Államtitkár lett a szélsőjobbos klipben verekedő sztár
2012. október 01. írta: Fedor

Államtitkár lett a szélsőjobbos klipben verekedő sztár

Annyira akartam már egyszer egy igazán bulváros, klikkvadász címet írni, hát most itt volt az alkalom :-)

Az élsportoló tehát lapát, jöhet a sport élére is a megbízható káder.

Oké, legalább nem egy puhos-tokás jóembert raktak oda, Simicskónak legalább van némi köze a sporthoz, mint a fenti klip is mutatja, és ez megbecsülendő, mert mostanában egyre ritkább, hogy feltétel legyen a hozzáértés (épp ezért nem raktam be ezt a posztot A megfelelő ember sorozatba), de akkor is: Eddig egy olimpiai bajnok edző/sportközgazdász/sportdiplomata felelt a területért, most meg olyasvalaki, aki ezer éve politikus, eddigi szakterülete a nemzetbiztonság és a honvédelem volt, és legfőbb vágya már tíz éve, hogy létrehozhassa a Nemzetőrséget.

Persze a trendbe beilleszkedik ez a váltás, szó se róla. Szakmai helyett politikai irányítás: pipa. Erőkultusznak, háborús retorikának megfelelés: pipa. Kikacsintás a szélsőjobbnak: pipa.

Egy jó pásztornak ennyi elég is egyelőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr234812932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tallono 2012.10.01. 22:00:52

És Fankadeli az miért is szélsőjobbos? Tisztázd már le, hogy te mindenkit annak tartasz, aki másmilyen, mint te... Übermensch...

Kandeláber 2012.10.02. 07:48:56

@Tallono: Ezeknek rajtuk kívül mindenki szélsőjobbos.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.02. 09:20:01

@Tallono: @Kandeláber: Tudom, szerintetek a Jobbiknak meg a Kurucnak semmi köze a szélsőjobbhoz...

DeMarco 2012.10.02. 18:52:21

Nem értem mi a problémád. A maszop alatt is mindenkiből államtitkár lett, akit odafújt a szél.. Ha nem lenne szelektív a memóriád, akkor te is emlékeznél szilva családfájára például.
Egyébként attól, mert vki jobbikos, még lehet fideszes rokona...
Az ügyvédem is államtitkár ebben a ciklusban, hülyét is kapok attól, hogy az itt maradt lúzereket ki kell okt8atnom jogértelmezésből...
Remélem a kövi négyben már nem vállalja, egy jó ügyvéd aranyat ér.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.02. 20:06:23

@DeMarco: Csak nem a Budai Gyula? :-)

Egyébként nem az bajom, hogy Simicskó államtitkár lett. Ha nem tűnt volna fel, eddig is az volt. A gond az, hogy ez messze nem szakterülete, és egy olyan embert váltanak le vele, akinek viszont az volt.

Ez egyébként benne van a posztban is, de hát nem csak elolvasni kéne, hanem megérteni is...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.04. 15:49:56

miben is felel meg az erőkultusznak, meg a háborús retorikának?

abban hogy hadból sportba?

by the way, örülök, hogy írod, hogy direkt klikkvadász a cím, mert a valósághoz nem nagyon van köze, illetve erősen csúsztatsz. :D

azért, mert egy széljobbos hülyegyerek megpróbálja magára rántani a több százéves kultúrát, és mindenkit aki azt műveli...

Simicskó még csak nem is beszél vele (szinte) sose. :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.04. 16:08:10

@doggfather: Lényegtelen, mert a klipből ettől még az jön le, hogy a kormány egyik államtitkára szerepet vállalt egy szélsőjobbos ikon klipjében, miközben simán megtehette volna, hogy azt mondja, hogy gyerekek, ezt nem vállalom. Vállalta, és ez egy politikus esetében mindig üzenetértékű.

