Tanmesék a gyűlöletről
2012. július 03. írta: Fedor

Tanmesék a gyűlöletről

Kedves Gyerekek!

Mint már ti is észrevettétek, szüleitek, tanáraitok mostanában rendszeresen zavarba jönnek, ha a gyűlölet témája kerül szóba. Mi számít annak? Mi nem? Változó fogalom ez felgyorsult világunkban.

Épp ezért most két példával szeretném megvilágítani számotokra, hogy mi is ez a fogalom, és ebben a mindenkitől és mindentől független magyar bíróság két friss ítélete lesz a segítségemre.

Lássuk először is a HVG publicistáját megidézve, hogy mi NEM számít gyűlöletkeltésnek:

Bayer Zsoltnak papírja lett róla, hogy nem antiszemita, pedig az.

Mi alapján is kapott a bíróságtól pecsétes igazolást erről? Ugyebár Bayer a szóban forgó publicisztikájában azt írta: „Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben..." Na mármost erről állapította meg jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla, hogy „Feldmájer és Bolgár a rádióbeszélgetésben azt a hamis látszatot keltették, mintha a három személyt zsidóságuk miatt emelte volna ki Bayer, holott a médiatörvény kritizálása volt az a szempont, amely alapján egy lapra kerültek". Világos, mi más lett volna, rossz az, aki rasszra gondol. Nyilván fatális véletlen, hogy a médiatörvényt bíráló több száz rangos és ismert személy közül – ilyen a sors kiszámíthatatlan játéka – pont három olyat emelt ki, akinek neve erősen zsidós hangzású. Nem akart ő ezzel még kódoltan sem utalni semmire, á, dehogy!

(...)

Bayer Zsolt ama bizonyos korábbi cikkében le bírta írni, hogy „Ők a mi indok-zsidóink - értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust..." Vagyis Bayer Zsolt azt mondja, hogy pár zsidó, az egyes zsidók negatívként értékelhető viselkedése feljogosít bennünket a teljes zsidóság gyűlöletére. Aki ilyet mond, az súlyosan előítéletes, faji-etnikai sztereotípiákban gondolkodó ember, aki egyének vagy csoportok tetteiért felelőssé teszi a teljes népet, amelyből származnak. Az ilyen embernek a zsidókra specializálódott változatát hogy is nevezik? Megvan! Tisztelt Bíróság, figyeljék a kurzorom mozgását: Bayer Zsolt antiszemita. Bayer Zsolt emellett időként nem igazat ír, máskor pedig egyszerűen bunkó. Az ilyen emberről joggal feltételezhető, hogy faji elfogultságtól vezetve dobálózik a nevekkel. Az ilyen ember továbbá viselje már el, hogy annak nevezik, ami, oké? Ha nem oké, úgy is jó.

Na de ha ez nem gyűlöletbűncselekmény, akkor mi IGEN? Megtudjuk a Helsinki bizottság írásából:

A Miskolci Városi Bíróság mai ítéletében közösség tagja elleni erőszak miatt összesen 34 év szabadságvesztést szabott ki azoknak a romáknak az ügyében, akik 3 héttel a tatárszentgyörgyi rasszista mészárlás után a lakóhelyük közelében megtámadtak egy autót. Az autó utasai – akik közül egyiknek bizonyítottan szkinhed kötődése volt – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. Állításuk szerint azért kocsikáztak hajnali fél kettőkor a cigánysoron az autóban egy több liter gázolajat tartalmazó kannával, mert éjjel-nappali boltot kerestek.

A bíróság indokolása szerint azt, hogy a bűncselekményt a romák magyarok elleni előítéletes indítékkal követték el, döntően két bizonyíték támasztotta alá: egy 'halál a magyarokra' feliratú bot, aminek felirata három lépésről olvashatatlan, és nem bizonyított, hogy bárki használta volna, továbbá az egyik vádlott vallomása, aki a támadáskor (egyedüliként) magyarellenes kiabálást hallott. Ezt a rendőri bántalmazás hatására tett vallomását a bíróságon visszavonta, az esetnek további következménye nem volt.

A 2010 őszén az ügyben hozott elsőfokú ítéletet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság iratellenesség, indokolási kötelezettség megsértése és megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította. Az újabb elsőfokú ítélet valamennyi, közösség tagja elleni erőszakkal vádolt személlyel szemben letöltendő börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet nem jogerős, az ellen valamennyien fellebbeztek.

A korábbi elsőfokú ítéletnél összesen néhány évvel kevesebb letöltendő börtönbüntetést kiszabó ítélet továbbra is aránytalanul súlyos szankciókat helyezett kilátásba. A Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért álláspontja szerint továbbá téves a cselekmény minősítése, tekintettel arra, hogy a közösség tagja elleni erőszak megállapításának feltétele, hogy a bűncselekményt egy csoporttal szembeni előítélet motiválja. A romák elleni sorozatgyilkosságok idején egy, a cigánysoron, éjjel, gyanús lassúsággal közlekedő, sötétítő fóliázott ablakú autó elleni támadás esetében a rasszista motívum megállapítása komoly kétségeket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a jogalkalmazó mennyire van tisztában a gyűlölet-bűncselekmények speciális szabályozásának rendeltetésével. Az ítélet a romákkal szembeni nagyfokú társadalmi előítéletesség további megerősítésére alkalmas, miközben cigányokkal szembeni előítélet motiválta cselekmények esetében a legritkább esetben kerül sor ma Magyarországon vádemelésre, illetőleg elítélésre.

Remélem sokat segítettem ezzel a két példával abban, hogy eligazodjatok ebben a valóban nem túl egyszerű kérdésben, és most már nem fog gondot jelenteni a holnapi esszédolgozat megírása sem, amelynek a címe a következő lesz: Miért jó, ha az ember a miniszterelnök barátja?

Jó felkészülést!

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr954626643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Entschuldigen Sie bitte... 2012.07.20. 21:30:30

A minapi újabb erőszakos támadás után ismételten fel kell tennünk a kérdést: Létezik-e cigánybűnözés? Brutális rablók támadtak meg egy német házaspárt a Bács-Kiskun megyei Jánoshalma külterületén. A rablók azzal az ürüggyel álltak meg a né...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.05. 10:06:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tallono 2012.07.03. 23:38:51

Nem sejtettél semmit... Csak kijelentetted, amit eddig is tudtunk: hungarofób vagy! A TASZ és a Helsinki Bizottság a legmagyargyűlölőbb intézmények egyike napjainkban... Véletlenül mindkettőben, a kiválasztott nép munkálkodik... Na jöhet az antiszemita pecsét!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.03. 23:40:21

@Tallono: Rendben, a tied lehet, ha ilyen szépen kéred :-)

Vidéki 2012.07.04. 08:41:57

@Fedor:

„A bíróság indokolása szerint azt, hogy a bűncselekményt a romák magyarok elleni előítéletes indítékkal követték el, döntően két bizonyíték támasztotta alá: egy 'halál a magyarokra' feliratú bot,”
Persze, ha Fedor is Kertész Ákos tanait tette magáévá. miszerint „a magyar röfögő , moslékot zabáló disznó” akkor ez az aljas támadás sem minősíthető rasszista támadásnak.
Rasszista indítékú támadások emberi rasszok ellen irányulnak.
Ha Fedor agyában is a magyarok csak állatok, akkor 'halál a magyarokra' jelszó által motivált támadás sem minősül rasszista agressziónak.

Vidéki 2012.07.04. 08:46:25

@Fedor: Fedor nem helyesen cselekszik, ha uszít a független bíróság ítéletei ellenében,
úgy, hogy az eseményekről saját verzióját adja elő,
miközben nincsen lehetőségünk az ügyek részleteinek alaposabb megismerésére,
valamint nem rendelkezünk azzal a hatalmas jogi tapasztalattal, tehetséggel és hozzáértéssel, amivel a bírói tisztségre jelöltek rendelkeznek.
Fedor laikus létére veszi a bátorságot, hogy a bírák bírájának szerepében tetszelegjen.
Csúnya dolog, rossz dolog és a harmadik hatalmi ág függetlensége ellen irányul.!
Nem ezt várom el egy hiper-szuper demokratától, akinek szavait nemzedékek isszák!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.04. 09:09:16

@Vidéki: Ha idézel valamit, akkor miért nem az egész mondatot?

"A bíróság indokolása szerint azt, hogy a bűncselekményt a romák magyarok elleni előítéletes indítékkal követték el, döntően két bizonyíték támasztotta alá: egy 'halál a magyarokra' feliratú bot, aminek felirata három lépésről olvashatatlan, és nem bizonyított, hogy bárki használta volna, továbbá az egyik vádlott vallomása, aki a támadáskor (egyedüliként) magyarellenes kiabálást hallott. Ezt a rendőri bántalmazás hatására tett vallomását a bíróságon visszavonta, az esetnek további következménye nem volt"

Miért lenne magyargyűlölet az, ha túlzónak tartok egy túlzó ítéletet?

"Fedor nem helyesen cselekszik, ha uszít a független bíróság ítéletei ellenében,
úgy, hogy az eseményekről saját verzióját adja elő,
miközben nincsen lehetőségünk az ügyek részleteinek alaposabb megismerésére"

Ha nem értek egyet egy ítélettel, az már uszítás lenne? Érdekes fogalmaid vannak egyes szavak értelméről... És miért ne volna lehetőség megismerni az ügy összes dimenzióját? Mi és ki akadályoz meg benne? Hisz már maga az idézett cikk is min. két verziót mutat be, a bíróságét és a kritikáét...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.04. 09:10:46

@Vidéki: Ja, és ha lehet, szokjál már le erről a modoros fogalmazásmódról. Marhára idegesítő. Nem hinném, hogy az életben is így beszélsz, vagy ha igen, minden részvétem a környezetedben élőké :-)

Vidéki 2012.07.04. 12:56:44

@Fedor:

Egyszer volt, hol nem volt egy TV mesesorozat „Mindentelhisz Nagymama”.

