A terrorista
2012. március 19. írta: Fedor

A terrorista

Na jó, most már tényleg kíváncsi lettem.

Mi a francért rettegnek még mindig a jobboldalon egy olyan pojácától, aki már évekkel ezelőtt megbukott az egykor rászavazók szemében is, és egy 3-4%-os pártocska élén vegetál? Mi szükség van arra hogy lex-Gyurcsányokkal akadályozzák a jogai gyakorlásában, és hogy egyre nevetségesebb vádakkal illessék?

Polt Péter legfőbb Ügyészhez Gulyás Balázs, a Mokép decemberben menesztett igazgatója, a Kisgazdapárt korábbi Győr-Moson-Sopron megyei elnöke fordult. Szerinte a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke március 15-i, Egyetem téri beszédében a Btk-ba ütköző kijelentéseket tett, melyek akár terrorcselekménynek is minősíthetők.

Gyurcsány arról beszélt, hogy ha az AB továbbra sem hajlandó érdemi vizsgálatra a sarkalatos törvényekkel és az Orbán-kormány kinevezési gyakorlatával kapcsolatban, áprilisban blokád alá veszik a hivatal épületét. Gyurcsányék első beadványát az Ab érdemi vizsgálat nélkül elutasította, majd a döntés ellen a DK-hoz köthető Szabadság és Reform Intézet tett alkotmányossági panaszt.

Az Indexhez eljuttatott feljelentés szerint Gyurcsány szavaira a Btk 261-es passzusa vonatkozhat, mely szerint aki abból a célból, hogy állami szervet, más államot, nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűncselekményt követ el és 10-20 év közötti börtönnel büntetendő.

A politikust gyűlöletre uszítás miatt is feljelentették, mert kifogásolta az egyházi személyek adózási kiváltságait.

Ha az egyházi személyek pénzügyeinek firtatása gyűlöletre uszítás, akkor ennyivel a teljes FIDESZ vezérkart és a Jobbik komplett tagságát feljelenthetnék a multik és a bankárok. Ha Gyurcsány bejelentése terrorizmus, akkor 2006-ban Orbánt is meg lehetett volna ezzel vádolni a 72 órás ultimátuma miatt, vagy az LMP-seket a decemberi akciójuk miatt.

Akik meg petárdázva elfoglalnak egy bankot, azokkal kapcsolatban ez a vád persze fel se merül.

De most tényleg, mire jó ez? Komolyan azt gondolják, hogy ezzel majd jól elterelik a figyelmet a saját hazugságaikról, bénázásaikról, otrombaságukról, kettős beszédükről?

Valószínűleg igen. Csak ez egyre kevésbé fog bejönni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr784325335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:44

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Trackback: Ilyenek vagyunk? Tényleg? 2012.03.19. 20:51:57

Milyenek vagyunk, mi magyarok? Ha kívülről látnak minket, vajon szimpatikus országnak a szimpatikus népe vagyunk, csikós, gulyás, gyógyfürdő, vagy csak egy - enyhén szólva - érdekes kis nép valahol Európa perifériáján, ahol szabad a pálinka- és sörfő...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.20. 13:47:24

@Fedor:

Ugyan, a műjobbos versenyzők nem szoktak csúsztatni, mire is gondolsz?! ;-)

Arbet 2012.03.20. 13:48:08

Írjunk ki népszavazást:

1, Egyetért-e ön azzal, hogy aki MSZMP tag volt, vagy komcsi ifjúsági szervezet tagja volt, vagy ilyen embernek rokona, ne dolgozhasson állami szektorban és ne részesülhessen EU-s támogatásban stb.

2, Egyetért-e ön azzal, hogy aki privatizációs eljárás keretein belül állami vagyonhoz jutott nem részesülhet állami megrendelésben, nem kaphat EU-s támogatást, éljen meg a piacból a piaci verseny szabályai szerint

3, Egyetért-e ön azzal, hogy aki az MSZP, Fidesz, LMP, Milla, Szdsz, Mdf, kdnp, stb álrendszerváltás utáni pártokban tag volt ne kaphasson állami szférában munkát, állami megrendelést, támogatást, EU-s pályázaton ne vehessen részt?

Lehet folytatni.... :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.20. 13:49:19

@milyen szép a Vértes, ó:
Ebbe nincs semmi trükközés.

Gyurcsány az első Rákosi után közvetlen aki karhatalmistákkal verette szét a neki nem tetsző tömeget.

Ennyi.

És ez a pojáca, aki az MSZMP KB-nak jelentgetett egykor, sír demokráciáért..
Röhej.

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.20. 13:54:27

@Trompf:

Ejnye, ez a görcsös hazudozás. A rendőrök terelték oda másfél óra alatt a Deák térről az Astoriára a "tüntetőket", ugye? Meg hát igen, ha a Nyugati felé nem lehet menni, akkor az Astoria az egyetlen lehetséges célpont, ki megy be holmi kisutcákba, brrrr.

A lovasrohamban meg még mindig nem nagyon sérült meg senki. A könnygázolás-gumilövedékezés a Fidesz-gyűlés vége után 1-2 órával volt, jópár felszólítás után.

De ügyes próbálkozás!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.20. 13:54:55

@Trompf: "Gyurcsány az első Rákosi után közvetlen aki karhatalmistákkal verette szét a neki nem tetsző tömeget."

Látod, már megint hülyeséget beszélsz. Kádár Jánosról hallottál -e már? Tudod ugye, hogy 1956-ban Rákosi már rég ki volt paterolva a hatalomból? Ha már a történelmet nem ismered, akkor legalább a FIDESZ legendáriumot tanulmányozd, mondjuk az "Orbán Viktor Kis Jánost védi a Batthyány-örökmécsesnél az őt ütlegelő rendőröktől" c. virtuális freskót...

milyen szép a Vértes, ó 2012.03.20. 13:55:13

@Trompf:

Tudom, hogy kényszeresen hazudsz, de azért lehetne kicsit ügyesebben. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.20. 13:58:11

@Arbet: "Egyetért-e ön azzal, hogy aki MSZMP tag volt, vagy komcsi ifjúsági szervezet tagja volt, vagy ilyen embernek rokona, ne dolgozhasson állami szektorban és ne részesülhessen EU-s támogatásban"

Vagy rokona? Úgy kb. az ország 80%-át kizárnád ezzel, sebaj :-)

"MSZP, Fidesz, LMP, Milla, Szdsz, Mdf, kdnp, stb álrendszerváltás utáni pártokban"

1. A Milla nem párt.
2. A Jobbikot valahogy kihagytad. Vajon miért? :-)

Arbet 2012.03.20. 13:59:53

@Fedor: Mert annyira jellegtelen a jobbik :) Eszembe sem jutott. Az egy alibipárt. A Millát meg azelőtt ki kell zárni mielőtt még párttá alakulna :)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.20. 14:01:36

@Fedor: 10-20 néha 100 embert ütöttek Kádárék is hébe-hóba.
De több tízezres tömeget csak Rákosi, majd követője Gyurcsány.

hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1kosi_M%C3%A1ty%C3%A1s
1956-ig váltakozó sikerű hatalmi harcot folytatott Nagy Imrével, akit rendszeresen személyesen igyekezett lejáratni Moszkvában
...
Az 1956-os forradalom bukásával hatalomra került Kádár János...
Bár Rákosi ismételt kísérleteket tett a hazatérésre, erre nem kapott engedélyt, Hruscsov Kádár mellett döntött.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.20. 14:05:19

@milyen szép a Vértes, ó: Minden kis utcácska le volt zárva ami a nyugati tér fele vitt.
Egyedül a Deák fele hagytak a rendőrök elvonulási lehetőséget, majd a Deákról az Astória fele tolták őket kötelékben.