Azt mg had ne magyarázzam, hogy a harcművészetek heroizálásának mi köze lehet a az erőkultuszhoz, meg a háborús retorikához... Szóval akkor miben is csúsztattam?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.04. 17:16:38

@Fedor: simicsko hol heroizálja a harcművészeteket?!

több, mint 10 éve csinálja, és ezen a vid-en kívül sose tolta előtérbe, hogy mit csinál.

(jó, volt 1-2 blikk cikk, mikor kérdezték, hogy ki mit sportol, de ennyi)

Aztán meg, mivel tagja egy szervezetnek, ami tart egy bemutatót/forgatást akármit akkor igenis szerepel benne, nincs ebben semmi különös.

Az, hogy a szervezet vezetése megengedte ennek a senkinek, hogy videót csináljon az hiba, sőt több is annál, de ha megszületett a döntés, akkor azt a tagok támogatják, és képességükhöz mérten részt vesznek benne.

csúsztatás ott volt, de nem csak nálad, hanem végig ebben a videóban, illetve a körülötte lévő hírverésben, hogy azt sikerült sugallni, mintha ez fanka, meg simicskó kettősének klipje lenne, vagy simicskó kérte, hogy had szerepeljen egy fanka klipben.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.04. 18:07:09

egyszerűbben:

madonna (esetünkben fanka) háttértáncosa (az államtitkár) mondhatja, hogy közös videójuk van, mire mindenki kiröhögi, jogosan.

Ebben az esetben meg egy háttértáncos és egy sztár közé egyenlőségjelet tesznek, sőt, mintha a táncos csinálna sztárt a sztárból.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.05. 09:38:47

@doggfather: Látom nem akarod érteni a lényeget...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.05. 10:28:30

@Fedor:

Sztem te nem akarod érteni amit én megjegyeztem, hogy egy statisztálásba soookkal nagyobb "értelmet" akarsz belesulykolni, mint ami ténylegesen benne van.

És mindenki ezt csinálta okkal ok nélkül.

Az egy nagyon nagy hiba, hogy ezt a "közös videós" hírt senki (simicskó, WT) nem igazíttatta helyre, de attól még nem valós a "hír".

Az meg, hogy:

"Azt mg had ne magyarázzam, hogy a harcművészetek heroizálásának mi köze lehet a az erőkultuszhoz, meg a háborús retorikához..."

Igenis magyarázatra szorul, mert ekkora téves marhaság kevés létezik.

Csak azok nyilatkoznak ilyet, akik életükben nem láttak közelről küzdősportot, harcművészetet.

VAGY szándékosan akarnak csúsztatni/lejáratni/indulatokat kelteni.

(bocsi, nem akarok trollkodni, véletlenül se, nehogy úgy érezd)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.05. 10:41:08

@doggfather: "Sztem te nem akarod érteni amit én megjegyeztem, hogy egy statisztálásba soookkal nagyobb "értelmet" akarsz belesulykolni, mint ami ténylegesen benne van."

Akkor mégegyszer: egy államtitkár nem statisztálhat bárhol. Ráadásul nem csak egy ember a tömegből, hanem főszereplő. És ez nem egy bemutatófilm, amit valaki engedély nélkül felhasznált, hanem a kliphez készült.

"Csak azok nyilatkoznak ilyet, akik életükben nem láttak közelről küzdősportot, harcművészetet. "

Hát ez most nem jött be. Maradjunk annyiban, hogy egyáltalán nem ismeretlen terep.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.05. 10:57:30

@Fedor:

Akkor még egyszer:

Nem értek egyet azzal a felfogással, hogy egy politikus/államtitkár nem ember, és nem csinálhat szabadidejében bármit.

Nem értek egyet azzal, ha mondjuk hülyeséget csinál magánemberként azt politikai haszonszerzésből az ellenoldal, vagy bárki orrvérzésig, és SARKÍTVA ismételgeti.

