Valóban hiba a népszavazás bojkottja?
2016. augusztus 10. írta: Fedor

Valóban hiba a népszavazás bojkottja?

egyutt_matrica.jpegAz általam amúgy nagyra becsült Ceglédi Zoltán már nem először áll ki amellett, hogy az ellenzék részéről hibás taktika a népszavazás bojkottja, mert szerinte ez azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit. Ahogy a hvg.hu-n ma megjelent írásában is fogalmaz:

Ez egy politikai verseny, egy kampányháború, amit az ellenzék előre feladott. Nem ugrik be a medencébe, hanem a lelátóról kiabálja, hogy mindenki, akinek száraz maradt a fürdőgatyája, gyorsabban tud úszni, mint a Fidesz. Utóbbi párt így ellenfél nélkül, bármilyen idővel megnyeri a versenyt. 

Zolinak ezúttal nincs igaza. Vagy legalábbis egyelőre még van esély rá, hogy ne legyen igaza.

Kezdjük azzal, hogy általánosságban a bojkott szerintem se jó válasz. Egy országgyűlési vagy önkormányzati választáson kutya kötelessége az ellenzéknek elindulni, ha mód van rá. Torz választási szabályok ide vagy oda, azoktól a hangoktól én is falra mászok, hogy "csak a FIDESZ-t legitimálja, aki megméretteti magát, hisz úgy se lehet nyerni". Hát ilyen hozzáállással biztos nem.

Viszont ezúttal más a helyzet.

Még Ceglédi is elismeri a cikkében, hogy 

Ez valóban egy értelmetlen népszavazás, hiszen ha akár nyolcmillió szavazó egybehangzóan mondana nemet a kérdésre, az országgyűlés akkor sem tudna olyan normát alkotni, ami érvényesen „megtiltja” az „Európai Uniónak”, hogy „az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését”. Azért sem, mert például az „Európai Unió” eleve nem „ír elő” sem az országgyűlés hozzájárulásával, sem nélküle „kötelező betelepítést”.

Persze adná magát, hogy a kormányzati NEM-re ellenzéki IGEN legyen a válasz, csak hogy ezúttal az IGEN ugyanolyan értelmetlen, mint a NEM, hisz a szavazás egy nem létező dologról szól. Ha dacból azt választanák, pontosan abba a kutricába zárnák be magukat, mint ahova a FIDESZ propaganda-gépezet szánja őket, miközben sokkal árnyaltabb (és egymással nem is teljesen azonos) véleményük van a kérdésről, csak persze a kormánynak nagyon nem érdeke, hogy ez kiderüljön, tehát minden eszközzel akadályozza a normális vita kialakulását.

Tűnjön csak hazaáruló migránssimogatónak mindenki, aki nem csak a feketét látja, hanem a szürke árnyalatait is, a Jobbik meg lelkesen asszisztál a FIDESZ-nek ehhez abban reménykedve, hogy hosszútávon ők jönnek ki jobban abból, ha Orbánék lenyúlják a témáikat meg a nyelvezetüket.

Közbevetőleg: Népszavazásoknál általában marketinges alapszabály, hogy a kívánt válasznak igennek kell lennie, hisz általában könnyebben azonosul a választó a pozitív dolgokkal. 2008-ban még a FIDESZ is ezt vallotta, ezért voltak anno olyanok a kérdéseik, hogy bár az eredmény, amit elérni akartak, összességében tagadásra épült (nem az egészségügyi- és az oktatási reformra), a válasz, amit vártak, mégis három igen volt. A magyar közélet tragédiája, hogy annyira eldurvította a FIDESZ és a Jobbik azóta a közbeszédet, hogy ma már nyíltan a nem-et tartják nyerő válasznak, és sajnos kialakították rá a vevőkészséget is az emberekben.

Tehát a kérdés értelmetlensége miatt az ellenzék számára se az IGEN, se a NEM nem felvállalható opció. Marad tehát a bojkott, de persze ennek a bojkottnak aktívnak kell lennie. Az valóban hiba lenne, ha ez csupán egy bejelentésből állna az ellenzéki pártok részéről. A kampányt nem szabad megspórolni, hanem el kell magyarázni, hogy miért hazugság a kérdés, miért hazugság a kampány, és hogy miért nem szabad bedőlni neki. Persze ugyanakkor válaszok is kellenek arról, hogy mi a valóság, és mi lehet a megoldás. Valahogy úgy, ahogy Németországban a CDU is lefektetett alapelveket már fél évvel ezelőtt. Érdemes elolvasni Merkelék pontjait, a biztonsági kérdésekre ugyanúgy odafigyelnek benne, mint az emberséges bánásmódra (ilyen irat egyébként már tavaly született itthon is, az EGYÜTT rakott össze hasonló tartalmú programot, sajnos elég visszhangtalanul).

Szóval aktívan kell kampányolni a bojkott mellett, plakátokkal, hirdetésekkel, demonstrációkkal és egyéb akciókkal, valamint ha a FIDESZ prominensei nem futamodnak meg szokás szerint, akkor tévévitákkal. Ha ez elmarad, akkor valóban igaza lesz Ceglédinek, tényleg csak megfutamodásnak fog tűnni az egész a választópolgároknak.

Persze a demokratikus ellenzék szokás szerint nem egységes ebben a kérdésben sem.

Az egyetlen párt, amely az IGEN mellett kampányol, az a Liberálisoké. Valahogy Fodoréknak sikerül mindig úgy ellenzékinek tűnniük, hogy közben a ténykedésükkel a FIDESZ érdekeit szolgálják ki titokzatos forrásokból, mint pl. két éve a külön főpolgármester-jelöltjükkel, és annak plakáterdejével (persze az más kérdés, hogy akkor végül nem csak rajtuk múlott, hogy a ballib ellenzék elpuskázott egy reális nyerési lehetőséget). A pletyka szerint a FIDESZ ajánlatot tett az ellenzéki pártoknak, hogy ad pénzt a kampányra, ha az IGEN mellett állnak ki (naná, hisz ez áll az érdekében, és még hú, de demokratikusnak is tűnne tőle). Ezek szerint egyedül Fodorék éltek az ajánlattal.

A szocik szokás szerint mismásolnak, megint csak nem mernek karakánul kiállni egyik opció mellett sem. Bár időnként még mindig előtör belőlük a ma már végkép indokolatlan nagypárti gőg, amin többek között 2014 is elúszott, nem véletlen, hogy egyre többen leírják őket (többek közt én is). A háttérben sok helyen összejátszanak a kormánypárttal (lásd. pl. Zugló), és hát nem feledhetjük el Hiller aknamunkáját sem, szóval ha van valódi címzettje Zoli kritikájának, akkor azt náluk kell keresni. Sajnos úgy néz ki, hogy Schiffer távozása ellenére az LMP is csak odáig jutott el, hogy egyrészt-másrészt, tovább erősítve hitükben azokat, szerint ők se többek őfelsége ellenzékénél.

De vannak más pártok is, amelyek viszont a jelek szerint beleállnak a témába, és azt fogják tenni, amit kell. Egyelőre az EGYÜTT tűnik a legaktívabbnak, hisz ők a már nem először alkalmazott matricázós akciójukkal már bele is vágtak, valamint ha minden igaz, plakátjaik is lesznek, de úgy néz ki, a PM és a DK is ezt az utat fogja majd járni (bár Gyurcsánynál ezt sose lehet tudni).

A lehetőség tehát adott bojkott esetén is a ballib pártok számára, hogy a kormány nyomasztó anyagi fölénye ellenére megmutassák magukat a hivatalosan még csak most szombaton induló kampányban, és ezzel alternatívát nyújtsanak azok számára, aki még mindig hisznek a normalitásban, és akiket taszít a FIDESZ brutálisan mértéktelen uszításcunamija (amit lehet, hogy kontraproduktívan túl is tol a Habony-művek az M4-en az olimpia élvezetét negyedóránként megszakító migránsegypercesekkel). 

Ezzel az eséllyel nem mindegyik demokratikus párt fog élni. De talán nem is baj, hogy ez most derül ki, egy olyan kérdés kapcsán, amely bár fontos értékrendi vitát mutat be a maga módján, de amelynek ugyanakkor nincs SEMMILYEN jogi relevanciája. Hisz ez egyben a potenciális szavazóiknak is lehetőség, hogy lássák, kik azok, akik valóban komolyan veszik az elveiket, és akár az is kikristályosodhat sokak számára, hogy kikre lehet valóban számítani 2018-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://fedor.blog.hu/api/trackback/id/tr518880974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.10. 21:32:37

Szerintem ez a szavazósdi bűncselekmény kategória.
Hűtlen kezelés (plakátokra elherdált pénz, a szavazás eredményétől semmi sem függ, így az arra fordított összeg is kidobott pénz), a plakátok sok esetben hazugságon alapulnak, ráadásul náci módra uszítanak a bevándorlók ellen, hogy azt az apróságot már ne us említsem, hogy az EU tagság nem csal ellopható pénzt jelent, kötelezettségekkel is jár.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.10. 21:34:58

Jobbik és fudeSS ma már csak a tagságban különbözik, egyébként nem sok különbség van köztük.

Jorgos Vadefakisz 2016.08.10. 23:14:22

@Hóhér az utolsó barátod: Ez szerintem is így van. Feljelentés-cunamit kéne indítani hűtlen kezelés, zaklatás és izgatás miatt "ismeretlen tettes" ellen.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 07:21:52

A valódi kérdés: akar unk-e iszlamizációt vagy sem. S le akarunk-e keverni egy csattanós pofont Brüsszelnek.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.11. 07:34:25

@a BircaHang Média szerk.: a valódi kérdés, hogy milyen jogon ugatnak hazátlan disszidensek a magyar belügyekbe.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 07:58:36

@Hóhér az utolsó barátod:

Azaz szerinted se telepítessenek a brüsszeliták iszlamistákat Mo-ra?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.11. 08:53:41

@a BircaHang Média szerk.: azaz fogd be a büdös pofád, takarodj legelni a szófiai prérire! Magyarország EU tag, ami nem csak a fideSSes tetvek által ellopható pénzeket jelent. Kötelezettségekkel is jár.

Tranquillius 2016.08.11. 08:59:50

@a BircaHang Média szerk.: Ettől még 1300 keresztény irakit és szírt befogadhatnánk.

jog-ász 2016.08.11. 09:01:21

kíváncsi vagyok mikor kezd el az IÁ letelepedési kötvényt venni..vagy nincs annyi pénzük?

desw 2016.08.11. 09:05:16

@Tranquillius:

"Ettől még 1300 keresztény irakit és szírt befogadhatnánk. "

Mutass példát a mocskos Fidiótáknak és náciknak és fogadj örökbe menekülteket!

röf 2016.08.11. 09:06:13

Az ostoba ellenzék saját magát lavírozta olyan helyzetbe, hogy számára csak rossz alternatíva létezik.
Miután a brüsszeli-magyar ellenzéki képviselők a migráns hordák betelepítését nyomják (kizárólag azért, hogy Orbánnal szembe mehessenek), számukra most kínos szitu állt elő.
Október másodikán értelemszerűen sem igent, sem nemet nem nyomhatnak, maradt a demokrácia megcsúfolását jelentő távolmaradás.
Így jártak.

desw 2016.08.11. 09:09:22

@Hóhér az utolsó barátod:

"azaz fogd be a büdös pofád, takarodj legelni a szófiai prérire!"

:DDDD Ideges vagy, mi? Elhiszem. Jó nagy öngólt lőttél!

"Magyarország EU tag, ami nem csak a fideSSes tetvek által ellopható pénzeket jelent. Kötelezettségekkel is jár."

