Jön a rezsicsökkentett állami internet?
2015. február 05. írta: Fedor

Jön a rezsicsökkentett állami internet?

141222-kim-jong-un-computer.jpgÉrdekes oldalról közelíti meg FB-jegyzetében Tompika internet-konzultációját Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, egy csöppnyi Észak-Koreát jósolva ide, Európa közepébe. 

Lehet persze azt mondani, hogy már megint csak egy újabb hülye konteó, ellenzéki csipogás (amelyek egyébként szinte 100%-ban bejöttek az elmúlt években), de amikor Orbán épp olyanokkal jön, hogy be kell reteszelni Magyarország ajtaját, akkor akaratlanul is arra gondol az egységsugarú magyar állampolgár, hogy nem csak a legújabb imaginárius ellenséget lehet kizárni, hanem kis ügyeskedéssel a nem felügyelt információt is, mint ahogy már párszor eddig is megpróbálták, lásd az eddigi ötleteket a médiatörvénytől az internetadóig. Így papíron nem sértik meg az információhoz jutás jogát, csak megnehezítik, ami sokak számára ugyanaz. Más terepen már többször bevált ez a módszer, miért ne próbálnák meg itt is? A demagógia nagy úr, és Magyarországon sok mindent el lehet vele adni, ezt saját gyakorlatukból pont Orbánék tudják a legjobban.

No de lássuk, miről is van szó pontosan, mi az, amiben nagyon remélem, hogy téved Szabó Szabolcs: 

Sokan kérdezik mostanában, hogy miért is kell időt, energiát és pénzt pazarolni az InternetKon névre keresztelt konzultációra, ha egyszer tudható: nem lesz internetadó. Talán Deutsch Tamás twitter üzeneteit jutalmazza meg Orbán Viktor?Talán nincs ki a focicsapat, ezért kell felállítani a 8 fős titkárságot? Talán nem kapott még minden haver közbeszerzési megbízást, ezért kell 12,7 millió forintot elverni a „technikai feltételek megteremtésére”? Talán Orbán Viktor kíváncsi az emberek véleményére?
Eddig annyi biztos, hogy még az internetes guruk sem nagyon értik, hogy voltaképpen miért is csinálják mindezt Orbánék? A hivatalos magyarázat szerint március 26-áig minden 14 évnél idősebb magyar állampolgár tehet fel kérdéseket, melyek alapján megszerkesztik majd azt a kérdőívet, amit várhatóan május-június környékén hoznak nyilvánosságra. Társadalomkutatóként azt tudom mondani, hogy ennek így semmi értelme. Én olyat még nem láttam, hogy a megkérdezettektől tudakolja volna meg egy kutató, hogy voltaképpen mit is akar kutatni. Nonszensz. Egyvalami azonban biztos:szeptemberre kormányzati és törvényalkotási javaslatokat kell kidolgozni. A kérdés már csak az, hogy miről?
A kérdés megválaszolása kapcsán érdemes figyelembe venni, hogy Orbánnak nagyon nem tetszik a teljesen ellenőrizhetetlen internetes médiavilág. Azt ugyanis nem tudják kontrollálni, hiszen nem lehet minden blog és hírportál nyakára Németh Balázsokat, Obersovszky Pétereket, Papp Dánieleket ültetni. A kérdés csak az, mindebből mi következik? Nem kell Orwell lelkes olvasójának lenni, hogy néhány apró információ töredéket összeillesszen az ember. Főleg ha egy ideje hallja innen-onnan az ember, hogy Fideszes barátaink szerint valamiféle lebutított internetet kellene „óccsón”nyújtani a népnek. Vagyis a szolgáltatók mostani kínálatához képest jóval olcsóbban biztosítanák az internet elérhetőséget, cserébe viszont csak bizonyos oldalakat érhetnének el az emberek. És itt csatolunk vissza a nemzeti konzultációhoz, hiszen előre borítékolhatóan a „zemberek” majd olcsó, mindenki számára elérhető internetet fognak követelni. Főleg ha megtámogatjuk a dolgot néhány jól irányított kérdéssel. Nem is olyan nehéz ilyen kérdéseket fabrikálni, láthattuk a korábbi konzultációknál:

- Vannak, akik azt javasolják, hogy legyen olcsó, mindenki számára elérhető internet, mások szerint ez nem fontos. Ön mit gondol?
- Vannak, akik azt javasolják, hogy az erkölcstelen, hagyományainkat becsmérlő, becsületes polgártársainkat rágalmazó, a házasság szentségét romboló internetes tartalmaktól meg kell kímélni gyermekeinket. Mások szerint ez nem fontos. Ön mit gondol?