Olvasgatni kéne azokat a jelntéseket.
Bár sokat ne olvass, mert keddvenc táncikáló Gyurcsányodból könnyen kiábrándulhatsz.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.20. 14:07:06

@milyen szép a Vértes, ó: Vagy talán a jelentgetés nem igaz, amit Gyurcsány az MSZMP KB-nek passzolt ?

javaslom az alábbi kereső szavakat: Pécs, Dialógus csoport, Gyurcsány.

Hősöd spicliskedéseiről regényeket olvashatsz.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.03.20. 14:08:18

@Fedor: de volt. és ezt sose fogjuk elfeledni fletókának. és fogjátok fel végre hogy nem fél tőle senki, hanem nem nyugszunk míg vissza nem kapja ami jár neki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.20. 14:08:19

@Trompf: "több tízezres tömeget csak Rákosi, majd követője Gyurcsány."

Tehát az 56-os forradalom fegyveres leverője, egy rakás kivégzés megrendelője szerinted kevésbé volt véreskezű, mint az a Gyurcsány, aki alatt senki nem halt meg, és hazugságoddal ellentétben NEM verettek tízezres tömegeket.

De azt hiszem magadra hagylak, látom nem nagyon szoktad zavartatni magad a tények által.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.20. 14:14:11

@Fedor: Az 56-os forradalom leverésében Rákosi főszerepet játszott, Gerővel együtt uszították ránk az orszokat...
De ha úgy szebben hangzik számodra írjunk Gerőt, Rákosi helyet.

2012.03.20. 14:14:14

Most már csak az foglalkoztat:

Miért nem hozzák nyilvánosságra a 2006-2007 -es erőszakos eseménysorozat összes dokumentumát, és végzi el történész-szakértői munkáját egy oldalfüggetlen tényfeltáró csoport?

Miért érdeke mindmáig mindkét oldalnak, hogy ne derüljön ki, mi történt, kik voltak a szervezők, a provokátorok, és kik adták a parancsokat, első kézből?

Miért "bocsátott meg" Sintér Pándor és Révész 'Mártíriusz' a rohambrigádnak, a viperásoknak, cuzammen az egész rebisznek? Miért nincs tisztázva a titkosszolgálat szerepe?

Miért nem áll össze, akár így, utólagosan is, végre egy nemzetközi vizsgálóbizottság, és miért nem szólal fel az EU-ban, meg az ENSZ-ben egy vagy több jogvédő csoport?

... tudom, tudom, hülye kérdésre hülye válasz lesz ... :) A következő meg az: "Hová tűnt Ekszvájzed olvtárs?"

Hegseztő Hegesztő 2012.03.20. 14:21:47

@Trompf:

Ferinek van egy két apró hibája: rettenetesen durva, személyeskedő, amúgy már 2 két családot tönkretett (2x válás) 30 éves korára, önéletrajzából ez pl. hiányzik. (Ez hazudozásnak számit)
Nem következetes, türelmetlen.., nem számon-kérő főnök, ötletellő, egyik gondolatával agyoncsapja másikat, Filozofálgató, de ehhez nem rendelkezik megfelelő alapokkal..
De a legrosszabb, hogy a hátáron kívül rekedteket nem tekintette magyaroknak ,leírta őket.
Ezt már nem tudja kimagyarázni, mert 2006-ban deklarálta…

nu pagagyí 2012.03.20. 14:25:45

@Trompf: Olvasgattuk, olvasgattuk, volt benne mobiltelefonos beszélgetés, arról, hogyan csalják a rendőröket az Astória felé. A "demokratikus" Pintér-rendőrségnek még nem kellett bizonyítania, de majd az első repülő kockakő után bizonyíthat.
Az 56-os eseményeket meg ne hasonlítgassuk egy pitiáner puccskísérlethez!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.20. 14:28:55

@Trompf: Persze, mert nélkülük simán elengedtek volna bennünket a ruszkik a birodalmukból...

2012.03.20. 14:38:30

2006 kapcsán engem a Kedves Vezető hősies helytállása hatott meg igazán. Gyönyörű volt, ahogy a beszéde után bepattant a páncélozott bömösbe és elhajtott, a klónhadsereget pedig magára hagyta. :-)

2012.03.20. 15:22:39

@Kompli:

A mai eszement világura bankárizmus szülőföldjén, 180-120 éve, ott is a jó öreg Vadnyugaton bizony még a bizalommal visszaélő és cseleskedni próbáló bankárt is szurokba-tollba hempergetve kergették volna ki egy deszkavárosból a feldemhedt pógárok, méghozzá az így-úgy kicsalt pénzük nélkül, és örülhettek volna annak, hogy felgyújtás vagy akasztás nélkül megúszták ...

Jössz itt kitárazással, barátom, akinek a pénz meg a vagyon sokkal fontosabb az embernél, biztos kezdenéd te akkor pl. a szeretett francia forradalmatok idejében is jófajta szuronyos nyársalást a Versailles-ba behatoló szutykos külvárosi plebssel, 1791-ben, vagy akörül, mikor is vót mán az ...

2012.03.20. 15:33:45

@Kompli:

Bocsi, az első bekezdésben nem "bankárt" hanem "bankárokat", a másodikban pedig "... is A jófajta ..."

Elnézést :)

2012.03.20. 15:37:38

@Kompli:

Bocsi, az első bekezdésben nem "bankárt" hanem "bankárokat", a másodikban pedig "... is A jófajta ..."

Elnézést :)

2012.03.20. 15:41:21

@Dr. Trejo:

Az még semmi, de az utána, november 4.-én, az Andrássyn, a béke jegyében általa vezetett fáklyásmenetet is csak az Oktogonig bírta idegekkel ... :D

dukeekud 2012.03.20. 15:53:43

"Akik meg petárdázva elfoglalnak egy bankot, azokkal kapcsolatban ez a vád persze fel se merül."

Az szerintem egy tok jo performansz volt. Persze kicsit nevetseges volt, ahogy kb 50 tunteto fenyegeti azt a par biztonsagi ort, mert hogy mas nem volt az epuletben. :)
A rendorseg korrekt felepese viszont nagyon tetszett, meg akkor is ha a 2006-os sortuzeteket nem lehet elfelejteni, es megbocsatani.
Es a blogolo utananezhetne, hogy mi a kulonbseg egy petarda, es a tuzijatek bomba kozott, mert ott nem volt petarda.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.20. 16:05:09

@dukeekud: "Az szerintem egy tok jo performansz volt."

Meg birtokháborítás, tiltott pirotechnikai eszközök használata, megfélemlítés...

Te meg utánanézhetnél, hogy mi a különbség a sortűz és néhány szerencsétlenül kilőtt tömegoszlató gumilövedék között.

2012.03.20. 18:19:51

@Fedor:

Te meg álljál elébe vasnak vagy guminak, mely repül hangsebesen, úgy, hogy nem is akartad sohase bántani azokt a bácsikat akik aztat terád kilövöldözik ...

És ha rohamrendőrök birtokháborítanak sörözőket, éttermeket, hogy ott "bajkeverőkre" vadásszanak, meg törnek be bérházudvarokba ugyanezért? ...

Vagy félemlítenek meg mondjuk épp téged, a világszabadság egyik lázadó fáklyását, feketében, sisakkal, meneteléssel, táncoltatott lovakkal, sorfallal, pajzzsal, gázzal, meg ütlegszerszámlóbálással, az mi ???

Szerencsétlenül véletlenségből fejmagasságban kilőtt, bizony, az.

Jajj sírva is kértek bocsánatot később bizony a jó fakabátok, hogy ők azt bizony nem akarták, adunk helyette műfület, műszemet, műbőrt is, csak ne tessenek hargunni mán.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.20. 19:32:09

@ekszvájzed: Ne dramatizálj. Attól még nem volt sortűz.

Lencsés István 2012.03.20. 19:56:35

@bőrmók: Ez egyáltalán nem baj , sőt ....

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.20. 21:22:38

@ekszvájzed: mikor lőtték az első gumilövedéket? Mikor lett vége a békés tüntetésnek? A kettő között mennyi idő telt el? Elmehetett-e az, aki akart?

