Na ennyit ér Orbán szava
2014. április 08. írta: Fedor

Na ennyit ér Orbán szava

Amikor látszott, hogy a nemzetközi visszhangot is keltő országos felháborodás miatt mégse lehet rapid módon felhúzni a Szabadság téren a történelemhamisítás emlékművét, Orbán - ritka kivételként, egyértelműen taktikai megfontolásból - átmenetileg visszakozott:

Február 15-én, a választási kampány hivatalosan is elkezdődött. Belátom, hogy a mostani pillanat aligha alkalmas arra, hogy együttérzéssel és higgadtan mondhassuk el véleményünket egymásnak
- írja Orbán Viktor abban a válaszlevélben, amelyet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetőségének küldött. Orbán szerint az a veszély fenyeget, hogy "a legnagyobb jó szándék mellett sem halljuk meg egymás hangját". Ezért a miniszterelnök a levélben azt javasolja, hogy a párbeszédet "a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után" folytassák, de a munkacsoportok addig folytassák a munkát.

Húsvét a jövő hét végén lesz, de ugye a választást már rég megnyerték (van annak már két napja is), így a kompromisszumra hajló hangra már nincs szükség, jöhet újra a beígért egyeztetés helyett a nyers erő:

Úgy tűnik, valóban csak a választások miatt halasztották el a nagy vitákat kavart német megszállási emlékmű felállítását. Kedd délután 10-15 munkás jelent meg a Szabadság téri helyszínen, kordonokat raktak ki, és megkezdték a szoborállítás előkészületeit. Az Index épp kedd reggel kérdezett rá a szoborprojekt sorsára a Miniszterelnökségnél, ahol csak annyit mondtak, hogy a kormányhatározat májusi határidőről szól. Úgy értesültünk, a helyszínen valóban az emlékműépítés munkálatai folynak.

Ennyit lehet adni Orbán szavára.

Azért különösen undorító ez az eljárás (a nyilvánvaló hazugság mellett), mert pont tegnap írt a régi-új miniszterelnöknek a MAZSIHISZ egy - az előzmények ismeretében meglepően békülékeny hangú - gratulációt az újraválasztása alkalmából:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Engedje meg, hogy a magyarországi zsidóság, a zsidó közösség nevében őszintén gratuláljunk ahhoz, hogy 2014. április 6-án a választók akaratából ismételten Ön alakíthatja meg Magyarország Kormányát.

Biztosak vagyunk abban, hogy a következőkben a zsidóság félelem nélkül élhet, szabadon gyakorolhatja vallását, vallhatja meg ősei hitét ebben az országban.

Hisszük, hogy Ön és kormányzata fellép majd az emberi egyenlőség eszméje mellett, fellép az antiszemitizmus, a rasszizmus, a xenofóbia minden formájával szemben, különös tekintettel a Holokauszt 70. évfordulójának megemlékezéseire.

A magyarországi zsidóság bízik abban, hogy az évszázados hagyományoknak megfelelően közjogi státusza változatlan marad, és a parlamentben nem hoznak a jövőben sem olyan döntést, amely megzavarná azt a harmonikus viszonyt, amely biztosította minden itt élő zsidónak az identitásválasztás szabadságát.

További sok sikert, felelősségteljes megbízatásához erőt, türelmet és jó egészséget kívánunk és kérjük Önre, feleségére, gyermekeire, és Hazánkra az Örökkévaló áldását.

Hát most expressz gyorsasággal megkapták a választ. Meg az ország is, hogy kiknek szavazott újra bizalmat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr175988212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.04.08. 18:49:29

most őszintén, meglepődött azon bárki is, hogy orbán (megint) hazudott?

DeMarco 2014.04.08. 18:50:09

Nem értem a problémát. Azt ígérte, hogy a választások előtt nem építik meg. Nyilván azért, h ne lehessen ebből kampánytémát csinálni és felfújni a lufit az ellenzéknek.

Nem építették meg.

A választások lezajlottak, a munkálatok rendben folytatódnak.

Ez azt mutatja, h az államgépezet nem állt le hónapokra, mint egyéb esetekben szokott választás után. Reméljük minden project hasonló lendülettel folytatódni fog.

Ami meg a kedves üzenetet illeti, teleóbégatták egész Európát a Jobbik erősödése miatt és befeketítették az országot ahol csak lehetett, ráadásul a fentebbi levélke inkább figyelmeztetés, semmint őszinte gratuláció...

De hát mit várnánk attól, aki minden turul szoborra ugrik és harap? A nagy demokraták lefossák a bokájukat ha meglátnak egy bronzmadarat...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.08. 19:00:41

@DeMarco: Akkor neked külön kiemelem, mert látom, szokás szerint szelektíven olvasol:

"Ezért a miniszterelnök a levélben azt javasolja, hogy a párbeszédet "a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után" folytassák, de a munkacsoportok addig folytassák a munkát."

DeMarco 2014.04.08. 19:14:09

@Fedor: És? A párbeszédet majd folytatják Húsvét után... a munkások meg folytatják a munkát addig is... mit nem értesz?

Venyigeszu 2014.04.08. 19:37:25

Mi a hír?!
Csak a hülye nem látta ezt előre.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.08. 19:49:14

@DeMarco: Jó van, látom a cinizmusod a régi. Hát mi a jóistenről egyeztessenek húsvét után, ha addigra már áll az emlékmű?

smartdrive 2014.04.08. 19:58:44

"de a munkacsoportok addig folytassák a munkát"

ezen mit nem értesz?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.08. 20:09:50

@smartdrive: Látom mindenki ennek a félmondatnak a direkt félreértelmezésébe kapaszkodik, aki nem akar szembenézni az igazsággal... Ha munkacsoport alatt nem a tárgyalófeleket értették, hanem a konkrét melósokat, akkor azok miért nem dolgoztak az elmúlt másfél hónapban, miért várták meg a választási győzelmet? neked is felteszem a kérdést: Hát mi a jóistenről egyeztessenek húsvét után, ha addigra már áll az emlékmű?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.04.08. 20:39:25

Folytassátok csak a párbeszédet, addig is épül a törvényes magyar kormány emlékműve. Ha nem tetszik nektek, akkor nyerjetek országgyűlési választásokat, és adjátok ti a következő kormányt. Le lehet majd rombolni, kedves liberális barátaim! Vége van ugyanis annak a rendszernek, amikor ti szabtátok meg, hogy mi hogy volt, és milyen emlékmű épülhet.

DeMarco 2014.04.08. 21:04:59

@Fedor: "Hát mi a jóistenről egyeztessenek húsvét után, ha addigra már áll az emlékmű?"

Mégis mi a jó Istenről kellene egyeztetni??? Elmondták, h nekik/nektek nem tetszik. És??? Te úgy képzeled az egyeztetést, h nem felel meg az ízlésednek, tehát ne is építsék meg. Ez nem egyeztetés vazze... Ez szimpla sírdogálás egy sason. Nehogy már 70 évvel és két generációval arrébb ne lehessen egy bronzsast kirakni az utca szélére... mindjárt berosálok...

Teljesen mindegy, h előtte háborognak, vagy utána, a háborgás és az álrettegés így is-úgy is borítékolható. Téged sem érdekel a sas, csak egy játékszer számodra, amin el lehet hegedülni a könyékig megunt antifa szólamokat.

Ebben az egészben az a döbbenet, h a dupla kétharmados bukta sem volt elég, h leálljatok a röhejes álrettegő hisztivel. Bár aztán nekem tök' mindegy, csináljátok csak, ezzel is csökkentitek az esélyt a brüsszeli kijutásra.

Reméljük a kapitányotok ismét csúnyán tévedni fog, mert ha a ballibák kerülnek hatalomra az ep-ben és a konzervatívok veszítenek, csúnya világ lesz mo-n. Akkor Brüsszel folyamatosan keresztbe fog tenni, ami magával fogja hozni a gyors kilépést... Az első lépése amúgy is az volt az összeomlásnak, h körbesírdogálták a külföldi nagykövetségeket, magyarázgatva csúfos bizonyítványukat...

Hol volt az izraeli nagykövet a választások éjszakáján? Jah, a Jókai utcában??? Akkor ne tessék prüszkölni egy sasocskáért...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.08. 22:03:38

@DeMarco:"Elmondták, h nekik/nektek nem tetszik. És???"

Tényleg, végül is mi köze van a zsidóknak egy van a zsidóknak egy Holokauszt-emlékműhöz?

Te tényleg ennyire barom vagy? Ennyi év után is meg tudsz lepni...

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.04.08. 22:45:37

@Fedor:
Ez nem Holocaust-emlékmű, ez lehet akkor a félreértés oka. Az emlékmű Magyarország német megszállására emlékezve épült volna, ha hagyjátok. Így most kicsit később fog, de az oka ugyanaz maradt.

Szúrófény 2014.04.09. 06:16:01

@DeMarco: Az orosz megszállási (felszabadúlási) emlékműveket, török minareteket eltűröd, ezzel mi bajod? Magyar "vezetés" már csak ilyen. (Hagy ne minősítsem! Ánusz nyalás kedvelő!)

DeMarco 2014.04.09. 07:57:00

@Fedor: Még azt sem tudod, hogy ez nem holo emlékmű, hanem a német megszállásra emlékezik. A 2. Vh nem (csak) a zsidókról szólt, bármennyire is bosszant ez téged.

Ennek okán tényleg semmi közük hozzá, nem kell mindennek a holobizniszről szólnia.

Természetesen észrevettem, mint mindig, h nem válaszoltál az igazi kérdésre: Hogyan képzeled el az "egyeztetést"?

anonymand 2014.04.09. 08:01:28

Tisztelt Fedor!

Most van-é véleményed egy másik posztodhoz írt bejegyzésemről?
A harmadik verzió kilőve.

fedor.blog.hu/2014/04/02/mar_a_latszatra_sem_adnak
anonymand 2014.04.03. 05:43:57

Tisztelettel:
anonymand

felcsutisuttyo 2014.04.09. 08:13:13

a metélt farkút nem érdekli hogy a Horthy rendszer küldte a zsidókat a halálba...nem érdekli a nap legferábodítóbb Csuti Suttyó arogáns tevékenysége......Ő csak a maga faszságát hajtogatta...és sértődötten ült már be eleve Kálmán Olgához!

Virág et. 2014.04.09. 08:25:36

@DeMarco: Jézusom.

Nem kell egyeztetni, csak akkor nem kell megígérni, hogy egyeztetni fognak róla. Meg hogy húsvét után. Főleg, ha esze ágába sincs betartani a szavát.
Felépített szobron már nincs mit egyeztetni.

Ez az egész a Vezér szavahihetőségéről szól. Az, hogy valami rezsimnyalonc álblogger izé itt ki sem látszik a Vezető seggéből ezt "gondolja" (muhaha), az egy dolog, az ebből él. De neked kéne saját véleményednek lenni. Szerinted az úgy oké, hogy tegnap azt mondom jövő hét után beszélünk a dologról, ma meg simán folytatom tovább, amit elkezdtem, mintha mi sem történt volna?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.09. 08:30:10

@Kuruc ezredes: @DeMarco: Tényleg, most, hogy mondjátok, a német megszállásnak az égvilágon semmi köze a holokauszthoz, valóban.

hambig 2014.04.09. 08:31:57

Nem nevezném országos felháborodásnak a mazsihisz véleményét. A mazsi egy mindenféle társadalmi felhatalmazás nélkül szekta szerűen működő törpe kisebbség akik folyamatosan fenyegetik a magyar lakosságot azzal, hogy károkat okoznak akkor ha nem teljesül a követelésük. Szebb világ lenne nélkülük.

anonymand 2014.04.09. 08:37:28

@hambig:

Te baromarcú!

"Szebb világ lenne nélkülük." - Erdélyben pedig magyarok nélkül.
Ha logikusak vagyunk.
Mert gondolkodást nem is tételezek fel rólad...

anonymand

sterimar 2014.04.09. 08:38:44

"nemzetközi visszhangot is keltő országos felháborodás"

Ez vicces. Milyen országos felháborodás, papa? Ugyan az a pár tucatnyi ember háborog, az ország ezzel szemben nagyjából tesz arra, hogy van emlékmű vagy nincs.

hambig 2014.04.09. 08:39:06

Történelem hamisítás az amikor nem lehet levetíteni az "ÁVOsok" c. dokumentumfilmet a tvben, mert benne van az összes szdsz-esnek az apja , mint elkövető, akik több száz ezer magyart öltek/erőszakoltak/kínoztak anno.

2014.04.09. 08:43:07

Szembe kéne néznie az ellenzéknek a hatalmas bukás okaival. Ehelyett túlméretezett hisztéria folyik az emlékmű körül. Az ország érdekét nem az szolgálja, ha a pártok permanens kampányként a történelmi tragédiákat tartanak napirenden.

www.atv.hu/videok/video-20140408-schiff

hambig 2014.04.09. 08:48:48

@anonymand: A két dolognak a világon semmi köze nincsen egymáshoz és ezt Te is jól tudod. De nektek aztán lehet mondani.

fizetekmegegysort 2014.04.09. 08:49:35

Kedves (kár)örömmámorban úszó jobberkék! Nem lenne baj, ha észrevennétek, amire Virág et. oly kedvesen rávilágított: ez a poszt nem arról szól, hogy ki nyert és ki nem, meg hogy volt-e holokauszt és tetszik-e az emlékmű.
Egy dolgoról van itt szó: a Vezéretek hazudott. De ő nyugodtan kilophatja a szemeteket, és belekakálhat a szátokba, ti akkor is tapsoltok neki, mert egyrészt habzik a szátok a baloldalra (ami lássuk be végre oda jutott ahova való, itt volt ennek az ideje), másrészt havi 2552 Ft rezsicsökkentéssel meg lehet benneteket annyira venni, hogy újraválassztátok Viktort. Szerintem legyetek büszkék magatokra, és kicsit se zavarjon, hogy a balosok ennél sokkal kevesebbért is elküldték a jó büdös francba az övéiket, és önkritikát gyakoroltak 2010ben (és most is). Hiába mondja ugyanis bárki, hogy ő baloldali, ha TETTEKBEN nem azt látjuk, amit szeretnénk, hát nem szavazunk rá. Ezzel szemben Viktor kikiáltja magát jobbosnak, egy darab intézkedésének, gazdaságpolitikájának vagy bármilyen tettének köze nincs a látszatkereszténységen kívül a valódi jobbos értékekhez, de TI még akkor is körbeimádjátok, ha feketén-fehéren hazudik. Na ezt hívják vallásnak. Vagy inkább bálványimádásnak?

kigyurt álat 2014.04.09. 08:49:57

Én például akarom ezt az emlékművet!!!

Azért, mert a dédnagyapám a zsidó ismerőseinek segített a kitelepítéskor, és amikor ez kiderült, őt is majdnem deportálták, de végül "csak" besorozták és kiküldték a szovjet frontra ahol hadifogságba esett. Ekkor már közel 60 éves volt. Az egyik fia pedig németek elleni harcban esett el.

Az ilyen történetekre nem emlékeztet semmi, köszönhetően a 40 éves szovjet-komcsi megszállásnak és agymosásnak.
Pedig a szovjet és a német megszállási emlékműnek csak együtt van értelme azon a téren.

Fogjátok már fel, hogy 2.vh nem egyenlő a holokaszttal és a magyarok nem egyenlők a nácikkal!

vidéki suzukis 2014.04.09. 08:50:13

Nem a mazsihisz fújja a passzátszelet Magyarországon?!
Ez hallatlan! Ez felháborító!
Ez felveti Orbán Viktor személyes felelősségét! Mondjon le! Hogy képzeli, hogy csak úgy emlékművet építtet a saját országában egy népképviselet által megerősített vezető, az Ő megkérdezésük nélkül?! ENSZ-EBESZ-EU-NATO-GETTO küldöttség már elindult, a 40 rettegő értelmiségi már csmagol, remélem!

Sir Galahad 2014.04.09. 08:50:13

Az emlékmű ügye az egyik téma, amiben nem értek egyet a Fidesszel. Az rendben van, hogy legyen emlékműve a német megszállásnak, de amit ide terveztek, az egy giccses borzalom. Ráadásul ha ekkora a tiltakozás ellene az érintettek egyik - fontos - csoportja részéről, érdemes volna kifogni a szelet a vitorlájukból a felállítás előtt érdemi tárgyalásokkal. Ugyanakkor mélyen ízléstelennek tartom, ahogy a baloldali ellenzék rátelepszik erre a tiltakozásra.

Kemence Bence 2014.04.09. 08:52:18

Dübörög a holokamu ipar, szánalmas.

whatevs11 2014.04.09. 08:53:25

@Fedor: Ezek szerint magadból indultál ki a szelektív olvasásos résznél. Idézném demarco kommentjének második mondatát:
"A 2. Vh nem (csak) a zsidókról szólt, bármennyire is bosszant ez téged."
Erre te hogy bírtad azt válaszolni amit? A kétbites koponyatartalmaddal nem sikerült odáig eljutni, hogy különbséget tegyél a "nem csak" és az "egyáltalán nem" kifejezések között?
És ezt nem azért mondom, mert amúgy egyetértenék velük szobor ügyben, pláne úgy hogy tényleg elhangzott egy ígéret az egyeztetésről. Na de az a mellébeszélés és hiszti amit itt tartasz egészen elképesztő.

Ad Dio 2014.04.09. 08:53:41

Fedor.

- Országos felháborodás nem volt. Néhány balliberális megmondó igyekezett a kampány hevében ebből is tőkét kovácsolni. Másik oldalról országos lelkesedés sem volt, ha a már említett megmondóemberek nem kürtölik tele a médiát a dologgal, aligha lett volna belőle közesemény.

- A MAZSIHISZ kackiásan visszautasította a kormány tavalyi közeledését, kilépett az emlékév projektból és úgy en bloc bemondta a haragszomrádot. Mer'ugye kormányválás.

- Most hogy nincs kormányváltás közeledne a hatalomhoz és meg van lepődve hogy az nem fogadja örömmel. Értem.

Szerintem nem volna baj ha a zsidóság egyik legerősebb hazai képviselő szervezete kissé lazítaná a párt-elköteleződését, mert nem igazán működik ez így.

Az emlékmű szerintem ritka ocsmány, de más baj nincs vele. A "mondanivaló", miszerint a németek megszálltak minket '44-ben és ez nekünk magyaroknak NEM VOLT JÓ, abszolút rendben van. Legalább annyira nem volt jó, mint a "felszabadításnak" nevezett orosz megszállás.

Ennyi. A Mazsihisz legyen már kicsit konstruktívabb. A Fidesszel lehet egyezkedni (nem könnyű, de lehet). A Jobbikkal nem. Ha a baloldal folytatja amit elkezdett :-(, akkor '18-ban a jobbik lesz a kihívó. Csakszólok.

Parajpuding 2014.04.09. 08:54:59

"Ennyit lehet adni Orbán szavára"
Ezt kb. 1998-2002 óta minden értelmes ember tudja. Kevesen vagyunk, ez igaz.
A zember, aki sosem hazudott :))))))
Nap, mint nap szembesülök azzal az ostoba naívsággal (Mazsihisztól a pedagógusokon keresztül a diákokig), hogy a tolvaj lókupec hátha mégiscsak államférfi. :))))))
A hülyéket hülyének lehet és kell nézni.

Virág et. 2014.04.09. 08:57:45

@Fedor: A magyar holokauszt emlékév apropójából épített szobornak semmi köze a holokauszthoz. :) Pógári, jobbódali értelmiség! :)

Na, ezzel egy kérdés eldőlt már: ebben a ciklusban biztos nem lesz műveltségi cenzus, mert azzal a kétmillió birkamenetes fele kb kiesne a 2018-as szavazásból. :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.09. 08:58:28

Igen, ez egy valóban történelemhamisító emlékmű.

dedalon74 2014.04.09. 09:00:08

@Virág et.: Nem a holokauszt emlékév apropójából építik, hanem a megszállás 70. évfordulója miatt.

anonymand 2014.04.09. 09:00:39

@hambig:

Tisztelt hambig!

"A két dolognak a világon semmi köze nincsen egymáshoz és ezt Te is jól tudod. De nektek aztán lehet mondani." - ezt gondold végig még egyszer.
Már hogyne lenne?
Ha itt, ebben az országban valaki vindikálja magának a jogot, hogy ilyet írjon egy másikról, egy honfitársáról, sőt azok csoportjáról, akkor milyen alapon nem teheti meg ezt egy román, ugyanígy egy magyarról, a magyarokról?
Nagyon is sok köze van a két dolognak egymáshoz!

Tisztelettel:
anonymand

Parajpuding 2014.04.09. 09:01:09

@Kemence Bence: öcsip*csi, te nemcsak szánalmas, de tanulatlan és primitív vagy. A történelemtanárod volt ilyen hitvány, vagy a szellemi képességeid korlátoznak?

vidéki suzukis 2014.04.09. 09:03:26

@Virág et.:
Ez az elitista, magyarokat lenéző hozzáállás küldte a szoci-ál-liberális oldalt a történelem szemétdombjára. Csak így tovább, soha jobb eredményt nektek!