Te annyiban hasonlítasz rá, hogy mindent elhiszel, amit a magyargyűlölő, rasszista, erőszakos cigányok állítanak.

1. Írod: „Egy 'halál a magyarokra' feliratú bot, aminek felirata három lépésről olvashatatlan, stb”

Én láttam a TV-ben egy képriportot, amely a botot több, mint három lépésről mutatta, és noha nincsen sasszemem, képes voltam elolvasni a rajta lévő szöveget:

'halál a magyarokra' !

2. Írod: „az egyik vádlott vallomása, aki a támadáskor (egyedüliként) magyarellenes kiabálást hallott. Ezt a rendőri bántalmazás hatására tett vallomását a bíróságon visszavonta, az esetnek további következménye nem volt”

Ajánlom figyelmedbe az „Investigation Discovery” TV csatornát.

Az Investigation Discovery ismeretterjesztő csatornán az USA-ban megtörtént bűneseteket ismertetnek, amelyek tartalmazzák azt is, hogy ott hogyan sikerül a bűnözőket elkapni és kivonni a forgalomból.

Nem ritka eset, hogy bűnöző bandák a büntetés elkerülése végett igyekeznek megfélemlíteni a tanút és ezt gyakran sikerül is elérniük.

Te benyeled, mint kacsa a nokedlit, hogy korábban

„a rendőri bántalmazás hatására tett vallomást”,
noha
„az esetnek további következménye nem volt”,

azaz semmi bizonyíték nem volt a rendőri bántalmazásra.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.04. 16:02:56

@Vidéki: Mert cigány csak magyargyűlölő rasszista lehet, és fel se merül benned, ismerve a többi körülményt, hogy esetleg igazuk is lehet...

Eh, hagyjuk... Te meg vagy győződve a magad igazáról, és még csak elgondolkodni se vagy hajlandó arról, hogy bár az önbíráskodás valóban nem elfogadható, és szankcionálni kell, de a körülményeket és az okozott kárt figyelembe véve némileg túlzó a kapott büntetés, főleg, ha valódi gyűlölet-bűncselekményekkel hasonlítjuk össze.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.04. 23:46:46

Fedor: Az, hogy valaki azt mondja, hogy meg kell ölni a zsidókat, bár szabálysértés, illetve bizonyos esetekben enyhébb bűncselekmény, attól még nem rakható egy lapra azzal, hogy valakik megtámadnak 3 embert.
Ha Bayer és társai megtámadták volna ezt a 3 embert és megpróbálják összeverni őket, majd ezek után felmentik őket, azt mondanám, hogy jogos a felháborodásod.
Így nem.
@Fedor: Önbíráskodás? Az. Büntetendő? Igen. Az, hogy pár srác a romagyilkosságokon felbuzdulva kiment járőrözgetni, ez nem azt jelenti, hogy büntetlenül meg lehet verni őket. Ez is része a liberalizmusnak. A srácoknak esetleg kijár egy garázdaság szabálysértési alakzat, de ennyi. Aki viszont ezt erőszakosan pláne felfegyverkezve teszi, az bűncselekményt követ el.

A jogos védelem új jogszabálya szerint is hibáztak a romák, így remélem szépen le is ülik azt a 34 évet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.05. 10:20:11

@Tzimisce: "Az, hogy valaki azt mondja, hogy meg kell ölni a zsidókat, bár szabálysértés, illetve bizonyos esetekben enyhébb bűncselekmény, attól még nem rakható egy lapra azzal, hogy valakik megtámadnak 3 embert."

Országos és hosszútávú hatást tekintve az első súlyosabb.

DeMarco 2012.07.05. 18:48:18

@Fedor: Csókolom tanár bácsi, köpni szabad? Vagy csúnyán beszélni?

Kiröhögteted magadat az ilyen nyilvánvalóan provokatív és egyoldalú libsi poszttal. Mi is röhögnénk, ha nem ismernénk elég jól, így legfeljebb már csak a fejünket csóváljuk szánakozva.

A cigók szokás szerint, gyáván rajban, csoportosan támadtak felfegyverkezve, önbíráskodva, ami bizony súlyosan büntetendő. Csak a szerencsén múlott, h nem ölték meg őket, sokkal rosszabbul is végződhetett volna az eset. Még szép, hogy leültetik őket, így is épp elégszer kerülik el a sittet. Nekem éppenséggel kevésnek tűnik az ítélet, mert másodfokon úgyis lefelezik majd. Vagy negyedelik.

Megint almát hasonlítasz össze körtével. Bayer nem zsidózott a fentebbi esetben, ezért a bíróság helyesen döntött, bár nem tisztem megítélni ezt, csak ez a véleményem. Azokat a nyomorult férgeket, akiket említ a cikkben, nem felekezeti hovatartozásuk miatt ekézi, hanem az eu parlamentben elfoglalt pozíciójuk és azt kihasználó mocskos, elvtelen támadásaik miatt. Ezt te is pontosan tudod, csak próbálsz kavarni, mert neked a másik magyarázat szimpatikusabb. Kóhn Bandita habzó száját látva, kötve hiszem, h egy ember is akadna aki nem zárná be az opniba. És ennek az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy milyen vallású, sokkal inkább annak, hogy milyen elveket képvisel. Bár nyilván vannak összefüggések és következtetések, de igazából irreleváns.

Mindent összevetve mélyen egyetértek Tallonovel, a tasz és a helsinki bizottság megítélésében. Nagyon örülök akkor, amikor nekik vmi nem tetszik, sőt akkor vok a legboldogabb, ha semmi sem tetszik nekik, mert akkor az azt jelenti, hogy rend van... Sose jöjjön el az a világ, amiben jól érzik magukat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.05. 23:21:09

@DeMarco: Lefutottad a kötelező kört, ezen is túl vagyunk, kösz.

DeMarco 2012.07.06. 07:36:22

@Fedor: Tulajdonképpen rendben van ez. Te kitartasz az őrült libsi elveid mellett és az ilyen posztokkal sikeresen éberen tartasz minket, folyamatosan bizonyítva, hogy miért buktak meg a libsik és miért kell mindent megtenni, hogy még egyszer a hatalom közelébe se kerüljenek.
Ha nem írnál ilyen posztokat, akkor előbb-utóbb a jótékony feledés homályába vesznének, de így nehezen fog bárki is felejteni...
Mivel valós alternatívára és józan észre nem futja, hát maradt a keserű provokáció és árokásás részetekről. Egyébként sem értem a libsiket. Minek panaszkodtok? Hiszen tobzódtok a dekadens programokban. Alig van vége a buziolimpiálásnak, máris jön a buziparádé. Szabadon élvezhetitek egymást és a devianciát.
Mi meg csak a fogunkat csikorgatjuk, enyhe hányingerrel...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.07. 20:26:34

@Fedor: Ez hülyeség.
Itthon sokkal többen gyűlölik a cigányokat, mint a zsidókat. Ha azt látják, hogy rasszista okból cigányok támadnak, és nem kapják meg a méltó büntetésüket, előbb utóbb elpattan egy húr és meglesz a polgárháború. Nem vagyunk tőle messze.
Míg a zsidógyűlölet sokkal alacsonyabb szinten mozog, szépen fogalmazva szalonzsidózás megy még csak.

DeMarco 2012.07.07. 20:42:07

@Fedor: Nohát idénre talán vége a hányingernek. Kicsit ugyan bosszantó, hogy míg mások dolgoznak egész nap, hogy kitermeljék ennek a sok léhűtő, ráérő köcsögnek a betevőjét, addig ezek a seggüket rázzák, de sebaj. Jön még békákra kamion...

Ahogy számítani lehetett rá, szépen egykupacba gyűlt az összes szerencsétlen, a dekásoktól kezdve, a maszopon át popónyusziig, dániel pajtásodig, a libsik színe java. Csak össze kellett volna őket lapátolni, aztán le az alföldi pusztába vmi csöndes rezervátumba...

A holobiznisznél csak a buzibiznisz pörög jobban mostanában, amihez a média szépen asszisztál.

Nem is csodálkozom, hogy egyre nő a Jobbik támogatottsága. És milyen pofonegyszerűen, szimplán kimondják hangosan, amit egyébként mindenki gondol erről az egészről.

Idén sem lehet elkérni a rendőri biztosítás összegét a buziktól? Legalább a vidéki rendőrökéét...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.07. 21:32:40

@DeMarco: Van néhány elmélete a Jobbiknak, amivel tudnék azonosulni. Sajnos néha tényleg úgy érzem, hogy a magyar ember nem érett meg a demokráciára, lásd a párhuzamot Oroszország esetében, ahol szintén csak 14-16 év után kezdik észre venni az emberek, hogy kezd sok lenni ugyanabból az uralkodóból.
Azonban a Jobbik nagyon nem ért a gazdasághoz.
Az olyan emberek, akik lenézik a közgazdászokat ezt nagy ívben lesz@rják, csakhogy nem biztos, hogy szerencsés végeredmény, ha puskával kell menned kenyérért, és lehet, hogy hazafelé anélkül jössz, mert csak a puskát fogadják el fizetségért.
Természetesen kicsit túloztam, de egy brutális államcsőd+anarchia simán elképzelhető, ha a Jobbik veszi át a kormányrudat, és hasonlóképpen kormányoz (mindenkit félreállítva), mint a Fidesz.