Ugye nem kell részleteznem, hogy e kérdésekre milyen válaszok születnének? Mindezt nyakon lehet majd önteni még a „csökkentjük az internet rezsijét” maszlaggal, így Németh Szilárd is újra megdolgozhatna a fizetéséért. Az egész eredménye meg az lenne, hogy elárasztja a piacot a rezsicsökkentett „erkölcsös” állami internet. Lehetne majd nézegetni a kormányzati honlapokat, az adóforintokból finanszírozott intézmények honlapjait, a közmédiaoldalait, az önkormányzati honlapokat, esetleg néhány kiválasztott nyomtatott sajtótermék internetes oldalát. De a kormány politikáját kíméletlenül kritizáló hírportálok már az „extra” csomagba kerülnek majd. Pont ugyan úgy, ahogy a kábeltévés csomagok esetében szorítják ki a kereskedelmi csatornákat az alapcsomagból azzal a trükkel, hogy újabb és újabb közszolgálati csatornákat indítanak. Figyelembe véve az országot elárasztó szegénységet, a többség inkább „ócsítana”. Az internetes szolgáltatások terén is. Ráadásul még a munkahelyeken is a korlátozott internet terjedhetne el, hiszen a munkaadók is csökkenteni akarják majd a költségeiket.Vagyis a többségnek esélye sem lenne hozzáférni a megfelelő információkhoz. Aztán szerethetjük majd a Nagy Testvért. Mást úgysem érhetnénk el. És ne felejtsék: a háború: béke, a szabadság: szolgaság, a tudatlanság: erő! (Ha Orbán néha olvasna is.....)

Ti mit gondoltok?

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr417144367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2015.02.05. 21:13:24

Fedor elvtárs!
Most mi a problémád a rezsicsökkentett internettel? Pár évig tart úgy is. Az első szolgáltatás, ahol megvalósul a kommunizmus eszméje, az internet lesz.
Tőlünk (értsd Magyarország és kormánya) függetlenül.
Azt a baromságot meg nyugodtan felejtsd el, hogy itt az információ szabad áramlását bárki is korlátozni akarná. Ez csak a te és még néhány idióta csökött agyából pattanó szikra.
Az persze tény, hogy a virtuális világ jogi korlátozása égető szükségszerűség. Nagyon sok jogi bukfenc van a való és a virtuális világ között.
De ez nem jelenti azt, hogy az államhatárnál megállítjuk a biteket.

ogli dzsí 2015.02.05. 21:17:09

megetted a rezsicsökit ezt is megeszed

zdanee 2015.02.05. 21:20:12

Nem sok értelmét látom egy olyan lebutított internetnek (hozzáférésnek), ahol mondjuk a Wikipédiát nem lehet elérni. A dolog inkább fordítva lehetséges, egy olyan "Nemzeti Tűzfal", ami mondjuk a gyerekeket akarja megvédeni az ártó tartalomtól, de hogy-hogynem a 444.hu valamiért pont felkerült a feketelistára, mert valaki bekommentelt egy képet egy fasszal egy cikk alá és innen mehet az egész domain a levesbe. Ezeket a megoldásokat persze könnyű megkerülni, ráadásul nagyon mulatságos lenne hetente feltörni és minden lekérést átirányítani mondjuk a pornhubra...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.02.05. 22:05:41

@imres:

"felejtsd el, hogy itt az információ szabad áramlását bárki is korlátozni akarná. Ez csak a te és még néhány idióta csökött agyából pattanó szikra."