Ha nem ismeretlen akkor marad a másik verzió. ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.05. 15:27:54

@doggfather: "Akkor még egyszer: Nem értek egyet azzal a felfogással, hogy egy politikus/államtitkár nem ember, és nem csinálhat szabadidejében bármit. "

Akkor még egyszer: NEM azzal van problémám, hogy Simicskó mit sportol magánemberként. Fogd már fel, hogy itt a klipben szerepléssel van gond, méghozzá a zenész nyíltan hirdetett politikai irányultsága miatt, mert azt te nekem nem fogod beadni, hogy Simcskó nem tudott róla, hogy a felvételek mire lesznek felhasználva...

"Nem értek egyet azzal, ha mondjuk hülyeséget csinál magánemberként azt politikai haszonszerzésből az ellenoldal, vagy bárki orrvérzésig, és SARKÍTVA ismételgeti."

Azzal én se. De az a "Selmeczi kiflit lop" kategória. Amiről én írtam, az teljesen más.

Na mindegy. Úgyse akarod megérteni.

DeMarco 2012.10.05. 19:07:55

@Fedor: Nem tűnt fel, mert nem érdekel. De egy ilyen posztra sztem nem feltétlenül szakember kell, sokkal inkább manager típusú figura, aki képes kézben tartani a gyeplőt és gyors a problémamegoldásban. Szakember legyen az alatta dolgozó szakembergárdában. Persze jó az, ha vki szakember és manager típus is egyben, de ez ritka. Egyébként az államtitkár tipikusan az a figura, akit lentről és föntről is rugdosnak...

DeMarco 2012.10.05. 19:09:07

@Fedor: Jah és rosszul tippeltél...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.06. 07:44:45

@Fedor: a felvételek, meg a szám is konkrétan az általa (simicskó) által művelt harcművészetről szól, semmi, azaz SEMMI köze a politikához, de ezt te nem akarod felfogni valamiért.

VAGYIS, se fanka, se simicskó politikai életéhez semmi köze nincs/volt.

(ahogy az általad említett kiflilopásnak se)

Az eset olyan, mintha Orbán, meg Gyurcsány mondjuk részt venne egy futáson valami karitatív célért (fogyatékosok, állatmenhelyek, bármi), ezt a szervezők lefilmezik, a híradók meg a képeket felhasználva elkezdenék hirdetni, hogy lám itt a nagy összeborulás, hiszen együtt sportolnak. A blogger meg már tényként kezeli a híradósok közlését.

Had tegyem még hozzá, hogy most már utána néztem a nóta több, mint 3 éves, tehát se a fanka széljobbja nem volt még parlamenti párt, se simicskó nem volt államtitkár, "csak mezei" képviselő.

De a "vitát", beszélgetést részemről befejeztem, mert vagy elbeszélünk egymás mellett, vagy direkt értetlenkedsz.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.06. 11:11:30

@doggfather: Teljesen lényegtelen, hogy a klip én nincs konkrét politika. Egy demokrata poltikus ne szerepeljen együtt egy szélsőséges párt hangadójával egyetértésben. A példád sántít, mert itt nem véletlenül egymásmellé kerülésről van szó, hanem konkrét üzleti együttműködésről, amelynek célja mindkettőjük kölcsönös népszerűsítése.

De tényleg hagyjuk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.06. 11:13:33

@doggfather: Na már megint megtréfált ez a nyavajás mobil :-( szóval természetesen nem klip én, hanem klipben.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.06. 11:33:30

@Fedor: csak nem érted ezek szint, ha ilyeneket írsz, hogy:

"konkrét üzleti együttműködésről, amelynek célja mindkettőjük kölcsönös népszerűsítése."

NEM a cél a stílus népszerűsítése, lehetne benne akárki, semmi köze a politikához, csak te erőlteted bele, mert bele akarod erőltetni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.08. 08:23:33

@doggfather: Ugyanarról beszélünk, csak épp nem tudom kivpnni a képletből a politikát, ha egyszer mindkettőjüknek van köze hozzá, és az egyikőjük szélsőséges nézeteket képvisel.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0