Én_vezettem_? 2014.04.09. 09:03:58

én a fideszre szavaztam, de ez engem is megdöbbentett. egyrészt nem errőlt volt szó, másrészt nem érhető, miért kell ennyire erőltetni ezt a koncepciót. itt lenne a lehetőség aludni rá egyet, végigkérdezni az összes érdekeltet, zsidó szervezeteket, jobbos balos rózsaszín és hupipkék szakértőket, művészeket, esetleg kiírni pályázatot.
vagy összehívni mindenkit, és kompromisszumot kötni. Pl szerintem mindenkinek elfogadható, hogy már nehéz egy az egyben visszavonni az egészet, de bele lehetne építeni egy csomó mindnent: pl interaktív infókat, ahogy egy történész mondta: lehessen többet megtudni a dologról (vmi olyasmi volt hogy legyen benne az is hányan haltak meg a munkaszolgálatban, miért volt jogellenes, de az is hogy hányan menekültek meg munkaszolgálatosként, az is hány embert mentettek meg vagy bujtattak civilek, papok, de az is hányat árultak be, szóval egy árnyalt kép)

ehelyett tessék, durr bele a lecsóba.

Én magam személyesen is tapasztaltam, hogy óriási lejárató kampány van Orbán ellen, csúsztatásokkal, hazugságokkal, aljasságokkal. De PONT azért nem kellene (jogos!) támadási felületet adni.
A szavazók nem erre adtak mandátumot, hanem az ország rendbetételére, a magyar nemzeti öntudat visszaadására, a munkaalapú társadalom erősítésére. Nem arra, hogy mindenkinek a tyúkszemére tapossunk. Nekünk se tetszene, ha olyan VH-s emlékmű lenne, ahol az orosz medvét egy SS-sas kergetné hogy tapossa meg a magyar nőket... vagy mittomén, még ha nincs is teljesen igazuk az emlékművet ellenzőknek, akkor is, ha róluk szól (pl. zsidó áldozatok), a minimum hogy ki kell kérni a véleményüket, egyeztetni kell velük, stb.

Szóval ez -10 pont orbánnak. És biztos vagyok benne, hogy a 2 millió szavazó nagyrészének sem tetszik ez, és nem ezért szavaztak rá, hogy áterőltessen hazugsággal mindenkin át egy koncepciót.

ahogy többen

whatevs11 2014.04.09. 09:04:12

@Virág et.: Viszont a szegfüves birkák még olvasni sem tanultak még meg, segítek (ja meg némi töritudás sem ártott volna)
hvg:
"A budapesti Szabadság térre tervezett emlékmű nem a magyar holokauszt 70. évfordulóján tartott emlékévi események része, attól elkülönült kérdés, az emlékmű annak mementójaként fog állni, hogy Magyarország a területét megszálló német hadsereg bevonulása okán elveszítette önrendelkezését – írta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a szocialista Steiner Pál írásbeli kérdésére adott válaszában."

FAIL

mézesmackócskácska 2014.04.09. 09:08:39

Pontokba szedve...

1. Orbán mellébeszélt. Lehet szépíteni de ez van Ettől függetlenül sz**** rá
2. A Fidesz ezzel megint jól tematizálja a vitát, és szalámizza az ellenoldalt.
3. Ezt Schiffer tegnap nagyon árnyaltan jelezte is, de még Kálmán Olgának sem esett le.
4. Ha a Fideszt beterelik a gazdasági folyosóba akkor fel lehet vele mosni a padlót. Populistát a saját térfelén 2 millió hívő birka közt nem lehet megverni.
5. A jobbik sokkal profibban nyomja a Jörg Haider féle középre tolódást. 4 év múlva Kelet Mo. ban felmossa a padlót a Fidesszel. Ha addigra feláll a baloldal akkor az meg Pesten, és a nagyvárosokban. A Fidesz örülhet a listának...

De ehhez nem kell beleállni az ilyenbe boxzsáknak. A Jobbik ebben utcahosszal jobb...

Én_vezettem_? 2014.04.09. 09:09:01

@Sir Galahad: +1, én is ezt gondolom...

és igen, gusztustalan volt, ahogy az ügyre rátelepedtek az ellenzéki pártok.
de az is gusztustalan, hogy választás után 2 nappal szarunk az adott szóra...

az hogy tegyük félre, és beszéljük meg választás után nagyon előremutató dolog volt, szerintem a mazsihisz és a fidesz is mint intelligen, normális fél jött ki a dologból, de ez most nagyon nem elegáns....

csak egy néző 2014.04.09. 09:10:11

@Fedor:
Csodálom a kitartásod. Könnyebb egty csigát megtanítani felállni, mint ezeket az agymosott fidiótákkal értelmes vitát folytatni.
Azt írja ez ez a díszbarom @DeMarco: hogy
" Még azt sem tudod, hogy ez nem holo emlékmű, hanem a német megszállásra emlékezik."
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha mi a szövetségesei lettünk volna már akkor hitlernek.Mert ugye a magyarnak mindig kell egy segg, amit nyalhat (Hofi)
"Megszállásnak a történészek azt szokták nevezni, ha egy ország hadereje, egy ellenséges országot elfoglal, azzal a szándékkal, hogy az adott országot leigázza, maga mellé állítsa, a saját tömbjébe, érdekszférájába integrálja."
De nem is nagyon értem a csodálkozást, mert mit is mondott ez a suttyó felcsuti, "Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem azt, hogy mit csinálok" A pávatánca ennek a cinikus, öntelt, pökhendi párosnak (Kövér gyűlölködő komájával, mert szinte tuti, hogy ketten keverik a szart)csak hab a tortán

Kalmár 2014.04.09. 09:14:06

@Fedor: Az emlékműnek nincs köze a holokauszthoz.
Tudom, hogy nem tűnt fel, de a zsidók kétségkívül hatalmas veszteségén túl(ami helyesen, kellően "meg van emlékezve" mindehol)más is elszenvedett kisebb-nagyobb veszteségeket.

Például a hazád. Vagyis Magyarország.
Persze azt nem tudom, hogy ugyanaz e a kettő?

De a megszállással lehetetlenné vált a kiugrás, a zsidók további védelme, emiatt lett Budapest "erőd", emiatt tartott nekünk is tovább a háború, emiatt halt meg sokkal több magyar honvéd.
Ekkor vesztettük el a szuverenitásunkat.
Ha az emlékmű előtt állok majd, nem a zsidókra fogok emlékezni (bocs de arra egyfolytában emlékeztettek)
Nem a nácikra,(őket leszarom)hanem a magyar önrendelkezés teljes elvesztésére, amit soha többé nem engedhetünk harc nélkül.

Kicsit túlspanolt a hazai liberális értelmiség.
Kevesen is vannak, el is küldték őket a picsába sokadszor a választáson.
Megértem.

AKKOR SEM KELL FELTOLAKODNI MINDEN SZÍNPADRA!!

Ez nem rólatok és nem ellenetek szól!
Hagyjatok másokat is a saját tragédiájukra emlékezni anélkül, hogy csak a saját bajotokat tolnátok ezredszer a képünkbe!

DFK 2014.04.09. 09:14:29

@Fedor: Csak éppen ez nem holokauszt emlékmű, hanem a német megszállás minden (!) áldozatának emlékműve.
Amúgy nem is értem, miért lenne vétójoga egy 12000 fős kisebbségnek?

Amúgy mit csodálkozol? A MAZSIHISZ ocsmány módon törölte bele a lábát a kormányba a választás előtt. Miért akarna cimborálni a régi-új kormány velük ezután?

whatevs11 2014.04.09. 09:17:20

@csak egy néző: A Kállay kormány mond neked valamit? Nem? Ők voltak azok akik tapogatóztak a kilépés feltételeit keresve és ezzel a cselekedetükkel érték el, hogy Németo. "berágjon" és tiszteletét tegye az országban. Nagyjából annyira voltak szövetségesek, mint utána a szovjetek. Tudok gratulálni az ismereteidhez ó nagy baloldali intellektüel. Most jön az a rész amikor kifejted, hogy ebben az országban mindenki náci söpredék volt és első szóra irtották a zsidóságot?

whatevs11 2014.04.09. 09:19:29

@csak egy néző: azért ez a legszebb:
"Kövér gyűlölködő komájával"

"Könnyebb egty csigát megtanítani felállni, mint ezeket az agymosott fidiótákkal értelmes vitát folytatni."

Egyik pillanatban gyűlölködésről papol, kettővel előtte meg fröcsög a szájából a szar :D:D:D Túl szép!

DFK 2014.04.09. 09:22:04

Aztán meg addig rángatjátok a bajuszunkat az állandó holokausztozással, kárpótlással, fasisztákolással , hogy a végén tényleg benáculunk, oszt csinálunk egy Jobbik 2/3-ot.

hambig 2014.04.09. 09:23:18

@anonymand: Nagyon erősen elvitted a beszélgetést más irányba. Nem tudom, hogy miért , vagyis igazából tudom, de hagyjuk. Leírtad azt, hogy gondolkodást nem tételezel fel rólam, ez tipikus hozzáállás tőletek, ha elfogy a józan érv akkor jön a mocskolódás, gondolom a következő az lesz, hogy lefasisztázol. Én arra akartam utalni, hogy nem normális az, hogy egy mazsi szerű szervezet akire senki nem szavazott és igazából senki nem akarja, hogy helyette ezek döntsenek el bármit mondja meg, hogy merre fújjon a passzát szél. Az emlékmű egy semmiség, rajtuk kívül nem érdekelt senkit. Ők csináltak műbalhét belőle.

dany82 2014.04.09. 09:27:02

@Fedor: 2010 áprilisában és 2014 áprilisában is megsemmisítő ítéletet mondott a baloldalra a magyar nemzet. de nincsen semmi baj, Fedor elvtárs. ma elkezded az újabb 4 éves kampányt. ugyanúgy. folytatod, ahol 1 hete abbahagytad. és 4 év múlva újra nyer a Fidesz.

és pontosan (mégegyszer: PONTOSAN) emiatt.

Lófaszt sem értesz Te. Semmit sem. tegnapi KO-Schiffer András beszélgetést ajánlom a figyelmedbe. Semmit nem fogsz belőle megérteni, de javaslom, hogy azért hetente 1x nézd meg. és talán évek múlva egy halvány kis szikra feldereng abban a sötét kis komcsi fejedben...

És az mindenkinek jó lenne.

Én_vezettem_? 2014.04.09. 09:27:35

@fizetekmegegysort: "Egy dolgoról van itt szó: a Vezéretek hazudott. De ő nyugodtan kilophatja a szemeteket, és belekakálhat a szátokba, ti akkor is tapsoltok neki, mert egyrészt habzik a szátok a baloldalra (ami lássuk be végre oda jutott ahova való, itt volt ennek az ideje), másrészt havi 2552 Ft rezsicsökkentéssel meg "

hátha jobban tudom hogy milyenek a jobberek, egy kis infó:
Orbán nem a vezérünk, hanem az országunk miniszterelnöke (tiéd is). A csapból is az folyt, hogy mekkora szemét náci, és mégis hatalmas többséggel nyert. ezt nehéz elfogadni, a kognitiv disszonanciát úgy próbálod oldani, hogy mindenki birka, aki a fideszre szavaz. Pedig nem ezért nyert.
Azért, mert az alkoholista szomszédom, aki 10 évig bent ült a lakásba és folyatmatosan ivott az én adópénzemből most minden reggel felkel, felöltözik, megmosakszik, és (relative NAGYON) józanon elmegy közmunkázni.

Azért mert 20 év után végre nem románozhatják le azt a rokonomat, akinek a fiát 1 évig verték a rendőrök, mert székelyhimnuszt énekelt a ballagásán, és nem árulta be a többieket, 1 év után felakasztotta magát. A nagyapja még magyar állampolgálrnak született, és azóta a falujából se ment ki. Ő most nem román, hanem magyar. És ez így van jól. Azért , mert végre a kommunista, irigységre épített propaganda ELLENÉRE végre nem érzem magamat lúzernak, mert 10 éve minden adót befizietek, és 25 év tanulsá után "gazdag" vagyok, mert 200 felett van a nettóm. Mostmár nem 10-szer annyit fizetek adót, mint az átlag, csak 8-szor. De legealább azt érzem, hogy egy gesztust kaptam.

Azért, mert van valaki akinek a pedagógus fizetésemelés fontosabb volt, mint az IMF kiszolgálása, és megoldotta hogy az IMF elmenjen, az deficit eljárás megszünjön , és a költségvetésebe elrejtett tartalékból mégis legyen pedagógus fizetésemelés.

Azért, mert bár sajnálom a rokonaimat, akik egytől egyik rokkantnyugdíj mellett feketén fizikai munkát végeztek (és becsülöm őket, legalább dolgoznak), de végre azt érzem, hogy nem a csalás, a lopás, a bliccelés az, amit támogat az állam, hanem a munnkát.

Nem hülye 2 millióü ember, látjuk a hibákat, a korrupciót, hogy a fideszben sem a legjobb embereke vannak.

Hát ezért. Ahogyan a szocikra sem (csak) agymosott kommunista nyuggerek szavaztak akik horn gyulára maszturbálnak, hanem sokan értelmes érvek miatt (pl mert nem tetszik nekik a kormány bizonyos lépései).

És igen azért, mert végre anélkül ki lehet mondani (???) hogy emberek halála és szenvedése között nem szabad különsbéget tenni, és hogy rengeteg magyar ember szenvedett a VH alatt, esett áldozatául a német és a szovjet terrornak egyaránt, és hogy nem antiszemita akit felháborít, hogy Olaszfaluban szüleik szeme láttára végeztek ki (kit a reggeli mellet saját asztalánál, kit a hátsó kertben) orosz katonák, minden ok nélkül, vagy hogy hányezer öreget, kislányt, édesanyát erőszakolt meg a felszabadító hadsereg.
Igen, elég abból, hogy a 95% szenvedése az semmi, azt el lehet sőt kötelező hallgatni hazudni...

Na ez van. Leszarom a rezsiharcot, a fidesz szavazók többsége elvek mellet dönt, és nem fog arra szavazni, aki lerománozza a magyarokat. EZT nevezitek ti birkaságnak, én meg gerincességnek tartom. Nézőőpont kérdése, és tudjuk, hogy a baloldalnak ezt nehéz felfogni, hogy nemcsak a pénzen lehet szavazókat fogni..... de ott is sokan elvből szavaznak, és ezt tudom...

Na remélem felvilágosodtál, és a valóság kicsivel opontosabb ismeretében jobb döntéseket tudsz hozni.
(Vigyázz, az igazság fáj. Ha esetleg már nem tudsz mindent azzal letudni, hogy mindenki idióta barom birka orbánseggnbyaló, aki nem pont űgy gondolkodik mint te, akkor el kell majd kezdeni gondolkodni, és felülbírálni kritikusan saját álláspontodat. FÁJNI FOG!!!! de utána jó lesz)

2014.04.09. 09:27:52

Orbán nem hazudott, csak unortodox módon értelmezte korábbi levelét. Ezért hétfőn reggel magához vett egy darab húst, leült a tükör elé és önmagával egyeztetett, aminek az lett a vége, hogy egyhangúan támogatta az építkezés másnapi elkezdését.

KolompárJ. 2014.04.09. 09:28:09

Hányinger ez a rinyálás a szobor miatt.

A 2. hv. nem csak a holokausztról szól. A szobor sem a holokausztról szól. Még akkro sem, ha ezt sokan (vagy inkább kevesen, de hangosan) szeretnék belebeszélni.

A 2. világháborúnak mások és máshogy is voltak áldozatai. Miért nem lehet másról is megemlékezni a holokauszton kívül? Vagy máshogy kérdezem: miért mindig _csak_ a holokausztról lehet megemlékezni a 2. vh. kapcsán?

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 09:28:16

Kíáncsi lennék a jobberek véleményére,...ha mondjuk valaki egy olyan emlékmuvet akarna épiteni,...amin a Trianont egy elfogadható, sot...természetes és igazságos dontésnek állítaná be !?
Ez az emlékmu ugyanolyan igaz és elfogadott lenne ,...mint amit most készulnek felavatni...

平八 2014.04.09. 09:28:35

Arról van szó, hogy a Mazsihiszes zsidó a nagy politikai sakkjátszmában két szék közé a padlóra esett és most jó szokásukhoz híven ajvékolnak, hogy jajjhátdehogy. Hát, igen... jajjhátdehogy. Gyűlölöm a Fideszt (is) de ebben igazuk van, a fasznak pofáznak bele, megvolt az esélyük, hogy nagy beszélgetés legyen az egészből, elbaltázták. Igazán, csak egyszer, viseljék már el a következményeket azért, amiért ők sem tökéletesek. Köszi.

lavór 2014.04.09. 09:31:06

Na, kíváncsi leszek, mi lesz ennek a vége.

Virág et. 2014.04.09. 09:31:20

@dedalon74: @whatevs11: Pontosan ismerem Semjén utólagos magyarázkodását. Ez már a kormányzati kihátrálás eredménye. Ezt az évet éppen ez a kabinet nevezte ki holokauszt emlékévnek.
Ennek csak a botrány után nem lett része hirtelen a szobor. Főleg, amikor a zsidók mondták, hogy ők akkor ezen inkább nem vennének részt.

Nem kéne a kármentést úgy beállítani, mint eredeti tervet. Ehhez nem vagyok sem elég naiv, sem elég szemellenzős.

@vidéki suzukis: Először is, én nem indultam a választásokon, engem nem érdekel, hogy te vagy mások mit gondolnak, hova szavaznak. Ha neked jó ez így, egészségedre, a te dolgod.

Másodszor meg azt lehet lenézni, aki hagyja magát vagy erre okot szolgáltat. És nem, a hülyék azok nem egyenlőek a magyarokkal, hiába szeretnéd ezt a látszatot kelteni. Én nem a magyarokat nézem le (én is az vagyok, magamat meg aztán a legkevésbé sem nézem le), hanem az ostobákat. Hogy ezek magyarok vagy épp svédek az teljesen mindegy.

nnnnnnnn 2014.04.09. 09:32:35

nemtudom ti hogy vagytok vele, de engem jó érzéssel tölt el figyelni, hogy hápognak a ballibsik és közben az ég világon semmit se tudnak tenni orbán és a fidesz akarata ellen.

szempontcsuzli 2014.04.09. 09:33:12

Na, ujra szol a hatlovetu...hivatasos rettegok,frocsogok

♔bаtyu♔ 2014.04.09. 09:33:13

Nem vagyok híve a rendőri erőszaknak, ha tüntetnek, semmi gond, de a rendőröknek tegnap szét kellett volna verni azt a csürhét, aki lerombolta a kerítést.

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 09:34:18

@KolompárJ.:
"A 2. hv. nem csak a holokausztról szól. A szobor sem a holokausztról szól. "

A II. világháború egyetlen állami emlékmuve sem sértheti meg a VALÓSÁG és a TORTÉNELEM tényeit...és nem sérthet kozosségeket !
Hazug az az emlékmu , amely - ha szimbólikusan is -, de nem a valóságot testesíti meg !

Kemence Bence 2014.04.09. 09:35:08

@Parajpuding: Komoly érvek, nehéz erre mit írni... Azért megpróbálok :)
- Igazad van "hitványak" voltak a töritanáraim egyet kivéve, aki '87-ben oda merte súgni nekünk, hogy '56-ban talán mégsem "ellenforradalom" volt. Még abban az évben távozott a suliból, viszont hatalmas inspirációt adott sokunknak a történelem megismerésére.
- Hogy szánalmas vagyok-e vagy sem, ezt nem tiszted megítélni, azt gondolom jobban kéne ismerned ahhoz, hogy erről még ha túláradó önbizalommal is rendelkezel, ítéletet mondhassál.
- Azt sem tartom reálisnak, hogy felmérjed szellemi képességeimet anélkül, hogy több információd lenne rólam. Fokozottan érvényes ez a "primitív" kitételre.
- Tanulatlansággal is nehéz megvádolni, mivel nem ismerheted iskolázottsági szintemet.

Bármennyire is szeretném máshogy értelmezni, de megjegyzésedet sértőnek és személyesnek érzem, aminek semmi köze nincs a tárgyhoz, ha nem bántalak meg vele szívesebben ismerném meg érveidet.