Próbálj meg most bejelenteni egy Orbán-ellenes tüntetést, és próbálj meg két órával tovább kint maradni párezer társaddal együtt a köztéren. Meglátjuk mivel oszlatnak fel és mennyire békésen.

2012.03.20. 22:50:32

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Tudtommal a mellékutcák irányába nyíló esetleges kivezető utak részben kordonokkal, részben készenléti egységekkel teljesen összevissza voltak elzárva. Hol volt kiút, hol nem. Inforáció, segítség a rendőri szervek részéről a ténylegesen távozni kívánók számára nem volt. Továbbá a kerület ezen része ki volt zárva a tömegközlekedésből, a metrót is beleértve.

Továbbá, mivel e békés civil tömegnek szinte egyetlen tagja sem részesült hasonló eseményekben korábban a saját szülőhazája szívében (1956-ot kivéve), a szituáció egyszerűen dermesztőnek, abszurdnak és hihetetlennek hatott.

A túlnyomó többségnek még a lehetőség sem fordult meg a fejében, hogy az ártalmalan, fenyegetést semmiképpen sem jelentő tömeget, amely nem tett semmit hogy provokálja a rendőri erőket, bármilyen idokolt támadás érheti. A 21. században, egy parlamentárisan demokratikus köztársaságban, mely biztosítja a civilek gyülekezési szabadságát, és nem korlátozza törvényekkel az ellenzéki gyűlések megtartását.

és NEM két óra telt el.

Nem kívánom én tinektek azt a tángálást és menekülést. 70 éves Édesanyámnak is futnia és menedéket keresnie kellett, többedmagával együtt a lovasrendőrök elől. Sajnálom hogy így elfogadjátok a nem-balliberális oldal híveinek végigveretését de ezek vagytok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 09:00:19

@ekszvájzed: "e békés civil tömegnek szinte egyetlen tagja sem részesült hasonló eseményekben korábban"

Na most képzeld el, a rendőrök ugyanígy voltak ezzel. Nekik se volt nagyon tapasztalatuk arról, hogy milyen olyan tömeggel szembeszállni, amely köveket dobál, kocsikat és kukákat gyújtogat. Nem akarom én mentegetni őket, de ami rossz történt, annak inkább volt oka a fejetlenség, a tapasztalatlanság, mint a gonosz előre tervezettség. A FIDESZ tüntetésről hazatérők véletlenül keveredtek két tűz közé.

"Sajnálom hogy így elfogadjátok a nem-balliberális oldal híveinek végigveretését de ezek vagytok."

Nem fogadjuk el, ha nem tűnt volna fel, mind az SZDSZ, mind Gyurcsány megbukott, mert megvontuk tőlük a támogatást, többek között ezek miatt. Csak a tényekre szeretnék szorítkozni a túlzó legendák és összeesküvés-elméletek helyett.

2012.03.21. 09:40:57

@Fedor:

Eszem megáll. A nevezett tömeg, ismétlem, BÉKÉS volt, többnyire családokból, idősebbekből, nyugodt civilekből állt. A dobálódzók és gyújtogatók a rendőröket parancsra a tömeg irányába vezető provók voltak.

Megbízóik és szervezőik kiléte a mai napig ismertlen (ahogy egyébként a nem itt tárgyalt, de topiktárgyban akár érinthető cigánygyilkoló bandáé is)

Legendák és elméletek helyett, nosza, tessenek tudományosan feltárni az igazságot, ezt is mondtam már.

Részemről az összes elméletemet sutba vágom a hiteles tények láttán, térképekkel, iratokkal, igazolványokkal, azonosítókkal, hangfelvételekkel, oral history-val együtt, előre is kösz.

2012.03.21. 09:48:30

@Fedor:

Bocsesz, még korán van :) nem olvastam igazán, csak a randalírozós részig, ami nálam mindig kiveri a biztit. Mea culpa. Ilyenkor elragad a nagylöttyös, mert a csőcselékezőktől sikítani szoktam ...

A tervezettséget pedig nyugodtan lehet fejetlenségnek álcázni, az pedig vérprofizmus. Sokan úgy vélik, ennyi rohamosztagos az egész országban nem volt, láthatóan az is mind fel lett szállítva Pestre, de a többsége rendőrnek beöltöztetett exrendőr, verőember, szekus, ad absurdum importált zsoldos. Ezt magam is addig állítom, míg az ellenkezőjét bizonyítottnak nem látom.

2012.03.21. 10:00:04

@Fedor:

A valódi zsernyákoknak pedig már több évtizedes megméredzkedéseik voltak a különféle test-és léleknemesítő sportrendezvényeket követően a mindenféle klub-identitással bíró B-közepekkel, hogy mást ne mondjak ...

Gyanítom, hogy a provók többsége is azok közül lett kiválasztva, így már eléggé régi, összeszokott játszópajtik kergetőztek a városban akkor.

bőrmók 2012.03.21. 10:49:43

@Lencsés István: sőt. Az ilyen rendszerek mindig buknak előbb-utóbb.

Lencsés István 2012.03.21. 11:21:24

@bőrmók: Mondatkezdés még mindig nagy betű ! :) ;) Ahhoz képest hogy buknak szerinted , milyen érdekes hogy MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖK - ét ORBÁN VIKTOR - t választották meg kétszer újra , a rendszerváltás óta . Szóval erről ennyit ! :) ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 11:27:41

@ekszvájzed: "Megbízóik és szervezőik kiléte a mai napig ismertlen"

Lehet, hogy nem voltak megbízóik, spontán alakult az egész. De ha mindenáron megbízókat akarsz látni mögöttük, akkor tedd fel a klasszikus kérdést: Cui prodest? Kik profitáltak abból, hogy ott és akkor elszabadultak az indulatok? Hogy az akkori kormány, amelyiknek ez a nap óriási diplomáciai siker is lehetett volna, semmiképp, abban biztos lehetsz. Az meg tény, hogy kifejezett rendőrségi parancs volt arra, hogy ne engedjék a zavargókat rá a FIDESZ tüntetésre, és ez sikerült is a tüntetés ideje alatt.

Ja, s azt is meg lehet kapargatni, hogy kik is álltak kapcsolatban a zavargókkal.

"A valódi zsernyákoknak pedig már több évtizedes megméredzkedéseik voltak a különféle test-és léleknemesítő sportrendezvényeket követően a mindenféle klub-identitással bíró B-közepekkel, hogy mást ne mondjak ..."

Teljesen más egy pontosan lokalizált bevetés (focimeccs), mint egy egész napos kergetőzés.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 11:30:01

@Lencsés István: ÚJRA csak egyszer választották meg - ha már kötözködünk. Ja, és közben volt egy nyolcéves szünet, ugyanis az MSZP viszont zsinórban nyert kétszer.

Ha már ez érv valamire.

2012.03.21. 11:48:49

@Fedor:

Kinek is az érdeke, kinek is ... Én pl. ettől még nem lettem orbánista, hogy őket verték, csak elfordultam addigi gondolkodásomtól. S mások se, szép számmal, mert közönséges populista maffiózók híveit minden intelligens ember szánni tudja csak.

Mint mondtam, akár össze is beszélhetett a két volt kiszes, az egyik a másiknak játszott, fociztak egyet, a nép további butulására és hergelésére.

Meg lehet nézni az azóta csak még szebben kifejlett antimagyar tábort, amely vérbeforgó szemmel köpdös és szitkoz minden tradicionális magyar nemzeti szimbólumot, értéket, hitvallást.

A mai állapot tükrében pedig akár azt is mondhatom, hogy a mai helyzet, az ámokfutó és antiliberális, keresztény-konzervatív, mindenfelől támadott befenyített és megzsarolt Magyarország is lehetett egy érdek, a pénzügyi körök érdeke.

Aztán.

