FIDESZ Őrség
2013. március 09. írta: Fedor

FIDESZ Őrség

fidesz_orseg.jpgElőször két Wikipedia-szócikk, aztán egy mai hír:

Az SA Sturmabteilung (rohamosztag) a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt paramilitáris szervezeteként működött és kulcsfontosságú szerepet játszott a nemzetiszocialisták hatalomra jutásában, hiszen a párt gyűléseit erőszakkal védte a politikai ellenfelek csoportjainak támadásától, ill. azok rendezvényeit masszívan akadályozta. A nácik hatalomra jutása után Hermann Göring, a porosz belügyminisztérium birodalmi komisszárja és egyben a porosz politikai rendőrség főparancsnoka rövid ideig az SA-t felhasználta „segédrendőrségként".

A munkásőrséget a levert 1956-os forradalom után, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottsága 1957. január 29-i határozatára hozták létre. Ténylegesen „párthadseregként" (korabeli meghatározás) működött, közvetlenül az MSZMP-nek alárendelve, mint „fegyveres testület". A kezdeti 20 000 tagból lassanként egy 60 000 fős testület lett. Habár soha nem vetették be, jelentős szerepe volt a „puha diktatúra" fenntartásában, a „belső ellenség" felkutatásában.

"A Központi Hivatal védelmében várjuk azon Fidesz-tagok jelentkezését, akik a tegnapihoz hasonló agresszió esetén egy órán belül a helyszínen tudnak lenni" - áll egy pénteki levélben, melyet Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója küldött a Fidesznél emailcímmel regisztrált szimpatizánsoknak.

Nem volt elég a Magyar Gárda, most meg itt van ez. Ráadásul milyen ócska hazugságokkal megindokolva:

Radikális diákok egy csoportja a délelőtti órákban megtámadta a Fidesz Lendvay utcai székházát. Átmásztak az épület kerítésén, és be akartak jutni az épületbe. Közben az előre értesített baloldali újságírók kamerákkal kísérték őket. Munkatársaink határozott fellépésének köszönhetően csak páran jutottak be, a többiek az udvaron maradtak. A földre telepedő aktivisták időről időre megpróbáltak újra betörni az épületbe. Eközben törtek-zúztak, bántalmazták a székház dolgozóit, többek között megrúgtak egy női munkatársat is. Nem voltak tekintettel a ház idős dolgozóira sem, akik megrémültek a soha nem látott durvaság láttán. Dokumentumok után kutatva elvitték a kukák tartalmát. A radikális fiatalok példátlan akciója törvénybe ütközik, birtokháborításnak minősül. A Fidesz, miközben megtehette volna, nem kérte a rendőrség beavatkozását.

Kezdjük a végével. Miért nem? Még dicsekszik is azzal, hogy nem a törvényes eszközt választották, hanem az önbíráskodást? Ha valóban törtek-zúztak, bántalmaztak a tüntetők, akkor a jogállami megoldás az lett volna, hogy feljelentik őket. Ja, hogy akkor bizonyítani is kellett volna?

Egyébként elég primitívek ezek a vádak, lévén, hogy pontosan leírták ugyan a történteket, csak éppen a szerepeket cserélték fel. Nem egy fideszes női munkatársat rúgtak meg, hanem pont egy fideszes női munkatárs rúgott tökön egy tüntetőt. És úgy általában is: nem a tüntetők voltak azok, akik bántalmaztak, hanem az alkalmazottak, akik karokat csavartak hátra, hajat húztak, és még sorolhatnám, no meg a Fradi B középből verbuvált "biztonsági őrök" (köztük ugye egy börtönviselt gyilkossal), akik Kubatov hívására belső sugallatra egyszer csak megjelentek, és kirángatták az odakint sósavazni kívánó akciónyugdíjasok elé a fantasztikusan veszélyes tiltakozókat:

A székházfoglalók figyelemfelkeltő akciója, az épületbe behatolás valóban felvethet törvényességi kérdéseket, ezt nem vitatom. De hogy messze nem ez volt a törvényes és elfogadható reakció rá a FIDESZ részéről, az 100%.

És az, hogy a magyar kormány vezető pártja mégis így reagált rá, és hogy azóta is arra használja fel ezt az egészet, hogy rágalmazzon vele mindenkit, akit ér, az riasztó és szánalmas egyszerre.

Viszont sajnos egyáltalán nem meglepő.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr465125103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.11. 10:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Beállnál gyakornoknak a Fidesz-maffiához? 2013.03.10. 14:34:19

A garázda Habony Árpádtól, a listázó Kubatov Gábortól, vagy a főnökét meggyilkoló, diáklányokkal dulakodó Sz. Ferenc biztonsági őrtől tanulhatnád meg a szakma alapjait, ha ügyesen forgolódsz a Fidesz-birodalomban. Gyakornokokat keres a Miniszterelnöksé...

Trackback: Aranyos János: Orbán spanja 2013.03.10. 14:30:23

KubatovGáborunkLevelét megírta;ÁlságosKönnyévelAzt is telesírta.Csürhének mentLevélPestnek városából,RémhíreketViszen aFidesz-székházból:„Híveim!Gyertek felA Fidesz-székházhoz;Törnek-zúznak,VernekMinket a diákok."  „Jó magyarForinttalMegfizetek...

Trackback: Polgári engedetlenséggel szemben garázdaság 2013.03.10. 13:26:20

A Fidesz székház elfoglalása kapcsán történt, a kamerák által dokumentált események kapcsán töprengve felvetődik a hatóságok helye és szerepe az ügyben. A polgári engedetlenség természetes velejárója a törvénysértés, hiszen mi másnak lennének engedetle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.09. 22:57:46

Titkos forrásból értesültem róla, hogy az agresszív csőcselék, ha tehette volna, megitta volna a székházban levők vérét is. eme célra vittek magukkal ónkupát is.

Maxen1 · http://maxen.blog.hu 2013.03.09. 23:49:33

Szégyenletes és szánalmas, hogy ide jutottunk...

DeMarco 2013.03.10. 07:02:44

Ha-ha-ha... :)))

Savanyú a szőlő?

Mennyivel jobb lett volna rendőrökkel kiverni őket, gumibottal, könnygázzal, lovasrohammal igaz?

Becumiztátok, hiába lett riasztva a balos és a fél nyugati sajtó... ebből megint nem lettek felvételek...

Értem én, h megy a kínlódás a hétfő miatt, remélem gyorsan aláírják, mert uncsi a szokásos hiszti.

Annyira érdektelen az eset, h felőlem két hétig is ott üldögélhettek volna, a kutyát nem zavarták.

A hétfő egy nagy próbatétel lesz. Most mérettetik meg a fidesz igazán. Most kell igazán egységesen hazafias fellépést mutatni. Nem meghátrálni, nem figyelni a külföldi pofázásra, bátran cselekedni és elfogadni a módosítást.

Itt az IDŐ, most kell kinyilvánítani, h ez a mi országunk, ez a mi népünk és ezek a mi fundamentumaink.

Elég volt. Nálunk a család (apa-anya-gyerekek) a nemzet sarokköve és nem fogunk tovább fizetni egy kamuegyháznak sem, még akkor sem, ha az történetesen amerikai. Pénzeljék akkor ők, meg a hívek.
Nem fogunk tovább fizetni azért, h rengeteg állami támogatással külföldre termeljük a tudást.
Nem tűrjük el a diktatúrák jelképeinek használatát és ragaszkodunk ahhoz, h kik voltak a bűnösök a kommunista diktatúra működtetéséhez.

Holnap megmérettetnek és remélem nem találtatnak könnyűnek a képviselők.
Hadd menjen a hiszti, eddig is ment folyamatosan és akkor is menne, ha történetesen meghátrálnának. Ezért nincs is értelme meghátrálni.

Ezt eleve nem átmeneti intézkedésként kellett volna kezelni, alapból bele kellett volna venni az alkotmányba. Akkor most nem kellene lefutni ugyanazt a hisztikört.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.10. 08:32:07

@DeMarco: "Mennyivel jobb lett volna rendőrökkel kiverni őket, gumibottal, könnygázzal, lovasrohammal igaz? "

Igen, rendőrök kellettek volna, mert ők az egyetlenek, akiknek törvényes joguk van rendet tenni. És igen, akár gumibottal és könnygázzal, ha az ellenállás azt indokolná. Az más kérdés, tekintve a demonstrálókat, hogy erre semmi szükség nem lett volna. Hacsaknem az ellentüntetők meg a FIDESZ-esek miatt, akik jóval agresszívabbak voltak.

Ami meg a többit illeti: azt eddig is tudtuk, hogy elvakult vagy, és csöppet sem érdekel a demokrácia, nem kellett volna ilyen hosszan bizonygatni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.10. 08:37:10

@DeMarco: Azért egy mondatodra mégis külön, annyira nevetséges:

"Nem tűrjük el a diktatúrák jelképeinek használatát és ragaszkodunk ahhoz, h kik voltak a bűnösök a kommunista diktatúra működtetéséhez."

Tehát szerinted a kommunizmus elleni harc alfája és omegája, hogy hordhat -e valaki vörös csillagot, és hogy verbálisan rohadt nagy antikommunista legyen a kormány, de az nem zavar, hogy a kormányban több volt MSZMP-s van, mint az MSZP vezetőségében, és a FIDESZ az EGYETLEN parlamenti párt, amelyik nem akarja az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, miközben még az MSZP IS kiállt mellette.

Logikus vagy barátom, mint mindig.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.10. 09:25:16

@DeMarco: És egy kis napitörökgábor a fácséról, hátha legalább ezen elgondolkozol: "Sokan kérdezték levélben, hogy mi a baj az alkotmány negyedik módosításával. Természetesen értékalapon vagy politikai megfontolásból lehet vitatni más rendelkezések (röghöz kötés, hajléktalanság stb.) alkotmányba foglalását, de a kardinális, a politikai rendszer egészét érintő kérdés megítélésem szerint a 2. cikk. Ha ezt hétfőn elfogadja a parlament, akkor innentől kezdve az a politikai erő, amelynek kétharmada van, bármit szabadon beleírhat az alkotmányba, a módosítás felett semmilyen tartalmi-érdemi kontroll (köztársasági elnök, AB) nem lesz. Ne feledjük: ez nem csupán a mostani kormánytöbbség esetén lesz igaz, de mostantól bármilyen más későbbi kétharmadnak is megadatik ez a lehetőség. S ez a lényeg: ha a kormánypárti képviselők ma biztosak is abban, hogy ők nem élnek vissza ezzel, azt tudniuk kell, hogy innentől kezdve valóban csak a későbbi kétharmados többségek (az új választási rendszer miatt ez a jövőben feltehetően a korábbiaknál többször fordul elő, ám az elmúlt 23 évből 7-ben is volt!) demokratikus elkötelezettségén (esetleg nemzetközi retorzióktól való félelmén) múlik, hogy például mikor írja bele az alkotmányba a politikai ellenfelének betiltását vagy tesz egy nullát a 4-es mögé, amikor a parlamenti ciklusok hosszáról beszél. Érdemes lenne ezt jól, de legalább jobban meggondolni."

DeMarco 2013.03.10. 09:38:26

@Fedor: "Igen, rendőrök kellettek volna, mert ők az egyetlenek, akiknek törvényes joguk van rendet tenni."

Óriási tévedés. A saját portámon nekem IS jogom van rendet tenni. Nem feltétlenül kell rendőrt hívnom. Sőt, néhány jobbikos haver sokkal elrettentőbb lehet bizonyos esetekben, mint a rendőr... De a legjobb a jobbikos rendőr... :D

Persze ti abban reménykedtetek, h rendőröket hívnak, h lehessen mutogatni rájuk, mint a véres kardra...
Nem jött be.

"Az más kérdés, tekintve a demonstrálókat, hogy erre semmi szükség nem lett volna."

Nem csodálkozunk a kettős mércéden, ezt is megszoktuk. Behatoltak? Be. Akkor? A jobbikosok sem gyújtották fel a tévét, legfeljebb megzabálták a csokit sorban állva az automata előtt, ahogy az illik...

Nincs szükség mindig rendőri erőszakra, bármennyire is hozzászoktál ehhez fletó alatt.

"elvakult vagy, és csöppet sem érdekel a demokrácia"

Ó, tényleg? Akkor legyél szíves magyarázd el, hogy pontosan melyik pontja és miért zavarja a nagy demokrácia tudatodat?

Mert egyrészről teljesen demokratikus módon megtehetik, ezt kár is vitatnod, másrészt meg elvárás is velük szemben, hogy megszavazzák. Persze nyilván az neked sokkal jobban tetszett, h az alkotmánybíróság ellenzéki tagjai keresztbe tettek, de sztem ez várható és számolni lehetett vele. Sértettek és duzzognak. Ez van. Hát most majd nem átmeneti törvények lesznek, hanem valódi törvények. Köszönd nekik. Én hálás vagyok érte. Ez így sokkal jobb verzió lesz. Eleve így kellett volna.

Pontosan tudja mindenki, hogy tökéletesen demokratikus módon teszi ezt a fidesz, kellemes kétharmados felhatalmazás mellett. Legfeljebb nektek savanyú a szőlő.

"amelyik nem akarja az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, miközben még az MSZP IS kiállt mellette."

Ha-ha-ha... :))) Nagyon mulatságos vagy, mint mindig. Az persze szokás szerint jottányit sem zavar, hogy az elmúlt 20 évből 12 évet a maszop volt kormányon, (sajnos). Ha annyira akarták volna, akkor régen bevezetik. Lófaxt akarja a maszop, csak ellenzékből nagy a szájuk. Majd akkor kérd tőlük számon, ha esetleg még valaha kormányra kerülnek (Isten őrizzen).

De ha már: Milyen vicces, h harcos antifax barátaink, akik annyira kínlódtak a jobbik fejét a vízbe nyomni és létrehozni a gyűlöletbeszéd büntethetőségét, amivel persze súlyosan sértették a szólásszabadságot, most, amikor az alkotmánybíróság elkaszálta, hirtelen bőszen ellenzik a bevezetését...
Ez akkora kettős mérce, hogy a fal adja nektek a másikat!!!

Baromi kellemetlen lehet nektek egyébként, h az emberek zöme mélységesen támogatja a holnap megszavazandó kérdéseket és egy esetleges népszavazáson csont nélkül átmennének.

Kicsit olyan, mintha végre leszámolnánk a multikulti libsi parádékkal és végre a normalitáson lenne a hangsúly. Mármint az embereknek eddig is ez volt a morális alapja, de most a kormányzat is ugyanarra folyik és nem szemben az árral.

DeMarco 2013.03.10. 09:50:06

@Fedor: "Ha ezt hétfőn elfogadja a parlament, akkor innentől kezdve az a politikai erő, amelynek kétharmada van, bármit szabadon beleírhat az alkotmányba"

Török Gábornak igaza van.

Ugyanakkor senki nem gondolhatja komolyan, h az ellenzék, ha arra lehetősége nyílik, azonnal ne akarná átírni az alkotmányt. Eleve ezzel is kampányolnak. Baxxa a csőrüket, h nem rájuk szabták, nem veszi figyelembe a mutyijukat, stb.
Annak sincs az égvilágon semmi értelme, h beadnak egy törvényt a parlamentben, de az ellenzéki alkotmánybíróság sorban mindet leszavazza fricskából, vagy kicsinyes bosszútól vezérelve.

Ezt elég egyszerűen ki lehet védeni. Nem kell rájuk szavazni. És végképp nem kell kétharmadot adni nekik.

Egyelőre ez a veszély nem fenyeget minket.

ehes 2013.03.10. 09:56:47

Sok fideszes hivő,gondolkodjatok már! Ja,vagy nem tudtok? Akkor bocs.Ennyi elfuserált egyént még nem láttam.Mentem,elég is volt mára.

ehes 2013.03.10. 09:57:50

Remélem ezt jó irást sokan olvassák! Szépek a "békés"munkásőrök...

Szúrófény 2013.03.10. 11:37:17

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Mit kíván a Magyar Nemzet!

1. Minden választásra jelölt előzetes átvilágítását!
2. Aki a MSZMP ben, tisztséget betöltő, besúgó, privatizáló, haszonélvező volt, nem jelölhető!
3. Kettős állampolgárságú, vagy szabadkőműves nem jelölhető!
4. Akinek ilyen tudomására jut, jelezni köteles!
5. A jelölő, jelöltjéért felelősséget vállalni köteles!
6. Az utólag kiderült, választásra alkalmatlanságnál, lemondatni, visszahívni, tisztségétől megfosztani! Közéleti választott tisztségtől eltiltani!
7. Amely választott tisztség viselőjére tudatos hazugság ténye rábizonyítható, tisztségéből felmentendő! Országgyűlési képviselő, állami tisztséget betöltő!
8. Agyagi visszaélés, korrupciós juttatás adása- elfogadása, állásvesztéssel büntetendő!
9. Komoly, és tisztességes vagyon elszámoltatást! Ha bevallott, adózott jövedelme, és gazdagodása között különbség van!
10. A nem indokolt, forrásu vagyonszerzés elkobzandó!
11. Közbeszerzésnél párt, vagy rokoni szimpátiájú előnyhöz juttatás, vizsgálandó, büntetendő legyen!
12. Közéleti, választott, tisztségviselő erkölcsi kódex megalkotása betartás ellenőrzése!

Le_Penseur 2013.03.10. 11:40:27

@DeMarco:
"Mennyivel jobb lett volna rendőrökkel kiverni őket, gumibottal, könnygázzal, lovasrohammal igaz? "

Igazad van, sokkal jobb volt sebtében riadóztatni a fradi keménymagot és a nyugdíjas békemenetelő munkásőröket! :D

"Annyira érdektelen az eset, h felőlem két hétig is ott üldögélhettek volna, a kutyát nem zavarták."

Annyira mégsem érdektelen, ha a teljes fidesz vezérkar ezen pörög! :D

"Itt az IDŐ, most kell kinyilvánítani, h ez a mi országunk, ez a mi népünk és ezek a mi fundamentumaink."

Aki történetesen nem ért ezekkel a fundamentumokkal egyet, azzal mi legyen? Elég megfélemlíteni, vagy valami keményebb bünti járna nekik?

"Elég volt. Nálunk a család (apa-anya-gyerekek) a nemzet sarokköve és nem fogunk tovább fizetni egy kamuegyháznak sem, még akkor sem, ha az történetesen amerikai. Pénzeljék akkor ők, meg a hívek.
Nem fogunk tovább fizetni azért, h rengeteg állami támogatással külföldre termeljük a tudást.
Nem tűrjük el a diktatúrák jelképeinek használatát és ragaszkodunk ahhoz, h kik voltak a bűnösök a kommunista diktatúra működtetéséhez."