- Lehet, hogy egyenlőre az internetet nem akarják korlátozni, mindenesetre alapvető információk nem áramlanak, pl mennyi a pénzverdében Hende Csaba élettársának a fizetése.
Na most ahol előszőr csak az ablakon szarnak ki az utcára, ott előbb utóbb az ember fejére is pottyan a cuccból.

zobod 2015.02.05. 22:45:09

mindegy csak azzal vigyázzanak, hogy a warez meg a pornó oldalakat engedjék, mert ősszel is nagy balhé lett belőle, hogy meg akarták ezeket adóztatni

sanyix 2015.02.05. 22:50:04

Szerintem a Nemzethy Tűzfal a cél.

meiname (törölt) 2015.02.05. 23:03:28

Ezért

Bayer szerint "ez az egész internet maga a Bábel tornya." Majd így folytatja: "De milyen alapon, ki és hol döntötte el, hogy az internet szent tehén, fétis, amihez nem lehet hozzányúlni. Azért hogy minden beteg lelkű pszichopata állat oda azt írogasson amit akar."

vastagbor.atlatszo.hu/2011/01/19/bayer_nem_szereti_a_blogokat/

meiname (törölt) 2015.02.05. 23:06:41

Ez mar nem egy nemzeti kormány,hanem egy hatalmat féltő maffia. Mint ha ok nem írhatnának blogokat a szólásszabadság jegyében... Féltik a hatalmukat.

sanyix 2015.02.05. 23:45:32

@meiname: ez soha sem is volt nemzeti.

Arthur Bloch 2015.02.06. 05:28:40

Rezsicsökkentett állami internet....ebben van valami! - Vagy egy gumicsont az egész,vagy egy ócska trükk,amit Tompikával játszatnak el."Akárhányszor lepleződik le egy hazugság, - mindig lesznek akik elhiszik.." - hamarost kiderül,hogy mit akarnak Kecó-ék.

santa gauss 2015.02.06. 05:36:39

@sanyix: már hogy ne lett volna nemzeti? nemzeti szocialista.
de leginkább köpönyegforgató, élősködő és tolvaj

búvár kondér 2015.02.06. 07:05:44

@imres: az orbáni rendszer lényege az információ áramlás akadályozása. Ezt teheti úgy hogy az információ forrásokat blokkolja vagy ... vagy a fogadót teszi olyan helyzetbe hogy ne tudja értelmezni, feldolgozni az információt. Magyarul lebutítja a fogadót. lásd az új oktatási törvényt.

toportyánzsóti 2015.02.06. 07:17:37

@imres: Gondolod érdekel bárkit is hogy csökött agyú idióta vagy ahogy a többi narancsmaffiába átült mszmp-s elvtársad?Az sem zavar hogy olyan retardáltat imádsz aki félév alatt 3-szor adta át a Várbazárt,azeri baltás gyilkossal seftelve nyalja volt kgb-s basik ánuszát?

toportyánzsóti 2015.02.06. 07:25:06

Most hogy putingazda szopórolleren száguld a szakadékba és az RTL lenyúlási kísérlet miatt oda 1 milka birca szavazója a narncsoffshorkkoknak minden aljasságot el kell követniük nehogy felelősségre vonjuk ezeket a hazaáruló puccsista putinpincsiket.

toportyánzsóti 2015.02.06. 07:26:49

Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt, a cég felszámolását ő vezényelte le, a Hajdú-Bét vagyonát kiszervezte, ezzel félezer embert tönkretett és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni.

Zsigó Róbert,
a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség képviselője

zsoltix 2015.02.06. 08:41:07

Semmi jóra nem számítok, de azért ilyen hülyeségre sem. Mi változna azzal, ha lenne óccsó, esetleg ingyé elérhető viktorkompatibilis "köznet"? Semmi. Ugyanúgy leszarná az emberek többsége, mint az ingyen elérhető köztévét. Ha már tévés analógiát hozott fel Szabó.

♔batyu♔ 2015.02.06. 09:39:17

Ez jó: 2010 óta megy a sírás, hogy Orbánék elnyomják a ballib médiát, diktatúra van.