Ebből még nem következik az, hogy kussolva végrehajtunk majd minden brüsszeli idiótaságot.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.11. 09:13:20

@desw: nem vagyok ideges takonygerinc, de egy disszidens ne ugasson belügyekbe. EU tagok vagyunk, ezért az EU beleszólhat dolgokba. Nektek viszont kuss.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.08.11. 09:14:36

@desw: nácika, nácika... előbb növessz gerincet a takony helyére, utána röfögj... :D

desw 2016.08.11. 09:21:53

@Hóhér az utolsó barátod:

"nem vagyok ideges takonygerinc..."

Tényleg, Bucika? Milyen, ha ideges vagy?

"de egy disszidens ne ugasson belügyekbe."

Korábban azért sírtatok és kiáltottatok diktatúrát, mert a mocskos Orbán nem engedte a külföldi magyarokat levélben szavazni? Most akkor mégse szavazhasson pl egy Angliában dolgozó magyar?

"EU tagok vagyunk, ezért az EU beleszólhat dolgokba."

Ez igaz. De nem mindenbe! Ebbe nem.

"Nektek viszont kuss. "

Ti már a kormányváltó értelmiség vagytok?? Ajjajjjj!

desw 2016.08.11. 09:25:26

@Hóhér az utolsó barátod:

Inkább leszek náci, mint öngyilkos PC majom! Ja, utálom Orbánt és bandáját, de ezt a menekülthordát nem szabad beengedni Európába.

Te akarsz menekülteket, vagy csak igazi ellenzéki "értelmiségi" vagy, aki mindig ellentmond Orbánnak?

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 09:31:42

@Tranquillius:

Sőt, jöhet több is belőlük. De ismét csak sajáűt döntésre, nem brüsszeli oligarchikus diktátumra.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 09:35:22

@Hóhér az utolsó barátod:

A kötelezettségfek megállapítása a tagállamok joga, nem a ballib agytröszté vagy a brüsszelitáké.

E.Katolnai 2016.08.11. 09:36:10

Van bizony az életben olyan helyzet, mikor a 'nem' a pozitiv és az 'igen' a fájó a bántó. PL. ha valamilyen koszos csótány be akar kéredzkedni a házamba, akkor a 'nem' a helyes válasz, ha valamilyen gyilkos, pedofil vagy állatkinzó jogokat, kiméletet, elnéző bánásmódot követel, akkor szintén a 'nem' a korrekt válasz.
Amikor az erkölcstelen, bepofátlankodó mohamedánok befogadásáról van szó, más válasz nem is lehet, mint NEM.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 09:36:54

@Hóhér az utolsó barátod:

"azaz fogd be a büdös pofád, takarodj legelni a szófiai prérire"

Azaz azt mondod, Soros ne szólhasson bele a magyar belügyekbe? Segítség, te antiszemita vagy!

LúzerMan 2016.08.11. 09:37:20

Nem rossz az írás, de van egy nagy hiányossága. Azzal a lehetőséggel nem számol, hogy a polgár elmegy, de érvénytelen szavazatot ad le.
Kíváncsi vagyok, hogy ezzel kapcsolatban mire jut a szerző.

Barbaarb 2016.08.11. 09:46:25

@röf:

Abba vajon belegondoltak, hogy mit eredményez, ha a népszavazás végül az "igen" győzelmével és véget, vagy érvénytelen lesz? Mert azt még értem, hogy a kérdés megfogalmazása aggályokat ébreszt az emberekben annak jelentőségében, de legalább abba gondoljanak bele, hogy mi lesz, ha nem lesz érvényes "nem" győzelem.

nemecsekerno_007 2016.08.11. 09:46:54

@Hóhér az utolsó barátod: Nem vagy ideges?!! :) De jó neked :)

Ha valami nem tetszik akkor változtass. Ha nem tudsz változtatni akkor változz meg te.
Rinyálásból nem lesz se normális demokrácia, se prosperáló gazdaság.

E.Katolnai 2016.08.11. 09:52:11

@Hóhér az utolsó barátod: Beszóllásod alapján valami kis magyargyűlölő idegen származású göthös törpe lehetsz, aki a magyar nemzet szenvedését, értékeink pusztítását szeretné látni és ehhez boldogan felhasználná a világ legaljasabb bandáját, a mohamedánokat.
Igaza van Orbánnak; kell a népszavazás, hadd tudja meg az agymosott német, meg a taknyos belga és a pipogya holland, h nincs szükség integrációt visszautasító idegen szellemiségű, élősködőkre, sem „no-go” zónákra, nőgyűlölő vallás őrültekre. Veszélyes, alantas banda, kiket távol kell tartani Európától!

kulcsar2011 2016.08.11. 09:54:59

lesz kampány, de az ellenzéknek csekélyek a forrásai, így később kezdi el

midnight coder 2016.08.11. 09:58:23

Ahhoz, hogy a ballibbantak is felfogják a kérdés lényegét, így kellett volna feltenni: Akarod-e, hogy Brüsszel az országgyűlés jóváhagyása nélkül nácikat telepíthessen be Magyarországra ? Illetve, hogy akarod-e, hogy évente milliószámra települjenek nácik európába ? Nem gond-e szerinted, hogy csak tavaly több mint egymillió náci érkezett a németekhez ?

Ha ez gond lenne, akkor gondolj abba is bele, hogy a migránsok lényegesen rosszabbak mint a nácik. Ez utóbbi csak egy ideológia, márpedig egy ideológiát viszonylag könnyen lecserél az ember. Ezzel szemben egy vallástól amit gyerekkorodban vertek beléd, már sokkal nehezebben szabadulhatsz.

midnight coder 2016.08.11. 09:58:56

@kulcsar2011: Vannak ott erőforrások, csak hülyék lennének veszett ügybe forgatni.

Proud Mary 2016.08.11. 10:00:31

szerintem semmilyen szavazást nem szabad bojkottálni

Sexual Harassment Panda 2016.08.11. 10:02:02

@Barbaarb: nagyon 1szerű.
Ha az "igen" lesz a győztes, akkor megtudjuk h a többseg akarja a kötelező menekültelosztàsi kvòtàt.

Dorinda41 2016.08.11. 10:07:49

@E.Katolnai: Ezek a veszélyes és alantas népek már évek óta itt élnek Magyarországon. Szerintem eddig észre sem vetted őket, pedig napi szinten találkozhatsz velük a különböző éttermekben, gyros-ozókban, pékségekben, fagylaltozókban. Lehet, hogy még kollegáid között is van muszlim. Nincs ráírva senkire a vallása. Nem minden muszlim nő hord csadort, vagy hijabot sem. Arról nem is beszélve, hogy hány letelepedési kötvényes muszlimot engedett be maga az állam, s adtak nekik állampolgárságot is azonnal. Igen, ők nem terroristák, csak gazdagok, akik lehet, hogy éppen azt a csóringer behülyített kölköt pénzelik, aki elköveti a legújabb hülyeséget valahol Európában. Lásd a franciaországi szaúdi pénzből épült mecseteket és azok Szaúd-Arábiából importált imámjait, akik terrorista keltetőként működnek. Szóval sok árnyalata van ennek is. 99%-uk normális és dolgozni, tanulni akar. De ott van az idióta 1%, akik miatt megbélyegzik őket.

Tranquillius 2016.08.11. 10:11:54

@a BircaHang Média szerk.: Szlovákiában gond nélkül meghozták éppen ezt a saját döntést anélkül, hogy elköltöttek volna egy rakás pénzt egy felesleges népszavazásra.

Faszerkezet 2016.08.11. 10:12:44

@Dorinda41:

" s adtak nekik állampolgárságot is azonnal."

Mondjuk úgy, hogy ebben tévedsz. A kötvénnyel nem jár állampolgárság.

De van egy nagy különbség a letelepedési kötvény és az éjjel átmászók között. A kötvény puszta kérelmezéséhez is biometrikus lenyomat adása kötelező. Olyanról ne is beszéljünk, hogy nevek, címek leinformálás stbstb.

desw 2016.08.11. 10:18:25

@Dorinda41:

"Ezek a veszélyes és alantas népek már évek óta itt élnek Magyarországon."

A cigányokra gondolsz?

"Lehet, hogy még kollegáid között is van muszlim. Nincs ráírva senkire a vallása. Nem minden muszlim nő hord csadort, vagy hijabot sem."

Nem az esetleges muszlimságuk a gond, ahogy a cigányokkal sem a kereszténységük miatt van gond. Képzetlen embereket könnyű fanatizálni, mivel nincs munkájuk, bűnözni fognak...

"Szóval sok árnyalata van ennek is. 99%-uk normális és dolgozni, tanulni akar. De ott van az idióta 1%, akik miatt megbélyegzik őket. "

A gond az, hogy az az 1-2%-nyi tróger bűnöző könnyedén szétcseszi a többi normális ember életét.

Tudod, mint amikor a 100 lakásos panelban 1 barom nekiáll hajnali 7-kor fúrni. Gondolom nem leszel boldog attól, hogy a többi 99 lakásban csöndes mindenki, ugye?

Tranquillius 2016.08.11. 10:25:14

@a BircaHang Média szerk.: Hja, elég sok pénzt fizetünk ki azért, hogy szűküljön Magyarország diplomáciai mozgástere. Annak ellenére, hogy értem mi szükség van erre a népszavazásra ez a nemzetközi porondon egy öntökönszúrás lesz, méghozzá jókora.

Larry Silverstein 2016.08.11. 10:32:52

Nem árnyalt vélemény kell a migransokrol, hanem ki kell dobni azokat is akik mar itt vannak.

midnight coder 2016.08.11. 10:44:54

@Dorinda41: "Szerintem eddig észre sem vetted őket, pedig napi szinten találkozhatsz velük a különböző éttermekben, gyros-ozókban, pékségekben, fagylaltozókban"
De, észre lehet venni őket. Pl. a Keleti környékén.

"Lehet, hogy még kollegáid között is van muszlim."
Lehet. Csak nagyon nem mindegy, hogy egy Közel-Keleti ország népessége egy az egyben jön át, vagy csak a pár tized százaléknyi legjobban képzett, leginkább világias gondolkodású, nyelvet legjobban beszélő marginális kisebbség.

"Igen, ők nem terroristák, csak gazdagok, akik lehet, hogy éppen azt a csóringer behülyített kölköt pénzelik, aki elköveti a legújabb hülyeséget valahol Európában."
Ez is benne van a pakliban, de az igazi veszély a nagy tömegű iszlamista lakosság. Szíriába, Afganisztánba, stb. nem a gonosz UFO-k hozták a szélsőséges iszlamistákat, hanem a saját kultúrájuk termelte azt ki. És miből gondolod, hogy itt Európában ugyanaz a muzulmán akinek ráadásul nincs nyelvismerete, nincs piacképes tudása, így nyilván nem az élet napos oldalán fog járni, nem fog fanatizálódni ?

Larry Silverstein 2016.08.11. 10:44:56

@Tranquillius: akkora ontokonszuras lesz, hogy junker emiat gyakorlatilag belement h nem kapunk kotelezo kvotat se meg buntetest se

Ezt hivjak erdekervenyesitesnek

Barbaarb 2016.08.11. 10:49:35

@Sexual Harassment Panda:

Akármilyen részvételnél?

@Dorinda41:

Nyilván nem a többségükből lesz a terrorista, de az nyilvánvaló, hogy a bevándorlás megnövelte a terrort Európában. Ezen az alapon pedig szerintem igenis racionális hozzáállás mind a 100%-ot kizárni.

@Tranquillius:

Szerintem meg egyre nő a V4 országok tekintélye az EU-ban, Magyarországé is. Nézd csak meg, hogy a migrációs válság kirobbanása óta mely országok álláspontja mennyit változott mely irányba!