Ebben a bekezdésben annyi a csúsztatás, hogy egy oldalon keresztül lehetne cáfolni, de teljesen felesleges! A magukat jobboldalinak mondó kormánypárti szimpatizánsoknak ellenség a fiatal, a hajléktalan, a rokkantnyugdíjas, a nem házasságban élő. Ellenség az eu, az imf, a nyugat. És persze ellenség az a magyar állampolgár, aki nem ért egyet a kormány valamelyik intézkedésével. Gratula!

Tallono 2013.03.10. 11:42:44

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ez így is van, ahogy a képen le van írva, semmi irónia nélkül, csak ti kommunisták kifacsarva látjátok a világot vörösben...

@Fedor: Fidesz-őrség lol Fedorka, te se gondolod komolyan. Majd kimennek a nyuger-prolik akik a békamenetre járnak és bottal megcsapkodják a bibsi "forradalmárokat"? :) Mondjuk megnézném :)

Voltam kint tegnap tüntetni Ponta ellen és a székelyek mellett, aztán felvetődött, hogy menjünk ki a hahások ellen pár barátommal spontán transzparensekkel. Hát nagyon mókás volt, hogy jöttek oda gratulálni nekünk az emberek, még turisták is többen, míg hozzátok megint összefújta a szemetet a szél: Demszky, Antifaszista elnök, buzik, leszbik, bibsik, füves néger. Komolyan, csak pár ezer liberális csőcseléktől kéne megszabadulni, és ezerszer békésebb lenne az ország...

DeMarco 2013.03.10. 12:20:38

@Tallono: "Hát nagyon mókás volt, hogy jöttek oda gratulálni nekünk az emberek, még turisták is többen"

Most muszáj kibillentened a koncepcióiból? Tudod jól, h a valóságot nem szereti és tagadja...

Felér egy Isten káromlással náluk, h egyébként nyoma sincs a rettegésnek sehol sem, sőt, miközben kiröhögjük őket, remekül élünk és érezzük magunkat. De nehogy már ezért mi érezzük rosszul magunkat... A rettegtetés az ő asztaluk. Ez maradt nekik. A mienk meg a valóság. Sztem jobban jártunk...

Ha már Ponta. Egy hete röhögök azon, h a maszop aktuális vezetője belógatta az ajtóba a pélóját, majd teljes erőből rávágta az ajtót... Nem is kell ide a fidesz, saját magukat húzták le megint a wc-n.

Nap Pali 2013.03.10. 12:29:58

fidesjugend... uppsz

fidesnyúgend

DeMarco 2013.03.10. 12:37:43

@Le_Penseur: "Igazad van, sokkal jobb volt sebtében riadóztatni a fradi keménymagot és a nyugdíjas békemenetelő munkásőröket! :D"

Ha a fradi keménymag ment volna oda, akkor kő kövön nem maradt volna... :))
Nehogy már egy nyugdíjas munkásőrtől kelljen megijedni.

"Annyira mégsem érdektelen, ha a teljes fidesz vezérkar ezen pörög! :D"

Végül is jogos. Az ő birtokukat háborították. De ez az ő bajuk. Mi (szavazók) érdektelenül figyeltük az egészet. Bele sem kattintottam a cikkbe, mert hetente van hasonló dzsembori, régen elvesztettem minden érdeklődésemet ez irányba.

"Aki történetesen nem ért ezekkel a fundamentumokkal egyet, azzal mi legyen?"

Megszívta. Az úgy jár, mint ahogy mi jártunk a maszop nyolc éve alatt. Szívtuk a fogunkat, túléltük és vártunk a pillanatra amikor változtatni tudunk a szavazatunkkal.

"A magukat jobboldalinak mondó kormánypárti szimpatizánsoknak ellenség a..."

Szó sincs ellenségekről. Két dolog csapódik most le. Egyrészt a szélsőségek/kisebbségek felülprezentálása helyett újra a normalitás került a középpontba és az ahhoz való igazodás, mondhatni a többség véleménye a döntő és nem a kisebbségé, másrészt végre jó néhány lyukas zsákot igyekeznek betömni, mert nincs pénz a pazarló kiadásokat finanszírozni, legyen szó a kamurokkantakról (vannak kivételek, de mindenki ismer kamusokat), a rögtön megpattanó állami támogatású diákokig, vagy a hajléktalanokig, akik feldúlják a lakók környezetét és letámadják őket ahogy kiteszik a lábukat az autóikból.

Hidd el, ha én lennék ott, akkor sokkal nagyobb mértékű kiadáscsökkentést foganatosítanék, például 10%-os egészségügyi hozzájárulással a nyugdíjakból, stb.

Ez nem az ellenségkeresésről szól, korántsem. A kiadáscsökkentésről, aminek mindig vannak vesztesei, akik morognak, de elkerülhetetlen és az abszurditás helyett a normalizálódásról. Persze nyilván nézőpont kérdése. Egy egyedül élő, buzi, kisegyház hívő, egyetemista biztosan halmozottan sérelmezi a változásokat. De ilyen alig van.

sisszi 2013.03.10. 12:38:32

Fidesz "nem hisz" a rendőrségbe és a jogállamiságba. "meglepve" pislog hgy hova került :DD. csak nem fideszországba? a pógárőrség se jó nekik már. feladatát elvégezte. kell új hivőhad. a TV-ben mégiscsak átütőbb a pártüzenet: zember ver zembert. tiszta átütő gyűlölet mégiscsak "érthetőbb" az egysejtűeknek. rendőrségnek köze a szent háborúhoz nincs. pont.

nandras01 2013.03.10. 12:46:44

gratulálok a házitrolljaidhoz fedor!
nem lehetne megoldani a tahótlanítást..?

Netuddki. 2013.03.10. 12:49:23

Pont azt írtam egy másik blogba is, hogy erkölcstelenek, bűnözők ellen nagyon nehéz a becsületeseknek küzdeni. Olyan eszközöket is igénybe vesznek amit egy jóérzésű ember zsigerből elutasít...

Lajos ghr 2013.03.10. 12:49:55

ezeket csak egy becsapódó aszteroida tudná eltörölni, kár a reményért is..:(

Netuddki. 2013.03.10. 12:53:18

@DeMarco: "Megszívta. Az úgy jár, mint ahogy mi jártunk a maszop nyolc éve alatt. Szívtuk a fogunkat, túléltük és vártunk a pillanatra amikor változtatni tudunk a szavazatunkkal."

Aztán min változtattál? A fideszed, és az általad olyannyira utált maszop ugyanúgy semmit nem tett itt sajnos. Már 24 évet elqrtak az életünkből, nincs itt semmi változás a gazdaságban, adózásban, korrupcióban...

Netuddki. 2013.03.10. 12:56:36

@kovi1970: 24 év alatt sikerült a magyar állampolgárokat a multik rabszolgájává tenni. Rabszolgaként dolgozunk éhbérért. mdf, maszop, fidesz, maszop, maszop, fidesz, mindegyik hozzájárult ehhez és egyik sem akar ezen változtatni. Aki bármelyik párt szekerét tolja és veri magát értük az egy ostoba barom, vagy a jelenlegi rendszer haszonélvezője, de tisztességes ember nem lehet...

Vidéki 2013.03.10. 12:59:49

Fedor hasonlít a „Nő a pszichiáternél” című vicc hősnőjére.

Vannak olyanok, akiknek mindenről „az” jut eszében, mint az agybeteg nőnek a szex, a „nő a pszichiáternél” viccben.

A pszichiáter mértani ábrákat mutatott fel a nőnek

a háromszögtől a pentagondodekaéderig

és megkérdezte a hölgyet, hogy mi jut ezekről eszében.

A hölgynek mindegyikről egy-egy frenetikus szexuális élménye jutott eszébe.

A pszichiáter megkérdezte: hogyhogy Önnek mindenről ez jut eszébe?

Mire a hölgy: Hát hogyne doktor úr, ha ilyen pikáns dolgokat tetszik mutogatni.

Fedor és a szexmániás hölgy között mindössze az a különbség, hogy neki a Fidesz székház megszállásával kapcsolatban az SA Sturmabteilung/ a munkásőrség jut az eszébe.

Fedor arról is megfeledkezik, hogy nem légüres térben él Magyarország!

"minél nagyobb hisztériát csinálnak,

hogy a külföldi média sok vágóképet tudjon készíteni,

aztán ezzel lehet majd bizonyítani, hogy Magyarországon nem stabil a demokrácia

és külföldi beavatkozásra is szükség van – mondta a házelnök."

Ezért kell annyira óvatosan kezelni a garázdákat, mint a „hímes tojást”.

Ez zajlott a taxisblokád idején is.

Amikor az első szabad választások után polgári kormány volt Magyarországon, hirtelen a "Szabad sajtó" állításai szerint, az antiszemitizmus és a szélsőségek veszélye az egekbe szökött.

Annakidején „Árpi bácsi” a köztársasági elnök is talán azért fraternizált az egész ország közlekedését napokra megbénító „taxisokkal”.

Talán ezért nem lépett fel ellenük az akkori rendőrség sem, sőt a rendőrök forró teát vittek a garázdálkodóknak, kifejezve ezzel, hogy szívük a garázdákért dobog!

Netuddki. 2013.03.10. 13:01:33

@kovi1970: Nem leszünk gyarmat? Már azok vagyunk B+! Köszönhetően az elmúlt 24 év balfasz gazdaságpolitikájának vagy a gazdaságpolitka hiányának. A fidesz is csak a jelszavak puffogtatásában jeleskedik, ami a rendszerlopás előtti időket idézi...

Le_Penseur 2013.03.10. 13:01:49

@DeMarco:
"végre jó néhány lyukas zsákot igyekeznek betömni, mert nincs pénz a pazarló kiadásokat finanszírozni"

Ez ügyben annyi történt, hogy kivonták a forrásokat, miközben érdemi változtatás sehol sem történt.

A csekély érdekérvényesítő képességű csoportokat (tanuló, munkanélküli, rokkant, hajléktalan, stb)szívatják, de jelentős megtakarítást nem értek el.

Ma az állam nem működik jól. Az állam feladata többek között a közoktatás, a közegészségügy, a közutak fenntartása, a közrend fenntartása. Ezek közül egyik sem működik megfelelően.

regress 2013.03.10. 13:02:03

@DeMarco: a fidesz ház/mester/őrségbe +pont jár a rablóknak gyilkosoknak.alapfeltétel még a 30-as IQ.tehát ne foss,te is alkalmas leszel

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 13:02:40

@DeMarco:

"amelyik nem akarja az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, miközben még az MSZP IS kiállt mellette."

Ha-ha-ha... :))) Nagyon mulatságos vagy, mint mindig. Az persze szokás szerint jottányit sem zavar, hogy az elmúlt 20 évből 12 évet a maszop volt kormányon, (sajnos). Ha annyira akarták volna, akkor régen bevezetik. Lófaxt akarja a maszop, csak ellenzékből nagy a szájuk. Majd akkor kérd tőlük számon, ha esetleg még valaha kormányra kerülnek (Isten őrizzen).

- Kétharmaddal ezt kb 5 perc alatt meg lehet oldani. Ha van hozzá akarat. És itt még a feltételeket sem az IMF diktálja.

- Azt beszélik, Pokorni apja még 89-ben is jelentett......

Netuddki. 2013.03.10. 13:03:34

@Vidéki: Már megint összehordasz itt tücsköt-bogarat...

Netuddki. 2013.03.10. 13:05:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát kisfácán, most a fidesz van kormányon. Történt valami változás az ügynökaktákkal? Ennyi...

Netuddki. 2013.03.10. 13:06:32

@kovi1970: Ja, te is ezt írtad, bocs. ;)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 13:07:28

@Le_Penseur:

Nem fogunk tovább fizetni egy egyháznak sem, pénzeljék a hívek.

Vidéki 2013.03.10. 13:11:45

DeMarco 2013.03.10. 09:38:26

Nagyon jól rámutattál a lényegre, amit Fedor próbál elkerülni:

„A saját portámon nekem IS jogom van rendet tenni. Nem feltétlenül kell rendőrt hívnom.”

A jogászok már régóta ismerik a „jogos önvédelem” fogalmát.

A jogászok nem úgy gondolkodnak, hogy ha valaki pofon vág, alázatosan kínáld fel arcod másik felét is a téged inzultáló elvtársnak.

Vidéki 2013.03.10. 13:12:55

@kovi1970:

Ha fáraszt az olvasás ne olvasd.

Neked az árt!

collateral collector (törölt) 2013.03.10. 13:23:06

@Fedor: ".. ha a kormánypárti képviselők ma biztosak is abban, hogy ők nem élnek vissza ezzel, azt tudniuk kell, hogy innentől kezdve valóban csak a későbbi kétharmados többségek (az új választási rendszer miatt ez a jövőben feltehetően a korábbiaknál többször fordul elő, ám az elmúlt 23 évből 7-ben is volt!) demokratikus elkötelezettségén (esetleg nemzetközi retorzióktól való félelmén) múlik, hogy például mikor írja bele az alkotmányba a politikai ellenfelének betiltását vagy tesz egy nullát a 4-es mögé .."

Ezt bírta írni Török Gábor? "Ha ez a kormány nem is fog visszaèlni ezzel, de benne van a kockázat, hogy a mindenkori jövőbeni 2/3-os kormányok bármikor visszaèlhessenek vele" - szerény szövegértő képességem így fordította le. Vagy ilyen naív ez a TG, vagy ennyire manipulatívan szopkodja a fideszt. Kripto-fideszes. Hát mégis mi a faszért szavaznák meg ezt a módosítást, ha nem azért, hogy visszaéljenek vele?! Mivel NEM éltek vissza eddig?! TG egyre nevetségesebb, az a helyzet.

collateral collector (törölt) 2013.03.10. 13:26:53

@collateral collector: úgy tesz TG, mintha azt feltételezné, hogy a kormánypárt tul.képpen nem is tudja, hogy ez milyen visszaélésre ad lehetőséget. TG bazmeg, te (is) a fidesztől kapod a lóvét, csak legalább ne játszanád az objektív technokrata elemzőt..

vornia 2013.03.10. 13:34:26

De Marco

" és nem fogunk tovább fizetni egy kamuegyháznak sem"

Ez Neked melyikeket jelenti?Eddig kiknek fizettél,és ezután mi alapján fizetsz?

Mesterlövész 2013.03.10. 13:34:41

Kubatov, száradjon le a *****d, te gyáva kis szaralak!

légügyi megfigyelő 2013.03.10. 13:36:44

@Vidéki: a jogos önvédelem nem lehet a támadásnál nagyobb mértékű, birtokháborítás esetén pedig szerintem a jogos önhatalom jöhetne szóba. Ám nem volt jogos önhatalom, bementek a gyerekek, erre kihívták a rendőröket. Szerintem a rendőrök megjelenésével nincs helye jogos önhatalomnak vagy önvédelemnek, hiszen az állam a jogalany segítségére sietett. Innentől hatósági kényszer van és jog.
Ennek fényében különösen problémás az odahívott ellentüntetők és a biztonságiak kérdése, mert az kívül esik szerintem a jogos önhatalmon.

A későbbiekre szervezendő nem hatósági védelem pedig forrása lesz az önbíráskodásnak, és onnan nehéz a visszaút.

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 13:46:25

@Vidéki: "A saját portámon nekem IS jogom van rendet tenni. Nem feltétlenül kell rendőrt hívnom.”

A jogászok már régóta ismerik a „jogos önvédelem” fogalmát."

Ez pont nem a jogos önvédelem. Esetleg az ott dolgozóknak volt/van joguk jogos önvédelemre, de odacsődíteni a híveket és nem a rendőrséget hívni, no ez már az önbíráskodás határait súrolja. Arról nem beszélve hogy ez gyűlöletkeltés.

Vidéki 2013.03.10. 13:47:41

@légügyi megfigyelő:

Hol tetszik élni?

Írja: "nem hatósági védelem pedig forrása lesz az önbíráskodásnak, és onnan nehéz a visszaút."

Javasolom: Menjen el, ha nem fárasztja a kimozdulás elefántcsont tornyából, mondjuk a Tesco áruházba és ott látni fog nem is egy biztonsági őrt.

Ezeknek a személyeknek van valamilyen létjogosultsága, noha nem rendőrök.

Ha teljesen feleslegesek, vagy pláne károsak, vagy veszélyesek lennének, akkor valószínűleg a Tesco sem alkalmazná őket!

HaCS 2013.03.10. 13:48:23

"A Központi Hivatal védelmében várjuk azon Fidesz-tagok jelentkezését, akik a tegnapihoz hasonló agresszió esetén egy órán belül a helyszínen tudnak lenni"

Futballhuligán tapasztalat, és jogerős gyilkossági ítélet előny.

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 13:48:40

@légügyi megfigyelő: "a jogos önvédelem nem lehet a támadásnál nagyobb mértékű"

Én úgy tudom már nincs ilyen, de ettől függetlenül igaz amit írsz. (persze tévedhetek is)

xvxvxv 2013.03.10. 13:55:11

@Tallono:állj oda a tükör elé, végy egy nagy levegőt, és mondd ki végre: kifli vagyok!

nem a kommerekkel van neked, bajod, hanem saját magaddal!

mit gondolsz, heteró ffiak miért nem szeretnek tartósan ffiak közt lenni? a félkatonai szervezetek iránti vonzódás, ahol sok ffi van sokáig együtt viszont miért gerjeszt be sok ffit? megsúgom, nem a közös ellenség miatt - az csak ürügy..., gondold tovább.

szóval jobb előbb, mint utóbb tiszta vizet öntened a pohárba!

HaCS 2013.03.10. 13:56:59

@Vidéki:

A hatósági igazolás büntetlen előéletről meg mindenhol kötelező ebben a szakmában...., kivéve a gyevi bírót.

sisszi 2013.03.10. 13:58:53

@Vidéki: a tesco vezetését és ingatlanjait nem választások döntik el és főleg nem közpénzből tartják fenn.

Drehás 2013.03.10. 13:59:59

@DeMarco:

A te büszke magyaroskodásod mennyiben fogadja el, hogy egy gyilkosságért elítélt figura, törvénytelenséget elkövetve "védi meg" a Fidesz szebb napokat látott irodaházát??

Azt kell mondjam, immár másodszor igazolódott be, hogy a Fidesz a gyilkosokat támogatja..

Gratulálok a pártodhoz. A szövegeid alapján mondhatom, illik hozzád.