GonoszMostoha 2014.04.09. 09:35:19

Elegem van már a különböző vallási szekták nyafogásából, amikor annyi mindenre kellene a pénz. Akik érintettek az ügyben, dobják össze a pénzt, vegyék meg a területet az emlékműnek, fizessék ki a művészt, vállaljanak társadalmi munkát az emlékmű létrehozásában, oszt jónapot.
Miért kell a többi ember adóján élősködni, amikor azt a pénzt sokkal hasznosabb dolgokra is lehet fordítani?
Jó,hogy nem követel minden szekta, sértődött embercsoport magának egy-egy emlékművet közpénzből.
Az a baj, hogy tele vagyunk emlékművekkel, menetekkel, emlékezésekkel, de nem tudom, a zsidólk mikor adtak arról hírt, hogy például az éhező gyerekeket segítik?
Értük aztán meneteljen mindenki, de ők vajon mit tettek már a közösségért, akár a keresztény vallásúakért is?!

whatevs11 2014.04.09. 09:37:53

@Virág et.: Mutass már egyetlen hivatalos forrást ami a holokauszt emlékévhez kapcsolta a szobrot még a botrány ELŐTTRŐL kérlek. Vagy akkor mivel emlékév van most minden szobor a holokauszt miatt van? Gondolom Peter (Columbo) Falk szobra is, meg a Kossuth szobor másolata is a holokauszt emlékév miatt készült el és ha valaki azt mondaná, hogy nem az csak kihátrálna...

Előzetesen borítékolható volt a reakció és pont azért kellett a szobor "taktikailag" hogy megnyugtassák a széljobb oldalt is, hogy nem osztják a balos "szövetséges nácik voltunk" nézetet a holokauszt emlékév ellenére sem. Ez utóbbit megkérdőjelezni nem realizmus, vagy tisztánlátás hanem nettó ostobaság.

whatevs11 2014.04.09. 09:39:12

@whatevs11: utóbbi alatt a taktikai lépést értem a félreértések elkerülése végett...

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 09:39:24

@$$$=$$$:
"hápognak a ballibsik és közben az ég világon semmit se tudnak tenni orbán és a fidesz akarata ellen. "

Az rendben van , hogy az ország egynegyede által megválasztott vezeto...nem veszi figyelembe az ot meg NEM választó háromnegyed akaratát ???
2 millió akarat elég , hogy uralkodjon a 6 millió felett ?
6 millió választópolgár nem akarja Orvbánt...
Szerinted meg sem kell kérdezni a tobbséget ?
nem kéne gyeztetnie néha ?

hamisnero 2014.04.09. 09:39:55

orbánviktor ül a folyó partján, és az aranyhalat sütögeti szépen. arra megy a kövérlászló, és felkiált:
- miniszterelnökúr, mit teszel, hát a három kívánság?
- hö, azmá megvolt.

Blogger Géza 2014.04.09. 09:39:57

@Fedor: Párbeszédet lehet folytatni. De az nem azt jelenti, hogy a MAZSIHISZ-nek vétójoga lenne az országban folyó építkezésekre. Az a baj, hogy a MAZSIHISZ összekeveri a két dolgot. Ez nem egy zsidó pénzből, zsidóknak épült emlékmű, nem is holokauszt-emlékmű. A kormány nyilván úgy képzeli a párbeszédet, hogy meggyőzi a MAZSIHISZ-t, hogy hagyja abba a hisztit, a MASZIHISZ meg úgy, hogy leállíttatja az építkezést. Vélhetően egyik sem fog összejönni, de attól még beszélgetni lehet.

Amúgy lehet, szerencsésebb lett volna, ha az izraeli nagykövet nem tobzódik a Jókai utcában a választás éjszakáján... Legközelebb talán megpróbál diplomatikusabb lenni, ez most nem jött össze.

Virág et. 2014.04.09. 09:41:24

@♔bаtyu♔: Egy-két szemet is kilőhettek volna, ha már ott voltak, igaz? :) Vagy legalább egy lelkes nyugdíjas hozhatott volna sósavat. A keresztényi szeretet jegyében. :)

@dr kíváncsivagyok: Arról nem is szólva, hogy az emlékmű nem csupán a holokauszt, meg a zsidók miatt problémás. A sok birka itt már nem emlékszik arra, hogy Merkelék sem ugráltak örömükben, hogy hirtelen szövetségesből szegény áldozat lettünk. Az igazság ezzel szemben az, hogy a német megszállást a magyar többség üdvözölte, a közigazgatás meg ellenvetés nélkül kiszolgálta. Tisztelet a kivételnek.
És ez független a zsidóságtól vagy a holokauszttól.

Ezzel szemben az emlékmű úgy ábrázolja a megszállást, mint az 1848-as vereséget vagy akár az 1956-os orosz bevonulást. Nagy hazugság.

Szánalom az az ország, amelyik nem tud méltósággal tekinteni akár a múltbéli hibáira is és történelemhamisításra szorul. A románokon szoktunk röhögni, hogy Mátyás királyt meg Hunyadit is oda sorolják magukhoz. Most beálltunk mi is a sorba.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 09:41:38

Most ez kommunikáció szintjén mit jelent:
Fidesz: És akkor, mondjátok csak, lehet arra számítani, hogy ugyanazt fogjátok folytatni kedves baloldali vezetők, mint amit eddig csináltatok ilyen nagyszerű eredménnyel?
Kormányváltók (és ki ne mosolyogna ezen a néven :D ): Persze Viktor, számíthatsz ránk!
FideszViktor: Köszi! :)
Jó tudni, hogy itt nem lesz semmi újdonság.
Ami meg az emlékművet illeti: Volt szovjet megszállás is, és német (nemzeti-szocialista) megszálás is. Vagy mindkettőt tudomásul vesszük, vagy egyiket sem. Magyarország önkéntes szerepvállalásának a német megszállásban legalább annyi alapja van, mint annak, hogy magyarország tárt karokkal fogadta a szovjet felszabadítókat. Én örülök, hogy nincs kettős mérce. Az alkotás szimbolikájáról lehet vitatkozni. Hát szó, ami szó, elég egyértelműre van faragva, de legalább mindenki megérti.

fizetekmegegysort 2014.04.09. 09:42:06

@Én_vezettem_?: gyönyörű propaganda szöveg volt, bravó! Már csak egy kérdésem van: tehát akkor ha megígérte, hogy egyeztet, majd egyeztetés nélkül folytatta, akkor hazudott vagy nem?

dedalon74 2014.04.09. 09:42:36

@Virág et.: Nem utólagos magyarázkodás, hanem "termékismertető". Láttad az emlékmű terveit? Láttál rajta holokausztra utaló jeleket? Na ugye. Ami ami, az az.

KolompárJ. 2014.04.09. 09:43:29

@dr kíváncsivagyok:

"Hazug az az emlékmu , amely - ha szimbólikusan is -, de nem a valóságot testesíti meg ! "

Szerinted. Mert ezt akarod belelátni.

Blogger Géza 2014.04.09. 09:45:23

@dr kíváncsivagyok: Ha a kormány minden egyes lépése előtt el akarna beszélgetni 6 millió vagy 10 millió emberrel, akkor sose tudna semmit véghezvinni. Erre találták ki a választásokat meg a kormányt. Egyébként semmilyen felmérést nem ismerek, amelyik azt mutatná, hogy többségnek nem tetszik a tervezet emlékmű, vagy annak szimbolikája. Tehát alaptalan bármilyen kritika, amelyik ebben a kérdésben a többségre hivatkozik. Hozzátéve, hogy egy kormánynak időnként olyan lépéseket is fel kell vállalnia, amelyek esetleg a többségnek épp nem szimpatikusak (pl. egy adóemelés)

Aktuálpolitikai szempontból nézve pedig vélhetően vissza akarják csábítani a Jobbikhoz átpártolt szavazókat azzal, hogy megmutatják, hogy nem engednek a zsidó zsarolásnak.

Lengyel 2014.04.09. 09:46:21

A sorrend ma nálunk:

1. Adott egy szobor, ami régen kész van, és a telepítési helyszíne is kijelölve.
2. Megpályáztatják a szobor elkészítését.
3. A pályázatot véletlen a kész szobor terve megnyeri.
4. A szobor nem maradhat raktárban; telepíteni kell, hogy fizetni lehessen érte.

A felsorolás nem tartalmaz minden pontot...

anonymand 2014.04.09. 09:46:53

@hambig:

Tisztelt hambig!

"Nagyon erősen elvitted a beszélgetést más irányba." - nem én tehetek róla. Ha egy hasonló bejegyzést olvasok, feláll a szőr a hátamon. Reagáltam.

"Nem tudom, hogy miért, vagyis igazából tudom, de hagyjuk." - valószínűleg nem tudod, de valóban hagyjuk.

"Leírtad azt, hogy gondolkodást nem tételezel fel rólam,"... - ha csak egy percet is gondolkodtál volna, nem írtál volna olyat, amit megkritizáltam.
..."ez tipikus hozzáállás tőletek,"... - ne általánosíts, nem mi írtuk a hozzászólást, hanem én.

..."ha elfogy a józan érv akkor jön a mocskolódás, gondolom a következő az lesz, hogy lefasisztázol." - nem az érv fogyott el, hanem a türelem a tiedéhez hasonló megnyilvánulások miatt. Ha még mindig tartod azt a véleményed, hogy "Szebb világ lenne nélkülük.", akkor nem tehetek mást, mert elég nyilvánvalóan fasiszta szemléletet tükröz.

"Én arra akartam utalni, hogy nem normális az, hogy egy mazsi szerű szervezet akire senki nem szavazott és igazából senki nem akarja, hogy helyette ezek döntsenek el bármit mondja meg, hogy merre fújjon a passzát szél." - arra való az anyanyelvünk, amely szókincsben, árnyalatokban gazdag, hogy azt írd le, amit gondolsz.

"Az emlékmű egy semmiség, rajtuk kívül nem érdekelt senkit." - Te már mindenkit megkérdeztél?

"Ők csináltak műbalhét belőle." - most megint meg fogsz sértődni, de én nem utalok arra, hogy mit is gondoltam volna, ha ki tudnád gondolni azt, hogy mi forog a fejemben. Hanem felteszem a kérdést, miféle "gondolkodásra" utal az, ha meg sem fordul a fejedben a provokáció szerintem nyilvánvaló ténye, ehelyett műbalhét emlegetsz?

Tisztelettel:
anonymand

Melee 2014.04.09. 09:47:19

"Meg az ország is, hogy kiknek szavazott újra bizalmat. "

Az ország több mint fele arra szavazott, hogy Magyarország államigazgatás és ügyintézési kultúra szempontjából Közép-Európa helyett legyen a Balkán része.
Az lett.
A Balkánon így mennek a dolgok.
Nem értem a problémádat.

dany82 2014.04.09. 09:47:58

@dr kíváncsivagyok: ó, hogy beléd egy csepp ész sem szorult, Te szerencsétlen.

milyen 6 millió nevében beszélsz Te, visszamaradott?

1,2 millió ember szavazott a hisztis komcsikra. Összesen. 1,2 millió. majdnem ennyien a jobbikra. A Fideszre összesen annyian, amint a két szélsőségesre. ÖSSZESEN. és 5 millió magyar él a határokon túl, a leadott szavazatok alapján 95%uk fideszes.

Egyébként ajánlom neked az ellenzéki vezetők interjúit a választások előtt:

"Aki nem a baloldalra szavaz vagy otthon marad, az Orbán Viktorra szavaz".

ha gondolod, szívesen linkelek szarházy vagy böszme interjút, amiben ez elhangzik.

Szóval vegyél vissza, fogadd el a demokratikus választások baloldalra nézve megsemmisítő eredményét és legközelebb próbálj meg egy kis alázattal és tisztelettel viseltetni a nép által kinyilvánított véleménnyel szemben. csak a saját érdekedben. Akkor nem tűnsz majd akkora seggfejnek.

dzsíí 2014.04.09. 09:48:46

A gond nem azzal van, hogy állítani szeretnének egy emlékművet a német megszállás áldozatainak (magyar katonák, magyar civilek, romák, zsidók egyszóval: magyar állampolgárok), hanem a tervezett emlékmű szimbolikájával.

Virág et. 2014.04.09. 09:48:47

@whatevs11: Colombo szoborra meghívták a zsidó hitközséget? Kikérték a véleményüket, akár csak kamuból is, mint itt? Része volt a Holokauszt 2014 programnak, amit a kormány állított fel?

Miért kell maszatolni?

dany82 2014.04.09. 09:49:55

@dr kíváncsivagyok:

A németek megszállták Magyarországot?

whatevs11 2014.04.09. 09:52:50

@Virág et.:
-A megszállás emlékműre se nagyon hívhatták, lévén még kész sincs.
-Nem kérték ki a véleményüket tudtommal, legalábbis nem ezzel kezdődött a történet. Maguktól háborodtak fel, aztán igen, kamuból úgy csináltak mintha kikérnék a véleményüket és az érdekelné őket, ebben egyetértek, de nem erről beszélünk.
-Ez sem volt része a Holokauszt programnak amit a kormány állított fel.

Miért kell maszatolni?

_most_ 2014.04.09. 09:53:10

hát igen, Orbán ismét megmutatta, hogy mennyit ér a szava, semmit, gondolom épp nem akadt egy gyilkos elfekvőben, akit szabadon engedhetne.

Blogger Géza 2014.04.09. 09:53:20

@dr kíváncsivagyok: És mi az, ami nem valóság? A valóság az, hogy Magyarországot 1944-ben megszállta a német haderő, elveszítettük kb negyedszázados függetlenségünket, németbarátabb kormányt kellett kinevezni a Horthynak, sok korábbi vezető (nem zsidó) politikust elkezdtek üldözni a németek, és lehetetlenné tették, hogy román mintára kiugorjunk a háborúból stb.

Ezt szimbolizálja a szobor.

Ha pedig a zsidó vonulatot nézed, a megszállás után kezdődött a gettósítás, majd később a zsidók lágerekbe szállítása, később pedig a nyilas hatalomátvétel. Addig a magyar zsidók nem voltak életveszélyben, (ha csak meg nem ölte őket egy angolszász bomba vagy szovjet Kalasnyikov vagy ágyú), 1944-től ez bizony megváltozott.

Virág et. 2014.04.09. 09:57:05

@Blogger Géza: Ez politikai kérdés? Lázár Jancsi dönti el, hogy mi történt a múltban és mi nem?

Szerinted a lenti két állítás közül, mi az igazság:

1. A német megszállás a magyar társadalom ellenállása és ellenkezése mellett zajlott le.

2. A német megszállás a magyar társadalom ellenállása nélkül, a megszálló erők ünneplése mellett zajlott le.

Melyikhez illik a szegény védtelen Magyarországra rárontó birodalmi sas szimbolikája?

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 09:57:36

@Virág et.: "Az igazság ezzel szemben az, hogy a német megszállást a magyar többség üdvözölte"

Gondolom ugyanúgy üdvözölte, mint az orosz megszállást.
Ez az orbitális baromságot b+. Jóindulattal mondom, hogy te nem vagy 100-as.

whatevs11 2014.04.09. 10:00:48

@Virág et.: Öcsi remélem tisztában vagy vele, hogy a német megszállás pont azért volt szükséges lépés, hogy ne válthassunk térfelet, ugyanis ekkor indultak meg a kilépési kezdeményezések.

Virág et. 2014.04.09. 10:00:48

@whatevs11: Az egész vita onnan indult, hogy a zsidó közösségek nem fognak részt venni a Holokauszt-emlékév ünnepségein elsősorban emiatt.

A véleményüket meg pont Lázár kérte ki, tárgyalt is velük. Ennek a tárgyalásnak az eredménye, hogy elhalasztották a szobor felépítését, amit most újrakezdtek.

kalandozomagyar 2014.04.09. 10:01:29

Szerintem egyszerű a kérdés. A Szabadság téri szovjet "felszabadítási" emlékművet sajnos nem merik eltávolítani így olyan környezetbe helyezik, ahol megszállási emlékmű lesz belőle. Ezért teszik vele szembe a német megszállási emlékművet. Kellene még egy török megszállási emlékmű és egy osztrák és meg is lennénk... (Esetleg egy mongol?)

Akkor remélhetőleg az oroszok majd csak átgondolnák a dolgot és engedik elbontani a sajátjukat, s akkor el lehetne hordani mindet, s visszaállítani a Szabadság tér korábbi kinézetét a trianoni emlékművel...

Addig csak kibírjátok a német megszállási emlékmű látványát, elvégre mi elég rég nézzük a szovjetet...

Kemence Bence 2014.04.09. 10:02:04

@Virág et.: "Az igazság ezzel szemben az, hogy a német megszállást a magyar többség üdvözölte"

Gondolom ugyanúgy üdvözölte, mint az orosz megszállást.
Ez az orbitális baromságot b+. Jóindulattal mondom, hogy te nem vagy 100-as.

Jaja, vagy kb úgy mint a palesztínok a zsidó megszállást, lehet fokozni...

whatevs11 2014.04.09. 10:03:35

@Virág et.: "Az egész vita onnan indult, hogy a zsidó közösségek nem fognak részt venni a Holokauszt-emlékév ünnepségein elsősorban emiatt."
Magyarul ők mossák össze a két ügyet, értem köszönöm.

"A véleményüket meg pont Lázár kérte ki..." Erre meg direkt elmondtam, hogy utólagos "érdekelavéleményed (nem is)" reakció volt ez a kormány felől. nevetségesnek tartom ezt a fajta kommunikációt, de azért meg kell kérdezzem: és? Ennek továbbra sincs semmi köze a fentiekhez.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 10:04:38

Egyébként annyit szeretnék mondani (és bár tudom, most, hogy leírom, természetes, hogy mindenki hallott róla), hogy senki ne beszéljen nekem Magyarország szerepvállalásáról, és szándékáról a 2. világháborúban, aki nem tudja, hogy mi volt, és miben állt az előzetes fegyverszüneti egyezmény, és aki nem hallott a Margaréta tervről. A '44 végi kiugrási kisérletről nem is beszélve.
Ezek a tényszerű előzményei a magyarországi nyilas-korszaknak, illetve a deportálásokban stb. vállalt szerepnek. Szóval jobbról-balról csak az után beszéljenek a népek, miután tudják, hogy miről is van szó. Éppen elég olyan dolog van a világban, ami szimbólummá vált, holott nem is úgy volt, ahogy, és éppen elég ember lett szimbólum, és ezáltal eltorzítva, vagy felnagyítva a személyisége. Minek kell újabb ideológiai vita történelmi tények felett?

nál 2014.04.09. 10:04:55

@Én_vezettem_?:
De akkor miért nem a Jobbikra szavaztál? Azért az elmúlt huszonöt év fényében Orbán Viktort és a Fideszt gerincesnek nevezni elég nehéz - elvtelen, populista hatalommániásnak inkább -, ellenben a kommentedben felsoroltakat mind megadná, támogatná, fenntartaná a Jobbik is. Szóval miért nem ők?

nnnnnnnn 2014.04.09. 10:07:30

@dr kíváncsivagyok:

"2 millió akarat elég , hogy uralkodjon a 6 millió felett ?
6 millió választópolgár nem akarja Orvbánt...
Szerinted meg sem kell kérdezni a tobbséget ?"

6 millió max az álmaidban szerepel. aki nem akarta és szavazott, az számít. azok nem voltak 6millióan. meg lett kérdezve magyarország minden állampolgára. ebből x százalék nem válaszolt.

úgyhogy megszívtátok. 4 évig újra fidesz, 2018ban meg megint fidesz fog kormányt alakítani. most szólok.

Egy nem fizetett kommentelő 2014.04.09. 10:07:58

Remélem is, hogy nem lesz egy újabb Teleki szobor szindróma... Majd én sem pofázom bele, hogy Tel Avivban állíthatnak-e szobrot Ben Gurionnak és az milyen legyen...
A frusztráció kellemetlen mellékhatásokkal jár ám gyerekek. Vigyázzatok, nehogy agyvérzést kapjatok. Kell a muníció hátha négy év múlva összejön. Csak nehogy elapadjon közben az osztrák, svájci, bissau-guineai vagy norvég apanázs...

SemBoga 2014.04.09. 10:08:44

@dany82:

"2014 áprilisában is megsemmisítő ítéletet mondott a baloldalra a magyar nemzet."

ebben az esetben erőteljes kisebbségben van a magyar nemzet az összes szavazni elment szavazópolgárhoz képest

Virág et. 2014.04.09. 10:09:41

@Kemence Bence: Hány embert lőttek le a németek a magyar megszálláskor? Hány embert lőttek le az oroszok 1956-ban?

Hol voltak barikádok, harcok Budapesten 44-ben? Hol voltak 56-ban?

Mi lett a 44-es vezetéssel, kezdve és be is fejezve a csúcson, Horthynál? Mi lett Nagy Imrével?

Hol fogadták az oroszokat virágesővel? hol a németeket?

Meddig és miért maradtak a németek? Meddig és miért az oroszok?

@whatevs11: Tavaly január 1-jétől felállt a Lázár vezette brigád, akik az első naptól kezdve tárgyaltak a zsidó vezetőkkel. Ahogy az normális is. Nézd már át a Holokauszt 2014 oldalát, elég csak a híreket elolvasnod.

A kormány hívta meg a zsidó egyház képviselőit a rendezvényekre, nem a zsidók kéredzkedtek.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 10:11:04

@$$$=$$$: "úgyhogy megszívtátok. 4 évig újra fidesz, 2018ban meg megint fidesz fog kormányt alakítani. most szólok."