DeMarco 2012.07.08. 07:48:08

@Tzimisce: Ezt a kettősséget én is ismerem és látom a nagy kockázatot a Jobbikban, ezért nem is szavaznék rájuk.
A keleti nyitásuktól és a gazdasági elképzeléseiktől a hideg ráz. De ha nyugat felé tekintek, akkor sem jobb semmivel a helyzet, sőt. Európai Egyesült Államok, a szuverenitás teljes elvesztése, közös bankunió, közös adópolitika elvileg, bár ezt hiszem, ha látom, sokkal inkább központilag vezényelt adóprések, dekadens, multikulti hozzáállás, a nemzetállamok megölése, a multik és bankok helyzetbe hozása, stb.
Csoda hát, ha egyre vonzóbbá válik a Jobbik erős nemzetállami törekvése? Ki a fene akar Wyoming lenni???
Továbbmegyek, ha választani kell az imf és egy államcsőd között, akkor én nem feltétlenül az elsőt választanám. Inkább szegényen, de szabadon, mint szegényen, de rabszolgaként...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.07.08. 14:39:35

elismerésem Fedor,hogy ily' kitartóan próbálsz érvelni pár buta nyilasnak, akik rászoktak a blogodra, de nem sok értelmét látom.

ettől az érzelmileg és szellemileg visszamaradott, súlyos kisebbségi komplexusoktól szenvedő társaságtól csak zsidózást meg hungarofóbozást fogsz kapni.

Tallono 2012.07.08. 16:45:36

@.Pierre Bezuhov.: Mi van, csak nem megkergettek tegnap a magyarok és ezért vagy ilyen frusztrált? :)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.08. 18:05:25

@DeMarco: Fenét lennénk mi Wyoming, inkább Wisconsin....
Én órülnék neki, ha lenne Európai Egyesült Államok, és ha megengeded meg is indoklom.
Magyarországon nincs normális politikai kultúra és csak a rablók kormányoznak. Ennek a legfőbb oka az, hogy Magyarországon csak pénzzel lehet választást nyerni, vagyis el kell adnod a lelked az ördögnek ahhoz, hogy nyerj, aki viszont elvárja, hogy fizess, ha nyersz. (Puch és Simicska, jó példa, véleményem szerint Simicska rosszabb, de ez relatív és szubjektív)
Azonban ha központi fiskális politikánk lesz, akkor ettől mind megmenekülünk, és talán végre 20-25 év után lesz egy használható gazdaságpolitikánk (Szerintem volt már kétszer, de Te egyiket se tudod értékelni)
A dekadencia már teljesen átszőtte a magyarságot. A multikulti nem feltétlen baj, bár tudom, hogy jó lenne megtartani valamit a magyarságunkból, de ha megnézed az USA-ban is mindenki amerikainak tartja magát, nem pedig kansasinak, missisippi-nek, vagy wyominginak. Persze vannak ott is übermenschek, Texas, New York vagy épp California jó példa, mégis mindenki amerikai és pont. Mi miért ne lehetnénk európaiak?

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.08. 18:06:50

@Tallono: Erre mondanám, hogy ez öv alatti volt. Bezzeg én meg mellétek állok, amikor titeket kergetnek a cigányok...

Tallono 2012.07.08. 20:03:39

@Tzimisce:

"Mi miért ne lehetnénk európaiak?"

Mert Európában élnek germánok, szlávok, skandinávok, magyarok és a többi nép, akik különböző történelmi múlttal és jobbára 2000 éves viszálykodással rendelkeznek. Ez a viszálykodás alkotta meg az emberiség technikai, gazdasági és társadalmi fejlettségének 99%-át. Ha nem tűnt volna fel, mióta megkezdődött Amerikában a multikulti, bő 30 évről beszélünk, Amerika folyamatosan csúszik lefele a lépcsőn, a jelenlegi elnök egy néger.... Az Európai Egyesült Államok csak tovább fokozná a tizedrendű európai uniós állampolgári státuszunkat = közvetett rabszolgaság. A kisebbik rossz még mindig a bábkormányok sora, mint a Birodalom keleti vége lenni...

gravesend 2012.07.09. 01:20:14

A magyar társadalomban robbanàsig feszűlt a húr.A ciganyok iránti gyűlőlet már hétkőznapi kézzen foghatò a társadalom hétkőznapi részévé vàlt .Kösszőnhetően az elmùlt 20 év liberalis törekvéseinek amik 50 évre dobtak vissza a cigànysàg àllapotàt.A jobbik csak igy kerülhetett a parlamentbe. Nagy részt a cigányság vállan a cigánybűnőzést felhasznàlva.Nagyon sajnálom azt az idős nenit akit kirabolnak,de sajnálom azt a cigany embert is aki az előitelet miatt nem tud érvényesülni.Normális párbeszedre lenne szűkség előitet mentesen.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.09. 01:48:03

@Tallono: Miért baj az, ha néger? Bár tény, hogy a viselkedését tekintve mindenkivel próbálta elhitetni, hogy ő valójában nem az, és tényleg, képes kellő komolysággal és fehérséggel viselkedni. Felőlem lehetne latino is, ha egész USA-t képviselné. CSak neked van ezzel bajod.
Ó igen, a viszálykodás, és mégis Németország és Franciaország ép a keblükre ölelik egymást, mert ők tudják, hogy együtt erősebbek. Mi periférián vagyunk? Na és, van hova fejlődni. Ha mi is eurozóna lennénk, pláne fiskálisan is, akkor muszáj lenne minket támogatni. Nézd meg a különböző mutatókat. Az EUban itt a legnagyobb az elvonás a fizuból. Itt a az egyik leghatékonytalanabb a munka, és még sorolhatnám. Van hova fejlődni, és hidd el, ha akarnánk, tudnánk, is, de nem akarunk. Hát nosza, hátha mások jobban akarják, hogy fejlődjünk.
Vagy félsz, hogy mi leszünk európa segélyezettjei? Részben már most is azok vagyunk...
@gravesend: Van igazság abban, amit mondasz. Szerintem ez nem csak a liberális törekvések miatt van így, hanem a hibás szociális politika miatt.

DeMarco 2012.07.09. 07:56:17

@Tzimisce: "Magyarországon nincs normális politikai kultúra és csak a rablók kormányoznak."

Igaz. De máshol is így van, kár tagadni. Nem látom be, hogy miért kellene elfogadni egy ezer kilométerről károgó varjút, akinek halvány lövése sincs Mo-ról, a benne lakó emberekről, kultúrájukról. Jó esetben még a térképen sem tudja megmutatni hol vagyunk. Látva jó néhány ülést az európai parlamentben, sztem semmivel sem normálisabb a politikai kultúrájuk, sőt, egy-egy ülést látva, a mienk még elég visszafogott hozzájuk képest. És hány nyugati parlamentben látunk verekedést néha? Mennyivel rosszabbak a mi rablóink, mint az övéik?

"Ennek a legfőbb oka az, hogy Magyarországon csak pénzzel lehet választást nyerni, vagyis el kell adnod a lelked az ördögnek ahhoz, hogy nyerj, aki viszont elvárja, hogy fizess, ha nyersz."

Ne viccelj. Ez mindenhol így van a világon, még az usa-ban is, sőt, csak ott igazán. Nézd meg a franciákat. Épp most kutakodnak Sárközy után, tiltott kampánypénzek elfogadása miatt. Mindenhol pénzzel lehet csak választást nyerni. Szted hol lennének a lumpenek, ha az usabeli zs.. nem pumpálták volna őket zsével. Ahogy elment a választás, rögtön finanszírozási gondok léptek fel, mert a tagság önmagában nem képes eltartani egy pártot. A két nagy az évek során stabil gazdasági hátteret épített ki és nem, egy kicsivel sem jobb puch simicskánál, mindkettőnek ugyanaz a feladata.

"Azonban ha központi fiskális politikánk lesz, akkor ettől mind megmenekülünk, és talán végre 20-25 év után lesz egy használható gazdaságpolitikánk"

Szép álom. De én ebben egyáltalán nem hiszek. Két okból sem. Egyrészt a gazdagabb államok lófaszt fognak lemondani a nyereségükről és szétteríteni az adósságot. Merkel mondja mindig, h amíg él, addig nem lesz közös eurókötvény. A visszaértékelt államokat szopatják és szorítják meg a végsőkig. Meg persze hitelezik bőségesen, vagyis mivel még kint van a fejük, gyorsan lenyomják a sz..ba. Nálunk csak annyiban lenne központi fiskális politika, h kicsit messzebbről ugatnának, h fizessetek parasztok... Másrészt és ez a lényeg, a nyugati gazdag államokban is erős a korrupció és a fentebb vázolt pénz=választási nyerés miatt bazi erős a lobbiérdek. A multinacionális vállalatok és bankok igen erősen vannak beágyazva és hatalmas kapcsolatrendszerük van, a saját államuk pedig erősen manageli őket. Látjuk, tapasztaljuk ennek az erőnek a hatásait és a következményeit. Az úgynevezett bankadók, szektoradók és az állam aktívabb szerepvállalása egyes területeken (például a kajajegyek) kiverte a biztosítékot ezekben. Azonnal rohantak az otthoni kormányokhoz, eu-hoz, imf-hez panaszkodni és perelni minket, hogy ők nem akarnak fizetni semmit, ők olcsó piacot vettek, nekik joguk van a pénz maximális kivonásához.
És a kormányok reagáltak, az eu reagált, persze a mi kárunkra. Ebből kiindulva én nem szeretnék egy központi eu-s vezetést, ami ránk erőlteti a multicégeit, korlátlan garázdálkodást a saját rablóiknak, miközben ennek mi álljuk a cehhét.

"(Szerintem volt már kétszer, de Te egyiket se tudod értékelni)"

Sztem is volt/van kétszer, de gyanítom, hogy te meg ezt nem tudod értékelni...

"Mi miért ne lehetnénk európaiak?"

Mert Európában élünk, de Magyarok vagyunk.