Erhardt von Rheindars 2013.03.10. 14:10:48

@Drehás: A cél szentesíti az eszközt. (Ősi dakota közmondás, vagy fidesz cinizmus)

Sírköves Slomó 2013.03.10. 14:35:18

Egyre több balhé lesz ahogy a maszop érzi a vesztét. Csak finoman velük, ők a szakeverést még a KGBnél tanulták.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 14:36:37

@Vidéki:

Egy teszkós biztonsági őrnek annyi joga van, hogy kihívhatja a rendőrséget.

Szánalmas, ahogy állandóan csúsztatsz.

Meridian74 2013.03.10. 14:41:35

A poszthoz: ez így gyenge, széllel szembehuggyozás zsidó módra... erőltessétek már meg jobban magatokatok - ez nem fizikai és értelmes munka -, tudtok ti jobban is nácizni, csak tessék, gyerünk, gyerünk, hajrá!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.10. 14:56:19

Nem a rendőrség dolga lenne a rendvédelem, megint a magyart uszítanák magyar ellen fidesz módra!
Saját rendvédelmet hoz létre a TEK, az aljas birkamenet és a parlamenti rendőrség után a fidesz, hol itt a nemzeti egység, a megbékélés, a demokrácia?
Fel is fegyverezné a fidesz védőket, mint a sunyi békemenetet?
Hirdetés:
Büntetett előéletű, 8 általánost legalább idén befejező, agymosásra fogékony, feketén pénzt keresni akaró, hazugságra, sunyiságra kész, Orbánt imádó, kordont bontani, emberi arcot savazni tudó, tv székház rohamban már kipróbált gazembereket keres a fidesz!

Jelige: szavazz helyett "savazz"
Gyülekező márc. 20 az ormánsági Kémesen, a fideszhalászcsárdánál

Tűzgolyó 2013.03.10. 15:08:07

A közbiztonsági tevékenység jogosulatlan szervezését és végzését a törvény bünteti. Ezt a Fidesz találta ki:
tuzgolyo.blog.hu/2013/03/10/lathataron_a_fidesz_garda

dean23 2013.03.10. 15:09:25

A vadállat fidesznyikek! Kádár utódja már megvan, már csak a munkásőrök hiányoznak!

angyalföldi partizán 2013.03.10. 15:09:56

@nandras01: ugye nem a második mondatodat írtad a transzparensedre 1 éve a Szabad Sajtó útján.

balambér a bálna 2013.03.10. 15:12:58

Itt az ideje, hogy megalakuljon a VérNarancs! Csatlakozhat mindenki, aki agyon akarja ütni azt, aki nem tetszik neki! Persze csak hazafias indokkal :)

Kis ember 2013.03.10. 15:39:00

@DeMarco: Remélem a te lányodat is lökdösik, megverik majd ezek a szép emberek!

Nap Pali 2013.03.10. 15:40:04

ok ok fidesbűnözés... megalakult a fidesnyúgend...

fide szőrség !

én kispénzű nyugger vagyok csatlakoznék az fideSS gárdához/munkásőrséghez !
én 1956-ban is védtem már a pártházat !

csak anyni kérdésem lenne:
a sósavat nekem kell venni/vinni
vagy a párt (dr. kuba tov et,) biztosíttya?

Évamama 2013.03.10. 15:42:35

@Kis ember-bocs, de bent maradtál, azért remélem nem haragszol!

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.03.10. 15:47:05

@Vidéki: akkor biztonsági őrt kéne felvenni, kifizetni, és beállítani a székház elé, nem pedig párthadsereget toborozni...

Másrészt viszont sokkal humorosabb lett volna kimenni a Kossuth térre, és némi kordonbontással összekötve ott tiltakozni. Kíváncsi lettem volna, mint mondanak erre a Nagy Kordonbontó és csapata.

Mária 2013.03.10. 15:48:53

@DeMarco:

"Itt az IDŐ, most kell kinyilvánítani, h ez a mi országunk, ez a mi népünk és ezek a mi fundamentumaink."

El vagy tévedve, barátom.

Ez az ország nem a "tiétek", fidesz-szimpatizánsoké, hanem közel tízmillió magyar állampolgáré.

A tízmillió magyar állampolgár meg nem a ti népetek, hiszen a döntő többsége rühelli a magyarkodó, melldöngető, agresszív, sunyi manipulátor fajtátokat.

A fundamentumaitokat meg dugjátok föl a seggetekbe, mert a magyar nép nem kér belőle.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.10. 15:49:33

Szerintem példátlan diktatúrára vall, hogy ha jogellenesen behatolnak bárkinek az ingatlanjára, akkor kirakják onnan a jogsértőket, de nem jelentik fel őket. Jelentkezzen az légyszi, aki örömmel venné, ha egy kellemes hétköznap mondjuk arra menne haza, vagy akár az irodájába, hogy egy rakás gyökér oda éppen be akar törni, mert csak!

Amúgy remek poszt, nácizás pipa, komcsizás pipa, az év eddigi legkoncepciózusabb fotomontázsa pipa, az egyik szekus börtönviselt múltjának felhozása pipa. Szerintem minden megvolt, amit egy posztíró randomgenerátor összehozhat a címlap érdekében.

Szerintem leszögezhetnénk végre, hogy vannak esetek, amikor a székházfoglalást a politikai véleménynyilvánítás részének tekinthetjük, amellyel szemben, ha bárki is fellép, akkor gyorsan el kell kezdeni nácizni/komcsizni. Na, megyek, összerakom a bőröndömet, mielőtt a Kubatov Abteilung értem jön.

Fejesrob 2013.03.10. 16:00:36

Hirtelen a nemrég alakult zsidó-gárdára gondoltam, de nyilvánvaló, az nem lehet indexcímlap.

Persze, hogyne, fidesz-náci hordák. Azt nem értem, ezek a bloggerek letépnek a szkeptikus politikamentes blokkból pár embert az érveikkel, vagy a szokásos ballibsi kórus liheg velük.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.03.10. 16:14:18

@[Lombroso]: Háde ezen nem is kell különösen meglepődni, emlékezz csak, hogy az azért jóval meredekebb 2006-os tüntetők elleni konkrét jogi lépések mennyire kicsi politikai hasznot hoztak Gyurcsánynak (nem is beszélek arról, hogy a tök ártatlanul bevittek vegzálása milyen kontraproduktív volt), ellenben a fasisztázás, mindenhova fasiszta hatalomátvételt előkészítő Fidesz-Jobbik nácilégiókat hallucinálás mennyivel jobban lekommunikálható volt a rajongótábor felé.

"Jelentkezzen az légyszi, aki örömmel venné, ha egy kellemes hétköznap mondjuk arra menne haza, vagy akár az irodájába, hogy egy rakás gyökér oda éppen be akar törni, mert csak!"

Hát én speciel hívnám a rendőrséget, ami lehet itt sem lett volna rossz ötlet... biztos lett volna akkor is fasisztázás meg gestapózás, ha a rendőrök kísérik ki a székházfoglalókat, de ugye mennyivel kevésbé gyanús és nyugtalanító, mint az a börtönviselt arc, meg a savas bácsi, meg a hisztérikusan ordibáló nyugdíjasok? :D

Nekem sanda gyanúm, hogy a Fidesz remélt valami hasznot azzal, hogy ilyen cirkuszt kanyarított a cirkusz mellé, csak lehet már ők sem emlékeznek arra, hogy miért volt ez jó ötlet...

Majd marad a bejáratott MSZP csuklógyakorlat: lejáratni meg bemártani mindenkit, aki székházfoglalt, és glóriás szentként emlegetni mindenkit aki a másik oldalon ordibált és fenyegetőzött, és ez elvileg majd jó lesz nekik...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 16:17:41

@angyalföldi partizán:

Ajánlom nézz utána (a Varánuszon), hogyan is működik a tahótlanító gomb.

Mondhatod tőle a magadét, csak van aki nem látja.

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.10. 16:17:44

@Fejesrob: @Vidéki: @Tallono: Arról meséljetek, Orbán-bolsevik barátaim, hogy ti már jelentkeztetek Kubatov elvtársnál pufajkáért és dávájgitárért?
Ne mondjátok, hogy nem! Meg azt sem hiszem el, hogy ha tehetnétek, nem lőnétek halomra néhány tüntető diákot. Van bennetek annyi hit meg nulla gerinc, ugye? Ha a Párt hívó szavát meghalljátok, ugyebár... ti magyarok vagytok?

c780694 (törölt) 2013.03.10. 16:18:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: az ügynökakták nyilvánosságra hozásához nem kell 2/3-ad ha annyira akarta volna Bajnai is nyilvánosságra hozhatta volna, de helyette inkább békés tüntetőket oszlató rendőröket tüntetett ki. Szóval ennyi erről meg arról hogy mit jelent nekik a jogállam...

fn.hir24.hu/itthon/2009/07/10/garda_oszlato_rendoroket_tuntetett_ki

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 16:23:01

@c780694:

Leszarom mit csinált Bajnai ügynökügyben. Akik akkor leghangosabban tépték a pofájukat, ma a 2/3 birtokában kussolnak. MIÉRT?????

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.10. 16:28:51

@Tallono: "Voltam kint tegnap tüntetni Ponta ellen és a székelyek mellett"

Gratulálok! Biztosan fontosabb volt a "székelyek" mellett kiállni, mint a saját gyerekeink mellett, akiknek a jogállam fontosabb volt, mint nektek. Bolsevik munkásőr banda vagytok, egy sötét vezér fanatikus szolgái: hányok tőletek.

c780694 (törölt) 2013.03.10. 16:29:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Leszarom mit csinál Orbán ügynökügyben. Akik most a leghangosabban tépik a pofájukat, 3 éve hatalmuk birtokában kussoltak. MIÉRT?????

de inkább hagyjuk ez az agresszív proli stílus nekem nem jön be...

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.10. 16:31:25

Voltál már pufajkáért Kubatov elvtársnál?

c780694 0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.03.10. óta tag.

Fejesrob 2013.03.10. 16:36:31

@Orbán Diktor: Miért ki vagy te, hogy én meséljek neked?

Menjél haver és vedd be tablettáidat, mert rád fér.

Ki nem szarja le, Kubatovot, te nem vagy normális.

Nem írja le az ember, hogy imádom Bajnait, van valami önálló véleménye és rögtön egy akad egy hülye, aki rajta kéri számon, mennyi pénzt és miért sikkaszt el Kubatov.

gavar csaba 2013.03.10. 16:42:49

@nandras01:
tahótlanítani akarsz mi?
Hja kérem, szépen a szabad véleménnyilvánítás fideszes ármány :))
hehe

gavar csaba 2013.03.10. 16:44:45

@Orbán Diktor:

helyes.
Én meg az agresszív 'alkotmányvédő'lenin fiúktól hányok

c780694 (törölt) 2013.03.10. 16:47:44

@Orbán Diktor: ohh na veled jól el leszek, te még az átlagnál is zakkantabb lehetsz!

niklex 2013.03.10. 16:55:37

A kommunikáció ugyanazt a sémát követi, mint máskor:

történik 1, a kommunikáció meg -1 ről szól

Pl:
megvédjük a nyugdíjakat (értsd ellopjuk)
fantasztikus gazdasági sikerek (értsd recesszió)
senki nem jár rosszul az adóváltozással (ezért a munkáltatót kötelezik annak kiegészítésére amit ellopott az állam)
stb.,stb.

DeMarco 2013.03.10. 16:58:48

@kovi1970: "Már 24 évet elqrtak az életünkből, nincs itt semmi változás a gazdaságban, adózásban, korrupcióban..."

Szarból nem lesz palacsinta. Ha fel akarod rúgni a bilit, akkor szavazz a jobbikra. Csak vigyázz, mert a tésztával kiboríthatod az egész levest a wc-be...

Egyébiránt meg túl nagy az ellenszél. Nagy csodát senki nem tudna tenni. Csupán a források szétosztásáról lehet dönteni és a kiadások csökkentéséről, de ezzel fel kell vállalni az ellenállást, társadalmi feszültségeket, amihez nem mindenki elég bátor és következetes.

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.10. 16:59:19

@gavar csaba: Milyen Lenin-fiúkról beszélsz, te szerencsétlen agyhalott barom? Tudatában vagy annak, hogy most mit büfögtél fel? Kihez hasonlítod a tüntető gyerekeket, te hülye Orbán-tálib?

Mária 2013.03.10. 17:02:35

@c780694:

"de inkább hagyjuk ez az agresszív proli stílus nekem nem jön be..."

Dikmá, nem tetszik a proli stílus a kimosakodott fideszpronyónak :DDD

qwertzu 2013.03.10. 17:07:43

Tehát birtokvédelem = önbíráskodás és a támadó és a védekező fél közül a jobbképűek oldalán áll az erkölcsi fölény.

DeMarco 2013.03.10. 17:08:11

@Le_Penseur: "Ez ügyben annyi történt, hogy kivonták a forrásokat, miközben érdemi változtatás sehol sem történt."

Nem elég érdemi változtatás, h nincs rá pénz? :)

Nekem még számtalan ötletem lenne, h mit nem kellene tovább finanszírozni és honnan lehetne még több pénzt megspórolni. Például elsőként minden közbeszerzést feltetetnék kötelezően a netre, h mindenkinek átláthatóak legyenek. Stb.

"A csekély érdekérvényesítő képességű csoportokat (tanuló, munkanélküli, rokkant, hajléktalan, stb)szívatják, de jelentős megtakarítást nem értek el."

Hát azért elértek elég sokat. 3% alá csökkent az államháztartás hiánya. És sok kicsi sokra megy.

"Ma az állam nem működik jól. Az állam feladata többek között a közoktatás, a közegészségügy, a közutak fenntartása, a közrend fenntartása. Ezek közül egyik sem működik megfelelően."

Tévedsz. Megfelelően működnek. Persze lehetnének sokkal jobbak is. Ezt senki nem vitatja. De nincs honnan, nincs miből forrásokat előteremteni. Spórolni kell, nincs mese. Túl nagy az adósságpályánk, muszáj lejjebb vinni.
Egyébként meg nálunk ahogy vége lett a télnek, rögtön végigjárták az összes közutat és zöld festékkel körbefestették a télen kialakult kátyúkat, h folyamatosan helyreállítsák mindet. Egy szavunk nem lehet.

CSENDES 2013.03.10. 17:08:31

Többen írták, hogy a tüntetők magánlaksértést követtek el, holott ez csak birtokháborítás volt.
A magánlaksértés az,amikor valaki másnak a lakásába, egyéb helyiségébe vagy ezekhez tartozó bekerített helyre erőszakkal, fenyegetéssel, hivatalos eljárás színlelésével bemegy, vagy ott bent marad.
E tekintetben erőszaknak minősülnek, azok a gyakran előre eltervezett cselekményeket, amelyek más élőlényeknek fájdalmat, sérülést, szenvedést okoznak, illetve más embereket valamire fizikai erővel vagy hatalmi nyomással kényszerítenek.

No, már most a tüntetők bemásztak a kerítésen, ott leültek. Amikor kinyílt az ajtó, behatolni próbáltak rajta, nem kényszerítéssel, sőt az egyik tüntetőnek a kezére vágták az ajtót a bent tartózkodók, egy másikat a bent dolgozó védtelen munkatársnő lágyékon rúgta, egy másikat nekilökték egy 40*40-es üvegtáblának, hogy az betört.
Ez idáig ez nem tekinthető másnak,mint birtokháborítás jogos önhatalommal.
Ezt követően a helyzet csillapodott, a kiérkező rendőröket a birtokban lévők nem kérték meg, hogy szólítsák el a távozásra, ellentétben sütivel kínálták, ami lássuk be elég ritka esemény egy magánlaksértés erőszaktevőjével szemben. A rendőrség látván,hogy a birtokban lévő nem kér karhatalmi segítséget levonult. Ezt követően kezdődött meg a tilos önhatalom gyakorlása, a toborzás a székház kertjét foglalók eltávolítására. A tilos önhatalom bűncselekmény, elkövetője mind a felbujtó, mind az azt végrehajtó.
Közben az utcán a békésen skandáló tüntetőket fenyegették (sósavazás), lökdösték, mely mindkettő alkalmas a közrend,köznyugalom megzavarására, mely esetben azonnali hatállyal (habonyozás) garázdaság vétke valósult meg, mely szerint aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el.

Ezek tehát a száraz tények, ha tetszi egyeseknek, ha nem.

c780694 (törölt) 2013.03.10. 17:09:44

@Mária: vajon hány lépésből lehet eljutni a legrövidebb úton arra a következtetésre hogy valaki fideszes?

És vajon ha valaki minél kevesebb lépésből állapítja ezt meg akkor az intelligensebb vagy egyszerűen csak egy futóbolond?

CSENDES 2013.03.10. 17:12:29

Jav.. mint birtokháborítás elhárítása jogos önhatalommal.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.10. 17:14:25

@stark: True story.

Politikailag hibás lépés lett volna a rendőrök hívása, mert akkor egyrészt a Führer hőst/mártírt csinált volna a szegény, feltűnési viszketegséges fiatalokból, akiket a gaz, kézivezérelt sturmabávós rendőrök elvisznek igazoltatni. Most a szegény Index csak olyan vágóképeket tudott csinálni, ahol a rendőri intézkedésnek nem engedelmeskedő hülyegyereket feltűnően finom módszerekkel odébb cipelik, de ha a bent dekkoló györekek közé befújtak volna egy kis CR-t, és nyüszítve menekültek volna ki (mint tették azt kb. egy éve a lakásvédő gárdisták), akkor gyászba borult volna a Fejlett Nyugat a rendőri brutalitás miatt.

Amúgy ezzel mindenki csak jól járt. A gyökerek örülhetnek a 15 perc hírnévnek, meg hogy bebizonyították maguknak, hogy még az ilyen diktatórikus időkben is van vér a pucájukban (főleg, hogy kb. mindenki nagyon jól tudja, hogy a rendőrök még csak csúnyán sem fognak nézni rájuk). A Fidesz is örülhet, mert tovább hiszterizálhatja a kretén akciónyugdíjasait. Bencsik is boldog, mert ha eléggé hangosan ugat a betörőre, akkor majd a gazdi megsimizi a buksiját. És nem utolsó sorban az esernyőárusok is boldogok, mert Fedor is beállt a sorba megvenni az ernyőt a barna eső ellen.

DeMarco 2013.03.10. 17:15:21

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "- Kétharmaddal ezt kb 5 perc alatt meg lehet oldani. Ha van hozzá akarat. És itt még a feltételeket sem az IMF diktálja."

