Ejnye, de ismerős...
2012. február 21. írta: Fedor

Ejnye, de ismerős...

És nem, ezzel nem arra célzok, hogy Orbánék nácik lennének...

forrás: TASZ

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr854155703

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmuck Andor, a kerekasztal lovagja 2012.02.21. 17:22:51

A szépkorúak Don Quijote-ja, a budapesti politikai Sherwood Robin Hoodja, a közélet fajsúlyos gömbhala cápája, Schmuck Andor kétségbeejtő helyzetbe került.Az általa megálmodott és létrehozott  Baloldali Kerekasztal a Változásért nevű bútordarab me...

Trackback: Mindenki a BKV-ért! 2012.02.21. 14:38:03

A BKV jövőéért VEKEngő Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület legújabb felvetése szerint, nem elég a fővárosnak mozdulni. Az egész nemzetgazdaság összefogásával és természetesen a VEKE elképzelései szerint kell biztos pályára állítani a vállalatot. ...

Trackback: De akkor ki lehet Superman??? 2012.02.21. 13:22:58

Szájer József kimondta azt amitől számosan magukba roskadtak: Orbán Viktor nem Superman! Hosszas kutatások zajlottak már eddig is Superman kilétének felderítése érdekében, és már az is nagy eredmény, hogy kimondhatjuk valakiről, hogy nem Ő az. - Sejtet...

Trackback: Kis sértett járja be Európát 2012.02.21. 13:22:17

Hiába flangál Orbán Viktor egy szál önelégült mosolyban, az azért látszik az arcpíren, hogy szégyelli magát a külvilág előtt. Egy konzervatív kormánytól egyébként nemhogy elfogadható, elvárt az önérzetes kiállás a külföldi intervencióval szemben, és ná...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2012.02.21. 16:21:46

A TASZ egy nagy F@sz!

A szándék átlátszó, hasonló ahhoz, amit a középkori boszorkányperekben alkalmaztak, amikor az áldozatul kiszemelt személyekre ráfogták, hogy a Sátánnal cimborál.

A középkorban sok-sok ember végezte úgy az életét, hogy valakik ráfogtál, hogy a Sátán cimborája, nem volt semmi esélyük arra, hogy racionálisan érvelhessenek a bíróság előtt és megvédhessék magukat a vádaskodástól.

Mivel az idők változnak, a Sátán fogalmát helyettesíteni kell a Fasiszta fogalmával.

A kiszemelt áldozatra elegendő rányomni a Fasiszta bélyeget, semmi esélyük arra, hogy racionálisan érvelhessenek a közvélemény előtt és megvédhessék magukat a ráfröcskölt rágalomtól.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.22. 10:11:28

@Vidéki: Senki nem állította, hogy a FIDESZ fasiszta lenne, se a TASZ, se én (sőt, én pont kiemeltem az ellenkezőjét). Csupán arra mutat rá ez az idézet, hogy a politikai marketing, amelyet a nácik vittek először tökélyre, sok olyan fogást ismer, amelyet Orbánék alkalmaznak. Ez még nem fasiszta vonás, egyszerűen csak populista bűnbakkeresés.

Kandeláber 2012.02.22. 10:21:42

A kendermagos figura is a TASZ-ban tudja, meri, teszi?

TitokJolán 2012.02.22. 17:19:01

Én becsüllek téged Fedor Alekszejevics galambocskám.
De néha azért te is felteszed azt az édes kis rózsaszínű liberálbolseviki szemellenződet.
Kik is voltak a Nép valódi ellenségei?
Csak nem a papok, kulákok, orvosok?
Jó lennez a sajátos vakfoltot kisebbre venni, a gaz nácikok mellett azért van még néhány versenyző a pályán, vérontásilag.

Ne csak őrizd, gyűlöld!

ugye emlékszünk?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.02.22. 19:07:01

@Fedor:
Jobb lett volna, ha a gyengébbek kedvéért kiemelsz ovi beszédeiből, és akkor esetleg feldereng nekik, mit is akarsz mondani.