Többek között azért, mert ahogy az Index posztokból és hozzászólásokból látom, ezek e méretes zakó után ott folytatják, ahol a választások előtt abbahagyták. Kábé úgy vannak, mint a légy az ablaküveggel, hogy ezredszer is nekirepül, nem fogja fel, hogy ott nem tud átmenni.

sztd 2014.04.09. 10:11:38

Az az igazság, hogy a zsidókkal szembeni pozitív diszkrimináció jellemzően erősíti az antiszemitizmust.

Azzal, hogy a Mazsihisz ugyanazt kapja (egyébként még mindig enyhébb formában) mint mindenki más aki így viselkedik, nagyjából szembesülhet az antiszemitizmus elleni küzdelem egy formájával.

Ettől még beszélhetnek húsvét után. A Sorsok háza messze nem áll úgy, hogy annak a koncepcióján ne lehessen módosítani, a Veritas intézet egyelőre még semmilyen tudományos kutatást nem tett le az asztalra, így maximum tippelhető a megbízhatósága, az emlékműnek az alapzata sem szilárdul meg húsvétig.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 10:11:55

Az a történelem-hamisító, aki bármilen módon ellenzi ezt a szobrot. Azok tulajdonképpen a magyarok kizárólagos és kollektív bűnösségét hirdetik, és elvitatják azt a tényt, hogy a német megszállásig ez volt a kontinentális európában a háborúban álló országok közül a 'béke szigete' számukra, ahol relatív biztonságban lehettek, valamint azt, hogy a megszállásnak és a háborúnak Magyarország és a magyarok is áldozatai voltak.
Nem állítja senki, hogy ez már az ígéret földje volt számukra, de nem volt véletlen, hogy hozzánk menekültek és nem máshova, és az sem, hogy a német megszállástól és deportálásoktól való félelem miatt nem hagyták az angolszász hatalmak, hogy kiugorjunk.

Az ellenzők tulajdonképpen a hazai zsidóság azon marginális magyargyűlölő része, akik számára Landeszmann, Kertész Ákos és dr.Regős a szellemi etalon, ebből pedig elég volt!

Virág et. 2014.04.09. 10:13:11

@whatevs11: Először is cica, öcsi a jóédes anyukád. Első húzás, a következővel mész a szűrőre, ha sudribunkó vagy, akkor beszélgess a többi kurucszökevény retartdálttal.

Másodszor, talán ha a német kormány és a zsidó hitközösség is osztja az én véleményem, akkor - esetleg -, nem merül fel benned, hogy te meg a Vezéred vagytok a villamos? Nem gondolom, hogy Merkelék rászorulnak a te történelemértelmezésedre vagy kioktatásodra, de a felcsúti kolduséra sem.

exlex4 2014.04.09. 10:15:59

Újból pofára esett a liberálbolsevik horda.
Örömmel olvasom a elkeseredett, kilátástalan, gyászos bolsevik patkány hozzászólásokat a történelmi buktával kapcsolatban.
Ez egy orbitális lófasz volt a szátokba, amit még legalább négy évig keservesen fogtok szopni.

Virág et. 2014.04.09. 10:17:33

@valódivélemények: A felelősség elismerése az elhazudás helyett az kollektív bűnösség?

Akkor Kádár sem a magyarok hibája? Meg Rákosi, meg a Tanácsköztársaság? Semmi nem a mi hibánk, mindenért más a felelős, csak a magyarok nem. Ez a nép soha nem hibázott, nem hozott rossz döntéseket, mert ha ezt elismernénk, akkor a kollektív felelősséget ismernénk el.

Vicces, de attól még szánalmas világkép. Ennyire labilis lenne az önképünk, hogy kell a történelemhamisító önigazolás?

whatevs11 2014.04.09. 10:18:07

@Virág et.: Linkeld már be azt a részt ami KONKRÉTAN a megszállás emlékműre vonatkozik a holokauszt 2014-en please. Csak mert tudtommal az nem része a programnak ,ergo ez az érv megint nem érv. Igen a szobor egy fő üzenete (kéne legyen) az áldozatokra emlékezés, igen ennél fogva történelmileg nem szeparálható el a terrortól amit a zsidóság elszenvedett, de semmi köze a holokauszt 2014-hez, érzéketlenül hangzik, de ebben a témában a magyar holokauszt a megszállás "részhalmaza" tehát itt elvileg a közös szenvedés lenne a lényeg. Persze ez picit átérezhetőbb lenne ha a szobor tartalmazná azt az üzenetet, hogy itt biza nem csak áldozatok de "megfertőzöttek" is akadtak. Ezzel nagyjából felül is tudnának emelkedni a balos retorikán ami szintúgy végletekben képes csak gondolkodni és ugyancsak sértő és irritáló.

DE ez mit sem változtat azon, hogy a szobor taktikai célját és promócióját nem sikerült értelmezned és most próbálod kimagyarázni :)

ermi71 2014.04.09. 10:19:09

A fizetett a balos bértollnokok is elgondolkodhatnak ilyen vereség után. Minimum a pénzt visszautalni, vagy nevet váltani és bujkálva újra írni. Ne tagadjuk, hogy van ilyen természetesen mindkét oldalon. Úgyhogy Fedor, ha te az vagy, ezt csak te tudhatod meg a fizető gazdáid, vond le szépen a következtetéseket. Rosszul végezted a munkádat. Ha nem fizetett vagy akkor bocs. Egyébként meg jobb volt amikor terjedelmesebben írtál,nem ezeket a 10 mondatos direkt primitívebbeknek szánt tömör posztokat.

Baloldali érték 2014.04.09. 10:20:09

@kalandozomagyar: Már csak ki kell egészíteni a román, szlovák, szerb megszállás emlékművével. Ami most is folyik az ország egyes részein.

whatevs11 2014.04.09. 10:20:41

@Virág et.: "Első húzás, a következővel mész a szűrőre, ha sudribunkó vagy, akkor beszélgess a többi kurucszökevény retartdálttal."

Kurucszökevény retardált a jó édes anyukád, csak ezerszerr mondtam el hogy amúgy ez a szobor hamisít (ahogy a balos retorika is) :)

"talán ha a német kormány és a zsidó hitközösség is osztja az én véleményem, akkor - esetleg -, nem merül fel benned, hogy te meg a Vezéred vagytok a villamos"
Mivel is különb az ő véleményük? Ja hogy nekik ez az álláspont szolgálja az érdeküket ééértem. hát ez aztán érv a javából iq betyárkám.

Virág et. 2014.04.09. 10:24:10

@whatevs11: Konkrétan arra sem találtam (nincs?) forrás, hogy MI a része a Holokauszt 2014 emlékévnek. Ez így igen kellemes kiindulópont, hogy azt veszünk el és teszünk oda utólag, amit akarunk.

A hivatalos oldalon nincs ilyen lista, gondolom szándékosan, hogy aztán utólag lehessen machinálni.

sírjatok 2014.04.09. 10:24:54

www.atv.hu/videok/video-20140408-schiff

Schiffer és Kálmán Olga a szoborról. Hát nem értenek egyet, a jó szórakozás garantált :)

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 10:24:58

@Virág et.: "Akkor Kádár sem a magyarok hibája? Meg Rákosi, meg a Tanácsköztársaság?"

Kádárt, Rákosit is az oroszok ültették a nyakunkra.
Egyébként meg nincs "magyarok hibája", főleg nem a sokadik nemzedéké.

eßemfaßom meg áll 2014.04.09. 10:25:45

Úgy érzem fedorbá, telegközelebb se szavazol a zorbánra. A voks14 méri már reprezentatívan, hogy orbán megbukott?

István Tamasi 2014.04.09. 10:25:47

A tervezett szobor szimbolikájával nagyon súlyos problémák vannak és emiatt az nem más, mint történelemhamisítás és a jövő nemzedékeinek /akiknek a szobor szól/ félrevezetése, becsapása. A szobortervezet akkor lenne korrekt, ha a sas horogkeresztes lenne és lenne melette egy, a magyar jobboldalt és az akkori hatalmat szimbolizáló turul is amelyik szintén az árttatlanokat szimbolizáló arkangyalra támad.

nnnnnnnn 2014.04.09. 10:26:06

@greatwideopen: pontosan erről van szó. a baloldal totálisan képtelen a megújulásra, mivel burokban élnek, nincs agyuk, és egyébként is a sötét oldalt szolgálják. 2018ban ezért nyer ismét a vektor.

ephart 2014.04.09. 10:26:39

megengedhetetlen hogy zsidók randalírozzanak magyarok ellen

Gergely_it · http://gergo.me 2014.04.09. 10:26:47

A szovjetek megszállják az országot, ennek rövid- és hosszútávon tragikus következményei vannak. Ezzel a megszállással nem egy magyar együttműködik. Sajnos. Ez azt jelenti, hogy a szovjet megszállás mégsem megszállás volt? Hogy az 1950-ben kezdődő perekért, üldözésekért, kivégzésekért, igazságtalanságokért, kínzásokért és tragédiákért _A MAGYAROK_ és Magyarország felelős? Nem inkább a szovjetek a velük kollaboráló magyarokkal, akiktől _a magyarok_ és az ország elhatárolódott, elhatárolódik?

Szerintem ugyanez igaz a német megszállásra is. Nem egy magyar együttműködött a megszállókkal. Sajnos. De mint a szovjet megszállás esetében is, attól, hogy voltak a nácikkal együttműködő magyarok, attól még nem _a magyarok_, nem Magyarország a felelős a német megszállás okozta (zsidókra, cigányokra, magyarokra és mindenki másra irányuló) tragédiákért. Az ország, a lakosság döntő többsége megszenvedte ezt a megszállást (ki azonnal, ki pedig a következményeiben). Miért ne lehetne ennek emlékművet állítani? Szerintem csúsztatás azt belelátni az emlékműbe, hogy "minden magyar ártatlan és csak a nácik, és minden egyes német, a felelősek mindenért".

Ilyen alapon a holokauszt-emlékművek is torzítják és meghamisítják a történelmet, hiszen voltak a nácikkal kollaboráló zsidók, akik a többi zsidó kivégzésében is (közvetve vagy közvetlenül) segédkeztek (és nem azokról beszélek, akiket kényszerítettek)... A holokauszt-emlékművek ezeket a kollaboráló zsidókat mosnák fehérre és mentenék fel a felelősség alól? A zsidóság, mint olyan, nem áldozat csak azért, mert voltak kollaboráns zsidók???

És még egy utolsó gondolat: Olaszországban élek, és éppen tegnap (amióta itt vagyok, vagyis kb. 10 éve, először) az esti híradó Magyarországgal foglalkozott. Nem a választásokkal, hanem hogy milyen idegengyűlölő, megosztott, antiszemita nép vagyunk... A civakodásunk balkáni, kelet-európai primitív hordának fest le minket (jobb- és baloldalt egyaránt) olyan országok előtt, akik előtt nem szabadna szégyenkeznünk, hiszen semmiben sem vagyunk alávalóbbak (kultúra, történelem, stb.) náluk. Itt lenne az ideje, hogy egymásban ne ellenséget lássunk, hanem csak politikai ellenfelet. Kulturált keretek között.

Virág et. 2014.04.09. 10:26:51

@whatevs11: Kettőnk közül ki kezdte a személyeskedést?

"Mivel is különb az ő véleményük? Ja hogy nekik ez az álláspont szolgálja az érdeküket ééértem."

A németek magasról tesznek a nyamvadt magyar emlékműre. Nekik ebben nincs érdekük. A véleményünk azért "különb", mint a tiéd, mert olyan országot vagy vallási felekezetet képviselnek, akik konkrétan érintve voltak az eseményekben. Itt egyenrangú fél csak a magyar kormány - ebből van a felháborodás. A három érintettből ketten másképp gondolják és a harmadik is másképp gondolta még 1-2 évvel ezelőttig.

Csak most kellenek a jobbikos szavazatok.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 10:27:13

@Virág et.: számotokra a kizárólagos, kollektív bűnösség és az ezzel való megbélyegzés lehet csak a felelősség elismerése.

hát egy lófaszt! a tények azok, hogy a zsidók hozzánk menekültek, hogy a megszállásig itt relatív békében éltek. ha nincs megszállás, nincsenek deportálások, nem lövik szét az országot.
a saját kis bécsüket persze megkímélték, de Budapestből erődöt csináltak. a németek gyűlöltek minket.

ezek a tények. Magyarország és a magyarok áldozatai voltak a német politikának a megszállás után. aki ezt elvitatja, az egy ócska történelem-hamisító, fasiszta söpredék. függetlenül attól, hogy zsidók vagy nem.

csak egy néző 2014.04.09. 10:30:25

"Végezetül meglehetősen alantas érvelés, hogy az emlékmű „minden áldozatnak emléket kíván állítani” – mint ahogyan azt Rogán Antal mondta. Nagy különbség van ugyanis aközött, hogy az áldozatok e szám szerint rendkívül csekély része a német megszállók áldozata lett, míg többségüket – bátran mondhatjuk, több mint 99%-ukat – először a magyar hatóságok tették áldozattá a lelkesen végrehajtott deportálással, és ebből is elsősorban ők profitáltak, nem a német fél, aki Auschwitzban már csak szinte teljesen kifosztott, jegygyűrűjüktől is megfosztott szerencsétleneket vehetett át.

Az a szándék, amely egy oldalra tereli a gyilkost és az áldozatot, több mint szerencsétlen. Itt viszont ez történik. Központi holokauszt-emlékmű létesítése az illetékeseknek eszébe sem jutott, nem véletlenül, mert akkor a magyar felelősségről is beszélni kellene. Nemes gondolat volna, hogy együtt gyászoljon az, akinek nagyapja elesett a Don-kanyarban katonaként, meggyilkolták munkaszolgálatosként (többségük éppen a honvédségi elöljáróik erkölcstelen magatartása miatt pusztult el), és azok, akiket a magyar hatóságok 1944-ben elhurcoltak, majd a német (illetve 1944 októbere után sokszor a magyar) hatóságok meggyilkoltak. A tervezett emlékmű esetében éppen ezt zárják ki azzal, hogy a legcsekélyebb empátiát sem mutatják az áldozatok azon csoportja iránt, akiknek áldozati státusában a magyar hatóságok viselkedése döntő szerepet játszott."
(Ungváry Krisztián: Az eleven borzalom)

eßemfaßom meg áll 2014.04.09. 10:31:13

2018-as választásokig már csak 4 év van, elvtársak, a kampány egy pillanatra nem állhat le!

Virág et. 2014.04.09. 10:31:14

@greatwideopen: Mindannyian magyar állampolgárok voltak. Mindegyiket kiszolgálta egy széles réteg lényegében orosz fenyegetettség nélkül. A Kádár rendszer alatt itt állomásozó oroszok vizet nem zavartak, senki nem érezte magát fenyegetve általuk - én éltem akkor és nem kisgyerekként.

A magyarok hibája nem KOLLEKTÍV bűnösség. Az az ország akkori vezetése, a társadalom többségének hibája. Hogy be lett fogva az emberek pofája Balatonnal meg zsigulival a gyulyáskommunizmus alatt. Bécsi döntéssel meg a 2. vh. alatt.

Kényelmes dolog a németekre meg az oroszokra mutogatni, de óriási hazugság. A te logikád szerint Biszkut fel kell menteni, Kádárt és Rákosit rehabilitálni kell, mert csak azt tették, amit tenni lehetett, kellett az orosz puskák árnyékában.

Ez óriási hazugság. És ez az emlékmű erről szól: nem mi vagyunk a felelősek, a németek azok.

Virág et. 2014.04.09. 10:33:11

@valódivélemények: "számotokra a kizárólagos, kollektív bűnösség és az ezzel való megbélyegzés lehet csak a felelősség elismerése."

Ezt most idézd be, hogy én ezt írtam akárhol is.

Vagy fejezd be a hazudozást.

Dayum01 2014.04.09. 10:34:21

@Virág et.: "Pógári, jobbódali értelmiség!"
Ezután nekem nem lenne bőr a képemen elkezdeni az ovis "de te kezdted" játékot elkezdeni.

"A németek magasról tesznek a nyamvadt magyar emlékműre."
Éppen ezért is reagáltak annyit, hogy sajnálatos a széleskörű vita hiánya, tökéletesen egyetértek velük. Ebben hol van az, hogy amúgy a mazsihisz és merkelék álláspontja egyezik, előbbi pöppet súlyosabban nyilvánult meg.
"A véleményünk azért "különb", mint a tiéd, mert olyan országot vagy vallási felekezetet képviselnek, akik konkrétan érintve voltak az eseményekben.
Itt egyenrangú fél csak a magyar kormány"
Tehát a "felcsúti" és társainak véleménye különb, mint a tied, hiszen ő is "olyan országot vagy vallási felekezetet képvisel, akik konkrétan érintve voltak az eseményekben"
Már értem.

"a harmadik is másképp gondolta még 1-2 évvel ezelőttig." Kéretik ezt idézettel is alátámasztani.

"Csak most kellenek a jobbikos szavazatok."
Lám csak sikerült megértened, amit elmondtam, látom legalább meg is tanultad gyorsan hogy kompenzáld az első pár kommentnél leírt hülyeséget :D
Tulajdonképpen elismerted, hogy ez mégse a holokauszt 14 miatt volt/kellett, itt le is zárhatjuk hiszen minden más ami felvetült csak a terelésed volt.

Dayum01 2014.04.09. 10:35:04

@Dayum01: első mondtad dejóól sikerült, na -1 "elkezdeni" és már értelme is lesz.

Blogger Géza 2014.04.09. 10:35:10

@Virág et.: Egyik állítás sem igaz. Katonai ellenállás minimális volt (leginkább azért, mert katona alapvetően egy parancskövető valaki, és rendszerint nem jött ilyen parancs - mivel a célját nem érte volna el), ünneplésről nem tudok (leszámítva esetleg német nemzetiségi falvakat) , inkább aggodalom volt a meghatározó - mint később kiderült, jogosan.

De a manipulatív kérdésfeltevésedből is látszik, hogy ti próbáljátok meghamisítania történelmet.

tobeor 2014.04.09. 10:36:24

Most komolyan megér egy posztot hogy Orbán milliomodik alkalommal segget csinált a szájából?

Vagy annak hogy a csicskái ezt is lelkesen üdvözlik?

Nagyobb hírértéke van a szomszédom hasmenésének, mint ennek.

VadMacs 2014.04.09. 10:37:02

♔bаtyu♔ 2014.04.09. 09:33:13
Nem vagyok híve a rendőri erőszaknak, ha tüntetnek, semmi gond, de a rendőröknek tegnap szét kellett volna verni azt a csürhét, aki lerombolta a kerítést.

Gondolom ha anno a phaszfej haverodat ruházták volna meg a sünök kordonbontás közben, akkor te recsegtél volna a leghangosabban...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.04.09. 10:38:03

@ermi71: "Ha nem fizetett vagy akkor bocs."

Még meggondolom, hogy megbocsájtok -e :-)

Tényleg, nem értem, hogy miért gondolja mindenki azt, hogy aki nem ért egyet vele, az biztos nem meggyőződésből ír, hanem fizetett bértollnok (ezt most oldalfüggetlenül mondom).

"Egyébként meg jobb volt amikor terjedelmesebben írtál,nem ezeket a 10 mondatos direkt primitívebbeknek szánt tömör posztokat."

Mindig is voltak rövidebb és hosszabb posztjaim. Írtam hosszabat mostanában is, nem egyet, utoljára pl. hétfőn:

fedor.blog.hu/2014/04/07/a_stockholm-szindromas_orszag

Bár szerintem ez se rövid.

Blogger Géza 2014.04.09. 10:38:59

@Virág et.: Tény, hogy a német megszállásig a magyar zsidók élete nem volt veszélyben, hacsak nem egy szovjet ágyú vagy angolszász bomba által. Ami baromi nagy szó 1994-ben a tengelyhatalmi területen, egyetlen más országban sem voltak ekkora biztonságban.

Drámai változást e téren az 1944-es német megszállás hozott.

Aki mást mond, az hazudik.

Kemence Bence 2014.04.09. 10:41:22

www.atv.hu/videok/video-20140408-schiff

Az Egyenes Beszéde vendége Schiffer András
Schiffer András azt mondta a Szabadság-téri „Megszállás emlékmű” ma megkezdett építése miatt kirobbant tiltakozásáról, hogy „az ellenzék jobban tenné, hogyha azokkal a problémákkal foglalkozna, amelyek a választási kudarchoz vezettek, ezért nem nyilvánítok véleményt – tette hozzá. Azt azonban megjegyezte, hogy a koncepció, az eljárás szerinte is elítélendő, azonban ahogy fogalmazott „ez egy túlméretezett hisztéria.”

Ennyi...
Szarházy féle Összefosás helyett szavaztak volna az LMP-re, akkor lenne normális ellenzék, aki hitelesen küzd a gonosz nácik ellen...