Ebben a kérdésben egyébként egy oldalon állunk. Számtalan kommentben leírtam, h engedjenek be az akták közé, adjanak egy gyors netet, két scannert és máris tolok fel minden aktát a netre...
Én sosem értettem egyet azzal, h nem akarják nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat és mindig harciasan követeltem, h hozzák nyilvánosságra.
És azt is tudom, h a fidesz miért ódzkodik ettől annyira. Nem a saját mammutjai miatt. Inkább a beszervezett papokat védik, akik mostanra jó helyekre ágyazták be magukat, meg a zsidókat, akikről ha kiderül, h jelentgettek, olaj lenne a tűzre. Mondjuk, ha eddig nem nyitották meg az aktákat, akkor várjanak fel pár hetet, hátha magyar lesz a pápa. (Nem hiszek benne.)

"Azt beszélik, Pokorni apja még 89-ben is jelentett..."

Lejárt lemez. Eddig csak Pokorni volt az egyetlen, aki ezért le is mondott. Nagyot nőtt a szememben.

CSENDES 2013.03.10. 17:19:16

@DeMarco: "Túl nagy az adósságpályánk"
Már bocsánat, de az adósságpályánk elvan, köszöni, ám az adósságunk irdatlan volt és maradt is, sőt rövid távon belül növekedni fog.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2013.03.10. 17:19:32

@DeMarco: Ez nem pusztán néhány egyetemista pörgése! AZ USA külügye jelzett, Barroso telefonált, négy komoly EU ország külügye, a fél világ sajtója, az EU parlament is vizsgálni fogja. Ez tényleg nem játék. A felhatalmazás azt jelenti a demokráciában hogy élnek a hatalmukkal. HA visszaélnek, akkor azt meg kell akadályozni. A Fidesz abban mesterkedik egy ideje, hogy ha valaki visszaélne ezzel, akkor ne lehessen ez ellen tenni semmit. Ez nem eltérő ideológiák vagy pártszimpátia kérdése. Érzékelem hogy te ezt nem érted, hiszen végletesen kétpólusú módon kezeled ezt az egészet. De ettől még leírtam, mert fontos!

DeMarco 2013.03.10. 17:22:04

@vornia: "Ez Neked melyikeket jelenti?Eddig kiknek fizettél,és ezután mi alapján fizetsz?"

Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi, akkor én állami támogatást kizárólag a történelmi magyar katolikus, református és evangélikus egyháznak adnék.
De elfogadom, h néhány egyház elég régóta van jelen mo-n, mint pl. a zsidó egyház.
Ezért nekem túl hosszú a 14-es + 10-es lista.
Az egyházakat alapvetően a hívők tartsák el. Semmi bajom senki hitével, mindenki abban hisz, akiben akar és olyan vallást vesz fel, amit csak akar.
De ne ácsingózzon közpénzre, mert az mindegyikünk adója és rengeteg dologra el kellene költeni, sokkal fontosabb dolgokra, mint a bizniszegyházak fenntartása.

DeMarco 2013.03.10. 17:25:08

@Drehás: "A te büszke magyaroskodásod mennyiben fogadja el, hogy egy gyilkosságért elítélt figura, törvénytelenséget elkövetve "védi meg" a Fidesz szebb napokat látott irodaházát??"

Jajj már, odafújt a szél valaki olyat is, akit nem kellett volna és most ezen rúgóztok. Nem ölt meg senkit a tüntetésen.
A gyilkosságért meg mindentől teljesen függetlenül mindenkit büntessenek meg keményen és hozzák vissza a halálbüntetést.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 17:27:51

@DeMarco:

"Nekem még számtalan ötletem lenne, h mit nem kellene tovább finanszírozni és honnan lehetne még több pénzt megspórolni. Például elsőként minden közbeszerzést feltetetnék kötelezően a netre, h mindenkinek átláthatóak legyenek. Stb."

regi.kozbeszerzes.hu//nid/KE01/lid/ertesito/pid/0/ertesitoProperties?objectID=friss&topPosition=1

Fent van.

- A gond nem ez, hanem az általános gyakorlat, hogy megegyezik a nyertes meg a kiíró, ezután a nyertesre írják ki a közbeszerzést.

DeMarco 2013.03.10. 17:28:38

@CSENDES: "Már bocsánat, de az adósságpályánk elvan, köszöni, ám az adósságunk irdatlan volt és maradt is, sőt rövid távon belül növekedni fog."

Természetesen így gondoltam, értsd rá.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 17:29:18

@DeMarco:

"Egyébként meg nálunk ahogy vége lett a télnek, rögtön végigjárták az összes közutat és zöld festékkel körbefestették a télen kialakult kátyúkat, h folyamatosan helyreállítsák mindet. Egy szavunk nem lehet."

- Tudok olyan kátyúról, ami lassan 22 éve megvan. Öt éve már egyszer azt is körbefestették.

gavar csaba 2013.03.10. 17:30:17

@Orbán Diktor:

Mondd csak! tényleg nem érzed bántónak ezt a modortalan, véresszájó, agresszív beszédet?
és még ti beszéltek fideszes SA-ról.
Mentek ti a levesbe, répakoma .

J.László 2013.03.10. 17:32:56

Úgy tudom, hogy a tüntetők második kedvenc országában szó nélkül lelőheted, aki az engedélyed nélkül bemegy a kertedbe/házadba.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 17:34:02

@DeMarco:

"Azt beszélik, Pokorni apja még 89-ben is jelentett..."

Lejárt lemez. Eddig csak Pokorni volt az egyetlen, aki ezért le is mondott. Nagyot nőtt a szememben.

- Szerintem keresd ki az archívumokból, milyen szöveget vágott le Pokorni előtte, és mindjárt zanzul a szemedben.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 17:36:28

@J.László:

Van olyan állam, ahol ha van fegyvered, lőnöd KELL, különben téged (is) megbüntetnek. Legalább is ezt olvastam.

Mária 2013.03.10. 17:36:41

@c780694:

Nézd, titeket, fidesz-hívőket egy garázda bútorasztalos meg egy kiugrott autószerelő irányít és vesz hülyére harmadosztályú reklámszövegeket kántálva, a csúti sparhelt mellől kivakarózott focibuzi parancsára.

Mi mást lehetne feltételezni rólatok, miután látjuk, hogy kiket fogadtok el vezetőiteknek, mint azt, hogy kimosakodott prolik vagytok, akik könnyes szemmel ácsingóznak a "polgári" lét után, megtagadva a gyökereiket, és a valódi, becsületes, tisztességes kétkezi munkásokat?

CSENDES 2013.03.10. 17:41:52

@DeMarco: akkor rendben, de akkor miért kell a bevont nyudíj alapból olyan állami részesedéseket szerezni, melyek esetében sem befolyásoló részesedéssel (51%-ot meghaladórész), sem más egyéb ráhatással nem rendelkezel? Miért kellett megmenteni -más devizaadósok kárára - azokat a devizahiteleseket, akik maguk is rendezni tudták volna a tartozásukat, lévén megtakarításuk volt?
Miért kellett építeni olyan Ócsai parkot, ami négyzetméteráron vetekszik egy ócsai belterületi, jóval nagyobb ingatlan értékével, miért kell egyházakat devizahitelből kiváltani akaratuk ellenére, miért kell majdnem minden focicsapatot támogatni -legalább egy stadionnal, de ha lehet adókedvezménnyel is - függetlenül eredményeitől? És még tudnám folytatni.

Void Bunkoid 2013.03.10. 17:46:12

@DeMarco: "Óriási tévedés. A saját portámon nekem IS jogom van rendet tenni. Nem feltétlenül kell rendőrt hívnom"

Ez igen, vonatkozik a MAGÁNtulajdon védelmére.

De egy PÁRT az nem természetes meg magánszemély, hanem úgynevezett jogi személy. Azaz nincs kézzelfogható "tulajdonos", így nincs kézzelfogható tulajdon sem.

Ergo nem önbíráskodhat a párt a saját verőlegényeivel még a pártszékházban sem.

Persze, van amikor igen. De most nem akarok SA-zni meg munkásőrségezni. Azok mind kimondott, vagy burkolt, de diktatúrák voltak.

Most itt jelenleg még a kormány szerint is demokrácia van. Vagy esetleg nincs?

DeMarco 2013.03.10. 17:46:32

@Legelő Őse: "AZ USA külügye jelzett, Barroso telefonált, négy komoly EU ország külügye, a fél világ sajtója, az EU parlament is vizsgálni fogja."

És? Akkor mi van? Az eu nem vette bele a közös alkotmányba a keresztény gyökereket. Az usában eltörölték a személyi számot és szülő1, szülő2-ként kezelik az adatokat a buzik miatt. Az eu politikusai zömében még mindig a homogén ultraliberális multikulti elvét vallják és mérhetetlenül zavarja őket, ha ezzel ellentétes erkölcsi, patrióta felfogással találkoznak, pláne, ha ezeket egy kormány is felkarolja. Az eu-ban jelenleg többségben vannak a baloldali kormányok. És igazad van, a fél világ sajtója köpköd. A fél baloldali sajtó. Meg akiket azok a cégek pénzelnek, akikre adókat vetettek ki, netán a fejük felett lóg az államosítás réme. Tudjuk, h azzal, h kizártunk néhány egyházat ráléptünk a lábukra. Maga Clintonné jött hisztizni a metodistákért...
Nagy a nyomás és éppen ezért bátor döntés ellenállni a nyomásnak és annak ellenére helyesen dönteni. Valakinek mégiscsak ki kell nyilvánítania, h igenis büszkék vagyunk a keresztény gyökereinkre, igenis fontosnak tartjuk a családot, mint a nemzet alapkövét és elutasítjuk a multikulti nemzetellenes retorikáját. Igenis hazaszerető patrióták vagyunk és büszkék a nemzetünkre. És sajnos nincs meg az anyagi forrásunk a továbbiakban (eddig sem lett volna) a fölösleges kiadásokra.

Ezek a szervezetek eddig is kígyót-békát kiabáltak, aztán mégsem lett belőle semmi sem igaz, sőt. A sorozatos leminősítések ellenére hozta a fidesz a számokat.

Egyébként értem, h mi a gondod. De én eredmény szemléletű vagyok és nem kedvelem a "lehetetlen" szót. Sem a korlátokat. Tavaly volt egy jogértelmezési problémám, amit azzal zártam le, h megváltoztattam a jogszabály szövegét, pontosíttattam, egyértelműsíttettem. Ha a szabályok nem megfelelőek, akkor nem kell beletörődni, meg kell azokat változtatni és kész. Az elmúlt két évem a lehetetlen feladatok megoldásáról szólt. Ezért nekem nincsenek olyan aggályaim, mint neked.

c780694 (törölt) 2013.03.10. 17:47:30

@Mária: köszönöm! ez egy elég egyértelmű válasz volt a kérdésemre!

DeMarco 2013.03.10. 17:48:37

@Mária: Jó volt a ropi a tegnapi gyűléseteken?

ördöngös pepecselés 2013.03.10. 17:54:53

mno.hu/kulfold/allva-tapsoltak-orbant-az-egyetemistak-1143947

Jövöre ismét lesöpörjük a ballibeket meg a dzsobbikot mint háziasszony a nyári galambfost a kertasztalrol!! :DD

Mária 2013.03.10. 17:56:34

@c780694:

Örülök, hogy segíthettem :)

sisszi 2013.03.10. 17:57:22

@DeMarco: csak szólok hogy az európai néppárt a legnagyobb frakció az eu parlamentben és Barroso annak a tagja és Viktorunk Barrosonál magasabb tisztséget tölt be a néppártban (alelnök. igaz asszem már talán nem) szóval miről beszélsz? viktor megtámadta saját magát? :D

DeMarco 2013.03.10. 17:59:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "- A gond nem ez, hanem az általános gyakorlat, hogy megegyezik a nyertes meg a kiíró, ezután a nyertesre írják ki a közbeszerzést."

Van itt több probléma is. Lenne mit helyretenni.

"Tudok olyan kátyúról, ami lassan 22 éve megvan. Öt éve már egyszer azt is körbefestették."

Én is láttam a múltkori index videó összeállítást a kátyús utakról. Ki kell rúgni a céget.. :)

Ennek ellenére nálunk megcsinálják. Főúton pár napon belül, mellékúton sorban.

"Szerintem keresd ki az archívumokból, milyen szöveget vágott le Pokorni előtte, és mindjárt zanzul a szemedben."

Nem fog. Lemondott és látszott rajta anno, h megviselte az eset.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.10. 18:00:23

Ehe ez az ország jogilag még mindig a béka segge alatt van...

Mikor állnak már végre nemzetközi bíróság elé, ezek a kulákirtó, magyargyűlölő neonáci csőcselék?!

Nemrégiben marasztaltál el a magyarországi bíróságot, hogy engedték az önkényuralmi jelképek tiltását, korlátozták a szabad vélemény kifejezését!

Erre, csak mert magyar gárda ruhában voltak, elhurcoltak a magyargyűlölő neonáci pufajkások egy csomó magyart.. csak mert felmerték vállalni a nemzetiségüket!

Legutóbb a magyar felségjelzést mocskolták be a hatóságok, és emiatt nem engedték be a rasszista neonáci állatok... a büdös magyar niggert a sportcsarnokba.. csak mert felmerte az állatja vállalni a nemzeti hovatartozását...

Mit engednek meg a nemzetközi közösség ezeknek a palesztingyerekgyilkos náci állatfajzatoknak?!

Éhes_ló 2013.03.10. 18:03:22

@CSENDES: sajátos értelmezése a történteknek.

Érdekes lesz a precedens, amikor majd a jobberek mennek az öco-hoz vendégségbe a haha módján.

Gondolom az is egyöntetű támogatásra lel majd a zindex bloghisztérikái és a médiamunkások széles közössége részéről.

No csak vicceltem.
Ilyet csak a soros kedvenceknek szabad, másoknak nem.
Ennyit is érnek.

CSENDES 2013.03.10. 18:06:50

@Void Bunkoid: Ez, amit leírtál ostobaság. A jogi személynek ugyanúgy joga van megvédenie magát jogos önhatalommal a munkatársain keresztül, de nem más verőlegéynek,Rózsa Sándorok behívásán keresztül. Hívhatja a közjegyzőt, mert ez elsősorban közigazgatási probléma, másodsorban rendőrség. A közjegyző kiadja birtokvédelmi határozatot, sa hatóság erre kötelezi a jogsértőt a távozásra.

zsaruvér 2013.03.10. 18:08:18

@Tallono: Nagyon kíváncsi lettem volna kik mentek hozzátok gratulálni? Gyilkosok tolvajok rablók? Nagyon szívesen megnézném azt hogy egyedül mekkora arcod van!

Nap Pali 2013.03.10. 18:08:29

a MAGÁN nyugdíj számla, na az magántulajdon...

a fides székház az KÖZPÉNZ ből rabolt nem igazán magán tulajdon... azt mindenkinek JOGA VAN VISSZAVENNI

sőt az alkotmány szerint mindenkinek kötelessége fellépni a diktatúra ellen !

CSENDES 2013.03.10. 18:12:02

@Éhes_ló: Ez nem sajátos értelmezése a történteknek,hanem a jogi nyelvre lefordítása. A tiédet is le tudom ám fordítani, ha megteszed, de ne várj túl sok jót, mert az rögtön a "habonyozással" szokott kezdődni.:-))

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.10. 18:12:43

@CSENDES: Felhívom figyelmét, hogy anemzetközi jogot kötelező érvényűen elfogadta Magyarország!

Egy nép a jogait és szabadságát akár fegyverrel is kiharcolhatja!

A birtokhoz való jog, alapjog! Fegyverrel is lehet érte harcolni, mert alapjog! Ha valakit a hazai bíróság el is marasztal, ezzel az indokkal fordulhat nemzetközihez!

Éppen ezért a fegyverbirtoklás is alapjog... Az állam a nemzetközi jogi normák szerit, csak az ENSZ által korlátozott fegyverekről készíthet adatbázist, és a betiltott fegyvereket tilthatja...

Ha a magyarországi törvények jogellenesek... és tiltják a saját birtokod védelmét.. az egy dolog... mostanában fogják majd Magyarországot elmarasztalni a terrordiktatúra fenntartása miatt...

csabibashi 2013.03.10. 18:38:14

A riadólánc arra szolgál, hogy értesitsék egymást ha menni kell s(z)avazni:-)?

2013.03.10. 18:50:23

Zavaros eszmék zavaros időkben zavaros embereket szülnek. Méghogy magyar gárda II. ... A fityesz, mint náci ... Az általatok korábban "cigányhitlernek" aposztrofált figura, mint sturmabteilung-vezető ... Remek, főleg a felnőtt, "felelős", "képzett", "művelt", magukat okosnak tartó emberek billentyűzetéből.

És hogy bolsevikok lennének ezek is, (akárcsak ti, meg az őseitek, (persze, miért is ne, szerintem is, csak akkor pláne nem értem, hogy miért utáljátok őket ennyire? :)) nahát ...

Volt már egyáltalán BÁRMI a kezetekben, ami az emberiség, vagy ezen ország történelméről fél oldalnál többet beszélt ???

Legalább egy kicsikét lennétek annyira műveltek és tájékozottak, vagy legalább bölcsek és tisztánlátóak, mint amilyennek magatokat hirdetitek. De hát importált propagandistáitok nagyon jól végzik azt, amire kiképezték őket.

A gyűlölet keltette feneketlen ostobaság pedig a hatásukra elönti az agyatokat, és egészen átveszi az uralmat felette, ahogy szokta, s csakis azért, s nem másért, mert most mások nyúzhatják szarrá a népet, és nem ti, akik meg eddig (pontosabban nem azok, akik a lelki vezetőitekként most ezzel a baromsággal uszítanak titeket is.) Pedig hát nem k.va mindegy ???

Egészen elképesztő ez a csapatban tobzódó zsigeri düh, főleg "értelmeséktől" ... :))) Akik bennetek ezt felturbózták, profi pszichomókusok lehetnek, mert tán még A. H. összes beszéde sem ért el anno ekkora hatást.

Mert bezzeg a ti rendőrállataitok, (akik -láss csudát- még ma is ugyanazok, egyet se rúgtak ki, hiába ütlegelték többségében azokat, akik a zorbány szavazói, míg a bérencek közül egyet se), meg az akkor alkalmilag közéjük sorozott inkál, és a többi csodás, bár azóta is feltáratlan ballibber brigád persze bárki ellenségetek erejéhez képest biztos csupa grállovag, egyenest a demokrácia, meg civilizáció fáklyája lehet akkor a szemetekben.