Hátha akkor az okosabbja felismeri a harci retorikát. A sötétebbje akkor sem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.22. 19:17:31

@TitokJolán: Akkor neked is, ha már a posztban nem tudtad azt az egyetlen mondatot értelmezni: NEM náciztam le Orbánékat... Kifejtés két kommenttel feletted.

@Dr Karl Friedrich Drais der Freiherr v. Sauerbronn: Az embert az gondolná, hogy aki utálja Orbánt, az azért tudja, melyik mondataira célzok, aki szereti, az meg azért :-)

DeMarco 2012.02.22. 19:45:45

@Fedor: Istenuccse ma elgondolkodtam azon, hogy talán jobb lenne drasztikusabban fellépni, mert ez már túlzás amit a kommancsok a libsikkel művelnek.
Nem szeretem a Jobbikot, nem is szavaznék rájuk, de ma erősen billegek a mérlegen és elfogott a harci láz dühömben.

Nem kell a fidesznek elhitetnie, hogy támadás alatt állunk, látja azt mindenki...

Igaz a válaszcsapás drasztikus lesz a kövi választáson nálunk, de ez nem változtat a helyzeten.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.22. 19:58:50

@DeMarco: Jó, hát az eddig is nyilvánvaló volt, hogy te vagy a hálás célközönség mintapéldánya :-)

leponex 2012.02.22. 20:59:25

Fedor, két eset lehetséges (legalább :) )
1. H. Göring titkoltan de lelkes csodálója vagy, ezért hiszel benne, hiszel a kijelentéseiben, ezért olvasgatod, idézed.

2. H. Göringnek nem vagy csodálója, de módszereinek igen, ezért használod lelkesen azokat. Mert csak elég sokszor kell elmondani, hogy

'Senki nem állította, hogy a FIDESZ fasiszta lenne, se a TASZ, se én (sőt, én pont kiemeltem az ellenkezőjét)."

És igazad van, ez így részedről tényleg színtiszta 'populista bűnbakkeresés.'

No meg persze röhejes is, de azért csak toljátok lelkesen tovább :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.22. 21:12:37

@leponex: Persze az az eset szerinted szóba se jöhet, hogy nem vagyok rajongója se Göringnek, se a módszereinek, csak felismerem azokat mások cselekedeteiben...

DeMarco 2012.02.22. 21:41:55

@Fedor: "csak felismerem azokat mások cselekedeteiben..."

Én is felismerni vélem az antifa tüntik szellemét, amit pinokkió vezényel(t). Te is erre gondoltál?

Remek ötletem támadt. Az eu által megvont támogatásokat pótolni kell, a 2004 óta kormányon lévő pártok - akik nem tartották be a vállalt kötelezettségeket - pártkasszájából, visszamenőleg a vállalt és a valós hiány különbségével. Amennyiben nem elég erre a pártkasszákban található pénz, a kormányokban részt vevő miniszterek magánvagyonából pótlandó. Ha még így sem elegendő az összeg, akkor a maradékot előre hitelként rájuk kell verni.

-JzK- 2012.02.23. 05:00:54

Attól még, hogy Göring szerint ez "működik", abból még nem következik, hogy az állítás ne volna igaz.
Például ha egy rivális ország dominanciát akar gyakorolni egy másik ország felett, akkor azon országnak azon polgárai, akik akkor azt mondják, hogy jaj, ne védjük meg magunkat, adjuk fel magunkat, térdeljünk eléjük, stb. azok igenis önfeladó árulók.
Ennek az állításnak az igazságtartalmát nem rontja le az, hogy ezt Göring is mondta (aki náci).

Kandeláber 2012.02.23. 07:49:42

A Harmadik Birodalom propagandaminisztere Joseph Göbbels volt.
Talán szerencsésebb lett volna az ő képével illusztrálni az írást, ha már a szerzőnek (és a TASZ-mak) egy kis nácizásra támadt kedve.
Atya, nálatok aztán nem száradt volna be a gitt, az biztos.

Locassen 2012.02.23. 08:36:03

@Fedor: Kedves posztoló!

