"Legyetek öngyilkosok"
2013. május 12. írta: Fedor

"Legyetek öngyilkosok"

Egy hozzám érkezett komment, tele kóros gyűlölettel és összeesküvés-elmélettel. Kórkép a a jobboldali szavazóról.

Kedves kommunista és zsidó barátaim! 

Szeretném felfedni előttetek, hogy miért nem voltak választások 2009 körül.

Mert egyfelől az igaz, hogy féltek a 2/3-tól, de attól még lehettek volna. Mivelhogy ténylegesen nem a 2/3-tól féltek, hanem attól, hogy a Fidesz alkotmányozási lehetőséget kap.

Volt egy megbeszélés, egy alku. A lényeg az volt, hogy

1) a kormány lemond és előrehozott választások lesznek
2) cserébe egy olyan alkotmánymódosításért, miszerint az alkotmány módosításának érvénybe léptetésére a következő parlamentnek is rá kell bólintania.

Tehát fideszkétharmad lett volna, de fideszalkotmány nem.

A Fidesz BENNE LETT VOLNA az alkuban.

A ti, kedves zsidó és kommunista barátaim, tehát a ti pártjaitok szintén. Mármint a vezetőség. De nem ám a képviselők!

Mert az, hogy az MSZP ekkorát fog bukni, amekkorát, azt ugyan akkor még nem tudta senki. De azt, hogy az új parlamentben az MSZP-nek SOKKAL kevesebb képviselője lesz, az mindenki számára világos volt.

Márpedig a hatályos törvények szerint az aktuális Parlamentet feloszlatni kb. nem lehet, de saját magát feloszlathatja. De ehhez az MSZP képviselőknek lényegében a saját kirúgásuk mellett kellett volna szavazniuk.

Erre pedig nem voltak hajlandók. Nem, és kész.

Hát ezért volt a 2008-as válság, ezért volt még három és pokol, és így jutottak pártjaitok oda, ahova valók: a történelem szemétdombjába, a történelemkönyvekbe lábjegyzetnek.

Ennyit rólatok, meg képviselőitekről.

Ugyanakkor a Fidesz a saját képviselőivel meg tudja oldani a Parlament felére csökkentését.

Ennyit meg az ellenoldal képviselőiről.

Kedves kommunista és zsidó barátaim!

Hát így ért véget életetek szomorú története. Vonjátok le a tanulságot: legyetek öngyilkosok.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr205296313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.05.12. 13:23:17

És ez a szerencsétlen Fideszes (jobboldali) kommentelő el is hiszi, amit leírt? A Fidesz ha kétharmaddal nyer 2009-ben egy előrehozott választáson, akkor ugyanúgy Fidesz alaptörvényt készített volna, mint amit jelenleg tapasztalhattunk. A Bonsai Duce szó nélkül rúgott volna fel minden korábban megkötött megállapodást.
Vagy a kedves kommentelő arcába hányszor hazudott bele a "miniszterelnök úr" mióta hatalmon van?

DeMarco 2013.05.12. 16:44:30

Akár hihető is lenne a sztori. Miért ne?

Mindenki tudja és mindenki emlékszik, hogy előrehozott választásokat kellett volna akkor tartani. Erről szerintem nincs különösebb vita.

A végeredmény választási szempontból akkor sem változott volna. De gazdasági szempontból óriási a különbség. Akkor még a görög válság előtt voltunk, sokkal szabadabb pályán mozogtunk, függetlenül a 2008-as államcsődtől és az imf hitelétől.

Semmi szükség nem volt a min.elnök keresési road showra, sem a csukott szemmel mindent aláíró mari nénire.

Új alkotmány mindenképpen lett volna, hiszen évekkel korábban készültek erre, a sztálini alkotmányt minden kormány le akarta cserélni. Kisebb parlament szintén szükséges volt, csak nem volt meg hozzá sosem a konszenzus és a kétharmad. Konszenzus most sincs, de jobb is, így kimaradtak az elvtelen alkuk és mutyik. A kimaradt képviselők pedig kapnak helyet máshol ideiglenesen.

Ami meg az érintett feleket illeti, valóban öngyilkosok lettek, legalábbis morálisan. Minden különösebb behatás nélkül saját magukat szalámizták fel, osztódtak ezer darabra, teszik folyamatosan nevetségessé magukat.