Lévén hogy anno egy fizetett provó csürhe miatt vertek szét egy rakás ártatlan civilt. Ti meg röhögve tapsoltok ehhez, a mai napig. És hisztek annak a süket bagázsnak, aki a gyújtogató söpredékről rikácsol, habzó szájjal.

A "gárda" meg, amit ennyire feneketlenül rühelltek, mindeközben, és azóta is kb. nem csinált mást, mint ült. állt, meg járt. És néha még meg is szólalt. Hogy ezt főleg olyasmi miatt tette, aminek felemlegetését és fejetekre olvasását nagyon nem szenvedhetitek, arról meg azok tehetnek, akik azt a bizonyos jelenséget szeretve csodálják, bátorítják és támogatják, én csak azt mondom.

Az "öt perc gyűlölet" nálatok már régen automatára állt, és végtelen ciklusban fut. Ep elmével mindaz, ami itt össze van hordva az ok nélkül őrjöngők, a bolhából elefántot vizionálok által, tökéletes kórképét adja annak, amivé a politikusai torzították el ezt a szerencsétlen országot, a 23 éve folyamatos lét- és vagyonbizonytalanság, a butaság intézményesített média-kultusza,

és a rendszeres kormányváltások alatt, amelyekből éppen hogy az az országépítő és normális társadalmat óhajtó intelligencia maradt ki, amelyről még a jelen blogban tobzódóknak is -sajnálatos módon- az a kényszerképzete, hogy ők lennének a letéteményesei.

Csak az a szar, meg a rafinált, hogy míg a kormány és a képzeletükben hozzá kapcsolt szélsőség elleni visítással, meg dühöngéssel úgy csinálnak, mintha totál ki lennének semmizve mindenből itten, közben valójában ŐK uralkodnak ...

Kandabula 2013.03.10. 19:05:46

Máshol írtam, de idekívánkozik:

Jut eszembe: valahogy meg is kellene ezeket a legényeket különböztetni a járókelőktől, legyen valami uniformisuk is. Narancsszínben hülyén néznének ki, akkor marad a barna, fekete (ja, ez foglalt), esetleg a zöld. A kék a béke színe, azt már a békemeneté. Aztán meg hogyan védenének? Ha csak testi erővel, az bizony nem elég kigyúrt egyetemisták ellen. Egy gumibot? Bilincs? Könnygáz? Eléggé elrettenő? Fene tudja. Kell valami komolyabb. Sósav? Jogállás? Üthetnek, vagy csak lökdösődhetnek? Esetleg csak csúnyán néznek és kiabálnak? Vagy sütit kell osztogatniuk? Megannyi kérdés.

Egyébként érdekes, hogy a 2/3-ot bitorló Fidesz már az első kellemetlen incidenstől beszart és pánikol és hazudik.

Kandabula 2013.03.10. 19:07:52

Szóval mire lesznek felhatalmazva és azt a felhatalmazást kitől fogják kapni.

Éhes_ló 2013.03.10. 19:08:55

@CSENDES: rosszul fordítasz.
De ne zavarjon, minden nap tegyétek meg bátran, ha kevesebb szimpatizánst akartok.
A haha rájött már, hogy az egyetemen nem vevők a marhaságaikra a hallgatók és a tanáraik.
Majd apránként rájöttök, hogy az egyetemen kívül sem.

De addig csak nyomjátok!

ephart 2013.03.10. 19:10:51

igen Soros zsidajai ellen védekeznie kell a magyaroknak

J.László 2013.03.10. 19:12:59

@Kandabula:
"Egyébként érdekes, hogy a 2/3-ot bitorló Fidesz már az első kellemetlen incidenstől beszart és pánikol és hazudik."

Érdekes az is, hogy az itthon a 2/3-on ajvékoló MSZP vezére tegnap gratulált Pontának a "kétharmadhoz". Pontáék puccsal szereztek 2/3-ot, nem választásokon.

Néha azért lehull a lepel.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.10. 19:13:24

@[Lombroso]: "Szerintem leszögezhetnénk végre, hogy vannak esetek, amikor a székházfoglalást a politikai véleménynyilvánítás részének tekinthetjük, amellyel szemben, ha bárki is fellép, akkor gyorsan el kell kezdeni nácizni/komcsizni."

Úgy látom átugrottad a posztban az alábbi pár mondatot: "A székházfoglalók figyelemfelkeltő akciója, az épületbe behatolás valóban felvethet törvényességi kérdéseket, ezt nem vitatom. De hogy messze nem ez volt a törvényes és elfogadható reakció rá a FIDESZ részéről, az 100%."

Vagyis nem azt mondom, hogy nem volt helye reakciónak, csak azt, hogy az rossz volt, és hogy ez még nem ok hazudozásra.

dr yetee 69 2013.03.10. 19:15:58

@Balibgeczyk: Még te hiányoztál,kultúrember!

2013.03.10. 19:16:29

@J.László: Ugyanebben az országban, ha valaki politikai véleményét fejezi ki a rezsim ellenében, és neked ez nem tetszik, nem fenyegetheted meg sósavazással, mert esetleg feljelent, és elvisz a rendőr.

J.László 2013.03.10. 19:21:13

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Biztos ezért nem tudja ott egyetlen kormány sem betiltatni a kuruc.infot.

2013.03.10. 19:21:33

@Con Storm: Éppen ezért a fegyverbirtoklás is alapjog... Az állam a nemzetközi jogi normák szerit, csak az ENSZ által korlátozott fegyverekről készíthet adatbázist, és a betiltott fegyvereket tilthatja..."

Nem.

2013.03.10. 19:23:05

@Éhes_ló: Hülyeség, a jobberek már voltak IMF ellen vonulni , a bankok ellen lázadni. Őket nem kínálták pogácsával.

2013.03.10. 19:24:08

@J.László: Viszont a Ku-Klux-Klan-t igen.

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.10. 19:31:42

@gavar csaba: Nem vagy abban az erkölcsi helyzetben, hogy engem kioktass. Hogy mered Lenin-fiúknak nevezni a jogállamért tüntető diákokat? Erre még nem válaszoltál, Viktor-zombi.

qwertzu 2013.03.10. 19:33:32

@Fedor: Aha. Ha a rendőrséggel vitetik el a behatolókat, és feljelentik őket, akkor most ugyanígy kint lenne 3 blog az index főoldalon, miszerint a náci fidesz a rendőrség/ügyészség/bíróság kézivezérlésével megfélemlíti/börtönbe küldi politikai ellenfeleit.

Illetve azt elfelejtetted kifejteni, hogy mi lett volna az elfogadható reakció.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.10. 19:34:43

@Fedor: Ne aggódj, olvastam. Bájos, ahogyan egy de facto és de iure bűncselekmény "felvethet törvényességi kérdéseket". Valóban, ahogyan például a zsebmetszés vagy tévészékház ostromlása is "felvethet törvényességi kérdéseket". Tudtál volna ennél is mismásolóbb megfogalmazást kitalálni? Az okos lány el is ítélte a "törvényességi kérdéseket felvető" véleménynyilvánítást, meg nem is. Őszintén, ha beletúrnék a blogarchívumodba, és kiválasztanék egy tetszőleges posztot bármelyik náci rendezvényről, ahol kényelmesen elhörögtek a gyökerek egymás társaságában, akkor vajh azt olvasnám tőled, hogy "amit tettek, az valóban felvet törvényességi kérdéseket, a röndőrök viszont szokatlanul brutálisak voltak, amikor igazoltattak, illetve amikor erőszak nélkül megszüntették a jogsértő állapotot"?

Amúgy mi lett volna az elfogadható reakíció erre? Már azon kívül természetesen, hogy lemondanak. Beköltöznek a HaHások lakásába addig?
Vagy tényleg azt akarod beadni, hogy egy kellemes rendőrattak lett volna a szíved vágya?

Azért kedves tőled, hogy megengeded a Fidesznek, hogy reagáljanak. Természetesen Rosszul. Természetesen. A lényeg, hogy megvolt a nácizás, elismerésem hozzá.

DeMarco 2013.03.10. 19:34:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Ferenc is lemondott. Istenítsd őt is!"

Ha-ha.. Csak az egyik erkölcsi magaslatokban, a másik meg erkölcsi mélységekben és mert nem volt már hová hátrálnia.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.10. 19:43:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: Mert te elfingtad magad azért nem?!

Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 11/2 cikk... az államnak kussvan, ha valamit nem büntet a nemzetközi jog...

A nemzetközi jog az 1901-es hágai magánjogtól kezdődően épül.. fel... csak megjegyzem... ez az amit nemakarnak tudomásul venni a magyargyűlölő neonáci csürhe

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.10. 19:46:03

@qwertzu: "Ha a rendőrséggel vitetik el a behatolókat, és feljelentik őket, akkor most ugyanígy kint lenne 3 blog az index főoldalon, miszerint a náci fidesz a rendőrség/ügyészség/bíróság kézivezérlésével megfélemlíti/börtönbe küldi politikai ellenfeleit."

És? Nagy gond lenne ez neked? Kötelez rá valaki, hogy elolvasd? Vannak blogok, ahol nem divat a vezéred seggének nyalása.

Orbán Diktor (törölt) 2013.03.10. 19:49:19

@Con Storm: Ma sem vetted be a gyógyszered. Kubatov elvtársnál sem jelentkeztél felszerelésért. Mi van veled, összezavarodtál? Sósavat szereztél már?

DeMarco 2013.03.10. 19:54:12

@Fedor: Ó bazz, látszik, h vasárnap van, kevésbé figyelek a hülyeségekre...

Simán elsiklottam a frappáns válaszcsapástól és csak a 150-ik komment ébresztett rá a tökéletes felütésre.

Ezzel kellett volna eleve kezdeni az egész posztot.

Idézet fentebbről: "meg az akkor alkalmilag közéjük sorozott inkál, és a többi csodás, bár azóta is feltáratlan ballibber brigád"

És valóban. Mi a faxt háborogsz, amikor fletó már évekkel ezelőtt bevetette a maszop magánhadseregét, az in-kalt?! Akkor azért nem emeltél kifogást, teljesen természetesnek vetted, h ütik-verik a népet a félkatonai egységek, a rendőrséggel karöltve. A maszop SA-ja nem bántotta a nagy demokrácia érzékedet. Akkor nem jelzett az SS detektor...

Püff, megint gyorsvonat sebességével futottál bele a falba, csak eltartott egy darabig, amíg valaki kapcsolt...

qwertzu 2013.03.10. 20:02:07

@Orbán Diktor: Egy egész pici gond sem lenne, csak gondoltam megemlítem, hogy a Fidesz akkor is náci ha van rajta sapka és akkor is ha nincs. Ugye neked sem okoz gondot, ha kifejtem a véleményemet.

Éhes_ló 2013.03.10. 20:03:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem.
Olvasgatok.
Közvéleménykutatásokat, elemzéseket és ilyen szar postokat, kommenteket is.

Meg persze közben szórakozok.
Például azon, ahogyan a 70 sorosfit (itt is) összetévesztik (összekeverik) a választói tömegbázissal, vagy bármilyen tiltakozó tömeggel.

Izzadtságos meló ez, neki is gyürkőztek rendesen, de nem nagyon megy. Ez nem műxik soros pénzével (sem).

Kepa 2013.03.10. 20:10:01

Az egypartrendszer kiepitesehez ez is kell. Ma meg onkentesen, akik egy oran belul...stb. 4 ev mulva mar rendezett formaban, bakancsban. :(

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.10. 20:51:58

@qwertzu: "@Fedor: Aha. Ha a rendőrséggel vitetik el a behatolókat, és feljelentik őket, akkor most ugyanígy kint lenne 3 blog az index főoldalon, miszerint a náci fidesz a rendőrség/ügyészség/bíróság kézivezérlésével megfélemlíti/börtönbe küldi politikai ellenfeleit.

Illetve azt elfelejtetted kifejteni, hogy mi lett volna az elfogadható reakció."

Dehogynem. Rőgtön feltettem azt a kérdést, hogy miért nem jelentették fel a tüntetőket, ha minden igaz, amit állítanak. Én a jogállam pártján állok, ha valaki törvényt sért, azt a megfelelő mértékben, törvényesen büntessék meg. A fideszes reakció viszont nem volt se arányos, se törvényes. Ez önbíráskodás volt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.10. 20:58:35

@DeMarco: "Mi a faxt háborogsz, amikor fletó már évekkel ezelőtt bevetette a maszop magánhadseregét, az in-kalt?! Akkor azért nem emeltél kifogást, teljesen természetesnek vetted, h ütik-verik a népet a félkatonai egységek, a rendőrséggel karöltve"

Te miről beszélsz? Csak nem a 2006 őszéről terjedő, minden alap nélküli jobbos legendáról, hogy nem csak rendőrök voltak akkor az utcán? Ezt sikerült egy nap alatt kiizzadnod magadból? Ne égesd már magad ennyire...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 21:02:58

@DeMarco:

Mikor Pokorniról kiderült, hogy az apja besúgó volt (Direkt ilyen szerencsétlenül fogalmaztam), akkor pökhendiség és a gőg egyfajta arcpirítóan szemtelen keverékével nyilvánult meg a televízióban, kikérte magának, hogyan merik megrágalmazni az apját. Pár nap múlva lemondott.

Ferenc mögül kihátrált a pártja, nem akartak semmi olyat megszavazni, ami nem ész nélküli osztogatás. Erre ő lemondott.

Erkölcsi magaslatokról kettejük viszonylatában ne beszéljünk, legalább is ne Pokorni javára. Ferenc még nem vonult ki sértődötten stúdióból.

www.youtube.com/watch?v=ijcPA4E8B8A

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 21:05:21

@DeMarco:

"Mi a faxt háborogsz, amikor fletó már évekkel ezelőtt bevetette a maszop magánhadseregét, az in-kalt?!"

- És azt hallottad, hogy a Szabadság téren dementorokkal is támadták a békésen a büfében fogyasztó kirándulókat?

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.10. 21:08:11

@Fedor: Válasz az első kommentemben.

A magánlaksértés amúgy magánvádas bűncselekmény, a sértet kegyén múlik, hogy igényli-e az állam büntetőmonopóliumának az érvényesítését. Ebben az esetben ha a Fidesz élt volna vele, akkor most arról menne a picsogás, hogy a pintérkutyák bántják a szegény hallgatókat. Politikailag nem állt érdekükben.

Azt a felvetésedet meg nem is értem, hogy miért lett volna nehéz bizonyítani a magánlaksértést (lásd poszt). Ja, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy mik a tényállási elemei, és azért azt hiszed, hogy bizonyítani kellene holmi rugdosódást is? Na, ezért ne dobálódzzon jogi szakzsargonnal az, akinek nincs hozzá köze. Talán erre utal az is, hogy nem ismered az önbíráskodás fogalmát sem. Segítek, semmiképpen sem azt, hogy eltávolítod a területeden jogtalanul tartózkodó személyeket. Vagy szerinted ha összefutsz egy besurranó tolvallyal az otthonodban, akkor legfeljebb megkéred, hogy várja meg a rendőröket?

Nap Pali 2013.03.10. 21:15:41

na mi van libsikéim!

sírtok ríttok nyígtok ! mi?!?

xar mi? pártunk és kormányunk a népből toborzott őrséggel
az uccsó csapást is rátok méri... ja és a gaz imperialistákra!
jaaa meg a bankokra, meg a multikra! na coclibsik! most 8év kuss lesz nektek ! szopóág!

végső győzelmet aratott a nemzeti ormány !

DeMarco 2013.03.10. 21:48:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "kikérte magának, hogyan merik megrágalmazni az apját. Pár nap múlva lemondott."

A rágalmazás egy dolog. Az igazság meg egy másik. Mint Cyranónál, magamat bár kigúnyolom, de másoktól ezt el nem tűröm...

Magától mondott le, nem várta ezt el senki sem tőle. Senki nem vonható felelősségre az apja tetteiért. De erkölcsileg így érezte helyesnek.

Fletónál erkölcsről beszélni lehetetlen, legfeljebb a teljes hiányáról.

"Ferenc még nem vonult ki sértődötten stúdióból."

Nem csoda. Nem tudja, hogy vannak mércék.

Egyébként Pokorni hibázott akkor. Nem azért, mert kiment. Én is otthagytam volna. Eleve nem kellett volna elmennie. Ha meg elment, akkor fel kellett volna vennie a kesztyűt és jól leosztani a .....-t. De Pokorninak más a habitusa.

DeMarco 2013.03.10. 22:09:12

@Fedor: "Csak nem a 2006 őszéről terjedő, minden alap nélküli jobbos legendáról, hogy nem csak rendőrök voltak akkor az utcán?"

Kb. annyira alaptalan, mint h most a fidesz magánhadsereget szervez. Annyira alaptalan, h az in-kal fletóék alatt három minisztériumot, számos állami objektumot, az összes tömegrendezvényt és minden maszop által birtokolt objektumot, dzsemborit őrzött.

Az még megvan, amikor a Szigetre érkező békés tüntetőket megtámadta az in-kalos biztonsági ember, majd utasította a rendőröket, h fogják el, mert rosszul nézett rá a kölök és egyébként is volt vagy 50 kilós székkel együtt?

Akkor persze ezek teljesen rendben voltak, még tapsoltál is nekik.

Hát akkor tapsolj most is!

DeMarco 2013.03.10. 22:10:40

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "És azt hallottad, hogy a Szabadság téren dementorokkal is támadták a békésen a büfében fogyasztó kirándulókat?"

Ha lett volna nekik, azokat is bevetették volna...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.10. 22:19:14

@DeMarco:

"A rágalmazás egy dolog."
- Baj van a tudásoddal! NEM RÁGALAMZTÁK POKORNI APJÁT, CSAK LEÍRTÁK RÓLA AZ IGAZAT - Ezt nevezte Pokorni rágalomnak.

Mások az értékeink.

Maitre 2013.03.10. 22:33:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Háborúban is lőni kellett, de valahogy a többség (úgy 80%) véletlenül mindig rosszul célzott, teljesen függetlenül attól, hogy nem élőcélpontnál milyen eredményei voltak. :)

Maitre 2013.03.10. 22:38:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem fenyegetett meg senki senkit. A "kértek sósavat az arcotokba?" legfeljebb akkor lett volna komolyan vehető fenyegetés, ha a bácsi a másik kezében lóbál egy üvegcsét. :)

Különben nekem szimpatikus volt, ahogy kiállt, és megpróbálta helyretenni a kölyköket. A bácsi idejében amikor egy idősebb ember rájuk szólt hogy "takarodjatok haza", akkor indultak. Most észre sem veszik, vagy visszaszájalnak.
Ide vezet a liberális nevelés. :)

Maitre 2013.03.10. 22:39:55

Ez a sárga izé itt felül amúgy hivatalos logó, vagy csak fedorék rittyentettyék össze?