Aztán amikor kiderül, hogy kurvasok pénzt tol bele, már itt a következő libsi blog, Orbánék befolyásolják a ballibsi médiát.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2015.02.06. 10:45:42

@♔batyu♔: Te melyik országról beszélsz? Hol tol bele kurvasok pénzt?

István Tamasi 2015.02.06. 11:05:54

Ez csak egyike lesz a narancsmaffia porhintős, csipatörlős félrevezetéseinek.
Ugyan ki ellenőrizheti, hogy a 'zemberek tényleg milyen kérdéseket teszen fel? Ki és milyen alapon fog szemezgetni a 'zemeber által feltett kérdésekből? Készül az újabb gumicsont.

zdanee 2015.02.06. 12:35:11

@♔batyu♔: Ha a pénz beletolása alatt azt érted, hogy úgy megadóztatja, hogy attól kódul felhasználó, szolgáltató egyszerre, akkor igazad van. De ím egy lehetőség, hogy belinkelj egy forrást arról a bizonyos beletolásról.

csak egy néző 2015.02.06. 12:48:52

Waoooh csak nem elhagyják a patkányok a süllyedő hajót??

A mai nappal a Magyar Nemzet, az MNO, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió alábbi vezetői
lelkiismereti okokból benyújtották a fel-, illetve lemondásukat:
Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke,
Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője,
Élő Gábor, az MNO főszerkesztője,
Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese,
Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese,
Szerető Szabolcs, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese.

sanyix 2015.02.06. 13:04:41

@♔batyu♔: mibe tol pénzt? Az MTVA nevű pártmédiába tolja igen.

Pop40 2015.02.06. 13:37:21

@csak egy néző: "lelkiismereti okokból " - no, abból aztán biztos nem :-DD

Szegénykék, biztos csalódottak. Abban a hiszemben voltak, hogy Vitya hátsó feléhez rátapadni sokkal kifizetődőbb lesz. Erre a vezér ejtette őket, mint a kamionos az útszéli prostit, aki egy sz.pás után már házasságban reményedik:-)

brumeszkosz 2015.02.06. 13:51:18

Kurva anyátok fideszes barmok, láttátok az albán menekültek visszatoloncolását?? Én Debrecen nagyállomáson láttam. Átfagyott síró gyerekek reggel 6-kor a hidegben több napja ugyan abban a ruhában, nyomorúságosan sírva. Erre mondja a cigány diktátor, bekell reteszelni az ország ajtaját. Az ő cellája ajtaját kellene beretszelni minnél hamarabb. Aztán tudjátok mit mondott erre egy fidesz bunkó?? Azt, hogy azért volt itt a Merkel és Ő mondta!!!

Azt a kurva anyját mindnek. Nem láttam ott egy német rendőrt sem mind magyar volt aki a cigány parancsát végrehajtotta.
Hol vannak a pedofil papok és keresztény demokrata fasszopók az ájtatos dumájukkal mikor az elesetteket kéne védeni???

DEőgőljetek meg mind!!!

brumeszkosz 2015.02.06. 13:54:05

Nosza HÍr TV elmentek a segnyalók, lehet normális híreket sugározni!! Na van vér a pucában????? Lássuk!! Ja de én nem néztem ezt a mocskot.

Bambano 2015.02.06. 14:11:53

nem kell rezsicsökkentett internet, van nagy állami cenzúra (kehta) meg a tartalomszolgáltatóknak felelősséget kell vállalnia a hozzászólásokért.
ezzel a kettővel kordában tudják tartani a netet.

Bambano 2015.02.06. 14:14:43

@imres: "Azt a baromságot meg nyugodtan felejtsd el, hogy itt az információ szabad áramlását bárki is korlátozni akarná.": jaja, felejtse el mindenki, hogy majd valamikor a jövőben ilyen korlátozást be akarna vezetni bárki is. Hiszen évek óta van róla törvény, minek írna ugyanarról még egyet?

csak egy néző 2015.02.06. 14:24:38

Apa, elkezdődött.)))