Nem is tudom mi a viccesebb. A külföldi pajtások vérben forgó szemmel javasolt ötletei, h úgy, mint izraelben, itt is szarni kellene a demokráciára és lemészárolni a jobbikosokat, függetlenül a demokráciától, szavazóktól, választásoktól, szabad véleménynyilvánítástól, stb. Vagy, hogy mennyire nincsenek képben valójában és igaz, h csak nagyon halkan, de elnézést kell kérniük tájékozatlanságuk miatt.

De ide sorolhatnám azt a kampányplakátot is ami nagy betűkkel hirdeti, h meg fogják szüntetni az egysávos adózást. Mintha azt látnám vörös betűkkel, h ránk sose szavazz, mert rohadtul megszívod. (Nem mintha nem tudnánk.) Hát nem tudom, ha vki ennyire nem akar nyerni, akkor minek indul?!

Egyre-másra jönnek a jó adatok és ha a végén kikerülünk ténylegesen (mert gazdaságilag már kint vagyunk, csak politikailag zsarolnak) a túlzott deficit eljárás alól, akkor igazán nem tudom, h mivel fognak kampányolni az ellenzékiek. Azzal, h felvesznek egy jó nagy imf hitelt és eltörlik a bankadót? Nagy sikerük lesz... Nekünk meg négyötöd...

Vidéki 2013.05.12. 16:47:35

A komment, tele van kóros gyűlölettel.

Az mindenesetre jó, hogy ezt a kóros gyűlölködőt ezért nem terjesztették fel Budapest díszpolgára címre és nem kapott Kossuth díjat, mint Kertész Ákos aki szintén tele volt kóros gyűlölettel.

Gyurcsány által Kossuth díjjal kitüntetett és a Demszky által Budapest díszpolgárává avatott Kertész Ákos minden magyart genetikusan alattvalónak, röfögő moslékot zabáló disznónak nevezett a Népszava testvérlapjában az Amerikai Népszavában.

A magyargyűlölet „a demokratikus ellenzék” felfogásában helyénvaló, sőt Kossuth díjjal és díszpolgársággal jutalmazandó.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.12. 16:49:08

@DeMarco: Annyira hiányzott már ez a józan, elfogulatlan, és a tényekkel tisztában lévő hang :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.12. 16:50:43

@Vidéki: És igen, megint teljesítetted a feladatot: egy átlátszó csúsztatással megpróbáltad újfent áttolni a szart a másik oldalra.

Csak közlöm veled, hogy nem sikerült.

Vidéki 2013.05.12. 17:00:41

@DeMarco:

Írod: "De ide sorolhatnám azt a kampányplakátot is ami nagy betűkkel hirdeti, h meg fogják szüntetni az egysávos adózást."

Hajdanában-danában, mikor még az MSZP-SZDSZ koalíciós partnerek voltak láttam sok olyan SZDSZ-es választási plakátot, amire ez a szöveg volt írva: 18 %, Ez ilyen egyszerű.

(Egykulcsos adóról beszéltek).

Akkoriban az MSZP sem agitált az SZDSZ választási plakátját (az egykulcsos adó gondolatát) ócsárolva, sőt eltűrte, hogy „a farok csóválja a kutyát”.

Most érdekes módon ugyanezek a közvélemény deformáló értelmiségiek vadul hörögnek az egykulcsos adó hallatára.

Vidéki 2013.05.12. 17:07:51

@Fedor:

Írod: "áttolni a szart a másik oldalra."

Miért?

A szar talán nem szar, ha Kertész Ákos szarja?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.12. 17:09:22

@Vidéki: "Akkoriban az MSZP sem agitált az SZDSZ választási plakátját (az egykulcsos adó gondolatát) ócsárolva, sőt eltűrte, hogy „a farok csóválja a kutyát”.

Most érdekes módon ugyanezek a közvélemény deformáló értelmiségiek vadul hörögnek az egykulcsos adó hallatára."

Szóval.

1. Nem agitáltak, mert nem volt mi ellen. Az SZDSZ plakátolt, az MSZP meg nagy ívben leszarta.
2. Az MSZP akkor se akart egykulcsos adót, most se akar. A különbség annyi, hogy akkor ezt elég volt elmondani egy kormányülésen, most viszont a FIDESZ megvalósította, így persze, hogy kampányolnak ellene. Viszont nem nagyon fogsz tudni mondani egy volt SZDSZ-est sem, aki azt mondaná, hogy az egykulcsos adó rossz. Én se mondom, csupán azt, hogy rosszkor és rosszul lett bevezetve, és így ebben a formában káros, átalakításra szorul.