1. A teljes idézet így szól: "Természetüknél fogva az egyszerű emberek nem akarnak háborút; sem Oroszországban, sem Amerikában, sem Németországban. De végül is az ország vezetői határozzák meg annak politikáját, és mindig roppant egyszerű az embereket magukkal rángatniuk, legyen szó demokráciáról, fasiszta diktatúráról, parlamentről, vagy kommunista diktatúráról. Csak annyit kell tenned, hogy aztmondod neki, támadás alatt állnak és elítélni a pacifistákat a hazafiság hiánya miatt és mert veszélynek teszik ki az országot. Ez így működik minden országban."

Szóval a jó öreg Göring nem náci módszerként, hanem általános metódusként említi, de gondolom a teljes szöveg nem igazán szolgálta volna a poszt célját, miszerint "én nem állítom, hogy Orbán náci, de azt szeretném, hogy ti azt higgyétek".

2. Meséld már el nekem, hogy működik tifelétek ez a toposzképzés? Megpróbáltam utánakeresni ki dobta be a blognyilvánosság elé ezt a mondatot, de csak egy mandineres trollig tudtam visszafejteni, aki látványosan nem a saját tollával ékeskedett. Szóval hogy működik egy ilyen dolog? Hírlevéllel jönnek, vagy vmi más módon?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.23. 11:13:06

@Locassen: Kedves kommentelő!

Akkor neked is leírom, már ki tudja hanyadszor, ha már a posztban leírt mondat alapján nem lenne egyértelmű: NEM állította senki, hogy ez egy náci módszer. Pár kommenttel feljebb már kifejtettem: "Csupán arra mutat rá ez az idézet, hogy a politikai marketing, amelyet a nácik vittek először tökélyre, sok olyan fogást ismer, amelyet Orbánék alkalmaznak. Ez még nem fasiszta vonás, egyszerűen csak populista bűnbakkeresés."

Magyarul nem arra céloztam, amire gondolsz, hanem pont arra, amit írtál.

Utálom szájbarágni a dolgokat, de amikor kihagyom a posztból, mert bízom az emberek intelligenciájában, az utólag mindig rossz döntésnek bizonyul, mint ahogy a te példád is bizonyítja.

DeMarco 2012.02.23. 16:03:27

@Fedor: Hiába magyarázod a magyarázhatatlant... Ha szted az ég zöld, akkor vállald fel, minden következményével együtt. Mert ha azt állítod, hogy zöld az ég, akkor mindenki elkönyvel őrültnek, ami ugye rendjén van.
De amint elkönyvelnek őrültnek, visszakozol és azt próbálod sugallni, hogy te nem is mondtad azt, vagy nem úgy értetted, stb. Ugyanakkor azt viszont nem mondod véletlenül sem, hogy az ég kék.

Ha van egy véleményed, akkor azt vállald fel minden következményével egyetemben, láthatod, bármikor idetéved egy tök' ismeretlen kommentelő és mégis rögtön levágja az irányultságodat. Hiába tagadod le, süt minden sorodból.

Locassen 2012.02.23. 18:12:35

@Fedor: Nézd, a poszt csak annyiból áll, hogy egy tendenciózusan megvágott idézetet, aminek az első mondata ráadásul nettó hamisítás összepárosítod egy félbehagyott mondattal, amit vérmérséklettől és politikai véleménytől függően elég sokféleképp be lehet fejezni (pl. "És nem, ezzel nem arra célzok, hogy Orbánék nácik lennének, de jó úton járnak afelé") akkor az nem a szájbarágás elmulasztása, hanem sima provokáció.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.23. 19:16:00

@DeMarco: több, mint három éve írom ezt a blogot. Szerinted eddig nem vállaltam fel a véleményemet?

@Locassen: Ha az idézet nem pontos, akkor azt vállalom, hogy jobban leellenőrízhettem volna (nem mintha a lényeg megváltozna a rövidítéstől). Valóban nem fújom kívülről náci szerzők mondatait, ellentétben ezek szerint veled. Ott a forrás belinkelve, tessék náluk reklamálni.

De a többi az csak belemagyarázás.

Locassen 2012.02.23. 19:48:41

@Fedor: ne haragudj, de ez egyre rosszabb lesz.
1. Nem fogok a TASZ-nál reklamálni, hogy manipulálták egy egykori főnáci kijelentését, amit egyébként ma reggelig nem is ismertem, csak a hecc kedvéért kinéztem a Thinkexistről, mert nagy összegben mertem volna fogadni, hogy az nem úgy van.