Miért is más a focimeccsek előtti-közbeni-utáni 4-8 órás alkalmi dili, havonta minimum kétszer, csak Pesten, csak azért, mert azt nem nyomja a média meg a zindex élő egyenesben? Hasonló események azok, molotovval, utcakővel, petárdával, plexipajzzsal, lovasokkal, sokkolókkal, etc. Arra is külön kiképezde működik a BM-nél, nyugi.

2012.03.21. 11:58:01

@Fedor:

Bocs, a negyedik bekezdésben: "... konzervatív KORMÁNYA MIATT A TELJESEN BALLIB PÉNZÜGYI ÉRDEKSZFÉRA URALTA NYUGAT ÁLTAL mindenfelől ..."

... Hadd tanulják csak meg azok a nyakasok a helyüket a tabellán, meg hogy mire számíthatnak, ha ugrálnak, mivel jár a bankok ellen szólni-lépni, saját pénzügyet, gazdasági döntéseket akarni (- csak még több megszorítással, hitelfelvétellel, kamattal, meg adóssággal), valamint a híres "pénzügyi fegyelmet" (amit mellesleg az elődtől nem nagyon kértek számon)

2012.03.21. 12:04:40

@Fedor:

Az "egésznapos kergetőzés" pedig csak délelőtt legalább két helyen állt meg bárányt fürdetni (gyk: barikád :)), méghozzá több órára, így mindenki kijátszhatta és kipihenhette magát, a következő körre. Aztán ez ment tovább, egész nap.

Egyébként érdekes fotók születtek azokban a napokban olyan zászlóba csavart lumpokról, akik egyszer dobálóznak, üvöltenek és lengetnek, másszor a rendőrökkel trécselnek vidáman, vagy törlik róluk a vért (meg a verítéket, és könnyeket :))

Lencsés István 2012.03.21. 12:14:20

@Fedor: Én nem kötözködök hanem TÉNY - t közlök . De az Mszp - nél nem ugyanaz az ember volt és ez a lényeg ! :) ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 12:39:49

@Lencsés István: A tény viszont továbbra is az, hogy ÚJRA csak egyszer választották...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 12:42:03

@ekszvájzed: Bocs, de nincs tovább kedvem olyan dolgokról vitatkozni, amelyekre már ezerszer választ adtam, csak másoknak. Olvasgasd a blogot, minden felvetésedre találsz választ.

Lencsés István 2012.03.21. 13:50:33

@Fedor: A lényeg az hogy ő MAGYARORSZÁG - on az egyetlen MINSZTERELNÖK aki kétszer volt elnök a rendszerváltás óta , remélem most már eljut ....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 14:12:22

@Lencsés István: Gyurcsány is kétszer volt miniszterelnök :-)

2012.03.21. 14:21:12

@Fedor:

Hát bocsáss meg nekem, végtelenül tudós és bölcs Nagyuram, hogy nem ragyogott fel eleddig előttem mindenre kiterjedő munkásságod, az ő teljes fényességében, melyben már azelőtt válaszoltál kérdéseimre, hogy én feltehettem volna azokat ...

De amúgy igazad van.

Ha még a Buddha is így gondolta volna, az ő nemes igazságait is elegendő lett volna egyszer elmondania a legelső hallgatóinak, aztán szabadulhatott volna a körforgásból, ahogy azt kell ...

Nyugika, látom, unod a pofámat, ezért nem folytatom én se.

PS: A tankos öregemberről meg, tudtommal, az derült ki időközben, hogy egy nyugdíjas munkásőr volt ... :D

Budaházyról meg már én is említettem az én munkásságomban, hogy provó. A kormányváltással, érdekes módon, füstként illantak a semmibe az üvöltözve a szabadulását követelő kopaszok és más műnáciak...

Lencsés István 2012.03.21. 15:03:11

@Fedor: De őt csak egyszer választotta meg a nép te iq nukus anonim ....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 15:06:23

@ekszvájzed: Nem téged unlak, csak ezt a vitát, amit már ezerszer lefolytattam. Ráadásul hülye voltam, hogy egyáltalán belekezdtem, hisz a poszt nem erről szól, mégis hagytam magam megint eltéríteni, és teljesen másról vitázni.

"A tankos öregemberről meg, tudtommal, az derült ki időközben, hogy egy nyugdíjas munkásőr volt ... :D"

A tankos öregemberről tudtommal az derült ki, hogy később felesküdött gárdistának, de ha munkásőr is lett volna korábban, azon se csodálkoznék, hisz szélsőség-szélsőség, elég nagy az átjárás... Azt tudtad, hogy az első gárdakapitány apja volt az utolsó országos munkásőrparancsnok?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 15:08:36

@Lencsés István: Vedd már észre, hogy csak froclizlak... Nekiálltál mással kötözködni egy apróságon, hát most egy kicsit magad is megtapasztaltad... Lehetsz megfellebbezhetetlen bíró, de akkor fogalmazz te is úgy, hogy ne lehessen belekötni. Nem így tettél.

bőrmók 2012.03.21. 15:19:58

@Lencsés István: A nyelvtannácizmust hagyjuk, mert szétszedlek.

bőrmók 2012.03.21. 15:20:43

Ja, mindenki szegény Lencsés Istvánt basztatja? Mert akkor én leszállok róla.

2012.03.21. 15:32:32

@Fedor:

Lencsés az egy lencsés, ez nem túl szelencsés ... :)

Ez a fordulat a munkásőr-gárda kapcsolatokkal meg megint csak az én összeesküvés-elméleteimet igazolja :) ezúttal a másik vesszőparipámat, a titkosszolgálatilag előállított náci egyletekét ...

Olyan ez, mint anno a nyilasból-ávósba, (bár azt se hiszem egészen) ezek szerint ez meg most pont fjordítva? Elég viccesnek hangzik, de ez van. Hiszek neked.

Bocsika, én még süldőmalacka vagyok a pályán, még nem vitáztam eleget, de előbb-utóbb majdcsak elunom én is ...

2012.03.21. 15:58:24

@Fedor:

Húúú, most látom, ez volna az a bizonyos magyarok nyulai? Ebben sem voltam képben eddig, de tutira.

No, az volt ám a közröhej a leendő robbantásos merényletek "bizonyítékaként" bemutatott preparált focilabdával, meg a hülyegyerekek petárdás domboldali mulatságával a videón, kicsit a Torgyán pubi felgyújtott lábtörlőjére emlékeztető "politikusok ellen tervezett merényletek" momentumokra hajazva.

Most úgy őszintén: Ki a lótúró emlegeti ma még ezt a butaházyt meg az ő nyulait az ilyen cikkezményeken túl? És mire jó még igazából az emlegetése, ha nem kitalálóinak lejáratására?

A Drazsé az, a jó Draskovics, ahogy hítták azt a fő titkosszolgát, aki gyufafej haverjaként agyalmányozta elő ezt az egészet... Haggyuk mán.

És bocs, ha már erről is vitáztál volna ... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.21. 16:01:03

@ekszvájzed: A gondolatmeneted ott bicsaklik meg, hogy azt feltételezed, hogy az egykori munkásőröknek van hatása bármire is, és hogy az egykori munkásőrökre van hatása bárkinek is. Ma már nincs olyan, hogy munkásőrség, mint csoport, mint kapcsolati háló, még informálisan sem. Ismerek volt munkásőröket (ebből ne vonj le messzemenő következtetéseket, ismerek jobbikosokat is), egyik ehhez a párthoz húz, a másik ahhoz.

Lencsés István 2012.03.21. 16:28:23

@Fedor: Nem érdekel mit csinálsz .... Én nem kötözködöm , hanem TÉNY - t közlök ....

@bőrmók: Nincs is ilyen szó hogy nyelvtannácizmus , szóval csak próbálkozz te kutya , nem tudsz fogást találni ! :) ;)

DeMarco 2012.03.21. 20:19:50

@Fedor: Még mindig ezen pörögtök? Fegyenc nem ér ennyi karaktert. Nem eldöntendő kérdés a bűnössége. Csupán a kezdete a valódi büntetésének.
Tudtam, h ezzel ki fogsz kerülni, ide is szabadultak rögtön az őrültek. Nincs időm foglalkozni velük.