Az megvan, amikor New Orleans néger polgármestere háborgott, hogy üljenek be az északiak a buszaikba és vonszolják le a fehér seggüket segíteni? Ahogy említed, Amerikában is megvannak az ellentétek. De Amerika rossz példa, mert egy állam alakulat, nem pedig 50 különböző 2000 éves történelemmel a háta mögött és kibékíthetetlen ellentétekkel. Szép idea, hogy legyünk egységesen Európaiak, de sztem ez se fog működni. Már most is látszik, hogy az első nehézségek láttán, azonnal kivágnák a görögöket és menjenek vissza a drachmához. Görögországban Merkelt Hitler bajusszal ábrázolják. Monti egyenesen fenyegeti a németeket, ahogy Merkel maga is háborút emleget sokszor. A francia terveket zsinórban elvetik a németek, ráadásul most ellentétes vezetés is van a két országban. Az angolokról nem is beszélve, akik inkább a cityt választották Európa helyett és hallani sem akarnak közös pénzről, közös fiskális politikáról. A finnek és a hollandok nem akarnak mások helyett fizetni és még a szlovákok is háborogtak, amikor a görögöket kellett finanszírozni. Az írek újratárgyalást követelnek, a spanyolok és portugálok több lóvét. Nálunk mások a nyelvek, mások a kultúrák és mindegyikünk büszke a történelmére, kultúrájára, százmilliószámra élnek Európában a patrióták. Az usának alig 350 éves történelme van, ami alatt a saját területén nem is vívott háborút.
Nézz meg egy másik hasonló ideát: Egy évtizede mennyire hittük, hogy ha belépünk az eu-ba, akkor leomlanak a határok és sokkal közelebb kerülünk a határontúli magyarokhoz, egy közösséget fogunk alkotni, még ha egy másik országhoz tartoznak elvben, akkor is. Ehhez képest minden környező országban romlik a helyzet, nem hogy közelebb nem kerültünk, de mintha még távolodnánk is, ráadásul gyengébbek vagyunk mi is, nem tudunk hatékonyan fellépni az érdekükben. Az elv szép volt, de csak füst lett belőle. Ahogy az euró bevezetéséből is.

Összefoglalva: Nem hiszek az Európai Egyesült Államok létrejöttében és nem hiszek az általad felvázolt ideákban és az ideák működési mechanizmusában sem.
De még abban sem vagyok biztos, hogy akarnám-e, hogy errefelé menjünk.

DeMarco 2012.07.09. 08:14:20

@Tzimisce: Nem is kell nagyon messze menni, elég csak a mai cikkeket végigfutni azért, hogy erősen aggódjunk a központi döntéshozatalok miatt...

index.hu/belfold/2012/07/09/futunk_a_penzunk_utan/

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.09. 09:53:15

@DeMarco: "Kicsit ugyan bosszantó, hogy míg mások dolgoznak egész nap, hogy kitermeljék ennek a sok léhűtő, ráérő köcsögnek a betevőjét, addig ezek a seggüket rázzák, de sebaj."

Bírom ezeket az állandó paneljeidet... Szombaton talán csak a melegek nem dolgoznak? A melegek szerinted a hétköznapokon nem dolgoznak?

"Nem is csodálkozom, hogy egyre nő a Jobbik támogatottsága."

Hol? Mikor? Melyik univerzumban?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.09. 10:00:53

@Tallono: "Amerika folyamatosan csúszik lefele a lépcsőn, a jelenlegi elnök egy néger..."

Annyira vicces tudsz lenni... Hol csúszik lefele? Tudomásom szerint még mindig a világ legfejlettebb országáról beszélünk. Az meg csak a hozzád hasonlók fejében jelent problémát, hogy fekete az elnök. Az elnök az USA állampolgára, a többség megválasztotta, végzettsége, képességei alkalmassá teszik a feladat ellátására, akkor meg? Ha már itt tartunk, sokkal jobb elnök, mint az elődje, pedig az ő pedigréje ellen nem lehetett panaszod, csak hát kicsit eccerű volt a lelkem, meg egy csöppet ex-alkoholista.

DeMarco 2012.07.09. 15:00:09

@Fedor: "Bírom ezeket az állandó paneljeidet... Szombaton talán csak a melegek nem dolgoznak?"

Paneljaid neked vannak, meg az indexnek. "barátságos, mosolygós buzik kézen fogva sétálgatnak, ó, de szépek, ó de aranyosak, mindjárt le is szo.., jajj, ott a sarkon a csúnya farkas, mindegyik lompos, fekete és kopasz, jujj vigyázzatok maga a patás is megjelent kopaszon..." Szénné röhögtem magam a "tudósításon" a szánalomtól.

Ezzel szemben én a valóságot írom, nem paneleket és azért állandó, mert három éve én mindig dolgoztam kora reggeltől késő estig, amíg ők a valagukat riszálták és még mindig nekem a legmagasabb az adóprésem, sőt néhányan azt szorgalmazzák, hogy maradjon is ekkora, mert akkor nekik is el kellene menni dolgozni, ha én nem fizetném be adóban... Hagyjuk ezt a "buzi is dolgozik" szöveget. Én dolgoztam, ők meg nem aznap, pont.
Mindazonáltal semmiképpen nem lennék fordított helyzetben, amíg a deviánsok odaégtek a betonra, addig én a legnagyobb nyugalomban ültem a légkondícionált irodámban elég messze a főváros aktuális zsibvásári mutatványától.

DeMarco 2012.07.09. 15:06:54

@Fedor: "Hol? Mikor? Melyik univerzumban?"

Tudod úgy hívják, hogy valóság. Abban amibe próbálunk áthozni, vajmi kevés sikerrel. Kellemesebb a buborék, amiben élsz és félsz kibújni belőle, mert akkor el kellene fogadnod, hogy a világ egyáltalán nem olyan, amilyennek láttatni próbálod. Előbb-utóbb a kisteknős is rájön, hogy a világa nem az a sok homok, amit a gödör aljában lévő tojásból lát és elkezd felfelé mászni, hogy aztán meglássa a tengert és a távoli horinzontokat...

Tallono 2012.07.09. 17:23:19

@Fedor: Annyira a legerősebb gazdaság a világon, hogy a hitelből pénz mechanizmus-lufi odáig fújódott, hogy jövőre igen valószínű, hogy bejelentik a dollár csődbe mentét. Nem véletlenül szállt ki Japán és Kína a dollár alapú kereskedelemből. Egyre fogynak a nyersanyagaik, ezzel szemben Oroszországnak van bőven. Egyik háborújukat se nyerték meg az utóbbi időben, a szövetségeseik még náluk is gyengébbek. Társadalmi szempontból meg ott tartunk, hogy emberek arcokat kezdenek lerágni, meg kutyákat harapnak meg négykézláb ugatva. Jó tudom, ez a te liberális értékrendet csúcsa, ahova Magyarországnak is tartani kell, de a normális emberek, azaz a világ 99%-a nem kér ebből!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.10. 09:46:19

@DeMarco: "Én dolgoztam, ők meg nem aznap, pont."

Akkor még egyszer: Szombat munkanap? Nem, még akkor sem, ha egyébként te dolgoztál. A melegek mind munkanélküliek, és a te pénzedből fizetett segélyen élnek? nem, sőt, valószínűleg nem egy többet dolgozik és jobban keres, mint te vagy én.

Akkor meg?

"Tudod úgy hívják, hogy valóság."

A valóság nevű univerzumban a Jobbik népszerűsége a választások óta egy pár százalékos intervallumban mozog fel és alá, és szó sincs semmilyen trendszerű népszerűség-növekedésről, még az MSZP-t se sikerült megelőzniük, bármennyire is hajtottak. De persze azt régóta lehet tudni, hogy a tényekkel nem hagyod megzavartatni magad...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.10. 09:51:56

@Tallono: A beteges tévképzeteiddel a liberalizmusról nem tudok mit kezdeni (ezek inkább jellemeznek téged, mint engem), az meg attól még továbbra is tény, hogy az USA a vezető hatalom, hogy mit mindenhol, ott is vannak problémák (bár korántsem akkorák, mint amekkorákat vizionálsz). Ugyanis még mindig ott van, hogy mihez képest... Igen, egészségesebb lenne, ha volna ellensúlya, és úgy néz ki, hogy többen is pályáznak erre a címre Kínától a Putyinig, de attól még az USA még mindig a legnagyobb demokrácia.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.10. 12:24:55

Nagyon helyes hogy mindkét irányban használják ezt a büntetést.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.10. 13:56:42

@DeMarco: Az az igazság, hogy nincs kedvem vitatkozni veled.
Belefáradtam, hogy mindent csak zsidó összeesküvésnek látsz.
Nem a képviselők, hanem az emberek politikai kultúrájáról beszéltem. Verekedés nyugaton nem nagyon van, keleten jellemző inkább.
Szerintem, bár igazad van a finanszírozásban, de a korrupció kisebb.
Valóban nem tudom értékelni, illetve tudom, egyesre, ugyanis OV-n kívül senki nem hiszi el, hogy Matolcsy gazdaságpolitikája működőképes. Érdekes, hogy neked nem tűnnek fel az ad-hoc adók.
A görögöket most mentik/mentenék meg 3 éven belül harmadszor, ehhez képest nem azonnal vágnák ki őket...
Ja, mellesleg a görögök anno nem is teljesítették az euro övezetbe csatlakozás feltételeit....
USA-nak nincs még 300 éves sem a saját történelme, és tény, hogy ott máshogy alakultak ki a szövetségi államok. Itt van nemzeti szuverenitás meg 1000 éves történelem, de minek?
Én nem akarok melldöngetve éhenhalni. Nem is akarok szolgasorba kerülni, de neked fogalmad sincs az igazi szolgasorról, pláne ha légkondis irodában dolgozol...

Az egy közösségre a határontúli magyarokkal majd akkor lesz szükség, ha azt ők is akarják...