Attilajukkaja 2016.08.11. 10:49:43

@LúzerMan:
" a polgár elmegy, de érvénytelen szavazatot ad le"
Ez nekem is eszembe jutott. De ez miben kulonbozne a bojkottol?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2016.08.11. 11:05:35

"Akarje-e, hogy Orbán Viktor ellopja az Ön pénztárcáját?"
Nem akarja. Orbán se akarja.
Még is, ha naponta megkérdezik, előbb-utóbb be fog következni! :D

Tranquillius 2016.08.11. 11:14:34

@Larry Silverstein: Ejha, akkor még inkább nem értem minek ez a népszavazás. @Barbaarb: Az EU-ban a tekintély a gazdaság teljesítményéből származik, nem a menekültkérdésben képviselt álláspontból.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.11. 11:18:09

@Hóhér az utolsó barátod: "azt az apróságot már ne us említsem, hogy az EU tagság nem csal ellopható pénzt jelent, kötelezettségekkel is jár."

Se Szíria, se Afganisztán, de még Dél-Szudán sem EU tagállamok. Az, hogy egyeseknek jótékonykodási kényszere van, még nem azt jelenti, hogy ránk szorulnak. A németek annyi menekültet fogadnak be, amenyit csak akarnak, nem mi akarunk mások dolgába megint beleugatni.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.11. 11:18:52

@Attilajukkaja: abban, hogy hülye is volt és még el is baszta egy vasárnapját.

Sexual Harassment Panda 2016.08.11. 11:25:03

@Barbaarb: ha hòl tudom, van egy èrvényessègi küszöb.
Ezèrt nem bojkottàlni kell, hanem ellenkezőleg, szavazni kell minèl több embernek, hogy megtudjuk mi a többsèg valòdi vèlemènye.

1349973572759 2016.08.11. 11:26:04

Ezek a bevándorlók még a halottakat is megerőszakolják, vagy az állatokat, ezek ahogy lehet felrobbantanak valamit, de legfőképp ha sokan jönnek ide, akkor a génjeiket fertőzéssel átadják, és itt mindenki muszlimizálódni fog hamar és nem tudunk dolgozni semmit. Ezt nem akarja Orbán, hogy nekünk rossz legyem ,mert ő jót akar nekünk, ő véd bennünket és a magas várból jobban is lát mindent mint tik a vaksi szemetekkel.

jandera 2016.08.11. 11:26:38

@Sexual Harassment Panda: Ha a nem lesz a győztes, akkor megtudjuk, hogy a nem győzött. Ellenben, ha az igen lesz a győztes, akkor is megtudjuk, hogy a nem győzött.
Ha senki sem megy el szavazni, akkor is megtudjuk, hogy a nem győzött.

Larry Silverstein 2016.08.11. 11:26:40

@Tranquillius: amikor a nepszavazasrol dontottek, mas volt a helyzet

jandera 2016.08.11. 11:28:01

@maxval bircaman szerkesztő: A magas várban lentről a király is kicsinek látszik!

1349973572759 2016.08.11. 11:28:57

A bevándorlók állítólag az egyik lábukkal erőszakolják meg a teheneket. Én nem akarok olyan tejet inni, amit lábbal tiport egy szakállas robbantó.

1349973572759 2016.08.11. 11:31:19

Imádkozzunk Putyinhoz, hogy ne robbantsák fel a teheneket.

1349973572759 2016.08.11. 11:33:59

Megnézheted amiket ma írtam , áés akkor ma be is fejezem, mert itt nem veszik a be a süketelést, holnap folyt.

1349973572759 2016.08.11. 11:35:01

...az előző levelemet követelem, hogy törölje a szerkesztő, véletlen ment el, személyes dologokat tratalmaz! Visszaéltek a személyes adataimmal? Mocskos kommunisták!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.11. 11:36:36

@Dorinda41: "Ezek a veszélyes és alantas népek már évek óta itt élnek Magyarországon."

Pontosan erről van szó. Eddig is teljesen nyugodtan jöhetett az aki akart és megfelelt a törvényi előírásoknak, betartotta a megfelelő jogi procedúrákat. Ezért nem is értem miért megy most az őrjöngés meg a nácizás.

Nem tegnap és nem a Patásorbán találta ki, hogy legyenek határok és ne minden gyüttment akármikor akárhonnan és akárhogyan tegye be ide a lábát.

Ha a szomszéd fogorvos unokaöccse lenne veszélyben Aleppóban az még érdekelne is, és meg is hatna. Hogy valami akárki akinek köze nincs az országunkhoz épp itt akar átvágni, mert úgy tartja jó dolga, az már nagyon nem helyes.

Az, hogy valaki áldozatnak tünteti fel magát nem vidikálni neki semmiféle jogot. Először is mindig és minden esetben a jótékonyság szigorúan önkéntes kell, hogy maradjon. Azért mert ha pozitív jogokat kezdünk gyártani az nagyon, de nagyon veszélyes dolog.

Az, hogy nekem jogom van ahhoz, hogy engem hagyjanak békén és ne bántsanak, negatív jog. Jogom van a SAJÁT földemhez, a SAJÁT életemhez, a SAJÁT munkám gyümölcséhez. Ezek az alapvető emberi jogok. Elmenni MÁS emberek földjére, az Ő védelmüket élvezni, az Ő földjükön élni az nem az én JOGOM. Ők szabadon dönthetnek úgy, hogy segítenek nekem, de eleve én soha nem tenném olyan emberekkel, akik a rácsokat verik, akik vonatokat hajigálnak meg, akik ordítva követelnek bebocsáttatást.

Őket jól elhajtanám haza a fenébe, már csak a józan észre alapozva, hogy önző öntelt bunkó baromból van elég már itt is.

Másrészről én mindig szeretem leírni, hogy ezek az emberek nem természeti katasztrófa vagy külső támadás elől "menekülnek". Hanem, mint csoport, teljesen a csoporton belüli viszályok elől. Ezek után, ha a teljes csoportnak adunk bebocsáttatást, az az ostobaság magas foka.

Tipikus ignoráns, szándékosan hazug dolog ezt a terroristákra kihegyezni, mert ez nagyon kevéssé szól a terroristákról.

Megint legyen megemlítve, hogy azok nem a terroristák voltak:
-akik embereket temettek el élve, fent van a liveleaken meg lehet nézni
-levágták előtte a foglyok fülét, fent van a liveleaken meg lehet nézni
-embereket gumiabroncsban égetnek el
-városokat tesznek a földdel egyenlővé
-kényszersoroznak megszállt területeken
-irtják a más vallásúakat
-irtják a más etnikai csoporthoz tartozóakat

Jaj és ezek nem terroristák. Ez csak a "demokratikus", "mérsékelt" "ellenzék", meg kurd felkelők, meg a nagy legitim szír kormány követői. Meg az afgánok, meg az szudániak, meg még aki.

Majd ha valaki fukusimából jön ide, hogy ott nagy baj van és meghúzná magát itt nálunk, majd akkor fog engem érdekelni a menekültek emberi joga, mert emberek lesznek a menekültek, nem primitív vadak.

BiG74 Bodri 2016.08.11. 11:42:25

Piszkosul nem értem a kifinomult halandzsát. Én úgy gondolom, hogy értelmetlen baromság ez a népszavazósdi. Ökörség. A feltett kérdés alapján egyértelmű, hogy senki sem kívánja idegen hatalom erőszakját az életében, de a kérdés egyáltalán nem erről szól. Baromság, sok pénzért. Sok pénzért kormánypropaganda. Ennek ellenére nem kívánok igennel sem szavazni, lásd mit is nem kívánunk. Ergo én nem megyek el, mert a kérdésre szívem szerint nem tudok igennel, vagy nemmel szavazni. Nem bojkottálok, a bojkott azt jelentené a számomra, hogy tudnék választani, de csak azért sem.
Nem megyek, nem ér annyit az egész hülyeség.
Aki megy, szavazzon szíve, esze, pártelkötelezettsége szerint. Joga van hozzá.
Részemről egyszerű, nem folyok bele megvadított, behülyített emberek szabad tobzódásába, mely a legkevésbé sem róluk szól.

konrada 2016.08.11. 11:42:57

@Attilajukkaja:
Abban, hogy ez közelebb hozná az érvényességi küszöböt, mert az érvénytelen szavazatot is úgy számolják, mint a szavazáson részt vettet.
Azaz ha valaki nem akar állást foglalni, de azt akarja, hogy a többségi döntés kötelező érvényű legyen, az jól teszi, ha érvénytelen szavazatával ezt támogatja.
(Nem véletlenül hagyta ki a szerző, mert ő abban érdekelt, hogy érvénytelen legyen a szavazás.)

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.08.11. 11:47:37

Magyarorszagnak minimum 1 milio nigeriaira, bangladesire es szirre van szuksege. Azzal a feltetellel lehet oket beereszteni h utana csaladegyesites cimen hozak a rokonokat negyedunokatestveri szintig, min 80at menekultenkent

Sexual Harassment Panda 2016.08.11. 11:49:00

@jandera: hagyd màr a hülye kommunista dumàdat.
A rohadèk embereket nem szabad megkèrdezni, mert csak mi tudjuk mi a jò nekik.
Tiszta 70es évek.

Sexual Harassment Panda 2016.08.11. 11:50:07

@Kón Bandit: és szintèn fontos kitètel, hogy sem vègzettsèg, sem nyelvtudás nem lehet.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.11. 11:58:18

@Tranquillius:

A kemény kiállás NÖVELI a mozgásteret, nem csökkenti.

Barbaarb 2016.08.11. 12:08:18

@Tranquillius:

Többféle tekintélyről beszélhetünk, az EU vezető politikusai között szerintem az elmúlt 1 évben egyértelműen megnőtt mind Orbán, mind Magyarország reputációja. Ha egyszer az egyik tagállam olyan markáns és kirívó álláspontot képvisel, amelynek követésére később többen is fanyalodnak, az megnöveli az adott állam tekintélyét.

Visceroid 2016.08.11. 12:16:11

Kvótaszavazás ide vagy oda, az EU akkor is recseg-ropog. Azon kívül az nem járja, hogy Brüsszel mindenkinek megmondhatja hogy mit csináljon, de ha teszemazt a magyar kisebbség védelmében kérünk valamit tőlük, akkor egyből jön "az EU csak gazdasági társulás" duma.

khell 2016.08.11. 12:50:23

EU és kötelezettségek? Én nem emlékszem, hogy lett volna az EU képviselői között egy szavazás, hogy merkel "felső korlát nélküli" számban konkrétan behivja a szireket ez EU-ba. Ha volt ilyen szavazás és abban az igenek győztek, akkor lehet beszélni arról, hogy ez EU-s kötelezettség.

Ha nem volt, akkor ez csak egy szokásos politikai ámokfutás volt, majd amikor a szar már nyakig ért, akkor megpróbálták a többiekre át rákenni a szart.

A népszavazásról pedig senki nem mondta, hogy jogilag kötelező érvényű volna bármire is. Úgy látszik sok ballibban nem érti a szót. Népszavazás. Arra jó, hogy megkérdezzük a népet, hogy mit is szeretne. És ha már tudjuk, hogy mit is akar a nép, akkor utána bátran lehet tárgyalni az EU-ban a témáról, hátunk mögött a nép akaratával. Ha netán az igen győz, akkor el is várom, hogy hagyják abba a betelepités elleni küzdelmet. Akkor azt akarja a többség és meg kell próbálni a többség akaratát érvényesiteni, bármi is az.

LúzerMan 2016.08.11. 13:04:14

@Attilajukkaja:
Van némi különbség, az egyiket konrada leírta. (Érdemes elolvasni az Alaptörvény 8. cikk (4) bekezdését.)
A másik jelentősebb, hogy ha elkészül a jelentés a kötelező kényszernépszavazásról, abban tételesen, személy szerint benne lesz, hogy ki maradt távol. Ellenben, ha elmész, akkor csak azt fogják tudni, hogy nem maradtál távol (tehát nem szocis vagy csatlósa vagy). De azt már nem tudják (nagy valószínűséggel), hogy mit szavaztál (hacsak nem 100%-ban egyféle válasz volt a szavazókörben).
Tehát összképileg és személyesen is van jelentősége.