Nem emlékszem pontosan, h mit kérdeztél, de mintha egyházellenesség lett volna és cinizmus. (A szokásos). Egy kérdés merült csak fel bennem.
Vajon szted helyénvaló, h fletó jön elő egyházellenes retorikával? Vajon szted ez nála rossz reflex, vagy tudatos hecckampány része, amivel nyilván szeretne botrányt kavarni és elérni, h vki foglalkozzon vele.

Vajon mennyire köpte szembe magát az a milla, akik betiltanának az mtv-n egy tényfeltáró riportot, ami kimondja az igazat és bemutatja a valóságot. Ilyenkor hol van a híres sajtószabadság? Vagy csak azt jelenti a szabad sajtó, h ami nekik tetszik csak az jelenhet meg? Akkor mitől különbek ők másoktól? Csak a szokásos libsi pc duma újabb köntösben... Tegye fel a kezét aki meglepődött ezen a hozzáálláson...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.22. 08:43:09

@DeMarco: Akkor tőled is megkérdezem, mint mindenki mástól: az cenzúra, hogy a köztévét arra kérik, legyen objektív, ha már egyszer ez lenne a törvényi kötelessége? Az cenzúra, ha a köztévét arra kérik, ne terjessze az egyoldalú előítéletességet? Milyen cenzúra az, ha valakit figyelmeztetnek, hogy hibát követett el, és ő belátja, elismeri a hibáját? Nem hatóság tiltotta be azt a filmet, hanem a köztévé civil nyomásra maga döntött úgy, hogy nem fogja megismételni. Dönthetett volna úgyis, hogy nem teszi, max. a maradék mákszemnyi tisztességét is elvesztette volna.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.22. 08:43:48

@Lencsés István: "Én nem kötözködöm , hanem TÉNY - t közlök ...."

Csak rosszul.

Lencsés István 2012.03.22. 09:32:24

@Fedor: Pont hogy nem rosszul de ne zavarjon te anonim kutya ! :) ;) :D

bőrmók 2012.03.22. 11:23:06

@Lencsés István:
Vessző előtt nincs szóköz.

bőrmók 2012.03.22. 12:11:45

@Lencsés István: hmmm. ügyes. tökre átvertél! :)

Lencsés István 2012.03.22. 12:41:07

@bőrmók: Még mindig nem tudsz írni , de én ezen nevetek :D , viszont amúgy nagyon szomorú ! :(

bőrmók 2012.03.22. 13:52:02

@Lencsés István: :D
de szenya vagy, nemá, most mér

Lencsés István 2012.03.22. 14:21:49

@bőrmók: Én nem viccelek komoly dolgokkal , úgy hogy döntsd el mit szeretnél te anonim .

bőrmók 2012.03.22. 16:00:02

@Lencsés István: ne szívass már, enm tudsz jobb elfoglaltságot találni magadnak? Orvos látott már? Nézz már magadba, öcsi. Fogadok hogy nem is ez a neved, hanem mondjuk Ják Zsombor vagy Gagyerák Iván vagy valami ilyen szar.

Lencsés István 2012.03.22. 16:23:38

@bőrmók: Továbbra sem tudsz írni ! :( Van elfoglaltságom bőven ,de erre is jut időm . Nem vagyok beteg hogy orvosnak látnia kelljen .... A kor nem érdem csak állapot ! :) ;) Fogadhatsz , nekem ez a nevem , neked viszont nem az van a személyidbe írva hogy bőrmók , szóval erről ennyit ! :) ;) A " kultúrád " pedig csapkodja ....

bőrmók 2012.03.22. 16:25:58

@Lencsés István: szóltam a blogfelügyelőnek Miattad!

Lencsés István 2012.03.22. 17:12:41

@bőrmók: Megteheted , csak nyugodtan attól még a tények nem változnak ! :) ;)

bőrmók 2012.03.22. 17:37:25

@Lencsés István:
/kitilt [Lencsés István] de BLOG

Lencsés István 2012.03.22. 17:38:25

@bőrmók: Mondom ki lehet tiltani de attól sem változik a tény ! :) ;)

bőrmók 2012.03.22. 17:49:13

@Lencsés István: te milyen tényről szövegelsz itt egy órája? Talán csak nem arról, hogy minden írásjel elé raksz egy szóközt (ami egyébként most szólok, hogy kurva idegesítő!)? Vagy netán arról, hogy a de elé nem tettél vesszőt? És arról, hogy erre az lesz a válaszod, hogy direkt?

Azt hiszed, ha nagybetűvel kezdesz minden mondatot, azzal mindezt ellensúlyozhatod? És még ő nyelvtannáciskodik itt. Az ilyeneket a blogmotornak kéne AUTOMATICE kirakni.

bőrmók 2012.03.22. 17:50:54

Én kiszállok. Szerintem direkt csinálod

Lencsés István 2012.03.22. 19:05:00

@bőrmók: Még mindig nem tudsz írni , és nem is fogsz megtanulni úgy néz ki . :( Szomorú dolog ez . :( Az a tény amit írok ! :) ;) Nem érdekel hogy téged mi idegesít ! :) ;) ( A " kultúrád " még mindig csapkodja .... ) Én hibázok néha helyesírásban mert nem mindent tudok , ezt vállalom . De azt a szégyent hogy te kis betűvel kezded a mondatot és még osztod a nem létező eszed anoniman az elég furcsa nem gondolod ? :O Ilyen szó nincs hogy nyelvtannáciskodás , szóval erről is ennyit ! :) ;) Automatice , szép magyar szó , szóval azt hiszem ki lehet takarodni külföldre te anonim geci ! :@ Kiszállsz ? :( Fáj az igaz ? :) ;) :D

DeMarco 2012.03.23. 09:12:21

@Fedor: "az cenzúra, hogy a köztévét arra kérik, legyen objektív, ha már egyszer ez lenne a törvényi kötelessége?"

Ne álszenteskedj. Nincs "köz"tévé és soha nem is volt. Párttévé maximum. Hol az egyiké, hol a másiké. Többnyire a másiké.
Még soha senki nem várt a párttévétől objektivitást, mindenki megelégedett a részrehajlással. Aki meg nem, az nem is nézi. Például én. Sajnálok rá minden egyes fillért. Úgyhogy ne gyere nekem objektivitással azok után amit hosszú éveken át műveltek a abban a reggeli agymenésben, amiben a zombik hörögtek, élükön Havassal...

"Az cenzúra, ha a köztévét arra kérik, ne terjessze az egyoldalú előítéletességet?"

Ha én, te, ők nem mondhatják el amit gondolnak, éreznek, látnak, hallanak, tapasztalnak, akkor igen, az cenzúra.
Szó sincs egyoldalúságról.

Én a "köz"tévétől és alapjában véve minden egyes médiafelülettől elsősorban tényeket, igazságot és szókimondást várok el, alaposságot, oknyomozást, megbízhatóságot.

Mélyen elítélem a süket ballib pc dumát, az ahogyan elfordítják az arcukat, becsukják a szemüket, bezárják a fülüket és soha ki nem lépnének a buborékukból.

Lehet itt rinyálni, lehet itt tiltakozni, lehet habzó szájjal visitozni a valóság ábrázolása ellen, követelve, hogy csakis meséket adjanak, elferdítve a tényeket. Ennek meg is felelnek általában a médiafelületek. De semmi, SEMMILYEN MESE nem ér fel azzal, amit az emberek a SAJÁT bőrükön TAPASZTALNAK. Hazudhattok éjjel-nappal, vannak akik meg is teszik, mégsem tudjátok eltakarni a valóságot, mégsem tudjátok becsapni az embereket.
A tapasztalat nagy úr ám, komolyan azt hiszed, hogy csak azért, mert kicenzurázzátok a tévéből az ehhez hasonló adásokat, amik amúgy is olyan ritkák, mint a fehér holló, nem látjuk a valóságot???