DeMarco 2012.07.10. 23:44:10

@Tzimisce: Fölösleges vitatkozni, a tények magukért beszélnek. Jön az imf, jönnek a követelések: szektoradókat törölni, bankadót törölni, az összes még meglévő állami vállalatot azonnal privatizálni a nyugati cégeknek, főleg az energetikai cégeket és a tömegközlekedési cégeket. Ezzel szemben bevezetni a vagyonadót, ingatlanadót, lehetőség szerint a többkulcsos adózást és teljes mértékben liberalizálni (értsd átengedni mindent nyugati cégek kezébe) az összes piacot.

Lehet, h szerinted ezek rendjén lévő dolgok azért a néhány milliárdért, de sztem felér a haza kiárusításával. Én most is pont oda küldeném az imf-et ahová két éve küldték, a jó büdös francba... Sose engedném vissza.

Ad Hoc adók? Van egy szigorú költségvetés, ha vhol lyuk keletkezik, akkor be kell tömni. Ez a normális. Nem az, h lyuk van? Sebaj, majd veszünk fel még több hitelt és azzal kipótoljuk, á lá szoci recept. Ha meg nincs elég lóvé, akkor csökkenteni kell a kiadásokon. Például nem nyugdíjat emelünk, hanem nyugdíjat csökkentünk. No nem azét a száz komcsiét, hanem a többiét. Kell lóvé az egészségügybe? Nem a chipsre kell tenni. 10%-os egészségügyi illetéket a nyugdíjakra. A szolgáltatást zömében úgyis ők használják.

Engem Matolcsy nem rémiszt meg, de az imf és az eu zsaroló, pofátlan listáitól csikorog a fogam. Most, h nyeregben érzik magukat kellene rájuk vágni az ajtót... asszem leesne az álluk, kulloghatnának megint haza dolgavégezetlenül. Aztán persze felhívnák a főnökeiket, h indíthatják a leminősítéseket, fokozzák a prést.

A kis kedvenceid éppen most igyekeznek úgy átalakítani a rendszert, hogy a támogatásokból nekünk sokkal-sokkal kevesebb jusson, míg nekik még a mostaninál is sokkal több. Komolyan nem értem, h ez a hozzáállás szted mitől változna meg később? Ugyan milyen garanciát látsz te arra nézve, hogy egyenjogú félként, egyenjogú támogatásokat kapunk valaha is? De most tényleg rohadtul kíváncsi vok, h mire fel van ez az optimizmusod, annak ellenére, h minden az ellenkezőjét bizonyítja?!

Tallono 2012.07.11. 04:57:49

@Fedor: Na jó... Ha akkora liberális vagy, adj ki egy posztot (nem az én kedvemért, csak hogy legyen mihez viszonyítani a továbbiakban), hogy te mit hiszel liberális eszmének, és abból mi valósul meg MA a Föld bármelyik pontján. Én mai értelemben a liberalizmus alatt nem a szabadságot, hanem a szabadosságot értem. Tehát az emberi szellemi nagyság és nemzeti öntudat minél jobban földbe döngölését értem. Vannak egyetemes emberi értékek, amihez tartani kell magát mindenkinek: a tudásra való törekvés, a fajfenntartás, a tudományos-technikai-társadalmi versengés az országok között, a természet-megóvás, a jó és szép keresése és védelme, a természeti-technikai-humán erőforrások legszéleskörűbb felhasználása a lehető legtökéletesebb és legélhetőbb nemzeti társadalmi rendszer létrehozásához, a hit isteni entitásban és a sorsban (ez persze magában hordozza a tény elfogadását: az ember egy porszem és csupán egy apró porszem az isteni gépezetben, ami egy felsőbbrendű cél eléréséhez vezet). Nekem ezek az emberi értékek, amit egyik társadalmi rendszer sem tudott megvalósítani, csak részletekben, és a mai kapitalista-szabadversenyes-liberalista demokráciák állnak ettől a legmesszebb. Se isten, se haza, se család. Ezekhez az értékekhez még a kommunizmus is közelebb állt, ami nagy szégyen, de a feudalizmus, a fasizmus és a nemzetiszocializmus is. Tény, hogy egyik rendszer sem foglalta teljes egészében ezeket az értékeket magában, csak külön-külön, de annak a totál ellenkezőjét csinálni jelenti a mostani létet.

Chris Hedges mondja ezt a mai rendszerről:

"Egy olyan világban élünk, ahol

a doktorok lerombolják az egészséget,

a jogászok lerombolják az igazságot,

az egyetemek lerombolják a tudást,

a kormányok lerombolják a szabadságot,

a sajtó lerombolja az információt,

a vallás lerombolja az erkölcsöt,

és a bankok lerombolják a gazdaságot."

Szerintem te ebben a rendszerben érzed jól magad, lételemed, és ezért te vagy a beteges!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.11. 09:13:11

@Tallono: "Én mai értelemben a liberalizmus alatt nem a szabadságot, hanem a szabadosságot értem."

Rosszul teszed.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.11. 14:32:30

@DeMarco: Atyaég.
Senki nem kérte, hogy privatizáljunk.

A szocik hitelt vesznek fel a pénzért, a konzervatívok meg adókat emelnek. Egyik se jobb.

Miért vannak lyukak a költségvetésben? JA mert nem képesek megbecsülni egy adó tényleges bevételét.

A nyugdíjcsökkentéssel teljesen egyetértek. Alsó hangon 20%.

Azt sajnálom, hogy nem jártál az elmúlt 2 évben olyan cég közelében, aki nagyberuházó. Ők azt mondták, hogy bárhova, csak ide nem. Jeee, sikeresen elzavartuk a multikat...
A szektorális különadó szemét dolog, mert bármelyik szektor megkaphatja. A bankadó más tészta, de a felügyeletet kéne szigorítani, nem az adókat rájuk verni, amit úgyis továbbhárítanak, és ha utána valaki eltörli, nem is fogják visszacsökkenteni.

Tudod mit, legyél te a pénzügyminiszter, gazdaggá tenné engem mert felvásárolnám az összes konzervet, 2 év múlva meg gennyesre keresném magam vele, aztán lelépnék egy olyan országba, ahol a magadfajtáknak nem adnak választójogot...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.11. 14:35:01

@DeMarco: Még valami. Semmi sem bizonyítja az ellenkezőjét csak az a propaganda, amit Te simán beszoptál.
De mivel nem tartod semmire a közgazdászokat meg a tudományukat, menj el inkább szcientológusnak, ők se hisznek el semmit a pszchológiáról, csak csinálják...

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.11. 16:01:34

@DeMarco: "szektoradókat törölni, bankadót törölni, az összes még meglévő állami vállalatot azonnal privatizálni a nyugati cégeknek, főleg az energetikai cégeket és a tömegközlekedési cégeket. Ezzel szemben bevezetni a vagyonadót, ingatlanadót, lehetőség szerint a többkulcsos adózást és teljes mértékben liberalizálni (értsd átengedni mindent nyugati cégek kezébe) az összes piacot."
A szektoradókat és a bankadót vezéretek dumája ellenére Ti fizetitek meg. Az egykulcsos adó ugyancsak nem hozott semmi hasznot, kivéve a nagyon jól fizetett képviselőket. A vagyonadó és az ingatlanadó már régóta szükséges lenne, mert az adóelkerülőket is sújtja.
Állami közlekedési vállalatként a BKV sikertörténet, ugye? Állami energetikai cég nincs, Pécsett visszarabolt az önkormi egy céget. A piac meg már régóta liberalizálva van.
Két probléma van a véleményeddel: feltételezed, de nem bizonyítod, hogy a telekomadó (megadóztatjuk a jövő egyik legfontosabb kulcsát képező ágazatot), a kereskedelmi cégekre (a CBA kivételével, ahol ugyanazt a külföldi szart veheted meg drágábban minimálbéren plusz esetleg zsebbe fizetett alkalmazottaktól koszban, rendetlenségben) kivetett adó - én tudom, mennyi veszteség és beruházás volt szükséges ahhoz, hogy megvessék Mo-on a lábukat, tehát ők nem annyira jól keresnek itt - miért jó. A bankokról ne beszéljünk, mert a bankok működését megérteni nem lehet FIDESZ vagy Jobbik-aggyal. Ez a másik baj - mint fentebb is látszik -, hogy a tényekkel se vagy tisztában, csak a pártbrosúrát nyomod.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.11. 16:03:38

@Tallono: Deutsch Tomi örökérvényűje igaz Chris Hedges-re is. Egyébként pedig van a világ fejlett országaiban (és ezért ezek az országok a legfejlettebbek) egy liberális minimum, és nem hiszem, hogy egy liberális blogon érdemes ennek tudása nélkül kommentelni.

DeMarco 2012.07.11. 20:40:26

@Tzimisce: "Senki nem kérte, hogy privatizáljunk."

Sztem fusd át még egyszer a gazdasági híreket, nem lesz nehéz megtalálni: "Az imf listája".

"A szocik hitelt vesznek fel a pénzért, a konzervatívok meg adókat emelnek. Egyik se jobb."

Viccelsz? Abban igazad van, hogy a legjobb megoldás a költségcsökkentés mindig. De óriási különbség van abban, hogy hitelt veszek fel kamatra külföldről, majd még több hitelt még több kamatra, meg aközött, hogy ezeket a hiteleket elkezdik törleszteni azok akik felvették. Mert az első csoport csődbe megy és elszegényedik, a másik meg nehezen, de előbb-utóbb kivergődik. Bár én annak a pártján vagyok, hogy egyáltalán ne vegyünk fel semmilyen hitelt sehonnan, gazdálkodjunk abból amink van. Röviden: Addig nyújtózkodj amíg a takaród ér...

"Miért vannak lyukak a költségvetésben?"

Most épp Viktor új ötletei miatt, amire elő kell teremteni a forrást. Ha ezek nem lettek volna, akkor nem lenne lyuk sem.

"JA mert nem képesek megbecsülni egy adó tényleges bevételét."