Virág et. 2014.04.09. 10:42:03

@Dayum01: "Ezután nekem nem lenne bőr a képemen elkezdeni az ovis "de te kezdted" játékot elkezdeni."

Ez nem ovis játék. Ha valaki tuskó, az készüljön fel rá, hogy vele a szintjén beszélnek. Ebből nem tudsz kifarolni.

"Éppen ezért is reagáltak annyit, hogy sajnálatos a széleskörű vita hiánya, tökéletesen egyetértek velük."

Diplomácia : narancstroll - 1:0

Segítek, ez azt jelenti, hogy nem tetszik nekik. Ha egyetértenének vele, akkor nem sajnálkoznának a széleskörű vita hiányán. Nem mindenki felcsúti suttyó, hogy a sz.ros csizmát az asztalra dobja két böffentés közben. Mások diplomatikusan fogalmaznak. Ha egy követség "sajnálkozik" valamin, az üzenet.
Nem kell értened, maszatolhatsz tovább.

"Tehát a "felcsúti" és társainak véleménye különb, mint a tied"

Igen, különb. Ők a kormány. Ezt ennyire nehéz felfogni?

"Kéretik ezt idézettel is alátámasztani."

Tessék:

hvg.hu/itthon/20131001_Navracsics_a_magyar_allam_is_felelos_volt

Ez a legfrissebb. Google-zz ki régebbiket is.

"ám csak sikerült megértened, amit elmondtam,"

???
Most válaszolok neked először. Vagy jött a nickváltósdi? Ősi jobbos népszokás. :)

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 10:42:46

@Virág et.: nem kell leírnod, ezt jelenti ami folyik a csapból évek óta, ezt jelenti az emlékmű elleni tiltakozás.

a magyar nem lehet áldozat, csak utolsó szar csatlós és bűnös.

lett volna deportálás német megszállás nélkül? nem.

ennyi a lényeg.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 10:43:08

@Virág et.: "Mindegyiket kiszolgálta egy széles réteg lényegében orosz fenyegetettség nélkül. A Kádár rendszer alatt itt állomásozó oroszok vizet nem zavartak, senki nem érezte magát fenyegetve általuk - én éltem akkor és nem kisgyerekként."

De ugye magad azért nem hiszed el, amiket írogatsz. Tudod, meddig maradt volna Rákosi, vagy Kádár, vagy a cucilizmus, ha nincsenek itt az oroszok? Ezt 56-ban a magyar nép megmutatta.

De ezt még egyszer idemásolom, annyira szép:
"A Kádár rendszer alatt itt állomásozó oroszok vizet nem zavartak, senki nem érezte magát fenyegetve általuk"

Ez a hónap mondása, úgyhogy nyertél egy hangszórót.

Virág et. 2014.04.09. 10:44:16

@Blogger Géza: Nem jött parancs? 56-ban nem kellett parancs, az emberek akkor is tudták mit kell tenni. Civilek, nem is katonák.

Az ellenállás akkor is értelmetlen volt. Még is ellenálltak. Ezt hívják tisztes helytállásnak, becsületnek.

44-ben mi volt?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.04.09. 10:45:07

@Virág et.: "mert csak azt tették, amit tenni lehetett, kellett az orosz puskák árnyékában."

Azért, mert az oroszok csendes ittlétük alatt gyakorlatilag nem léptek fel a vezetés intézkedései ellen, nem az jelenti, hogy nem is léptek VOLNA fel, ha nem úgy történik minden, ahogy elvárják. Pont azért voltak itt. Azok a puskák nagyon is éles lőszerrel voltak töltve.
Csak a béke és nyugalom nagyon is kedvükre volt, az említett vezetők maguktól tették amit kellett, nem volt szükség erőszakra. A Kivonulás pedig köszönhető az ottani vezetésnek, nem az itteni un. forradalmi erőknek.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 10:46:49

@Virág et.: a MAZSIHISZ vagy elismeri azt, hogy a magyarság is áldozata volt a német politikának és akcióknak a megszállás után, hogy nem főleg és kizárólag a magyarok, hanem a németek a felelőssek a deportálásokért, vagy a Kertész Ákos és Landeszmann féle elvekbe kapaszkodva, azokkal együtt fog marginalizálódni.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 10:47:14

@Virág et.: Na mesélj szépen, hogy a csehek például, hogy álltak ellent.
A lengyelek ellenálltak, s varsót porig romobolták. Többféle stratégiát lehetett követni az elnyomás ellen, nem lehetett tudni, később melyik lesz kifizetődőbb.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.04.09. 10:47:44

@Virág et.: no megnéztem volna mi lett volna 56-ból, ha a laktanyák nem kezdenek fegyvert osztani. Persze neki lehet menni a tankoknak puszta kézzel is, csak úgy hamarabb vége lett volna.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 10:48:01

@Virág et.: "44-ben mi volt?"
csupa Volksbundista németekből álló katonai vezetés, akik a Berlinből kapott parancsnak engedelmeskedtek, akik legalább annyira gyűlölték a magyarokat, mint a zsidókat.

Virág et. 2014.04.09. 10:48:47

@valódivélemények: Lehet áldozat, pl 1848-ban az volt. Itt nem volt áldozat, kollaboráns volt. Eleinte örömmel, aztán a háborús kudarcok után megpróbált kihátrálni, nem jött össze.

@greatwideopen:

Te hány éves vagy? Szerinted a 70-es 80-as években ha kimentek volna az oroszok, akkor itt lett volna nagy rendszerváltás? Ne viccelj már.

Az emberek többsége szépen elvolt a gulyáskommunizmusban, a legvidámabb barakkban, a Balaton partján, a kétszobás lakásban, az új ladában.

Szerinted a Kádár rendszer erőszakkal maradt fenn 40 évig?

Tényleg nem tudom, miről beszélek veled. Alapvetően fogalmas nincs semmiről. Ehhez még történelemismeret sem kell, egyszerűen éltem akkor.

Virág et. 2014.04.09. 10:51:18

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Akkor tehát Biszku ártatlan? Mosdatjuk a komcsikat?

@valódivélemények: Igen, azért is zavarták el Horthy-t, számoltak fel a magyar közigazgatási rendszert, helyeztek ide német helytartót, szerelték le a magyar katonákat, vitték őket hadifogolytáborba ... várj csak, nem is.

_most_ 2014.04.09. 10:55:07

ezzel a jobboldali hozzáállás, hogy homokba dugjuk a fejünket, mindenért másokat hibáztatunk, jelen esetben fogjunk mindent a németekre, megint csak pusztulásba fogja vezetni az országot, úgy látom jobboldalon tényleg nem tanultak semmit a történelemből.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.04.09. 10:55:12

@Virág et.: "Az emberek többsége szépen elvolt a gulyáskommunizmusban, a legvidámabb barakkban, a Balaton partján"

A fenéket. Gondolom a határokat is ezért őrizték aknazárral, nehogy átszökjenek az osztrákok. Ezért álltak sorok a dollárboltban, ezért szökött aki csak tehette.
Az általad emlegetett "gulyáskommunizmus" olyan, mint az 50-es évekbeli amerikai rock'n roll korszak. Sosem létezett, csak mesében. Pár fiatalságát sirató öreg komcsi meséli csak, a valóság az, hogy a 10 évre kapott trabantodhoz nem kaptál alkatrészt, csak pult alól kenőpénzért, Banán csak télen, max 1-2 darab 4-5 órás sorbaállásért, balaton meg kb kétévente szotüdülőre.

Blogger Géza 2014.04.09. 10:55:15

@Virág et.: 1944-ben háború volt, és a magyar haderő jelentős része a keleti fronton harcolt. 1956-ban a teljes magyar haderő az országhatáron belül állomásozott.

Virág et. 2014.04.09. 10:55:35

@valódivélemények: Egyébként meg ha ők ennyire utáltak minket, akkor mi miért szerettük őket? Miért nem tudtunk ellenállni, mint a Vörös Hadseregnek? A civilek miért nem formáltak partizánmozgalmat, mint pl. a lengyelek?

Az oroszok ellen 10 évvel később ment, akkor se volt nagy esély a győzelemre. De ez nem az esélyekről szól.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 10:56:51

"Szerinted a Kádár rendszer erőszakkal maradt fenn 40 évig?"

Mint minden diktatúra, igen.
Ha kimentek volna az oroszok semeddig sem maradt volna fenn a rendszer,szépen észrevétlen átcsusszantunk volna "demokráciába", legfeljebb Kádár újra nyert volna a szabad választásokon, mint Horn Gyufa 1994-ben.

"Tényleg nem tudom, miről beszélek veled. Alapvetően fogalmas nincs semmiről. "

Valóban, jobb, ha inkább magaddal beszélgetsz, mert akkor érzed, hogy legalább valaki megért téged.

nál 2014.04.09. 10:57:33

@dany82:
"és 5 millió magyar él a határokon túl, a leadott szavazatok alapján 95%uk fideszes."

Ezt azért gondold át még egyszer. Itt vannak az eredmények:
valasztas.hu/dyn/pv14/szavossz/hu/orszlist.html

A határon túlról 60 059 szavazatot kapott a Fidesz.

Acsabi44 2014.04.09. 10:58:54

A kommentekből kiválóan látszik, mért tart itt az ország, és mért fog ugyanitt tartani még nagyon sokáig.

Virág et. 2014.04.09. 10:59:42

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Amit elmondasz az már a 70-es, 80-as évektől nem igaz. Kevered az 50-es, 60-as éveket.

Nem véletlen, hogy a Kádár-nosztalgiával ma is lehet választást nyerni. Akár 2/3-al is.

@Blogger Géza: Először is, a magyar haderő éppen azok oldalán harcolt, akik "megszálltak" minket. Másrészt volt elég katona otthon is. Harmadrészt 56-ban sem a reguláris hadsereg, hanem a civilek fogtak fegyvert elsősorban.

Virág et. 2014.04.09. 11:02:22

@greatwideopen: "legfeljebb Kádár újra nyert volna a szabad választásokon, mint Horn Gyufa 1994-ben"

Pontosan ezt mondom már x hozzászólás óta. Nem az oroszok konzerválták a rendszert, hanem a kádári taktika, hogy ameddig viszonylagos jólét van, addig nincs ellenkezés. Hasonlítsd össze a komcsi Magyarországot a többi keleti blokkos országgal. Nem véletlen irigyeltek minket.

whatevs11 2014.04.09. 11:02:30

@Virág et.: "Ez nem ovis játék. Ha valaki tuskó, az készüljön fel rá, hogy vele a szintjén beszélnek. Ebből nem tudsz kifarolni."
Akkor gondolom te felkészültél, hiszen egy tuskó vagy már csak az alapján is amit fent idéztem tőled.

"Segítek, ez azt jelenti, hogy nem tetszik nekik. Ha egyetértenének vele, akkor nem sajnálkoznának a széleskörű vita hiányán."
Segítek ez azt jelenti nem értenek egyet azzal, hogy egy megosztó kérdésben leszarták az érintettek egy részének álláspontját és így nem is lett konszenzusos az emlékmű üzenete, tehát nem, nem értenek egyet, de nem azért mert a másik oldal pártját fognák teljes mértékben.
Diplomácia : szegfű troll - 1:0

"Igen, különb. Ők a kormány. Ezt ennyire nehéz felfogni?"
"Nem gondolom, hogy Merkelék rászorulnak a te történelemértelmezésedre vagy kioktatásodra, de a felcsúti kolduséra sem."
Csöpp önellentmondást érzek.

"Ez a legfrissebb. Google-zz ki régebbiket is."
Na végre sikerült megtalálni az igazi problémát, bár akkor igazán leeshetett volna az is hogy az én problémám abba van mennyire ellentmond a holo 14-es promóció a megszállás emlékművesnek. Ugyanis utóbbi tényleg akkora csúsztatás, mint a "mindenmagyarnáci" dogma meg, hogy erre próbáltalak rávezetni, különösen a kövi. bekezdés fényében :D
A kormány paralell tett egy-egy gesztust a zsidóság és a széljobb felé, de az irdatlan baromság hogy utóbbinak köze lenne a holokauszt programhoz.

"Vagy jött a nickváltósdi?"
Sikerült rossz ablakot megnyitni, deal with it, az nem az én bejelentkezett accom volt, akkor most légy oly jó és érdemben válaszolj az idézett részre.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 11:03:32

@Virág et.: pont azért nem, mert 44 márciusáig nyoma nem volt Magyarországon annak, hogy bármiféle háború dúlna itt kérem. Az emberek élték mindennapjaikat, ültek a kávéházak teraszán stb stb. A politika, de főleg a katonai vezetés pedig at ország utolsó pászáz éves történelméből kifolyólag pedig a német nemzetiségnek volt a foglya. Mondom ezt úgy, hogy felmenőim között rengeteg sváb és más német van, tehát nem kívánok kollektíve megbélyegezni senkit.

Nem volt minden sváb feketöves volksbundista. Nem volt mindegyik egy Feketehalmy-Czeydner Feri...

Virág et. 2014.04.09. 11:03:46

@greatwideopen: Átfogalmazva: nem az orosz kivonulás miatt lett itt rendszerváltás, hanem a SZU bukása miatt. Az orosz kivonulás pontosan olyan következménye csak ennek, mint a magyar rendszerváltás.

Ha az oroszok kivonulnak korábban, de a SZU marad, Kádár is maradt volna.

tobeor 2014.04.09. 11:05:44

Látom a jobberek hazudnak megint ahogy szoktak.

1942 január 20-23:
"A Feketehalmy-Czeydner Ferenc altábornagy, Grassy József vezérkari ezredes, Deák László ezredes és Zöldy Márton csendőr százados vezette katonai és csendőr alakulatok több száz ártatlan újvidéki lakost (köztük nőket, gyerekeket, öregeket) lőttek agyon a nyílt utcán, vagy géppuskáztak a jeges folyóba. A délvidéki "razzia" során a hivatalos magyar adatok szerint a honvédek és csendőrök 3340, zömében szerb civil polgárt gyilkoltak le, köztük 729 nőt és 147 gyermeket. A halottak között volt mintegy 700 zsidó is."

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.04.09. 11:07:20

@Virág et.: Ne haragudj, kettőnk közül Te lebegsz kádár nosztalgiában. Én nagyon nem szerettem akkor.

Virág et. 2014.04.09. 11:12:25

@whatevs11: "Akkor gondolom te felkészültél, hiszen egy tuskó vagy már csak az alapján is amit fent idéztem tőled."

Az nehezen lehetne személyeskedés, mivel nem neked írtam. Magadra vetted?

"Diplomácia : szegfű troll - 1:0"

Maszatolsz. A Colombo szoborra ki reagált? Vagy akármelyik másik szoborra. Szerinted ott volt széleskörű egyeztetés? Ne viccelj.

"Csöpp önellentmondást érzek."

???

Milyen ellentmondást? Hol jön az én véleményem oda? Merkelék nem szorulnak rá Orbán történelemmagyarázatra az szerinted ellentmond annak, hogy az én véleményem kevesebbet számít, mint a magyar kormányé? Melyik bolygón és milyen nyelven?

"utóbbinak köze lenne a holokauszt programhoz."

Se pro, se kontra nem volt erre érv. Szerinted nincs hozzá köze, amit a támadások tükrében tett Semjén nyilatkozatra alapozol. Mivel ilyen felsorolás, lista nincs, legalábbis nem elérhető, ezért ez aligha eldöntött kérdés, tény. Két vélemény van: szerintem meg része volt, aztán látták, hogy ebből botrány lesz és magyarázkodnak. Te meg mást gondolsz.

"Sikerült rossz ablakot megnyitni, deal with it"

Nekem csak egy nickem van, szükségét sem éreztem kettőnek soha. A kérdésedre meg válaszoltam fent.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 11:13:05

@Virág et.: "Pontosan ezt mondom már x hozzászólás óta. Nem az oroszok konzerválták a rendszert, hanem a kádári taktika, hogy ameddig viszonylagos jólét van, addig nincs ellenkezés. "
Ezzel fogta ki a szelet a vitorlából, s kétségtelenül gyengítette az ellenállást, tanulván Ráfosik példájából.

De itt nem az a kérdés, hanem az, hogy meg lehet-e bélyegezni egy nemzetet azért, mert nem állt ellen folymatosan intenzíven a diktatúrának, tehát nem úgy viselkedett, mint a lengyel. A német megszállás tényét, a bevezetett elnyomást nem teszi semmissé az a tény, hogy a magyarok nem lövették magukat halomra, mint a lengyelek.

Virág et. 2014.04.09. 11:14:36

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Óriási tévedés és bizonyítékom is van rá: én nem a Fideszre szavaztam. Nekem nem kell államatyuska, meg rezsicsökkentés, meg személyi kultusz, centralista állammal. És nem kellenek az új oroszok sem, legalábbis nem legjobb barátnak.

44.5%-nak ez kell. Ők Kádár népe.

Lehet anyázni.

Virág et. 2014.04.09. 11:16:52

@greatwideopen: Ki akar itt bárkit megbélyegezni? Miért lenne tragédia egyszer az életben azt mondani, hogy igen, mi is felelősek vagyunk? Főleg, hogy ezt meg is tették szóban még ez a kormány is?

Ez miért megbélyegzés? A hibák teszik tökéletessé a képet, egy nemzet attól lesz érett, felnőtt, hogy képes a hibáit is elfogadni, azokon túllépni. A magyarság erre képes volt, most miért kell visszalépni és ilyen szánalmas maszatolásba kezdeni?

Mit nem lehet azon érteni, hogy ma senki nem felelős a 2. vh-s történésekért? Az akkori társadalom és vezetés viszont - legalább részben -, de az volt. Ez miért akkora tragédia?

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 11:17:02

Az izraeli nagykövet a választás éjszakáján azMSZP sátrában barbekjúzott.

Ezek után most Orbánnak engedélyt kéne kéni a Mazsihisztől, hogy mit hova építhet.

íhihiihi

Virág et. 2014.04.09. 11:19:36

Az itteni fröcsögés után aligha meglepő, hogy a Telegraph meg az FT úgy ír a magyarokról, ahogy. :(

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 11:21:46

@Virág et.: Orbán nem a Telegraph és FT olvasóknak, és nem is a Mazsihisz tagoknak felelős kormányfője.

íhihi íhihi ííííííhihihihihi

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.04.09. 11:22:02

@Virág et.: Furcsán mosod össze a dolgokat. Mondhatni terelsz. Mindegy, azért is látjuk másként a dolgokat.

Gondolom ha az oroszok nem kellenek, akkor a kínaiak sem. Így hát kapcsold is ki a kínában gyártott PC-d, ami az oroszoktól beszerzett energiával megy, vedd le a kínai ruháid, és szaladj ki az orosz energiával fűtött lakásodból a csípős magyar levegőre.

whatevs11 2014.04.09. 11:22:10

@Virág et.:
" Ha valaki tuskó, az készüljön fel rá, hogy vele a szintjén beszélnek. "
Ebben egy büdös szó nincs a személyes megszólításról, csupán annyi, ha valaki ennyire szeret fröcsögni és még segghülye is hozzá az készüljön fel a hasonló fogadtatásra :)

"Maszatolsz. A Colombo szoborra ki reagált? Vagy akármelyik másik szoborra. Szerinted ott volt széleskörű egyeztetés? Ne viccelj."
Melyikben volt érintett a német kormány? Melyik volt mélyen megosztó?

"Merkelék nem szorulnak rá Orbán történelemmagyarázatra az szerinted ellentmond annak, hogy az én véleményem kevesebbet számít, mint a magyar kormányé? "
Ha magyarázatra nem is, azért a kommunikáció nem árt már csak azért sem mert akkor megismerhetnénk a pontos német álláspontot.
Előbb mint egy alantasabb "villamos" véleményként utalsz orbánék álláspontjára, utána meg mint egyenrangúra, na döntsd már el.

"Se pro, se kontra nem volt erre érv."
index: "Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak Budapest belvárosában, olvasható a kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában."
Holokauszt emlékévről egy betű nincs, megszállás évfordulóról van, pedig ez még december volt, botrány sehol. Megsúgom ekkor már a Sorsok háza stb. kezdeményezéseknél ott virított az emlékév a cikkekben.
Egyébként meg azt állítod hogy konkrétan a holokauszt emlékév keretein belül akartak egyértelmű gesztust tenni a széljobbnak. Nem a saját taktikai érzékedből kéne kiindulni szerintem :D

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 11:23:01

@Virág et.: nem ők írnak így, hanem akik innen diktálják a cikkeket.

inkább a kommenteket olvasd a cikkek alatt.

itt van pl a die welt förmedvény alá írt német kommentek fordítása:

www.welt.de/debatte/kommentare/article126655384/In-Ungarn-kann-es-jetzt-ungemuetlich-werden.html

tom:
Gratulálok Orbán úrnak!

Volker Dirk Hiller:
Ez a cikk megint egy jó példája annak, hogy a sajtó és a közvélemény köszönő viszonyban sincs egymással. Kényelmetlen?(utalás a cikk címére) - legfeljebb az EU számára.