LúzerMan 2016.08.11. 13:06:30

@konrada:
Korrekt összefoglaló. Köszi!

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.08.11. 13:08:45

Legihid legyen törökorszagbol budapestre

Csak ejjel, minden ejjel jojjon 10 megpakolt gep arabokkal, pont ahogy berlinbe. Sajto nem kell, nepszavazas meg foleg nem, milyen rasszista xenofob dolog mar.

Aki azt hiszi ez vicc olvassa a m.kuruc.info/r/4/162393/

bpbp78 2016.08.11. 13:28:25

@khell: én szívesebben vettem volna ha megkérdeznek arról, hogy akarok-e vasárnapi boltzárat... ? Vagy akarom-e hogy "elvegyék" a magánnyugdíjpénztárnál összegyűlt pénzemet...?
Vagy hogy bevezessék-e a hittant, erkölcstant a hasznosabb tantárgyak helyett az iskolában.?

Ha erről is megkérdeztek volna, akkor most nem lenne ennyire visszás ez a népszavazás.
Ez nem a mi véleményünkről szól, hanem csak a hatalomról és az emberek hülyítéséről.

atomic power 2016.08.11. 13:29:35

A cikkíŕó által idezett Ceglédi Zoltán: " Azért sem, mert például az „Európai Unió” eleve nem „ír elő” sem az országgyűlés hozzájárulásával, sem nélküle „kötelező betelepítést”.
NÉPSZAVA online 2016. februar 26.: Dimitrisz Avramopulosz EU-biztos kijelentette: "nem szabad elfelejteni, hogy a menedékkérők elosztására vonatkozó kvótarendszer felállításáról korábban kötelező érvényű döntés született az Európai Unió Tanácsában".
Valaki nem mond igazat, vagy hülye vagyok?

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.08.11. 13:29:59

Orban nepszavazasa faszsag, antidemokratikus demagog populista.

Merkel eljarasa a korrekt, ejjelente repulok tucatjain csempeszi a retkeket be nemetorszagba a sajto teljes kussolasa mellett. m.kuruc.info/r/4/162393/

Tranquillius 2016.08.11. 13:36:18

@Barbaarb: Inkább sarokba szorítja. Az élet nem úgy működik, ahogy leírtad. Aki segít másoknak, annak nagyobb eséllyel segít más is, aki pedig keresztbe tesz másoknak, annak más is keresztbe fog tenni, kölcsönösségi alapon.

konrada 2016.08.11. 13:39:23

@LúzerMan: Hidd azt, hogy minimum 3-4 millió embert fog listázni a fidesz, és le is nyomozza őket, hogy ki miért maradt otthon, ezért kell elmenni szavazni.;)
(Lenyomozás nélkül s..rt se ér a lista, mert nem tudni, ki az, aki csak azért nem ment el, mert pont éjjel berúgott, és nemtudott felkelni, külföldön volt, avagy rosszabbik eset - ágyban fekvő beteg volt, esetleg írni-olvasni sem tud.)

Nagyorrú Barbi 2016.08.11. 13:42:14

@Hóhér az utolsó barátod: A modorod, a stílusod köpedelem. Soraidat olvasgatva édesanyád most sajnálja csak igazán, hogy nem folytál végig a lábán...

atomic power 2016.08.11. 13:43:42

@bpbp78: Ha a migránsvalsag miatt destabilizalodik az EU, elmelyül a gazdasagi és politikai válsag, egy újabb haború szelere kerülünk, lehet, hogy nyitva lesz a bolt, de nem lesz majd benne, semmi, akkor gondolkozzunk el., hogy nem lett volna-e jobb elmenni erre a népszavazasra! Nem a vasarnapi bolt nyitvatartas a legfontosabb az eletünkben!

na4 2016.08.11. 14:03:38

A migránscsürhe takarodjon ki az országainkból, a kontinensünkről. Ez egy iszlám invázió! Tünés innen!!

Lesből Támadó Szárítókötél 2016.08.11. 14:20:51

@midnight coder:

"Lehet. Csak nagyon nem mindegy, hogy egy Közel-Keleti ország népessége egy az egyben jön át, vagy csak a pár tized százaléknyi legjobban képzett, leginkább világias gondolkodású, nyelvet legjobban beszélő marginális kisebbség."

őőőő, mesélj már, hogy a szerb határon kavargó tömegből mindezt hogyan állapítod meg? Mesélj arról is, hogyan történik kivételezett elbánás azokkal, akikről itt kiderül, hogy megfelelnek ezen követelményeknek, csak épp pechük volt, mert szarrá lőtték a házukat másfél óra alatt.
Továbbá mutasd már meg, hogy a kormány kampánya hol tesz különbséget migráns és migráns közt a te szempontjaid szerint?

Mert ahogy én látom, a kormány azt az 1294 menedékkérőt (nem migránst, csókolom, a gazdasági migránsok például Londonban vannak és magyarul/lengyelül beszélnek!!!) cakk-pakk utasítja el a kormány.

Lesből Támadó Szárítókötél 2016.08.11. 14:23:47

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

"Pontosan erről van szó. Eddig is teljesen nyugodtan jöhetett az aki akart és megfelelt a törvényi előírásoknak, betartotta a megfelelő jogi procedúrákat. Ezért nem is értem miért megy most az őrjöngés meg a nácizás."

És akkor most nézzük meg, hogy szét lett hazaárulózva 2004. december 5. után az, aki pontosan ugyanezt mondta akkor, amikor valami jobboldali díszpénisz választásmatematikai okból kitalálta, hogy a falujából sosem kimozduló székely Pista bácsi bemondásra magyar állampolgárságot kapjon.

Lesből Támadó Szárítókötél 2016.08.11. 14:26:46

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

Csak szólok, hogy az általad említett 3 ország körül mindössze egynek - Szíriának - az állampolgáraira vonatkozik a népszavazás. A másik ilyen állam Eritrea.

De azért örülök, hogy te is tudod, miről fogsz szavazni.

legális 2016.08.11. 14:33:17

@bpbp78:
HA lesz olyan szavazás, amit te szeretnél, arra is illik elmenni, meg erre is.
Ha már egyszer kérték a véleményedet...
Ha meg valamilyen oknál fogva okafogyott, vagy nem eléggé támogatott egy kérdés, akkor azt fölösleges megkérdezni. Pevhedre pont ilyen példákat hoztál

Andy73 2016.08.11. 14:50:44

"Valóban hiba a népszavazás bojkottja?"

Abból a szempontból nem, hogy a szavazók legalább tudni fogják, hogy kire ne szavazzanak a következő választásokon. Ha a bojkottáló pártok nyíltan felvállalják magukat a kampányban.

"Persze adná magát, hogy a kormányzati NEM-re ellenzéki IGEN legyen a válasz,"
1) A kérdés nem pártfüggő.
2) Ha csak ebből áll az ellenzékiség, az nem túl sok.
3) A Jobbik is nemmel szavaz. Nekik így marad is esélyük, hogy legközelebb is bejussanak a parlamentbe.

LúzerMan 2016.08.11. 14:59:22

@konrada:
Azt nem gondolom, hogy az otthon maradókat lenyomozzák, az tényleg nagy munka.
Listát készíteni viszont nem nagy mutatvány. Sok lista, a szavazások (rezsi ív, különféle népszavazási ívek, egyéb aláírásgyűjtés, stb) aláírói, részvevői összevetésével kiváló profilozást lehet csinálni. És még nagy adatbányásznak sem kell lenni hozzá.
Persze, ez csak egy lehetőség, biztosat nem tudunk.
Mindenki döntse el maga, hogy mit vállal és mit nem.

E.Katolnai 2016.08.11. 15:03:55

@Dorinda41: nagyon el vagy tévedve az 1%-al, csak keress rá a nem tucatjával, de százassával megtalálható dokó-anyagra, ahol mohamedán vezetők és egyszerü hivők gyalázzák, köpködik az őket befogadó népek kultúráját, jogrendszerét, alkotmányát stb. ... a mecsetben, ahol százassával üvöltik: "halál a zsidóra!" A doko filmre, miben a malmői zsidók panaszkodnak, h fénye nappal leköpik, megrugdossák őket, ha sábeszdeknit hordanak ... 1%?
Miért nem keresel rá a százassával fenn levő anyagra? Mert, akkor rá kellene jönnöd, h egy mohamedán-imádó hazudozó vagy? Akad néhány rendes köztük, nos azok is csak addig rendesek, mig meg nem erősödnek-sokasodnak, utána rögtön elkutyulnak ...

Attilajukkaja 2016.08.11. 15:09:46

@konrada:
"az érvénytelen szavazatot is úgy számolják, mint a szavazáson részt vettet"
Ez igaz! Koszi a magyarazatot.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.08.11. 15:18:54

@Lesből Támadó Szárítókötél: na helyben vagyunk, csak kibújt a szög a zsákból. Örülök, hogy kimondtad a lényeget. Neked ugyanannyira társad a székely bácsika, ugyanannyira a nemzet, a közösség része, mint a szír.

Ezért is jön a hazaárulózás, amit nem is értem miért bánsz. Hazaáruló vagy, nemzetáruló vagy. Ez önmagában még nem baj, csak nem tartozol azok közé, akik egy összefogó magyar csoportot akarnak. Ez egyszerű pszichológia, játékelmélet. Ha van egy összefogó csoport, és abba olyan elemek kerülnek, akik nem az exkluzív csoportérdek szerint játszanak azokat ki kell szűrni, hogy ne essünk abba a hibába, hogy megbízzunk bennük.

Van akiben azért nem lehet megbízni, mert elvtelen. Az ilyen embert megbélyegzik, ha kiderül, hogy csaló. Van aki jószándékú, de többet vállalna, mint amit teljesíteni tud. Ha ez kiderül róla, az emberek megjegyzik, hogy nem tudja teljesíteni, amit vállal.

És van aki őszinte, és azt is teszi, amit mond, csak elsőre mi hinnénk róla valami mást. Itt az ideje, hogy az emberek túllépjenek a puszta nacionalizmuson és belássák, hogy nem mindenki, aki névleg magyar, tartja fontosnak a magyarságát. Ez így van, ezt el kell fogadni. Cserébe viszont ugyebár nem várható el azoktól, akik számára fontos a nemzeti összetartozás, hogy azok is osztozzanak a közösön, akik nem kívánnak ide tartozni.

Így van ez az országgal is. Ezért is fontos leszögezni, hogy ez Magyarország, a magyar nép, az etnikai magyarok elidegeníthetetlen tulajdona. Vagyisinnen bárki elhúzhat a francba, ha neki éppen nem tetszik, de senki nem hiheti azt, hogy neki joga van ide tömegesen másokat befogadni, akik nem magyarok és nem akarnak és tudnak magyarrá válni.

Más országok ettől függetlenül élhetnek más filozófia szerint. Cuius regio, eius religio.

$pi$ 2016.08.11. 15:20:28

@Lesből Támadó Szárítókötél: "Csak szólok, hogy az általad említett 3 ország körül mindössze egynek - Szíriának - az állampolgáraira vonatkozik a népszavazás."

A népszavazásban "külföldi állampolgár" szerepel. Nem az, hogy "szíria". Nem mintha jelentene valamit is az, hogy "szírek" amikor a németek bemondási alapján elhiszik mindenkinek, hogy honnan jött.

konrada 2016.08.11. 15:22:18

@Lesből Támadó Szárítókötél:
Azért azt is érdemes átgondolni, mennyi lehet a potenciális menedékkérő:
A Szahel - és az annak megfelelő ázsiai övezetben kökemény túlnépesedés van, ami felmelegedéssel együtt alkalmatlanná teszi az életterüket arra, hogy annyi embert eltartson. Mivel a korszerű orvostudomány, illetve a segélyek ezt a túlszaporodást segítik, egyre több és több ember él azokon a területeken nyomorszinten, és tömegük folyamatosan nő.
Ebből a nyomorból kiemelkedni egy átlagembernek legfeljebb erőszakkal lehet, ez determinálja azt, hogy egyre több ország kerül közülük polgárháborús helyzetbe, amely tovább rontja az eltartóképességet.