Tallono 2013.03.10. 23:04:40

@zsaruvér: Bármilyen meglepő a beteges elmédnek, a normális emberek biztatják egymást, ha devianciát akarnak megszüntetni... Amúgy ha lesz Milla-elleni tüntetés 15-én, akkor ott megtalálsz, általában a fő hangadó vagyok, puszi!

tomwar 2013.03.10. 23:07:40

@DeMarco: Igen, kemenyen! Es visszakuldeni a penzt is!

Maitre 2013.03.10. 23:07:44

@Le_Penseur: "A magukat jobboldalinak mondó kormánypárti szimpatizánsoknak ellenség a fiatal, a hajléktalan, a rokkantnyugdíjas, a nem házasságban élő. Ellenség az eu, az imf, a nyugat. És persze ellenség az a magyar állampolgár, aki nem ért egyet a kormány valamelyik intézkedésével."

Ez egészen pontosan NEM igaz. :)

Maitre 2013.03.10. 23:08:59

@Tallono: Csak nem álltok le cirkuszolni egy nemzeti ünnepen?..

tomwar 2013.03.10. 23:14:27

@Le_Penseur: DeMarco ervekkel es szamokkal nem hozod zavarba. Es sok tarsat sem.

tomwar 2013.03.10. 23:15:13

@ephart: Egyelore nem jol sikerul: egy soros cigany van az orszag elen...

reszeg tengeresz 2013.03.10. 23:25:01

Remelem felfegyverzik oket, es legkozelebb halomra lovik ezeket a bolcseszeket, es szep hullahegyekbe hanyjak oket. Nincs gumilovedek, nincs figyelmezteto loves, nincs konnygaz, egybol eles loszer van, es szivtajekra celzas. Na ebbol fognak erteni a libsi fergek!

béla a görög (törölt) 2013.03.10. 23:35:22

Jó ez a kép! :)

Fradi B közép találkozása a civilizációval :D

Ne addj isten még meg is kérdeznék a két kopasztól:
'Can you tell me, where the restroom is?'
az azt hiszem felérne egy kultúrsokkal! :) És mindehez a kormánypárt adja a nevét! Király!
És a egyetemisták fizessenek tandíjat azért hogy ki lehessen fizetni a kopaszokat. Király!
Mert a kopasz hasznos tagja a társadalomnak a 'bőcsész' meg nem. A kopasz karrier csúcsa ha fidesznél lehet őrző-védő-provokátor-gyújtógató!
Ezeknek rohadtul idegesítő lehet a XXI. század meg a demokrácia.

Maitre 2013.03.10. 23:38:29

@béla a görög: Az egyetemisták azért fizessenek tandíjat, mert tanulni akarnak, holott a tanulmányi átlaguk nem éri el az ingyenes oktatáshoz szükséges szintet (azaz annak ellenére hogy annyira akarnak tanulni, valahogy mégsem csinálják).

Ezt tényleg olyan nehéz felfogni? :)

béla a görög (törölt) 2013.03.10. 23:55:23

@Maitre: Nem, nem nehéz felfogni. Én is fizettem tandíjat és nem kérdeztem miért.
Nincs a tandíjjal baj ha azt megfelelő módon, megfelelő finanszírozással, stb. vezetik be. - ja és ez az egyetemistáknak is megfelelő. Akkor vezeti be a kormány. (apropó mi lenne ha a többi oktatásért is fizetni kellene...? akkor csökkenteni kéne az adómat is ugye...)
ÉS! tényleg abból is fizetik az ilyen alig emberszabásuakat és ez egy kicsit nevetséges.
De a hozzászólásom nem a tandíjról szólt nem is akarom, hogy félremenjen a dolog - hanem ránéztem erre a képre és 'ég és föld.' Vedd már észre, hogy kínjában körberöhögi az ember a fideszt mert ezek a primitívséget preferálják a XXI. században és az bizony bödös... Ez az egész már védhetetlen.

Maitre 2013.03.11. 00:03:06

@béla a görög: "Én is fizettem tandíjat és nem kérdeztem miért." Na nagyon helyes.

" ja és ez az egyetemistáknak is megfelelő." Nem, nem. Az egyetemisták itt egy prémiumszolgáltatást vesznek igénybe. Diplomát szerezni nem alanyi jog, ami mindenkinek térítésmentesen jár. Ilyenkor bizony a szolgáltatónak (aki az egyetemek fenntartójaként az állam) legalább annyi szava van, mint annak, aki ezt igénybe akarja venni.

"apropó mi lenne ha a többi oktatásért is fizetni kellene...? " Kell. Apropó, az nem zavar, hogy a te adódat szeretett frissdiplomás fiaink-lányaink a távozással azonmód kilopják az országból?

"tényleg abból is fizetik az ilyen alig emberszabásuakat és ez egy kicsit nevetséges." Miért? Mi másból fizetnék?

"Ez az egész már védhetetlen." Nincs is mit védeni rajta. Valószínűnek viccnek szánták, csak szokás szerint pár hülye felkapta, és kifacsarintotta.

béla a görög (törölt) 2013.03.11. 00:40:31

@Maitre:

"Apropó, az nem zavar, hogy a te adódat szeretett frissdiplomás fiaink-lányaink a távozással azonmód kilopják az országból?"
Nem, nem zavar! Nem lopnak, piac van. És mindenki pénzből él. És én is ezen a 'projekten' dolgozom épp :) Úgyhogy tökéletesen megértem őket.
Az jobban zavar, hogy ilyen zombikat fizetnek a pénzemből. Mert ezek csak vegetálnak és nem is akarnak mást csinálni. ja de. szaporodni.

Nem, ti szeretnétek visszavágni az egész társadalmat a középkorba, mert máskülönben nem tudnátok érvényesülni. Beálltatok egy szintre és szeretnétek ha ott megállna minden, változás, fejlődés, mert nektek az a kényelmes. Vagy csak akkor történjen ha ti irányíthatjátok. Hát nem. A dolog nem így működik.
EZÉRT védhetetlen mikor látom a egyetemistákat, látom a kopaszokat és fogom a fejem mikor hallgatom a hülyébbnél hülyébb kormánypárti reakciókat.

Maitre 2013.03.11. 00:47:29

@béla a görög: No ha piac van, akkor fizessenek érte. Senki nem akar semmi mást. Vagy ez olyan piac lenne, hogy nekik ingyen jár? Az nem piac, csak koldulás, kódisnál viszont nem a legjobb markecingolás a hőbörgés.

"Úgyhogy tökéletesen megértem őket." Jah, megérteni, azt én is megértem. Miért ne próbálkozzanak be, ha egy kis cirkuszolással milliókat spórolhatnak meg? Amit nem értek, az az, hogy a többi felnőtt, elvileg épeszű ember ezt miért nem intézi el annyival, hogy takarodjahelyedre.

"Nem, ti szeretnétek visszavágni az egész társadalmat a középkorba, mert máskülönben nem tudnátok érvényesülni. " Mármint ki az a "ti"?
Én mondjuk speciel tényleg nem bánnám annyira, legalább végre rendesen dolgoznátok, meg járnátok templomba. :D

"szeretnétek ha ott megállna minden, változás, fejlődés" Ami azt illeti, pontosan a változások miatt vergődtök.

"Vagy csak akkor történjen ha ti irányíthatjátok. " Én legfeljebb a kenyérpirítót, meg a tv távirányítóját irányítom. :)

"EZÉRT védhetetlen mikor látom a egyetemistákat, látom a kopaszokat és fogom a fejem mikor hallgatom a hülyébbnél hülyébb kormánypárti reakciókat."
Nekem bejönnek a kopasz csávók. Mi bajod velük?

Tallono 2013.03.11. 00:59:35

@Maitre: Én nem ünneplem március 15-ét, hanem aszerint élek, így ha egy sehonnani bitang ember, ki, hogyha kell halni nem mer pattogni akar, hát tegye, de jobb lenne mindenkinek, különösen az országnak, ha a kis millás-komcsi barátaival otthon maradna és inkább olvasna Jókait...

Maitre 2013.03.11. 01:08:54

@Tallono: Ahá. Értem, hát ez is egy felfogás. De ha én békésen sétálgatok a családdal, és jön egy csapat hőbörgő nekem izélni, ott kemény picsánrúgások lesznek, és nem fog érdekelni, hogy itt most kinek miben van igaza.

Tüntess inkább másnap.

béla a görög (törölt) 2013.03.11. 01:17:37

...középkor... "Én mondjuk speciel tényleg nem bánnám annyira, legalább végre rendesen dolgoznátok, meg járnátok templomba. :D"
ad 1) nem azért tanultam és tanulok ma is annyit hogy középkorba kelljen élnem. Nekem jó ez a kor. ad 2) ne hergelj a vallással mert elvesztem a türelmem és még a végén le találom írni mit gondolok a vallásos emberekről. Hidd el jobb ha nem tudod.
"Nekem bejönnek a kopasz csávók. Mi bajod velük?"
Szerintem ezt hagyjuk mert van egy olyan érzésem, hogy más szemszögből vizsgáljuk őket :)
No. Jó éjt! Még nyomnom kell egy kis angolt. És sokat fizetek érte. Nem szeretném ha kárba veszne a pénzem.

Maitre 2013.03.11. 01:24:07

@béla a görög: Pedig a középkornak voltak határozott előnyei, ha figyelmen kívül hagyom a higiéniás problémákat.

A vallásos emberekről?... írd le nyugodtan, legfeljebb majd jól megtérítelek. Egyelőre még nem tudom kinek, majd közben eldöntöm.

Van olyan, hogy éjszakai magántanár? Nemár. Mennyiért? :D

Revolutionist 2013.03.11. 01:52:46

Meddig tűrjük még ezt az orbánnáci agyhalált ami az országban tombol??? Mit kell még elviselni, hogy végre FELTÁMADJON A TENGER és elsöpörje ezeket a parazita bélférgeket???? Ilyen gusztustalan férgek a nyilasok korszakában bitorolták utoljára itt a hatalmat, még a legdurvább komcsik sem voltak ilyen gyomorforgatóan arrogánsan tenyérbemászóan gusztustalanok... Ki és mikor szervezi meg végre azt a nagy országos megmozdulást melynek egyetlen szlogenje kell legyen ORBÁN TAKARODJ!!! Az egész gusztustalan idióta sleppeddel takarodjon hatalomból és közéletből!!!
Ezt legalább 5 millió ember gondolja így az országban... meddig tűrjük még ezt az undorító elviselhetetlen náci maffiát?

felcsutisuttyo 2013.03.11. 05:58:21

Kubatov Gáborunk levelét megírta
Álságos könnyével azt is telesírta.
Csürhének ment levél Pestnek városából
Rémhíreket viszen a Fidesz-székházból.
„Híveim! Gyertek fel a Fidesz-székházhoz
Törnek-zúznak, vernek minket a diákok."

Ma már mások a Fradi ultrái,
Nem drukkerek már azok,
hanem a Fidesz csicskái.
Videoton, Fradi, Debrecen
új stadiont kapnak, s rájuk szavaznak.
A Civil Együttfosás Birkákat lefizetik
s rendelésre meneteltetik.

Amilyen a csőcselék olyan a pártja,
Ennyire telik már csak,
Gyűlik a Nemzeti Szar a gatyába.
Hamarosan elmennek a pi...ba!!!!!

felcsutisuttyo 2013.03.11. 07:12:54

Orbán nagyon el van keseredve, hogy csak a fizetett Birkamenet szereti, meg a Fizetett foci csürhe ultrák,
kimegy a Kádár sírjához s megkérdezi jó hangosan:
"Mondd János mit tegyek, hogy legalább úgy szeressenek az emberek mint téged szerettek.....?"
Kádár válaszol:
" Feküldj ide mellém....és hozd a "Köteles" Lacát is:)))

felcsutisuttyo 2013.03.11. 07:24:10

@Revolutionist: a népnek (az igazi 2/3 ad- nak) kell bevezetni a LÁZ-ADÓ-t!!!!!!!!..de sürgősen!!!

dennisthemenace 2013.03.11. 07:31:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Aztan csendben visszajott, mert penz beszel, ugye..Jellemtelen alak.

Tita nick 2013.03.11. 08:45:33

Posztíró koma! Üldözési mániád kezelendő keressél fel orvost, de sűrgősen!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 09:03:06

@[Lombroso]: "Ebben az esetben ha a Fidesz élt volna vele, akkor most arról menne a picsogás, hogy a pintérkutyák bántják a szegény hallgatókat. Politikailag nem állt érdekükben."

biztos lett volna ilyen is, de ha az a rendőri intézkrdés arányos lett volna tettel, akkor részemről biztos nem.

"Azt a felvetésedet meg nem is értem, hogy miért lett volna nehéz bizonyítani a magánlaksértést (lásd poszt)."

Mert nem tudsz olvasni. A poszt nem erről szólt, hanem azokról az alaptalan vádakról, amelyekkel illették őket. Tudod: erőszak, bántalmazás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 09:07:59

@DeMarco: "Kb. annyira alaptalan, mint h most a fidesz magánhadsereget szervez. Annyira alaptalan, h az in-kal fletóék alatt három minisztériumot, számos állami objektumot, az összes tömegrendezvényt és minden maszop által birtokolt objektumot, dzsemborit őrzött."

Hivatásos biztonsági őrök voltak akkor is, most is. Ne keverjük össze azzal, ami most történik, mert ég és föld. A FIDESZ-nek is van kapcsolata biztonsági cégekkel, és a minisztériumokat is védi most is valaki, de ezek tiszta dolgok.

"Az még megvan, amikor a Szigetre érkező békés tüntetőket megtámadta az in-kalos biztonsági ember, majd utasította a rendőröket, h fogják el, mert rosszul nézett rá a kölök és egyébként is volt vagy 50 kilós székkel együtt?"

És egy ember magánhülyeségének mi köze is van bármelyik párthoz? Egyre izzadságszagúbb vagy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 09:10:41

@Maitre: "Ez a sárga izé itt felül amúgy hivatalos logó, vagy csak fedorék rittyentettyék össze? "

1. Nincs olyan, hogy "fedorék". ez egy egyszemélyes blog, minden tekintetben.
2. A logó természetesen csak fricska, paródia, én készítettem a munkásőr emblémából: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Munkasor_karszalag.jpg/250px-Munkasor_karszalag.jpg

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 09:19:33

@Maitre: "No ha piac van, akkor fizessenek érte. Senki nem akar semmi mást. Vagy ez olyan piac lenne, hogy nekik ingyen jár?"

A diákok NEM a teljesen ingyenes felsőoktatásért küzdenek. elfogadják, hogy bizonyos mértékig fizetniük kell. A röghözkötés, ami elfogadhatatlan, és a fizetés mértéke, módja, az egész ügyintézés. Lehetne ezt normálisan is csinálni, és akkor nem lenne lázongás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 09:21:09

@Tallono: Rohadt unalmas már, hogy mindig ezzel a fensőbbséges dumával jössz. mintha te olvasnál egyedül Jókait...

DeMarco 2013.03.11. 09:21:30

@Fedor: "Ne keverjük össze azzal, ami most történik, mert ég és föld."

Mindjárt gondoltam... :)) A kettős mérce mindig minden esetben... valami új nincs?

Egyébként nem keverjük össze. A szar mindig elválik a májtól... Valóban ég és föld a kettő, a fidesz javára.

"És egy ember magánhülyeségének mi köze is van bármelyik párthoz?"

Most arról a figuráról beszélsz, aki megjelent a fidesz székháznál és akinek valamikor korábban volt egy gyilkossági gyanúsítása? Ugye róla van szó? Vagy mégsem? Rá már nem igaz ez? Vele akkor nem is általánosítotok? Itt is él a kettős mérce?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 09:31:22

@DeMarco: "A kettős mérce mindig minden esetben... valami új nincs?"

Azt mond el, hol itt a kettős mérce. Az Inkallal a Pintér-féle biztonsági szolgálatok állíthatóak párhuzamba, mint pártkapcsolatokból élő biztonsági cégek. Itt meg önkénteseket toboroz a Kubatov. Hol itt a párhuzam?

"Most arról a figuráról beszélsz, aki megjelent a fidesz székháznál és akinek valamikor korábban volt egy gyilkossági gyanúsítása? Ugye róla van szó?"

Egy rockfesztivál biztonsági őre hatalmaskodni próbál. Ennek mi köze a politikához? Ha viszont valaki egy politikai demonstrációba avatkozik be az egyik oldalon, ráadásul erőszakot alkalmazva... Ja, és nem "gyilkossági gyanúsítása" volt, hanem konkrétan börtönben ült egy bevallott gyilkosságért, de ez már tényleg apróság, már amennyiben annak tekinthetjük azt, hogy gyilkosok tettét próbálod kicsinyíteni, de hát a baltás ügy óta ezen sem csodálkozom...

DeMarco 2013.03.11. 09:31:55

@Fedor: "A diákok NEM a teljesen ingyenes felsőoktatásért küzdenek."

DE, pontosan azért is küzdenek. A fidesz nem elvenni akarta a támogatást, csak meg akarta osztani úgy, hogy mindenki fizesse kb. a felét ki a tandíjnak, de sokkal több diákra kivetítve, azaz, akik eddig teljesen kifizették a tandíjat, azoknak a felét állta volna az állam, ezzel jelentősen csökkentve a befizetéseiket. Ezt vétózták meg azzal, hogy inkább legyenek full pénzmentes helyek, mint több félfizetős. Rengeteg diákot és családot szopattak meg ezzel.

"A röghözkötés, ami elfogadhatatlan"

A diákoknak lehet, h elfogadhatatlan, csakhogy van választásuk. Nem kell élniük az állami fullos támogatással, van egyéb lehetőségük, diákhitel, dolgoznak közben, család kifizeti, stb., hogy ne kelljen a röghözkötést választaniuk. De az adót fizető állampolgárok teljesen jogosan várják el, h az adójukból finanszírozott felsőoktatási tanulók, az így megszerzett tudásukat itthon kamatoztassák. Itthon gyógyítsanak minket, itthon építsenek épületeket, itthon védjék a jogainkat, stb.
Ha nem látod be ezt a jogos elvárást és nem érzékeled az össznépi egyetértést ebben a kérdésben, az a te szegénységi bizonyítványod.

"Lehetne ezt normálisan is csinálni, és akkor nem lenne lázongás."