2. Ugyanez neked is kb 3 percbe telt volna, de a kritikai hozzáállás az láthatóan vereséget szenvedett magasabb ideológiai szempontok előtt - asszem erre is van egy toposz, talán a "papagájkommandó"?

3. Amit kihagytak, az nem véletlenül maradt ki, mert egyrészt nagyon nem mindegy, hogy háborús uszításról (amit ugye Viktor nem csinált), vagy a hatalom megszerzéséről (amit viszont igen) beszél az idézett személy, másrészt meg ugye nagyon nem illett volna a képbe a demokratikus és diktatórikus rendszerek egy kalap alá vétele.

4. Mindezt olyasvalakitől, aki nem egészen 3 éve ezeket a sorokat írta: "Aki meghallgatta/elolvasta a teljes szöveget, az tudja, az az elhíresült néhány mondat kiragadva a szövegkörnyezetből teljesen más hatást kelt, mint összefüggéseiben."
Ezúton is gratulálok a következetességhez.

Amúgy csípem a blogodat, csak nem kéne ezt a ballibsi maszatoló stílust erőltetni. A patás legyen patás, a káposztás tészta meg káposztás tészta.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2012.02.23. 22:55:04

@Locassen: Én nem érezem úgy, hogy a teljes szöveg bármiben is változtatott volna az (rövidített) eredeti értelmén.
Azon kívül, hogy Göring mondta, nem köthető egyértelműen a nácikhoz, lehetett volna Sztálintól (de még mennyire!), vagy "angol tudósok"-tól való idézet. Minthogy általános megállapításokat tartalmaz, amint ez esetben Göring saját tapasztalat alapján mondott. És tapasztaljuk mi is most.
Amennyiben ezt a szöveget tendenciózusan (feltehetőleg igen) és Orbán nácinak való beállításának céljával (talán nem) csonkították, és alakították, úgy az teljese mértékben elítélendő. Mint a fentebb általad idézet esetben is (ott - utólag - teljesen egyértelmű volt a tendenciózus, és célzatos manipuláció, és a teljes szöveg erőteljesen más képet rajzolt).

@DeMarco: Nem vállalhatja, hogy az ég zöld, mert akkor egy platformon lenne veled. Viszont minden elismerésem, hogy te kiállsz a véleményed mellett a következményekre tekintet nélkül ;-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.24. 11:05:51

@Locassen: Nem tudom, mit tehetnék még azon kívül, hogy fentebb elismertem, hogy lehettem volna körültekintőbb is, és hogy elmagyaráztam, mit értettem a mondat alatt, ha már másoknak félreérthető volt, ami számomra nem...

leponex 2012.02.24. 14:02:07

@Fedor:
"Persze az az eset szerinted szóba se jöhet"

Látod Fedor, még ezt az egyszerű mondatot sem vagy képes értelmezni:
"Fedor, két eset lehetséges (legalább :) )"
Tehát további eseteket sem zártam ki ;-)

"csak felismerem azokat mások cselekedeteiben... "

Aha.
Tehát nem nácizol, nem állítod, hogy fasiszta lenne Orbán, csak felismered cselekedeteiben.

Öregem, egy ilyen 'szellemesség' kedvéért még annyi fáradtságot sem veszel, hogy legalább utánanézz, mi volt a Mussolini-féle olasz fasizmus, és a nemzeti szocialista német nácizmus közt a különbség.

Látszólag korrigálnál egy kicsit:
"elismertem, hogy lehettem volna körültekintőbb is, és hogy elmagyaráztam, mit értettem a mondat alatt, ha már másoknak félreérthető volt, ami számomra nem..."

No, hát mit lehet 'félreérteni' ezen a magyarázatodon?
"csak felismerem azokat mások cselekedeteiben... "

No, és mi az a náci cselekedet, amit felismerni vélsz? De konkrétan!

indiboy · http://ad.smsreklam.info 2012.02.24. 14:18:37

fel kéne gyújtani aztán lehúgyozni az orbánt. de csak miután porig ég

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.24. 14:26:42

@leponex: "Tehát nem nácizol, nem állítod, hogy fasiszta lenne Orbán, csak felismered cselekedeteiben."