"Simicska arról beszélt, hogy merénylettől tart. Azt is mondta:

„Bayer Zsolt egy geci… Orbán Viktor is egy geci.”
Simicska eléggé zaklatott lehet, az Origónak így fogalmazott:

„Amíg én vagyok, minden van. Folytatom a harcot, és mindenkit kibaszok.”

zdanee 2015.02.06. 15:09:39

@csak egy néző: Mondtuk, hogy maffiaállam, most jön a géppuskás rész, amikor az utcán lövik majd halomra egymást.

csak egy néző 2015.02.06. 15:28:40

Nocsak, nocsak a hír hallatára vajon hova tűnt a sok fidióta trollocska?

sanyix 2015.02.06. 16:05:45

@csak egy néző: szerintem még nem kezdődött el a munkaidő. Esetleg most nem tudják mit kell mondani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.06. 17:57:57

@brumeszkosz:

"láttátok az albán menekültek visszatoloncolását?? Én Debrecen nagyállomáson láttam. Átfagyott síró gyerekek reggel 6-kor a hidegben több napja ugyan abban a ruhában, nyomorúságosan sírva."

Senki nem hívta őket ide.

Másfelől pontosan ugyanez vagy még rosszabb várt volna rájuk az USA bármely határátkelőjén.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.06. 18:25:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: remélem, amikor te kerülsz sorra, akkor is hasonlóan viszonyulsz majd hozzá. Hogy rohadna el élve az összes ilyen köcsög!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.06. 18:26:38

@csak egy néző: épp veszekszenek simicska elvtárson és a koncon, amit a frissen lelépett ex vezérek hagytak maguk után.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.06. 19:18:49

@pythonozok:

Én nem fogok más országba menni segélyért és azért, hogy az ottani emberek nyakán élősködjek. Ha egyszer azt tenném, akkor jogosan érdemelném meg az ugyanilyen elbánást.

De senki nem akadályoz meg téged abban, hogy befogadj néhányat az említett albán vagy bármilyen menekültek közül. Járj elöl jó példával. Esküszöm, ha igazoltan befogadsz a házadba és ellátsz egy menekült családot (persze nem rokonaidat), akkor én is befogadok egyet. Elég fair az ajánlatom?

Alick 2015.02.06. 19:45:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "alapvető információk nem áramlanak, pl mennyi a pénzverdében Hende Csaba élettársának a fizetése."

Ez éppen nem alapvető információ. Egy részletesen lekérdezhető, naprakész állami költségvetési kalkulátor viszont már nemcsak orbánék óta kéne...

Alick 2015.02.06. 19:46:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "ugyanez vagy még rosszabb várt volna rájuk az USA bármely határátkelőjén"

Igazából az USA-t kéne seggberúgni, kezdjék meg nagyban a közel-keleti menekültek befogadását, mert a legtöbb szart ők keverték arrafelé...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.06. 20:07:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: de, előbb vagy utóbb, de kénytelen leszel. És nagyot fogsz nézni, amikor ugyanúgy bánnak majd veled, amilyen mocsok módon bánnál azokkal a szerencsétlenekkel.
Esetleg beszéld meg a már nyugatra települt hazánkfiaival, milyen kellemes, mikor leköpik, csak azért, mert külföldi! Ja, erről te nem tudsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.06. 20:17:39

@pythonozok:

Tipikus nagyszájú balliba vagy. Na csak beszélj, tegyél is valamit azokért a szerencsétlen menekültekért: fogadd be őket a házadba, családodba, és lásd el őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.02.06. 21:08:02

@pythonozok:

Aha. Szóval nem fogadsz be egyetlen szerencsétlen menekültet sem, csak a pofád nagy. Nos, akkor te vagy takonygerincű, nagypofájú ballibsi, aki csak szavakban támogatja a szerencsétlen menekülteket, de a segítséget mástól várja el.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.06. 22:09:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: egyébként... mondd, te szarházi transzvesztita! Tőled ki követelte, hogy az otthonodba (bocs, a disznóólba, amiben vegetálsz) fogadd be bármelyiküket? Ja, hogy csak a szokásos náci tempó? Én kérek elnézést! Amiért egy ilyen undorító tetűvel szóba álltam.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0