Nem látjuk ahogy minden egyes nap, biciklikkel, kordékkal, kis kocsival megy a horda a közeli erdőbe és lopja haza a fát, természetesen térdmagasságban elvágva a törzset, mert nem hajol a derekuk, természetesen a kis fákat, hogy ne kelljen sokat fűrészelgetni. Nem vesszük észre ahogy átvágják a kerítéseket és ellopják az értékeinket, termékeinket?

Épp csak a múlt héten fosztott ki néhány horda tag. Szted leszarom, hogy hogyan cenzúrázzátok ki a valóságot a tévéből???

"a maradék mákszemnyi tisztességét is elvesztette volna."

Tisztességes akkor lett volna, ha nem enged a libsik nyomásának és ragaszkodik a valóság hű bemutatásához. De ehhez bátorság kell és felelős hozzáállás.

Cenzúrázni lehet, a valóságot letagadni lehet, nem is várunk el mást tőlük, tőletek. Csak akkor legalább fogják be a szájukat és ne ugassanak sajtószabadságról, szégyelljék magukat a hazug kampányuk miatt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.23. 09:37:30

@DeMarco: Senki nem akarja elhazudni a valóságot. Épp ezért nem szeretném, ha egyoldalú lenne a tájékoztatás.

Az meg a te igénytelenséged, hogy nincs igényed objektív közszolgálati médiára. Nekem van. Nem volt tökéletes az előző ciklusban sem, de tizedannyira se volt annyira elfogult, mint most, ez ténykérdés (a szoci képviselők kifejezetten morogtak amiatt, hogy mennyire barátságtalan velük a Híradó a ma kereszténydemokrata képviselő Pállfyval az élen, de csak morogtak). Olyan igénytelenségek, hamisítások, amelyek mostanában sajnos a hétköznapi ügymenet részei, már a nyolcvanas évek második felében is elképzelhetetlenek lettek volna, nemhogy a rendszerváltás óta eltelt időszak bármelyik kormánya alatt...

bőrmók 2012.03.23. 12:25:38

@Lencsés István: hát nem tőled fogok megtanulni, te szóközfreak, te smiley-maniac
:) ;) :) ;) :) ;)
Tudod kik írnak 2 smileyt minden mondat után? A kislányok.
És ha valaki nem tudja megkülönböztetni a tényt a fictiontől, az engem csak ne oktasson ki. Értem?
:) ;) :) ;) :) ;)
Most biztos azt hiszed, nyertél? Hát azért sem adom fel...

DeMarco 2012.03.23. 14:40:41

@Fedor: "Senki nem akarja elhazudni a valóságot."

Ez most ugye önirónia? Mert viccnek elég rossz...

"Az meg a te igénytelenséged, hogy nincs igényed objektív közszolgálati médiára."

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Az még nem objektivitás, hogy elhallgattatjuk ami nektek nem tetszik, mert túlérzékenyek vagytok rá, kényelmetlen a valóssággal szembenézni.
Az kérlek cenzúra a javából. Objektív akkor lenne, ha bármi megjelenhetne vica versa. De ugye ti ezt nem szeretnétek? Csak a mese, meg a néphülyítés...

A kettős mércéd meg nem érdekel, csak magadat röhögteted ki vele.

És ne hidd, h nem veszem észre, h nem válaszoltál érdemben semmire sem. Libsi szokás szerint inkább homokba dugod a fejedet, mint a strucc.

Valójában a kedves cenzúrázó liberálisok az orrukig sem látnak el a homoktól. Észre sem veszik, hogy a valóságot nem zárhatják ki, sőt még reklámot is csinálnak neki, hiszen soha nem láttam volna az mtv-n az adást, de nekik köszönhetően felkerült számtalan egyéb médiafelületre is, ahol végül rászántam az időt, h belenézzek. Saját maguk ellen dolgoznak, saját magukat járatják le és sikeresen dolgoznak azon, h még véletlenül se felejtse el senki sem, h miért nem szabad egy árva szavazatot sem adni rájuk és miért kell őket a lehető legmesszebb tartani a politikától és a közélettől.

Lencsés István 2012.03.23. 14:52:11

@bőrmók: Még mindig nem tudsz nagy kezdőbetűvel mondatot kezdeni , ez szégyen és szomorúság . :( De hát e van , kiderült mindig van lejjebb .... Azért írok smiley - t mert megtehetem illetve mert kifejezi amit érzek ! :) ;) Nem oktatlak ki csak tényt közlök te anonim geci ! :) ;) Tegnap azt írtad nem írsz , azt mégis hogy is van ez akkor ? :) ;) Engem nem érdekel hogy feladod e vagy sem , ha írsz reagálok 1 darabig ( Tudod ez is intelligencia kérdése ami neked nincs .... ) de ha megunom akkor inkább tartsanak butának , de 1 normális ember azaz én sokáig nem bírja ha valaki nem tud írni , majd kiderül meddig bírom a türelmem nagyon nagy de nem végtelen .

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.23. 14:52:18

@DeMarco: "Objektív akkor lenne, ha bármi megjelenhetne vica versa."

HÁT ÉPP EZ AZ... Ez a riportfilm minden volt, csak nem objektív, pont ez a probléma...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.23. 14:53:19

@bőrmók: @Lencsés István: Keressetek már egy másik helyet a különbejáratú kis vitátoknak...

Lencsés István 2012.03.23. 16:22:01

@Fedor: Vitának azt nevezik ahol két vélemény csap össze , és nem 1 vélemény a TÉNY - el te anonim akinek blogja van , de a nevét azt már nem vállalja ....

DeMarco 2012.03.25. 19:49:02

@Fedor: "HÁT ÉPP EZ AZ... Ez a riportfilm minden volt, csak nem objektív, pont ez a probléma..."

HÁT ÉPP EZ AZ... Objektív volt. Legfeljebb te nem tartod annak. Én meg annak tartom, nagyon is. Főleg, hogy tegnap éjjel ismét visszajött a horda rabolgatni. Most csak egy lakatom bánta, amit lefűrészeltek. Aztán amikor csalódva látták, hogy nem tartok értékeket a kiszemelt helyen (naná a múlt heti affér után), eltakarodtak.
Hahó, ébresztő !!! Keresd a valóságot!

Mert én abban élek. És ha sokáig próbálkoznak, elpattan a cérna és kénytelen leszek drasztikusabb eszközökhöz folyamodni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.25. 20:29:46

@DeMarco: A valóság az, hogy van ilyen cigány is, meg olyan is, mint ahogy van ilyen magyar is, meg olyan is. Ezt nem akarod te elfogadni, és ezt a képet nem közvetítette objektíven a riportfilm. NEM volt objektív, mert csak negatív példákat hozott, és még azokra is ráerősített manipulatív eszközökkel. Ha a te életed megkeseríti egy banda, akkor utáld őket, személy szerint, akik a bűnt elkövetik, tegyél meg mindent, hogy rendőrkézre kerüljenek, ez korrekt. De minden cigányt elítélni azért, mert mert vannak közöttük bűnözők, az olyan, ha minden magyart gyilkosnak neveznénk, mert ugye a móri gyilkosok magyarok voltak, meg úgy általában, mindig magyarbűnözésről beszélnénk, ha egy magyar bűnt követ el.

De ezt már kismilliószor átbeszéltük.

2012.03.26. 12:31:50

A "móri gyilkosok" szintén már egy évtizede agyonnyűtt liberális toposz, mint a "magyar ne lopj" vagy a "fehérgallérosok", meg az "adócsalók", ha valamit szembe kell tartani azzal az áradattal, amit a naponta cúnami-szerűen hömpölygő brutál cigánybűnözés jelent, és több száz fórumvitában unásig van mantrázva már. Ja, hogy nincs újabb, amire rá lehetne állni?

