában 15-20 évekre szóló), hosszú távú gázvásárlási szerződés nem éppen a juscsenko-timosenko érában járnak le, akkor az oroszok baszhatják, mert nem tudják a "gázfegyverrel" térdre kényszeríteni ukrajnát.
Magyarországot sem tudja pofára büntetni oroszország a gázcsapok elzárásával, abban az esetben, hogyha szerződés szerint fizet.
Nem ororoszországtól függünk, mert az oroszok fizikailag nem tudják kinek eladni a gázt, hiszen egyfele fut a csővezeték: európa fele. Attól függünk, hogy a tranzitországok, elsősorban ukrajna mihhez kezd a területén keresztül futó csövekkel.
Nem véletlen, hogy az ÖSSZES csőprojekt (Északi áramlat, Déli áramlat, Nabucco) alapvetően ugyanazt a gázforrást juttatja el európába (közép-ázsiai-orosz gázt), csak abban van különbség, hogy hol, és melyik úton: az északi áramlat balti tenger mnemzetközi vizei alatt, a déli áramlat a kaszpi tenger alatt, a nabucco pedig az uniós szövetséges törökország, és az eu tag bulgária, stb...-n kersztül.

"Isten őrízz, hogy akár egyetlen szavamba ne köss bele."
Ne írj baromságokat, és akkor nem fogok.

"De mindegy, nem vitatkozom veled. Ha szerinted ez nem függőség, akkor nem az. Fogom én magam ezen idegesíteni..."
Nem az oroszoktól függünk, vagy ha tőlük, akkor ezen az említett projektek lófaszt nem csökkentenek, tehát az unió kidob cirka 30 milliárd eurót a semmire. Biztos olyan hülyék...
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0