Akkor mégegyszer, neked is, külön, bár már harmadszor írom le:

"Csupán arra mutat rá ez az idézet, hogy a politikai marketing, amelyet a nácik vittek először tökélyre, sok olyan fogást ismer, amelyet Orbánék alkalmaznak. Ez még nem fasiszta vonás, egyszerűen csak populista bűnbakkeresés."

Tehát NEM állítom, hogy Orbán náci, mert az idézetről se állítom azt, hogy csak a nácikra jellemző.

"annyi fáradtságot sem veszel, hogy legalább utánanézz, mi volt a Mussolini-féle olasz fasizmus, és a nemzeti szocialista német nácizmus közt a különbség"

Úgy szeretem, amikor ennyire szofisztikált akar valaki lenni, persze célirányosan... Mintha a politikai közbeszédben nem lennének ezek szinonimák, és nem lenne egyként fasiszta gyűjtőszó alatt megatalálható Mussolini, Hitler, Szálasi és Franco uralma, és általában a szélsőjobboldali tekintélyuralmi rendszerek miközben persze nem voltak teljesen ugyanazok. Igen, ez egy blog (sőt, csak egy komment), köznyelvi pongyolasággal, és nem egy történészkonferencia. De, tudom, hogy mi a különbség, ha nagyon különbséget akar keresni az ember, de az a vicces, hogy speciel pont ezen a téren, amit ez az idézet érint, épp nincs ilyen...

De azért okoskodj csak, hátha máshol bejön.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.24. 14:28:09

@ezredes_ur: Fogd vissza magad. Ezen a blogon ez a stílus nem menő.

DeMarco 2012.02.24. 16:34:04

@Fedor: "Fogd vissza magad. Ezen a blogon ez a stílus nem menő."

Csak a nyílt nácizás... Hát, lassan elérsz az ezredes úr szintjére, jó úton haladsz afelé...

Ezek a vicces antifa tüntik már nem menők, neked nem szóltak?

Tee sötétben bújkáló ellenforradalmár..

Neked vetítette tegnap a Duna tv a Körhintát, az egyik komcsi agit prop filmet, nehogy kiess a ritmusból...

DeMarco 2012.02.24. 16:38:16

@vadász2: "Nem vállalhatja, hogy az ég zöld, mert akkor egy platformon lenne veled."

Ez lehetetlen. Ő a tökéletes antielem, a valóság torz tükre. Mi sosem leszünk egy platformon, mert gyökeresen eltérő a véleményünk és a politikai hozzáállásunk.

Egy platformot akarsz látni? Akkor lépjünk ki a politika vonalából egy pillanatig és ünnepeljük a kjk-k 30 éves szülinapját...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.24. 17:42:19

@DeMarco: Te tényleg orvosi eset vagy...

leponex 2012.02.25. 15:08:14

@Fedor:
" Mintha a politikai közbeszédben nem lennének ezek szinonimák"

Hogyne lennének, nem is véletlenül.
Mint ahogy -ugye- az sem volt véletlen, hogy a nácikkal szövetséget kötő Sztalin később e 'fasiszta' gyüjtőszó alá kívánta rendezni a II. világháború konfliktusait, hogy a nemzeti és a nemzetközi szocializmus együttműködését a világ tervezett újrafelosztásában a feledés jótékony homálya fedje be.
'Talán dünnyögj egy új mesét, / fasiszta kommunizmusét' - írta baloldali kötődésű költőnk ( amikor még nem ábrándult ki belőle ).

Aztán mondjad csak, miért is e 'haladó erők' által kedvelt szinoníma virágzása nostanság? Miért-is e szóvirágok ?

'Egy szóval sem állítjuk, de ... '

Emlékszel-é Eörsi úr szavaira, amikor a 'taxisblokád' kapcsán Horváth Balázst azzal vádolta, hogy a tömegbe akart lövetni, ami természetesen nem volt igaz. Se nem akarta, se nem gondolta.
'De gondolhatta volna!' szólt a derék ballib értelmiségi Eörsi.
Antall nácizása, antiszemitázása mindennapos volt - akkor, most már kiváló demokratává leszen avatva ballib megmondóembereink által.