Karl-Ernst v Hallmackenreuther > Volker Dirk Hiller:
A vélemények mind Orbán pártiak, min vagy úgy felháborodva?

kietz > Karl-Ernst v Hallmackenreuther:
Szerinted ez a cikk Orbán-párti? Olvastál egyátalán Orbán-párti cikket a sajtóban?

Karl-Ernst v Hallmackenreuther > kietz
Úgy értem a kommentek, a közvélemény Orbán-párti, nem a cikk.

Fritz > Karl-Ernst v Hallmackenreuther
Jaj ez csak 'összeesküvés-elmélet', erre te tönkreteszel mindent. Ráadásul tényekkel :)

Fred1999:
A magyarok bátor és büszke nép, akiket nem lehet elnyomni. Olyan utat választanak maguknak, amilyet akarnak, akár tetszik az EU-nak, akár nem. Tanulhatnánk tőlük.

G. Weinelt:
Gratulálok a magyaroknak

vendég:
"Magyarország kényelmetlen lehet"(idézi a cikk címét)....kiknek? Valószínűleg csak Brüsszelnek, Martin Schultznak és Barrosonak. Május 25.-én (EP választás)küldjük el őket!

IB:
A baloldali propaganda ellenzi, hogy az európai emberek maguk döntsenek az identításukról és az értékekről. Hangos nemet a szocialista beetetésre! Itt az idő, hogy Németországban is megváltozzanak a dolgok.

Lex Luthor:
Orbán sokat tesz a magyar emberek érdekeiért ezért mindig újraválasztják. És mivel ezért a mi EU vezetőink állandóan besározzák, számomra világos, hogy valószínűleg jól csinálja amit csinál. Orbán a kevés, ha nem az egyetlen igazi demokrata az EU-ban.

Hawe: Magyarország szerencsés - csak gratulálhatunk a kormányának és a választóinak.

Tom Vander:
Mit jelentsen az, hogy "az EU nem fogadhatja el"? Puccsot robbantanak ki és megbuktatják a kormányt? Demokratikus szavazás volt. Ha arról döntöttek volna a magyarok, hogy kilépnek az EU-ból, azt is kötelessége lenne elfogadnia az EU-nak. Ez a szép a demokráciában.

gassst:
HATALMAS ÉLJEN a bátor magyar embereknek!

mgladbacher:
A magyarok már másodszor választották meg nagy többséggel Orbánt az ország élére, erre EU-s vezetőink nehézségekről beszélnek.
Milyen demkokraták ezek?

Sheldor_der_Eroberer:
Gratulálok Orbán Viktornak a választáson elért eredményéhez!

Dr. Acula:
Mitől lenne "kényelmetlen"? A magyarok mindent jól csináltak, de jellemző: mindenki aki szembemegy az EU-s őrültségekkel, az mindjárt szélsőjobboldali.

Bastasta:
A ma este 7 órás híreket 10 másodpercig tudtam nézni. Amint meghallottam a jobboldali populista kifejezést, nyúltam a távirányítóért és elkapcsoltam a ZDF1-ről. De a többi csatorna sem volt különb. Hagy döntsem el én, hogykit tartok jobboldali, baloldali vagy EU-s populistának, vagy akárminek.

Herbert Frahm Jr.:
Csodálom ezt a bátor apró magyar nemzetet, ahol a többség nem hajlandó behódolni a nyomásgyakorlásnak és az EU-s elnyomásnak. Én ezt úgy hívom nemzeti büszkeség és szabadság és őszintén úgy gondolom, hogy a magyarok valódi európaiak.

A vörös-zöld baloldali demokratát mindig olyan nagyon a szabad választások és népszavazások mellett kardoskodnak, de ha véletlenül a nem nekik megfelelő eredménnyel végződnek, akkor egyből hangosan kiabálnak és csalást gyanítanak.
A magyarok nagy része ismét olyan kormányt választott egy szabad választásokon, amelyik a nemzeti érdekeket az EU-s érdekek elé helyezi. Semmilyen kivetnivalót nem tudok ebben észrevenni. Én is Orbánt választanám ezerszer inkább, mint egy szocialistát vagy egy kommunistát.

Wahler:
Orbán a népéért és az országáért dolgozik, ezért nyeri a választásokat. Jó lenne, ha itt Németországban is lenne egy ilyen valaki.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 11:23:02

@tobeor: Ez most hogy a búsba jön ide? Azt nem teszed hozzá, hogy nem vontak felelőzégre senkit, csak leváltották őket, és kivizsgálták. Mellesleg, hogy mindkét részről készült dokumentációt olvass, ajánlom Délvidéki S. Atilla munkáit forgatásra. Süssed meg mindkét oldalon azt a szelet húzt. De még egyszer, ez hogy a ...-ba jön a témához?

Virág elvtárs, azt mond meg nekem, hogy mennyiben is hasonlít, illetve különbözik a második világháború a késő-kádári 'gulyáskommunizmustól'? Vagy akár a korai kommunizmus a későbbitől?
Én magam sem értem, miért nem fogtak fegyvert a németek ellen, mennyivel szebb lett volna, ha oda vissza b@sszák az országot (már bocsánat). Az orosz megszállásig kávéházi hangulatban üldögéltünk. Az átlagnép mit tudott róla? ugyan mond már el nekem, az egész világ mit tudott a holokausztról a második világháborúban? Egyedül a magyar vezetés tudott a dologról, és próbálkozott (lásd előzetes fegyverszünet, Margaréta-terv, kiugrási kísérlet gyorsan utána lehet olvasni). Nem akartuk a németeket, de jöttek.
Hol van az ellentmondás? Ott, hogy a német megszállás alatt konkrétan mi is történt, és mik voltak a következményei; illetőleg az orosz megszállás alatt mi, és hogyan történt.

dedalon74 2014.04.09. 11:29:06

Egy mellékszál a sok ajvékolónak: A keleti országrész legnagyobb zsinagógáját a nácik, vagy a nyilasok robbantották fel? Egyik sem, az USA bombázta porig, a Piac utcán lévő zsidó érdekeltségű boltokkal egyetemben. Különösebb oka nem volt, ahogy a felelőssége sem merült fel azóta. Viccnek azért erős volt.

tobeor 2014.04.09. 11:30:01

@G. Attila: Úgy jön ide, hogy a jobberek szokás szerint telehazudják a netet történelemhamisítással, most konkrétan azzal, hogy nem volt itt egy zsidó sem veszélyben a német megszállás előtt.

Ez hazugság? Igen, hazugság.

Megcáfoltam a hazug disznókat? Megcáfoltam.

Köszönöm a figyelmet, további szép napot neked is.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 11:32:49

Más részről meg hoppá :). Ki is beszélt a lengyel példáról? Lengyelországot a háború elején pikk-pakk lerohanta az egymással szövetséges náci és szovjet haderő. Nem sok választásuk volt, hogy kollaborálnak-e, vagy ellenállnak. Csak a tényszerűség kedvéért. Teljesen más volt a helyzet a háború elején, amikor Lengyelországot rohanták le, és a háború végén, amikor Magyarországot szállátk meg.

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 11:34:57

@tobeor: NA, majd ha választást nyertek azt hazudtok amit akartok.

Addig is gumigolyót kaptok ha hozzányúltok az új emlékmüvekhöz.

Ez így azt hiszem korrekt.

Hajdú Peter 2014.04.09. 11:35:45

Kurvara semmi kozuk a zsidoknak ahhoz, hogy Orban Viktor milyen szobrot epit.
Ezek utan, epitetnek egy 50 meteres Hitler szobrot a helyere, csak aze, hogy kibasszak veluk es ha pofaznak, akkor meg nagyobbat.

Virág et. 2014.04.09. 11:37:00

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): "Legjobb barátnak" Ez a rész kimaradt neked.

@whatevs11: "Ebben egy büdös szó nincs a személyes megszólításról, csupán annyi, ha valaki ennyire szeret fröcsögni és még segghülye is hozzá az készüljön fel a hasonló fogadtatásra :)"

Ebben egyetértünk, ezért válaszoltam neked úgy, hogy. Örülök, hogy ezt mostanra azért sikerült megérteni. Eltartott egy darabig.

"Melyik volt mélyen megosztó?"

Bizony, ekkora botrány szoborból még nem volt. Akkor abban azért egyetértünk végre, hogy a szobor megosztó volt. Ha nem lett volna megosztó (lehetett volna ilyet is csinálni a témában), akkor nem lett volna diplomáciai üzenet sem.

"Ha magyarázatra nem is, azért a kommunikáció nem árt már csak azért sem mert akkor megismerhetnénk a pontos német álláspontot."

A pontos német álláspont a követség rosszallásából kiolvasható. Ennél konkrétabbat ne várj, nem fogsz kapni.

Orbán egyenrangú fél, az új véleménye viszont teljesen szembe megy a másik kettőjével és a világ nagy részével, meg az ő korábbi véleményével is. A németek meg nem szorulnak rá erre a történelem-magyarázatra, van nekik sajátjuk, abban bíznak, nem akarnak sehová túlkompenzálni, nem frusztráltak.

Még mindig nem látom az ellentmondást.

"Holokauszt emlékévről egy betű nincs, megszállás évfordulóról van, pedig ez még december volt, botrány sehol."

2014-et holokauszt emlékévvé ez a kormány nyilvánította. Az egész évet, lesznek országszerte elszórtan rendezvények.

A német megszállásról szóló emlékmű gondolata beleillene ebbe a rendszerbe. A konkrét megvalósítás a probléma. Nincs köztünk vita abban, hogy mi volt ezzel a célja Orbánnak.

Ha elfogadnám is egy pillanatra a te álláspontod, hogy ez nem volt része az emlékév hivatalos programjának, akkor se jobb a helyzet. Egy egész évet szentelnek a megemlékezésnek, aztán azzal a lendülettel bőszen elkezdik átírni a történelmet is. Ez minimum ízléstelen, a botrány meg borítékolható volt.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 11:37:38

@tobeor: Én ezt megértem, de nem a témához kapcsolódik. A délvidéki események külön téma, és nagyon komoly vádak vannak mindkét oldalról. Nem hiába ajánlom azt a könyvet elolvasásra. Jah, nem írtam le a címét. fejezetek a rácjárások történetéből. Azt hiszem, így van. Csak, hogy nézd meg mindkét oldalt, ha érdekel a téma.
Nem a jobberek kiváltsága a történelemhamisítás, hanem mindenkié, aki egy ideológiának akarja alárendelni a valós történéseket. Szóval ennek szintén két oldala van. Emlékszem arra a történelemkönyvre, ahol Dózsa György felkelése, és Rákóczy szabadságharca osztályharc volt :).

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 11:41:37

@Virág et.: "Mit nem lehet azon érteni, hogy ma senki nem felelős a 2. vh-s történésekért? Az akkori társadalom és vezetés viszont - legalább részben -, de az volt. Ez miért akkora tragédia?"

Abszolute nem tragédia, de ez a poszt az emlékműről szól. Nekem ugyan eszembe nem jutna egy emlékművet emelni a német megszállásnak, de ha már készül egy, nem bánom. Mert az egy agresszió volt, s elvesztettük függetlenségünket. Bár lehetne valamilyen kombinált emlékmű is a német sas mellé még oda lehetne faragni egy szárnyas orosz matrjoskababát is, és akkor teljes lenne a kép.

Virág et. 2014.04.09. 11:41:43

@G. Attila: A 2. vh-ból nem a holokauszt miatt akartunk kiugrani. A németekkel nem a holokauszt volt az egyetlen baj a 2. vh. alatt. Lényegében szuverén országokat hódítottak meg és foglaltak el. Holokauszt nélkül is nehéz megideologizálni a németek melletti kiállást, itt már rég nem régi sérelmekről volt szó pl. fél Európa megszállásakor.

Nem tudom, mit kellett volna tenni. Az biztos, hogy más népek fegyvert fogtak és szenvedtek. Pl. a lengyelek helyben vagy a csehek emigrációból is. Az biztos, hogy selymesen és simán ment a megszállás és a legtöbb ember lényegében alig észlelt valamit a napi életében. Ez teljesen szembe megy egy átlagos megszállással: pl. az oroszok bevonulásával 56-ban. Ebből indulok ki.

tobeor 2014.04.09. 11:42:41

@MSZP Afrika Korps: Mi van, bevezették a etet a disznóólba? :D

@G. Attila: De, kapcsolódik, itt olvastam olyan kommentet amelyik azt hazudta amit szépen megcáfoltam. Illetve amit írtam eleve igazolja miért hazug az a szobor, amit fel akarnak állítani.
Mit rágódsz azon hogy kapcsolódik-e vagy sem? Ha a tartalmával van bajod akkor azt írd, egyébként meg akkor gyakorlom a szólásszabadságom amikor akarom, nem fogom zavartatni magam tőled.
Valóban nem csak a jobberek kiváltsága a történelemhamisítás, de itt és most ebben az ügyben ők a hunyók. És ezzel szégyent hoznak az egész magyarságra, tehát nekem, mint igaz magyarnak nemzeti és morális kötelességem cáfolni a hamisításukat.

Virág et. 2014.04.09. 11:43:23

@greatwideopen: A német megszállásról emlékművet lehet emelni, ezzel nincs is baj. A baj a megvalósítással van.

Én_vezettem_? 2014.04.09. 11:44:39

@nál: miért nem a jobbikra szavaztam?

Egyszerű: a gyúlölet nem old meg semmit. Sötétség ellen nem lehet sötétséggel harcolni. Röviden ennyi.(ha akarod kifejtem akár priviben is :))

Ja, egy székely rokonom azt mondta, a kommunista ex-párttitkár rokonát is szégyelli, de jobbikos rokonait még jobban, mert ŐK tudják milyen a kirekesztés faji alapon.
(erdélyben sosem volt divat az etnikai alapú vagy vallási kirekesztés. a románokkal is békés az együttműködés, kivéve ahol az ottani exkomcsi újnáci politikusok nem szítják a magyarellenességet)

na erre varrjunk gombot :) :)

hambig 2014.04.09. 11:44:53

@anonymand: Nem kérdeztem meg mindenkit, de nagyon könnyen beazonosítható az a pár tucat ember aki vinnyog a szobor miatt. Továbbra is úgy gondolom, hogy a cikk előszavában említett országos felháborodás erős túlzás a kialakult helyzettel kapcsolatban. Nem látom a tiltakozók ezreit az utcákon, illetve az aláírás gyűjtő standokat sem. Az ilyen blogokon ajvékolnak csak. Ahogyan Te is. Ha neked felmegy a vérnyomásod attól, hogy egy számodra vadidegen ember mit ír egy hozzászólásban akkor javaslom ne nagyon olvass ilyeneket. Még a végén rohamod lesz tőle, azt meg nem akarja senki. Ugyanis ha megfigyeled a kommentek többsége nem veled van egy véleménnyel. Vagy ez Téged nem foglalkoztat? Az elő kommentem utolsó sorát továbbra is fent kell , hogy tartsam, nem látom normális állapotnak, hogy egy maroknyi ám annál hangosabban ajvékoló ember mondja meg , hogy mit hogyan kell csinálni. Az utolsó kommentedet olvasva biztosan elégedett vagy, hogy jól megmondtad, de finoman jelezném, hogy továbbra sem válaszoltál semmit, valószínűleg azért nem mert nem tudsz, és pontosan ezért terelted el a beszélgetést is.

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 11:47:23

@Virág et.: Nem, semmi baj nincs a megvalósítással.

A maszihisz közeli kultúrpápák mindössze megszokták 1947 óta, hogy a történelmet úgy kell értelmezni ahogy ők tanjtják.

Most másképp vannak a dolgok, már nem csak az ő véleményük számít. Nehéz ezt lenyelni, de le fogják.

whatevs11 2014.04.09. 11:47:26

@Virág et.: "Ebben egyetértünk, ezért válaszoltam neked úgy, hogy. Örülök, hogy ezt mostanra azért sikerült megérteni. Eltartott egy darabig."
A probléma hogy ennek függvényében én válaszoltam először és te voltál tuskó először, hiszen elvonatkoztattunk a személyes érintettségtől a definícióddal, epic fail pajtikám.

"Akkor abban azért egyetértünk végre"
nem végre, ezzel kezdtem, csak olvasni kéne megtanulni, de legalábbis kalibrálni a feldolgozási időn.

"nem akarnak sehová túlkompenzálni, nem frusztráltak." A mazsihisz viszont az, hogy okkal vagy ok nélkül frusztráltak most szerintem hagyjuk, szerintem is-is.

"Még mindig nem látom az ellentmondást." A vezírezés és hasonlók alantas megbélyegzése az egyik félnek, ahelyett hogy mondjuk azzal kezdted volna, hogy itt az egyik tárgyaló fél súlyos önellentmondásban szenved.
Értékelésnél leminősítesz, felelősségnél kiegyenlítesz, ez gáz.

"2014-et holokauszt emlékévvé ez a kormány nyilvánította. Az egész évet, lesznek országszerte elszórtan rendezvények. "
... so? what?

"Ha elfogadnám is egy pillanatra a te álláspontod, hogy ez nem volt része az emlékév hivatalos programjának, akkor se jobb a helyzet. Egy egész évet szentelnek a megemlékezésnek, aztán azzal a lendülettel bőszen elkezdik átírni a történelmet is. Ez minimum ízléstelen, a botrány meg borítékolható volt."
Dettó, erről beszélek a kezdetektől, csak sikerült felfogni. Egyébként nem volt sehol soha úgy említve, mint az emlékév része, se előbb se utóbb így elég nehéz ezt bemagyarázni és pont azért cseng össze a kettő mert mindkettő gesztus egy-egy oldal felé és abban reménykedtek hogy mindkettő ellen a két oldal mocska szólal fel leghangosabban. Nos ez sajnos sikerült és ezzel a hisztivel ellehetetlenítették az egyébként jogos kritikát is... well played

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 11:48:10

@Virág et.: Ezzel a hozzászólással ungárklárai magasságokba emelkedtél. Amikor tiltakoztak a budai turulszobor ellen, akkor azt mondta, hogy nem a turullal, mint szimbólummal van a baj, hanem speckó ezzel a turullal, mert ez olyan támadó turul vagy miféle.
Sajnos pontosan nem tudom idézni, pedig az egy igazi gyöngyszem volt.

Blogger Géza 2014.04.09. 12:00:15

@Virág et.: Szóval végül is az a te problémád, hogy 1944-ben túl kevesen mentek neki a magyar fegyvertelen civilek közül a német hadseregnek. Remek. Ezt akkor tudnám elfogadni itt érvnek, ha az emlékmű német katonákat puszta kézzel megfojtó magyar civileket vagy valami hasonlót ábrázolna. De rohadtul nem azt ábrázolja.

A történelemhamisítás a vörösök idején ment, amikor hirtelen mindenki kamu partizán lett. Most ugyanez az oldal a másik irányú hamisítást próbálja erőltetni épp aktuális érdekeinek függvényében. Nem lehetne ezt egyszer végre abbahagyni?

Csak beugrottam 2014.04.09. 12:06:01

Miért is meglepő ez?
Hiszen már 2011-ben megmondta buktor:
"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

Miért hiszik ennyi év után is ,hogy a fütyesz szavában meg lehet bízni.Egy definiált hazudozót gazembernek kell tekinteni és úgy is kell bánni vele.

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 12:08:13

@Csak beugrottam: hüpp hüpp ki védi meg a demokrciát?

Kalmár 2014.04.09. 12:21:15

Észrevettétek, hogy a balliberális erők összesen a szavazatok 1/4-ét érték el?

Az emberek tudnak a Paksi bővítési tervről.
Tudnak az emlékmű tervéről.
Tudnak az egykulcsos adótól.
Tudnak a 4 év kormányzati tevékenységekről.
Tudnak a trafikokról.
Tudnak a kettős állampolgárságról.
stbstbstb

Tudnak a balliberálisok véleményéről is.

Ezek tudtában mentek el szavazni!
Tudjátok az eredményt!