Ja, és nem 18% volt azon a plakáton, hanem 20, de ez részletkérdés :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.12. 17:15:39

@Vidéki: Nem, csupán felmerült egy téma, és te ahelyett, hogy esetleg elgondolkodnál rajta, rögtön előjössz egy hasonlónak mondható esettel, csak épp jól teletűzdeled hazugságokkal. Merthogy hiába sugallod azt, hogy a baloldalon egy hasonló kijelentés kossuth díjat ér, Kertész Ákos az irodalmi munkásságáért kapta a kitüntetést jóval a az omminózus mondat ELŐTT, utána viszont minden normális baloldali és liberális elhatárolódott attól az elfogadhatatlan kijelentéstől.

Szalonképtelen mondatokat nálatok szokás védelembe venni, meg utána kitüntetést adni, lásd pl. Bayer Zsótitt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.05.12. 17:19:16

@DeMarco:

Az mszp képviselők megérdemelték a sorsukat.

A roadshow is nevetséges volt.

Államcsőd hol volt 2008-ban?
NEM VOLT ÁLLAMNCSŐD. Volt viszont spekulációs támadás a Forint ellen, ami miatt kellett az IMF-hitel. Megnöveltük általa a devizatartalékainkat.

Vidéki 2013.05.12. 17:23:36

@Fedor:

Ebben egyetértünk: "Viszont nem nagyon fogsz tudni mondani egy volt SZDSZ-est sem, aki azt mondaná, hogy az egykulcsos adó rossz. "

Az egykulcsos adó gondolata a híres, neoliberális közgazdásztól, a Nobel díjas Milton Friedmantól származik, még 1960-ból.

Újkapitalista országok, élükön Észtországgal Jeffrey Sachs hatására az egykulcsos adót egymás után bevezették.

Nem lehet azt mondani, hogy ez náluk gazdasági katasztrófát okozott volna.

Gaál Csaba a VG-n ezt írja:

Szögezzük le rögtön: az egykulcsos adórendszer nem ördögtől való. Mérsékelheti az adóelkerülést, többletmunkára ösztönözhet, és javíthat azon a korábbi évekre jellemző aránytalanságon, hogy a személyi jövedelemadó kétharmadát az adófizetők mindössze 15 százaléka fizette be.

Vidéki 2013.05.12. 17:27:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Írod: "Államcsőd hol volt 2008-ban?
NEM VOLT ÁLLAMNCSŐD."

Az őszinte öszödi Böszme viszont már 2006-van nem úgy látta, mint te és többek között erről így vallott:

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége,

meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni,

segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni.

Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.

Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.

És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.

Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. „

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.12. 17:37:10

@Vidéki: "Újkapitalista országok, élükön Észtországgal Jeffrey Sachs hatására az egykulcsos adót egymás után bevezették.

Nem lehet azt mondani, hogy ez náluk gazdasági katasztrófát okozott volna."

De nem is úgy vezették be, mint a FIDESZ, és nem is épp egy válságból kilábalóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.12. 17:39:14

@Vidéki: És mi köze van a kettővel korábbi miniszterelnök akármilyen mondatának négy évvel korábbról Orbánék 2010-es bénázásához és hazugságaihoz?

Neked elvonásai tüneteid lennének, ha nem csúsztathatnál folyamatosan...

poor 2013.05.12. 18:43:29

Vidéki 2013.05.12. 17:27:52
Hiába hányod tele az összes blogot a hazugság hegyeiddel. Ilyenek vagytok, mint olvasható. Tudod a fidesz LOP, CSAL, HAZUDIK.
Jó lenne ha a böszme vezéred elmondaná az öszödi beszédét eltakarodnátok, mielőtt teljesen tönkre teszitek az országot. A kormányzáshoz nem értetek csak a hazudozáshoz!!!!

toportyánzsóti 2013.05.12. 19:27:43

@Vidéki: Agyadra ment azelmúlnyócév lopáskimaradása bérbirka,mentek a maszop után narancsbolsevik.

dr. jenőke (jenőke) 2013.05.12. 19:58:25

A Magyar Posta, tehát a magyar állam, azaz Magyarország, a mi hazánk – mint azt a 444.hu az azeri hírügynökség után hírül adta – emlékbélyeggel kedveskedik Azerbajdzsán volt diktátora, a pár éve elhalt Hejdar Alijev születésének 90. évfordulója alkalmából.