Ha-ha... Úgy érted, h akkor lenne szted "normálisan csinálni", ha baloldali kormány csinálná. Csak az baxxa a csőrődet, h jobboldali a kormány. Ellenkező esetben minden rendben lenne.
Ezzel ellentétben mindenki pontosan tudja, h minden ilyen típusú döntés érdeksérelemmel jár és akit súlyt, az lázongani fog, eltérő mértékben.
Csak van aki elég erős és bátor ahhoz, h felvállalja a konfliktust az eredmény érdekében és van aki gyáva hozzá és inkább hiteleket vesz fel mértéktelenül, h finanszírozni tudja a lyukas zsákokat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 10:40:34

@DeMarco: Te vagy totálisan nem vagy tisztában a tényekkel, vagy rohadtul kiforgatod. az első bekezdésedből nagyjából semmi se igaz.

"De az adót fizető állampolgárok teljesen jogosan várják el, h az adójukból finanszírozott felsőoktatási tanulók, az így megszerzett tudásukat itthon kamatoztassák."

Ahhoz talán nem ártana itthon megfelelő munkát, perspektívát, fizetést is biztosítani, de egyelőre épp távolodunk ettől, méghozzá egyre gyorsabban. Én nagyon nem támogatom a kivándorlást, és aki elmegy, az se jókedvéből vagy kibaszásból megy el, de nem a középkorban élünk.

" Úgy érted, h akkor lenne szted "normálisan csinálni", ha baloldali kormány csinálná. Csak az baxxa a csőrődet, h jobboldali a kormány. Ellenkező esetben minden rendben lenne."

Ezt inkább én mondhatnám neked, hisz ti akadályoztátok meg, amikor 2008-ban az akkori kormány tandíjat mert kérni (töredékét a mostaninak, egyébként). Egy ahhoz hasonló tandíj-rendszert a mostani kormánytól is elfogadhatónak tartanék, max. a következetlenséget hányhatnám a szemükre.

"Csak van aki elég erős és bátor ahhoz, h felvállalja a konfliktust az eredmény érdekében és van aki gyáva hozzá és inkább hiteleket vesz fel mértéktelenül, h finanszírozni tudja a lyukas zsákokat."

Ez annyira szép mondat a 2008-as népszavazás miatt elkaszált reformok fényében :-)

2013.03.11. 10:47:47

És még valami: őrséget, saját felfegyverzett híveket, vagy szervezett belső rendfenntartókat, vagy kormányzó pártként az államilag kivezényelt rendőrséget, minden "modern" párt vagy bármi egyéb politikai tömörülés alkalmazott a történelem során, főleg ha az a veszély fenyegette, hogy az opponens párt(ok) emberei megkísérlik a velük szemben alkalmazott verbális erőszakot, fenyegetőzéseket tettekre is váltani.

(Nézzünk csak meg akár egy-egy elfajuló reformkori korteshadjáratot, vagy megyegyűlést, ahol a hívek már eleve botokkal-fokosokkal-kardokkal vágtak neki a bulinak ...) Ehhez pedig minden pártnak joga van. A lényeg az, hogy a tényleges demokráciákban ez az őrség egy bármely párttal kapcsolatban is a pártrendezvényeken kívül INAKTÍV, és még külön pártvezetőségi kérésre sem "helyezheti szolgálatba" önmagát.

Amit az inkálról, stb. állítottam, azért is megállhatja a helyét, mert, mint látjuk, az átlag magyar rendőr ilyesfajta, 2006-2007-ben kötelékben alkalmazott erőszakra valójában még akkor, (SŐT azok után, immár felkészülten a helyszínre, vagy az elkövetők lakhelyére visszatérve) sem képes, mikor hölgyek és velük együtt esetleg még kiskorú személyek, egész famíliák állnak le vele ordibálni, életveszélyesen megfenyegetni, és lefegyverezni, sőt még meg is verni ...

bölcscsősz 2013.03.11. 12:11:41

A Bajnai és társa hazaártó KFT. elvetemültségére volt jellemző az, amit aljas tervükkel ismét, és nem először cselekvésé konvertáltak, a hazánk és országunk ellen uszító nyugati és hazai ellenséges lakáj -média egyetértő jóváhagyásával. A végsőkig szélsőséges mondhatni magyarellenes zsidóbolsibuzi terv lényege, hogy un.fiataloknak álcázott, valójában elvetemült terrorista bandát uszított a Fidesz-székházhoz, hogy ott ezek a kábítószertől bódult elvetemültek parancsra betörjék és földig rombolják és a földel egyenlővé tegyék a székházat, megverjék, sőt bántalmazzák az ott lévő öreg és agg védtelen munkatársakat, pozdorjává zúzzák az ott található értékeket, kukába turkálás közben fennhangon, és hangosan szidják nemzetünk alaptörvényét. Elvetemültségüket jellemezte, hogy a bűnbocsánatot és süteményt hozó fidesz béke delegáltjainak, Selmeczy és Máté uraknak feléjük áradó kezét is elutasítólag le kezelték. Azonban a békemenet ismét tevőlegesen bélyegezte meg ezt az esztelen és agyament terrorista orv-támadást. Legkiválóbbjai kedvesen és mély alázattal, sósavas pofaápoló kínálásával visszavonulásra és meghátrálásra kényszerítették az ellenséget. Eközben az elkötelezett igaz magyar és nemzeti érzelmű barátaink is megjelentek, hogy tiszta tekintetükkel nyomatékot adjanak mindannak, amit a nemzeti ügyek kormánya képvisel. Bátor és határozott fellépésük közben tanúbizonyságot tettek a haza fiú és szentlélek nevében, Fidesz hűségükről. Egyikük, akit korábban al -koholt vádak és koncepció alapján 10 évig tartó egy helybe tartózkodásra ítéltek bátran és hősiesen védekezett a bent fosztogató terrorista különítményesek meg-megújuló támadásaival szemben. Végül győzött az igazság szelleme, és az i gazság.

Maitre 2013.03.11. 12:17:44

@Fedor: Á értem, kösz a felvilágosítást. Ahhoz képest egész jó lett. :D

Felsőoktatáshoz a bizonyos mértékig sajnos nem lesz elég. Hiába fizetnék én egy bizonyos (legyen nike) sportcipőért bizonyos mértékig mondjuk 5000 forintot, ha az 25 ezerbe kerül. El fognak zavarni a fenébe, annyi, ha van pénzed és kell, vedd meg annyiért, ha nincs, járj valami másban. Köbö.

@tomwar: Orbánnál jobbat. Konkrét, szavazható személyt.

2013.03.11. 12:31:28

Namost. Pártszékházak, pártirodák, stb. elleni akciók többnyire nem így történnek. Azok kimerülnek a lehetőleg éjszakára bezárt 'ojjektum' elleni molotovozásban, gyújtogatásban, irat- vagy merevlemezlopásban, -lemásolásban, ellenpropagandák, fenyegetések és gúnyolódások felfirkálásában, vagy plakátokon-cédulákon való kiragasztgatásában. Esetleg egy-két bizarr és kellően gusztustalan tárgy feltűnő elhelyezésében.

Ami itt nagy látványosan történgetett az ad 1) maga a szánalom, tényleg a "magas intelligenciaszinten" ütődött hülyegyerekek performansza, a valódi demokráciákban az ilyesmiket sokkal profibban szervezik meg, és bonyolítják le. Akár még hatóságokkal egyeztetések nélkül is. (Ez persze biztos csak azért volt, hogy a "spontán" mivolt látszata meglegyen ...)

ad 2) nem kizárt, hogy a fityesz tudtával & beleegyezésével, mint anno az a bizonyos rendőrattak is, hiszen láthatjuk, hogy a választásokon mekkora hasznot húzott belőle, talán már csak ezért is van, hogy nem torolja meg. Hálából, sok szeretettel édes testvéreinek, akik eszerint (is) csupán falból haragszanak rá.

Maitre 2013.03.11. 12:41:02

@ekszvájzed: Ha a fidesz beleegyezett is (amit mondjuk nem hiszek), nem gondolod hogy önmagában probléma, hogy rá lehetett venni őket ilyesmire? Mert az kicsit vad elképzelésnek tűnik, hogy eleve pártpolitikai indíttatásból telepítették volna be őket a hökbe. :)

2013.03.11. 12:54:29

@Maitre:

Az egyetemeken kb. azóta van jelen a pártpolitika, mióta (minálunk is) törvényekben és rendeletekben nyilvánították ki annak oda való bevitelét ... :) És ez így van, akár már az első egyetemek, ill. az első pártok óta.

S akkor még az egypártrendszereknek az elvileg tárgyilagos szaktudományok oktatása mellé bevett eszmei agymosási gyakorlatáról nem is beszéltünk,

meg azokról, akik, vagy akkori legjobb tanítványaik még azóta is az egyetemeken ülnek, igazgatnak, vagy okítanak. A szellemiségüknek megfelelő pártok mellett megnyilvánulva, azok nézeteit hangoztatva mindeközben, persze.

S még egy átlagos hallgatónak is lehet egy már korábban, mindenféle behatások által betonkeménnyé edzett eszmei hovatartozása, még a zsenge kora és értelme ellenére is.

Aztán hogy ezen gittegyletben mi érvényesül, azt az efféle szócsövek és buzgómócsingok többsége szokta eldönten, ha nem is bentről hozva a muníciót hozzá, ám odakintről annál inkább ...

2013.03.11. 12:56:14

@Maitre:

Bocsi, nem a bevitelét, természetesen, hanem a bevitelének TILALMÁT ...

Maitre 2013.03.11. 13:22:16

@ekszvájzed: Hát ezek sok mindennek tűntek, de betonkeménynek aztán végképp nem. :)

2013.03.11. 14:02:26

@Maitre:

Nem is ők a betonkemények, hanem az, ami a zsenge agyukba már ennyire korán is betokosodva van, az, amiket irányadó megmondóembereik a számukra megfellebbezhetetlenül ki szoktak nyilatkoztatni,

s amit a fentebb anyázva vitázók is olyan vakon hisznek, ahogy az csak a mai 'felsőbbrendű', (bár inkább csak a szellemi információk és az azokon elgondolkodás HIÁNYÁBÓL túlképzett) értelmiségtől egyáltalán ki tud telni ...

Még az se kizárt, hogy akad köztük olyan is, aki jelen volt.

Maitre 2013.03.11. 14:33:40

@ekszvájzed: Nézd, az emberek fásultak, elkeseredettek, megcsalva érzik magukat, és ezért valakit hibáztatni kell. Ehhez kézenfekvőnek tűnik a kormány. Én ezt értem, egy jelentős részüknek a sérelmeik nagy része is jogosak, úgyhogy csak a nyilvánvalóan veszetteknek szoktam nekimászni, akiknél azt látom hogy már teljesen elment az eszük, és a többit is vadítják... de most nem lehet lebénulni és a sebeket nyalogatni. A fidesz meg csinálja. Nem értek mindennel egyet, de alapvetően talán jobb irányba megy, mint a többi menne.

A túlképzettség nem lenne annyira rossz dolog, inkább azzal van a gond, hogy ehhez nincs meg sem a felvevőpiac, sem túlképzettékben az a képesség, hogy összekapcsolják a töméntelen információt valami hasznossá.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.03.11. 14:34:12

@Maitre: "Felsőoktatáshoz a bizonyos mértékig sajnos nem lesz elég. Hiába fizetnék én egy bizonyos (legyen nike) sportcipőért bizonyos mértékig mondjuk 5000 forintot, ha az 25 ezerbe kerül. El fognak zavarni a fenébe, annyi, ha van pénzed és kell, vedd meg annyiért, ha nincs, járj valami másban. Köbö."

Nem jó a hasonlatod. Ésszerű elvárás, hogy járulj hozzá az oktatásodhoz, ez rendben is van, de míg a megvett cipőnek csak te vagy a haszonélvezője, így elvárható, hogy csak te fizess érte, a megszerzett tudásod hasznára lesz államnak is, és érdeke a társadalmi mobilitás is, tehát, hogy az alacsonyabb jövedelmű rétegek gyermekei is hozzájuthassanak a tudáshoz. Nem véletlen, hogy sehol nincs olyan, mint Orbán lázálmaiban, hogy teljesen önfenntartó oktatás. A mostaninál egy elfogadhatóbb mértékű, és differenciáltabb tandíj kellene. Mert kellene, ebben amúgy nincs vita.

Maitre 2013.03.11. 14:40:26

@Fedor: "de míg a megvett cipőnek csak te vagy a haszonélvezője, így elvárható, hogy csak te fizess érte"

Pedig szerintem jó a hasonlat.
Ha nincs cipőm, felsebesedik a lábam, ami orvosi költségekkel jár, és kiesek a munkaerőpiacról, ami kár nekem (kiesett pénz), kár a nemzetgazdaságnak (nem termelek), és kár a tb-nek is (táppénz).
Ha nem nikeot veszek,hanem egy gyengébb minőségű cipőt, akkor ugyanez meglesz, csak hosszabb időintervallumban jelentkezik.

Ugyanígy diploma nélkül is lehet élni, csak kicsit más, és valószínűleg rád nézve hátrányosabb életszínvonalon. De ez nem befolyásolja a tényt, hogy az is lehet értékes, teljes élet.

Véleményed szerint mennyi a mostani tandíj?

tomwar 2013.03.11. 14:53:34

@Maitre: Feltetted az egyik legnehezebb kerdest kb. 4 millio ember hasonlo cipoben jar...
Magam sem tudnek hirtelen jol valaszolni, a BARKIT az nem jo.

2013.03.11. 16:04:29

@Maitre:

Mindig mondom: a tanítás és oktatás címén nem adathegyeket kéne bemagoltatni a népekkel, értelmezésre ösztönözni, (pl. ahogy a 'buta amcsik' is teszik, hogy a gyerekek még a veretes klasszikusok kissé avétos szavait is a saját életükön keresztül lássák meg),

hanem a megfelelő gondolati keretet megadni hozzájuk, hogy a közben és később hallott-látott dolgokat az egyén a maga saját intelligánciájával értelmezni tudja, és a helyükre tegye. Mindezt természetesen úgy, hogy egyetlen ideológiai rendszer se szólhasson bele.

Aztán. Na jó, én csak azt nem szoktam érteni, hogy amíg a zsenge felsőoktatott tanulóifjúság ezzel a mai szituval van agyilag elfoglalva, addig az előző garnitúrával minden klappolt?

Mert olyat akkoriban, hogy a mostani fityesz-ekézéshez hasonlatosan az egész maszop-szadesz rohadt diktátor népnyúzó bolsevista erőszakszervezetes, neoávós-neomunkásőr antidemokrata állat, nem nagyon hallottam ezen kiművelt ajkakról felszállani.

Akik manapság VÖRÖS zászlók alatt vonulgatva "éheznek", a többszörös milliárdos ex-kormánytagokkalés spanjaikkal karöltve, meg akik pl. "sajtószabadságot" követelnek, és több milliós kivetítő-hangosító cuccokkal, komplett zenekarokkal, meg egész sajtóapparátokkal állnak ki az "elnyomatás" ellen küzdeni.

Olyanok gyerekeivel-unokáival együtt, akik hellyel-közzel ronggyá verték-verették azokat, akik akár csak akaratlanul is, de megmosolyogták anno egy-egy moszkovita lakáj túltengését, én megértem, ha az elmúlt 23 év összessége miatt kisemmizve érzik magukat, de NEKEM AKKOR SE HAZUDJANAK.

Mint mondtam, engem az az állandó kettős mérce zavar, amivel a kisemmizettek a pokolba hordják el azt, aki most szipolyoz, míg azt, aki korábbban tette, a keblükre ölelik,

s hiába fogja folytatni ugyanúgy a népnyúzást, ha megint helyzetbe hozzák, az a diáksereg, akikkel elhitették, hogy őellenük szót emelni vagy fellépni viszont maga a fasiszta terror, s a velük szemben tiltakozók csak csürhe és söpredék, amely összetaposandó,

természetesen erre, és nem a józan eszére fog hallgatni. Merthogy azt mindig kihangsúlyozzák, a "csőcselékkel" szemben, hogy ők a "békések" akik csak "demokratikus" eszközökkel lépnek fel ...

Mintha az akkor orbi beszédét meghallhatván elszéledni készülő civil tömeg nem eképpen tett volna, mikor a derült égből lovakkal, meg könnygázzal rontottak rá, miután a magas hatóságok meg sem próbálták őket a veszély elkerülése végett egy biztonságos kiút felé irányítani.

De ez persze csak az én szerény véleményem, ha már a téma felvezetőjében az erőszak pártpolitika érdekek mentén fellépő szervezett intézményeiről esett szó.

2013.03.11. 16:06:06

Az 1. bekezdésemben helyesen: "HANEM értelmezésre ösztönözni"

Maitre 2013.03.11. 16:21:49

@ekszvájzed: Az amcsik azért már a ló túloldalára estek ezzel. :) Az adathegyek bemagoltatása valahol arról szól, hogy annak az adathegynek a 6 százaléka maradjon meg a gyerek fejében később is. Akinek több marad, az zseni, az meg, hogy a megfelelő 6% lesz-e, az úgyis azon múlik, mennyire fogta fel az összefüggéseket.

Az ideológiai rendszerekből nem lehet kimaradni, nézz meg egy index címoldalt. Már kénytelen vagyok cnn-en híreket olvasni, ha valami mást akarok látni, mint a pártpolitikát. Sokkal okosabb lenne megmutatni az összes rendszer jó oldalát (mindegyikben van), bemutatni a különböző aspektusaikat, és ráhagyni a kölyökre, hogy eldöntse, melyik áll közel hozzá. Mindezt simán meg lehetne tenni tárgyilagosan és érzelemvezérlés nélkül, ahogy az az értelmiségtől elvárható lenne. Csak ez úgy látszik, ez senkinek nem érdeke. :)

Nem klappolt az előzőek alatt sem minden, itt sem klappolt minden, de a többséget nem is ez érdekli. Ha van valami ami őt hátrányosan érinti, hőbörög. Lehet ezt öltöztetni akárhogy, az átlagpolgárt semmi nem érdekli, csak a zabálás, a kúrás, a szaporodás, meg hogy ezt biztonságban érezze. Aztán ennyi is.
Namost az ilyennek mégis minek diploma, úgy tényleg?