Mindez azt jelenti, hogy már most több tízmilliós, és folyamatosan újratermelődő, illetve növekvő számú olyan nélkülöző van, akiknek még a borsodi falvak nyomorszintje is hatalmas előrelépést jelentene - van víz, valamiféle segély-közmunka.

Ezek miatt igen nagy valószinűséggel ismételni fogja a történelem - sokadszor - önmagát: a népvándorlás kora megismétlődik annak minden nyűgével: a társadalmi fejlődés évszadokra való visszavetésétől kezdve az újra felosztó háborúkig.

Mi most európaiként csak egyet tehetünk: kiépítjük a magunk limes-rendszerét, hogy ez később érjen el minket. A vége persze ugyanaz lesz, mint a Római birodalomnak, de talán kapunk mi is - ha nem is pár száz évnyi, de pár évtizednyi fórt.

...s hogy most mi magyarok miért látjuk ezt át jobban? Mert a Kárpát-medence mindig is a limes határvidékén volt, így tapasztalatból tudjuk, milyen a keleti oldalán lenni, sőt onnan érkeztünk...

ludwigvan 2016.08.11. 15:25:01

Először is: nagyon vicces volt - akárki is csinálta, köszönjük neki - a birkaman-hekkelés! :-)
Másodszor: Mi értelme van a bojkottnak? Rosszul van feltéve a kérdés? Fordítsd át magadnak! Például erre: "Akarja-e, hogy ezentúl a menekültkérdés mellett foglalkozzunk a korrupcióval, a szegénységgel, a munkaerőkiáramlással és minden egyéb fontos dologgal?"
Ugyanis, ha IGEN lesz a válasz, akkor az erre a kérdésre lesz igen. És a NEM is erre a kérdésre lesz nem. És ezt az is tudja, aki utálja az arabokat meg az is, aki nem. Úgyhogy szerintem is nagyon-nagyon felesleges és káros a bojkott.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 15:41:26

Nagyon fostok ettől a népszavazástól libsikéim, és én ennek örülök..:)

khell 2016.08.11. 15:46:28

@bpbp78: "én szívesebben vettem volna ha megkérdeznek arról, hogy akarok-e vasárnapi boltzárat... ? Vagy akarom-e hogy "elvegyék" a magánnyugdíjpénztárnál összegyűlt pénzemet...?
Vagy hogy bevezessék-e a hittant, erkölcstant a hasznosabb tantárgyak helyett az iskolában.?"

Én is szivesen vettem volna, ha ezekről is megkérdeznek. (bár a boltzáron kivül valószinű mindet támogattam volna, de ez most mindegy)

"Ha erről is megkérdeztek volna, akkor most nem lenne ennyire visszás ez a népszavazás."

Neked visszás, józan emberek számára nem is emlithetőek ezek egy lapon a migránskérdéssel az általad emlitett kérdések. Ezerszer fontosabb kérdés a kényszerbetelepités mint a vasárnapi boltzár vagy a hittantanitás.

De ha nem kerülne több pénzbe (azaz ugyanakkor szavaznánk ezekről a kérdésekről is) akkor tőlem nyugodtan bele lehetne venni. De hát ott tartunk, hogy a ballibbantaknak akiknek ezek a kérdések fontosak (mert csak politikai hasznot remélnek belőle, pedig ugyanúgy pofára esnének sokadszorra is) ott tartanak, hogy nevetséges 200.000-nyi érvényes aláirást nem tudnak összeszedni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 15:46:53

@maxval bircaman szerkesztő: Sztem azért a "génjeiket " nem fogják nagy mértékben átadni. Ez a tavaly óta tartó helyzet kitermel az őshonos fehérekben egyfajta ellenérzést, immunitást a migirkkel szemben , és csökken a vegyes házasságok száma. A nemi erőszakból meg többnyire nem születik utód...

6.Lenin 2016.08.11. 15:52:00

@Andy73:

"1) A kérdés nem pártfüggő."

Igen, a mai magyar ellenzék képtelen ezt felfogni, hogy vannak más érdekek is,
ezért (is) vannak a bányászbéka seggével 1 szinten.

Majd 18-ban rájönnek erre, de a kudarcot majd ráfogják vmi más faszságra.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 15:52:21

@Tranquillius: Miért is? Éptsen nekik az EU menekülttáborokat Törökországban, meg Jordániában.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 15:54:51

@6.Lenin: Sztem ők már rég feladták. Többet számít nekik, hogy nyugatról pénzeli őket a globalo gazdi, és ebből megélnek,persze ehhez nyomatni kell a mára totál vállalhatatlanná vált pc idiotizmust..

McKinney 2016.08.11. 16:04:19

Egyetért Ön azzal, hogy mészáros csupakisbetűvel lőrinc torkán húzzák ki a végbelét ahelyett, hogy a valagán keresztül tépjék ki a légcsövét? Erre már elmennék voksolni, addig viszont nyasgem.
Azt úgysem lehet megakadályozni, hogy az adófizetők pénzét fasságokra költsék, de arra odafigyelhetünk, hogy ne legyünk közöttük - mármint adófizetők :)

István Bendula 2016.08.11. 16:05:03

Egy dolgot senki sem említ. Azt,hogy ha a népszavazósdi megoldás volna a problémára,akkor már legalább 20 kormány megelőzte volna Don Vittóriót ebben. Csupán saját pozícióját kívánja erősíteni a becsaphatók becsapásával. Aki elmegy népszavazni,bárhogy jelöl,a felcsúti tolvajt erősíti.

6.Lenin 2016.08.11. 16:09:18

@A megvalósult amerikai ólom..:

Szerintem igen félnek 1 újabb sikeres (fideszes) népszavazástól, de mivel itt (Mo) már nem vándorolnak keresztül migrik nem tudnának közöttük megbújva elmenekülni.
Ilyen balfácán ellenzék a világon nincs máshol.

2010-óta hatalmas erőfeszítéssel fűrészelik maguk alatt az ágakat, ha ez a népszavazás bejönne a Fidesznek, nekik végleg reccs.

desw 2016.08.11. 16:12:56

@István Bendula:

"Egy dolgot senki sem említ. Azt,hogy ha a népszavazósdi megoldás volna a problémára,akkor már legalább 20 kormány megelőzte volna Don Vittóriót ebben."

Melyik volt ez a 20 kormány?

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.11. 16:19:52

@6.Lenin: De ezt nem ingyen teszik. Nagyon frankón megélnek belőle, és kormányozni sem kell..

6.Lenin 2016.08.11. 16:40:38

@A megvalósult amerikai ólom..:

Ez igaz. Ezért is csalódtam óriásit az LMP-ben, mikor kijelentették nem kívánnak koalícióra lépni senkivel sem, vagyis kormányzati felelősséget sem szeretnének vállalni.
Abba bele is lehet bukni sokkal hamarább.

A felelősség nélküli handabandázás kifizetőbb a számukra. Igaz abba is belebukhatnak, de sokkal tovább lehet belőle megélni.

Tizenötmillió Magyarok 2016.08.11. 17:03:01

"Egy országgyűlési vagy önkormányzati választáson kutya kötelessége az ellenzéknek elindulni"

Az ellenzeknek nincs velemenye, mert gyavak velemenyt mondani.
Amit kepviselnek, azt nem merik kimondani, mert VALLALHATATLAN.
Mert jelenleg, a MAGYAR SZUVERENITAS elveszteset kepviselik tamogatjak, de errol nem merrnek nyiltan beszelni.

khell 2016.08.11. 17:09:10

@desw: " ha a népszavazósdi megoldás volna a problémára,akkor már legalább 20 kormány megelőzte volna Don Vittóriót ebben. "

Melyik az a 20 nagyon okos, nagyon előrelátó európai kormány? Sorolj már párat!
Mert eddig csak úgy tűnt, hogy miután lenáciztak, lehülyéztek, pofáztak a keritésért, hogy nem működik, bagatelizálták az egész kérdést (nincs migránshelyzet), willkommenskultur, autóval migránsok taxizása, pár hónap elteltével mind-mind kurvára pofára esett és csinálta az ellenkezőjét mint amit addig mondott és csinálta azt amit orbán mondott hónapokkal, évekkel korábban...

De istmétlem, a népszavazás nem oldja meg a migránskérdést, a ballibant elmebetegeken kivül senkiben fel sem merült, hogy azért népszavazunk, hogy megoldódjon. Azért népszavazunk, hogy ballibant elmebetegek elképesztő ámokfutásának a levélt ne mi igyuk meg. A migránskérdést nem nekünk kell megoldanunk, hanem azoknak akik idehivták őket. Nekik kell őket megállitani már törökországban, vagy az első eu-s határon és kitoloncolni őket a faszba, ha beteszik a lábukat. Esetleg a bizonyitottan rászorulókból (ami az összes migráns 5-10% maximum) zárt táborokban ellátni 1-2 évig ami rendeződik a helyzet otthon náluk és utána kérdés nélkül visszarakni őket. Ehhez viszont nekünk kurvára semmi közünk, ill. annyi közünk van, mint eu-s tag, hogy gazdasági erőnkkel arányban pénzzel támogatni a katonákat az EU-s határok védelemben és a zárt menekülttáborok fenntartását ill. a visszatoloncolás költségeit.

DeMarco 2016.08.11. 17:16:33

@Fedor: Tök' mindegy, hogy mit csináltok szerencsecsomag... Édes mindegy, hogy igennel, nemmel, sehogysem szavaztok, bojkottoltok, vagy böjtöltök...

Pontosan tudja mindenki, hogy simán nyernek az igenek, még te is felfogod, azért menekülsz már jó előre és mosdatod a szerecseneket...

Saját magatokat húztátok a gödör aljára, kezdve a 23 millió románnal, folytatva a htm-es ellenkampánnyal, aztán a kettős állampolgárság elleni kampánnyal, majd tetőztétek a migránssimogatóval. Most a kicsit eszesebbek csöndben meghúzzák magukat, ha másért nem is, legalább abból a felismerésből merítve, hogy a választói mit akarnak, a többi meg óbégat a gödör aljáról. De sajnos nem ér fel a hang olyan mélyről egyrészt, másrészt meg még a fedőt is visszatette valaki, érdeklődés hiányában...

vajdasagi 2016.08.11. 17:16:49

@Attilajukkaja: Nagy mértékben különbözik a bojkott és az érvénytelen szavazat. Mert a bojkottal elérhető, hogy ne legyen ki a szükséges 50%-os részvétel, és akkor érvénytelen a népszavazás.

Ha azonban elmész és ott semmit sem töltesz ki a szavazócédulán, akkor a részvételi plafonhoz hozzásegíted a gyűlöletkeltőket. Azok, akik elmennek szavazni, azok úgyis 90%-ban nemmel fognak szavazni - ott mit sem ér, hogy a Te szavazatod érvénytelen.

Ez elemi szintű matek.

E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. 2016.08.11. 17:22:38

@McKinney: Szerintem inkabb egy: "Egyetert e azzal, hogy a libsiket KIVETEL nelkul lojek Dunaba" kerdest kene feltenni.
Az igenek szama 105 % lenne, minimum.

Attilajukkaja 2016.08.11. 17:33:55

@vajdasagi:
"Ez elemi szintű matek."
Neked is koszonom a magyarazatot. Amiben nem voltam biztos, hogy az ervenytelen szavazatok is beleszamitanak-e a reszvetelbe. Ez nem annyira elemi szintu!

@E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.:
""Egyetert e azzal, hogy a libsiket KIVETEL nelkul lojek Dunaba" kerdest kene feltenni."
Mennyi gyulolet es cinizmus halmozodott fel benned! Amikor ilyeneket olvasok, tenyleg kezdek felni, hogy nalunk szepen-lassan valoban egy ujfasisztai Magyarorszag epul.