Móri mészárosok, az. És köztük pl. egy Weiszdorn (!) Róbert, mint "magyar" ... Röhögnöm kell.

2012.03.26. 12:39:51

Jut eszembe, volt úgy kb. 5 éve egy cigó boniklájd duó, akik akcióik során úgy lőtték a bankalkalmazottakat zsinórban, mint a vágóhídi állatot.

Nem is csoda, hogy az ő viselt ügyeik 20 méter mély sírba temettettek el a móri mészárláson azóta is bőszen gyászolgó médiák által. Csak egy megyei online forrásban olvashattam róluk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.26. 13:26:01

@ekszvájzed: Nem igazán értem, hogy miért lenne a példa rossz, csak azért, mert nem friss. Rendben, akkor mondjam, azt, hogy minden magyar rasszista sorozatgyilkos? Gondolom ez se tetszene, és jogosan, hisz messze nem minden magyarra igaz. Mint ahogy nem minden cigány tolvaj. Ennyi.

Arról a duóról meg igazán linkelhetnél is forrást, ha igaz, mert valahogy nem tartom túl életszerűnek, hogy egy olyan címlapszenzációról, mint egy többszörösen rablógyilkos bankrablópárosról hallgatna a bulvármédia... Mondjuk nem, mintha nem lenne teljesen lényegtelen, mert az elvet, hogy nem felelős egy nemzetiség összes tagja egyes tagjai tettéért, nem bolygatja meg, bármi is az a bűn.

2012.03.26. 16:05:35

@Fedor:

Miért is volna jó neked, ha ezt mondhatnád, mert látom, nagyon is ezt mondanád, te tán ne adj' isten valóban nem vagyni magyar? Szeretnéd, ha tényleg nem volnánk egy piculányival azért netán mégis jobbak?

A mantraként citálgatott ellenpélda nem azért rossz, mert nem friss, hanem azért, mert a maga nemében egyedi. És mivel már a fülünkön, meg a könyökünkön nőtt ki akkorára, mint a libánoni cédrus.

Illetve nem egyedi az, mivel említettem a másik példát. No, azt meg előkotrom neked, ha a saját konzolom elé érek.

Istenem, miért kell mindennek az értelmét kiforgatni, mikor azt mondom: egyetlen eset az azóta történt sok tízezerrel aszemben, melyek külön-külön se semmik, együttvéve meg százszorosan brutálisabbak a móri esetnél ...

Általánosítási kérdés: A cigánybűnözés arányai többszörösen múlják felül a világ összes népéét és népcsoportjáét. Ennek tükrében próbál mweg az ember nem általánosítani.

Én pl. nem szívesen általánosítok, a libsi múltam miatt, de ha lovon és kardokkal robogva jön egy sereg tatár, nem nézed azt, hogy ki közülük az, aki jó haverod volna egy kocsmában, vagy vigyázna a gyerekedre, míg elmész a közértbe ...

Továbbá miért hagyod ki, hogy azokból a móri banditákból legalább kettő csakúgy 'magyar' mint mondjuk egy Sztojka ...

A páros esetében a média ugyanazért hallgat, amiért a C-kategóriás esetekben ez a szokás, főleg ha azok ennyire fajsúlyosak, és mivel megtehetik, mert szerencséjükre valami ok miatt (pl. maguk az érintett bankok, a hatóságok, helyi önkormányzatok tiltó intézkedései, elhallgattatásai, stb.) nem terjedt a hírük, vagy csak szigorúan monogramok formájában, arcképek nélkül.

Amint odajutok, terítek egy kis csokrot a témában, mert utána fogok keresni, hátha van valami bővebb.

Utolsó mondatot (legalábbis a valószínű értelmét) meg küldd el a volt Kisantant utódállamai diplomáciai képviseleteinek, és a civilizált társalgásban meg nem nevezhető :) országénak is ...

2012.03.26. 16:11:17

Bocs az akaratlanul becsúszott sajtóhibákért, kissé sok volt most így, egyszerre, de remélem így is érthető ...

2012.03.26. 18:57:25

@Fedor:

No, tessék, mutatóba ennyi. Már ahány oldal legalább részletekben neveket említ. A "csúnya oldalaktól" (csak részben) meg is kíméllek, nem visz rá érzékeny szívem.

Láthatod, mennyire nem csoda, hogy nem kapta őket szárnyára a világhír ...

www.borsonline.hu/news.php?korberabolta-az-orszagot-a-gyilkos-szerelmespar-&op&hid=47523

www.blikk.hu/blikk_aktualis/marad-a-racsok-mogott-bonnie-2056338

borsodijobbos.network.hu/blog/jobb-magyarorszagert-mozgalom-borsod-hirei/ot-emberrel-vegzett-a-cigany-sorozatgyilkos

Ezek után kifejezetten jól esik majd a "mórimészárlásozás", nemde?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.26. 19:05:44

@ekszvájzed: "Miért is volna jó neked, ha ezt mondhatnád, mert látom, nagyon is ezt mondanád, te tán ne adj' isten valóban nem vagyni magyar? "

Baromságokat próbálsz belemagyarázni a mondanivalómba.

"egyetlen eset az azóta történt sok tízezerrel aszemben"

Nem muszáj a gyilkosságokkal jönni, lehet elővenni egy rakás bűntípust, ahol cigányt elvétve, ha találhatsz, de teljesen tökmindegy, az elvet nem fogod fel, látom.

"Továbbá miért hagyod ki, hogy azokból a móri banditákból legalább kettő csakúgy 'magyar' mint mondjuk egy Sztojka ..."

???

"A páros esetében a média ugyanazért hallgat, amiért a C-kategóriás esetekben ez a szokás, főleg ha azok ennyire fajsúlyosak, és mivel megtehetik, mert szerencséjükre valami ok miatt (pl. maguk az érintett bankok, a hatóságok, helyi önkormányzatok tiltó intézkedései, elhallgattatásai, stb.) nem terjedt a hírük, vagy csak szigorúan monogramok formájában, arcképek nélkül."

És ezt te komolyan el is hiszed? miért lenne érdeke bárkinek is eltussolni egy ilyen súlyos bűncselekmény-sorozatot, csak azért, mert elkövetők cigányok? miért lenne ez jó a bakoknak, a bulvársajtónak, bárkinek? Gondolkozzál már jó ember...

"A cigánybűnözés arányai többszörösen múlják felül a világ összes népéét és népcsoportjáét."

Mondom én, hogy hülyeségeket beszélsz...

Na, jó, ez a poszt, nem erről szólt, ráadásul csak mindenféle urban legendekkel vagdalkozol, szóval részemről ezt a vitát lezártam, nincs nekem időm ilyen hülyeségekre.

Jó szórakozást.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.26. 19:16:35

@ekszvájzed: Jaj barátom...

1. Nem érzed némileg ellentmondásosnak azt, hogy azzal jössz, hogy elhallgatta a média, aztán meg belinkeled a két legnagyobb bulvárlap honlapját? Ezek után csodálkoznék, ha nem ez lett volna aznap a vezető hír a kertévé híradójában... Az ilyen hír oda való. Én erről nem hallottam, mert ezeket nem olvasom, nem nézem, szóval bocsásd meg műveletlenségemet.

2. Továbbra se fogod fel, hogy mire akartam rávilágítani a példámmal, látom. Tök mindegy, hogy milyen nemzetiségű ember sorozatgyilkol meg rabol. A lényeg az, hogy azért ő bűnhődjön, és ne az egész népe. Ugyanúgy, ahogy a magyar rablógyilkosokért se felelős az összes magyar, a cigány rablógyilkosokért se felelős az összes cigány.

De mindegy, felőlem rettegjél nyugodtan minden sötét bőrű kisgyerektől, aki szembejön veled az utcán, ha ez jólesik...