Minek egyenlősítsünk? Hogy fog az a gyerek viselkedni a felsőoktatásban, aki mélyszegénységből jön? Mennyi hátránya van olvasottságban, eszközhasználatban, világnézetben, viselkedési normában, elvonatkoztatási képességben, akármiben? Megoldja ezt a tandíj minimalizálása? Fenét oldja meg.
Lesz egy ilyen gyereknek a tudása valaha egyenértékű egy normális környezetből jövőével? Nem lesz, soha.
Persze el lehet mondani, hogy valahol el kell kezdeni felzárkóztatni őket, és ezt azzal is meg lehet tenni, hogy kivakarják őket onnan amiben élnek, de ezt nem úgy kellene tenni, hogy más emberek felett hatalmat adunk nekik. (már amennyiben feltételezzük, hogy diplomával magasabb beosztásba kerülnek.) Anno ezt próbálták meg a komcsik, elég rossz sikerességi mutatóval.

" miután a magas hatóságok meg sem próbálták őket a veszély elkerülése végett egy biztonságos kiút felé irányítani."

Én úgy emlékszem, hogy órákig mondogatták nekik, hogy menjenek már haza a fenébe, mielőtt bármi történt... Mondjuk ott egyedül szegény rendőröket sajnálom.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.11. 16:32:21

@DeMarco:

" "A diákok NEM a teljesen ingyenes felsőoktatásért küzdenek."

DE, pontosan azért is küzdenek. "

- Egyik rokonom tavaly nyáron diplomázott. Ingyenes képzésen szerzett diplomát. Itthon a bére a MCDonaldsban több lenne, mint a kórházban... JA! Alig volt meghirdetve rezidensi hely! Kevesebb helyet hirdettek tán, mint az évfolyam.

Jelenleg 4400€ a bruttó alapbére. Ebből vígan megél. Megélne itthon is, ha adnának neki annyit.

No de az ingyenességről: KÖZEL MÁSFÉL MILLIÓ FORINTOT KÖLTÖTT EL TANKÖNYVEKRE, JEGYZETEKRE, KIEGÉSZÍTŐKRE (pl köpeny). És akkor a hat éven keresztüli megélhetését, amit a szülei biztosítottak, még nem is számoltam.

A 400 fős évfolyam összevont óráját kiírják egy 50 fős terembe.
9:10-kor vége az egyik órának az Astorián, 9:20-kor kezdődik a következő a Nagyvárad téren.

Hagyjuk már ezt a hülye dumát! Az EU egyik legszentebb alapelve a személyek szabad áramlása.

Maitre 2013.03.11. 16:36:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Valószínűleg a csúszópénzekkel majdnem ennyi lenne. Manapság az elvileg ingyenes egészségügyben cca. 50e HUF-ot kell a doktorúr zsebébe dugni ahhoz, hogy a szó szerint tűrhetetlen, munkaképtelenné tevő fájdalom kezelésére ne 3-4 hónap múlva kapj időpontot.

gavar csaba 2013.03.11. 17:01:45

@Orbán Diktor:
Jogállamért?
Azaz jogállamért .Tüntetnek. A diákok.
De miért nem tanulnak inkább?
És miért nem választanak piacképes szakot?
És miért orditanak, mint az állatok?
Meg miért l9kdösődve , ablakot törve védik a jogállamot?
És az a kopasz ,ferde gyerek miért akarja leordítani jogállamvédés közben az őt tésztával kínáló hölgy fejét?
Ezt tanulta vajon?
Én nem kérek szépen abból, hogy az én jogállamomat félelemkeltő magatartású vélemény terroristák jogvédjék.

2013.03.11. 17:07:15

@Maitre:

Mondták nekik, tényleg mondták, csakhogy a környező utcákban felállított kordonos-sorfalas csiki-csuki rendszerhez annak felállítói nem adtak se térképet, se GPS-t, de még csak a haladási irányt sem sugalmazták, a szóba jöhető utcák nevének megafonos felsorolásával.

A knósszoszi Labürinthosz ehhez képest egy ferihegyi kifutópálya volt,kb. ezren mentek (volna) kb. 50 felé, általában haza, arrafelé, ahol nyílt terepet láttak.

A rendőröket meg én akkor sajnálnám, ha ők álltak volna ott, ahol a nép, és a nép lett volna a rendőrök helyén. Minden felszerelést, apparátot, meg kiképzést, valamint hátsó szándékot felcserélve, természetesen. S azok kapták volna mindazt, amit ők adtak.

Mert, ismétlem, nem a polgári lakosság ott jelen lévő (idős-fiatal-családos-nőnemű-iskolás, stb.) hányada volt a ludas abban, hogy őket napok óta egy részeg, kocsmákban pártpénzből leitatott, provokátor népséggel kényszerítették ipiapacsot játszani. Akik a derék zsernyákok sebeinek nagy részét szerezték.

Ennyi erővel meg tényleg sajnálhatnánk teszem azt az az 1956-os Kossuth téri vagy a vidéki laktanyai lövetőket, hiszen szörnyű parancsra kellett tenniük azt, amit,

vagy pl. több mint 100 évvel őelőttük, 1848-1849-ben a vad, felfegyverzett magyarokkal szemben felállott szegény osztrákot-csehet-szlovákot-rácot-románt, meg némi oroszt is, hisz végül is télleg elég borzasztó, ami szegényekkel történt. Főleg meg 1849-1851 fényében, ugyi.

Na, a többit majd ha hazaértem.

Maitre 2013.03.11. 18:33:04

@ekszvájzed: Jajistenem, hát jó hogy kézen nem fogták őket... az astoria nem olyan nagy, akármilyen irányba elindulsz előre, tíz perc alatt kiérsz onnan. Sok okos tüntető még a gyereket is a nyakában tartotta, hogy "húúú nézzed kisfiam, csődület, menjünk bele a közepibe, látod, ez meg utcakő, szedjük fel!".

"A rendőröket meg én akkor sajnálnám, ha ők álltak volna ott, ahol a nép"

Ugyanott álltak, csak pár méterrel odébb. Rendes, becsületes, dolgozó, ÉRTÜNK dolgozó emberek, akiknek családjuk van, és akiket kitapsoltak a szabadnapjukon, hogy a csőcseléket abajgassák, mert az nem bír magával. Csoda ha némelyik kicsit nagyobb pofont kent le nekik a simogatásnál? Dehogy az. Gondolod ők örültek neki? Hát kurvára nem.

Provokálni azt lehet, aki hagyja magát.

2013.03.11. 19:03:21

@Maitre:

Na, pontosan itt játszana be az a bizonyos "jogállam". Amikor a rendőr nem az ösztöneire, meg a saját családját fenyegető állítólagos veszélyről károgókra hallgat, hanem arra, hogy egy civilizáció, meg egy modern, "felvilágosult" kor kellős közepén ne ragadtassa el magát, hiszen az országot, a népet képviseli, valamint nemcsak a törvénynek, de a törvényességnek is érvényt kell szereznie. Pl. a csőcseléket kéne ütnie, nem a nagymamákat, stb.

S elnézvén szervezete bő 15+ éves ténykedését, be kell látnunk, hogy az bizony erősen balkanizálódik, sőt délamerikanizálódik, elfele.

Láthatjuk ugyebár messzemenő bűnfelderítési hatékonyságát, a bűnözők által megkárosított és atrocitált, vagy brutalizált civilek melletti áldozatos kiállását, megvédelmezésüket, a bűnözés minden elképzelhető eszközzel való heves üldözését és visszaszorítását, a maffiákkal szembeni hősies harcait,

és 50+ éve megszokott magas szellemi színvonalát, sherlocki és columbói kristálytiszta logikáját, meg a Kántorénál is jobb szaglását, s a minden bürokráciától mentes, azonnali cselekvését, a polgárok érdekében, hiszen "szolgálunk, és védünk", a jelvényünk meg egy arany mérleg.

Csakhogy kiket-miket, és kik-mik ellen, valamint hogy mit, mikor és hogyan mérlegeljenek, és miféle elvek szerint, azt nem egy mindenek feletti egyetemes törvény és zsebkönyvekbe szedett, részletes magyarázatai mutatják meg a számukra, hanem a mindenkori kormányok által kinevezett sógorkomák, meg azok a jogvédők, akik mindenki jogait megvédik, csak a "rendes, becsületes, dolgozó" emberekéit nem.

S lásd mindjárt azt is a szegény kiparancsoltakhoz, hogy amikor 2006 09. 18.-19.-én a köztévé székháza előtt ment a több órás, az állítólagos "forradalmárok" (akik célja először, mikor a Szabadság térre vonultak, még mindenféle követelések beolvastatása volt) által a házban tanácstalan lófrálással és végül bármi lényeges esemény nélküli kioldalgással végződött hepaj,

akkor a direkt e célra tartott birodalmi rohamosztagok vidáman fánkoztak meg kávéztak a környéken, akkora csapásmérő erő birtokában, ami az egész provó társaságot kb. 5 perc alatt fújta volna el a térről, mint a pelyvát. S valahogy ez nem történt meg, többek azóta is tartó értetlenkedésére, melyre semmilyen normális, hivatalos magyarázatot mindeddig tudtommal nem adtak.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.11. 21:41:20

@Fedor:

"biztos lett volna ilyen is, de ha az a rendőri intézkrdés arányos lett volna tettel, akkor részemről biztos nem."

A nem rendőri fellépés is arányos volt. Mindezt a te logikáddal igazolva: ha nem lett volna az, akkor feljelentést tesznek.

"Mert nem tudsz olvasni. A poszt nem erről szólt, hanem azokról az alaptalan vádakról, amelyekkel illették őket. Tudod: erőszak, bántalmazás."

Üdvös lenne, ha megkímélnénk magunkat az olyan kellemetlen és fölösleges köröktől, amelyekben megpróbáljuk elmagyarázni egymásnak, hogy mi van a posztban leírva. Mintha egyébként valami ilyesmi szerepelne a posztban:

">>A radikális fiatalok példátlan akciója törvénybe ütközik, birtokháborításnak minősül. A Fidesz, miközben megtehette volna, nem kérte a rendőrség beavatkozását.<<

Kezdjük a végével. Miért nem? Még dicsekszik is azzal, hogy nem a törvényes eszközt választották, hanem az önbíráskodást? Ha valóban törtek-zúztak, bántalmaztak a tüntetők, akkor a jogállami megoldás az lett volna, hogy feljelentik őket. Ja, hogy akkor bizonyítani is kellett volna?"

Kellemetlen, de tény, hogy a posztodban a Fidesznek a BIRTOKHÁBORÍTÁSÁRA reflektáltál, és hiányoltad a demokratikus veseleverést. No meg még szó volt egy s másról, nácizgatásról, komcsizgatásról, aminek manapság már annyi a sportértéke, mintha elhatárolódnál. Magyarázhatod nyugodtan tovább, hogy miért nem azt írtad le, ami le van írva, de őszintén szólva nem túl lélekemelő a magas labdák lecsapdosása.

Elhatárolódási klauzula:

Természetesen a fentiekkel nem a Fideszt kívánom védeni, felőlem nyugodtan fel lehet őket kötni, és nem fogok könnyeket hullajtani sem értük, sem azokért, akik meghúzzák a hátukat a lincselés közben. Természetesen nem hiszem, hogy a HaHások lincseltek bent, és tisztában vagyok azzal, hogy Kubatovék hazudnak. Mint mindig. Mondjuk ezen legalább nem lepődöm meg.

2013.03.11. 22:33:14

@Maitre: Különben nekem szimpatikus volt, ahogy kiállt, és megpróbálta helyretenni a kölyköket. A bácsi idejében amikor egy idősebb ember rájuk szólt hogy "takarodjatok haza", akkor indultak."

Nem. Tévedésben élsz: 2006-ban sem indultak haza, de 1956-ban sem, sőt, 1919-ben és 1917-ben sem, de ha ötven évvel ezelőtt beszólnak a kocsma előtt, le is szúrják Szabolcsban, Vasban...

2013.03.11. 22:43:58

@Maitre: Btk. 176/A. §(2)Aki félelemkeltés céljából

mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy veszélyeztető esemény következik be,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Tehát megint tévedtél. Nem szerepel benne a felfegyverkezve kitétel.
Sajnálatos, hogy ilyen alantas , szellemileg alultáplált emberek tetteit képes vagy védeni, csak mert a te politikai oldaladon nyilvánul meg.

2013.03.11. 22:54:15

@[Lombroso]: BIRTOKHÁBORÍTÁSÁRA"

Szó sem lehet birtokháborításról. senki nem akarta a fidesz birtokát, a székházat elvenni. Sem jogilag, sem erőszakkal. Ugyanis a birtok a fidesz tulajdona, ezt a tulajdonlást senki nem vonta kétségbe.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.11. 23:25:00

@Könnyen elkaptuk, uram!: A birtok a tulajdona... Na jó, ez az a rész, ahol nem érdemes folytatni. Majd ha megismerkedtél a birtok illetve a tulajdon fogalmával, akkor fussunk neki újra a témának. Látod, én sem ugatok bele a hidegfolyatásról vagy a java programozásról szóló eszmecserékbe, akkor talán neked sem kellene a jogi kérdésekkel foglalkoznod.

Elgondolkodtam rajta, hogy esetleg segítek azzal, hogy bemásolom a Ptk. releváns részeit, de inkább oldd meg magad. A XVI. fejezet környékén keresgélj.

2013.03.12. 00:51:58

@[Lombroso]: Ki szövegértés: adott esetben a székházról, mint ingatlanról van szó. Ez bizony mind birtoka, mind tulajdona a fidesznek, hacsak nem bérli.
Bérli?
Szóval kicsit vegyél vissza az arcból.
Szerintem ebbe se ugass bele. Kutya rossz vagy.

2013.03.12. 00:53:17

@[Lombroso]:" A hatályos Polgári Törvénykönyvünk szerint, ha a birtokost birtokától jogalap nélkül megfosztják, vagy birtoklásában jogalap nélkül zavarják, birtokvédelem illeti meg.

Ennek a mondatnak a könnyebb megértése érdekében célszerű először a birtok fogalmát tisztázni. A birtok az a tény, állapot, amikor valakinél, valakinek a fizikai értelemben vett hatalmában van egy dolog. A birtok azonban nem egyenlő a tulajdonnal. A tulajdon esetében az a fő kérdés, hogy enyém-e a dolog, míg a birtok esetében elsődlegesen csak az számít, hogy nálam van-e a dolog. Ha valaki bérel, mondjuk egy lakást vagy egy autót, azáltal nem lesz annak tulajdonosa, viszont birtokosa lesz, mert nála van, a hatalmában tartja. A birtoklás tényének legfontosabb következménye tehát, hogy a birtokost védelem illeti meg a birtokháborítással szemben. "
Csak hogy okuljál kicsit.

2013.03.12. 01:05:15

@[Lombroso]: Egyébként Ptk 187-188 § -t ajánlom figyelmedbe. Tudod, vannak olyanok, hogy paragrafus. Nem bekezdés, attól kicsit konkrétabb hivatkozási hely is van.

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2013.03.12. 01:28:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: Jaj de rohadt ügyes vagy, már ismered a §-t, és tudsz guglizni, hát gratulálok, még akár köztársasági elnök is lehet belőled. Minden képességed megvan hozzá.

2013.03.12. 09:04:42

Hát nem tudom, 1919-ben kiket is kellett volna hazaküldeni, a bőrkabátos kivézőosztagokon kívül, őket meg értelemszerűen nem lehetett, ugye. Vagy még azokat, akik az ő tetteik miatt állottak bosszút utánuk. De szóljatok csak, ha valamiről lemaradtam volna.

Követelt, mert-e követelni ott és akkor bárki és bármit is? Igazi civil néptömeget, a pártok, vagy a gyári munkások agitátorok által összehívott toborzó-gyűlésein kívül kb. 3-szor mutatott fel az a kor:

először mikor a Parlament előtt HATALMAS transzparenseken-molinókon áll, óriási, nyomtatott nagybetűkkel a keménykalapok erdeje felett, hogy a sajtófotók nyújtotta hatalmas propaganda-lehetőség kedvéért minden nyájas mozgókép-megtekintő és lapolvasó is jól láthassa a köz állítólagos óhaját, miszerint "Válasszák a köztársaság elnökévé Károlyi Mihályt" - persze mindezt már akkor is spontánul, nemde.

De aztán Kunékat már az égvilágon senki se követelte.

Azután meg az első "szabad" május elsején vonultatták ki a népet, ezt az áldott jó szokást aztán 1945-1990 között addig gyakorolták a komcsik, hogy a pronyók végül elhitték, hogy ez tényleg róluk szól ... bár ma ezen össznépi dzsemborikon valahogy már senki sem beszél még a családja előtt sem az "imperialisták", sem a bankárok sem más kizsákmányoló és rabszolgasorba taszító kapcsik ellen.

Most ne ejtsünk szót talán a falvakban-városokban néhol összeverődött éhséglázadókról, akiken aztán kemény példákat statuáltak, a rekvirálások ellen tiltakozó parasztokról, bár a bőrös (!!!) legények őket aztán tényleg "haza" küldték.

S végül mikor az antant szavára végre kitakarodó románok után Horthy vonult be, akkor is elég sokan, gyakorlatilag a város összes normálisnak és magyar érzelműnek, valamint keresztény hívőnek megmaradt, a komcsik, vagy a megszálló románok által korábban teljesen kifosztott, félig kicsinált, vagy fenyegetett polgára örült neki, szívből.

Persze, hogy az 1945 utáni propaganda csak a fehér lován a vonuló katonái előtt táncoltató admirálist volt hajlandó bemutatni, meg a beszéde gerincét adó retorikát, de arról, hogy több helyen is lelkesen, beszédekkel, virággal, meg versekkel, egész rezesbandákkal várták, valahogy megfeledkeztek, s minden erre utaló dokumentumot jó mélyre süllyesztettek el. Már ha egyáltalán meghagyták azokat.

Na szóval kit küld(het)tek volna haza 1919-ben és kik, ha szabad még egyszer kérdeznem?

A többi citált évszámról meg később.

2013.03.12. 09:53:14

Persze vol pl. még tüntetés akkor, 1919-ben másért is, az év elején még, mikor a falvakban követelték a feudális rend felszámolását és a földosztást,

(ez utóbbi valahogy a dicső vörösöknek nem volt túl sürgős, még a Károlyi magánakciója után sem, a látszatintézkedést korábban dekrétum formájában elővezető Lenin elvtárssal ellentétben)

vagy később mikor a szerzetesrendek tervbe vett feloszlatása ellen, a kivonultatott biztosokkal szemben egy helyütt pl. asszonyok tüntettek, azzal, hogy "adják vissza a vallásunkat!"

Maitre 2013.03.13. 11:21:08

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nekem nincs politikai oldalam. :)
Annak meg, hogy a btk-t azok szokták értelmezni akik, és nem azok, akiket megtanítottak olvasni, megvan a maga oka. ;)
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0