Egy Hang a Dalban
2013. január 08. írta: Fedor

Egy Hang a Dalban

Érdekes hír jött velem szembe a neten: 

Pál Dénes és Agárdi Szilvi ismét összeáll, az énekesek ugyanis egy közös produkcióval jelentkeznek az Eurovíziós Dalfesztiválra. A nagy sikerű voice-os után egy újabb duettel méretik meg magukat, ám ezúttal a köztévé dalversenyén. 

Azoknak, akik nem követik a Voice-t: Pál Dénes a TV2 tehetségkutatójának egyik különleges hangú favoritja, Agárdi Szilvi pedig egy vak lány, akivel pár hete párbajdalt énekelt. Íme, egy részlet az egyébként valóban emlékezetes, anyuka-ríkató produkcióból:

Jól szólnak együtt, eladható érzelmi körítés is van a duójukhoz, akkor mi a probléma?

Olyan már volt nemegyszer, hogy kertévés show-kban megismert énekesek megpróbáltak kijutni az Eurovízióra, sőt, kétszer ez sikerült is, hisz Rúzsa Magdi Megasztár-győztesként lett sokak kedvence, Wolf Kati meg X-Faktor versenyzőként. De olyan talán még nemzetközi viszonylatban se volt (Sixx, javíts ki, ha nem így van), hogy mindezt úgy tegye valaki, hogy még megy az egyik verseny az egyik csatornán, és közben már el is kezdi a másikat egy másikon...

A Voice még eltart 10-11 hétig, és mindenképp benne van a pakliban, hogy Dénes végig versenyben lesz. A Dal, a köztévé eurovíziós előválogatója viszont február 2-án kezdődik, és egy hónapon át lesz képernyőn, tehát teljes hosszában párhuzamosan fog futni a Voice-szal. Most komolyan az lesz, hogy Dénesünk több héten át pénteken a Tv2-n fog dörmögésével bugyit nedvesíteni, szombaton meg a királyin, és ad absurdum az is benne van a pakliban, hogy mind a két versenyt megnyeri?

Azért ez mindenképp tévétörténeti kuriózum lenne. 

Hogy a tavalyi lebőgés után a botrányról botrányra botladozó, nézettséget alig felmutató köztévének ez nagyon jól jönne, teljesen érthető. De mi lenne ebben a bolt a TV2-nek? Márpedig nekik sincs ellenükre, hisz a hírek szerint a Voice zenei producere, Szabó Zé ötlete ez az egész, az ő egyik szerzeményét adnák elő, és már a Voice hivatalos Facebook oldalán is nyomják a témát.

Komolytalan(nak tűnő) választ én is tudok adni a kérdésemre, hisz a TV2, hát hogy fogalmazzak finoman, talán túlontúl is lojális a kormánnyal szemben, így felmerülhet, hogy némi felső ráhatásra az egyik népszerű versenyzőjük megosztásával akarják megtámogatni a köztévé nézettségét, de ez olyan konteó, amit nem akarok elhinni. Felmerülhet az is, hogy a Voice csökkenő nézettségét akarják megállítani egyre kétségbeesetten, és ezzel próbálnak a cicifaktor bevetése után újra bulvárcímlapra kerülni, de számomra ez se hangzik túl életszerűen.

De akkor mi a fenéért megy bele ebbe a TV2? Komolyan érdekelne a válasz.

UPDATE

Szóval megtréfált a Voice. Én azt hittem, hogy most, hogy tizenketten maradtak, áttérnek az az egy adás, egy kieső szisztémára, mint a többi tehetségkutató. Nem, nem így lesz, így elvileg ha neccesen is, de pont véget ér a Voice a Dalig. Köszi az infót sixx-nek.

Ja igen: mindettől függetlenül amúgy jó eséllyel már úgyis megvan, hogy ki megy ki Svédországba a hazánkat képviselni. Ugyanis benevezett az utolsó Megasztárban (megérdemelten) rajt-cél győzelmet arató Radics Gigi is, és ezzel erősen lecsökkent az esélye annak, hogy bárki más labdába rúgjon :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr535004996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo81 2013.01.08. 16:59:14

Mindenki Radics Gigi győzelmét várja...akkor mi a francnak ez a sok cécó?! Menjen a csaj ,és minket sem riogat Rákay elvtárs szombatonként. Gigi is jól jár meg mi is! ;)

sixx · http://comment.blog.hu 2013.01.08. 20:07:51

a voice-ból tán 3, max 4 adás van hátra.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.01.08. 21:17:26

@sixx: Akkor végig az lesz, mint múlt héten? Én azt hittem, hogy most már áttérnek a heti egy kiesőre, ha már pont 12-en vannak.

Hát ez sok mindent megmagyaráz. Kösz az infót.

greybull 2013.01.08. 21:32:58

Mehet bárki az eurovízióra, úgyis valami középázsiai diktatúra énekese fog nyerni: ott van olaj, nekünk lófasz sincs.

DeMarco 2013.01.09. 07:37:48

@Fedor: A Voice-tól a hátamon feláll a szőr, messze kerülöm. Én hülye belenéztem a videódba, pedig tudhattam volna, h nem szabad megbízni az értékrendedben... Aztán enyhe borzongással kapcsoltam is ki.

Meglátásom szerint tök' mindegy, h kit küldünk ki, mert úgysem kapunk szavazatot, főleg akkor ha olyan bulvárfossal indulnak ki, mint tavaly.

dr. jenőke (jenőke) 2013.01.09. 08:59:46

Magam részéről nem tartom elfogadhatónak a minden csatornán (TV és szenny - mint aktuális szinon ima) való celeb kutatást.
Túlságosan sok identitászavaros celebet és celebbé lenni vágyót termel ki ez a divat.
Nagy ez az ár, mert sok az ilyen műsor és az is elvész, aki valóban tehetség.

Például a valamikor volt riporter kerestetik élen végzettjei ma is elfogadottak, dolgoznak, nem vesztek kárba. Ha minden héten csak egy riportert találnánk, ki emlékezne az elsőre?

Laciii 2013.01.09. 22:19:22

Mi az üzlet benne a TV2nek?

Ahogy említve volt nem tehetségkutató hanem celebgyár. Amíg nem a csúnya fúj konkurens adóról van szó bármi megjelenés plusz nekik amiről aztán saját műsorban be lehet számolni és feszíteni, hogy a TV2 indította el az egészet.
Celebműsoroknak az kell, hogy valaki képernyőn lehessen bármi okkal, erre egy táncdalfesztivál még jobb is, mint egy karácsonyi vásár.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2013.01.15. 19:04:38

[bocs, de nem bírom magamban tartani: ezek a danolászós műsorok mára annyira érdekesek csupán, mint papírtrombitát fújni január 15-én.

a nagy számok törvénye alapján mindig is fognak születni (énekes)tehetségek, de minimális az esélye annak, hogy Magyarországon egy jó hang talál egy stílust, egy dalszerzőt, egy szövegírót és ebből művészetet tud faragni, pláne olyat, amiből meg lehet élni.

én nem olvasnám el a helyetekben, de a többi itt van a véleményemből: http://magyaridiot.blog.hu/2010/09/01/a_kistraktor_meg_a_sztar]
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0