6.Lenin 2016.08.11. 17:35:13

@khell:

Ebben igazad lehet, de,mi van, ha a mingrás kérdés célja nem csupán az olcsó munkaerő Németország számára, hanem más?

Kit érdekelnek itt a menekültek?

Miért kell őket végiggyalogoltatni országokon keresztül?

Ki a felelős az útközben meghaltakért?

Miért nem szállíthatnák egyenesen Törökországból azokba az országokba, ahol velük tervezik megoldani a munkaerő hiányát?

Mi van, ha az egész csak a felszín, sokkal másabb érdekek vannak a háttérben?

Teljesen logikátlan az egész. Vagy tényleg ennyire alkalmatlan a jelenlegi EU vezetése?

Sok a tisztázatlan kérdés. Válasz meg semmi, csak emberek életével játszadozó idióták.

Vagy minden zajlik a megfelelő ütemben?
Így lett eltervezve?

Akkor viszont csak meg kéne állítani (ha még lehetséges).

BéLóg 2016.08.11. 17:39:00

Ceglédi Zoltán az annyira korrekt egyén, mint Abu Bakhr Bagdadi, aki a szent cél érdekében bármit megended magának, hazudni, hamisítani, csúsztatni. Bármely szót vesztegetni rá vagy csak hozzászólni a legnagyobb baromság.

Egyébként meg a legnagyobb bajban lenne a Fidesz, ha a ballibfaxok nem ajvékolnának BÁRMIRŐL, ezért aztán csak azt tudom kívánni, hogy nehogy abbahagyják!

desw 2016.08.11. 17:52:38

@khell:

"Melyik az a 20 nagyon okos, nagyon előrelátó európai kormány? "

Én is ezt a kérdést tettem fel István Bendula-nak, ne engem kérdezz!

MEDVE1978 2016.08.11. 17:57:28

Érdekes gondolat az, hogy az ember elmenjen szavazni. Alapvetően még nemzetközi szinten is lehetne értelme (az az érvrendszer megalapozott, hogy ha van egy érvényes népszavazás a kvóta ellen, akkor az némileg - minimálisan - nagyobb tárgyalási alapot ad a Brüsszellel folytatott vitában), de a kontra oldal sokkal rosszabb. Kontra ugyanis, hogy ha valaki igennel szavaz, lényegében a FIDESZ felhasználja egy elsősorban belpolitikai célú kampányban, a korrupcióról, az ország gondjairól való elterelésre.

A dolgot még tovább árnyalja az is, hogy az emberek döntő része jól érzékeli, hogy számára és az ország számára semmi jót nem jelent a migránsok megjelenése. Magyarország ugyanis szinte sehogyan nem tud profitálni ebből, míg a centrumországokban legalább valami minimális nyereség lehetséges. Az EU, a nemzetközi sajtó egy része emellett tudatosan ködösíti a helyzetet azzal, hogy nem tesz különbséget a háborús menekültek, illetve a gazdasági menekültek között, holott a háborús és egyéb módon üldöztetett menekültek csak harmadát / felét teszik ki az összesnek. Ők csak jobban akarnak élni, ami legitim és érthető dolog, csak hát én is szívesen lennék született katari, aki ingyen kap autót és lakást, viszont nem ezt dobta a gép. Ott van emellett az a ködösítés is, ami arra vonatkozik, hogy a menekültet integrálni kell. Miért kéne, hogy ha pár éven belül megszűnik a menekülése oka?

Gazdaságilag a menekültek nekünk még nagyobb hátrányt fognak jelenteni, ugyanis:
- nyugaton a kevésbé kvalifikált szektorokban kiszorítják a kelet-európai munkaerőt, tehát olyan magyarokat is, akik kinn dolgoznak, ugyanakkor ezzel a végzettséggel itthon se kapnának munkát. Ők majd hazajönnek és itthon fokozzák a szociális problémákat.
- Magyarországon a képzettebb része úgysem fog maradni, mert kevés a fizetés, továbbmennek nyugatra.
- A nyugati centrumországok 2020-tól úgy fogják átalakítani az EU támogatási rendszert (bizony azt, amiből most rengeteg pénzt húzunk), hogy az óriási szociális feszültségeket, amelyeket a menekültek befogadása okozott tompítsák. Magyarul rengeteg pénzt fognak menekültképzésre, szociális lakásépítésre, menekültellátásra, határvédelemre stb. elkülöníteni az EU-s költségvetésből is. Ezzel a MO-n elkölthető pénzek összege csökken majd, így a növekedésünk is lassul.

Az emberek érzik ezt a bőrük alatt, túl sok az éhes száj és kevés a kaja, most meg jött egy rakás néger, arab és még indiaiak (bangladeshiek) is, akik pluszban látják az ígéret földjét és rohannak arra...

A fentiek miatt nekem az egyetlen lépés az, hogy nem megyek el szavazni.

ősbölény 2016.08.11. 18:01:09

@jog-ász: "kíváncsi vagyok mikor kezd el az IÁ letelepedési kötvényt venni..vagy nincs annyi pénzük?"
Honnan tudod, hogy még nem vettek?...

6.Lenin 2016.08.11. 18:01:14

Különben könnyen ellenőrizhető, hogy mi vár Európára.

Látogassunk meg Mo-on olyan településeket ahol

) 1-2 cigány család él, a szétszórtan a településen
) 1-2 tucat cigány család él a település valamely részén tömbben
) ahonnan az őslakósok kihaltak,elköltöztek a többség a "kisebbséghez" tartozik

Nem kell különösebb éleslátás megítélni a jövőnket, az integrálás hatékonyságát.

Sexual Harassment Panda 2016.08.11. 18:22:16

@MEDVE1978: ez a veszèly azèrt nem reális, mert a "menekültek" 90%-a nem dolgozik, legfőképp szakmunkàt nem.

atomic power 2016.08.11. 18:38:15

@MEDVE1978: Nagyon jó helyzetertékeles. Hibas vegkovetkeztetes! KÁR!
,

6.Lenin 2016.08.11. 18:49:26

@atomic power:

Mert nem érti.

Érzi, hogy valami nincs rendben, de....,és itt összezavarja a dolgokat.
Szerintem is kár.
ajánlanám neki többször elolvasni:
@ khell
2016.08.11. 17:09:10 hozzászólását.

Attilajukkaja 2016.08.11. 18:52:24

Ezt a nepszavazast azert kell bojkottalni, mert nincs semmi ertelme. Mi nem vilagos ebben?

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.08.11. 19:10:42

maszop reszerol jo 5let a bojkott

varhatoan nem megy majd el közel v akar több mint 50%, mint az összes eddigi nepszavazason es akkor majd azt lehet mondani h az mind maszopos vót

khell 2016.08.11. 19:30:57

@desw: bocs, neki szántam, nem neked.

Ludovikás Levente 2016.08.11. 22:06:12

@MEDVE1978:
Jól látod, a migrincsek tömeges befogadása az európai szolidaritás eszméjének is ellentmond, nemcsak a józan észnek. Az EU csóróinak lesz a legnagyobb érvágás, akik állhatnak be a sorba a néger meg arab migrincs mögé a krumpliosztásnál. Pedig közülük sokan még felhozhatók is lennének, miközben a migrincsek legnagyobb része soha meg nem térülő befektetés, ablakon kidobott pénz

bloglegelő 2016.08.11. 22:32:06

Engem nem érdekel, és nem is nagyon tudom, melyik politikus mit mond a kvóta-szavazasról.

Megnéztem a kérdést: arról szól, hogy más mondja-e meg nekem, hogy kivel éljek a házamban-hazámban.

tehát a válasz:

NEM

Aldou Raine 2016.08.12. 00:17:46

Kedves Fedor!
Akkor tehát ön szerint mi a helyes teendője, egy demokratikus ellenzékinek? Ez valahogy kimaradt posztjából. Mit javasol? Kíváncsi vagyok.

Argus_ 2016.08.12. 00:21:23

Az egyetlen helyes döntés a népszavazás bojkottja! Ez egyértelmű. Ne legitimáljuk ezt a gyűlöletkeltő, EU ellenes és abszurd kampányt! Tisztes ellenzéki így dönt függetlenül attól, hogy egyébként PM-es, DK -s, szoci, liberális vagy LMP -s, vagy egyik párthoz sem húz!

Barbaarb 2016.08.12. 07:20:00

@Tranquillius:

Bizonyos értelemben sarokba szorítja, de ha ez az álláspont helyes, abból jól jön ki. Ahogy a jelenlegi példát is láthatjuk. Már tavaly ősszel voltak jelek arra vonatkozóan, hogy Orbán szavára már odafigyelnek migráns ügyben. Eddig szerintem nagyon is jól jöttünk ki, jobban odafigyelnek ránk ebben a témában, több ország ebbe az irányba mozdult el, még ha nem is érték el a mi szélsőséges álláspontunkat.

Barbaarb 2016.08.12. 07:26:05

@Sir lovag:

Ez nem gyűlöletkeltés, és EU ellenes is csak abban az értelemben, hogy egy darab témában nem akarja engedni, hogy az EU, a magyar parlament akaratával ellenkező dolgot vigyen véghez Magyarországon. Ez nem EU ellenesség, hanem racionalitás. Ha a magyarok által választott magyar képviselők mellett még a magyar nép közvetlenül is ellenkező állásponton van egy Magyarország területét érintő kérdésben, akkor szerintem abszolút racionális dolog, hogy ebben az EU vonuljon vissza.
Az pedig csak egy ellenzéki hazugság, hogy propaganda miatt van a betelepítés ellen a nép, a nép már a migránsválság legeljén is ellene volt minden ilyesminek, ezt lovagolja meg a kormány. Erre csak ráerősít a kampánnyal, hogy a részvétel is megfelelő szintű legyen.

LúzerMan 2016.08.12. 08:09:17

A fenti meglehetősen sok hozzászólás (és a bejegyzés fő felvetése) is azt mutatja, hogy a szavazási rendszer (1 ember - 1 szavazat) idejét múlta.
Nincs differenciálás (pl befizetett adó, eddigi részvételek száma alapján), de "nem szavazok" opció sincs (ha jól tudom Indiában van ilyen), és a negatív szavazattal sem próbálkoztak még élesben.
Egy igen-nem nem igazán árnyalja a képet, a távolmaradás pedig nem sok üzenettel bír, amíg ekkora a politika iránti passzivitás kis hazánkban.

midnight coder 2016.08.12. 08:12:01

@Sir lovag: Ebben csak két hazugság van:
1. Nem gyűlöletkeltő. Nem gyűlölni kell az iszlamistákat, csak nem beengedni.
Hogy egy ballib számára is megvilágítsam a különbséget, felteszek két kérdést:
A. Te gyűlölöd az aluljáróban maga alá hugyozó hajléktalant ?
B. Beengeded a lakásodba hogy lakjon nálad ?

2. Nem EU ellenes. Az EU-nak pont az a létérdeke, hogy 0 darab iszlamista költözzön ide a Közel-Keletről, illetve Afrikából, sőt a már itt lévőket is el kellene távolítani. Ha ez nem történik meg, 20 év múlva nem csak hogy nem lesz EU, de a mostani Nyugat-Európai országok sem igen lesznek meg.
Persze nem fog bekövetkezni sem egyik, sem másik. Az EU-t el fogják lepni a migránsok, és az EU szépen annak rendje és módja szerint hozni fogja a jó Észak-Afrika kulturális és gazdasági színvonalát. Az európaiak pedig menekülni fognak onnan.