2012.03.26. 19:26:07

@Fedor:

Hát, én nem hinném, hogy hülyeség. Ha neked mások meglátásai, gondolatai és véleményei urbanlegendek, a tieid meg nem, ez nem vita, nincs is mit lezárnod ... Meg sem próbálod cáfolni azt, amit lesöpörsz, ez nem fair.

De ha tényleg így jó neked, a továbbiakban nem vetek fel semmit, ha összefutnánk valami vitázásban. Volt szerencsém.

Mindvégig értelmes beszélgetést vártam, emberi érzésekből, gondolatokból és a tényekből kiindulva, nem pedig egy végső soron zsigeri indulatot, amely körüljárás nélkül mindent félredob, ami nem a szája íze szerint való.

A cigánytémára nem én tereltem a szót, csak elmondtam egy kritikát, amit, úgy éreztem, nem sokan fogalmaztak még meg tételesen a nevezett citátummal szemben. Mert érdekelt vajon te mit szólsz hozzá.

De legyen tiéd az utolsó szó, hiszen ez a lap a te térfeled, legalább tegyünk elegánsan. Én elköszöntem, s neked is jó szórakozást, olyanokkal, akik megpróbálnak kevésbé kényelmetlenek lenni.

2012.03.26. 19:28:31

NEM AZ EGÉSZ MÉDIA, csak a 99 százaléka - de mindegy, nem erőlködöm az agyvízfelforrásig, és csak azért is békésen próbálok távozni, bye. Én nem rettegek, csak az olyanok szewmében, akik szavaimat ez irányba facsarják.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.27. 13:03:46

@ekszvájzed: "Meg sem próbálod cáfolni azt, amit lesöpörsz, ez nem fair."

Basszus, egyfolytában mást se tettem, sőt, folytatom:

"NEM AZ EGÉSZ MÉDIA, csak a 99 százaléka"

Akkor még egyszer: hírt adott róla a két legnagyobb bulvárlap és a legnagyobb kormánypárti lap a linkjeid alapján, továbbá kb. 2 mp guglizásal rátaláltam egy magyar hírlapos meg egy indexes linkre is (utóbbi a legnagyobb online hírportál), hogy csak a komolyabb sajtót nézük, és hagyjuk a zugszélsőjobbos meg tunkolós bűnügyi oldalakat:

index.hu/bulvar/2010/08/25/negy_embert_vegeztek_ki_a_brutalis_rablogyilkosok/

www.magyarhirlap.hu/hirvilag/elfogtak_bonnie__clyde_es_csapata_fegyverszallitoit.html

Ha ez az 1%- médiának, akkor mi a maradék 99?

2012.03.28. 12:28:14

@Fedor:

Csak egy kérdés:

És ezekből az általad megtalált és nemszéljobbos forrásokból ugyan melyik utal arra, hogy ezek a derék most-épp-nem-áldozatok, a móri ezerjókkal szemben, bizony a durva apartheiddel nácimódon megszegregáltak népéből valóak?

Ilyenkor vajon miért nem érdekes annak a 99 ázaléknak :) hogy onnan?

Láthattad, mennyire nincs az esetsor az érintettek kérdéskörében tematizálva (ellentétben a móri üggyel, amiből indultunk), s te sem tudtál róla. Kíváncsi lettél, hát hoztam a linkeket.

Gyorsan akartalak informálni, az én hibám. Meg az is, hogy nem vagyok egy hírvadász droid, aki a maximumot akarja kihozni.

Csak az általam ismert, félig monogramos nevekre, a "cigány" ill. "roma", meg a "bankrabló" kifejezésekre kerestem, így jött össze az első oldal találat, ezeket abból küldtem.

Ugyan szedd már le a fejem.

De tényleg befejeztem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.28. 13:21:39

@ekszvájzed: 1. Monogramos néven nem csak a cigányokat szokták említeni, hanem minden bűnözőt, amíg el nem ítélik, ugyanis személyiségi jogok is vannak a világon, és az ártatlanság vélelme mindenkit megillett.
2. Mivel a bűntetteknek nem volt rasszista vonulata, teljesen lényegtelen, hogy milyen nemzetiségűek. Amikor fontos tényező, mint pl. a miskolciaknál, akik arra az autóra támadtak, mert azt hitték, a sorozatgyilkosok vannak benne, akkor ez szerepel a híradásokban. De itt? Rablógyilkosok voltak, lesznek, és tök mindegy, hogy magyarok, cigányok, vagy pirézek: veszélyes bűnözők, akiknek rács mögött a helye. Visszatérve Mórhoz, ott talán szerepelt a mészárosok nemzetisége a hírekben? Nem, mert minek? Ha te itt arra vadászol, hogy na, melyik bűnesetet követték el cigányok, akkor persze, hogy egy idő után olyan következtetésre jutsz, mint amit fentebb írtál, hogy a legbűnözőbb nép a világon. Ez így hülyeség. Ha arra állnál rá, hogy keresed azokat a híreket, amelyben a bűnöket szőkék követik el, akkor egy idő után a szőkékről gondolnád ugyanezt. Körülmények vannak, amelyek esélyesebbé teszik, hogy valaki bűnöző legyen, de ezek a körülmények megváltoztathatóak, ha nem is egyik napról a másikra, de ennek kell lennie a célnak, és nem az egész nemzetiség megbélyegzésének (márpedig a származás hangsúlyozása akkor is, ha irreleváns, csak ennyit ér el), mert az csak ront a helyzeten.

2012.04.03. 12:04:32

@Fedor:

Senki se bélyegez, mikor tényeket állít, az ezerrel folyó agyonhallgatással és elsikálással szemben. Mikor a jogvédők magas szintekig feljutó befolyásának és eszköztárának hatására minden jogi és hatósági fronton a c. nemzetiségű elkövetők totális kimosása és a legenyhébb büntetések kiszabatása a cél, nem lehet a rasszizmusdumával félredobni a kérdést.

Nem rasszista az, aki közli, hogy a valóságban mi a helyzet, és azt nem én közlöm, hanem én azokra hallgatok, mert azt legalább el lehet hinni, a rózsaszín maszlag helyett, amit a tájékozatlanok arcába tolnak.

A rasszizmusról alkotott képzetek ugyanazok a szádból, mint amiket még az általánosban tanultam. Ha mint felnőtt ember, ezen a sztereotípián nem jutottál túl, sajnálom. Én először megtanultam szeretni a cigányokat, mert szerettem a liberálisokat. Aztán megláttam, hogy mi folyik, és ettől elment a gusztusom az egésztől. Amit te rasszizmusnak nevezel, az bennem nincs meg, abban az értelemben, ahogy a kisiskolásoknak szóló mantra mondatja.

Szerintem a helyzet igazán ott romlott el először, mikor az szdsz "szakértőit" először bevonták a jogalkotásba és amikor a későbbi ciánkínálgatós rozmár lett a belügyminiszter. Addig mind a jog, mind a rendőrség egyenrangúan kezelte a c. elkövetőket mindenki mással. A törvény előtti egyenlőség a valóságban addig a pontig létezett.

A bűnesetekről hallva ma már az elkövetés helyszíne (meg akár a település, vagy az országrész neve is), módja és tárgya, a bűncselekmény célja, az elkövető puszta körülírása (még rasszjellegek vagy teljes név említése nélkül is), és a vélt tettessel való bánás, ill. annak védekezése vagy tagadása is árulkodó, hiszen annyira jellegzetes. És ezen tipikus erőszakos cselekmények száma arányában messze kimagaslik. Ezért merheti az ember kimondani azt, ami bizony, a jogvédőknek nagyon nincsen ínyére.

És. Mint már mondtam: a móri eset ezeréves rogyásig mantrázott ellenpélda a CB-re a libsik száján, amit már cefetül unok pl. én. Ebből indultunk, és ezért hoztam el a párját a másik oldalról. Amúgy pedig a móriak se voltak rasszisták, senki se állította :) Ne magyarázz.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0