" Igen, ez egy blog (sőt, csak egy komment), köznyelvi pongyolasággal, és nem egy történészkonferencia."

A szokásos maszatolás ;-) Ha már kilóg a paripa csülke.

" De azért okoskodj csak, hátha máshol bejön."

Majd ha ilyen blogot írok én is :))

leponex 2012.02.25. 15:11:28

@Fedor:
"csak felismerem azokat mások cselekedeteiben..."

Konkrétan miben is, ha már elkerülte a figyelmedet a kérdés ...

leponex 2012.02.25. 15:13:23

@DeMarco:
"Neked vetítette tegnap a Duna tv a Körhintát, az egyik komcsi agit prop filmet, nehogy kiess a ritmusból..."

++

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.25. 16:09:46

@leponex: Hogy konkrétan miben? Talán tanulmányozd Orbán megnyilvánulásait...

leponex 2012.02.25. 23:22:55

@Fedor:
:) lottóznom kellene.

Szóval, mi is volt az az orbáni mondat, beszéd, ami Téged Göring barátod töredékes szövegidézetét juttatta eszedbe,mi másért, mint:

"És nem, ezzel nem arra célzok, hogy Orbánék nácik lennének..."

Nekem például soha eszembe nem jutna Göring, hogy bizonygassam, Orbánék nem nácik.

Öregem, ha már belekezdtél, ne hagyd félbe, nem elegáns.

Lássuk, mi az, ami arra sarkallt, hogy Göring idézettel tégy tanúságot Orbán mellet, miszerint ö biza nem náci!
Nos?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.26. 17:40:18

@leponex: Jaj, ne játszd már a hülyét. Olvasd már el az idézetet. ás tedd mellé a kormány kommunikációját, hogy miképp fogadták az EU-s büntetést, vagy Orbán agyszüleményét az ürgebőrbe bújt CNN-esek puccsáról. Ez nem nácizmus, ez populizmus, hatalomtechnika, amit speciel pont Göring foglalt össze találóan. Ha Napóleon, Roosevelt, Machievelli, vagy valamelyik másik nagy hatalomtechnikus fogalmazta volna meg így, akkor az ő idézete menne épp körbe a neten, mint ami találóan leírja azt, amit a FIDESZ épp művel.

Tallono 2012.02.28. 01:19:18

@Fedor: Mi lenne, ha a szélsőségesen liberális TASZ ostoba nácizása helyett, inkább azt hoznád fel, hogy a Fidesz leszavazta az ügynök-listák vizsgálatát és nyilvánosságra hozatalát... A kommunistázás se menőbb, mint a nácizás, de az igazság szabaddá tesz.

Látod ezért mérhetetlenül szánalmas és nevetséges, hogy jobb és baloldalról vitatkoztok, amikor mint a példa is mutatja Magyarországon úgy összefonódik a kettő, hogy értelmetlen ezek alapján megkülönböztetni az embereket és a pártokat. Nincsenek értékek, csak bűnök vannak, amit a genszterváltó erők (MSZMP-MSZP, Fidesz,SZDSZ, MDF, stb.) egymást karon fogva palástolnak. Egyszerű a képlet: van a nemzeti erő, és vannak a nemzetellenes erők, akik ilyen primítiv posztokat tesznek közzé a valódi problémák helyett és palástolják a kommunista múltat (többek között, de lehetne beszélni még sok mindenről)...

DeMarco 2012.02.28. 09:33:59

@Tallono: Fedortól vártam volna az erről szóló posztot, de aztán beláttam, hogy véletlenül sem fog lehozni olyan esetet, amikor a libsik ellopják a Jobbik ötletét és azt sajátként előadva, közösen, együtt szavaznak vmi mellett...

Sejtettem, h te fogod elsőnek felhozni a témát, teljesen jogosan.