Ez a mostani népszavazás csak arról szól. hogy ide menekülnek-e, vagy velünk együtt az oroszokhoz.

midnight coder 2016.08.12. 08:20:43

@MEDVE1978: "Kontra ugyanis, hogy ha valaki igennel szavaz, lényegében a FIDESZ felhasználja egy elsősorban belpolitikai célú kampányban, a korrupcióról, az ország gondjairól való elterelésre. "

Ez hülyeség. A FIDESZ nem azért tud hatalmon maradni a korrupció ellenére is, mert az emberek a migránskérdés miatt nem foglalkoznak ezzel, hanem azért mert a FIDESZ mellett a másik lehetséges alternatíva az MSZP akiket már láttunk kormányon, és semmivel sem voltak kevésbé korruptak. Kis hazánkban a korrupció sajnos nem olyan tényező ami alapján választani lehet az A vagy a B oldal közül, mert mindkettő egyformán korrupt. De ugyanez igaz a többi területre is. Szar az egészségügy ? Igen. Jobb volt az MSZP idején ? Nem. Szar az oktatás ? Igen. Jobb volt az MSZP idején ? Nem. Szar a gazdaság ? Igen. Jobb volt az MSZP idején ? Nagyon-nagyon nem, soha akkorát nem zuhantunk a környező országokhoz képest mint Megyóék idején, a szlovákok úgy húztak el mellettünk, hogy csak úgy füstölt.

Argus_ 2016.08.12. 10:22:22

@midnight coder:
1. A jelenlegi migrációs válság egy kontinens-jelenség, ami 30 nemzetet érint. Mindenki közös gondja, vagyis 500 millió európai problémája. NEM csak a mi bajunk, nem csak 9 millió magyar ügye. Ezért a közös megoldásból is kell vennünk a részünket. A közös megoldás pedig az, hogy a terhekből iskivesszük a részünket. Megosztjuk egymás közt a kurva migránsokat. Nem csak a markunkat kellene tartani pénzosztáskor, aztán behúzott farokkal eloldalogni, ha a tettekre kerül a sor!

2. Azzal, hogy "IDE EGY SEM JÖHET" csak annyit érünk el, hogy másoknak kell még többet elhelyezniük. Mert jönnek a migránsok és Isten sem tudja egyelőre meggátolni őket abban, hogy Európába érkezzenek.

3. Orbán népszavazása egyedüli Európában, mert senki más nem csinál ilyet. Pedig biztosan sehol nem tapsikolnak hozzá. DE megteszik, mert EU tagnak lenni csapatjáték is egyben. Most az orbáni politika az EU ellen hangol a számtalan hazug plakátjával és előkészíti az EU ból való kilépésünket. Ez pedig a felső-középosztályt kivéve (mely a Fidesz alapbázisa) mindenkit el fog szegényíteni!

Argus_ 2016.08.12. 10:24:51

Utolsó szó jogán:

FELELŐS EURÓPAI POLGÁR ÉS DEMOKRATA A TÁVOLMARADÁST VÁLASZTJA EZÚTTAL!!!!!

6.Lenin 2016.08.12. 10:40:40

@Sir lovag:

"EU tagnak lenni csapatjáték is egyben."

Vhol vkik eldöntik, hogy 1 más kultúrkörből érkezőkkel -szerintük-megoldható a lakosság elöregedéséből keletkező különböző problémák.
Kiválogatják a nekik megfelelőket (emberkereskedelem), a selejtet meg szétosztják.

Igazi csapatmunka (?)

Isten valóban nem tudja ezt a problémát megoldani (hiszen nem is létezik (?)

Akik kiváltották, pénzelik, és más okok miatt előidézték- meg tudnák oldani, ha létezne ilyen irányú akarat is.

Az első 2 pontod se mentes a csúsztatásoktól, de a 3. egy nagyon ordas csúsztatás.

Mióta demokratikus foglalatosság az emberkereskedelem?
(európai polgároktól nem áll távol, de, hogy ez demokratikus lenne, az enyhén túlzás, szerintem)

Meridian74 2016.08.12. 13:55:35

Mivel az adok-kapok javában megy itt a hozászólásokközött, én csak az alábbi - nem túl hosszú és egyébként könnyen érthető - olvasmányt ajánlanám MNDENKI figyelmébe:

www.dzsihadfigyelo.com/wp-content/uploads/2015/07/Sharia-t%C3%B6rv%C3%A9ny-nem-muszlimoknak-ebook-1506211.pdf

Aki ezt elolvasta és megértette miről szól, na az menjen el szavazni, és döntse el azt: kell ez nekünk?
Én már döntöttem. NEM KELL!

Úgy egyébként a látatlanban fikázóknak: az könyvet egy DÁN pszichológus írta, saját és mások kutatásainak eredménye alapján . Nevezhetitek nácinak vagy sem (aki annak nevezi, az saját magáról bizonyítja be mennyire azt, hogy retardált, és a nácizáson kívül mást nem tud), de ettől függetlenül az irományban valótlanságok vagy csúsztatások nem szerepelnek. Az bizony az orrbabaszó véres valóságról szól, és ideje lenne már észhez térni.

6.Lenin 2016.08.12. 13:58:23

Apa, kezdődik...

index.hu/kulfold/2016/08/12/svedorszag_magyarorszag_menekultek_nagykovet_bekeretes/

Ezért kell elmenni xelni NEM-et.
Válogatnának, kik kellenek nekik, kikkel szívjanak mások.

Kibaszott demokratikus csapatjáték, szerintük.

Meridian74 2016.08.12. 14:00:02

Egyébként én pl annak sem örülnék, ha pl oroszokat "kellene" betelepíteni. Hiába fehér emberek, a viselkedésük, és kultúrájuk jóval másabb, és higgyétek el, egy bizonyos mérték után már nem örülnétek nekik.
(aki ezt nem érti, menjen el 2 hét nyaralásra valamelyik török turistaparadicsomba, majd ott rájön - saját bőrén tapasztalja meg -, miről beszélek...)

6.Lenin 2016.08.12. 14:12:55

@Meridian74:

Bocsi, de ilyen általánosítás kicsit (?) túlzás.
Ilyen alapon sok honfitársunkat se fogadnák szívesen más országokban. (Ausztria 80-as évek, magyar ne lopj)

De német, angol, holland, stb turisták (nem mindegyik) viselkedése alapján ők se kellenének a hátam közepére sem.

más a turizmus (kicsit talán jobban elengedik magukat sokan, főleg idegen helyen), és más a nagy tömegben együtt élni velük, minden nap.

az általánosítás rossz értékelést is szülhet.
szerintem.
( a sarias dolog viszont igencsak megfontolandó valóban)

Meridian74 2016.08.12. 14:13:21

@Lesből Támadó Szárítókötél: "a gazdasági migránsok például Londonban vannak és magyarul/lengyelül beszélnek!!!)"

Amióta teljes jogú EU tagország vagyunk, a fenti állításod ordas nagy csúsztatás.
Azok a magyarok, lengyelek, szlovákok spanyolok, stb akik Londonban dolgoznak, azok szimpla munkavállalók ott, munkát végeznek, és joggal tehetik azt meg, mert EU-s állampolgárok.

Ja, és ők nem a segélyért mentek oda, és dolgozni akarnak, nem munka nélkül felvenni a szociális háló által biztosított összegeket.

Ezzel szemben az iszlám csürhe 99,99%-a (igen, 10ezer emberből csupán egy akire nem igaz) csak az ingyen lakásért és ellátásért próbál menni német- és svédországba.

Példának okáért tavaly a kamerába mondta be egy muszlim nő(!) hogy azért nem maradnak Szlovéniában (érted? Szlovéniában!) mert, hogy az egy szegény ország... a másik (nem is egy, hanem többen is) meg a kamerába mutogatott, hogy elvágjuk a torkodat. Na mindegyiket ott basztam volna vissza kerítés túloldalára. És mint tudjuk ezek közül többen azóta robbantgattak, és késeltek is.

Meridian74 2016.08.12. 14:20:01

@6.Lenin: OK, valóban, ha úgy vesszük ha a muszlimok és az oroszok közül kellene választani példának okáért, akkor ezerszer jobb választás lenne az oroszok. Igen, általánosítás, mert van orosz ismerősöm, de 20+ éve él már itt, alkalmazkodott a körülményekhez. Legalább az oroszok alkalmazkodnának, mint ahogyan vannak már orosz betelepülők Keszthely környékén is, mind alkalmazkodik. De azért ha kritikusan nézed őket, vannak meghökkentő szokásaik. És csoportban jobban eleresztik magukat, annyira, hogy az már visszatetszést vált ki a többségből.
De ettől függetlenül inkább az oroszok. Persze ők nem fognak, nem akarnak jönni, köszönik szépen jól el vannak otthon is, sőt ők is küzdenek ezzel az iszlamista csürhével. Lásd azt, hogy Moszkvában kábé 1 millió iszlám migráns van már, és már lázonganak is (a kurva anyjukat)... kíváncsi vagyok, mikor tapossák őket bele a betonba lovasrendőrséggel.

6.Lenin 2016.08.12. 14:42:44

@Meridian74:

Nagy vonalakban 1etértek veled, de az általánosítás nem szerencsés. Magad szolgáltatsz vele ellenérveket a téged cáfolni szándékozóknak.
1-2 giroszos arabbal igen jól elbeszélgettem-magyarul-ráadásul a húst sem sajnálta tőlem.

Ami ebben a migráns őrületben-mert ez az- a nagy számuk, és az ellenőrzés szinte teljes hiánya az aggasztó.
A másik, hogy válogatnának köztük, és szolidaritás címen a bűnöző , vagy képzetlen tömegeket mások nyakába sóznák.

EZ AZ ELFOGADHATATLAN.
Erről szól a népszavazás, ne mások döntsenek helyettünk. EZ NEM DEMOKRATIKUS, EZ DIKTÁTUM (zsarolás, hatalommal való visszaélés).

Olyan érvekkel érdemes alátámasztani a szavazás szükségességét, amikbe nem, vagy igen nehéz belekötni. Az általánosítás mindig rossz érv(nek tűnik). Csak ezt kifogásoltam a hozzászólásodban.

Szó sincs kilépésről, de aki nem képes megvédeni magát, az elpusztul. Ember, ország, EU, tök mindegy.
Ennyi.
Szerintem.

Meridian74 2016.08.12. 14:50:47

Ezzel kapcsolatban még: nem érdekel már az, hogy az egyes arab emberek mennyire kedvesek, és barátságosak. Igen, a többségük rendes és kedvelhető ember. De ugyanakkor a vallásosak, méghozzá mélyen vallásosak. És a jövőbeni cselekedeteiket nem ők határozzák meg, _hanem a vallási vezetőik és a szónokaik_!!

És azok bizony a fenti irományban meghatározott célok megvalósításáért küzdenek (vallási előírásk okán), ezt pedig a híveik - a "kedves és szerethető" muszlim emberek - követik, betartják, és végrehajtják... miért is?
Azért mert hisznek a vallásukban előírtaknak, és így a vezetőiknek is.

Ezért aztán a kedves és szerethető muszlim emberekből lesznek így a terroristák, akik téged, vagy hozzátartozóidat, vagy ismerőseidet megölik.

Bizonyítanom sem kell ezt, mert a tavaly novemberi párizsi események már igazolták ezt. Ott az egyik elkövető egy jómódú, már réges-régen "integrálódott" arab családból származott... mégis azt tette amit már tudunk - és ami a fenti irománnyal egyező szándékban állt.

Az elkövető apja nem értette, hogy a fia miért tette azt amit tett... pedig egyszerű: a vallásuk és az azt közvetítő szónokaik, "imámjaik" diktálták ezt. Nem szó szerint, hanem a fenti irományban leírt fondorlatos módszerekkel. És ez a jövőben sem fog változni, mert az iszlám nemcsak vallás. Hanem politikai rendszer is, amelyet Mohamed talált ki, hogy eredményeket érjen el vallása terjesztése (és ezáltal a hatalom megszerzése) érdekében.

Meridian74 2016.08.12. 14:55:15

@6.Lenin: "1-2 giroszos arabbal igen jól elbeszélgettem"...