Nevezett Alijev, Hejdar nem csupán párttitkár, KGB-vezető volt a kommunizmusban, hanem dinasztiaalapító is: az ország jelenlegi diktátora épp a fia, Ilham Alijev. Ők a mi barátaink.

Vidéki 2013.05.12. 20:25:59

@Fedor:

Nem figyeltél!

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn nemes úrnak válaszoltam

aki azt kérdezte "Államcsőd hol volt 2008-ban?"

Ha államcsőd nem is volt, de már 2006-ban az őszinte öszödi Böszme megkongatta a harangokat a valóságos vészhelyzet miatt:

"Nincsen tovább. Nincsen. "

Vidéki 2013.05.12. 20:27:42

@toportyánzsóti:

A ragadozó állat ne vicsorgassa a fogait, hanem érveljen racionálisan, ha képes rá

Szúrófény 2013.05.13. 03:56:19

„2002 VÁLASZTÁSI SZÓRÓLAP TERVEZET! „NE FOLYTASSUNK NEGATÍV KAMPÁNY!” LESZAVAZVA, ELBUKVA!
— Az, hogy megbuktak 1919-ben, 1956-ban, 1989-ben?
— A megszállók, és csalások segítségével jutottak hatalomra 1948-ban?
— Félmillió embert hurcoltak meg törvénytelen eljárással, tízezreket veréssel, börtönnel?
— Hogy a moszkvai helytartók köztörvényes bűnözők voltak szerte a világon!
— Hogy idegen tankokat hívtak be saját népük ellen?
— Repülőgépről géppuskázták, sortüzekkel irtották a hatalmuk ellen tüntetőket, hatvan helyen az országban!
— A világ minden táján megbukott az eszme a gyakorlatban?
— A gazdagok vagyonát elszedők, magukévá tették az „állami, népi vagyont”!
— A kizsákmányolók elűzői maguk lettek kizsákmányolóvá?
— A nácizók magukon viselik a nácizmus ismérvét? — milliárdosok hirdetnek szocialisztikus jólétet kapitalizmusban!
— Minden, amit hirdettek, tettek, és tesznek, hazugság.
— Ostobaságuk, gazemberségük, révén lejárattak egy jobb sorsra érdemes eszmét?
— A szegény tömegeket ugyanúgy becsapták, mint mindig a történelemben?
— A volt internacionalisták nemzeti szocialisták a szó hitleri értelmében?
— És végül, de nem utolsósorban, az öszödi beszéd, ahol nem csak a hazugságaikat, hanem az inkompetenciájukat is beismerte Ferenc?

DeMarco 2013.05.13. 07:06:55

@Fedor: "Annyira hiányzott már ez a józan, elfogulatlan, és a tényekkel tisztában lévő hang :-)"

Azért nem kellett volna szolidaritást vállalni velem és egy posztot sem írni az egy hónap alatt... :)

DeMarco 2013.05.13. 07:08:01

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Államcsőd hol volt 2008-ban?
NEM VOLT ÁLLAMNCSŐD."

Éppenhogy. Technikailag az volt.

Doberdo 2013.05.13. 08:25:48

Tegyük fel, hogy lehetett volna ilyen alku a két párt között. Erős kétségeim vannak, hogy a Fidesz az alku végrehajtását követően nem alkotott volna
új alaptörvényt. A Fidesz ugyanis egyáltalán nem tartja be az alkukat....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.13. 08:49:23

@DeMarco: Semmi köze nem volt az országnak az államcsődhöz addig, amíg a Kósa és a Szíjjártó urak el nem intézték a nyilatkozataikkal, hogy bukjunk egy nagyot. Előtte nem sokkal viszont konkrétan még minket ajánlottak példaképnek, hogy így kell sikeresen válságot menedzselni. Igaz, az még Bajnai alatt volt...

toportyánzsóti 2013.05.13. 09:13:06

@Vidéki: Sosem vagy képes felfogni magadat minősíted jobber kultúrlény.Azeri szaros a szád széle,nyald körbe rendesen ha ízlett ha nem.

DeMarco 2013.05.13. 09:40:03

@Fedor: Ó, drága emlékezet, be jó is felejteni...

2008-ban konkrétan alig pár napon múlott az államcsőd, ha akkor nem veszik fel az imf hitelét, most nem lenne miről beszélni, mert a népharag elég csúnya tud lenni. Akkor nem kétharmad lett volna, hanem lázadás...