Senki nem képes, mert a magyarok híresen adóelkerülők. Ha jön egy új adó, akkor rögtön megpróbálnak kibújni alóla. Nem is csodálom ezt a hozzáállást, amikor mindenki azt látja, hogy a bankok, multik, cégek sorban bújnak ki a rájuk kivetett adók alól, a legkülönfélébb trükkökkel és felhasználnak minden eszközt. Sokkal szigorúbb büntetéseket kellene eszközölni az adók alóli kibújások elkerülésére.

"Azt sajnálom, hogy nem jártál az elmúlt 2 évben olyan cég közelében, aki nagyberuházó."

Honnan veszed? Dolgoztam én már különböző szegmensek legnagyobb cégeinél és láttam sok mindent. Bizonyos szegmenseket azonnal államosítanék...

"Jeee, sikeresen elzavartuk a multikat..."

Mindenhonnan menekülnek ahol fizetni kell vmiért. Hány, de hány cég lépett le, amikor lejárt az adómentességi ideje...

"A szektorális különadó szemét dolog, mert bármelyik szektor megkaphatja."

Jah, de oda érdemes kivetni, ahol extra profit keletkezik és pofátlanul lapátolják haza a lóvét.

"A bankadó más tészta, de a felügyeletet kéne szigorítani, nem az adókat rájuk verni, amit úgyis továbbhárítanak, és ha utána valaki eltörli, nem is fogják visszacsökkenteni."

Ebben akár egyet is értenénk, de ugyanaz igaz, mint a szektoradókra. Túl nagy haszonnal dolgoztak és a bajok fő okozói is ők voltak, ráadásul a bajban gusztustalanul viselkedtek, hallani sem akartak felelősségről, tehermegosztásról, szabályozásról. A szabályokat kell minden esetben szigorítani és főleg a büntetéseket. Ahogy most Angliában teszik a bankokkal.

"Tudod mit, legyél te a pénzügyminiszter, gazdaggá tenné engem mert felvásárolnám az összes konzervet, 2 év múlva meg gennyesre keresném magam vele"

Majd jól kivetnék konzervadót és nézhetnél... :))
De minden bizonnyal így lenne, mert én nem vok a hitelfelvétel pártján és mindenáron igyekeznék visszafizetni a már felvett hiteleket, miközben kőbe vésném, hogy többet senki ne merjen hitelbe vinni minket. Csúnya nagy államosítás lenne a bankoknál.

"aztán lelépnék egy olyan országba, ahol a magadfajtáknak nem adnak választójogot..."

Van olyan, de oda sose mennék...

"Semmi sem bizonyítja az ellenkezőjét csak az a propaganda, amit Te simán beszoptál."

Propaganda??? Súlyos... Talán szeretnéd cáfolni?

"De mivel nem tartod semmire a közgazdászokat meg a tudományukat"

Nincs a világon az a közgazdász aki megmagyárázná nekem, hogy miért jobb a hitel, mint a költségcsökkentés. Sem azt, hogy az kinek is jó és miért.

Arról nem is beszélve, hogy a számolás egy dolog, az elvek meg egy másik. Csak döntés kérdése, hogy progresszív adózás, vagy egykulcsos, kiegészítve a fogyasztási adókkal. Csak döntés kérdése, hogy a fiatalokat támogatjuk a család, lakás, gyerekek létrehozásában, vagy a nyugdíjasokat. Csak döntés kérdése, hogy növeljük-e a minimálbért.

"menj el inkább szcientológusnak, ők se hisznek el semmit a pszchológiáról, csak csinálják..."

Mégis megy nekik a szekér... De a szcientológusokkal is az a baj, mint a libsikkel. Osztják az észt az übermenschek nagy mellénnyel, közben meg mindenki kiröhögi őket és bolondnak gondolja őket.

DeMarco 2012.07.11. 20:57:41

@Kuviklacz: "Az egykulcsos adó ugyancsak nem hozott semmi hasznot, kivéve a nagyon jól fizetett képviselőket."

Csak a magad nevében beszélj...

"A vagyonadó és az ingatlanadó már régóta szükséges lenne"

Van vagyonadó, úgy hívják, hogy adózott jövedelem és ÁFA.
Van ingatlanadó, nálunk évtizede van garázsadó, telekadó, házadó, stb.

"mert az adóelkerülőket is sújtja."

Azért, mert őket IS sújtja, szopassuk be az összes többit, akik a leadózott jövedelmükből összekuporgattak egy házravalót, vagy kifizettek irgalmatlan sok áfát az építés során felhasznált kismillió alkatrész után?
Az adóelkerülőket a NAV sokkal gyakoribb ellenőrzéseivel és a büntetések sokkal súlyosabbá tételével lehet megfogni. Meg persze off-shore számlák betiltásával, csak átutalással lehetséges kifizetésekkel, nyitott cégadatokkal, közzétett tulajdonosi körrel, stb.

"Állami közlekedési vállalatként a BKV sikertörténet, ugye?"

Az, mert még mindig működik és szállítja az utasokat. Meg lehet majd azután nézni, hogy privatizálgatni kezdik...

"tehát ők nem annyira jól keresnek itt"

Haha.. Persze, csupa szívjóságból jöttek ide és nyitják sorban az üzleteket. Plázastopp eltörlése megvan? Izgulnak az ún. befektetők a földközi tenger túloldalán...

"mert a bankok működését megérteni nem lehet FIDESZ vagy Jobbik-aggyal."

Nagyon tévedsz, nem is olyan régen fektettem kétvállra az egyik legnagyobbat. Nem érdekelnek a működési rendellenességeik.

"Ez a másik baj - mint fentebb is látszik -, hogy a tényekkel se vagy tisztában, csak a pártbrosúrát nyomod."

Akkor tőled is megkérdezem: Cáfolni szeretnéd az általam leírt imf kérések valódiságát? Mit fogsz mondani, ha engednek nekik és bevezetik??? Akkor is az lesz a véleményed, h pártbrosúra???

Tallono 2012.07.12. 07:27:28

@Kuviklacz: A liberális minimum gondolom az állatot csak gumiban, a gyereket csendben és gyorsan, és a drogokat csak tiszta tűvel lehet...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.12. 10:19:42

@Tallono: Oké, hogy ezek a saját vágyaid, és küzdesz ellenük, de miért akarod ezt ránk kivetíteni? :-)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.12. 20:27:05

@DeMarco: Amit most írtál, az mind pártbrosúra. Égő metrószerelvények, lerobbant buszok megvan?
Plázastop a CBA-t segíti, mint írtam, szar külföldi, csak drágábban.
Ami az egyik legnagyobb bank kétvállra fektetését illeti, nem láttam még a felszámolási hirdetmények között.
A j9vedelem és a vagyon közötti különbségnek meg olvass utána.
Részemről a vitát lezártam.

DeMarco 2012.07.16. 15:36:02

@Fedor: Nem kellett sokáig várni egy jó példára az életből, alig két hetet... Látod ez a baj veled/veletek, inkább homokba dugjátok a fejeteket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.16. 16:14:02

@DeMarco: Annyira tudtam, hogy lecsaptok rá, mint tyúk a takonyra, és hogy valamelyikőtök meglobogtatja, mint a véres kardot... A fickó egy visszaeső bűnöző? Igen. Cigány? Igen. Bűnhődnie kell? Naná. Van okozati összefüggés a tett és a tettes származása között? Nincs. Szóval az alapkérdés továbbra is ugyanaz: Akkor most az összes cigány bűnöző? Nem cigányok nem követtek el soha erőszakot? Miért is dugom én homokba a fejem?

magyarinfo.blog.hu/2012/07/16/a_gyilkosok_bunhodjenek_de_senki_se_probaljon_ebbol_profitalni

Tallono 2012.07.17. 00:11:01

Miért ne lenne összefüggés? Magyart ölt, nem cigányt... Ha ugyanez történik ellenkező előjellel, ti egyből rasszizmust és nácizmust kiáltanátok...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.17. 09:14:44

@Tallono: Ez természetesen nem igaz. Itt egyértelműen szexuális bűncselekmény történt, és ez fordított esetben is csak ennyi lenne, minden nemzetiségi vonatkozás nélkül.

DeMarco 2012.07.17. 13:09:05

@Fedor:"Annyira tudtam, hogy lecsaptok rá, mint tyúk a takonyra, és hogy valamelyikőtök meglobogtatja, mint a véres kardot..."

Ami azt illeti nem is mi kezdtük. Az összes libsi blog egyből nyivákolni kezdett, hogy jajj, jajj ebből rásszizmus lesz ám, senki ne kezdjen ebbe az irányba indulni, mert akkor irgumm-burgum, szépen mindenki tegyen úgy mintha meg sem történt volna, nem is cigó gyilkolt volna megint, mintha nem is lenne cigánybűnőzés, mert akkor ó jajj tükörbe kellene néznünk, ó jajj, a Jobbiknak akár még igaza is lehet, ó jajj tenni kellene már vmit, mert már a rendőröket is ölik, nem csak falun a 90 x éves néniket...

"A fickó egy visszaeső bűnöző? Igen. Cigány? Igen. Bűnhődnie kell? Naná. Van okozati összefüggés a tett és a tettes származása között?"

Van.

"Szóval az alapkérdés továbbra is ugyanaz: Akkor most az összes cigány bűnöző?"

Még ennyi idő után is teljesen félreértelmezed az alapkérdést is. Először is nincs semmilyen kérdés. Mert cigánybűnőzés van. Csak vannak akik ezt tagadják. A cigánybűnőzés pedig korántsem azt jelenti, hogy minden cigány bűnőző és te ezt nagyon jól tudod. Csak rájátszol.
De ez a rájátszás nagyon veszélyes. Ennek a szerencsétlen lánynak az élete az ilyen felelőtlen tagadás miatt következhetett be. Meg még rengeteg másik hozzá hasonlóé.

Most megint elkezdték pedzegetni a halálbüntetés visszaállítását. Hol kell aláírni? Egy támogatójuk biztosan van.