Csak akkor van demokrácia ha titeket választanak?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2014.04.09. 12:23:57

@dr kíváncsivagyok: tobb mint 5 millio szavazta meg orbant. tudod, mesterhazy is megmondta.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 12:25:50

@Virág et.: A lengyeleket lerohanták, van egy picike különbség. A csehek meg emigrációból harcoltak, de nem rémlik, hogy a komplett cseh nemzet emigrált volna. Beszélek itt a Cseh-Morva Protektoirátusról. Megszüntették az országot, persze, hogy élesebb volt az ellenállás.
Persze, hogy nem volt fegyveres megszállás, ezt kár is tagadni. Nem is teszem. Csupán azt mondom, hogy bejött egy hatalom, ami ellen azért nem tett a nép, mert nem fegyveresen jött be, hanem puccsokkal, és folyamatos belső bomlasztással. És amikor egy világháború zajlik éppen, én elhiszem, hogy nem sok embernek tűnik fel. A német megszállás közvetlen áldozatai a zsidók voltak. Ezzel megint nem kell vitatkozni, és nem is lehet (a mai ismereteink fényében). De azáltal, hogy gáncsolták a magyar kiugrást, hogy puccs keretében foglalták el a magyar vezető pozicíókat, és zsarolással kötötték meg az addigi vezetők kezét, közvetve az egész magyar nemzetre káros, és fájó volt. Belemanőverezték az országot a nyilas uralomba. Ha valami csoda folytán szövetségesek '43-ban Magyarországra kerültek volna, akkor láttál volna igazi kollaborálást. Erről vannak feljegyzések. Már Moszkvával is egyezkedett a kormány, csak akkor meg Horthy fiát rabolták el. Én nem vádolnám a magyar kormány azzal, hogy kollaboráns volt. Megpróbálta ameddig lehet elkerülni a háborút, és azt, hogy bábkormány kerüljön hatalomra. Ez is szörnyű kompromisszumokkal járt, de igen helyesen látta azt szerintem, hogy egyedül nincs esélye ellenállni, és, ha megteszi, jóval roszabb lesz mindenkinek, aki magyarországon él.
Abban tér el a véleményünk akkor, hogy szerintem megszállás nem csak fegyveresen lehetséges, és erre volt példa az, ahogy a németek megszállták Magyarországot.
Ami a holokausztot illeti. A korabeli sajtóban nem volt főhír a holokauszt. Érdekes utána nézni, hogy mikor is szerzett tudomást a világ erről, és hogyan. Ne a mai tudásunkat kérjük számon a korabeli embereken.

hambig 2014.04.09. 12:29:13

@Kalmár: 5%os szdsz irányítja a gazdasági és eü tárcát akkor demokrácia van. Ezt a történetet már ismerjük..

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2014.04.09. 12:35:31

@Én_vezettem_?: "(erdélyben sosem volt divat az etnikai alapú vagy vallási kirekesztés. a románokkal is békés az együttműködés,"

Ezen felnevettem. Aztán rájöttem, hogy komolyan gondolod, és sírtam.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 12:42:54

De ezzel a történelmi fordulattak kicsit eltérünk a tárgytól, nem? Már csak azért, mert elvileg nem ez a téma, hanem az, hogy O.V. azt igérte, hogy hűsvét után beszélnek róla, és ezzel szemben elkordonozták. Akkor most konkrétan nekifogtak építeni?
Mellesleg én hallottam úgy 8 éve kordonbontásért 4 év felfüggesztettet, hála z égnek, hogy most nem így lett, sőt, meg sem akadályozták. Azért ez jóval demokratikusabb dolog.
És még valaki mondja meg nekem azt, hogy van egy ilyen helyzet, ami akár társadalmi vitát is generálhat. Akkor mi a fenének mennek oda az összefogott baloldaliak, hogy a mellüket döngetve ajvékoljanak? Ennyire ostobák? Ezzel, hogy egy ilyen téma mellé álltak, csak azt érték el, hogy elmarad a vita, és a magyar közvélemény nagy része reflexből elutasítja, mert ők ott vannak. Nem veszik észre, hogy amihez a nevüket adják, azt gyengítik? Ha tiltakozni akarnak, akkor menjenek oda civilként. Úgyis elmondják rájuk ugyanazt sok helyen, de azért mégsem egyenértékű a kettő.

Csekkliszt#10 2014.04.09. 12:47:34

Bár teljesen jogos a fehaborodas ellene, már nem számít.
Az MSZP meg óriási öngólt rúg ha ezert népszavazást akar - már megint faszok, nem tanulnak???

wallenberg8805 (törölt) 2014.04.09. 12:48:22

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Az orbánista emlékmű csak azért lesz, hogy legitimizálja a szovjet emlékművet, mert azzal hogy azt sugallja hogy a németek megszállták Magyarországot, azzal azt is sugallja hogy a szovjetek felszabadítani jöttek ide.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kalmár 2014.04.09. 12:50:35

Jellemző, hogy mennyire nem értik a politikát a balliberálisok!

Senki nem gondolja, hogy bármilyen párbeszéd megváltoztatná a liberálisok véleményét az emlékműről.
Ha meg kellene várni míg beleegyeznek SOHA nem készülne el. Ezt mindenki tudja.
Annak ellenére, hogy a zsidó hitközség is évtizedek óta megemlékezik a megszállásról, most napi politikai okból hisztériát keltenek.
Ez is világos.

Még akkor is ha Viktor hibázott,(nem elfogadva de feltéve) egyszerűen öngól ekkora botrányt kelteni!

Persze egy rendőr sem fogja őket megverni, bár mennyire is szeretnék!

Virág et. 2014.04.09. 12:51:17

@whatevs11: "hiszen elvonatkoztattunk a személyes érintettségtől a definícióddal, epic fail pajtikám"

Attól függ, honnan nézed. Az én véleményem nem változott: te személyeskedtél elsőnek, arra válaszoltam én, a tiédhez méltó hangnemben.

"Értékelésnél leminősítesz, felelősségnél kiegyenlítesz, ez gáz."

Dehogy az. ÉN minősítek, az az ÉN véleményem. Az egyenlőség viszont nem köztem és a többi között van, hanem a három érintett között. Nincs itt ellentmondás.

"Egyébként nem volt sehol soha úgy említve, mint az emlékév része"

Ott tér el a véleményünk, hogy szerintem meg csak azért nem, mert jött a botrány / hiszti (ahogy tetszik). Ha nincs ez a felhördülés, akkor bármibe lefogadom, hogy szépen besorolják a többi emlékéves program közé. Persze ez ma már bizonyíthatatlan.

@greatwideopen: Akkor nagyon nem értetted meg. Meg lehet a megszállásról emlékezni úgyis, hogy közben nem maszatoljuk az akkori felelősségünket.

@Blogger Géza: A problémám, hogy nem volt ellenállás. Ebből nehéz arra következtetni, hogy ez csupán egy racionális döntés volt, mert úgyis értelmetlen lett volna. A megszállás elleni ellenállás az ritkán racionális döntés, zsigeri, érzelmeken alapuló. Mint a hazaszeretet.
Vagy minden magyar akkor hidegfejű számító volt, vagy mégsem volt akkora ellenérzés a németekkel szemben.

Csak ennyit mondtam.

whatevs11 2014.04.09. 12:59:39

@Virág et.:
Ez így már annyira szubjektív, hogy nem érdemes róla vitázni, ki mit gondolt és ki kinek a gondolatáról mit gondolt a másik gondolkozásából kiindulva :D

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 13:01:14

@Kalmár:
"Lopáson kapták Cs. Anikót, a szociális és egészségügyi bizottság elnökét, független képviselőt Polgár egyik üzletében"

Ha Fideszes lenne , szobrot állítanátok neki..

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 13:06:09

@Kalmár:

"101-ből 101-en a Fideszre szavaztak. Az ország legszegényebb településén csak cigányok élnek."

Na,...na... EZ MI ?
Ezek a meggyozodéses , elkotelezett Fidesz-szavazók ?
Az egész országban megvezettétek ezeket a szerencsétleneket , akik a lgtobb kárt szenvedik el a csuti ártány uralkodása alatt !!

Kalmár 2014.04.09. 13:14:13

@dr kíváncsivagyok: Először is részvétem a választási eredmény miatt.

Hol történt a lopás?
Nem a Bakács téren véletlenül? :))

Talán nektek csendben kellene lenni ilyenkor.
Az érintett képviselő rokona a polgármesternek. Igen annak aki az MSZP-ből lépett át a DK-ba és folyik ellene több büntető ügy!

Jó csapat!

Ez is a ti szemetetek!
Balfék!

Most már a Maci jut eszembe rólad a viccből!

Vadász,vadász te szopni jársz ide!
:))

Kalmár 2014.04.09. 13:15:41

@dr kíváncsivagyok: Most a Fideszesek a rasszisták vagy te?

Sürgősen döntsd el, hogy ki vagy!

nál 2014.04.09. 13:15:54

@Én_vezettem_?:
Köszi a választ!

Én egyébként legszívesebben a Modern Magyarország mozgalomra szavaztam volna - még úgy is, hogy egyébként a kapitalista liberális férgek táborát gyarapítom -, mert nekik volt a legértelmesebben - és legkorábban! - összerakott programjuk, és nem utolsósorban azokkal a kérdésekkel is foglalkoztak, amiket a fentebbi kommentedben te is leírtál.

Én_vezettem_? 2014.04.09. 13:22:45

@nál: szívesen :)
hát választani mo-n nagyon nehéz kérdés.
őszintén szólva bármely párt + nem szavazók + fasszal szavazók helyébe is bele tudom magam képzelni, és mindenki mondhat nagyon erős érveket.
Az enyémek ezek voltak.
Jó lenne ha mindenki elmondaná egymásnak, ő kire és MIÉRT szavazott, talán több teteje lenne, mint le faszitázni, nácizni, birkázni, komcsizni egymást. Mert akkor soha nem fogom a másik embert megérteni, mi jár a fejében, ha annyira félek hogy neadjisten igaza van és nekem nem, hogy már elöljáróba elmagyarázom, hogy ő birka, megvették, lefizették, stb stb....

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 13:27:04

@Kalmár:
Lenne pár szavad ahhoz a 6 millió választóhoz is , aki nem szavazott a csuti ártányra ?

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 13:27:52

@dr kíváncsivagyok: Nekem lenne.

Teccettek volna a csutiártányra szavazni!

Nyíhahahhaaha

Kalmár 2014.04.09. 13:49:19

@dr kíváncsivagyok:

Persze:

Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarok!

dr kíváncsivagyok 2014.04.09. 13:49:30

@Kalmár:

Tudod mit ?
Igazatok van...
Hagyjuk Orvbánt dolgozni és drukkoljunk a sikerének !
De mi van , ha a 4 év alatt elért 2 % - os novekedés beáll erre a pályára ?
Mi van , ha nem csak a Szlovák , Lengyel , Cseh , Horvár, Szlovén gazdaság hagy le minket , hanem Románia is ?
Akkor mit léptek ?
Mit léptek ha nem novekszik a munkahelyek szama ?
Mit léptek , ha stagnálás lesz , vagy elhanyagolható javulás , mint most is ??

MSZP Afrika Korps 2014.04.09. 13:56:16

@dr kíváncsivagyok: 'Hagyjuk Orvbánt dolgozni és drukkoljunk a sikerének !
De mi van , ha a 4 év alatt elért 2 % - os novekedés beáll erre a pályára ?
Mi van , ha nem csak a Szlovák , Lengyel , Cseh , Horvár, Szlovén gazdaság hagy le minket , hanem Románia is ?
Akkor mit léptek ?
Mit léptek ha nem novekszik a munkahelyek szama ?
Mit léptek , ha stagnálás lesz , vagy elhanyagolható javulás , mint most is ??'

Attól függ. Ha megint felsorakozik az mszp-szdsz akkor 2/3 a fidesznek. Vagy hogy gondoltad?

Kalmár 2014.04.09. 13:58:09

Akkor nem szavazunk rá.

Bár a baloldal -6% gdp, munkanélküliség dupla, adósság dupla teljesítményéhez képest "valószínűleg" jobb lesz.

Ha jól látom a "bölcs IMF a növekedési várakozását kb duplára emelte, az inflációs várakozását harmadára......

Ezeknek a kritikái elég gyenge lábakon állnak!

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 13:58:25

@Virág et.: "A civilek miért nem formáltak partizánmozgalmat, mint pl. a lengyelek?"

mert a megszállásig jóformán senk nem érezte a bőrén azt, hogy itt bármiféle háború lenne. a lengyeleknél meg a franciáknál pedig akkorra már végigvonult rajtuk 2 hadsereg oda-vissza.

oszt a megszállás után meg minek akartál volna ellenállni, meg kinek? mindkét oldalról megtámadtak, és itt gyilkolták egymást meg minket.

és látod te is igazolod amit írtam. azt írod kollaboránsok voltunk. hát az anyád picsája az. egyrészt már nem is él jóformán senki azok közül, akik akkor nagykorúak voltak, másrészt azt senki nem hazudhatja el többet, hogy a német megszállástól kezdve mi is áldozatok voltunk.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:00:28

@dr kíváncsivagyok: szóljatok az EU-s meg AIPAC-os haveroknak, akiket ránk uszítottatok, hogy nem jött be a dolog, inkább tessenek minket békén hagyni, és támogatni ezt az "orbánsátánt".

mondjuk kezdhetnék azzal, hogy a minden alap nélküli leminősítéseket visszavonják, és kicsit becsukják a szemüket, ha mondjuk 4% lesz a hiány annak érdekében, hogy legyen növekedés.

nu pagagyí 2014.04.09. 14:07:11

A lélekben, néhány oligarcha, valamint saját maga, valamint Simicska, Papcsák és Rogán miniszterelnöke ismét megmutatta mennyire becsüli népét. Amíg ezt a pökhendi stílust tapasztaljuk részéről, szüntelenül emlékeztetni kell arra, hogy újabb országlását csak a szavazók kisebbsége támogatta. Addig kell pofozni, amíg le nem mond, vagy hajlandó őszintén tárgyalni a klientúráján kívüli szervezetekkel is.

Kalmár 2014.04.09. 14:19:39

@valódivélemények: Egyetértek.
Ukrajnában sem kezdtek kiegyenesített kaszával nekimenni a nagy medvének!
Nem azért mert egyetértenek a megszállással, hanem mert a háborútól mindenki retteg. (nem alaptalanul)
Akinek gyereke van tudja, nem fogok fegyvert csak a végső esetben!
Lavírozni, próbálni megúszni.

Emberi gyarlóság. Túlélési ösztön.

Ha valaki 100 év múlva emlékművet állít majd az Orosz megszállásnak, azt remélem, hogy senki nem fogja "Putyinistának" nevezni.

nu pagagyí 2014.04.09. 14:20:07

@valódivélemények: A leminősítések piaci értékítéletek. Magán minősítő szervezetek értékelnek egy-egy országot, hogy a magáncégek, tőketulajdonosok tudják, érdemes-e befektetniük vagy kötvényt venniük egy adott országban. Nekik ez a véleményük, amit kívülről elég nehéz befolyásolni, ugyanis ha sutba dobnák a szakmai szempontokat, nem lehetne nekik hinni és ez esetben már nem is lennének. Így működik a piaci verseny.

Netuddki. 2014.04.09. 14:21:28

@valódivélemények: ""A civilek miért nem formáltak partizánmozgalmat, mint pl. a lengyelek?"

mert a megszállásig jóformán senk nem érezte a bőrén azt, hogy itt bármiféle háború lenne. a lengyeleknél meg a franciáknál pedig akkorra már végigvonult rajtuk 2 hadsereg oda-vissza."

B+, te sík hülye vagy! Nekem úgy rémlik, Németország mintha a szövetségesünk lett volna...

Kalmár 2014.04.09. 14:21:58

@nu pagagyí:

Ja....majdnem ki is kapott. De mégsem.

Te kómában voltál eddig?

nál 2014.04.09. 14:22:21

@Én_vezettem_?:

"Jó lenne ha mindenki elmondaná egymásnak, ő kire és MIÉRT szavazott, talán több teteje lenne, mint le faszitázni, nácizni, birkázni, komcsizni egymást. Mert akkor soha nem fogom a másik embert megérteni, mi jár a fejében, ha annyira félek hogy neadjisten igaza van és nekem nem, hogy már elöljáróba elmagyarázom, hogy ő birka, megvették, lefizették, stb stb...."

Tökéletesen igaz.
Én abból indultam ki, hogy van 4 komolyan vehetô jelölt: Fidesz, Jobbik, LMP, MSZP összeborulás. Ebbôl Fidesz kiesik, mert nem szeretném, ha folytatnák. A Jobbik kiesik, mert hát jó érzésű kultúrember vagyok. Ex-MSZP kiesik, mert van ott ugyan egy-két eltévedt értelmes figura, de egyrészt korpa közé keveredtek, másrészt akik ennyire bénák ellenzékben, azok nem kapnak tőlem bizalmat. Szóval maradt az LMP, bár az LMP aktivistákat nem támogatni, hanem inkább kiidegelni szoktam sötétzöld-ellenességemmel, atomenergia iránti rajongásommal, és "rendpárti liberális" felfogásommal, de legalább nem undorodom tőlük úgy, mint a másik háromtól.
Ha a MoMa indult volna, ők kapták volna a voksomat.

Kalmár 2014.04.09. 14:22:42

@kovi1970: Mint Putyin Krímnek...

DeMarco 2014.04.09. 14:23:11

Látom még mindig ezen rágódtok...

@Fedor: Másodszorra sem válaszoltál a kérdésemre. Ezt beismerésnek tekintem és a vita lezárásának.

Az már csak hab a tortán, h mennyire beégett szokás szerint olgicska, vagy, h a ballibák népszavazást akarnak róla indítani... Tényleg semmiből sem tanultok... semmiből...

nu pagagyí 2014.04.09. 14:26:46

@Kalmár: Ha nálunk azért állítanának emlékművet az orosz megszállásnak, hogy Rákosi gaztetteit az oroszokra fogják az ugyanolyan undorító lenne, mint a mostani, a Horthy-rendszer disznóságait mentegető szobor. Azt hiszem Bajnai mondta jól, ha már a téma foglalkoztatja Orbánt, akkor az ellenállásnak állítson inkább szobrot (ja, hogy az nem nagyon volt?).

Virág et. 2014.04.09. 14:35:17

@valódivélemények: A franciákon nem vonult végig semmilyen hadsereg, lényegében minimális ellenállás után adták meg magukat a németeknek. Azóta is röhög rajtuk a fél világ.

Ennek ellenére partizánok voltak szép számmal.

"oszt a megszállás után meg minek akartál volna ellenállni, meg kinek? "

A partizánmozgalom lényege, hogy csak a megszállás után van értelme. Épp azért partizánmozgalom a neve.

Egyébként volt itt még egy kis idő a megszállás és az orosz bevonulás között, nem gondolod?

"és látod te is igazolod amit írtam. azt írod kollaboránsok voltunk. hát az anyád picsája az. egyrészt már nem is él jóformán senki azok közül, akik akkor nagykorúak voltak"

???

És ahhoz, hogy akkor a németekkel szövetségben legyünk, ahhoz ma valakinek élnie kéne?

Miért olyan borzasztó elismerni, amit amúgy a világ tényként kezel: hogy a 2. vh-ban mi a németek szövetségesei voltunk. Nem állítom, hogy a leglelkesebbek, de akkor is szövetségesek. Az olaszok, a japánok stb. sem igyekeznek mosdatni magukat. Ez volt és kész. Ezt miért kell letagadni? Ezt nem értem az egész történetbe, hogy miért kell ezeket a tényeket megmásítani, maszatolni. Fel nem tudom fogni. Ettől nem vagyunk ma kevesebbek semmilyen téren. A főfelelős Németország ma Európa elsőszámú hatalma és de facto vezető nemzete.

Vicc az egész.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:37:52

@nu pagagyí: te ezt el is hiszed? :D
csak 1 dolog: az osztrák bankrendszer magyarországi kitettsége olyan fokú, hogy a két ország jelenlegi besorolása kizárja azt, hogy mindkettő egyszerre valóságos legyen.
vagy ők nem lehetnek AA, vagy mi nem lehetünk bóvliban.
és még lehetne sorolni, vagy idézni Barrosot, hogy a hitelminősítők mennyire 'függetlenek' még szerinte is...

@kovi1970: igen. vonakodó szövetséges. hallottad már ezt a kifejezést? nem, akkor húzzál a könyvtárba, vagy vissza az iskolába.
már 43ban véget akartunk vetni ennek a szövetségnek, de nem hagyták.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 14:40:26

@nál: "Ha a MoMa indult volna, ők kapták volna a voksomat."