Igen, én is beszélgettem velük, ugyanakkor figyeltem is őket. Korábban valaki írta a saját tapasztalatát, hogy az arab ember mindig mosolyog... egészen addig, amíg az ő akarata érvényesül. Amint ez nem megy, akkor máris átcsap vicsorgásba a mosolyuk.

És ez tényleg így van, teszteltem. Mentálisan ilyenek, mert így nevelték őket fel.

6.Lenin 2016.08.12. 14:56:37

A népszavazás bojkottjára felhívó politikai erők a teljes idiotizmusukat bizonyítják.

Amennyiben 1 érvényes részvétel mellett győznek az ellentétes szavazatok, a kiírást kezdeményező kénytelen lenne levonni a politikai következményeit. Hosszabb távon mindenképpen. Választások előtt igen rossz start pozíciót jelentene.
Ehhez nem érez elég erőt magában az ellenzék. ezt nem tudni kihasználni, az ............

Minden más faszsággal kísérletezni helyette, idiotizmus (vagy totális alkalmatlanság elismerése, finomabban fogalmazva)

6.Lenin 2016.08.12. 15:13:39

@Meridian74:

"Ezért aztán a kedves és szerethető muszlim emberekből lesznek így a terroristák, akik téged, vagy hozzátartozóidat, vagy ismerőseidet megölik."

Ezért aztán a kedves és szerethető cigány emberekből lesznek így..................., akik téged, vagy hozzátartozóidat, vagy ismerőseidet megölik. (Olaszliszka pl)

Ezért aztán a kedves és szerethető .............. emberekből lesznek így a ............., akik téged, vagy hozzátartozóidat, vagy ismerőseidet megölik. (demokrácia export pl)
(szerintem a pontozott helyre másokat is be lehetne írni)

Ezekkel nem lehet túlságosan vitába szállni, hiszen elég végigmenni az emberiség történelmén.

A fenti a érvekkel viszont csak végtelen, értelmetlen vitákat generálhatunk, aminek a vége legtöbb esetben egymás családtagjainak szexuális tevékenységre való buzdításában végződik.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.12. 17:52:02

@6.Lenin: Így csak az a veszély fenyegeti őket, hogy a gazdi lecseréli a személyi állományt, mert nem hatékonyak. Már Kohn bácsi is megmondta, hogyha egy kupi nem rentábilis, akkor nem a berendezést kell lecserélni, hanem a lányokat..:)

bpbp78 2016.08.12. 18:24:27

@khell: nem gondolnám, hogy ezért mert nekem más a fontossági sorrendem, vagy a világnézetem, ezért jogod van engem minősíteni. Azt sem gondolnám, hogy csak a te érveid jelentik egy józan ember gondolkodását.

Ez egy képmutató szavazás és olyat én is tudok írni, hogy aki mást gondol erről, az nettó tudatlan... A kutyát nem érdekli, hogy mit gondolunk erről.

Az is egy játszma volt, hogy a fővárosban egy helyre össze nyomorattak egy rakat migránst és nem engedték őket tovább. AZ egész a félelemkeltésről szólt.
Ez a népszavazás nettó baromság. Ahogy mások is írták nincs jó válasz.
Én sose bojkottáltam szavazást de itt nincs megfelelő válasz...

bpbp78 2016.08.12. 18:32:42

@atomic power: azt csak én tudom, hogy nekem mi a fontos az életemben. Legyél kedves ezt nem te megmondani!

A migránsválságot nem a mi népszavazásunk fogja megoldani, csak itt is elsikkasztanak egy rakat pénzt a mi adóforintjainkból.
Ez csak néhány dilettáns, hatalommániás ember játéka amivel foglalkoztatni tudja a lakosságot és sajnos jó sokan vevők is rá.
Gyűlöljünk mindenkit! A külföldit, a hajléktalant, a szőkét, a barnát, a kövéret, az okost, a tanulatlant....mindenkit, mert csak!

Az érdekes módon nem érdekelte a kormányunkat, hogy pl a "vak komondor" "mokeszt" csinált a gazdasszonynak és eltörte néhány csontját. Ja, igen, mert ő nem migráns, neki lehet nők ellen erőszakot lekövetnie. Ha migráns lenne, akkor fúúúúj! Csúnya migráns!

Meridian74 2016.08.12. 18:53:55

@6.Lenin: "Ezért aztán a kedves és szerethető cigány emberekből lesznek"

ordas nagy csúsztatás az amit írtál. A cigányok nem mennek párizsba és robbantgatnak. Olaszliszkában az indulatok szabadultak el és lincselés volt, nem pedig előre megtervezett terrorcselekmény. És ezt még hosszasan lehetne tovább ragozni, pl a cigányokat nem tűzeli fel vallási vezetők, hogy na menjetek és irtsátok a keresztényeket, zsidókat, hindukat, stb., mert azért a túlvilágon 88 szűz vár majd érte, stb stb stb. Sőt ellenkezőleg, a cigány vajdák azok akik még ésszel fel tudják azt fogni, hogy nem jó az ha az indulatok elszabadulnak, és csitítják és nyugtatni próbálják az amúgy agyilag többségében szintén primitív és elmaradott népséget.

6.Lenin 2016.08.12. 19:03:14

@A megvalósult amerikai ólom..:

Sajnos nagyon hiányzik 1 normális ellenzék, akik különbséget tudnának tenni pártérdek, ország-, nemzet érdek közt. Ne adj Isten még alternatívát is tudnának kínálni.
Ennek a nyomát sem látni. Ezek nevetséges bohócok.
6. éve toporognak 1helyben, de talán nem lenne kárára az országnak, ha meg tudnák szorongatni valóban a kormányon lévőket.

Látszik a zavar az erőben, ebben a (népszavazás) kérdésben is. Töketlenek.

6.Lenin 2016.08.12. 19:19:21

@Meridian74:

Félreértettél (vagy rosszul fogalmaztam). Tulajdonképpen veled értettem 1et.
A látszólag békés társaságból bármikor lehet megvadult horda. Ezt ismertem el, vagy nem erre gondoltál?
Természetesen a kiváltó ok lehet:
) beléjük kódolt vallási fanatizmus
) vagy annak az érzése, hogy mivel kiválasztottak, joguk van mások életébe beleavatkozni, bárhol, bármikor, bármivel.
) természetesen ezeken kívül még sok más oka is lehet

(ha még nem láttál cigányokat verekedni, akkor ajánlom, hogy ne akarjál közülük megvédeni valakit, mert neked fog esni mindkét tábor, és nem biztos, élve megúszod a segíteni akarásodat )

Mind1. Tulajdonképpen 1etértettem veled, de nem mindegy, hogy mekkora közösségben élnek a békés, és kedves polgárok. Fehérek is tudnak ám lincselni. Ezek kicsit bonyolultabb kérdések.

6.Lenin 2016.08.12. 19:34:21

@6.Lenin:

Kimaradt.
Igaz, hogy a cigányok nem mennek Párizsba, de nem is folytatnak háborút senki ellen, egyenlőre. Ha többségben lesznek, nem vagyok benne biztos, marad így ez a "békés" egymás mellett élés.
Mind1, vagyis nagyon nem.
A lényeg, be kell xelni a NEM-et (ha nem változik gyökeresen a hozzáállás az eu-ban)

Euban pedig az zajlik, háború, csak nem veszik még észre, mert nem minden migráns katona, de ott vannak köztük azok is.
ezért küldik a migriket nagy tömegben, könnyebb közéjük férkőzni. Ez a háború más módszerekkel zajlik.
A most még békés, kedves tömegekből később bármikor csinálhatnak megvadult hordát.
Nem hiszem, hogy száz ezres tömegben könnyen integrálnánk őket a néhány ezer őslakóshoz.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.08.13. 10:08:34

@LúzerMan: Valóban, három nagyon nehezen sorrendbe állítható alternatíva van. Igen, bojkott, érvénytelen szavazat.
Fedorhoz hasonlóan éni is a harcos, végigküzdős bojkott pártján állok.

Gyengébbnek, de méltányolhatónak tartom az igent (Igen: bekaphatjátok fideszesek, ha ti agyat mostok és akkor mi most szépen beintünk) szavazatot, az érvénytelen szavazat leadása kommenttel pedig már nagyon közeli a bojkotthoz (pl. nulla, vagy két iksz és odaírni: „üzenjük Vikinek, hogy és hogy a helyi választási bizottságban ülő csicskásainak is fájjon: Moszkva büdös seggnyalói és Magyarország kirablói vagytok”)

Proud Mary 2016.08.13. 11:42:49

@Sir lovag: azok az idők már elmúltak, amikor ti mondtátok meg, h ki a "FELELŐS EURÓPAI POLGÁR ÉS DEMOKRATA", akárhogy is toporzékolsz

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.08.13. 17:05:17

@6.Lenin: Sztem a '18-as pofánverődés után majd jön Botka, és rendbe szedi a pártot, és valódi ,hiteles baloldali- szociáldemokrata politikába kezd. Most még nem lett volna értelme beszállnia. Szerencsétlenkedjenek csak Molnár Gyulával, majd rájönnek..

6.Lenin 2016.08.13. 19:41:04

@A megvalósult amerikai ólom..:

Nem vagyok 1 nagy szoci szakértő, de már 90 után ajánlottam 1-2 volt "véresszájúnak", hogy jobb lenne, ha szétszaladnának, és alulról újrakezdenék, de nincs 1 komoly vezérük (vagy én nem látom).
Szerintem nekik végük már régen, de mivel nagyok voltak, lassú a döglődésük is.
Túl nagy párt volt, kívülről irányítva mindig is. Talán a GyFeri mögött jöttek rá elsőként, hogy most saját kézbe vehetik a pártot. A vagyonból sikerült is.
De pont a Feri volt kéznél egyedül, aki látszólag ért is a politikához, csak kicsit (?) izé..., de ez azóta már mindenkinek világos.
Más meg nincs, talán most már túl sokan szeretnék megkaparintani, de ezzel a tagsággal nem fog menni.
Mások kellenének. Szerintem lesznek is, de az nem most lesz.

Az LMP nézett ki úgy, hogy lesz belőlük valami. Nem lesz.
Más nincs, jelenleg.
A Jobbik? Szerintem belőlük se lesz kormányképes erő. Ha kormányra is kerülnének (egyedül) valami fatális véletlen folyamán, hamar kiderülne, hogy kár volt.

Nincs ma még a láthatáron más, és nem is nagyon lehet. Egyszerű matek. Nincs annyi szabad választó, hogy jelenleg képes lenne megszorítani a jelenlegieket. A többség elkötelezett valamilyen oldal irányába. 20-30 % meg tojik az egészre.
Meg kell várni, míg a Fidesz felbomlik, és utána lehetne valamit kezdeni valakinek, ha mások is úgy akarják.

Kell hozzá olyan alkalom- most még nincs
Kellenek a háttérben, akik szeretnék, hogy más legyen- ez még csak lenne (kívülről)
Kellene egy alkalmas pacák, spiné, aki ezt levezényli-most van, más meg nem látszik
Kell 1 jó nagy tömeg, akik beveszik, támogatják, hogy nekik is jó lenne, ha valami változna-ez hiányzik a legjobban. A tömeg a jelenlegi mögött van (még)

Amennyiben nincs meg valamennyi feltétel, bukta a sztori ( pl 2012 eleje Bajnaival, nem jött össze. A helyzetet félreértették, akarat lett volna-igaz nem itthon, pöcs volt a vezér, mögötte lévő tömeg meg nuku.) Egyedül kint szerették volna a változást. Kevés volt.

18 -ban a vert csapatok maradékait meg jobb lesz végleg elfelejteni. Lassan felnő 1 új generáció, majd belőlük lehet választani, valamikor.
Szerintem.
süti beállítások módosítása
google.com, pub-2368870423120984, DIRECT, f08c47fec0942fa0