És hogy visszacsengenek az akkori kedves hazug szavak, a pannon pumáról és a "nem kell aggódni a válság miatt, mo-ra sosem fog begyűrűzni, minket egyáltalán nem fog érinteni" hülyeségekről.

Naná, hogy később minket ajánlgattak. Ki ne szeretné a technokrata mari nénit, aki csukott szemmel ír alá bármit, amit elétesznek?? Fizetni meg majd úgyis más fog... mi, most.

Azt hinné az ember, hogy tanultak belőle, legalább ekkora bukás után elgondolkodtak. De ez a plakát nem erről árulkodik. Éppen ellenkezőleg. Jó erősen tökön rúgták megint magukat.
Így tovább! Még akarunk plakátokat: Szavazz ránk, csökkentjük a fizetésedet! Szavazz ránk, elvesszük a családi kedvezményeidet! Szavazz ránk, újra eltöröljük a kettős állampolgárságot! Szavazz ránk, eltöröljük a bankadót és a vállalati adókat, újra TE fogsz mindent fizetni! Szavazz ránk, mi úgysem akarunk nyerni!

Azt mondják a negatív kampány is kampány, csak valamit félreértettek a szocik. Nem magukat kell lejáratni...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.13. 10:01:19

@DeMarco: Kivételesen figyelmetlen voltam, én 2010-ről írtam (ez talán ki is derült a szövegből), míg te 2008-ról. Más szitu. Akkor tényleg közel voltunk hozzá (bár tényleg nem volt az).

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.05.13. 10:15:39

@DeMarco:

"2008-ban konkrétan alig pár napon múlott az államcsőd, ha akkor nem veszik fel az imf hitelét, most nem lenne miről beszélni, mert a népharag elég csúnya tud lenni. Akkor nem kétharmad lett volna, hanem lázadás..."
- Nem államcsőd, spekulációs támadás. Bizonyos szempontból rosszabb, mint az államcsőd. Viszont a felvett IMF-hitel birtokában (megemelt devizatartalék, növekvő intervenciós lehetőségek) már képesek voltunk kivédeni.

"És hogy visszacsengenek az akkori kedves hazug szavak, a pannon pumáról és a "nem kell aggódni a válság miatt, mo-ra sosem fog begyűrűzni, minket egyáltalán nem fog érinteni" hülyeségekről. "
- Kötelező kincstári optimizmus, vö. Kósa-Szíjjártó-államcsőd nyilatkozat.

"Naná, hogy később minket ajánlgattak. Ki ne szeretné a technokrata mari nénit, aki csukott szemmel ír alá bármit, amit elétesznek?? Fizetni meg majd úgyis más fog... mi, most."
- És ki fogja visszafizetni a magasabb, piaci kamatozású hiteleket? Mi.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.05.13. 18:35:24

Fedor, ki a bolondabb? Aki ilyen kommentet ír, vagy aki posztként kiteszi a blogjában? :)

A mandiner.hu-n találsz annyit, hogy minden napra jut egy - ha nincs miről írnod.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.05.14. 08:38:28

@Holger Hartland: Az engem nem igazán vigasztal, hogy a Mandinerre több hülye jár... Sőt, ha elmennék a kurucra vagy az echotv.hu-ra, még többet és még durvábbakat találnék, tisztában vagyok vele. Persze, olvastam már én is sok hasonlót (egyébként itt is, a sajt blogom kommentjei között is), csak ez a komplexitásában maga az állatorvosi ló. Megörökítésre méltó elrettentő példa.

DeMarco 2013.05.16. 15:05:03

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Nem államcsőd, spekulációs támadás."

Annak hívod aminek akarod. A lényeg ugyanaz. Fizetésképtelenség.

"Kötelező kincstári optimizmus,"

Inkább idióta hazugság. Amit persze egy percig sem hittünk el, akkor is jókat röhögtünk rajtuk és készültünk ezerrel a válságra. Ami még így is túl gyorsan ért ide. Viszont devizahitel hiányában nem okozott különösebb problémát.

"És ki fogja visszafizetni a magasabb, piaci kamatozású hiteleket? Mi."

Arányaiban jelentősen változott. Egyre csökken a devizadósság és nő a forintadósság. Nem mindegy. És még ha nagy áron is, de kimentik az önkormikat is a devizacsapdából.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0