Indult. Összefos...őőő Kormányváltó Erőnek hívták magukat.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:42:36

@Virág et.: "A franciákon nem vonult végig semmilyen hadsereg, lényegében minimális ellenállás után adták meg magukat a németeknek. Azóta is röhög rajtuk a fél világ."

tehát Hitler nem vonult be párizsba?
nem lett La Rochelle a német tengeralattjárók bázisa? nem épült atlanti fal? nem süllyesztette el a francia flotta maradékát a nagy szövetségesük, az angolok?
a partraszállás után nem voltak harcok francia területen?

a franciákat 40ben szállták meg, minket meg 44ben, 3 hónappal a nyugati front megnyitása, és fél évvel azelőtt, hogy az ukrán front elérte volna az országot.

greatwideopen · http://baconakbisztro.blog.hu 2014.04.09. 14:46:03

@nu pagagyí: "A leminősítések piaci értékítéletek. Magán minősítő szervezetek értékelnek egy-egy országot, hogy a magáncégek, "

Blablablabla... A piac szarik a minősítő intézetekre és vígan megfinanszíroz minket.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 14:47:57

@Virág et.: " Az olaszok"

menj el olaszországba, és próbáld meg azt kommunikálni, hogy az egész ország szemét náci (nem, nem fasisztam hanem náci), és a holokausztrét kizárólag ők a felelősek.

vagy próbálj meg tiltakozni a Fosse Ardeatine emlékmű ellen, mondva, hogy a mészárláshoz olasz kollaboránsok is segédkeztek. próbáld elvitatni azt, hogy a kollaboránsok ellenére az olaszok az áldozatai voltak annak, hiszen ők szövetségesek voltak, és így mindenki kizárólag csak bűnös lehet. aki mégis áldozatul esett, az max elszámította magát, vagy járulékos veszteség.

azt hiszem a legjobb esetben is meglincselne a feldühödött olasz tömeg.

nál 2014.04.09. 15:00:56

@greatwideopen:
Jó, ez igaz, úgy értettem, hogy külön jelöltként. Pont amiatt csalódtam bennük, hogy inkább összeálltak a tróger bandával.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 15:07:14

A helyzet az, hogy nálunk nem igazán volt lehetőség partizánkodni, hiszen, mire beindult volna, nem volt magyarország területén az a front mögötti megszállt terület, ahol a partizánok tevékenykedni szoktak. Egy komoly partizánmozgalom nem abból áll, hogy no, akkor megyek a sufniba a karabélyért, és lövöm akin Wermacht vagy SS egyenruha van. Érdemes elolvasni Hemingway: Akiért a harang szól című regényét.
Nagyon szép párhuzam, hogy ahogy Rákosi bűneit sem kenjük az oroszokra, úgy a kollaboráns magyar kormányét sem a németekre. Amiben lehet érdemi vitát folytatni, az az, hogy ki is volt ez a kollaboráns kormány? Szerintem egy bábhatalom, amit a németek állítottak fel az addigi magyar kormány megbuktatásával. Elmondtam, miért gondolom így. Én nem tudom, hogy a hivatalos tényállás szerint mit akar jelenteni ez a szoborcsoport. Ha teljes felmentést, akkor ellenzem. Ha azt a kijelentést, hogy nem mi voltunk az akkori Németország hű kutyája, utolsó csatlósa, akkor helyeslem. Ha azt szimbolizálja, hogy a német nyomás a korabeli kormány és nép akarata ellenére is fennállt, akkor helyeslem. Ha azt, hogy a német nyomást mi keményen elutasítottuk, és kompromisszumok nélkül szembe akartunk fordulni, és ezért megszálltak, akkor ellenzem. Ennyire egyszerű. Mutassa be az igazat, és semmi baj nincs vele. Szerintem, ez az igazság. Erről lehet beszélni, vitázni, akár konszenzusra is jutni. De erre egyre kevesebb esélyt látok. A gond az, hogy ha most egy fidesz-párti diktatúra megszállná Magyarországot, (vagy egy mszp-párti, jobbikos stb. -ugyanaz) az ország egyik része örömmel jelentené fel a másikat. Ez az elmúlt 70 év legnehezebb öröksége. És nem is akarunk tőle szabadulni.

Virág et. 2014.04.09. 15:09:13

@valódivélemények: franciák

Most ugye tudod, hogy az én érveimet mondod? De, igen a német sereg végigvonult, ahogy végigvonult Budapesten is. De te azt mondtad, hogy velünk ellentétben rajtuk 2 sereg is végigvonult, míg mi semmit nem láttunk a háborúból. Erre reagáltam, hogy a franciákon is kb úgy vonultak végig, mint rajtunk. Érdemi ellenállás náluk csak partizán-ellenálló szinten ment.

Nálunk úgy sem. A partraszállás meg egész más tészta, itt a partizánokról-ellenállókról volt szó. Mire a partraszállás megtörtént, a francia ellenállók már réges-rég vívták a harcukat. Mi miért nem tudtuk, ha állítólag ugyanolyan áldozatok voltunk, mint ők?

olaszok

"menj el olaszországba, és próbáld meg azt kommunikálni, hogy az egész ország szemét náci (nem, nem fasisztam hanem náci), és a holokausztrét kizárólag ők a felelősek."

??? Ezt miért tenném, amikor nem igaz? Mikor mondtam én ilyet Magyarországra? Minek csúsztatni?

"vagy próbálj meg tiltakozni a Fosse Ardeatine emlékmű ellen, mondva, hogy a mészárláshoz olasz kollaboránsok is segédkeztek."

??? Ez megint milyen példa már? Egy németek által végrehajtott mészárlásért miért felelne az akkori olasz kormány?

Mindez azon nem változik, hogy Olaszország, Mussolini német szövetséges volt. A végén persze próbáltak ők is lelépni a süllyedő hajóról, de attól még a tény tény marad.

Pipas 2014.04.09. 15:17:26

@nu pagagyí: "A lélekben, néhány oligarcha, valamint saját maga, valamint Simicska, Papcsák és Rogán miniszterelnöke ismét megmutatta mennyire becsüli népét."

Félreértés ne essék nem a népet veszik semmibe, hanem azt a harminc elborult szélsőbaloldali aktivitást, akik azt hiszik, hogy a szoborállításokat náluk kell engedélyeztetni.

A *nép* köszöni jól van, nagy ívben lesz@rja hogy az ország másik végében állítanak egy háborús emlékművet. Addig legalábbis, amíg a sok emlékmű el nem torlaszolja a dunát vagy más módon súlyos problémákat nem okoz.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 15:17:41

@Virág et.: "Nálunk úgy sem"

na mégegyszer. őket 40ben leverték, az országot kettőosztották és megszállták. már 40ben. míg nálunk 44 márciusáig az ember szabadon ülhetett a káveházak teraszán.
ki ellen kellett volna 'ellenállni'?
44 márciusa után volt ellenállás. maga Horthy is ellenállt Hitler agyrém követeléseinek, amennyire a helyzet engedte.

aki 2014ből akarja megszakérteni, hogy ennél többet lehetett volna megtenni, az hülye.

" Egy németek által végrehajtott mészárlásért miért felelne az akkori olasz kormány?"
az emberek összegodosásabn olaszok is részt vettek.
ha ennek ellenére te ma odamész Rómába, és zsidóként vahy nem zsidóként azt kezdenéd el kommunikálni, hogy ti mind szemét szar nácik vagytok, és az emlékmű történelem-hamisítás, akkor kb 5 perc alatt lincsel meg az AS Roma-Lazio egyesített tábora.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 15:25:45

@Virág et.: fedor elvtársad nem tudta elfogadni a valóságot, és kiszedte a válaszomat. ha érdekel, kérdezd meg tőle :)

addig baráti tanácsként: olaszországban ne akarj ilyenekkel dobálózni, amit itthon megengedtek magatoknak.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 15:26:22

@valódivélemények: na most meg megint itt a komment :) érdekes. előbb 3x frissítettem, és egyszer sem látszott.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2014.04.09. 15:31:52

@valódivélemények: Ez blogmotor, nem cenzúra :). Azt megjegyzem, hogy a lincselésnél a Lazio-drukkerek többen lennének-az első sorban :D

Virág et. 2014.04.09. 15:37:53

@valódivélemények: Akkor látom nem értetted, amit mondani akartam. Nyilván 1944 UTÁNRA gondolok ellenállásra, nem előtte. Hogy álltak volna ellen még a megszállás előtt meg minek?

"maga Horthy is ellenállt Hitler agyrém követeléseinek, amennyire a helyzet engedte."

Partizánokról volt szó. Meg fegyveres ellenállókról.

"az emberek összegodosásabn olaszok is részt vettek."

Konkrét eseményt akarsz párhuzamba állítani egy ország teljes vh-s magatartásával. Ha egy olaszt megkérdezel, hogy kinek az oldalán harcolt az ország a 2. vh-ban mit fog mondani?

"zsidóként vahy nem zsidóként azt kezdenéd el kommunikálni"

:) Hogy jön ide, hogy ki zsidó és ki nem? És (megint) miért kommunikálnám, hogy ők mind szemét sz.r nácik, amikor nem így gondolom? Magyarországról sem, nem is mondtam ezt sehol.

" kiszedte a válaszomat"

Milyen kérdésre? Nem értem.

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 16:11:25

@Virág et.: ha nem érted, akkor nem tudsz tovább jönni :)

az van. a tendenciát kéne látni. 20-25 éve onnan indultunk, hogy Landeszmann Györgynek el kellett takarodnia az országból az ominózud interjúja miatt, és még a másik résztvevőnek is el kellett határolódnia tőle. Horhty újratemetésén tömegek vettek részt, egy kurva gyalázkodó hangot nem mert megengedni magának senki, és a zsidóktól kapta a legnagyobb koszorút "Hálás Zsidóság" felirattal.

Oda jutottunk mára, hogy Orbán maga a nácisas, mindenki náci, a cionista söpredék egész nap nácizik, Horthyt háborús bűnösnek hazudják, és az ezerszeri bocsánatkérés és kárpótlás után is napi szinten verik bele a magyar orrát abba, és akarják kizárólagos kollektív bűnössé nyilvánítani abban, amiért leginkább a németek felelősök.

a 444-en néztem az imént, hogy két német köcsög táblákkal demonstrál Orbán ellen a szobor miatt.

azért álljon már meg a menet. ezt az ideológiát, ami miatt onnan ide jutottunk, szét kell zúzni, az ezt képviselő hazugokat ki kell rekeszteni a közéletből és minden társadalmi vitából.

aki ellenzi ezt a szobrot, annak nincs helye a közéletben, az egy fasiszta magyargyűlölő és ő maga a történelem-hamisító.

Virág et. 2014.04.09. 16:21:45

@valódivélemények: Orbán nem náci és Horthy-t sem tartom háborús bűnösnek. Ez most nem is róluk szól egyébként.

Amit meg a nácizás-antiszemitázással kapcsolatban mondasz, az egyenesen következik abból, hogy 24 éve minden nap kommunistázik valaki egyet. Vagy bolsevikozik. Például olyanokra, mint Mesterházy, aki nyilván már koránál fogva sem lehetett egyik sem. Ha jobbról két és fél évtizede az az érv, hogy de te komcsi vagy, akkor arra nehéz észérvekkel válaszolni. Én ezt a magatartást is felelősnek tartom a nácizás, mint politikai fegyver kialakulásában és elterjedésében.

Az a szomorú, hogy 2014-ben még mindig 50-60 éves, XX. sz-i eszmék mentén határozzák meg egymást a politikusok. Nem hiszed? Olvasd végig a kommenteket akár itt is. Hányszor voltam én pl. "elvtárs" vagy "bolsi" vagy "komcsi".

"aki ellenzi ezt a szobrot, annak nincs helye a közéletben, az egy fasiszta magyargyűlölő és ő maga a történelem-hamisító. "

Ez nagy butaság. Miért lenne valaki magyargyűlölő attól, hogy nem ért egyet a szobor mondanivalójával?

valódivélemények (törölt) 2014.04.09. 16:46:29

@Virág et.: "Amit meg a nácizás-antiszemitázással kapcsolatban mondasz, az egyenesen következik abból, hogy 24 éve minden nap kommunistázik valaki egyet."

aham. azért nácizzátok az egész országot kollektíve, mert vkik tényszerűen komcsizzák a komcsikat? nem értem az összefüggést márcsak a 40 év különbség miatt sem.

" Vagy bolsevikozik. Például olyanokra, mint Mesterházy, aki nyilván már koránál fogva sem lehetett egyik sem. "
akik che guevara fesztiválokat tartanak, azok mik?

"Hányszor voltam én pl. "elvtárs" vagy "bolsi" vagy "komcsi"."
ezeknek antonímája a náci? nem. semmi köze a nácizásnak a bolseizáshoz meg a komcsizáshoz.

"Ez nagy butaság. Miért lenne valaki magyargyűlölő attól, hogy nem ért egyet a szobor mondanivalójával?"
ha nem érted, akkor nem tudsz tovább jönni...
aki nem ért egyet a szobor valódi mondanivalójával, az a magyarság kollektív bűnösségében hisz. aki ezen túlmenően egy másik, leegyszerűsített mondanivalót hazudik bele, és ez ellen tiltakozva azt ránk vetíti, az egy magyargyűlölő fasiszta.

ezek tények, amikkel nem lehet vitatkozni. ez ilyen nemzeti minimum. ha ebben nincs egyetértés, akkor nincs is miről vitázni.

Virág et. 2014.04.09. 17:24:36

@valódivélemények: "azért nácizzátok az egész országot kollektíve"

Én nem nácizok senkit. Amúgy meg a nácizási divatnak igenis oka, okozója a komcsizási divat. Ha tetszik, ha nem.

"akik che guevara fesztiválokat tartanak, azok mik?"

Hipsterek.

"ezeknek antonímája a náci? nem. "

De. Mennyivel rosszabb valakit lenácizni, mint lekomcsizni vagy fordítva? Egy kategória.

"aki nem ért egyet a szobor valódi mondanivalójával, az a magyarság kollektív bűnösségében hisz."

Ez hazugság. Én nem értek egyet a szobor mondanivalójával, főleg mert nem igaz, szándékosan ferdít. Ennek ellenére nem hiszek egyik nép kollektív bűnösségében sem, így a magyaréban sem. Az eszmében sem hiszek.
Nem vagyok egyedül.

"ez ilyen nemzeti minimum."

Egy frászt az. Ez a te kényszerképzeted maximum.

anonymand 2014.04.09. 17:27:22

@hambig:

Tisztelt hambig

Látod, most magad nyújtottad bizonyítékát, hogy gondolkodva lehet pontosan, félreérthetetlen módon megfogalmazni a véleményt.

"Nem kérdeztem meg mindenkit, de nagyon könnyen beazonosítható az a pár tucat ember aki vinnyog a szobor miatt." - a feleségem, aki nyugdíjas pedagógus is könnyen beazonosítható lett volna minden megmozduláson, ahol ott kellett volna legyen az összes pedagógus (meg vasutas, meg egészségügyi, meg még sokan más szakmákból, a szolidaritás okán), mert ő nem félt kimenni, mint a többiek az iskolájából (egyedül ő, mert a többi félt, féltette állását). Mit akarok ezzel jelezni? Hogy természetes az, hogy egy érdeksérelmet szenvedett csoport érdekében megszólalók, nem mind "beazonosíthatók" (éppen ez a félelem oka, hogy világos legyen).

"Továbbra is úgy gondolom, hogy a cikk előszavában említett országos felháborodás erős túlzás a kialakult helyzettel kapcsolatban." - továbbra is az a véleményem, hogy jogod van a saját véleményhez, hogy az "országos" jelzőt lehet többféleképpen értelmezni, hogy nem maroknyi emberről van szó, azt el kőne ismerjed. A beazonosíthatók közé sorolj be engem is nyugodtan, mert nekem sem szimpatikus a tervezet (és nem pusztán esztétikai okokból).

"Nem látom a tiltakozók ezreit az utcákon, illetve az aláírás gyűjtő standokat sem." - erre föntebb már megkaptad a választ, nem ismétlem magam. Ha el nem felejtem a végén azért néhány szó erejéig visszatérnék a tiltakozók ezreire.

"Az ilyen blogokon ajvékolnak csak. Ahogyan Te is." - igen, én is 250 km-re a fővárostól. igen, itt fejtem ki véleményem.

"Ha neked felmegy a vérnyomásod attól, hogy egy számodra vadidegen ember mit ír egy hozzászólásban akkor javaslom ne nagyon olvass ilyeneket." - köszönöm szépen a jótanácsot, úgy érzem, hogy elég türelmes, toleráns tudok lenni, de van egy bizonyos határ. Nem viselem a rasszizmust (például). Ha pedig egy (akár csak félreérthető fogalmazás miatt) ilyen bejegyzést olvasok, kiveri a biztosítékot.
"Még a végén rohamod lesz tőle, azt meg nem akarja senki." - ez meg jól eseet, mert a roham elleni gyógyszerem (speciális szilvakivonat) éppen nincs a háznál, én sem szeretnék egy rohamot (olyasmi a roham nálam, mint Hofinál).

"Ugyanis ha megfigyeled a kommentek többsége nem veled van egy véleménnyel." - előfordul.
"Vagy ez Téged nem foglalkoztat?" - nem igazán. Attól még lehet valakinek igaza, hogy akár egyedül van véleményével (velem több, mint 30 éve megesett, hogy 1100 dolgozó között egyedül voltam más véleményen. Na és? Bebizonyosodott, hogy nekem van igazam. Na és?)

"Az elő kommentem utolsó sorát továbbra is fent kell , hogy tartsam, nem látom normális állapotnak, hogy egy maroknyi ám annál hangosabban ajvékoló ember mondja meg , hogy mit hogyan kell csinálni." - ha ebbe beletartozik ez is: "Szebb világ lenne nélkülük." - akkor fenntartom, hogy rasszista a kijelentésed", és ezzel magad is az vagy. Ha átfogalmaznád, hogy csak az "ajvékolás" szeretnéd ha eltűnne, azt el tudom fogadni véleménynek.

"Az utolsó kommentedet olvasva biztosan elégedett vagy, hogy jól megmondtad, de finoman jelezném, hogy továbbra sem válaszoltál semmit, valószínűleg azért nem mert nem tudsz, és pontosan ezért terelted el a beszélgetést is." - nem terelem, csak szeretem a tiszta, világos érthető beszédet (írást), szeretném egyértelműsíteni azt, ami félreérthető.

Ha eddig nem lett volna világos, akkor visszatérnék a poszt témájához, hogy jogos kíváncsiságodat kielégítsem.
Az adott szó Bonsai Duce számára nem jelent semmit. "Egyeztetett" ő már törvényhozás után szakszervezetekkel, konzultációk tömkelegét érhettük meg, a beleszólás legkisebb esélye nélkül.
A tervezett emlékmű nekem sem szimpatikus (mint azt már említettem nem csak esztétikai okokból). A szellemisége, szimbolikája zavar. Egy minden magyart a megszállásra emlékeztető szobornál megjelenhetett volna a ledőlt apostoli kereszt, a hatágú csillag, vagy mit tudom én mi, ami ténylegesen egy ország népét ért atrocitásra emlékezteti, de például Gábriel arkangyal nem. Ez is csak egy vélemény, tudom, számodra csak ajvékolás.
Azt már máshol megírtam, hogy az őrület folytatódik, mert az őrültség nem olyan mint a parasztember betegsége.
Magától lett, magától el is múlik.

És akkor megint kicsit off.
Az egyik legnagyobb baj napjaink Magyarországával, hogy hiányzik az összefogás, szolidaritás, és nincsenek tiltakozók ezrei az utcán, amikor pedig szükség lenne rá. Ez is csak egy vélemény, ajvékolás.

Tisztelettel:
anonymand

nál 2014.04.10. 09:54:36

@valódivélemények:

"aki nem ért egyet a szobor valódi mondanivalójával, az a magyarság kollektív bűnösségében hisz. aki ezen túlmenően egy másik, leegyszerűsített mondanivalót hazudik bele, és ez ellen tiltakozva azt ránk vetíti, az egy magyargyűlölő fasiszta.
ezek tények, amikkel nem lehet vitatkozni. ez ilyen nemzeti minimum. ha ebben nincs egyetértés, akkor nincs is miről vitázni."

Én - csatlakozva Virág et.-hoz - nem értek egyet a szobor mondanivalójával, pont azért, mert túlzottan leegyszerűsít egy olyan helyzetet, amiről nyíltan, pártfüggetlenül kellene párbeszédet kezdeményezni. Értem én a szimbolikáját, de ez egy egyszerűen gyermeteg, didaktikus emlékmű lesz, ami nem mellesleg ronda is.
Ha te valóban azt gondolod, hogy aki ezzel nem ért egyet, az automatikusan a "a magyarság kollektív bűnösségében hisz", akkor valószínűleg te magad sem érted, hogy mit is akart a művész mondani. A kollektív bűnösség fogalma meg már önmagában nonszensz az ellenzők legtöbbje számára - köztük nekem is.

A nemzeti minimumról... Tudod, mi lenne szerintem az egyetlen nemzeti minimum?
Az, hogy senki nem vitatja el a magyarságot mástól.
Ha valaki magyarnak vallja magát, akkor más magyarok ne vonják ezt kétségbe.
Ha én magyarnak vallom magamat, akkor senki nem nevezzen engem idegenszívűnek, magyargyűlölőnek, hazaárulónak azért, mert a politikai nézeteink eltérnek.

Bogas 2014.04.11. 11:52:44

"országos felháborodás"

Hát, itt a faluban mindenki tojik rá...

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.12. 18:59:20

@valódivélemények (törölt):

Most is a német nemzetiség foglya a kormány.

4 fideszes államelnökből egész pontosan mind a négy német nemzetiség.

Mádl
Sólyom-NDK-s jogi diplomája van
Schmitt
Áder

efhábé 2014.04.15. 16:43:36

@Kalmár: Mit szólnál egy olyan holokauszt-emlékműhöz, ahol a békésen álldogáló zsidóra egy turulmadár támad rá?
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0