Amúgy csak én érzem, hogy mennyire kínos a médiák mutatványa? Bármennyire is próbálják elrejteni az igazságot, tudhatnák, hogy mindig kiderül és így csak szánalmassá teszik magukat a tagadással és félrenézéssel. Szégyen a mai magyar médiára, hogy csak a kuruc meri leírni a valóságot, a többi csak vetít... Persze félnek a jogvédőktől, perektől, de csak ezért becsukni a szemeket és félrevezetni az embereket, sztem túl nagy ár.

Amit te véres kardnak titulálsz, csak egy mindennapi példa. Mindössze azért kapott nagyobb médiafelületet, mert megint egy országosan ismert embert érint a dolog. Sajnos vannak akiknek semmilyen példa nem számít elég soknak...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.17. 15:53:58

@DeMarco: "Ami azt illeti nem is mi kezdtük."

De. A kuruc. Minden más csak reakció volt.

"Ennek a szerencsétlen lánynak az élete az ilyen felelőtlen tagadás miatt következhetett be."

Persze. Mert ha nem lennének cigányok, akkor egy nemi erőszak se lenne az országban... Ne legyél már ennyire elvakult hülye.

Tallono 2012.07.17. 15:57:57

@DeMarco: Kiegészítésként: A Jobbik felrakta a nagy kérdést, hogy ilyenkor Káder Jani miért nem megy el a hozzátartózok családjához, mint a kiválasztott nép rabbijával tette egy fantom beszólása miatt? Költői kérdés volt, fontosabb a héberi kloáka mélységeiben turkálni Izraelben és meghívni a felvásárló Pereszt és háborús bűnös Netanhajut a gyarmatra...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.18. 11:50:33

@DeMarco: Megint az a fránya halálbüntetés. Az ne zavarjon, hogy minden nemzetközi szervezetből kirúgnának minket, ha visszahoznánk.
Hogy ez nem baj? Oké, akkor felteszem az egyetlen tételt, ami miatt nem vagyok halálbüntetés párti, még akkor is, ha a minősített emberölések esetében jogos lehetne a dolog:
Bírói tévedés. Mi lett volna, ha Kaiser Edét kivégzik a móri gyilkosságokért?
Vagy a jobberek által máig ártatlannak titulált (szerintem nem volt az) Tánczos Gábort?

Értem mire gondolsz cigánybűnözés alatt. De nem kellene feleslegesen külön kategóriába szedni, egyszerűen csak érvényt kell szerezni a törvénynek, mindegy, hogy utcai lopásról, zsebelésról vagy színesfémlopásról, illetve csoportos rablásról van szó. Nem érdekel kik szokták elkövetni gyakrabban. Sennki ne tegye, illetve a BV-t kellene megreformálni, hogy legyen elrettentő ereje egy börtönbüntetésnek.

@Tallono: Miért kell zsidózni? Tudod, apámat, bár nem az, nézték már zsidónak. Nem igazán örülnék neki, ha olyan emberek, mint Te, hatalomra jutnának, és azon kellene rettegnem, hogy vajon rám mikor sütik a bélyeget, hogy zsidó vagyok?

DeMarco 2012.07.18. 18:21:36

@Fedor: "De. A kuruc. Minden más csak reakció volt."

Tévedsz. Én sokkal előbb olvastam a többi médium szerecsenmosdatását. Már abból tudtam, hogy mi a helyzet, nem volt szükségem a kurucra. Tudod a süketelés legalább annyira árulkodó jel.

"Mert ha nem lennének cigányok, akkor egy nemi erőszak se lenne az országban... Ne legyél már ennyire elvakult hülye."

Óvatosabb lennék a hülyézéssel. Már végigéltem egy hasonló esetet egyszer, ezért is érzem át annyira azt, ami a pécsi lánnyal történt. És ezért is haragszom annyira az ilyen rohadékokra. Szemrebbenés nélkül húznám fel a kötélre mindet. Válaszolva a kérdésre, azt gondolom, hogy sokkal kevesebb, és minden megmentett lányért, asszonyért, mamáért megéri küzdeni.

DeMarco 2012.07.18. 18:27:24

@Tallono: Az a vicc megvan, amikor két Jobbikos beszélget:

-Te, hallottad, hogy a fidesz visszahozná az otthonszülést? Kurva jó, nem?

-Miért is?

-Mert akkor a brazilok hazamehetnek indiába, a zsidók meg izraelbe szülni...

Ugye nem vársz választ ilyen egyértelmű kérdésre?

DeMarco 2012.07.18. 18:52:19

@Tzimisce: "Az ne zavarjon, hogy minden nemzetközi szervezetből kirúgnának minket, ha visszahoznánk."

Egyáltalán nem zavarna, amúgy is fontolgatják.

"Bírói tévedés. Mi lett volna, ha Kaiser Edét kivégzik a móri gyilkosságokért?"

Igen, van ez így. Ahol vágják a fát, hullik a forgács. De halálbüntetés nélkül meg nincs semmi visszatartó erő.
Milyen igazságszolgáltatás az, ahol az elítélt gyilkosok tapsolják meg a bírót??

"De nem kellene feleslegesen külön kategóriába szedni"

Csakhogy nem lenne felesleges. Mert amíg nincs rendes statisztika vezetve, addig a fedor féle liberálisok a csillagokat is lehazudhatják és homokba dughatják a fejüket. Egy rendes statisztikát vezetve, ezt már nem tehetnék meg, mert akkor rögtön oda lehetne dugni az orruk alá, h tessék megnézni...
A nagy liberális usában is vezetnek etnikai statisztikát a bűnüldözésben. És ezeknek a statisztikáknak semmi közük egy egységes igazságszolgáltatási rendszerhez. Semmi közük ahhoz, hogy a törvénynek érvényt kell szerezni. Ez természetes. Hogy egyet mondjak, nem is a rendőrökkel van bajom. Sokkal inkább az igazságszolgáltatási rendszerrel és ahogy te is említed a bv törvénnyel. Szigorúbbá kellene tenni, bizonyos esetekben pedig a legszigorúbbá. Én a pénzügyi bűnesetek tételeit is sokkal durvábbra emelném.

"Nem igazán örülnék neki, ha olyan emberek, mint Te, hatalomra jutnának, és azon kellene rettegnem, hogy vajon rám mikor sütik a bélyeget, hogy zsidó vagyok?"

Én sem szeretném ha a liberálisok kerülnének hatalomra és azon kellene rettegnem, hogy a deviancia lenne a norma és az iskolában, médiában a devianciát reklámoznák a gyerekeimnek. Sztem már az is nagyon ciki és szánalmas, ahogy mostanában az usában egyre-másra alakítják át a képregényekben a szuperhősőket buzikká, csak hogy nyaljanak fölfelé. Ha hollywoodban egy filmből kihagyják a buzikat, azonnal nagy bojkott és hiszti kezdődik, mert nekik ott parádézni kell.

De egy példával élve, épp most olvastam egy könyvet, ahol egy hajóskapitány megcsáklyáz egy rabszolgaszállító hajót és elfoglalja. Ágyasrabszolgákat szállítottak. A nőket felszabadította és szétosztotta őket a többi hajóján, a parfümözött fiúkat meg belehajította a tengerbe, mert undorítóan természetellenesek. Tallono ebben az esetben a kapitány...

Azért én ennél sokkal gyakorlatiasabb vagyok. Eladtam volna őket jó pénzért egy vén b..nak. :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.18. 19:34:54

@DeMarco: "Én sokkal előbb olvastam a többi médium szerecsenmosdatását. Már abból tudtam, hogy mi a helyzet, nem volt szükségem a kurucra."

Ó, hát ha te nem olvastad, akkor nem is volt. Egyértelmű.

"ezért is haragszom annyira az ilyen rohadékokra"

Ha az ilyen rohadékok alatt azokat értjük, akik nőket erőszakolnak meg, egyetértünk. De erős túlzás azt mondani, hogy ez cigány különlegessé lenne. Az igazság az, hogy az ilyen bűnesetekben egyáltalán nem kiugró a cigányok aránya egy szociológiai felmérés szerint, amit a börtönökben végeztek. Ha visszaemlékszel a hasonló esetekre (a balástyai rém és társai), azok bizony nem voltak cigányok. Ezért baromság jelentőséget tulajdonítani annak, hogy ezesetben meg igen. Irreveláns infó, semmi köze az ügyhöz. A lényeg, hogy egy beszívott beteg állat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.18. 19:48:46

@DeMarco: "De halálbüntetés nélkül meg nincs semmi visszatartó erő."

Van egy rossz hírem: a halálbüntetés SEM visszatartó erő, minden statisztika ezt támasztja alá. az ilyen esetekben meg pláne nem az. Gondolj bele: a fickó részegen nekiugrott az első csajnak, mert kanos lett, és észre se vette, hogy megfojtotta. Szerinted eszébe jutott közben akár egy tizedmásodpercre is, hogy milyen büntetés járhat ezért?

"Csakhogy nem lenne felesleges. Mert amíg nincs rendes statisztika vezetve, addig a fedor féle liberálisok a csillagokat is lehazudhatják és homokba dughatják a fejüket."

1. A Fedor-féle liberálisok nem hazudnak semmit az égről.
2. Meg fogsz lepődni: Pont a magadfajták miatt én is úgy gondolom, hogy legyen tisztességes statisztika, mert elképesztő, hogy mekkora tévedések vannak a fejekben, többek között a tiedben is, a valós adatokat illetően.

"Én sem szeretném ha a liberálisok kerülnének hatalomra és azon kellene rettegnem, hogy a deviancia lenne a norma és az iskolában, médiában a devianciát reklámoznák a gyerekeimnek."

Úristen, hogy neked micsoda tévképzeteid vannak...

DeMarco 2012.07.20. 08:32:24

@Fedor: "Ó, hát ha te nem olvastad, akkor nem is volt. Egyértelmű."