Megszámolni sem tudnám, h hányszor írtam már le az ez irányú véleményemet, (teljes kutathatóság, tíz szkenner, fel a netre mindent) és a következmények iránti vágyat (ne viselhessen állami posztot az, aki az előző rendszert is szolgálta).
Szomorú, h megint elszalasztottak egy remek lehetőséget az ügyek tisztázására és a rendbetételre.

Most tekintünk el attól, hogy mi lehetett a lumpenek valódi célja, (a Jobbikét legalább ismerjük), inkább az okokat keressük.

1. Köztudott, hogy a fidesz, mint gyűjtőpárt, rengeteg volt maszopos potentátot fogadott be a sorai közé és elég kínos lenne, ha kiderülnének a régi tettek.
2. Az is köztudott, h a maszopnak és a fidesznek jó pár olyan közös bulija volt, ahol mindegyikük jól járt. Ez egyfajta státusz qou-t eredményezett, aminek az lett az eredménye, h nem merik a másik potentátjait valóban elkapni, elítélni, kivéve verbálisan, mert akkor elkerülhetetlen lenne az ellentámadás. Ez belföldi hidegháborúba torkollt. Ezen csak egy új, még nem piszkos kezű párt segíthet, amelyik fel tudná rúgni a bilit.

Bár te itt a fideszt emlegeted és nyilván Fedor is ezt fogja kiemelni, azért az szerencsére látható volt, hogy egyáltalán nem egységes álláspont bontakozott ki a fideszen belül, nem volt érezhető a Fedor által oly sokszor emlegetett bólogató kórus, inkább egyfajta tanácstalanság, vagy egyenesen együtt szavaztak az ellenzékkel.

Fedor másik kedvenc fordulata, hogy mindig mindenben egyetértünk a kormánnyal. Pedig ez koránt sincs így, ebben a kérdésben szöges ellentétben állunk velük és maximálisan támogatjuk a Jobbikot, meg a lumpeneket, ha komolyan gondolták.

Ezt egyébként nem feltétlenül a parlamenten belül kellene rendezni, ahol védik a mundért összekacsintva, hanem kell csinálni egy népszavazást a kérdésről. Kezdjen a Jobbik aláírás gyűjtésbe és az emberek nyomása legyen az, ami kikényszeríti a nyilvánosságot.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.28. 10:36:53

@DeMarco: "Fedortól vártam volna az erről szóló posztot, de aztán beláttam, hogy véletlenül sem fog lehozni olyan esetet, amikor a libsik ellopják a Jobbik ötletét és azt sajátként előadva, közösen, együtt szavaznak vmi mellett..."

Ha nem tűnt volna fel, nem csak erről nem írtam, hanem semmiről, ugyanis nincs időm hosszabb lélegzetű írásokra. A témával még régebben foglalkoztam:

fedor.blog.hu/2009/02/05/amiben_tenyleg_le_vagyunk_maradva

most meg a Facebook-on megosztottam egy cikket, ami tükrözi a véleményem:

hirszerzo.hu/velemeny/2012/2/25/A_posztkommunizmus_aldozatainak_emleknapja_7DWXNF

A lényege:

"...a magát továbbra is az antikommunizmus lángpallosú élharcosának beállító, a posztkommunista korszakot átlagban hetente lezáró kormánypárt leszavazta a kommunista állambiztonság ügynökaktáinak nyilvánosságra hozataláról szóló ellenzéki javaslat tárgysorozatba vételét."

Az meg igazán vicces, hogy a liberálisokat vádolod ötletlopással, miközben pont az SZDSZ volt az, aminek 90-ben az egyik legelső törvényjavaslata (Demszky-Hack) már erről szólt, és eddig az ÖSSZES parlamenti ciklusban újra-és újra próbálkoztak vele, csak vagy ellenzékben voltak, vagy a nagyobbik koalíciós partner tett keresztbe. Szóval Schifferék, ha már, inkább a liberális hagyomány folytatói, no meg Schiffer TASZ-os múltja se azt jelzi, hogy a Jobbiktól kéne ezen a téren ötleteket vennie...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.02.28. 13:55:55

@Tallono: @DeMarco: Megihlettetek :-) És most még időt is tudtam szakítani rá:

fedor.blog.hu/2012/02/28/a_halozat_markaban
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0