Nem kell biztatni a libsi blogokat, rögtön ajvékolni kezdenek, ha mentegetni kell az általuk felülprezentált kisebbségeket. Ezért árulják el rögtön magukat, mert ha nem cigó tette volna, akkor mély csönd lenne és közönyös tekintet.

"Ezért baromság jelentőséget tulajdonítani annak, hogy ezesetben meg igen. Irreveláns infó, semmi köze az ügyhöz. A lényeg, hogy egy beszívott beteg állat."

Szted irreleváns. Kicsit körülnéznél, akkor látnád, h ami szted irreleváns, az valójában mennyire releváns az embereknél.

Lófaszt volt beszívott állat. Nehogy elhidd a kamu mesét, amit kitalált a cigó, vagy az ügyvédje súgott neki. Egy beszívott állatot egy pofonnal leterítesz. Tudta az nagyon jól, h mit csinál.

"Van egy rossz hírem: a halálbüntetés SEM visszatartó erő, minden statisztika ezt támasztja alá."

Nyugodj bele, h az elítélt mocskot vissza fogja tartani...

"Gondolj bele: a fickó részegen nekiugrott az első csajnak, mert kanos lett, és észre se vette, hogy megfojtotta. Szerinted eszébe jutott közben akár egy tizedmásodpercre is, hogy milyen büntetés járhat ezért?"

Hogy te mennyire beszopod a cigó hazugságait az döbbenetes... annak is bedőlnél, ha azt mondaná, h kérem szépen, épp arra jött egy ufó, kijött belőle egy zöld fejű lény és az volt a tettes, becsszó tástvéreim...
Neki lehet, h nem jutott eszébe, de nekem eszembe fog jutni és akkor több nőt nem fog megerőszakolni, sem megölni.

2. Ó, hát persze. "valós adat" alatt persze azt érted, amit te hiszel, mert csakis az lehet az igazság. Nincs cigánybűnőzés, he-he... Valós adatok nincsenek, mert nem engeditek a valós adatokat létrehozni, h tudjatok vmire, pontosabban vminek a hiányára hivatkozni. Ennyi erővel nekem is vannak "valós adataim", amik legalább annyira valósak, mint a tieid. De legalább az enyémek valódi vérre menő tapasztalatokon nyugszanak, nem pesti fotelek mesevilágában.

"Úristen, hogy neked micsoda tévképzeteid vannak..."

Valóban így lenne? Amerikában már nem különböztetik meg a formanyomtatványokon az apát, anyát. Szülő egyes, szülő kettes. A tankönyvekben pistike élettársa géza. A filmekben kötelező elem a buzi, ahogy régen a néger is kötelező elem volt. (Aztán hova jutottak..)

A szadesz elbukott, de a fertője még itt van a levegőben.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.20. 11:08:08

@DeMarco: Hullik a forgács? ÉS ha te leszel, akit ártatlanul kivégeznek, akkor is ezt fogod mondani?

Egyetértek Fedorral, nagyon brutális tévképzeteid vannak. Megpróbálok belemenni. Szociológiailag azért hívnak valamit devianciának, mert a többségtől eltérő és nem azért mert beteg. Deviáns a balkezes, a zseni, a kopt keresztény, de a homoszexuális és a drogos is.
Nem lesz kötelező. Lehet, hogy a társadalomban felülreprezentáltan lesz népszerűsítve, és ez azoknál a devianciáknál, amik nem károsak (ellentétben pl. bűnözés, drogozás) ez nem is feltétlen baj.

Sajnos azonban van igazság a legutolsó bejegyzésedben. A liberális média néha tényleg agyonhallgatja a cigány elkövetőket, pedig nem kéne, egyszerűen elkövető és kész.
Elrettentés: Tényleg nem. Olvasd el a szájbarágót. Egyébént az, hogy be volt szívva vagy nem, mindegy, nem volt elmezavar, attól nem kell tartanod, hogy emiatt felmentik. Szerintem Fedor se erre gondolt, csak túl sok filmet nézel...
Vagyon elleni bűncselekményekben bizonyítottan felülreprezentáltak a cigányok, csakhogy ezzel az a gond, hogy ezek nem olyan bűncselekmények, amiért halálbüntetés jár.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.20. 11:10:01

@DeMarco: "Szted irreleváns. Kicsit körülnéznél, akkor látnád, h ami szted irreleváns, az valójában mennyire releváns az embereknél."

Arról az infóról hallottál, hogy a fickó csak félig volt cigány? Akkor most mi van? Pontosan ugyanannyi benne a magyar vér, mint a cigány. Akkor most mi van, mondjuk ki, hogy ki, hogy minden magyar erőszakos állat?

"Hogy te mennyire beszopod a cigó hazugságait az döbbenetes..."

Miért szopnám be? Mondtam én, hogy ez enyhítő körülmény a szememben? Én csak azt mondtam, hogy eszébe se jutott, hogy milyen büntetést kaphat a dologért, annyira nem gondolkodott előre, ha be volt szívva, ha nem.

Egyébként érdekes statisztikát olvastam: a rendszerváltás előtt, amikor még volt halálbüntetés, jóval több gyilkosság történt, mint az utóbbi években, amikor már ugye huszonéve nincs. Na erre varrjál gombot... Ennyit a visszatartó erőről.

"Valóban így lenne?"

Ja, hogy neked a megkülönböztetés eltörlése már perverzió. Sejthettem volna...

DeMarco 2012.07.20. 23:33:50

@Tzimisce: "ÉS ha te leszel, akit ártatlanul kivégeznek, akkor is ezt fogod mondani?"

Azért nagyon ritka, h vkit véletlenül végeznek ki és magunk között szólva Kaisernél és a Tánczosnál is rezgett/rezeg a léc, messze vannak a makulátlan miliőtől.

"Egyetértek Fedorral, nagyon brutális tévképzeteid vannak."

Hát akkor elég szar lehet neked ebben az országban, mert mindenki szemben megy veled...

"Szociológiailag azért hívnak valamit devianciának"

A köznyelvben pedig egészen másra értik és még senkit nem ismertem aki eltévesztette volna a jelentését.

"Elrettentés: Tényleg nem."

De, 100%, hogy elrettenti az elítéltet. Nem lesz belőle vigyorgó "raj" a dutyiban és nem fogjuk az adónkból etetgetni, jól tartani évtizedekig. Tudtad, hogy a börtönökben dupla annyit költenek egy fejadagra, mint egy kórházban?

"Vagyon elleni bűncselekményekben bizonyítottan felülreprezentáltak a cigányok, csakhogy ezzel az a gond, hogy ezek nem olyan bűncselekmények, amiért halálbüntetés jár."

Á, Fedor ezt is tagadja. Ráadásul a vagyon elleni bűncselekmények szoktak aztán elfajulni durvább szituba, ha felébrednek az otthoniak.

Nézd meg az index főoldalát. "A brutális gyilkosság nyomán ismét felmerült a halálbüntetés visszaállítása". Naná. Ha holnap kellene szavazni, simán átmenne.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.21. 13:06:09

@DeMarco: Kaiser bűnöző, ez tény. Ül is fegyveres rablásért, ez is tény. Ettől függetlenül nem ő a móri mészáros. Tánczos ült 10 évet, mert a bíróság bűnösnek mondta ki. Szerintem nem is volt ártatlan, viszont ha az volt, akkor tudomásom szerint semmi mást nem követett el, csak ezt az egy bűncselekményt, és ha tévesen kivégzik, akkor íme a ritka pillanat.
Az egyesült államokban elég sok téves ítélet születik, köztük halálbüntetés is. Van erre valahol egy statisztika, ahol azt olvastam, hogy az elmúlt 35 évben kb. 100 vagy több téves halálbüntetés született, vagyis évi 3 ember halt meg ártatlanul.
Tény, ha arányosan néznénk, nálunk 10 évente lenne egy, ráadásul a bűnözés is alacsonyabb szinten van, de én nem szeretném, ha ártatlanul bárkit is kivégeznének.

Miért megy velem szemben mindenki?

Deviancia: Köznyelvben valóban másra értik. Nem teljesen értelek, a köznyelves verziót nem tévesztették el, vagy a szociológiait?

Elrettentés: Valami látható statisztika, hogy tényleg elrettenti? A 2000-es évek elején volt Magyarországon a legalacsonyabb a bűnözés, nem az átkosban...

"Ráadásul a vagyon elleni bűncselekmények szoktak aztán elfajulni durvább szituba, ha felébrednek az otthoniak."
Meg ahogy te tévedsz. A legtöbb gyilkosságot féltékenységből, részegen erős felindulásból követik el, nem pedig rablógyilkosságok vannak.
De itt is azt mondom, hogy inkább szigorítsunk a vagyon elleni bcs-ek megítélésén, illetve szigorúbban tartassuk be a törvényt.

A népszavazáson simán átmenne BÁRMIKOR, hogy legyen halálbüntetés. Egyszerűen a "békés" többség örülne, ha kivégeznénk a bűnözőket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.07.21. 14:48:50

@DeMarco: "Á, Fedor ezt is tagadja."

Miből gondolsz ilyen hülyeséget? Kettőnk között nem én szoktam semmibe venni a statisztikákat...

DeMarco 2012.07.22. 22:44:20

@Tzimisce: Kiszállok a vitából, nincs időm válaszolni. Sorry.

DeMarco 2012.07.22. 22:53:03

@Fedor: Technológiai problémák miatt egy darabig nem leszek rákapcsolódva a netre. Jó esetben pár nap, rosszabb esetben akár hónapokig. De azért majd nagyjából követlek, legfeljebb nem kommentelek.

Most majd kiderül, mennyire vagyok netfüggő... :(

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.23. 11:42:55

@DeMarco: Sebaj, majd Fedor ad új témát új vitára, jó munkát!
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0